Dodaj do ulubionych

Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje????

02.04.10, 21:16
Ludzie, od kilku dni mamy troche slonca i co dzieje sie wokol na
dzialkach, osiedlach domkow jednorodzinnych? Pali sie odpadki po
zimie. Co robic z tym chamstwem i wandalami? Przeciez te niby
odpadki nie sa suche, tylko mokre i tli sie to godzinami zadymiajac
cale okolice.Oczywiscie swiatowi Polacy dokladaja plastikow,
polewaja benzyna i nafta. W sasiedztwie gdzie mieszkam od kilku dni
nie moge otworzyc okna bo dym wdziera sie do wnetrza. Cuchnie i
wokolo okolica jest zadymiona.Nikogo to nie obchodzi, ze sa ludzie
cierpiacy na astme, alergie na dym. Pytam, kiedy Polska sie
ucywilizuje??? Kiedy? Jestemy fizycznie w EU a mentalnie gdzies na
wschod od rzeki Bug.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? IP: 139.142.19.* 03.04.10, 04:49
      Hey wami,
      Prawda,
      Sqm osobicie na wlasne oczy i wlasny nos "widzialem i czulem palone
      plastikowe beczki i jakies plachty...
      A zadowoleni byli jakby wiosna przyszla..
      I wlasciwie..przyszla..
      :):)
      PS. Niechybnie cos tam "utylizowali"...
      • wolfenstein3d Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? 03.04.10, 10:28
        >> "widzialem i czulem palone
        plastikowe beczki i jakies plachty...

co? porządki robią hehe
    • wolfenstein3d Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? 03.04.10, 10:27
      a powiedz co mają zrobić z tymi odpadami? wyrzucić do śmietnika? (nie zmieści
      się). wywieźć? jeśli tak to gdzie i czy są takie składy w mieście gdzie można?

sam w zawodówie paliłem liście spadające wokół terentu szkoły. Instruktor nauki
      zawodu mi kazał. Pamiętam jak podszedł do mnie nauczyciel od ochrony srodowiska
      albo w-fu nie pamiętam. I mnie zrugał że czemu palę liście. Powiedziałem że
      odgórne polecenie instruktora. Później chciał z nim iść gadać mówi że to trzeba
      składować kompostować itd.

Dobra ale w szczegółach jak to zrobić i gdzie niby? To nie zakład ogrodniczy
      tylko szkoła.

Co się robi w takich sytuacjach? Gdzie to się wywozi konkretnie i czym? taczką
      tirem? za miasto? do śmietnika? A jak szkolny jest malutki a naprzeciwko ulicy
      wielki to tam? ale to nie twój śmietnik tylko tamtych i zrobisz to nielegalnie.

itp. itd.

Winą jest brak składowisk wysypisk śmieci i procedur obchodzenia się z odpadami
      i kultury oczywiście.

Są urzędy typu zakład utylizacji odpadów czy coś i oni się tym powinni zajmować.
      • zetkaf Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? 03.04.10, 13:11
        > Dobra ale w szczegółach jak to zrobić i gdzie niby?
        www.google.pl, wpisz ZUO gorzów chruścik - i znajdziesz odpowiedz...

> tirem? za miasto? do śmietnika? A jak szkolny jest malutki a
        > naprzeciwko ulicy
        > wielki to tam? ale to nie twój śmietnik tylko tamtych
        bo oczywiscie nie mozna zglosic do ZUO, zaplac kilkanascie zlotych i
        kazac im to zabrac - szkoda pieniedzy, jak zwykle "za drogo"

> Winą jest brak składowisk wysypisk śmieci
        Akurat Chruscik wystarczy, jeszcze maja miejsce ;)

> i kultury oczywiście.
        Nie "i kultury", bo ustawiasz ja na ostatnim miejscu. KULTURY I
        SWIADOMOSCI, tylko tego brakuje...
        czyli wychodzi, ze Gorzowiaki to glupie chamy ;)

> Są urzędy typu zakład utylizacji odpadów czy coś
        No widzisz, nawet wiesz gdzie szukac... ale trzeba poszukac ;)

> i oni się tym powinni zajmować
        No i sie zajmuja... ale nie nalezy do nich szukanie, kto akurat ma
        smieci ;)
        • Gość: x Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 13:13
          Zetkaf jaki ty mondry jezdeś
          • Gość: gosciowa Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 19:43
            Gość portalu: x napisał(a):

> Zetkaf jaki ty mondry jezdeś

A ty? Jaki jestes? Taki jak reszta palacych smieci, chyba tak.
          • Gość: lola Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 21:30
            Każdy mieszkaniec osiedla, na którym ludzie mają pojemniki na śmieci
            przy domu, dostał rozpiskę: kiedy oddaje się śmieci gabarytowe, kiedy
            sortowane itp. Nie trzeba ich palić, ale siła przyzwyczajenia jest
            większa...
            Inna zmora, na inny wątek, to wiosenne chamy popijające browarki na
            świeżym powietrzu, a puszki i butelki - wiadomo, zostawia się tam,
            gdzie się stało, np. u kogoś pod płotem, na trawniku, na chodniku itp.
            Tępota i chamstwo w jednym.
            • wolfenstein3d Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? 03.04.10, 23:57
              >> Inna zmora, na inny wątek, to wiosenne chamy popijające browarki na
              świeżym powietrzu, a puszki i butelki - wiadomo, zostawia się tam,
              gdzie się stało, np. u kogoś pod płotem, na trawniku, na chodniku itp.
              Tępota i chamstwo w jednym.

no a jakby były śmietniki w tych miejscach to by do nich może wyrzucali. Że nie
              ma to pretensje do prezia że zamiast ustawić śmietniki woli wybudować CEA za 180
              mln.

>> Nie trzeba ich palić, ale siła przyzwyczajenia jest
              większa...

a nie ma jakiegoś urzędu który by kontrolował kto i kiedy pali i za to karać?
              strażnicy miejscy by się mogli tymi rzeczami zajmować i tak nie mają nic do
              roboty poza przebieraniem się za sznupka w szkołach

• zetkaf Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? 04.04.10, 17:13
                > a nie ma jakiegoś urzędu który by kontrolował kto i kiedy pali i
                No tak, bo cholota nie mogla by sie sama ucywilizowac, wiec musi ich
                miasto "wychowac". Moze od razu pala wbijac "kulture" do glowy? ;)
      • Gość: gosciowa Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 19:40
        wolfenstein3d napisał:

> a powiedz co mają zrobić z tymi odpadami? wyrzucić do śmietnika?
        (nie zmieści
        > się).
        ----------------------
        Jak to do smietnika sie nie zmiesci? Mam duza dzialke i nie pale
        odpadow. Organiczne kompostuje a wszystko inne utylizuje zgodnie z
        prawem(plastiki, szklo, papier), nie zanieczyszczam srodowiska i nie
        truje sasiadow a nawet wlasnej rodziny. W Niemczech zeby rozpalic
        ognisko na wlasnej posesji trzeba uzyskac zezwolenie z gminy lub
        miasta i zaplacic 10 euros i to ognisko a nie spalanie smieci, a u
        nas? Chlam po zimie wynosi smieci z piwnicy i pali. Wystarczy
        spojrzec co dzieje sie w k....., na osiedlach mieszkaniowych gdzie
        mieszka niby "smietanka" chyba wiekszosc z nich to smietanka z
        szamba.Polakom trzeba z 300 lat. Za wczesnie te dzicz przyjeto do EU.
        • e_werty Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 03.04.10, 19:50
          Za wczesnie te dzicz przyjeto do EU.

... wygonic do USA...
          • wolfenstein3d Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 04.04.10, 00:12
            USA też takie fajne nie jest.

jak już z kogoś brać przykład do z chin które sie dynamicznie rozwijają.

usa mimo ze bogate jest tam oblrzymia korupcja i trusty, budowane nielegalnie i
            finansujące kampanie prezydentów USA którzy wzamian za wielomiliardowe wsparcie
            w wyborach przymykają oczy na ich korupcję co powoduje biedę i bezdomność w USA
            jak i na całym świecie bo USA jest pempkiem świata finansowym.
            • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 04.04.10, 17:14
              > usa mimo ze bogate jest tam oblrzymia korupcja i trusty, budowane
              nielegalnie i
              > finansujące kampanie prezydentów USA którzy wzamian za
              wielomiliardowe wsparcie
              > w wyborach przymykają oczy na ich korupcję co powoduje biedę i
              bezdomność w USA
              > jak i na całym świecie bo USA jest pempkiem świata finansowym.
              Ty sie jeszcze z komunistycznego snu nie obudziles? ;)
        • wolfenstein3d Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 04.04.10, 00:04
          >> Chlam po zimie wynosi smieci z piwnicy i pali.

o sorry a czyja to wina? u mnie na wiosce firma wywożąca śmieci zastrzegła że
          klapa od małego śmietnika musi byc zamknięa. I jest wyliczone ile śmieci ma być
          na tydzień. Bo więcej tam nie wejdzie.
          a jak kamapa stara? to dopiero problem! I co z nią zrobić?

mam sad i gałęzie obcinane u siebie na wiosce, do tego trawa ścinana bardzo
          wysoka i strasznie dużo jej i musze z tym coś robić. Stary to pali w sadzie. A
          co ma innego zrobić? ZUO przyjedize i wywziezie na swój koszt? Jak tak to niech
          przyjeżdża.

a jak ty na działce kompostujesz to dobrze kompostuj. A jak ktoś nie uprawia
          działki to nie będzie kompostował.

>> Chlam po zimie wynosi smieci z piwnicy i pali.

jak już mówiłem, wina jest rządu że tak rządzi i na to pozwala i nie zapewnia
          warunków odbioru nieczystości na każdą okoliczność (bez palenia) i tu należy
          mieć pretensje.

Bo jak kanapa jest wielka a wymóg odnośnie śmietnika firma postawiła że jak się
          klapa nie domknie to nie wywożą to wiesz..

> szamba.Polakom trzeba z 300 lat. Za wczesnie te dzicz przyjeto do EU.

a odnośnie szamba, to pod gorzowem w kierunku jenin za 300 mln potrzbene są
          inwestycje z wtym zakresie. I teraz albo nigdy. I prezio wybrał ze nigdy bo musi
          wybudować CEA za 180 mln to jest potrzebniejsze dla niego bo on do jenina nie
          jeździ.
          • wolfenstein3d Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 04.04.10, 00:11
            a unii europejskiej tak nie chwal bo to strasznie niegospodarny motłoch
            zbiurakratyzowany, bez jednomyślności w decyzjach i wyrzucają te ogromne podatki
            zebrane na różne szkolenia aby firmom szkoleniowym nabić kabzy tylko o to w tym
            chodzi bo ludzie sie jakiś przydatnych rzeczy zawodowych na tych kursach nie
            uczą tylko pierdół.
            A kasa płynie nie na inwestycje i dotacje na merytorycznie wybrane biznes-plany
            tylko do kieszeni tych szkoleniowców, albo rozdane niegospodarnie baranom kórzy
            i tak firme zamkną jak sie skończy wsparcie pomostowe bo są np ciency i
            bezrobotni. Jak ktoś jest bzerobotny i z tej pozycji ma firme zakłądać to ja jej
            nie wróżę powodzenia. Bo trudniej jest założyć przedsiębiorstwo niż znaleźć
            pracę. A jak ktoś łatwiejszej rzeczy nie umie to z trudniejszą sobie tym
            bardziej nie poradzi.

UE w takim stanie jak jest musi umrzeć, niemcy tylko mają interes żeby tą unie
            ciągnąć bo dopłacają do eksportu swoich produktów na całą europe i świat. I
            dzięki temu że najwięcej bulą (na pierdoły dla nas bo ważnych inwestycji się nie
            robit ylko buduje niepotrzebne rzeczy, wydaje kase na markę, szkolenia itp a
            kasa nie trafia na drogi infrastrukturę i realne dopasowywanie ludzi do rynku pracy)
            itp itd dużo by gadać.

posłuchajcie koriwnne mikke. naród za 10 lat do tego dojrzeje albo i nie. Ja tam
            nie chce tyle czekać i nie oglądam sie na to co jest na górze i robie swoje w
            tak trudnych warunkach jakie w polsce są bo można w takich nawet jeszcze
            gorszych jak ktoś jest dobry zbudować duży biznes i zarobić kupę siana
            • Gość: XXXXX Re: ja, ja, ja, bla, bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 12:32

> posłuchajcie koriwnne mikke. naród za 10 lat do tego dojrzeje albo
              i nie. Ja ta
              > m
              > nie chce tyle czekać i nie oglądam sie na to co jest na górze i
              robie swoje w
              > tak trudnych warunkach jakie w polsce są bo można w takich nawet
              jeszcze
              > gorszych jak ktoś jest dobry zbudować duży biznes i zarobić kupę
              siana

korwin mikke, ogromny autorytet cha, cha, cha.Kupe siana
              zrobili na zlodziejstwie, kombinacjach i przekretach, unikaniu
              placenia podatkow bo panstwo jest slabe i nie potrafi reagowac na
              naduzycia, egzekwowac prawa. W uczciwym biznesie zarobili na zarcie
              dla rodziny i taka jest prawda.
              • Gość: xxx Re: ja, ja, ja, bla, bla bla IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.10, 13:50
                >> korwin mikke, ogromny autorytet cha, cha, cha.

autorytetem to on nie jest ale mądry facet duzo rzeczy wie a do tego jest
                inteligentny.

>> Kupe siana
                zrobili na zlodziejstwie, kombinacjach i przekretach

nie wszyscy.

>> unikaniu placenia podatkow

to chyba na całym świecie. Podaktów powinno nie byc wcale. Administracja
                państwem ograniczona do minium na jego bieżące funkcjonowanie tj. 7% obecnych
                podatków. Reszta na szkoły szpitale itd. zabrać. Za szkoły niech płacą rodzice
                swoich dzieci bezpośrednio do danej szkoły którą wybiorą a nie do państwa które
                pierw zabiera połowe przeżre 1/4-tą zmarnotrwawi a tylko 1/4 trafia do szkół na
                edukację. To samo ze szpitalami.

>>bo panstwo jest slabe i nie potrafi reagowac na
                naduzycia, egzekwowac prawa.

potrafi ale tego nie robi bo jest korupcja i nepotyzm.

>> W uczciwym biznesie zarobili na zarcie dla rodziny i taka jest prawda.

90% przedsiębiorstw to małe i średnie z czego większość to uczciwe. Że omijają
                płacenie podatków to nie grzech bo tylko głupi je płacą żeby kto inny mógł to
                zmarnotrawić bo i tak kasa nie idzie tam gdzie trzeba. A jak potrafią nią
                obrócić i stworzyć za nią nowe miejsca pracy tylko tylko chwała im i żeby jej
                mieli jak najwięcej.

wysokie podatki=bezrobocie
                • Gość: zxxzzx Re: ja, ja, ja, bla, bla bla IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.10, 13:57
                  >> bo i tak kasa nie idzie tam gdzie trzeba.

np. na pałace zusowskie, płace armii urzędasów naliczających składki emerytalne
                  ludzi będących już na emeryturze a pracujących która nie zostanie powiększona,
                  na markę gorzów, do kieszeni dla rubika milion złotych, 180 mln na budowę
                  niepotrzebnego miastu obiektu, milion dwieście na fontannę, kasa która idzie do
                  kieszeni prywatnych właścicieli funduszy emerytalnych i ich armii urzędników
                  (bynajmniej nie na emerutyry bo te mają byż niższe)
          • Gość: gosciowa Re: wolfenstein3d, nie p*********** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 12:27
            >
            > jak już mówiłem, wina jest rządu że tak rządzi i na to pozwala i
            nie zapewnia
            > warunków odbioru nieczystości na każdą okoliczność (bez palenia) i
            tu należy
            > mieć pretensje.

jestes taki sam. nie p****** bzdur. z twojego socjalistycznego mozgu
            wycieka ze Premier Tusk i Prezydent Kaczynski sa winni, ze ty smieci
            palisz. Domagasz sie aby oni na swoj koszt, dawali wieksze pojemniki
            na smieci, odbierali i utylizowali to co ty produkujesz w swoim
            gospodarstwie.Niezalezni ile hektarow masz, odpadki mozna
            zagospodarowac i utylizowac w bezpieczny sposob i nie powodujacy
            skazenia srodowiska. Problem jest w tym, ze ludzi o takiej
            mentalnosci jak ty nie karze sie za dewastacje srodowiska, wywalanie
            smieci do rowow i lasow, za spalanie odpadow na dzialkach. Nawet te
            sciete galezie mozna zutylizowac w jak najmniej szkodliwy sposob.
            Czy trzeba palic mokre, tuz po scieciu z drzewa? Nie moga polezec
            sezon i wyschnac? Wszyscy dookola sa winni,przepisy, prawo, tylko
            nie ja. Przeciez prawo sasiedzkie zabrania spalac cokolwiek jezeli
            to drugiemu sasiadowi zakloca sposob uzytkowania jego nieruchomosci
            i czy trzeba pozywac do sadow takich sasiadow? Widocznie tylko w
            taki sposob mozna ich czegos nauczyc.
          • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 04.04.10, 17:17
            > o sorry a czyja to wina? u mnie na wiosce firma wywożąca śmieci
            zastrzegła że
            > klapa od małego śmietnika musi byc zamknięa. I jest wyliczone ile
            śmieci ma być
            > na tydzień. Bo więcej tam nie wejdzie.
            BO ZA TYLE PLACICIE...

> a jak kamapa stara? to dopiero problem!
            Tak, ciezko zadzwonic do ZUO i zamowic usluge?

> wysoka i strasznie dużo jej i musze z tym coś robić. Stary to pali
            > w sadzie.
            No tak, juz wiem, skad to twoje "wychowanie" ;)

> co ma innego zrobić? ZUO przyjedize i wywziezie na swój koszt?
            Nie, na WASZ koszt, bo obowiazkiem generujacego smieci jest sie nimi
            zajac. A ZUO jest tylko firma uslugowa, ktora ZA PIENIADZE
            rozwiazuje twoje problemy ;)

> jak już mówiłem, wina jest rządu że tak rządzi i na to pozwala i
            Nie, jak zwykle winne jest otoczenie, a nie cham i prostak...

> nie zapewnia warunków odbioru nieczystości na każdą okoliczność
            Ale zapewnia, tylko trzeba zaplacic...

(bez palenia) i tu należy
            > mieć pretensje.
            >
            > Bo jak kanapa jest wielka a wymóg odnośnie śmietnika firma
            postawiła że jak się
            > klapa nie domknie to nie wywożą to wiesz..
            >
            > > szamba.Polakom trzeba z 300 lat. Za wczesnie te dzicz przyjeto
            do EU.
            • Gość: lola Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:10
              za pieniądze jak za pieniądze, ale na 99% raz w miesiącu wywożą te
              kanapy i co tam jeszcze ludzie mają, w ramach opłaty, którą bulimy
              kwartalnie. Trzeba czytać informacje, które się dostaje!
              • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 04.04.10, 20:23
                > kanapy i co tam jeszcze ludzie mają, w ramach opłaty, którą bulimy
                > kwartalnie. Trzeba czytać informacje, które się dostaje!
                Wiesz, te chamy ze "zlego otoczenia" napisaly to specjalnie mala
                czcionka, zeby wolfstein nie doczytal, oczywiscie to nie wina
                wolfsteina ze nie czytal ;)
                a moze napisali wielkimi literami, a przeciez kazdy wie, ze wielkimi
                rzeczami to sie glupoty pisze, zeby odwrocic uwage od malych
                literek, i moze dlatego wolfi nie czytal? ;)
                • Gość: xzczx Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: 81.219.255.* 04.04.10, 22:30
                  moi rodzice płacą za śmieci nie ja. i nie wiem co im tam przysłali i co tma
                  pisze odnośnie kanap. wiem że stary palił kanapy w sadzie razem z gałęziami bo
                  jest wychowany na wsi. gałęzie nie nadają się do palenia w piecu. nie chcą sie
                  jarać i za duży problem jest z ich noszeniem i składowaniem. w piecu palę
                  drewnianymi belami pociętymi na półmetrowe klocki.

Jak ktoś taki mądry jest tu i ma te wszystkie informacje których ja nie posiadam
                  to niech powie konkretnie ile kosztuje wywiezienie starej kanapy przez ZUO w
                  miejscowości parę km oddalonej od gorzowa?
                  ile kosztuje wywiezienie ogromnej kupy trawy i gałęzi wielkości tira?
                  to skalkuluję czy mi się opłaca
                  • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 20:16
                    > moi rodzice płacą za śmieci nie ja.
                    Co rodzina burakow, to rodzina burakow... ale moze warto byloby sie
                    wreszcie ucywilizowac?

> i nie wiem co im tam przysłali i co tma
                    > pisze odnośnie kanap.
                    Oczywiscie, bo ciezko zadzwonic do ZUO...

> wiem że stary palił kanapy w sadzie razem z gałęziami bo
                    > jest wychowany na wsi.
                    Znam ludzi wychowanych na wsi, ktorzy sobie umieja poradzic z kanapa
                    w cywilizowany sposob... a poczytaj sobie, ile toksycznej chemii
                    uwalnia sie ze spalania np. gabki czy innych wypelniaczy kanap...

> gałęzie nie nadają się do palenia w piecu. nie chcą sie
                    > jarać i za duży problem jest z ich noszeniem i składowaniem.
                    Bo ciezko poczekac az wyschna...
                    ps. no tak, jak juz noszenie galazek to dla ciebie za duzy problem...
                    a cos mowiles o stereotypach na temat informatykow ;)

> Jak ktoś taki mądry jest tu i ma te wszystkie informacje których ja
                    > nie posiadam
                    > to niech powie konkretnie ile kosztuje wywiezienie starej kanapy
                    > przez ZUO w miejscowości parę km oddalonej od gorzowa?
                    Bo taki jeden jest za glupi, zeby zadzwonic...

> ile kosztuje wywiezienie ogromnej kupy trawy
                    > i gałęzi wielkości tira?
                    Galezie mozna poszatkowac, i wyjdzie bagaznik kombiaka ;)
                    PS. a trawa i galezie to odpady naturalne - mozna wywiezc do lasu i
                    rozrzucic...

> to skalkuluję czy mi się opłaca
                    Nie osmieszaj sie - przeciez wszyscy wiedza, ze dla ciebie WSZYSTKO
                    jest ZA DROGIE...
                    ps. jak przyjda panowie z ochrony srodowiska, to zobaczysz, ze
                    naprawde oplaca ci sie wydac te parenascie zlotych ;)
            • Gość: cccc Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: 81.219.255.* 04.04.10, 22:23
              >> Nie, na WASZ koszt, bo obowiazkiem generujacego smieci jest sie nimi
              zajac.

to już masz odpowiedź dlaczego ludzie wolą to spalić niż zapłacić na swój koszt
              za wywiezienie. i o co ten lament? że ktoś nie chce kasy wydać na coś
              i woli się pobzyć czegoś nic na tym nie tracąc? bo płacić za to żeby ktoś pozwolił
              mi coś wyrzucić? głupota.
              tak samo jak abonament za tvp nieobowiazkowy a głupki płacą. nikt im nie każe.

ja rozumiem że jak ktoś porównuje nas do niemców którzy są bogaci pkb per capta
              na mieszkańca jest tak duży że szwab może sobie pozwolić na luksus płacenia
              za to żeby ktoś się pozbył jego śmieci. w PL gdzie płaca wynosi na równi z kosztem
              wynajęcia mieszkania nie da się egzystować! i za śmieci płacić.

tak pani bezczelna na górze gościowo damska szowinistyczna nie powiem co
              premier tusek jest winny i prezio jędrzejczak za nieczystości w mieście
              Gorzów Wlkp.

Do przestępcy nie miej pretensji że kradnie czy rabuje jeśli wymiar sprawiedliwości
              go nie ściga. Wina jest tu tylko egzekucji prawa a raczej jego brak.
              Rabuś nie przestanie kraść póki się go nie ukarze więzieniem.

>> a nie cham i prostak...

cham i prostak to jest jak pali na działce i zadymia sąsiada. ja mieszkam w takim
              miejscu że nikogo nie zadymiam. I nie ja palę po raz setny już mówie.
              a że paliłem w zawodówce to musiałem tez mi sie to nie podobało. Ale postawiłby
              mi pałe z praktyk na koniec a miałem ledwo dwóje bo ustawnoił sobie przepis że niby
              odgórny przyszedł że 60% zrobionego materiału jest na jedynke. A poniżej że zero
              musi postawić (przy czym liczyć to do średniej ocen). A pilniki dał takie tępe
              że gładzikiem sie szybciej zdzierało gruby metal niż zdzierakiem. I otłuszczone
              wszystko a wtedyh nie wiedziałem jeszcze że otłuszczenie można zlikwidować
              maczając w jakimś benzynie czy czymś tam.

obszczekujecie nie tego co trzeba.

cham to są moi sąsiedzi którzy palą śmieciami w piecu a dym leci na mnie. moja
              trawa z sadu nikogo nie zadymia bo jest daleko od zabudowań. na polach tez się
              trawy wypala. a co ma się robić? zapłącić za wywiezienie trawy. wy jesteście
              normalni? kogo na to stać?
              • Gość: lola Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 08:04
                spokojnie, obszczekujemy tych, którzy właśnie palą śmieci, a nie suche gałązki. Na palenie gałązek i liści na działkach, w sadach czy ogródkach przydomowych też jest wyznaczony prawnie sezon - tylko trzeba spojrzeć, czy akurat sąsiadka nie rozwiesiła białej pościeli przy płocie;-) natomiast palenie opon, plastikowych butelek czy tych wspomnianych kanap, to jest chamstwo. Smród, sadza i pełno dymu.

>Do przestępcy nie miej pretensji że kradnie czy rabuje jeśli wymiar sprawiedliwości go nie ściga.

a z tym się nie zgodzę. To, że nie ma śmietników akurat w tym miejscu, w którym ktoś ma ochotę się pozbyć swoich śmieci (zadam sobie trud i przyniosę 4 butelki piwa ze sklepu na skwerek, wypiję, ale ponieważ nie ma tam kosza to zostawię na trawniku?) ani to, że komuś nie chce się / nie umie poszukać informacji, czy przysługuje mu wywóz kanapy w ramach umowy z firmą wywożącą śmieci - to nie jest żadne usprawiedliwienie. To własnie jest tępota i chamstwo.
                Skoro nikt nie ściga wywożących śmieci do lasu, to znaczy, że można to robić? Nie znaczy. I wszyscy to wiedzą.
                Wątek o śmieciuchach można by ciągnąć w nieskończoność. Garaże przy Niemcewicza: jak zajrzysz do środka, odpicowane, samochodziki wypolerowane, a za płotem oddzielającym garaże od terenu bodajże kościoła - kupa śmieci, worek na worku, gruz, części samochodowe, szmaty itp. To jest podobny objaw tępoty: ja dbam o czystość, proszę jak u mnie czysto - a śmieci sru za płot albo w krzaki. Czy takich da się jeszcze ucywilizować?
                • Gość: xzcxzxcz Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 11:19
                  >> natomiast palenie opon, plastikowych butelek...

palenie opon to już rzeczywiście jest przegięcie :)

co do garażów to jak tam nie ma postawionego śmietnika to co się dziwisz ze
                  ludzie wyrzucają w krzaki?

A przyzwyczajenie ludzi (gorzowian) wynika z tego że tych śmietników nie ma! ani
                  nie było nigdy i nie będzie! Dlatego wyrzucają w krzaki. Bo mają zakodowane że
                  śmietnika tu nie ma.

Poza tym w PRL-u to chodziły sprzątaczki i każdy musiał mieć pracę więc rzucali
                  specjalnie na ziemię żeby miała co robić bo w społeczeństwie każdy musi pracować.
                  • Gość: xzxz Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 11:23
                    dam Ci przykład giełdy samochodowej przy ursusie..

śmietników brak. W jednym miejscu tylko przy przystanku stoją. Nie wiem kto, ale
                    chyba osir kasuje za miejsca sprzedażowe od każdego handlowca, od każdego
                    samochodu, od każdego zaparkowanego auta. I śmieci owszem po wszystkim zbierają.
                    Tylko czemu nie wbiją na metalowym pręcie śmietników gdzieniegdzie Albo nie
                    ustawią kubłów? Ich sprawa jak chcą te wszystkie śmiecie zbierać sami. Ale
                    śniegu tez nie odśnieżali przez 2 miesiące nie było przez to giełdy a na plac
                    nasypali durnie gliny z wywózki po budowach i teraz jest błoto i kałuże
                    niesamowite.

Ot jak się dba o państwowe rodem z prl-u.. A wystarczyłoby sprywatyzować i by
                    się zrobił porządek na giełdzie. Toalet tez nie ma i ludize skaczą na drugi
                    koniec ulicy i załatwaiją swoje sprawy w lasku przy drodze. Kabin bym akurat
                    tutaj nie ustawiał bo to jest obrzydliwe taka kabina. ale skierowanie do budynku
                    ursusa albo tego hotelu metalowiec z napisem tutaj WC płatne 2 zł za godzinę
                    • Gość: lola Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 13:33
                      ha, i gdyby mogli skorzystać z wc płatnego, to dalej sikaliby w
                      krzaki! o to właśnie chodzi!
                      oczywiście pojemnik na śmieci tu i ówdzie by sie przydał, ale nie
                      sprowadzajmy tego do granicy absurdu: jak ktoś miał tyle zapału albo
                      taką potrzebę, że te śmieci przytaszczyć (lub to, co w nich było -
                      dopóki było potrzebne), to niech ma tyle samo, aby je wynieść tam,
                      gdzie ich miejsce, czyli do śmietnika, a nie zostawia tam, gdzie
                      właśnie stał!
                      Już dzieci w podstawówce kiedyś się uczyło: nie zostawiaj nic w lesie
                      (na przyklad). To, co przywiozłeś, zabierz z powrotem. Miałeś w
                      puszce kukurydzę dla rybek, zabierz cholerną pustą puszkę. W jedną
                      stronę potrafi taki czy ów przywieźć kilka kilo klamotów, a w
                      powrotną?
                    • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 20:41
                      > samochodu, od każdego zaparkowanego auta. I śmieci owszem po
                      > wszystkim zbierają
                      No widzisz, smietnikow nie ma, ale podmiot odpowiedzialny za teren
                      SPRZATA. Czyli czy sa, czy nie ma smietnikow - PO WSZYSTKIM ZOSTAJE
                      PORZADEK. Czy ty mozesz powiedziec to samo o efektach dzialalnosci
                      twojej i twojej rodziny?

> Tylko czemu nie wbiją na metalowym pręcie śmietników gdzieniegdzie
                      Bo wola sprzatac, bo moze nie maja smietnikow, nie maja zgody, nie
                      chca odpowiadac za smieci podrzucane przez klodawskich burakow w
                      ciagu tygodnia (bo znajac buractwo, jak by w niedziele osir je
                      oproznil, to do soboty wieczorem pelne bylyby smieci tych, ktorym sie
                      nie chce placic za wywoz)...

> Ot jak się dba o państwowe rodem z prl-u..
                      Tak, widzimy po twoim paleniu kanap...

> się zrobił porządek na giełdzie. Toalet tez nie ma
                      to juz kwestia sanepidu, moze warto ich zainteresowac tym tematem...
                      pewnie szybko sie pojawia ;)

> tutaj nie ustawiał bo to jest obrzydliwe taka kabina.
                      a jak czlowiek nasra na trawe, to obrzydliwe juz nie jest?
                      • wolfenstein3d Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 21:12
                        > tutaj nie ustawiał bo to jest obrzydliwe taka kabina.
                        >>a jak czlowiek nasra na trawe, to obrzydliwe juz nie jest?

obrzydliwe to jest zbieranie kup po psie
                        • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 21:30
                          > obrzydliwe to jest zbieranie kup po psie
                          To se psa nie kupuj, albo wyprowadzaj daleko w las...
                          a obrzydliwe sa WSZELKIE kupy zostawione na wierzchu, czy to psie,
                          czy ludzkie... wiec moze pora zaczac cos z tym zrobic?
                  • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 20:37
                    > palenie opon to już rzeczywiście jest przegięcie :)
                    Ciekawe, czy toksyny mniej szkodliwe, niz z palenia gabki
                    poliuretanowej?

> co do garażów to jak tam nie ma postawionego śmietnika to
                    to znaczy, ze buractwo sie nie zlozylo, i nie zamowilo smietnika...
                    u mnie sasiedzi robili wielkie remonty, poszlo od groma gruzu... nie
                    bylo smietnikow na takie ilosci gruzu - "to se zamowili"...

> A przyzwyczajenie ludzi (gorzowian) wynika z tego że tych
                    > śmietników nie ma!
                    Nie ma smietnikow? Pojedz sobie do Anglii, tam nie ma smietnikow - 15
                    minut szukalem smietnika w centrum miasta i nie bylo ZADNEGO. A mimo
                    to nikt nie wyrzuci na ulice skorki od banana...
                    U nas jest na kazdym narozniku skrzyzowania - a i tak smieci laduja
                    na ulicy... "bo nie ma smietnikow"... "bo nie ma miejsc
                    parkingowych"... jak sie ma slepote buraczana, to sie po prostu nie
                    widzi... niestety, okulista tego nie leczy...

> Poza tym w PRL-u to chodziły sprzątaczki i każdy musiał mieć pracę
                    W PRLu bylo wiecej kasy na sprzatanie ulic, na szpitale - i czym sie
                    skonczylo? Wielkim dlugiem, ktory teraz zwalasz na PO...

> więc rzucali specjalnie na ziemię żeby miała co robić
                    Prace kazdy mial miec, a nie co robic... a buraki sobie dorobily
                    teorie, ze dzieki nim ktos ma prace...
                    • wolfenstein3d Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 21:14
                      >> Wielkim dlugiem, ktory teraz zwalasz na PO...

ohoho widze że nie znasz danych. pocczytaj sobie o długu publicznnym przed i po
                      objęciu rządów przez rząd donalda tuska i jego
                      "genialnego" ministra finansów rostowskiego. sztucznie napędzane PKB (nie per
                      capta!) kosztem powiększenia dziury budżetowej do gigantycznych rozmiarów.
                      Wszyscy to będziecie spłacać ja jako biznesmen będe sie uchylał od płacenia
                      podatków na łatanie ich długów które zaciągnęli za wasze bo to wy ich wybieraliście.
              • zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 20:30
                > to już masz odpowiedź dlaczego ludzie wolą to spalić niż zapłacić
                > na swój koszt za wywiezienie.
                Wola tez wywiezc na dziko - zadne z tych nie jest legalnym
                zalatwieniem problemu. Niektorzy wola byc zlodziejem, inni - burakiem
                parkujacym nielegalnie obok stref platnego postoju, jeszcze inni -
                palic smieci bez zastanowienia..

> i o co ten lament?
                O toksyny, o uciazliwy dym... o to, ze dla kilku zlotych buraki wola
                uprzykrzac innym zycie...

> i woli się pobzyć czegoś nic na tym nie tracąc? bo płacić za to
                > żeby ktoś pozwolił mi coś wyrzucić?
                Nie za to, zeby ktos ci pozwolil wyrzucic - za transport, za
                odpowiednie zajecie sie smieciami, zebys za 2 lata nie plakal, ze nie
                ma gdzie pojsc do lasu, nad jezioro, itp.

> tak samo jak abonament za tvp nieobowiazkowy a głupki płacą.
                Glupki twierdza, ze jest nieobowiazkowy...

> ja rozumiem że jak ktoś porównuje nas do niemców którzy są bogaci
                Wiesz, tak samo sie tlumacza ci, ktorzy wielkim nowym jeepem
                zaparkuje kolo platnego miejsca parkingowego. Czlowiek, ktorego nie
                stac na oplate parkingowa (2zl za godzine), ale stac na nowego jeepa,
                ktory spala dziennie wiecej, niz parking kosztuje...
                ale Polacy sa "biedni"...

> szwab może sobie pozwolić na luksus płacenia
                > za to żeby ktoś się pozbył jego śmieci.
                To nie luksus, to obowiazek!

> premier tusek jest winny i prezio jędrzejczak za nieczystości w
                > mieście Gorzów Wlkp.
                premier tusek i prezio jedrzejczak jest winien, ze wolfstein jest
                burak i nie umie smieci do kosza wyrzucic?

> Do przestępcy nie miej pretensji że kradnie czy rabuje jeśli wymiar
                > sprawiedliwości go nie ściga.
                Ze ktos nie sciga, nie znaczy, ze zlodziej nie jest przestepca. Jest
                jedynie NIEUKARANYM przestepca...

> Wina jest tu tylko egzekucji prawa a raczej jego brak.
                Egzekucja to jedna z metod wychowania buraka... fakt,
                najskuteczniejszy, bo buraki sa zbyt glupie zeby zrozumiec, ze zle
                czynia...

> miejscu że nikogo nie zadymiam.
                i toksyny sie nie wydzielaja do powietrza?
                ps. ja juz wiem, czemu ty taki ograniczony jestes... tylko chcialbym
                cie poinformowac, ze uprawa konopii indyjskich jest nielegalna,
                niezaleznie, czy na handel, czy na spalenie ;)

> A pilniki dał takie tępe
                aha, wolfstein pali liscie, bo mu w zawodowce tepe pilniki dali ;)

> cham to są moi sąsiedzi
                no tak, sasiedzi chami, rodzice buraki - i jak taki sie mial
                wychowac?

> którzy palą śmieciami w piecu a dym leci na mnie.
                Kali ukrasc krowa - dobrze,
                kaliemu ukrasc krowa - zlodzieje!

> na polach tez się trawy wypala.
                Podobnie, jak sie kradnie, bierze lapowki, itp. - to wszystko jest
                nielegalne!

> a co ma się robić? zapłącić za wywiezienie trawy.
                A po co? Pola wystarczy zaorac, zabronowac, czy cos takiego... beda
                lepsze plony...

> normalni? kogo na to stać?
                Wiecej placisz miesiecznie za internet, niz bys za te smieci
                ponadgabarytowe rocznie zaplacic... na internet cie stac, na wywoz
                smieci nie?
                • wolfenstein3d Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 21:23
                  >> inni - burakiem
                  parkujacym nielegalnie obok stref platnego postoju

buractwo to jest władze miasta które ignorują problem braku miejsc parkingowych
                  w mieście

>> zebys za 2 lata nie plakal, ze nie
                  ma gdzie pojsc do lasu, nad jezioro, itp.

ale ja nie wywoże do lasów śmieci ani nie rzucam na ulice.

>> O toksyny, o uciazliwy dym...

toksyny z palonych gałęzi i trawy.. uciążliwy dym lecący z pola w powietrze
                  zaraz powiesz że efekt cieplarniany? ta organizacja co go wymyśliła zrobiła
                  to dla kasy. żadnego efektu cieplarnianego nie ma, wahania temperatury
                  są na przestrzeni setek tysięcy lat. a 90% CO2 emitują wulkany które
                  istaniły przez miliony lat.

>> Wiesz, tak samo sie tlumacza ci, ktorzy wielkim nowym jeepem
                  zaparkuje kolo platnego miejsca parkingowego.

to raczej dlatego że płatne miejsca parkingowe są zajęte a wolne są ale 5 km od
                  centrum miasta.

>> premier tusek i prezio jedrzejczak jest winien, ze wolfstein jest
                  burak i nie umie smieci do kosza wyrzucic?

sam jesteś burak że mi przypisujesz że nie wywalam do kosza śmieci.
                  poza gumą wypluwaną przez szybę samochodu nie zdarza mi się nic rzucać na ziemie
                  żadnych śmieci. A jak mam jakąś elektronike zbędną to kumpla wołam i mu rozdaje
                  wszystko co mi niepotrzebne. nawet zepsuty procesor weźmie, pęknięte pudełko,
                  niepotrzebnego kaczana (takie warzywo).

>> no tak, sasiedzi chami, rodzice buraki

nie powiem jakim ty jestes burakiem! ani śmieci nie pale ani nie wyrzucam
                  a cały czas mi przypisujesz głupote idź człowieku ztąd sie utop!
                  to ciebie wyzywają od buraków w zakładzie bo widocznie nim jesteś

>> A po co? Pola wystarczy zaorac, zabronowac, czy cos takiego... beda
                  lepsze plony...

to sobie zabronuj. załóż gumiaki posadź cebule i tyraj przy tym jak ci się chce.

>> na internet cie stac, na wywoz
                  smieci nie?

to mam zrezygnować z internetu i wydać na zebranie śmieci. idź się leczyć człowieku

• zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 05.04.10, 21:41
                    > buractwo to jest władze miasta które ignorują problem braku miejsc
                    > parkingowych
                    Nie, buractwem jest oczekiwanie, ze bedzie mozna zaparkowac w
                    sklepie...
                    MIEJSCA SA, ale trzeba du... ruszyc, i zaparkowac 5 minut drogi od
                    sklepu...
                    ps. te buraki, co twierdza ze "nie ma miejsc parkingowych" parkuja
                    "obok" miejsc parkingowych o godzinie 8 rano, kiedy miejsca
                    parkingowe sa jeszcze wolne... w niedziele tez parkuja po prawej,
                    nielegalnej stronie ulicy pocztowej bo... bo co? Bo CALA BEZPLATNA W
                    NIEDZIELE strona jest... pusta?
                    Burak zawsze znajdzie wine w otoczeniu, bo na to, zeby znalezc w
                    sobie, jest za glupi...
                    ps. oczywiscie, autobusy i tramwaje do centrum nie jezdza?

> ale ja nie wywoże do lasów śmieci ani nie rzucam na ulice.
                    Nie, tylko kanape palisz... to wcale nie wplywa na drzewa?

> toksyny z palonych gałęzi i trawy..
                    nie, z kanapy... z gabki poliuretanowej, z lakierow w drewnie ramy...

> uciążliwy dym lecący z pola w powietrze
                    > zaraz powiesz że efekt cieplarniany?
                    nie, bo uwazam, ze efekt cieplarniany to w wiekszym stopniu...
                    kwestia ilosci generowanego ciepla. Np. ze spalania lasow, przemyslu,
                    wiekszej ilosci zwierzat, palenia lisci na ogrodku ;)

> ta organizacja co go wymyśliła zrobiła
                    > to dla kasy.
                    Nie, ci co go ROZDMUCHALI, zrobili to dla kasy...

> żadnego efektu cieplarnianego nie ma,
                    jakby nie bylo, to bys soplem lodu byl ;)

> to raczej dlatego że płatne miejsca parkingowe są zajęte a wolne są
                    > ale 5 km od centrum miasta.
                    taaa, bo miejsca parkingowe przed Biblioteka wojewodzka... to 5 km od
                    centrum?
                    ps. 5 km od centrum, to juz rogatki gorzowa chyba ;)

> sam jesteś burak że mi przypisujesz że nie wywalam do kosza śmieci.
                    > poza gumą wypluwaną przez szybę samochodu nie zdarza mi się nic
                    To jakby zlodziej mowil, ze poza obrobieniem banku, to on nic nie
                    ukradl ;)
                    Sam pokazales, ze burak jestes, i nawet nie potrafisz tego
                    zauwazyc...

> nie powiem jakim ty jestes burakiem! ani śmieci nie pale
                    nie, tylko w zawodowce, a reszta to rodzice ;)

> ani nie wyrzucam
                    poza guma do rzucia ;)

> to ciebie wyzywają od buraków w zakładzie
                    No tak, i znowu sobie przekrecasz... ;)

> to sobie zabronuj.
                    A co ja, rolnik jestem? Ja nie mam pola, nie mam trawy, co do ktorej
                    musialbym wmawiac swiatu, ze "trzeba spalic"...

> załóż gumiaki posadź cebule i tyraj przy tym jak ci się chce
                    Sorry, jak sie ktos bierze za role, to niech to robi porzadnie... a
                    nie kosztami swej glupoty obciaza spoleczenstwa, i jeszcze stwarza
                    zagrozenie dla ludzi...

> to mam zrezygnować z internetu i wydać na zebranie śmieci.
                    > idź się leczyć człowieku
                    Jesli cie nie stac na internet, to go nie kupuj - a odpowiednie
                    traktowanie smieci nalezy do TWOICH (a wlasciwie TWOICH RODZICOW)
                    OBOWIAZKOW. Po pierwsze, obowiazki, dopiero potem luksusy, jak cie na
                    nie stac...
                    • Gość: cxcxz Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.10, 18:09
                      >> ps. te buraki, co twierdza ze "nie ma miejsc parkingowych" parkuja
                      "obok" miejsc parkingowych o godzinie 8 rano, kiedy miejsca
                      parkingowe sa jeszcze wolne..

bo to pewnie samochody dostawcze dowożą towar do sklepów :) a ty byś kasował
                      wszędzie bilet jakbyś tak jeździł i pół dniówki na bileciki. a co tam. ważne
                      że uczciwie zapłacone podatek żeby kto inny (władze miasta) mógł go przeżreć
                      nie na remonty dróg i renowacje kamienic tylko budowę niepotrzebnych i kosztownych
                      rzeczy/marek.

> żadnego efektu cieplarnianego nie ma,
                      >> jakby nie bylo, to bys soplem lodu byl ;)

jakbys nie wiedział a ja myślałem że z epoki kopalnianej pochodzisz, to większość
                      długości życia gatunku ludzkiego trwającego 5 mln lat to była epoka lodowcowa.

• zetkaf Re: Nie palic, ucywilizowac sie? Oczywiscie Polak 06.04.10, 18:42
                        > bo to pewnie samochody dostawcze dowożą towar do sklepów :)
                        taaa, i przez caly dzien tak dowoza, stojac w miejscu? I w niedziele
                        tez odowoza?

> a ty byś kasował wszędzie bilet jakbyś tak jeździł i pół dniówki na
                        > bileciki.
                        Nie kazdy jest taki glupi jak ty. Jak parkuje na KROTKO, to UCZCIWIE
                        (poszukaj w slowniku, bo obawiam sie, ze moj talent pedagogiczny jest
                        zbyt cienki, zeby wytlumaczyc ci znaczenie tego slowa) place za
                        parking. Jesli na dluzej - to staje kawalek dalej od centrum, w
                        strefie bezplatnej, i dojezdzam autobusem lub dochodze na piechote.
                        Bo wlasnie po to jest strefa - zeby ludzie nie pchali sie do centrum
                        autem, jak nie musza...

> że uczciwie zapłacone podatek żeby kto inny (władze miasta) mógł go
                        > przeżreć nie na remonty dróg i renowacje kamienic
                        Oczywiscie, burak zawsze znajdzie sobie uzasadnienie swojej
                        nieuczciwosci... bo np. pieniadze pojda na cos innego, niz on uwaza
                        za wazne.
                        PS. I GRATULACJE DLA MIASTA SZCZECINA, ktore jako jedno z nielicznych
                        (jedyne?) w Polsce bylo na tyle uczciwe, ze jak samo sie nie
                        wywiazywalo ze swoich obowiazkow parkingowych (np. odsniezanie), to w
                        ramach rekompensaty na czas niewywiazywania wycofalo sie z pobierania
                        oplat.

> jakbys nie wiedział a ja myślałem że z epoki kopalnianej
                        a co ma epoka kopalniana do twoich bredni, ze efektu cieplarnianego
                        nie ma? Przeciez on nawet w epoce kopalnianej byl ;)

> długości życia gatunku ludzkiego trwającego 5 mln lat to była epoka
                        > lodowcowa.
                        W epoce lodowcowej efekt cieplarniany tez byl, tylko slabszy...
                        inaczej temperatura wynosilaby jakies -273st Celcjusza (dokladniej,
                        bylaby bliska zeru Kelwina ;)
    • Gość: graf Re: Kiedy Gorzowiacy i chamstwo sie ucywilizuje?? IP: *.gorzow.mm.pl 04.04.10, 18:56
      wami, kupiłaś mieszkanie przy ogródkach działkowych i masz pretensje
      że ludzie spalają odpady organiczne?
      • Gość: takisobie Re: Hej, mundry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 15:14
        Gość portalu: graf napisał(a):

> wami, kupiłaś mieszkanie przy ogródkach działkowych i masz
        pretensje
        > że ludzie spalają odpady organiczne?

Kolejny "mundry", ze powinienem wdychac trucizny pokornie i
        wmawiajacy mnie ze to moj blad? A co tych d**** z ogrodkow
        dzialkowych nie obowiazuje cywilizacja, nie zobowiazuje
        przynaleznosc do EU? Dalej zgarniaja smieci w kupke jak 60 lat temu
        robili ich ojcowie i pala? Ludzie ocknijcie sie i cywilizujcie.
        Wokol sa setki i tysiace ludzi cierpiacych z powodow alergii, astmy,
        dzieci zapadaja na nowotwory a wy swoje.Poczytajcie troche o
        wdychanych truciznach ktore nie dzialaja natychmiast ale wolno,
        skutecznie powodujac rozne chorobska od alergii, bialaczek az po
        nowotwory.
        • Gość: graf Re: Hej, mundry IP: *.gorzow.mm.pl 05.04.10, 20:32
          Można spalać odpady organiczne do końca maja. Chyba że radni miejscy
          zmienią przepisy.

Jeśli chcesz walczyć o czyste powietrze to walcz a nie pierdol na
          forum.
    • Gość: anonim Re: Wczoraj byla piekna, wiosenna pogoda i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 07:54
      i co? Moje sasiedztwo palilo smieci. Czysciochy sa te polaki. Niech
      ich szlag trafi jakie czysciochy. Nikt nie potrafi nic zrobic z
      paleniem smieci i psimi gownami.Ani rady miast, ani rady gmin, straz
      ani policja. Polacy- Europejczycy? Ewuropa na wschod od rzeki Bug.
      • Gość: graf Re: Wczoraj byla piekna, wiosenna pogoda i... IP: 195.116.25.* 08.04.10, 07:56
        śmieci, czy odpady organiczne?

Jeśli pierwsze, to dzwoń na straż miejską, a nie wylewaj żali na
        forum.
        • Gość: ojojo Re: trzeba byc glupcem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 22:18

> śmieci, czy odpady organiczne?
          >
          > Jeśli pierwsze, to dzwoń na straż miejską, a nie wylewaj żali na
          > forum

a czym sa odpady organiczne? Dla mnie to sa smieci a co do strazy
          miejskiej to zadzwon i zobacz jak szybko zareaguja.Ponadto, trzeba
          byc glupcem zeby wierzyc iz straz rozwiaze problemy lamania prawa
          przez chamstwo.
          • Gość: graf Re: trzeba byc glupcem. IP: *.gorzow.mm.pl 08.04.10, 23:05
            Zadzwoń albo wyślij maila ale nie anonim, tylko się podpisz.
            A zobaczysz że jednak Straż działa, głupcze.

Jeden mój email do straży doprowadził do rozprawy sądowej jednego
            gościa co myślał że wszystko może.
            • Gość: obywatel Re: trzeba byc glupcem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 07:57

> Zadzwoń albo wyślij maila ale nie anonim, tylko się podpisz.
              > A zobaczysz że jednak Straż działa, głupcze.
              >
              > Jeden mój email do straży doprowadził do rozprawy sądowej jednego
              > gościa co myślał że wszystko może.

co ty p.....? Trzy miesiace temy wyslane pismo do strazy
              pozostalo bez reakcji i odpowiedzi a ty mi taki kit wciskasz?
              Wszystko zalezy kogo dotyczy telefon, mail. Sa swiete krowy w
              naszych miastach, wsiach, gminach i nie bredz o swietnej pracy
              strazy miejskiej czy policji.
              • Gość: graf Re: trzeba byc glupcem. IP: 195.116.25.* 09.04.10, 08:34
                Gość portalu: obywatel napisał(a):
                > co ty p.....? Trzy miesiace temy wyslane pismo do strazy
                > pozostalo bez reakcji i odpowiedzi a ty mi taki kit wciskasz?

Misiu, mnie twoje pisma do Straży nie obchodzą. Co ja ci poradzę.
                Może żonę poproś o pomoc jak sam nie potrafisz załatwić tematu.
                • Gość: siwy Re: trzeba byc glupcem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 11:56
                  Oj gorzowiaczki problem mają?.A wystarczy tylko przekroczyć odrę i zobaczyć jak
                  to należy robić.
                  • Gość: graf Re: trzeba byc glupcem. IP: 195.116.25.* 09.04.10, 12:30
                    "odrę"?
                    A nie różyczkę?
                • Gość: czytelnik Re: trzeba byc glupcem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 10:56
                  >
                  > Misiu, mnie twoje pisma do Straży nie obchodzą. Co ja ci poradzę.
                  > Może żonę poproś o pomoc jak sam nie potrafisz załatwić tematu.

moze naleze do naiwnych, ale myslalem ze staz, policja ma
                  zadanie wykonywania obowiazkow zwiazanych z zapewnieniem ladu i
                  porzadku publicznego. Tymczasem okazuje sie ze oni "zalatwiaja"
                  sprawy i z tym sie zgadzam. Nie wazne ze lamane jest prawo a wazne
                  kto je lamie.
              • zetkaf Re: trzeba byc glupcem. 09.04.10, 17:49
                > co ty p.....? Trzy miesiace temy wyslane pismo do strazy
                > pozostalo bez reakcji i odpowiedzi a ty mi taki kit wciskasz?
                A ja nie powiem, ile razy zglaszalem, ze na Pocztowej wszyscy parkuja
                jak popadnie, i czasem to sie nawet srodkiem przejechac nie da. Ze
                nie wspomne o podworkach... a od strazy sie dowiedzialem jedynie, ze
                to "nie ich teren dzialania" - aha, czyli tereny nalezace do miasta
                to nie ich teren dzialania i kompetencji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka