kozamaradio 23.02.10, 19:24 ...dowiedzieliśmy się o tym, ze nie ma Roberta, cała noc piliśmy przy tym.....znalazłem po dwudziestu latach. www.youtube.com/watch?v=t7ApDMDHTTQ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emsiziomal Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 23:01 Przeczytałem pierwszy raz " Imię róży" - nie zrozumiałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 23:56 ....... Mazowiecki został premierm ...stałem z A na "stopie" pod Radomiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t domino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 08:05 Gość portalu: emsiziomal napisał(a): > ....... Mazowiecki został premierm ...stałem z A na "stopie" pod Radomiem! Pamiętam, ze kiedy pierwszy raz stałem na sopa pod Radomiem (E7 na Wawę) zgubiłem legitkę z całą kasą za obwolutą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyttacz Re: domino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 08:09 Gość portalu: login_t napisał(a): > Pamiętam, ze kiedy pierwszy raz stałem na sopa pod Radomiem (E7 na Wawę) > zgubiłem legitkę z całą kasą za obwolutą. Pamiętam, że gdy pierwszy raz zgubiłem kasę otrzymaną od babci na zakupy była ona w czerwonej portmonetce. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: domino 24.02.10, 16:28 Pamiętam, że pierwszą rzeczą po jaką zostałem wysłany sam na zakupy do sklepu było masło. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... 24.02.10, 08:46 Edyta Geppert Czy pamiętasz jak to było Czy pamiętasz, jak to było, czy pamiętasz, jak to było Kiedy jeszcze bez wahania ludziom się wierzyło. Gdy świat bywał taki prosty, jak elementarze Gdy się w złoto obracało każde z naszych marzeń. Czy pamiętasz, jak to było, czy pamiętasz, jak to było Gdy nas świt do snu prowadził w pościel bladosiwą. Gdy do szczęścia brakowało przyjaciół i wina Gdy świat się za oknem kończył tam, gdzie się zaczynał. Ech, złudzenia, jak na skrzydłach prosto w jutro niosły Chcieliśmy za wszelka cenę wkroczyć w świat dorosłych. Dzisiaj tylko sny zostały, ale kto je kupi Jak przysłowia się sprawdzają - młody to i głupi. Czy pamiętasz, jak to było, czy pamiętasz, jak to było Kiedy dzień był ja stulecie, a kalendarz chwila. Kiedy drzwi się wyważało otwarte na oścież Piękne słowa były chlebem, a dłoń każda mostem Ech, złudzenia, jak na skrzydłach prosto w jutro niosły Chcieliśmy za wszelka cenę wkroczyć w świat dorosłych. Dzisiaj tylko sny zostały, ale kto je kupi Jak przysłowia się sprawdzają - młody to i głupi. Gdyby można po cichutku, kiedy człowiek zaśnie Cofnąć życie tak jak zegar o lat kilkanaście... :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.gpsk.am.poznan.pl 24.02.10, 11:55 dowiedzialam sie o moim "byc lub nie byc" stalam nad brzegiem jeziora lubikowskiego i palilam papierosa i duzo czasu zajelo mi ukrycie papierosa a potem byla wielka radosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:29 ,....wybrzmiewały ostatnie dźwięki tego utworu.... www.youtube.com/watch?v=y47PxC9u6Kc ...Tomek Beksiński powiedział, że "przy takiej muzyce człowiek chciałby się nauczyć latać"! Potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: 139.142.19.* 24.02.10, 17:57 Hey, Pamietam ze....zapomnialem... Tak, to pamietam... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 19:43 ...pierwszy raz byłem w Bieszczadach...była piękna jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alds... czy jakoś Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.chello.pl 24.02.10, 20:30 Pamiętam, że kiedy.... - kozamaradio to pieprzy jak Erewań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 23:11 uswiadomilam sobie, ze jestem wolna, byl srodek nocy ... cos okolo 48 godzin temu cudowne uczucie ... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Pamiętam, że kiedy.... 25.02.10, 00:02 ze jestem wolna, byl srodek nocy ... .. i co? cala noc na kiblu? cudowne uczucie ... .. jak sraczka mija.... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... 25.02.10, 07:53 Gość portalu: fju fju napisał(a): > uswiadomilam sobie, ze jestem wolna, byl srodek nocy ... > > cos okolo 48 godzin temu > > cudowne uczucie ... Mańka mówiła, że wolność to stan umysłu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 09:22 calama napisała: > Mańka mówiła, że wolność to stan umysłu. ;) Manka miala racje bo to jak najbardziej stan umyslu i niczego wiecej nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... 25.02.10, 09:36 Gość portalu: fju fju napisał(a): > i niczego wiecej nie trzeba jeszce wiosny i wiatru we włosach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 10:30 calama napisała: > jeszce wiosny i wiatru we włosach :) przydaloby sie wiosny i slonca prawdziwego slonca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... 25.02.10, 11:31 Gość portalu: fju fju napisał(a): > przydaloby sie > wiosny i slonca > prawdziwego slonca ;) wiosna już wygrywa rośliny jednoroczne się przebijają ziemia pachnie, mgły są ptactwo śpiewa przedwiośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine_married Re: Pamiętam, że kiedy.... 25.02.10, 10:07 Gość portalu: fju fju napisał(a): >jestem wolna To ogłoszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... 25.02.10, 10:12 madeleine_married napisała: > To ogłoszenie? są różne oblicza wolności wolnym od obowiązku, od uzależnienia, finansowo nawet od odśnieżania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 13:58 calama napisała: > są różne oblicza wolności > wolnym od obowiązku, od uzależnienia, finansowo > nawet od odśnieżania ;) no z ust mi to wyjelas ... nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 13:57 madeleine_married napisała: > To ogłoszenie? nie Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... 25.02.10, 11:29 miałam naście lat to zawirował mi świat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 21:30 ...pierwszy raz zawirował mi świat....miałem kilkanascie lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.10, 01:36 calama napisała: > miałam naście lat to zawirował mi świat ;) pamiętam, jak ruszył świat do tańca... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... 26.02.10, 08:11 oj, wtedy to mnie na świecie nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 01:07 ...myślałem o przyszłosci, nie mogłem w nocy spać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 23:49 usłyszałam to...Tomasz Beksiński powiedział: " słuchając takiej muzyki, człowiek chciałby nauczyć się latać"..... Miał rację!!!!!!!! www.youtube.com/watch?v=y47PxC9u6Kc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z mauzoleum Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 20:42 Pamiętam,kiedy umarł Stalin, byłem w Szklarskiej Porębie,w Prewentorium im.Hanki Sawickiej. To były trzymiesieczne turnusy w ramach walki z gruźlicą. Za darmo. Wszystkie dzieci zostały zebrane w dużej Sali - kiedyś,za niemca, może Teatralnej(?),z głosników leciała relacja z Moskwy a wszyscy żeśmy płakali. Pamiętam,że najbardziej zapłakane były panie Wychowawczynie - opiekunki każdej z grup na które byliśmy tam podzieleni z uwagi na płeć i wiek. Całość relacji z pogrzebu, płacząc, wysłuchaliśmy na stojąco. Jak wszyscy,byłem bardzo przejęty i zapłakany. Nie ważne jak na to patrzę dzisiaj. Tak było i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus nudy ... IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.10, 04:11 Prawo Menckensa: Ci co umieją - robią, ci co nie umieją - uczą. Rozszerzenie Martina: Ci co nie umieją uczyć - zarządzają. Ekstrapolacja Belaniego: Ci co nie umieją zarządzać - doradzają. Prawo Jonesa: Człowiek, który uśmiecha się, gdy sprawy idą źle, myśli o człowieku, na którego można zwalić winę. Prawo Conwaya: W każdej organizacji znajdzie się jedna osoba, która wie, co jest grane. Ta osoba powinna zostać natychmiast zwolniona. Zalecenie biurowe Scotta: Nigdy nie poruszaj się korytarzem biurowca bez kartki papieru w ręku. Pierwsze prawo pracowni laboratoryjnej: Gorąca próbówka wygląda dokładnie tak samo jak zimna. Postulat Bolingsa: Jeżeli czujesz się świetnie, nie martw się - to minie. Prawo Meskimensa: Nigdy nie ma wystarczającej ilości czasu, aby pracę wykonać dobrze. Zawsze jest czas, aby wykonać ją ponownie. Lemat Lipmana: Pracownicy specjalizują się w obszarach swojej najmniejszej wiedzy. Prawo Wienera: Wszystko jest możliwe do zrobienia dla osoby, która nie musi tego robić. Prawo Pinta: Zrób komuś uprzejmość, a stanie się to twoim ciągłym zajęciem. Prawo Bella: Gdy zanurzymy ciało w wodzie - dzwoni telefon. Prawo Rubyego: Prawdopodobieństwo spotkania osoby znajomej wzrasta, kiedy znajdujemy się w towarzystwie osoby, z która nie chcemy by nas widziano. Zasada Wingera: Jeżeli coś znajduje się na twoim biurku przez 15 minut, stałeś się ekspertem w tej dziedzinie. Prawo Harpera: Nie znajdziesz zagubionego przedmiotu dopóty, dopóki nie kupisz zamiennika. Hipoteza Mollisona: Jeżeli projekt zostanie zatwierdzony przez biurokracje, to nie jest wart wykonania. Prawo Van Herpena: Rozwiązanie problemu leży w znalezieniu osób, które umieją go rozwiązać. Prawo Murphyego: Jeśli cos może pójść nie tak, to pójdzie w najgorszym momencie. Prawo cyklicznosci Farnsdicka: Wydarzenia przechodzą ze złych w tragiczne, po czym proces ten cyklicznie powtarza się. Obserwacja Etorrea: Druga kolejka porusza się szybciej. Rozszerzenie O'Briena: Obserwacja Etorrea pozostaje w mocy po zmianie kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 16:47 bylam jeszcze uczennica tego lepszego LO ci dwaj panowie juz robili kariere :) www.widelec.pl/widelec/1,99759,7969107,Dzis_takich_festiwali_juz_nie_ma.html?bo=1 Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_z_lasu Re: Pamiętam, że kiedy.... < Dla Calamy ;)> 04.06.10, 10:14 ... boli głowa - weź grubą czerwoną nić, zawiąż na niej 9 węzłów, owiń ją wokół szyi i noś stale. Gdy złapie cię ból głowy, zdejmij nitkę i wrzuć ją w buzujący ogień (na przykład w kominku), mówiąc przy tym: „Wrzucam chorobę w ogień, niech spłonie razem z nicią, niech się rozwieje jak ten dym”. Potem weź następną nić i znowu ją noś. Powtarzaj te czary, dopóki nie pozbędziesz się bólu na dobre. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... < Dla Calamy ;) 09.06.10, 09:59 czarownica_z_lasu napisała: > Powtarzaj te czary, dopóki nie pozbędziesz się bólu na dobre. Nic mnie nie boli, a na czary to do Ciebie przyjadę. W końcu to Ty jesteś mistrzynią w czarowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_z_lasu Re: Pamiętam, że kiedy.... < Dla Calamy ;) 09.06.10, 13:22 Nio... niby prawda, ale na kuternogę póki co czaru nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_z_lasu Re: Pamiętam, że kiedy.... < Dla Calamy ;) 09.06.10, 13:25 Aha, zajrzyj dziś do mojej chaty na kurzej nodze, to Ci dam rozpiskę z tymi miksturami magicznymi. A i tiramisu trochę zostało :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... < Dla Calamy ;) 09.06.10, 15:32 czarownica_z_lasu napisała: > Aha, zajrzyj dziś do mojej chaty na kurzej nodze, to Ci dam rozpiskę z tymi > miksturami magicznymi. A i tiramisu trochę zostało :) wychodne miałam wczoraj ;) i wolę zaklęcia od mikstur, lepiej działają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica_z_lasu Re: Pamiętam, że kiedy.... < Dla Calamy ;) 09.06.10, 18:02 Widzę, że aluzju nie poniała... :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Pamiętam, że kiedy.... < Dla Calamy ;) 09.06.10, 15:31 czarownica_z_lasu napisała: > Nio... niby prawda, ale na kuternogę póki co czaru nie mam... a podróże w czasie? może coś się da zrobić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Pamiętam, że kiedy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 12:18 lezalam na wozku pod zielonymi kafelkami to bez przerwy plakalam Odpowiedz Link Zgłoś