Dodaj do ulubionych

ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH

IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 12:56
I znowu to samo.Wyłudzanie kasy i myszkowanie po domach jak też jeszcze sobie
zyją wierni i ile da się jeszcze z nich wyłudzić.Ludzie pędźcie to to jak
niechcianą zarazę.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 15:56
      Czy ktoś ciebie zmusza do wpuszczenia księdza? Nie zdarzyło mi się nigdy by
      ksiądz domagał się pieniędzy. Jakoś tak zawsze bywało, że po krótszej lub
      dłuższej rozmowie zapominałem dać przygotowaną ofiarę i nikt mi o tym nie
      przypominał. Wybiegałem po wyjściu księdza na klatke schodową i dopiero wtedy
      dawałem mu przeznaczoną na ten cel ofiarę. Myślę że to tacy jak ty z niczego
      niezadowoleni są tą niechcianą zarazą o której piszesz.
      • Gość: Alan Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 20:12
        Szanowny XXX! Przez wiele lat przyjmowaliśmy księdza po kolędzie i odbywało
        się to zazwyczaj standartowo czyli było to przez niego "odfajkowane" Kasa do
        kieszeni i następny proszę.Ale trzy lata temu zdziwiłem się okrutnie gdy to
        Śp. ksiądz Jan Pikuła nie zechciał przyjąć ofiary od wiernych gdyż była ona
        włożona do zwykłej ale czystej koperty. Otóż stwierdził on że będzie o wiele
        lepiej gdy wspomniana ofiara znajdzie się w kopercie oznakowanej przez Parafię
        pieczątką gdzie powinno być nazwisko, adres i kwota jaką wierni przeznaczają
        na Kościół. Szlag mnie mało nie trafił gdy mi to oświadczył. Po krótkiej
        aczkolwiek męskiej rozmowie, zrezygnowałem z jakiejkolwiek ofiary na rzecz
        owej Parafii, co jasno Wielce Szanownemu Proboszczowi wyłożyłem dużymi
        literami. Mało mu się zeluwy nie zapaliły jak od nas wychodził.W związku z tym
        bardzo mocno zweryfikowałem swoje zdanie na temat prawdziwych intencji jakie
        przyświecają tzw. wizycie duszpasterskiej w domu u wiernych.Nie dziw się zatem
        ludziom że mogą tak różnie reagować na "kolędę"
        • Gość: Bernard Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 11.01.04, 21:31
          Hey alan,
          Czylo wrociles dokladnie do tego o czym wspomnial(a) XXX - jak nie chcesz to
          nie przyjmuj Koledy i jak nie chcesz to nie dawaj zadnych pieniedzy.
          To w naszych glowach (utrwalone dluuuga tradycja) istnieje przekonanie, ze
          musimy lub, ze wypada.
          Niczego nie musimy.
          Dlaczego najwiecej marudza ci ktorzy z Kosciolem nie maja nic wspolnego.
          Nie rozumiem.
          I oczywiscie serdecznie i koledowo pozdrawiam
          • Gość: Alan Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.04, 22:49
            Masz rację Bernard! Wyleczyłem się chyba na dobre z takich wizyt i takich
            datków. Choć musze powiedzieć że dotychczasowe nie były wymuszone. Też
            pozdrawiam
            • Gość: Herold DO BERNARDA IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 11:43
              Nie ma nic głupszego jak powoływanie się na tradycje wiloletnie.Komuna też była
              tradycyjna przez wiele lat i się skończyła.Tak więc i tradycja "łażenia"po
              domach zwana kolędą też mogła by się skończyć.Mam nadzieję że coraz więcej
              ludzi nabiera rozumu i dostrzega na czym polega każda wiara,a katolicka w
              szczególności.Precz z głupimi tradycjami.
              • Gość: borys Re: DO BERNARDA IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 12.01.04, 11:55
                Gość portalu: Herold napisał(a):

> Nie ma nic głupszego jak powoływanie się na tradycje wiloletnie.Komuna też
                była tradycyjna.
                Komuna była reżymem, nie tradycją.
                Ubecy nie wpuszczani do domów wchodzili z drzwiami.

Słowo "tradycja" pojmujesz jak wozacy z "Misia".
                • Gość: Herold Re: DO BERNARDA IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 14:09
                  Borysie,a czasy inkwizycji to nie reżim,a dziesięcina obowiązkowa na kościół to
                  nie był reżim ?I co ,i chrześcijaństwo nadal istnieje razem ze swoimi
                  tradycjami.Powinno zniknąć właśnie jak komuna.A porównanie z komuną jest tu na
                  miejscu.Doał bym jeszcze,że przez chrześcijaństwo na świecie zginęło więcej
                  ludzi niż w obu wojnach swiatowych razem.Tylko nikt jakoś o tym nie mówi
                  głośno.Zupełnie jak za komuny o socjaliźmie tak teraz o kościele,albo się mówi
                  tylko dobrze,albo wcale nie mówić.
                  • Gość: borys Re: DO BERNARDA IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 12.01.04, 14:28
                    Gość portalu: Herold napisał(a):

> Borysie,a czasy inkwizycji to nie reżim,a dziesięcina obowiązkowa na kościół
                    to nie był reżim ?
                    Ksiądz z wizytą orzeknie Twoje kacerstwo?
                    Przecież Ty nie masz nawet poglądów religijnych. Nie możesz mieć fałszywych.
                    Nic Ci nie grozi.

> I co ,i chrześcijaństwo nadal istnieje razem ze swoimi
                    > tradycjami.
                    Najgorzej, że istnieje Państwo Polskie.
                    Tolerowało niewolnictwo chłopów pańszczyźnianych, kary cielesne, a nawet
                    chłopobójstwo, prawo pierwszej nocy, etc.
                    Trzeba je znieść.

> przez chrześcijaństwo na świecie zginęło więcej
                    > ludzi niż w obu wojnach swiatowych razem.
                    Najwięcej ludzi zginęło przez głupotę innych ludzi.

> Zupełnie jak za komuny o socjaliźmie tak teraz o kościele,albo się mówi
                    > tylko dobrze,albo wcale nie mówić.
                    Za komuny, jakbyś coś złego o niej w internecie napisał, pewnie już byś
                    siedział w pierdlu.
                    A Ciebie jakoś nikt nie zamyka.
              • Gość: Bernard Re: DO BERNARDA IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 13.01.04, 03:34
                Hey herold,
                Chrzescijanstwo w Polsce istnieje ponad 1000 lat...
                Komuna istniala kilkadziesiat...
                Mysle ze porownywanie nie ma sensu
                Dlaczego ci tak zalezy by ludzie "skonczyli" z Koleda...
                W czym ci ona przeszkadza...
                Nie chcesz, nie widzisz w tym niczego dla siebie? OK. Masz prawo.
                Inni tez maja prawo...myslec inaczej
                Nie widze postow krytykujacych tych co Koled czy Kosciola nie lubia...
                Wyglada na to ze Katolicy sa bardziej tolerancyjni niz ci ktorzy Katolikami nie
                sa...
                Ciekawe.
                Pozdrawiam
                • Gość: jako 11 Re: DO BERNARDA IP: 217.17.46.* 13.01.04, 12:44
                  Zgadzam się z Tobą. Gdyby w komunie zlikwidowali SB-cję to następnego dnia nie
                  byłoby komuny. Zlikwidowano inkwizycję a wiara przetrwała. Różnica między
                  komuną i chrześcijaństwem jest taka, że chrześcijanie w kogoś wierzą a
                  niewierni zakładają komunę lub szukają innych sposobów na zastąpienie wiary.
                  Uważam, że masz rację z tymi przypadkami niewierzących walczących z wierzącymi
                  w Boga. Oni chyba czegoś się boją. Najbardziej krzyczą ci co odeszli od
                  Kościoła.
                  Kilka osób na tej stronie podało przykład swojej nietolerancji wyganiając
                  księdza i zabraniając rodzinie kolęd. Przecież te żony ich nie wygoniły z domu
                  na czas kolęd.
    • roman.g Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH 12.01.04, 12:33
      Gość portalu: ochrzczony,nieiwrz napisał(a):

> I znowu to samo.Wyłudzanie kasy i myszkowanie po domach jak też jeszcze sobie
      > zyją wierni i ile da się jeszcze z nich wyłudzić.Ludzie pędźcie to to jak
      > niechcianą zarazę.
      Przyjmij kiedys księdza i nie daj mu pieniędzy. Jak przyjmiesz go w przedpokoju
      też to zniesie. Nigdy nie zdarzyło mi sie by oczekiwał ode mnie pieniędzy. Po
      mieszkaniu chodził tylko raz jak je poświęcił. Do dzisiaj przyjmuję go w jednym
      pokoju i nie ogląda innych.
      Też jestem ochrzczony itd aż do małżeństwa ale takiego debila czytam pierwszy
      raz. Chyba za mocno cie moczyli i coś ci na mózg padło. To tak grzecznie po
      chrześcijańsku.
      • miss_dronio Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH 12.01.04, 13:53
        roman.g napisał:

> Też jestem ochrzczony itd aż do małżeństwa ale takiego debila czytam
        pierwszy
        > raz. Chyba za mocno cie moczyli i coś ci na mózg padło. To tak grzecznie po
        > chrześcijańsku.
        Roman czy człowiek, który "tez jest ochrzczony itd az do małżeństwa" powinien
        w taki sposób odzywac się do bliźniego? Przeciez tym postem tylko
        kompromitujesz te wartości których tak bardzo chcesz bronić. Kolokwialnie
        mówiąc: zabierając głos w tej formie wylewasz dziecko z kapielą...miałoby
        większy sens gdybys opisał w tym miejscu jakieś wizyty po kolędzie, które w
        czyms Tobie pomogły, były wartosciowe, coś na lepsze zmieniły w Twoim zyciu....
        • Gość: ochrzczony-niewier DO ROMANA.G IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 14:01
          Na debila to ty mi wyglądasz.Takich jak ty to nauczyły by rozumu tylko czasy
          inkwizycji,kiedy to ludzi trzeźwo myślacych palono na stosach w imię
          chrześcijaństwa którym to kościół katolicki chwali się do dziś.Jak by ci i
          dzisiaj ksiądz powiedział że zaćmienie słońca i ciemności na ziemi to kara boża
          to byś uwierzył.Nie ośmieszaj się publicznie i nie zabieraj głosu baranie.
          • bart.q Re: DO ROMANA.G 12.01.04, 16:13
            Gość portalu: ochrzczony-niewier napisał(a):

> Takich jak ty to nauczyły by rozumu tylko czasy inkwizycji

Zmykaj do Chin.
            • Gość: wyklęty Re: Kolęda IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 17:21
              A ja się zgadzam z porównaniem kościoła (jako instytucji, a nie wspólnoty
              wiernych)do komuny. Wiecie jakie oni maja kartoteki?! Ubecja się chowa, choć
              podobno chętnie niegdyś korzystała. To kopalnia wiedzy na temiat parafian-
              zerknijcie kiedyś księdzu przez ramię co notuje.
              • Gość: Jasiu Re: Kolęda IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 21:47
                A ty skąd to wszystko wiesz?
              • Gość: Jasiu Re: Kolęda IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 21:50
                Podglądałeś księdza przez ramię?
            • Gość: pan X DO BARDA G IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 18:50
              To ty zmykaj do Chin razem ze swoją sworką niedomolestowanych pochewek.
              • Gość: niechrzcz.wierzacy Re: DO PANA X IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 22:53
                Załóż buta na głowę.
              • pan_zagloba Re: DO BARDA G 12.01.04, 23:11
                Gość portalu: pan X napisał(a):

> razem ze swoją sworką niedomolestowanych pochewek.

Wychodzi żeś nie poznał jeszcze co czynią więźniowie nocną porą z takimi jak ty.
                A możeć już poznał i tęsknisz skrycie?
          • Gość: jako 11 Re: do ochrzczonego-niewiernego IP: 217.8.186.* 13.01.04, 12:30
            Nie strasz nas inkwizycją. Bo gdyby była juz byś b.wierzącym lub by cię nie
            było.
            Pamiętaj jednak, że umrzesz jako chrzescijanin. Może tylko w niebie bedziesz
            dłużej czekał w przedpokoju na innej półce.
            Do zobaczenia na różnych półkach.
          • Gość: roman.g Re: DO ROMANA.G IP: 217.8.186.* 13.01.04, 12:32
            Cofam swojego debila i przepraszam za niego. Reszta pozostaje. Mam nadzieję, że
            zapoznałeś się z tekstem jako11
          • Gość: *** Re: DO ROMANA.G IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.04, 14:29
            Gość portalu: ochrzczony-niewier napisał(a):

> Na debila to ty mi wyglądasz.Takich jak ty to nauczyły by rozumu tylko czasy
            > inkwizycji,kiedy to ludzi trzeźwo myślacych palono na stosach w imię
            > chrześcijaństwa którym to kościół katolicki chwali się do dziś.Jak by ci i
            > dzisiaj ksiądz powiedział że zaćmienie słońca i ciemności na ziemi to kara
            boża
            >
            > to byś uwierzył.Nie ośmieszaj się publicznie i nie zabieraj głosu baranie.

Proszę Państwa dyskutowanie z ochrzczony-niewier obraża nasz rozum i
            przyzwoitość. Proponuję więc zaprzestać tej dyskusji.
    • Gość: Marcin Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.ztpnet.pl 12.01.04, 20:22
      koleś, jak jesteś niewierzący to twoja sprawa. Ale nie afiszuj się z tym, teraz
      (nie wiem czy wiesz) w naszym kraju panuje wolność religijna i możesz se
      wierzyćw co chcesz. A co ztego nie wynika nie musisz przyjmowac księdza
      • Gość: open Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.04, 21:46
        Jeżeli już tak się rozdyskutowaliście na temat k.kat. to wczesniej należałoby
        przeczytać pismo święte ,bez komentarza , ksiązkę 3tomy Kryminalna historia
        kościoła katolickiego i na dokładkę "książęta kościoła" i rozpocząć
        dyskusję.Argumentów starczy na kilka lat. To podobnie jak z komunizmem ,chcesz
        dyskutowac to należy zapoznać z kapitałem marksa dzieła lenina liznąć i przejść
        przedmiot ekonomia socjalizmu. Starszaki znają to gnębienie ze szkółki
        Co do kartotek wytkniętych przez któregoś z forumowiczów to potwierdzam .Jakaś
        pikuła wpuszczona do mojego mieszkania przez żonę ( ja zaszyłem się w drugim
        pokoju nie przeszkadzając wierzącym). Ta pikuła wyjął kartoteki i jedzie na mój
        temat jak wywiadowca SB ,gdzie pracuję ,że olewam kościól i jego, nie
        pomagając w budowie pałacu zwanego plebanią,że nie kocham swoich dzieci .
        Pomyślałem skurwiel i...wyszedłem z kuchni .
        To była pierwsza i ostatnia wizyta klechy w moim mieszkaniu.
        Nie ma powodu do zmartwień na świecie jest tylko 33% chrześcijan w tym około
        16% katolików. Można rzec garstka ,tylko napastliwa.
        AMEN
        • pan_zagloba Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH 12.01.04, 23:04
          > pikuła wpuszczona do mojego mieszkania przez żonę

Rzec by trzeba, że masz Waćpan problem z żoną raczej. Każdeć przyjmuje we
          własnym dworze kogo mu się podoba. Jak mu się kto nie podoba to fora ze dwora,
          co też słusznieś uczynił. Nie trzeba po temu przepastnych manusktyptów o
          kościele czytać.
          Jeśli zaś kto ma nadmiar żółci to znaczy chory i cyrulika wzywać by trzeba
          niechybnie.
          • Gość: Kserkses Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 13.01.04, 09:27
            U mnie było to samo.Tylko żona w swej naiwności jest wierząca i przyjęła łazika
            zwanego duszpasterzem.Ja w tym czasie siedziałem sobie przy komputerze w drugim
            pokoju.Oni tam klepali swoje pacierze i wesoło dyskutowali-nie wnikałem o
            czym.Trzy lata temu akurat żona była w sanatorium to łajzy nie wpuściłem,ale
            teraz znowu"zagościł"przez naiwność mojej żony.I tylko przez
            naiwność "wiernych"mogą sobie pozwalać na łażenie po domach.Naszczęście ludzi
            nie myślących jak w średniowieczu przybywa.Dodam,że i mój syn też zmył się z
            domu na czas nawiedzenia klechy.Moja krew.
      • Gość: Bernard Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 13.01.04, 09:32
        Hey Marcin,
        Problem w tym ze on by chcial...
        Tylko sie boi....
        H eh eh he he
        pozdrawiam
    • klin Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH 13.01.04, 10:30
      Biedactwa. Wyrzuceni na margines, zaszczuci we własnym domu, wyganiani do
      kuchni czy do komputera, zmuszani do poniżającego podsłuchiwania. Powinniście
      założyć Stowarzyszenie Prześladowanych Przez Własne Żony Z Pobudek Religijnych.
      Niech świat się dowie, jak agresywne są mniejszości wyznaniowe w Waszych
      rodzinach. To niebezpieczne zjawisko może skutkować poważnymi zaburzeniami, jak
      w przypadku Pochewkowego, któremu Stowarzyszenie powinno opłacić wizytę w
      jakiejś poradni, zanim nie będzie za późno.
      • Gość: open Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.04, 22:10
        Klin nie czuję sie biedactwem ,a żona w moim domu dysponuje znaczną wolnością
        wybierając sobie wiarę.Tylko ,ze teraz mój dom jest moją twierdzą, zadnych
        sukienkowych ,swiadków ,krishny czy tez innych mahometan robiących ludzim wode
        z mózgu. Co do kobiety w wierze katolickiej to przez wieki miały przerąbane i
        tak jest do dzisiaj . Widziałeś w katolickim kościele w przeoryszy polską
        kobietę , tylko do posług i sprzatania . Jak trakuje Włoch w swoim katolickim
        kraju kobietę ;gary, dzieci, dom . Polskie żony potwierdzą jakie boje toczą .
        U madziarów do dnia dzisiejszego znajdziesz na drzwiach tabliczkę np. żona dr.
        Kowalskiego, a nie Kowalska , a na wsi to kobieta nosi toboły ,a nie pan
        madziar.
        A w naszym kochanym katolickim kraju nie jest podobnie posiadamy największa
        drużynę siatkarska . Dzień w dzień idakobiety obładowane siatami z papu dla
        swoich wybrńców bykiem leżących przed TV
        • Gość: Robi Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 00:29
          A wiecie dlaczego nasz kraj tak wygląda ,dlatego ze ma tak naiwne
          społeczeństwo.Jako miernik inteligencji społeczeństwa można brać pod uwagę
          ilość wiernych w danym państwie ,oni własnie sa wyborcami i wybierają rządy ,a
          rządy są przekrojem społeczeństwa ,jaki rząd taka gospodarka.Dużo nam do
          Talibów nie brakuje ,wystarczy jeszcze zagłosować na LPR na czele z Gertychem.
        • Gość: borys Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 15.01.04, 07:57
          Gość portalu: open napisał(a):

> Klin nie czuję sie biedactwem ,a żona w moim domu dysponuje znaczną wolnością
          > wybierając sobie wiarę.Tylko ,ze teraz mój dom jest moją twierdzą, zadnych
          > sukienkowych ,swiadków ,krishny czy tez innych mahometan robiących ludzim
          wode
          > z mózgu. Co do kobiety w wierze katolickiej to przez wieki miały przerąbane i
          > tak jest do dzisiaj .
          Oczywiście.
          W domu powinna być pełna swoboda praktyt religijnych, poza takimi, które robią
          wodę z mózgu i zniewalają kobiety.
          Lista złych praktyk dostępna u Opena.
          • Gość: Bernard Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.01.04, 08:28
            Hey Borys,
            Zle praktyki sa dobre....
            he he he
            Pozdrawiam
        • klin Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH 15.01.04, 08:57

> Klin nie czuję sie biedactwem...

No, to gratuluję. Zdawało mi się, że to Ty byłeś zmuszany do podsłuchiwania
          księdza z kuchni. Być może coś mi się pochrzaniło. Ktoś tu opisywał takie
          traumatyczne przeżycie sprzed lat. Wyobrażasz sobie? Chłop do dziś nie może
          wrócić do równowagi i opisuje ten koszmar w internecie.
          • Gość: open Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.04, 12:06
            ten koszmar nie ma kilka lat tylko coś koło dwóch tysięcy.
            HA !
            • klin Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH 15.01.04, 13:08

> ten koszmar nie ma kilka lat tylko coś koło dwóch tysięcy.

Jasne. Historia powszechna upstrzona jest mrożącymi krew w żyłach scenami
              chowania się przed księżmi po kuchniach.
              • Gość: ochrzczony-niewier DO KLINA IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.04, 13:31
                Co ty za pierdoły wypowiadasz.Nikt się przed zasranymi duszpasterzami nie chowa
                po kuchniach,tylko nie ma przyjemności ich oglądać we własnym domu,a
                dla "świętego"spokoju pzwalając na taki konakt swoim żonom.
                • Gość: XXX Re: DO KLINA IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.04, 14:11
                  Dlaczego określasz ich zasranymi duszpasterzami? Wydaje mnie się, że masz
                  jakieś problemy.
                • klin Re: DO KLINA 15.01.04, 14:13
                  Więc jednak nie jesteście prześladowani? Po prostu, uważacie, że macie durne
                  żony? No, tu już nic nie poradzę. Zresztą, to sprawa prywatna, nie bardzo się
                  chyba nadaje na forum.
                  • Gość: open Re: DO KLINA IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.04, 21:12
                    Miało być o klechach wyszło o żonach . A czy to moja wina ,że tak ją rodzice w
                    swoim domku gusłami zbałamucili.Musze dodać ,że resocjalizacja i ciagłe
                    tłumaczenie ,że kazda religia wymyślona przez ludzi służy do zniewolenia na
                    własne potrzeby przyniosła rezultaty . Dla potomstwa również.Co do zniewolenia
                    dobrym przykładem jest Irak dnia dzisiejszego
                    • Gość: Hexen Re: DO KLINA IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 21:33
                      > Miało być o klechach wyszło o żonach.

O "klechach" można sobie do woli porozmawiać na forum "Antyklerykalizm".
                      • Gość: ministrant Re: DO KLINA IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.04, 10:48
                        Każda okazja jest dobra żeby dołozyć pasożytom w sukmanach.
        • Gość: *** Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.04, 18:21

A w naszym koch
          anym katolickim kraju nie jest podobnie posiadamy największa
          > drużynę siatkarska . Dzień w dzień idakobiety obładowane siatami z papu dla
          > swoich wybrńców bykiem leżących przed TV
          KAŻDY SĄDZI WEDŁUG SIEBIE, BIEDNA TA PAŃSKA ŻONA. DYSKUSJA Z PANEM OBRAŻA
          ROZUM. POZDRAWIAM
          • Gość: open Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.04, 09:56
            *** -mam nadzieję ,że obowiązki siatkarza masz dopracowane.
            Moja żona, wręcz odwrotnie jest, bogata.
            (...)Dyskusja obraża rozum... czyj?
            W tej formie tylko jedna taka odpowiedź. Czyli uderz w stół......
            HA!
            • Gość: Alan Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.04, 20:34
              Czytając wiele z wypowiedzi forumowiczów na temat wywołany przez "niewierzącego
              choć ochrzczonego", można zauważyć że są wsród nas zagorzali obrońcy kleru jak
              i przeciwnicy. Sam jestem ochrzczony lecz w wieku w którym zacząłem mysleć
              samodzielnie i racjonalnie, bardzo mocno zweryfikowałem swoje zdanie na temat
              kleru w naszym kraju. Wielu tzw. obrońców księży na forum chyba pomyliło
              kwestię kleru z samym Kościołem. O ile nie powinno się zbytnio kwestionować
              zasad Kościoła Katolickiego , to powinno się bliżej przyjrzeć działaniom mafii
              w sułtannach /to moje określenie/ która żerując na bogobojnych babciach i
              dziadkach żyje na takim poziomie o których większość "wiernych" może tylko
              pomarzyć. Wystarczy tylko popatrzeć w tv jak zbiera się Episkopat Polski na
              posiedzeniach w sprawach "bardzo ważnych" dla Kościoła i wiernych. Jest to
              pokaźna grupa Jegomości z podwójnym lub już potrójnym podbródkiem i brzuchem
              którego by się nie powstydził imć Onufry Zagłoba. Tylko że Zagłoba nie ukrywał
              swego obżarstwa i opilstwa. Być może dlatego zyskał sympatię otoczenia.
              Natomiast Ci zakłamani purpuraci nie dość że drwią sobie z milionów biedoty
              idącej co niedziela na msz św.i niosącej ostatni grosz na tacę, to są jeszcze
              obrażeni na jakikolwiek głos krytyki skierowany w ich stronę. Czyżby
              uzurpowali sobie prawo i wyłączność na mądrość i nieomylność w swoich
              działaniach? Kto im takie prawo dał ? Czyżby sam Bóg ? Najwyższy czas aby
              coraz więcej ludzi przejrzało na oczy i dostrzegło te machinacje. Nie dość że
              zawładneli umysłami milionów ludzi w sferze ich uczuć, to jeszcze najchętniej
              zajrzeliby jeszcze głębiej do ich kieszeni które i tak są już puste.
              Nie lepiej a nawet gorzej jest z tysiącami szeregowych
              ksęży,proboszczy,prałatów. A propos kto wie czym od kilku lat jeździ wielebny
              prałat Jankowski od św. Brygidy w Gdańsku? Odpowiadam: S-klasse 600 MB
              Ale cóż żyjąc w umartwieniu i odejmując sobie od ust zaoszczędził i ma.
              I tak jest w każdym zakątku naszego kraju. Wystarczy obserwować tylko co kilka
              dni reportaże co bardziej odważnych i trzeźwo myślących dziennikarzy w tv aby
              zorientować się o co najbardziej chodzi klerowi w czasach demokracji i wolnego
              rynku w Polsce. Korupcja,pijaństwo,pedofilia i Bóg jeszcze raczy wiedzieć co
              dzisiaj jest domeną wielu księży w Polsce.Są przecież na to dowody w postaci
              wyroków wielu Sądów w całej Polsce. Pisząc to wszystko oczywiście że nie mam
              zamiaru odciągac ludzi od wiary katolickiej, lecz pragnę zwrócić im uwagę na
              zachowania wielu duchownych którzy identyfikując swoją osobę z wiarą i
              Kościołem, wyrządzając i Kościołowi i wielu przyzwoitym księżom wielką krzywdę
              swoim niemoralnym i niprzyzwoitym życiem.
              Ale na koniec anegdota która może jednak podnieść na duchu wielu wierzących.
              _Otóż mimo że niemoralny ksiądz ma kilka dziwek na "boku" to wcale nie
              świadczy o tym że cała Parafia jest do dupy.
              • redondo1 Re: ZACZĘŁO SIĘ KOŚCIELNE ŁAŻENIE PO DOMACH 18.01.04, 20:40
                Alan posłuchaj
                „Nie mów, że krajobraz jest brzydki, powiedz:ja cierpię” Simone Weil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka