agkepska 29.03.08, 18:27 witajcie mam pytanko moja corcia ma 8 miesiecy i zastanawiam sie czy moge jej dac kiwi?czekam na odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: kiwi 29.03.08, 19:46 Wg tego schematu, po 8m. www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,2321797.html Ale w ogóle ten post powinien znaleźć się na forum Jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
magusia27 Re: kiwi 30.03.08, 21:31 ja podałam swojemu dziecku jak miał 12 miesięcy; niestety wysypało go po kiwi okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: kiwi 31.03.08, 08:39 kiwi jest bardzo silnym alergenem.(znam osobę która nie moze nawet dotknąć skórki kiwi) Nie rozumiem dlaczego uparcie mamy chcą wprowadzać do diety dziecka róznego radzaju dziewne rzeczy. Nie prościej trzymac sie sprawdzonych schematów? jabłko, marchewka, ... Odpowiedz Link Zgłoś
pucka1234 Re: kiwi 07.04.08, 21:35 kiwi jest bardzo silnym alergenem.(znam osobę która nie moze nawet > dotknąć skórki kiwi) > Nie rozumiem dlaczego uparcie mamy chcą wprowadzać do diety dziecka > róznego radzaju dziewne rzeczy. Nie prościej trzymac sie > sprawdzonych schematów? > jabłko, marchewka, ... pierwsze słyszę że kiwi jest alergenem, co w takim razie nie jest?? moja córka akurat uczulona na marchewkę, kiwi zajada się od 8 miesiaca [jedno dziennie codziennie] - i uwielbia i nic jej nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
ocochodzi28 Re: kiwi 01.04.08, 10:10 no najlepiej z góry zakładać że na pewno bedzie uczulone. nie wszystkie dzieci są tak poddatne na alergie.agkepska nie dowiesz się czy twoje dziecko może jeść kiwi jak mu nie podasz. wiadomo, jak każdą nowość podajemy po troszeczku i obserwujemy jak dziecko reguje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś