owieczka_pl 27.03.09, 21:58 jaką rybę polecacie dla 9 miesięczniaka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babcia47 Re: ryba 27.03.09, 23:13 tłuste, zawierają najwiecej kwasów tłuszczowych omega3 www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/smaczne-strony/502-ryby-w-diecie-niemowlaka.html Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: ryba 27.03.09, 23:15 www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/rybki-i-owoce-morza.html Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: ryba 27.03.09, 23:36 Ja podaje glownie dorsza (ale nie kostke filetowa tylko swiezego, bo akurat do takiego mam dostep), zabnice (w PL trudno dostepna), sole. Lososia nie dalam, bo nie udalo mi sie zdobyc swiezego lowionego na dziko, a hodowlanego boje sie podac ze wzgledu na zawartosc hormonow czy innych substancji. Tunczyk gotowany na parze jest z kolei niedobry i wiorowaty moim zdaniem. Poza tym moze zawierac duzo metali ciezkich, gdyz jest odlawiany w dosc zaawansowanym wieku (podobno). Nie podawaj przypadkiem zadnej pangi (dostepnej w PL a pochodzacej z Wietnamu; wstretne, hodolwane rybsko, nafaszerowane formonami). Halibut, makrela, ryba maslana gdy uda Ci sie dostac swieze lub mrozone. Odpowiedz Link Zgłoś