pan_hrabia
08.10.10, 18:14
Podobno jakaś w Polsce jest afera z tymi dopalaczami.
Z ciekawości wszedłem na stronę tego czegoś i tam znalazłem takie "mądre" zdania
W kraju, w którym przyszło Państwu żyć, takie wartości jak wolność gospodarcza czy swoboda handlu przestały istnieć
Nie przestały istnieć. Chodzi o to to że bydlaki mysla wolność ze swawolą. A swawoli jest zdecydowanie za dużo.
Jesteśmy przekonani, że to dopiero czubek wielkiej góry lodowej.
? Czyli co jest tym czubkiem...bo nie rozumiem - sami się przyznają że sa czubkiem gory?
....legalnie działająca firma musi ogłosić zamknięcie. Mamy nadzieję, że cała ta farsa będzie dla wszystkich Państwa przestrogą, że Rząd RP jest zdolny do wszystkiego w imię podwyższenia swojego poparcia wśród społeczeństwa, odwracając jednocześnie uwagę od prawdziwych problemów.....
KZ Auschwitz tez był legalnie działająca firmą, w każdym razie kwity na pewno mieli na prowadzenie działaności. ....O getcie łódzkim nie wspomnę, to wyższa ekonomia.Co to więc znaczy...legalnie?
No, sklepy z dopalaczami były naprawdę prawdziwym problemem, więc od niczego nie rząd uwagi nie odciągnął. przynajmniej w tym wypadku.
Do przekonanych o wyjątkowości swej ćwierćinteligencji baranów, pewnie trafią te demagogiczne argumenty, plus takie: ileż to państwo traci na podatkach, a ileż to legalnych dilerów straci pracę, itp.
Mnie wydają się żałosne, tym bardziej krew mnie zalewa, że jestem przekonany - nowoczesna ćwierćinteligencja łyknie takie brednie o wolnosci gospodoarczej. I Larry Flynta zrobią z bratka jak nic.
A tak a propos, jak tam teraz się miewa drugi legalny filar polskiej przedsiębiorczości? Mam na myśli biznes qrewsko-towarzyski? Swego czasu sytuacja byla analogiczna. Wszyscy wiedzieli, że to przekręt ale nikt nie zamykal. Tylko od czasu do czasu pogromik się zrobiło - żeby i naród pobozny widzial, że sie walczy, i alfonsy czuły kto tu rządzi.
Mam nadzieję, że z dopalaczami tak nie będzie.