Gość: IIIks IP: *.ztpnet.pl 18.04.04, 19:31 Jak można publicznie przyznać,że jest się partią kolegów?! Coż,beton wygrał.Póki nie dostaną lania w wyborach,nic do nich nie dotrze.Jedno jest pocieszające-wypad do Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 20:30 Cieszę się ,że taka sytuacja ma miejsce , bo może wreszcie Prezydent Miasta Zielonej góry Pani Bożena Ronowicz będzie miala swobodę w działaniu na rzecz miasta Zielonej Góry , bo wszyscy do tej Pory Jej przeszkadzali . Szkoda tak naprawdę mi Bogusia , bo to Jedyny Prawdziwy i Prawdomówny z tej partii, ale czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 20:34 szkoda ,że nie Boguś Wontor , pamięytam go z wyborów parlamentarnych , prawdziwy Przyjaciel i Gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziółko Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 20:35 Brachmański wykazuje brak kontaktu z rzeczywistością albo wypowiadanie kłamstw i frazesów idzie mu tak gladko,że już nie zauważa ,iż ludzie się z tego smieją. Stwierdzenie ,że sld ma się dobrze w lubuskiem ma sie tak do prawdy o istnieniu tej partii jak stwierdzenie ,że istnieje NRD. Panie Łukasiewicz czy może sie Pan dowiedzieć za ile został wynajęty na ten zjaździk Urząd Marszałkowski i czy faktura została zapłacona przez sld? Stawka za pół dnia wynajęcia sali kolumnowej wynosi dla niektórych 3000 zł, a dla sld? tak to prawda,ta czerwonka zmutowana z dżumą,wścieklizną,Treponema, Neisseria, Trichophyton i jeszcze in. paskudztwami stała się u nas groźna i jak sami przyznają -dzięki wyjątkowej zjadliwości powstałego mutanta- opanowali i zawłaszczyli różne dziedziny naszego życia , a nie tylko urzędy. ale autoklawy wyjaławiaja sprzet z gorszego paskudztwa, operacje się odbywają a ludzie wracają do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczelarz Re: Dlaczego zjazdy sld nie są jeszcze zakazane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 20:53 Ten rój czerwonych szerszeni wypuszczajacych dzisiaj jad w Urzędzie Marszałkowskimjuż nawet wobec siebie trzeba było wysłać do Iraku na pomoc naszym żołnierzom; przecież to sami mundurowi "spejalisci" od szpiegostwa, trepowatego komunistycznego wojska czy opasli milicjanci; ale by sie wykazali!! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Dlaczego zjazdy sld nie są jeszcze zakazane? 19.04.04, 06:54 Gość portalu: pszczelarz napisał(a): > Ten rój czerwonych szerszeni wypuszczajacych dzisiaj jad w Urzędzie > Marszałkowskimjuż nawet wobec siebie trzeba było wysłać do Iraku Czemu, Mareczku, chcesz krzywdzić niewinną iracką ludność cywilną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: IIIk Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 20:54 Jak można publicznie przyznać,że jest się partią kolegów?! Coż,beton > wygrał.Póki nie dostaną lania w wyborach,nic do nich nie dotrze.Jedno jest > pocieszające-wypad do Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wełniana czapka Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.04.04, 21:20 Południe kolejny raz przegrało.Jednak teraz mnie to cieszy. Towarzysze i ich centrum zarządzania ucieka na północ. Szkoda że tak blisko.Mam nadzieję że niedługo znajdą się tam gdzie rządzi lód, czyli na Arktyce. Nareszcie poraz pierwszy na zjezdzie można było usłyszeć prawde. Liczą się kolesie! Kochanowski "nieźle zaczął", może wreście niebędzie to tylko godzina szczerośći a kilka tygodn, i zostaną wyjaśnione wszystkie lokalne afery (LISTEK, JADZIA B. itp). Brachmański zaś zgłupiał(choć niewiadomo czy był wogóle mądry), jego poczucie rzeczywistości pozwoli mu po wyborach obudzić się z ręką w nocniku (pełnym g..).Popieram idee aby sprawdzić ile zjazd tych komuszków kosztował!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor59 Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD 18.04.04, 21:31 No to zostało po staremu. "Setki najwyższych i pomniejszych stanowisk uzyskuje się po rekomendacji partyjnej"."Chcę abyśmy byli partią kolegów".Poseł Kochanowski potwierdził fakt niereformowalności struktur i sposobu myślenia aparatu partyjnego który zawłaszczył sobie nasze województwo.Do tych ludzi nie dociera oczywista prawda jaką jest nie spełnienie obietnic wyborczych i nie realizowanie programu wyborczego.Gdzie podziały się programy?"Przedsiębiorczość Rozwój Praca" czy program wspomagania małej przedsiębiorczości.Mam nadzieję,że w najbliższych wyborach wyborcy skutecznie zweryfikują aparat SLD pozbawiając go możliwości wpływania na gospodarkę regionu.Myślę,że znajdą się też sposoby pozbawienia stanowisk zawłaszczonych przez aparat SLD.Jest to konieczne chociażby ze względu na niezdrowe zasady finansowania partii poprzez płacenie swoistego haraczu procentowego od zarobków na rekomendowanym stanowisku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutmen Re: -cytat historiiSLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 22:53 • L.Miller o AWS"Fakty i Mity" nr.3(46)19 I 2001 r. hutmen 09.04.2004 15:13 odpowiedz na list "Okręt AWS tonie.przyczepiona doń szalupa Unia Wollności pograża się równie szybko.Koalicyjne szczury zwietrzyły niebezpieczenstwo politycznego niebytu. Razno opuszczją tonący okręt,usiłując utrzymać się na fali społecznego poparcia.Rozpoczął się proces zacierania śladów i przebierania w nowe kostiumy-trafnie skomentował Leszek Miller." Jest to cytat z gazety "Fakty i Mity" Nr.3 (46) z dn.19-25 stycznia 2001 r. Czy nie jest to analogia dzisiejszej sytuacji w SLD!??? Oceńcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. SLDUP-owa FERAJNA IP: 212.109.135.* 19.04.04, 13:00 Cytownie Millera, który chamskim komentarzem propagandowym wypowiadał się o AWS w szmatławcu SB-ckim "FAKTY I MITY", to marny argument na odwrócenie ról. Miller to kacapski sługus z Żyrardowa i wiadomo było zawsze co umie. A tego, powtarzanego opinii publicznej przez Lesia M. z Żyrardowa, mitu "aferalnego" AWS, po prostu nie można dzisiaj obronić. Gdzie są te wyroki sądowe za wywoływane "afery", któtymi komunistyczna TVP straszyła społeczeństwo? Może ich po prostu nie było. Robiono to jednak z premedytacją, dla oczernienia Krzaklewskiego i Buzka - to dzisiaj już jest pewne. Sądy przecież nie potrafią nawet przedstawić zarzutów, a rządzi Lesio M. To bardzo ciekawe. Wtedy też, przy udziale bojówek Leppera, wspomaganych propagandą Millera, trwały w 2000 i 2001 roku ciągłe blokady dróg i tzw. ferment społeczny, a mniejszościowy rząd Jerzego Buzka działał tak przewrażliwiony, że najmniejsze nieprawidłowości wyjaśniano natychmiast i zdecydowanie. Przykład jeden - wtedy to np. postawiono zarzuty Wieczerzakowi z PZU. A dziś co? Góra prawdziwych afer z udziałem SLDUP- ów. Kwaśniewski i Miller, Kwiatkowski i Czarzasty, Jakubowska i Jaskiernia, Janik i Oleksy, Sobotka i Jagiełło oraz banda z Opola, Starachowic, Gdańska, Szczecina itd. itp. To nie da się porównać. NIESTETY. SZUMOWINA NA WIERZCH WYSZŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.04, 05:40 "Konwencję wojewódzką SLD w Zielonej Górze plastycznie obrazowało porównanie jednego z działaczy: - Dom się pali, a domownicy ćwiczą pilota i zastanawiają się, który kanał wybrać." To duże uproszczenie. Szanowny delegat raczył nie zauważyć, że domownicy którzy nie byli kolesiami i nie dostali stanowisk się oddzielili. Teraz siedzą oddzielnie i też mają swojego pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD 19.04.04, 07:02 "SLD powinna stać się partią "silną i pryncypialną" i nadal umacniać wpływy w terenie." Z rozmów ze znajomymi wynika, że już wszystkie "wpływy w terenie" (czyli stanowiska) zostały już zajęte przez SLD. Nie mozna już ich zająć więcej. No, chyba, że się je stworzy... Ciekawe, jak ma wyglądać "pryncypialność" partii bez włąsnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
hhermes zostawcie Tytanika tam ciągle gra muzyka 19.04.04, 09:29 gratulacje dla tow. Kochanowskiego. Proponuję przenieść siedzibę SLD do Gorzowa w końcu bliżej do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam 43 lat Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.04, 11:50 Cztam ten artykół i opinę czytelników i oczom własnym nie wierzę- wrócił PRL w nowo mowie i poprzez nomenklature i panów na sali obrad! Gruba kreska bo był bład- w koncu TO ONI Zmarnowali naszą młodość i niszą wiek dojżały. Partria która ma poparcie tylko emertow i kolesi powinna zniknąć a ludzie Ci powinni miec zakaz sprawowania funkcji publicznych do konca ich zycia- jak naziści po II wojnie światowej. zawsze będę głosował przeciwko tym kłamliwym i obslizgłym ludziom, którzy zyja na koszt społeczeństwa- tych miernot intelektualnych i tworzacych sitwę wszedzie tam, gdzie jeszcze są! Jak naszybsze wybory do sejmu sa tu niezbędne aby wymiesc te śmieci z sieni! Co to za socjaldemokracja? ktora chce byc jednocześnie kapitalistyczna i kolesiowska? Ciagle te same geby na róznych stanowiskach spogladajace na to co jeszcze mozna za bezcen sprzedać, przejąc do ich prywaty lub więcej zarobić nie robiąc nic! SLD PRECZ!Na KUBĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. SLDUP-y z WIELKIEJ KUPY IP: 212.109.135.* 20.04.04, 11:25 W nawiązaniu do tego opisu można podać przykład, jak oto jeden z reprezentantów betonu komunistycznego w SLDUP-ie, niejaki Jarzębowski Ryszard prezentuje publicznie swoje poglądy i pokazuje jak ma wszystkich w tzw. głębokim poważaniu. Jest w wolnej Polsce. Bezczelność i arogancja wszystkich SLDUP-ów po tzw. OKRĄGŁYM STOLE wskazuje, gdzie ONI prowadzą polskie społeczeństwo - po dwóch kolejnych latach rządów tej komunistycznej sitwy. Przemyśleć trzeba warunki ich funkcjonowania, ale najlepiej z daleka od Polski w krajach wszelakiej szczęśliwości komunistycznej np. KUBIE, KRLD, BIAŁORUSI itd. itp. W załączeniu: opinia Macieja Rybińskiego do wywiadu Piotra Śmiłowicza Ryszard Jarzembowski (SLD), wicemarszałek Senatu Przeszłość nie zaprząta Polaków Rz: Czy uważa pan, że akta byłej Służby Bezpieczeństwa powinny być dostępne dla historyków? RYSZARD JARZEMBOWSKI: Uważam, że dziś ta sprawa jest zmurszała i nikogo nie interesuje. Być może są tacy, którzy są tym zainteresowani i z maniakalnym uporem się tym zajmują. Co do dostępu do akt historycznych, zasady u nas powinny być takie jak w innych cywilizowanych krajach. Nie powinniśmy poddawać się filozofii oszołomów, których jedyną pasją jest grzebanie w cudzych życiorysach. Nie powinno się grzebać w życiorysach? Uważam tę sprawę za drugorzędną. Przekazanie materiałów IPN przez AW i ABW było niepotrzebne? To nie zaprząta mojej świadomości nawet w jednym procencie, podobnie jak świadomości 99,9 proc. Polaków, z którymi się kontaktuję. Postulował pan zmniejszenie budżetu IPN, pieniądze na IPN powinny trafić gdzie indziej? Są archiwa państwowe, na uniwersytetach są doskonali fachowcy, którzy mogliby się tym zajmować, jest prokuratura. Zlepienie tego to jest taka piguła, która chyba miała być komuś rzucona między oczy, ale dzisiaj już ludzi to nie ekscytuje. IPN jest niepotrzebny? W sprawie IPN mój pogląd się nie zmienił. Jest wiele bardziej palących potrzeb, niż zaspokajanie czyjegoś hobby. Zwłaszcza że oni zajmują się badaniem takich prawd historycznych, jak to, czy Wyścig Pokoju był przedsięwzięciem zbrodniczym czy nie. To jest groteska. Dlatego można znaleźć sto ważniejszych instytucji niż IPN. Rozmawiał Piotr Śmiłowicz JESTEM, WIĘC PISZĘ Skarby naszego państwa MACIEJ RYBIŃSKI Największym skarbem naszego państwa są ludzie. Dlatego przekonanie wielu urzędników państwowych, że zasiadając w radach nadzorczych spółek, reprezentują w nich skarb państwa, jest całkowicie uzasadnione. Oni nie tylko reprezentują, oni sami są skarbem państwa. To nasze klejnoty koronne. Nasze perły przed wieprze, w brudnym kamieniu zamknięte dyjamenty. Któż lepiej reprezentować może skarb państwa od samego skarbu? I czy skarb potrzebuje oficjalnej delegacji, aby się sam reprezentować? Nie powinniśmy niszczyć naszych skarbów, powinniśmy je chronić, otaczać opieką, chuchać i dmuchać, bo bez skarbów zostaniemy na pełnym morzu jak ryba bez kompasu. Biorę w obronę nasz skarb narodowy, podlegający ostatnio wyjątkowo okrutnym prześladowaniom, aby zademonstrować moją własną niezłomność i charakter w obliczu ciemnych interesów kapitału zagranicznego. Usłyszałem bowiem wypowiedź pana senatora Ryszarda Jarzembowskiego - który sam jest skarbem historycznym, czymś w rodzaju Szczerbca po ortodoncji - zwracającego uwagę na zdumiewającą gęstość afer personalnych ostatniego czasu i pytającego trafnie: czy to nie jest zastanawiające, że te sprawy wyciągają właśnie teraz media zależne od kapitału zagranicznego? Wielkie pytanie. Na miarę. Bo istotnie, jest zastanawiające, tylko mało kto się zastanawia. Ludzie prostacko przyjmują, że media wyciągają afery i nieprawości dlatego tylko, że one są. Odzwyczailiśmy się w niszczącym procesie politycznych, gospodarczych i umysłowych przemian stawiać pytania najprostsze. Kto za tym stoi, kto pod tym leży i komu zależy? Na szczęście jest jeszcze senator Jarzembowski, który mnie zbudził i zmusił do namysłu. Tak jest, pracuję w medium z udziałem kapitału norweskiego, ale mimo nacisków i zamknięcia bufetu nie waham się otwarcie przyznać: moja gazeta ujawnia w obcym interesie. Norweski dwór królewski bardzo jest zainteresowany zmianami układu sił politycznych w Starachowicach na pronorweskie. Kolonizacja Starachowic przez Norwegię i uniemożliwienie tam hodowli łososia w koperku jest w planach strategicznych Oslo. Nie możemy też lekceważyć próby destabilizacji Poczty Polskiej, jeśli sobie przypomnimy, że od szturmu Poczty Polskiej w Gdańsku zaczęła się wojna. Wiem z dokumentów norweskiego sztabu generalnego, że chodzi tym razem o to, aby lewica nie dostawała przekazów pocztowych. Potwierdzeniem istnienie międzynarodowego spisku, zawiązanego w celu wyeliminowania najlepszych ludzi, tego naszego największego skarbu narodowego, z rad nadzorczych, gospodarki i polityki oraz strefy między oboma tymi bytami przejściowej. Jest zastanawiające, że gazeta z udziałem kapitału norweskiego nie wykryła dotychczas ani jednej afery w Norwegii. Wszystko tylko w Polsce. Trudno to uznać za przypadek. Tymczasem zza koła polarnego dochodzą poufne wieści, których nikt nie odważa się powtórzyć głośno, o interesach, jakie robią norwescy politycy na hodowli reniferów. Tkwimy po uszy w przerażającej intrydze, której celem ostatecznym jest zamknięcie całego skarbu naszego państwa w skarbcu. Jeżeli sąd nie wyrazi zgody na zwolnienie za kaucją. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMUTNY GORZOWIANIN Re: Jan Kochanowski nowym szefem lubuskiego SLD IP: *.gorzow.mm.pl 19.04.04, 13:56 Ja znam jednego Kochanowskiego,tego od lipy,a ten jest do lipy.Ktos musi ostatni zgasić śiatło w tym całym sld,w naszym regionie zgasi Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś