Dodaj do ulubionych

Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejski ...

04.10.10, 12:33

żeby centrum miasta stało się taką jedną dużą galerią, [b]ze sklepami, kafejkami, atrakcyjną ofertą kulturalną.[/b]
Od lat pisze ,że miasto to kafejki bary i przy kazdym ogródek chocby taki tyci,tyci na 2 krzesełka ale ogródek . tak jest na calym swiecie ogródki bardzo duze i małe ,muzyka kawa za dotepna cenę .
W Gorzowie to sie nie uda !!
Przyczyną są ceny zaporowe dzierżawy pomiesczeń ,gruntów z "Nieruchomości" i pasa drogowego z "Dróg Póblicznych" Urzedu Miejskiego. To Urzad jest przyczyna takiego stanu rzeczy.
Te fakty nalezy ujawnic dlaczego jesteśmy w czołówce wysokości podatków ,a nastepnie rozważajmy co zmienic w centrum miasta
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: 95.178.75.* 04.10.10, 16:35
      masz absolutną rację, niedawno moja firma otwierała przedstawicielstwo na polske północno-zachodznią czyli zach.-pom, lubuskie i wlkp., ja byłem za Gorzowem lecz mój szef uciął sprawe krótko, że nie miał by nic przeciwko ale Szczecin jest kilka razy większy a ceny najmu są takie same. poza tym przyczyna wyglądu centrum jest jasna, nazywa się jedrzejczak oczywiście przez małe j. Ale jego to nie obchodzi, on nawet nie mieszka w Gorzowie.
      • Gość: sezon Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:20
        NIE ROZUMIEM AKCJI GAZETY
        - CEL? "wspólnie urządźmy nasz miejski salon" - proponuję wytargać na skrzyżowanie Chrobrego - Sikorskiego wszystkie zbędne sofy, się rozsiądziem...
        po co ta akcja co ona ma przynieść? jakie mają być jej skutki? myślę, że wszyscy w mieście już wiedzą że centrum jest chu...owe, nie trzeba utwierdzać się w tym - to jakiś masochizm od kilkunastu lat powtarzany jak mantra. DOŚĆ TEGO.
        a wydawanie 500tys. na bzdurne konkurys architektoniczne nie wnoszące nic a nic (bo przecież nie wyburzymy połowy miasta) to jest schizofrenia i drobnomieszczaństwo "elit"
        nie stawianie żadnych warunków brzegowych w konkursach, na "żywej tkance miasta" owocuje takimi a nie innymi pomysłami, szkoda że nie zaprponowano nam repliki wieży Eifla, no sorry sami sobie zafundowaliśmy stwora ze stali za mostem.
        Rozliczmy się:
        Ile kosztowała megamakabryła za mostem?
        Ile kosztuje checa z fontanną?
        Po co filharmonia? jak sypią się szkoły, budynki komunalne, jezdnie i chodniki...
        • Gość: rezyser83 Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 22:03
          Panie Dariuszu życzę, wytrwałości i mam nadzieje, że ta kolejna akacja dotyczącą przyszłości centrum Gorzowa wreszcie przyniesie jakiś oddźwięk. Jestem młodym początkującym urbanistą, znam doskonale problem z jakim boryka się ta część miasta. Dlatego też zdaje sobie sprawę z tego jak trudno będzie Panu dotrzeć do mieszkańców Gorzowa (świadczy o tym choćby wcześniejsza wypowiedź) i przekonać ich że najwyższy już czas zmienić „salon” tego miasta. Salon którego tak naprawdę nie ma – jest za to wielkie skrzyżowanie. Pozdrawiam!
          • e_werty Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk 04.10.10, 22:39
            czas zmienić „salon” tego miasta. Salon którego tak naprawdę nie ma

... a slowo cialem sie stalo - a cialo pierdzialo...

... jak tu zmieniac cos czego nie ma?
          • Gość: sezon Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 07:43
            "Panie Dariuszu życzę, wytrwałości i mam nadzieje, że ta kolejna akacja dotyczącą przyszłości centrum Gorzowa wreszcie przyniesie jakiś oddźwięk. Jestem młodym początkującym urbanistą, znam doskonale problem z jakim boryka się ta część miasta. Dlatego też zdaje sobie sprawę z tego jak trudno będzie Panu dotrzeć do mieszkańców Gorzowa (świadczy o tym choćby wcześniejsza wypowiedź) i przekonać ich że najwyższy już czas zmienić „salon” tego miasta. Salon którego tak naprawdę nie ma – jest za to wielkie skrzyżowanie. Pozdrawiam!"

