ag-as 05.05.09, 09:24 Jak wygląda u was karmienie malca tzn. ile razy dajecie mleko, ile kaszkę a ile zupki, bo już sie nie mogę połapać w tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Jadłospis dla 4,5 m-cznego malca 06.05.09, 12:42 Czy dobrze zrozumiałam, Twoje dziecko ma 4 i pół miesiąca? Jeśli karmisz piersią to do 6 miesięcy spokojnie wystarczy sama pierś. Jeśli to butelkowy malec to około 5 miesiąca rozszerza się dietę. Moje Miśki cycusiowe, więc na butelkowych się nie znam. Ja zaczynałam od "zupki" marchewka+ziemniak, po kilku dniach marchewka+dynia, ziemniak+dynia itp. Mleko + jeden dodatkowy inny posiłek. Później dodawałam drugi inny posiłek- owoc (jabłko, banan, gruszka, morelka itp). Później wprowadziłam trzeci inny posiłek: kaszki/kleiki ekspresowe (synek ich nie tknął, córa jadła chętnie). Cały czas cycuś, który dośc długo jeszcze był najważniejszym składnikiem diety. W razie wątpliwości najlepiej zapytaj pediatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Jadłospis dla 4,5 m-cznego malca 07.05.09, 10:08 j/w, u nas z tego powodu, że wnuk miał być (z waznych powodów) odstawiony od piersi w okolicy 6-ego miesiąca, od poczatku piątego po konsultacji z pediatrą synowa zaczęła podawać najpierw tarte jabłuszko, podgrzane w mikrofali, z biszkoptem, biszkopt jako dawka ekspozycyjna glutenu, jabłuszko, ponieważ miał zaparcia..pierwsze zupki i papki takie jak napisała ga-ti w połowie 6-tego miesiąca (5,5), potem gotowe kaszki na mleku modyfikowanym, które równoczesnie było wprowadzane by zastąpić pokarm z piersi Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek6-26 Re: Jadłospis dla 4,5 m-cznego malca 07.05.09, 11:47 Jak wyglada codzienna dieta 5-miesiecznego malca Odpowiedz Link Zgłoś
4freddy Re: Jadłospis dla 4,5 m-cznego malca 07.05.09, 12:08 cały wątek polecam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=71001263&a=71912589 Odpowiedz Link Zgłoś