dorgrz 29.06.07, 23:19 słoiczki czy same gotujecie?zaniedługo zmieniam dietę mojej malutkiej.podzielcie się opinią co jest lepsze!a jak gotujecie to co na początek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominika0808 Re: słoiczki czy same gotujecie? 30.06.07, 06:57 ja gotuje w domu...zaczynalam od prostych zupek np.ziemniak marchewka i do wyboru burak,por (choc lubi uczulac) pietrzuszka, cukinia itp..pozniej wprowadzilam pol zoltka na zmiane z mieskiem (kurczak, krolik cielecina...)to naprawde nie zajmuje pol dnia jak to pisza niektore mamy...ja opanowalam gotowanie tych zupek do perfekcji i gotuje codziennie inna, na zmiane z drugim daniem...polecam...choc nie ukrywam jak synek byl mniejszy zdazylo mi sie podac sloiczek ale to glownie na calodniowych wycieczkach i tez mu te dania bardzo smakowaly... Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: słoiczki czy same gotujecie? 30.06.07, 08:56 ja tylko słoiczki..nie uważam,że jedno jest lepsze, drugie gorsze...ja z lenistwa Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Ja mam blizniaki i gotuje sama choc nie ukrywam 30.06.07, 12:15 ze czasem chcialabym zeby zjady jakis sloik (mozliwosc dluzszego wyjazdu etc). Ale lubie im gotowac i robie to juz blyskawicznie.No i jest o wiele taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: słoiczki czy same gotujecie? 30.06.07, 13:28 Pierwsze byly sloiczki, gdyz nie bylo sensu robic zupek, skoro mala i tak sloiczek jadla na trzy dni. Kiedy sie wprawila w jedzeniu to je tylko gotowane obiadki dla niej lub je to co my mamy na obiad. Tez lubie gotowac i nie robi mi to problemu, choc czasem nie mam pomyslu co jej tu jeszcze przygotowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: słoiczki czy same gotujecie? 30.06.07, 14:48 i tak i tak... najlepsze na poczatek sa sloiczki (moim skromnym zdaniem...) Odpowiedz Link Zgłoś
mommy_b Re: słoiczki czy same gotujecie? 30.06.07, 15:37 Synek od 4 m-ca do ok.12. byl na słoiczkach, generalnie z wygody. Czasem dostawał normalny obiadek, ale jednak przeważały słoiczki. Zaś mojej młodszej 9 m-cznej pannicy sama gotuję, bo niestety muszę. Słoiczkowych obiadków nie toleruje, żyga i ulewa po nich dalej jak sie parzy. A jak sama jej zrobie z tych samych skłądniko co np. dania słoiczkowe to nie ma żadnych przykrych dolegliwości. No i gotowanie samemu nie sprawia żadnego problemu i jest bardzo szybkie. A po zatym że to mały żarłok to i po troszku je to co my, i jak na razie jest wszysko ok. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kar.ola123 Re: słoiczki czy same gotujecie? 30.06.07, 15:50 na poczatek dawalam glownie sloiczki (te jedno-dwuskladnikowe) potem roznie, im corcia byla starsza tym czesciej gotowalam bo ze sloiczkow chciala jesc tylko owoce, obiadkow nie lubila Odpowiedz Link Zgłoś
elfik31 Re: słoiczki czy same gotujecie? 30.06.07, 17:15 ja probowalam gotowac ale maly nie chce tego jesc. daje sie przekonac jak pomieszam ze sloikiem, wuiec robie pol sloika i pol gotowanego. Z czasem bede dawac coraz mniej sloika az dostanie samo gotowane, moze nie zauwazy... Odpowiedz Link Zgłoś