"Młody urbanisto" mówisz, żeś młody a gadasz ja stary "znam doskonale problem z jakim boryka się ta część miasta".
            Problemem jest zamożność społeczeństwa, zamożne społeczeństwo już dawno się wyprowadziło z tego miasta, ostatnie badania demograficzne są przerażajace, w centrum nie zmieni się za wiele w najbliższym czasie, bo nikogo w mieście nie stać na wyłożenie 3-4mld zł w kompletną rewaloryzację, pozostaje droga drobnych acz PRZEMYŚLANYCH KROCZKÓW, o których zapomniał organizator pseudo konkursu architektonicznego, z którego nic nie będzie realizowane!!!
            trzeba paniętać!
            - że wyprowadzenie ruchu kołowego z Sikorskiego będzie stwarzało problem z komunikacją dla mieszkańców tej ulicy i to zarówno ze strony ul. Pocztowej, jak i Nadbrzeżnej
            - trzeba patrzeć kompleksowo - rikszą towaru do "kawiarenek" z piwem nie dostarczysz
            - wywóz dopadków nie odbywa się na taczkach po mieście jeżdżą wozy ciężarowe
            - deptak to nie tylko miejsce po którym poruszają się piesi i stoją parasole i stoliki, to także i przede wszystkim miejsce zamieszkania (niestety jeszcze długo), a wiążące się z tym uziążliwości czasem są nie do wytrzymania...
            - z perspektywy Santoka panie Bara ński Gorzów to metropolia, tak tęskno do świata?
            Może zbudować centrum na Zawarciu - dziura po Nova Park straszy - nowoczesne centrum, urbanistycznie wolne od wszelkich skażeń centrum narzuconego przez władzę miasta "zaprzyjaźnionego"?
            • zetkaf Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk 05.10.10, 08:26
              > - że wyprowadzenie ruchu kołowego z Sikorskiego będzie stwarzało problem z komu
              > nikacją dla mieszkańców tej ulicy i to zarówno ze strony ul. Pocztowej, jak i N
              > adbrzeżnej
              > - trzeba patrzeć kompleksowo - rikszą towaru do "kawiarenek" z piwem nie dostar
              > czysz
              A wystarczy pojezdzic po swiecie. Sam widzialem tego typu deptak, wokol pelno hotelikow. I nikt z turystow nie dreptal z bagazami - deptak oznacza, ze zostawiasz samochod na parkingu, szukasz hotelu, podjezdzasz NA CHWILE samochodem, wyladowujesz sie, samochod wraca na parking w strefie parkingowej. Co innego regularny ruch kolowy, co innego sporadyczne dojazdy typu mieszkancy, zaopatrzenie, itp.

> Może zbudować centrum na Zawarciu - dziura po Nova Park straszy - nowoczesne ce
              > ntrum, urbanistycznie wolne od wszelkich skażeń centrum narzuconego przez władz
              > ę miasta "zaprzyjaźnionego"?
              I co, na sile promowac Zawarcie? Zakorkowac mosty, zakorkowac Sikorskiego - ale se centrum zbudujemy? Najpierw pomysl o mostach... potem pomysl, gdzie z tych mostow zjechac. Potem... idea centrum za Warta odpada...
              • Gość: sezon Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 10:54
                > A wystarczy pojezdzic po swiecie. Sam widzialem tego typu deptak, wokol pelno h
                > otelikow. I nikt z turystow nie dreptal z bagazami bo ich nie było - deptak oznacza, ze zostawiasz samochod na parkingu, szukasz hotelu, podjezdzasz NA CHWILE samochodem, wyladowujesz sie, samochod wraca na parking w strefie parkingowej. Co innego regularny ruch kolowy, co innego sporadyczne dojazdy typu mieszkancy, zaopatrzenie,
                > itp. - mieszkańcy tam mieszkają to nie sporadyczni goście hotelików, zaopatrzenie to codzienność - kilkarazydzienność

a te hoteliki to burdeliki?
                bądź poważny jakie hoteliki w centrum - blokowisku - chyba przesadziłeś nie to centrum nie w to centrum
                postaw się w roli mieszkańca, który parkuje swoje auto pod oknem, głaszcze je pieści, myje 2 razy dziennie, robiąc zakupy najpierw idzie po auto, podjeżdża po żonę, jedzie na zakupy, podjeżdża pod dom, targa zakupy na 4 piętro, oddala się z samochodem na parking i wraca do domu - jest 23:00 a wyszedł z domu o 16:00 i co jeszcze zaproponujesz by parkować w Deszcznie? bądź poważny, a dojazd służb, karetek pogotowia - kanałami podziemnymi.
                > I co, na sile promowac Zawarcie? Zakorkowac mosty, zakorkowac Sikorskiego - ale
                > se centrum zbudujemy? Najpierw pomysl o mostach... potem pomysl, gdzie z tych
                > mostow zjechac. Potem... idea centrum za Warta odpada...
                samochód zostawisz na parkingu i kładką przejdziesz do centrum na piechotę, albo retro tramwajem - most będzie pieszo - tramwajowy!!
                • zetkaf Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk 05.10.10, 11:38
                  > a te hoteliki to burdeliki?
                  Och, ach, jakzes blysnal, no swiatowiec... az sloma z butow wystaje. Chociaz bys gebe rekawem wytarl ;)
                  Fakt, nie bylo to wielkie miasto, male miasteczko turystyczne - i glowna ulica zdominowana wlasnie deptakiem. Zadnej opcji przejazdu przez miasto, bo (z racji uksztaltowania terenu) to typowa ulicowka (pomiedzy jeziorem a stromym stokiem nie masz duzych mozliwosci kombinowania z drogami) , zadnych wielkich hoteli typu mieszko, tylko pensjonaciki, hoteliki typu azyl (no tak odnosnie hotelikow prawie ze w centrum Gorzowa ;).
                  I nie chodzi o spor hotele czy hoteliki - ale o pokazanie, ze mozna zrobic deptak, ze skrajnie ograniczona dostepnoscia dla ruchu kolowego (te dwa razy, zameldowac sie i wymeldowac, przeciez mozna jakos sie z predkoscia pieszego przepchac; dostawcze przyjezdzaly wczesnie rano, gdy bylo pusto - oczywiscie, nie tiry, nie przejechalyby pod brama ;) i byc w zgodzie z mieszkancami. Dodam, ze tamtejsi mieszkancy, mieszkajacy przy tej ulicy, MIELI SAMOCHODY I ICH UZYWALI. No, nie zeby pojechac do sklepiku za rogiem... ;)
                  ps. no, ale z polskim buractwem to sie NIE DA. Zaraz sie znajdzie 20 spryciarzy, co walna sobie za szyba karteczke "zaopatrzenie", i pod sam sklep musza podjechac, bo oni reczniki papierowe (jedno opakowanie - 4 rolki) przywiezli, a i to wczoraj, ale on jest "zaopatrzenie" wiec dzis sobie tez wjedzie...

> postaw się w roli mieszkańca, który parkuje swoje auto pod oknem, głaszcze je p
                  > ieści, myje 2 razy dziennie,
                  no i wlasnie ci mieszkancy sie uciesza. Bo sobie taki zaparkuje na podworku, a nie jak teraz, wszystkie miejsca zajete przez "spryciarzy", co to na biletach parkingowych oszczedzaja.

> robiąc zakupy najpierw idzie po auto,
                  bo do sklepiku za rogiem to cale 200 metrow i trzeba samochodem (ps. sam dojezdzam do tesco samochodem - ale do sklepiku osiedlowego, czy nawet do kina, generalnie w zasiegu 15 minut CHODZE NA PIECHOTE).

> podjeżdża po żonę
                  bo zona by sie zmeczyla? Moze pora to zmienic?

>targa zakupy na 4 piętro, oddala się z samochodem na parking
                  wierz mi, podworek wystarczy, jak sie tych "spryciarzy" wygoni...

> i wraca do domu - jest 23:00 a wyszedł z domu o 16:00
                  sorry, ale jak ktos za glowna rozrywke uwaza chodzenie po sklepach i ogladanie produktow, ktorychi tak nie kupi - to niech nie placze. Mi lazenie po lesie tez zajmuje kilka godzin - i nie marudze, ze to czasochlonne zajecie. Takie moje hobby, moj wybor...

> i co jeszcze zaproponujesz by parkować w Deszcznie?
                  nie, wrecz przeciwnie - zamknij sikorskiego, to sie mieszkancy na podworkach zmieszcza...

> dojazd służb, karetek pogotowia - kanałami podziemnymi.
                  Ty sie chyba musisz leczyc. Skoro sporadycznie moze przejechac samochod osobowy zwykly, to i karetke na sygnale piesi puszcza*. Ale przepraszam, to w Niemczech, w Polsce buraki beda jeszcze na kierowce karetki krzyczec, ze gdzie sie pcha, ze tu deptak...
                  *ile tych karetek jezdzi? Jedna dziennie na 5/10/20 blokow - toz to bym sie zdziwil. No, czesciej widuje policje - ale patrole, na deptaku to akurat lepiej sobie poradza patrole piesze/rowerowe.

> samochód zostawisz na parkingu i kładką przejdziesz do centrum na piechotę, alb
                  > o retro tramwajem - most będzie pieszo - tramwajowy!!
                  No, a gdzie ten most? zamkniesz ktorys z obecnych? to zakorkujesz miasto jeszcze bardziej.
                  Znajdz mi dwa przyklady miast (no, dwa, bo jeden to akurat znam) gdzie skutecznie rozwiazali problem mostow... Praga, Budapeszt, Warszawa, Szczecin, - wszedzie tam raczej powstaja dwa centra, z ktorych z czasem jedno traci na wartosci, a rzeka raczej dzieli niz laczy...
                  • Gość: sezon Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:57
                    "Och, ach, jakzes blysnal, no swiatowiec... az sloma z butow wystaje. Chociaz bys gebe rekawem wytarl ;)"
                    ani mnie znasz oni osądzać nie masz prawa a gębę to sobie obliż bo rękawa już dawno nie masz
                    "dojazd służb, karetek pogotowia - kanałami podziemnymi. Ty sie chyba musisz leczyc. Skoro sporadycznie moze przejechac samochod osobowy zwykly, to i karetke na sygnale piesi puszcza*."
                    Leczyć się nie muszę ale jak nie rozumiesz to policz sobie ile mieszkańców mieszka w ścisłym deptaczym centrum i ilu ma interes by chcieć parkować pod swoim oknem, ilu się zestarzeje nim deptak się zbuduje, pamiętaj "Fakcie Zet", że nawet nie powstała koncepcja, nawet nie projekt, nawet nie spytano mieszkańców, nawet nie zproponowano nic, TYLKO GAZETA PIEPRZY PORAZ ENTY O JAKIEŚ AKCJI - ŻENADA!!!!
                    niech ktoś w końcu zaproponuje harmonogram działań, niech ktoś powie mieszkańcom gdzie będą mieli parking, jak będą wyjeżdżać z Hawelańskiej, Wełnainaego Rynku, Pocztowej i Strzeleckiej o właśnie deptak jest na Strzeleckiej o zgrozo ale syf...
                    centrum centrum wiśta wio!
                    • zetkaf Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk 05.10.10, 22:58
                      > ani mnie znasz oni osądzać nie masz prawa a gębę to sobie obliż bo rękawa już d
                      > awno nie masz
                      [...]
                      > et nie zproponowano nic, TYLKO GAZETA PIEPRZY PORAZ ENTY O JAKIEŚ AKCJI - ŻENAD
                      Moze i rekawa nie mam, ale mam SLOWNIK ORTOGRAFICZNY. A ty jedynie w kolko bledy powtarzac potrafisz, a i to ci wstyd dwa razy pod tym samym nickiem, tylko sie pod inne podszywasz... juz byl taki "madrala", co madrego udawal pod wieloma nickami, ze to niby wiarygodniej jak "dwoch ludzi" to samo prawi...

> niech ktoś w końcu zaproponuje harmonogram działań, niech ktoś powie mieszkańco
                      > m gdzie będą mieli parking, jak będą wyjeżdżać z Hawelańskiej, Wełnainaego Rynk
                      > u, Pocztowej i
                      KTO? WYBORCZA? Od tego sa POLITYCY, URZEDNICY, a wyborcza jedynie pomysly moze naglasniac.
                      Co z tego, ze wyborcza rozpisze harmonogram, ze za tydzien nowy wyjazd, za dwa mamy deptak co sie zowie?

> centrum centrum wiśta wio!
                      No mam nadzieje, ze postawia wiecej takich znakow, jak na Walczaka - wtedy ta swoja furmanka nie wjedziesz do centrum. Jak pomyslisz, woz przed przychodnia zaparkujesz i na oklep do miasta mozna, taki znak nie do konca przemyslany ;)
                      • Gość: sezon Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 07:33
                        "Moze i rekawa nie mam, ale mam SLOWNIK ORTOGRAFICZNY. A ty jedynie w kolko bledy powtarzac potrafisz, a i to ci wstyd dwa razy pod tym samym nickiem, tylko sie pod inne podszywasz... juz byl taki "madrala", co madrego udawal pod wieloma nickami, ze to niby wiarygodniej jak "dwoch ludzi" to samo prawi..."
                        O CZYM MÓWISZ?? bo nie wiem o czym nie masz o czym to zamilcz a słownika ortograficznego używaj razem z klawiszem ALT - Sezon to mój jeden jedyny nick - szpiegu.

przecież piszę, że KTOŚ na zaproponować (pomiot domyślny to nawet nie wiesz co to jest) w domyśle władze!!!! - i to nie wybrcza choć ona tę pianę bije!!!!
                        wiśta wio powtórzę
                        a Deptak na Strzeleckiej Ci się nie podoba taki ładny, kafejki hoteliki aż trudno się przecisnąć. Ha ha ha.
                        • zetkaf Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk 06.10.10, 13:59
                          > O CZYM MÓWISZ?? bo nie wiem o czym nie masz o czym to zamilcz a słownika ortogr
                          > aficznego używaj razem z klawiszem ALT - Sezon to mój jeden jedyny nick - szpi
                          > egu.
                          Ciekawe, bo znalazl sie inny post, Z TYM SAMYM BLEDEM ORTOGRAFICZNYM (poraz to jakas po-wska odmiana zrazu? ;), z tym samym wepchnietym w klawiature shiftem...

> przecież piszę, że KTOŚ na zaproponować (pomiot domyślny to nawet nie wiesz co
                          > to jest) w domyśle władze!!!!
                          problem w tym, ze podmiot domyslny to tylko sztuczka jezykowa, i kazdy twierdzi, ze on nie nazywa sie "podmiot domyslny".
                          A skoro sie czepiasz artykulu GAZETY, to czemu WLADZA ma wyznaczac terminy? To jak ja bym ci wyznaczal, kiedy i gdzie masz pracowac, i spodziewal sie, ze te decyzje przyjmiesz bezdyskusyjnie, bo taki twoj obowiazek...

> a Deptak na Strzeleckiej Ci się nie podoba taki ładny, kafejki hoteliki aż trud
                          > no się przecisnąć. Ha ha ha.
                          twoja wizja moze mi sie podoba, w obecnym stanie to jednak nie deptak, a lacznik miedzy jednym chodnikiem a drugim. Do deptaka nie tylko kafejek czy hotelikow mu brak, ale DLUGOSCI ;)
                          • Gość: sezon Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 17:27
                            twoja wizja moze mi sie podoba, w obecnym stanie to jednak nie deptak, a laczni
                            > k miedzy jednym chodnikiem a drugim. Do deptaka nie tylko kafejek czy hotelikow
                            > mu brak, ale DLUGOSCI ;)
                            oj długiż Ci on od Chrobrego aż po Sikorskiego wokół poczty i do Parku Róż i 111, długości mu nie brakuje jeno gospodarza.
                            Szpieguj, szpieguj - ja Twe posty tyż mogę skopiować i wkleic używa się do tego CTRL+ALT (lewy)
                            Panie nie ośmieszaj się pan podmiot domyślny to nie "sztuczka" weź se ino inszy słownik
                            Czepiam się nie artykułu zacnej gazety i redaktora, ino kotleta odgrzewanego po raz któryś (o po raz ze spacją wpisołek).
                            i na tym skończę bezowocny spór.
                            • zetkaf Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk 06.10.10, 19:58
                              > oj długiż Ci on od Chrobrego aż po Sikorskiego wokół poczty i do Parku Róż i 11
                              wokol poczty i Parku Roz to juz nie deptak, to chodnik i pas zieleni WZDLUZ DROGI DLA SAMOCHODOW. Czyli taka Sikorskiego z kawalkiem zieleni i pomnikiem, czyli tak, jakbys nazwal deptakiem Sikorskiego na odcinku od zabytkowej apteki do muzeum ;)

> Szpieguj, szpieguj - ja Twe posty tyż mogę skopiować i wkleic używa się do tego
                              > CTRL+ALT (lewy)
                              no coz, jesli tylko jak malpa malpowac umiesz... a moze jak papuzka, papugujesz?

> Panie nie ośmieszaj się pan podmiot domyślny to nie "sztuczka" weź se ino inszy
                              > słownik
                              No i co z tego podmiotu? A no nic, nadal nie ma na kogo zwalic kalendarza. To taka populistyczna sztuczka jezykowa, niby wszyscy wiedza ze trzeba, ale jak co do czego, to wszyscy wiedza, ze to nie oni.

> Czepiam się nie artykułu zacnej gazety i redaktora, ino kotleta odgrzewanego po
                              > raz któryś (o po raz ze spacją wpisołek).
                              UE tez byla takim odgrzewanym kotletem. Odgrzewanym do skutku - az wreszcie przeszedl przez gardlo. A ze w miedzyczasie sie cofnal kilka razy, to drobiazg ;)
                              • Gość: sezon zetkaf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 21:23
                                bredzisz zetkaf
                                i niech tak zostanie

"Szpieguj, szpieguj - ja Twe posty tyż mogę skopiować i wkleic używa się do tego CTRL+ALT (lewy)
                                no coz, jesli tylko jak malpa malpowac umiesz... a moze jak papuzka, papugujesz?"

sam zacząłeś "pacanie" - jakby Bernard powiedział - więc nie rozumiem z czem do mnie pijecie zetkafie, a może jużci na...ci jesteście i myli się Wam co kto i jak skopiował i wkleił, a Twe podejrzenia mam wisz gdzie ... - żegnam!!

co do ostatniego błyskotliwego Pańskiego porównania, jak już się Panu kilka razy deptaczysko cofnie nie chcę być informowany o tym.
    • Gość: toom Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.10, 08:29
      Bez większego problemu można powiększyć deptak w samym centrum miasta. Wystarczy zamknąć dla ruchu ul. Sikorskiego od katedry w kierunku Warszawskiej aż do Teatralnej. I macie miejsce na te kawiarenki.
      • Gość: sezon Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 10:58
        Gość portalu: toom napisał(a):

> Bez większego problemu można powiększyć deptak w samym centrum miasta. Wystarcz
        > y zamknąć dla ruchu ul. Sikorskiego od katedry w kierunku Warszawskiej aż do Te
        > atralnej. I macie miejsce na te kawiarenki.

EUREKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        TOOM poczytaj sobie posty powyżej Twego!
        i wtedy zabieraj głos
        .
        • thebird1 Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk 05.10.10, 12:01
          >>Jestem młodym początkującym urbanistą
          To sie Urban ucieszy . Jeszcze jeden zwolennik. hehehee
        • Gość: bart Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: 95.178.75.* 05.10.10, 17:10
          ... moim zdaniem Toom ma racje tą część akurat bez większego problemu można zamnąć ... pzdr
          • Gość: miron Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.10, 21:27
            Jedyna szansa na zmiany w mieście,na jego rozwój i atrakcyjność to totalna wymiana rady miasta i prezydenta,a w konsekwencji przewietrzenie urzędu z większości urzędników,którzy pracują tu od czasów PRL i myślą takimi samymi kategoriami jak za komuny!
            • Gość: xyz Re: Jedyna szansa to totalna wymiana IP: *.icpnet.pl 14.10.10, 05:39
              A na kogo?
    • blic Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejski ... 06.10.10, 14:00
      Darku, przedstawiasz dobre pomysły, niczym koniakowskie obrusiki, a potem przykrywasz je szmatą w rodzaju "miejski salon".

Za dużo zbędnego tekstu. Rozumiem hamletowski dylemat, wierszówka czy dotarcie z przekazem... ;)

Proponuję skupić się na najbardziej realistycznym haśle:
      Deptak na całym Wełnianym Rynku i bulwarze zachodnim!
      • Gość: Yaro Re: Akcja "Gazety". Wspólnie urządźmy nasz miejsk IP: 82.177.57.* 07.10.10, 07:58
        Pomyślcie to przypadłość obecnego prezydenta rzucać pomysły robić koncepcje. I to w oderwaniu od realiów ekonomicznych. On to robi bo media piszą i nagrywają ale po co to media robią? Miasto ma 105 mln zadłużenia i w przyszłej kadencji trzeba to spłacić. Jednocześnie państwo zaostrza możliwości zadłużania sie gmin bo Tusku ma 105 ale miliardów deficytu. Od mnożenia pomysłów i koncepcjo , makiet jest prezydent nie prześcigajcie się z nim, nie da rady goscia przegonić ostatnio powiedział na uroczystościach 65 leci mechanika ze wybuduje im nowa szkołę. Miasto PłACI 1,5 MLN ZA WYNAJEM POMIESZCZEŃ DLA URZEDNIKÓW. Więc adoptujmy na potrzeby urzędu budynek przy Obotryckiej będzie prze 4 lata 6 mln mniej wydatków z budżetu. Dwa mosty Sibińska a Jędrzejczak ile mostów to głupie ta dyskusja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka