mmr26 08.08.08, 10:12 Podajecie dzieciom to mleko? Synek ma roczek. Pije mleko krowie 3 razy w tygodniu, nic mu nie jest. Czy warto podawać takie mleko. Jak je przygotowywać? Czy ono ma zastępować krowie? Czy to jest takie jak modyfikowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: Nestle Junior 08.08.08, 11:24 Mój mały ma 13 m i własnie kupiłam mu Nestle Junior.Do tej pory pił Nan3.Każda matka powie cie ze lepiej podawać własnie to mleko niz mleko krowie (dzieciom do 3 r.ż).Ja może bym i podawała mleko krowie małemu ale jestem leniwa i poprostu nie chce mi sie tego mleka krowiego gotowac dlatego podaję Nestle Junior. Jak twojemu dziecku nic nie jest po mleku krowim i chce ci się je gotowac to podawaj.Takie jest moje zdanie.Ale pewnie inne forumowiczki będą przeciwne mleku krowiewiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bast3 Re: Nestle Junior 08.08.08, 11:32 I lekarze też są przeciwni mleku krowiemu do 3 roku życia, ale prawda jest taka, że przecież my wychowaliśmy się na mleku krowim i żyjemy, prawda?? I nawet teraz niejedno dziecko na wsi od urodzenia pije mleko krowie zamiast modyfikowanego, no i też żyje. Jeśli dziecku nic nie jest to pewnie, podawaj. Mój młody pije nestle junior bo je kocha, więc mu je podaję przed spaniem. A i mleka krowiego tez nie raz popróbował i wszystko ok, a nawet takiego prosto od krówki i kózki, mniam-przynajmniej dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: Nestle Junior 08.08.08, 11:43 Moje dziecko wogóle nie chce pić mleka, po każdej próbie podania jest wymiotowanie. Udaje mi się jedynie przemycac mleko krowie, ale nie przegotowuje go - podaję normalnie prosto z lodówki, ewentualnie podgrzeję w mikrofalówce przez 15 sek. W naszym przypadku to wybór nie pić mleka wcale czy pić mleko krowie, odpowiedź jest jasna. Ale poza tym mleko krowie ma tyle samo wapnia co modyfikowane, róźnica polega jedynie na tym że te drugie sa wzbogacane witaminami a mleko z kartonu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pixel33 Re: Nestle Junior 08.08.08, 11:40 Mówisz o tym Nestle Junior miodowym i waniliowym? w kartonie? Czy o tym Bifidus - w puszce. Bo zauważylam, ze to w puszce zniknęło ostatnio ze wszystkich sklepów. Moje dziecko piło je od pół roku a teraz nigdzie nie mogę go dostać. Od kilku tygodni pytam i nikt nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno.2 Re: Nestle Junior 08.08.08, 12:43 o to dziwne że nie możesz kupić. U mnie jest w kązdym sklepie- cena od2 do 25 zł. Jestem z podkarpacia Odpowiedz Link Zgłoś
aga29krakow Re: Nestle Junior 08.08.08, 13:18 Moje dzieciaczki 28 miesięcy piją nan od urodzenia i zamierzam im podawą do 3r.życia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Nestle Junior 08.08.08, 16:12 robię młodemu kakao na nestle junior (waniliowe lub miodowe) bo jestem leniwa i z rańca mi wygodnie sypnąć do wody 7 miarek niż bujać się z kuchenką elektryczną i krowim - w sumie to uważam że to modyfikowane jest zdrowsze i mniej obciąża nerki a może to takie tłumaczenie leniwej matki - młody ma 3 latka i pije sobie nestle junior, od czasu do czasu jak ma problem z kupkami kupuję nestle junior bifidus (nie mam w warszawie problemów z kupnem)/ pije i ma się dobrze - skoro chce pić to kakao na śniadanie i kolację to niech pije modyfikowane niż żeby wogóle miał nie pić - mam problem nabiału z głowy - a co do krowiego - za granicą w usa od 1 roku życia dziecka daje siękrowie i też żyją - wybór należy do ciebie / ja z lenistwa robię modyfikowane, dziecku smakuje a krowiego nie chce - to niech pije i do podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś