Dodaj do ulubionych

Basen kością niezgody?

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 08:06
We wczorajszej prasie codziennej natknąłem się na artykuł (o jakości jego nie
wspomnę:-(() właśnie na ten temat. Podobno budują już nieckę (z dobrze
poinformowanych źródeł wiem, że to najważniejszy etap budowy), a tu mały
problem. Mianowicie łopozycja obawia się wygrania wyborów właśnie przez ten
obiekt. Obawy dotyczą dokończenia budowy (podobno wrzesień 2003 r.) i
utrzymania obiektu. A co przeciętny mieszkaniec (czyt. forumowicz) myśli na
ten temat, budować czy zostawić tak jak jest ku przestrodze?
Obserwuj wątek
    • Gość: NIN Re: Basen kością niezgody? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 30.07.02, 11:57
      Skoro naciali budowę tej pływalni niech dokończą i nie urządzają nam tutaj
      drugiego Żarnowca (w sensie niedokończonej budowy ma się rozumierć). A co do
      pomysłu na wydawanie kasy, której pewnie mają za dużo to mam inne pomysły. Nie
      będę jednak mendziarstwu obecnemu i przyszłemu podpowiadał, gdyż mendziarstwa z
      zasady nie lubię.
      • wanilia1 Re: Basen kością niezgody? 30.07.02, 14:18
        A ja jestem niezorientowana i nie dotarłam do tego tekstu: kto buduje ten
        cholerny basen? Burmistrz za miejskie pieniądze? Starosta za pieniądze powiatu?
        Niezidentyfikowani i tajemniczy sponsorzy? Opozycja boi się, że wygra i będzie
        musiała basen dokończyć? Czy też opozycja boi się, że przegra, bo obecni u
        korytka mają argument przetargowy: jak na nas zagłosujecie to zrobimy pływalnię?
        Przyznaję się szczerze, że w sprawach wąbrzeskich układów partyjno-ludzkich
        jestem słaba w dyskusji, więc grzecznie pytam.
        • Gość: KAB Re: Basen kością niezgody? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 14:42
          wanilia1 napisała:

> Burmistrz za miejskie pieniądze?

Trafiony!

>Opozycja boi się, że wygra i będzie
          > musiała basen dokończyć?

Trafiony!

>Czy też opozycja boi się, że przegra, bo obecni u
          > korytka mają argument przetargowy: jak na nas zagłosujecie to zrobimy
          pływalnię?

Trafiony!
          Myślę, że powyższa odpowiedź jest w pełni satysfakcjonująca;-)
          A podobno są już pobudowane szatnie i kawiarnia. Prawda li to?
          • wanilia1 Re: Basen kością niezgody? 30.07.02, 14:50
            > A podobno są już pobudowane szatnie i kawiarnia. Prawda li to?

Ooooo, kawiarnia to podstawa każdego basenu!
            • Gość: KAB Re: Basen kością niezgody? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 14:55
              A na dodatek kupno zjeżdżalni po atrakcyjnej cenie się zapowiada (pewno
              dziurawa). Też uważam, że kawiarnia to priorytet, no bo w końcu jak się budowa
              nie zakończy to chociaż kawiarnia będzie:-)
              • Gość: NIN Re: Basen kością niezgody? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 30.07.02, 15:21
                Basen - nowa knajpa, amfiteatr - nowa knajpa. Otwracie nowej knajpy szykuje się
                przy ulicy 1 Maja (w pomieszczeniach dawnej łaźni).
                SZLACHTA ZNÓW ROZPIJA CHŁOPÓW?
              • wanilia1 Re: Basen kością niezgody? 30.07.02, 15:59
                Gość portalu: KAB napisał(a):

> A na dodatek kupno zjeżdżalni po atrakcyjnej cenie się zapowiada (pewno
                > dziurawa). Też uważam, że kawiarnia to priorytet, no bo w końcu jak się
                budowa
                > nie zakończy to chociaż kawiarnia będzie:-)

Proponuję podłączyć zjeżdżalnię do kawiarni! Wtedy zniknie problem klientów
                awanturujących się (bo pomysł, żeby wpuszczać tylko w krawatach nie jest
                najpopularniejszy): gość pije i się awanturuje, kelnerka uruchamia zjeżdżalnię
                i sprawa załatwiona. W chwili otwarcia basenu - można w finale podróży
                zainstalować brodzik z zimną wodą. A tak poważnie, w Krakowie park wodny nieco
                się już zużył, może opchną te serpentynki okazyjnie? :))
                • Gość: PEGAS Re: Basen kością niezgody? IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 27.12.02, 23:18
                  Dobrze, że teraz znalazłem ten wątek w którym można znaleźć wiele niewiadomych
                  i takie niewiadome pozostają pytając sie o przyszłość tegoż basenu.
                  Niejednokrotnie przechodzę koło placu budowy, gdzie ma powstać BASEN i co?
                  Niejednokrotnie uświadamiam sobie, że ten basen to dla obecnej władzy nic
                  innego jak wrzód na jelicie grubym, to swoistego rodzaju pomnik niekompetencji
                  rozrzutności i marnotrastwa naszych pieniędzy. Długi miasta na dzień dzisiejszy
                  to jakies 9-10 mln (chyba jeszcze nikt tak do końca ich nie policzył), a
                  przyszły budżet to jakies 20 mln zł. Samo wybudowanie takiego basenu to jest
                  realne, ale późniejsze utrzymanie...?
                  Tak więc wątek ten jest jak najbardziej aktualny patrząc na otynkowaną stroną
                  licową basenu - betonowego monumentu uznawanego przez niektórych za kiełbase
                  wyborczą. I trudno się talkim opiniom dziwić....!! Pozostawię to bez
                  komentarza. A co na to mieszkańcy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka