Dodaj do ulubionych

nepotyzm w gorzowskiej PO

09.02.11, 23:19
kompromitacja gorzowskiej PO na całej linii! córka przewodniczacej rady miasta gorzowa wlkp z PO (27 lat) studentka dostała bez konkursu kierownicze stanowisko w Urzędzie Marszałkowskim! To jest styl rządzenia PO. Linki do artykułów

www.egorzowska.pl/pokaz,polityka,1086,#post_756
www.gorzow24.pl/news/10588/sibinska-nowym-szefem-wydzialu-zamiejscowego-umwl.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.namao.albertacom.com 09.02.11, 23:51
      Hey kentucky11 ,
      Kiedy bracia blizniacy Kaczynscy dzielili miedzy soba fuchy prezesow, premierow i prezydentow zadnego nepotyzmu oczywiscie nie bylo.... I nie bylo kompromitacji tez i oczywiscie...
      Ech wy PiSowcy...
      Przynajmniej ta dziewczyna jest madara i kwalifikowana na stanowisko..
      O zadnym z braciszkow (jeden sie ostal) powiedziec tego nie mozna..
      I to sa jaja
      • kentucky11 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 00:00
        rozumiem, ze jesj kwalifikacją jest...mama
      • gikki Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 15:48
        Kaczyńscy, co by o nich nie mówić, zostali WYBRANI. Sibińska, co by o niej nie mówić, została ZATRUDNIONA. Z naruszeniem zasad przyzwoitości. I to jest clue całego zamieszania - wstawianie po rodzinnej koneksji członków swoich rodzin i rodzin swoich przyjaciół z POwej kliki. A mądrych i wykwalifikowanych, BEZ doświadczenia jak SIBIŃSKA jest na pęczki - żadna to rekomendacja przy 10% bezrobociu studentów!
        • e_werty Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 16:13
          BEZ doświadczenia jak SIBIŃSKA

... ale urodzila sie tu a nie tam... i ma łatwiej.

Czyzby dzieciom polityków tżeba zakladac dodatkowe obciążenie?
          Takie kajdany - aby im utrudnic i sprowadzic do poziomu i mozliwości reszty populacji?
          • e_werty Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 16:14
            tżeba

... czytać co sie pisze... :)
            • cembe Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 11.02.11, 07:44
              aż się posmarkałem :D
          • gikki Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 18:45
            Dzieciom polityków trzeba zakladac dodatkowe obciążenie? Nie da rady, rodzice się nie zgodzą na kajdany dla swoich pociech. Ale gdyby tak nałożyć obowiązek adopcji okreslonej liczby dzieci bez plecków? Coś jak parytet - 1 dziecko to 20 adopcji, dziecko z funkcją kierownika bez doświadczenia - ekstra 10 adopcji, dziecka jako członek zarządu - 15 adopcji... Zniosła pani Sibińska łomot od Jędrzejczaka wydając przy tym spore swoje pieniądze (bo chyba nie publiczne jakiegoś stowarzyszenia ani partyjne PeOwych szaraczków, he?) to zniesie wykarmienie i ustawienie dodatkowych 20 Aleksander...
      • wolfenstein3d Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 16:48
        > Przynajmniej ta dziewczyna jest madara i kwalifikowana na stanowisko..

jeśli jest taka mądra to czemu bez pleców by sie nie dostała na stanowisko?

> O zadnym z braciszkow (jeden sie ostal) powiedziec tego nie mozna..

tak większa ta co się dostała po znajomości do urzędu niż ten który zbudował potężną 2 co do wielkości partię polityczną w Polsce i uzyskał tak wysokie poparcie społeczne
        • e_werty Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 16:53
          to czemu bez pleców by sie nie dostała na stanowisko

... jak masz klucz to wywazasz drzwi?

P.S.
          skad wiesz ze nie?
        • Gość: cokolik Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.11, 17:15
          Po pokazuje swoje oblicze
          Zatracili zdrowy rozsądek i robią co chcą
          Panie pośle Palh co pan na to a koze zgłośic to do PItery / tej od dorsza za 7 zł/
          Teraz narodzie wiecie na kogo głosowaliście
          Pani Bukiewicz kupiła sobie Panią Sbinska za posadę córeczki tej drugiej.
          I p Bukliewicz górą teraz Sbinska MUSI sie zgodzić na wszystko nawet na to aby gorzów zaorać
          • Gość: nicelus Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 17:08
            cokolik napisał:

> Zatracili zdrowy rozsądek i robią co chcą

jak się słyszy o mordach politycznych, czy gwałceniu nieletniej, to gorzowska platforma nie jest jeszcze najgorsza.

• Gość: apolityczny Re:Idioto, Beranard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 15:26
        > Przynajmniej ta dziewczyna jest madara i kwalifikowana na stanowisko..
        > O zadnym z braciszkow (jeden sie ostal) powiedziec tego nie mozna..
        > I to sa jaja

Widze, ze do ciebie nie dotarlo ze znienawidzeni przez ciebie i tobie podobnych idiotow, Kaczynscy sa prawnikami i profesorami prawa a twojej "madrej i kwalifikowanej na stanowisko" jeszcze daleko do tego.
    • amitolata Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 07:05
      Popłakałam się jak to przeczytałam. Od kilku lat, mimo ukończonych dwóch fakultetów na poznańskim Uniwersytecie nie mogę dostać się na żadne stanowisko w administracji. Zawsze... ZAWSZE konkurs wygrywa ktoś kto ma ciocię w magistracie, wujka w dużym przedsiębiorstwie albo, jak w tym przypadku, wpływową mamę. Ja niestety nie mam wpływowych rodziców i dlatego muszę sprzedawać majtki i staniki w jednym z gorzowskich sklepów. Czy w tym kraju naprawdę nic się nigdy nie zmieni? Napiszcie gdzie mam pójść, gdzie się zapisać, do jakiej partii politycznej żeby mieć szansę na pracę odpowiadającą moim kwalifikacjom?
      • Gość: Bernard Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: 199.19.221.* 10.02.11, 07:44
        Hey amitolata,
        Moze "zle" fakultety wybralas?
        Pomyslalas nad tym?
        Sam uniwersytet nie gwarantuje niczego...
        To powinienas wiedziec..
        :):):)
        PS. Nie zwalaj na innych..
        Nie szukaj sensacji gdzie ich nie ma..
        zostaw to spawaczom na forum...
        • plebsik Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 08:04
          Kolesiostwo w tym przypadku się przydało, tylko czy opłaciło?, teraz mamusia czyt.K.Sibińska będzie miała problemy, bo Donald nepotyzmu nie akceptuje, przynajmniej tak mówi. Sibińska miała startować do sejmu, a teraz ktoś Ją wystawił dając córce ciepłą posadkę, tylko że w zamian straci dobre miejsce na liście do parlamentu, jak dla Mnie mało opłacalny deal, no chyba że za chwilę dowiemy się o czymś co nas zaskoczy!
          • viggo1111 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 11:39
            Ja się pytam jakim prawem PO tak postępuje, głosowałem na tą partię, teraz po tym co gorzowska platforma wyprawia, napewno już drugi raz tak nie zrobię. Kolesiostwo, nepotyzm to piewsze co nasuwa się po tym jak ktoś wspomina tą partie. Jak można tak lekceważyć wyborców, jak daleko się władze gorzowskiej platformy na czele z posłem PHALEM i SIBIŃSKĄ posuną, przecież są granice.
        • keksik2000 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 12:24
          > Nie szukaj sensacji gdzie ich nie ma..

jak dla Mnie załatwienie pracy córeczce poprzez partię, która odżegnuje się od takich praktyk można potraktować jako tzw."sensację" Pahl i spółka doprowadzą, że poparcie w gorzowie dla tej partii bedzie poniżej 10%.
          • gigara Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 12:55
            co na to władze partii w Gorzowie? panie pośle Pahl niech pan szybko zainterweniuje! i zrobi porządek we własnej partii. A tak narzekają na Jędrzejczaka, wara od niego, PO jest jeszcze gorsza od niego.
            • e_werty Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 13:14
              PO jest jeszcze gorsza od niego.

... no to klops!

mamy zlego Prezia?
      • amb1 No to masz szansę... 10.02.11, 14:25
        Zgłoś się do Aleksandry S.-S., pewnie właśnie kompletuje zespół.
        Nie czekaj - działaj. Powodzenia!
        • dwakruki Re: No to masz szansę... 10.02.11, 19:08
          Bytku, osobiście piszesz zawsze tak rzeczowo, z dekonstruktywistyczną dociekliwością i pełnią zrozumienia dla racji oponenta a pod anonimowym nickiem nagle lakonicznie, zjadliwie wręcz... A na marginesie, jako osoba kandydatce "tylko konkrety" Sibińskiej bliska masz może jakieś wiadomości na temat kompletowanej ekipy? Podziel się proszę tymi "konkretami"...
      • Gość: przykre Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 22:01
        wychodzone posadki w urzędach, i wszędzie tam, gdzie polityczne kliki mogą o czymś decydować. Przyjrzyjcie się urzędom, szpitalom, ośrodkom TVP. Tatuś albo mamusia, mamusia albo tatuś wyproszone posadki dla swoich. I potem tak jest jak jest, że się pani musi dopiero zapoznawać z urzędem, który ma prowadzić, ze szpitalem, którym ma zarządzać, z programem, który ma prowadzić itd., wszędzie kliki polityczne wsadzają swoich. A jakby tak popatrzeć,kto kogo w radach nadzorczych zatrudnia. Polska od dwudziestu wolnych lat boryka się z tymi tak już będzie, byle jak. Zamiast kompetencji, kliki protegowanych w zależności od partyjnej przynależności.
      • Gość: jona Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: 91.194.202.* 16.02.11, 14:08
        najwidoczniej takim jestes specjalista....Jest tyle konkursow na roznego rodzaju stanowiska w KE,NATO i innych miedzynarodowych "firmach".No ale tam papierek nie wystarczy-trzeba byc "dobrym",najlepszym i znac jezyki obce.Nastepny egzamin EPSO (gratis) bedzie ogloszony 16/03. Nie chce mi sie powtarzac,bo wielokrotnie napisalam co o tym mysle,w innym na ten temat watku. Jestem pewna,ze drugiej lepszej kandydatki (wyksztalcenie,a przede wszystkim praktyka chocby w PE w BXL,znajomosc jezykow) na stanowisko p.o. nie bylo w Gorzowie.A jezeli jest inaczej to zawsze moga wystartowac w konkursie na to stanowisko
    • e_werty A kogo mieli powolać? 10.02.11, 12:30
      Pretensje do garbatego że ma proste dzieci?

... dlaczego mieli zrobic inaczej?
      • keksik2000 Re: A kogo mieli powolać? 10.02.11, 12:38
        > ... dlaczego mieli zrobic inaczej?

ano dla tego, że UM nie jest prywatną firmą, a instytucją samorządową, w której nie kolesiostwo i działalność partyjna powinny być brane przy obsadzaniu takich stanowisk. Przecież PO obiecywało zerwanie z takimi praktykami, ale niestety Sibińska próbuje być ponad to! Dla mnie takie praktyki można i trzeba piętnować i tyle!
        • e_werty Re: A kogo mieli powolać? 10.02.11, 12:43
          Dla mnie takie praktyki można i trzeba piętnować i tyle!

... pietnuj!...

na zdrowie!

:)
    • Gość: śmieszne Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.11, 13:35
      nepotyzm pełną gębą, strach pomyśleć co by bylo gdyby pani Sibińska zostala prezydentem, co na to pani Pitera? czy odpowiedzialni za to zostaną wyrzuceni z PO? tylko na jędrzejczaka potrafią krzyczeć a u siebie nic nie widzą
      • Gość: pytający Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.11, 13:37
        panie pośle Pahl - wziął pan w jednym z wywiadów odpowiedzialność za kampanię pani Sibińskiej, któą pan kreowała na polityka z konkretami, a za to też czuje się pan odpowiedzialny?
        • meduzzaaa Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 13:47
          I to ma być styl uprawiania polityki przez PO, Sibińska tyle obiecywała gorzowianom, a teraz ma wszystkich gdzieś, byle jak najwięcej dla Siebie.
          • mizzunia Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 13:54
            kto za to odpowie? odpowiedzialność musi być!
            • dwakruki Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 19:12
              kto odpowie? my odpowiemy, na tym furum sami sobie!
          • e_werty Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 13:59
            byle jak najwięcej dla Siebie.

... a mogla pomyslec o mnie!
            • rachu-ciach Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 14:05
              ciekawe co na to Bukiewicz, przecież tolerowanie nepotyzmu we władzach jest niedopuszczalne, tak przed samymi wyborami -dobre :)
              • keksik2000 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 14:12
                > ciekawe co na to Bukiewicz, przecież tolerowanie nepotyzmu we władzach jest nie
                > dopuszczalne

eee tam Ona jeszcze gorsza- a jej mąż w ANR!!! To jest dopiero NEPOTYZM, tylko że ona święta krowa i Tusk boi się ją ruszyć
                • dwakruki Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 19:16
                  Jak Bukiewicz to święta krowa to do Bollywood ją!
      • Gość: jona Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: 91.194.202.* 16.02.11, 14:12
        to nie pani S powolala swoja corka na stanowisko P.O. ((naucz sie czytac,wkrotce bedzie konkurs,a moze potrzebowali kogos natychmiast i w UM uwazali ze to dobry kandydat)
    • Gość: adam Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.11, 14:11
      panie pośle pahl czekamy na konferencję prasową... posła Węgrzyna chcą wyrzucić za wypowiedz nie na miejscu, a co się robi z nepotyzmem w PO? czekamy
      • keksik2000 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 14:19
        > panie pośle pahl czekamy na konferencję prasową... posła Węgrzyna chcą wyrzucić
        > za wypowiedz nie na miejscu, a co się robi z nepotyzmem w PO? czekamy

teraz to On sobie ze Schetyną miejsce na liście do sejmu załatwia, interes partii na końcu, zresztą jak zawsze, smutne ale prawdziwe!
      • pan_hrabia Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 14:23
        Nie rozumiem o co ten krzyk, przecież Sibińska to przewoodniczaca Rady Miasta, a delegatura to stanowisko marszałkowskie.
        Poza tym, to nie jest stanowisko w partii tylko w urzedzie. Ponadto wybrano najlepsza kandydatkę, mądrą wykształconą, na pewno kompetentną i sprawdzi się na stanowisku.
        Poza tym, jak dyrektorem został zięć prezesa, to nikt nie mówił o nepotyzmie. Prezydent jasno i wyraznie rozwiał watpliwości, że wybrał najlepszego, doświadczonego i gwarantującego sukces. A miał gorzej, bo tam był konkurs. A tu nie - tu od razu była ta najlepsza.
        Tak więc nie doszukujmy się niczego niewłasciwego w tym, że córka zostaje kierownikiem, zięć dyrektorem, a kuzyn prezesem. Połowę gwarancji dobrego wyboru stanowią geny - dlatego monarchie byly zwykle dziedziczne - pozostała połowa może iść na karb wykształcenia i cech charakteru.
        Ja osobiście jestem za wprowadzeniem dziedziczności stanowisk kierowniczych od szczebla najwyższego po najniższy. To usankcjonuje i tak istniejący juz obyczaj, a połozy tamę niepotrzebnym spekulacjom, domysłom, bezpodstawnym oskarżeniom itp.
        Jak system ju okrzepnie, na nominacjach i na pieczatkach można będzie dodać sentencję: z woli Bożej....
        Jakieś jeszcze pomysły na usprawnienie tego systemu?....
        • viggo1111 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 14:36
          > Tak więc nie doszukujmy się niczego niewłasciwego w tym, że córka zostaje kiero
          > wnikiem, zięć dyrektorem, a kuzyn prezesem. Połowę gwarancji dobrego wyboru st
          > anowią geny

dobre :) statut PO tak według Sibińskiej stanowi!
        • dwakruki Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 19:25
          Panie Hrabio, Pana koncepcja ogranicza homoseksualistów!
    • amb1 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 14:19
      Napiszę tutaj to, co i napisałem gdzie indziej:
      Miałem przyjemność poznać Panią Aleksandrę Sibińską - Strzelecką osobiście.
      To młoda, pracowita i wszechstronnie wykształcona gorzowianka (sic!),
      która wniesie w samorządowe struktury regionu - jestem o tym przekonany - świeże spojrzenie, propozycje nowoczesnych metod zarządzania i komunikacji społecznej.
      Ten wybór to sygnał i szansa dla młodych gorzowian - zmiana pokoleniowa w strukturach zarządzania regionem jednak następuje.
      Pani Aleksandrze życzę sukcesów:
      niech Nowe rusza za Aleksandrą... dla Lubuszan! :)
      P.S.
      A, że konkursu nie było? Na szefa Filharmonii był... I co?
      • viggo1111 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 14:26
        > Napiszę tutaj to, co i napisałem gdzie indziej:
        > Miałem przyjemność poznać Panią Aleksandrę Sibińską - Strzelecką osobiście.
        > To młoda, pracowita i wszechstronnie wykształcona gorzowianka (sic!),
        > która wniesie w samorządowe struktury regionu - jestem o tym przekonany - śwież
        > e spojrzenie, propozycje nowoczesnych metod zarządzania i komunikacji społeczne
        > j.
        > Ten wybór to sygnał i szansa dla młodych gorzowian - zmiana pokoleniowa w struk
        > turach zarządzania regionem jednak następuje.
        > Pani Aleksandrze życzę sukcesów:
        > niech Nowe rusza za Aleksandrą... dla Lubuszan! :)
        > P.S.
        > A, że konkursu nie było? Na szefa Filharmonii był... I co?

ależ tupet, to że ktoś robi źle, tzn każdy ma tak postępować?-chyba mylimy pojęcia, to że znasz tą panią dla tematu nic nie wnosi, problem leży w wyborze na dyrektora bez zachowania jakichkolwiek standardów.
        • amb1 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 15:00
          viggo,
          a skąd ta pewność, że nie zachowano przy tym wyborze "jakichkolwiek standardów"?
          • viggo1111 Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 16:10
            co było brane pod uwagę:
            1- przynależność do partii
            2- znajomości mamusi, jako przewodnicząca rady miejskiej takowe posiada
            3- znajomość z kolegą, panem marszałkiem Gierczakiem

typowy NEPOTYZM
      • Gość: Bernard Znasz czy tylko "poznales"? IP: *.namao.albertacom.com 10.02.11, 17:01
        Hey amb,
        Piszac "mialem okazje poznac" dajesz do zrozumienia iz bylo to jednorazowe z jakiejs okazji spotkanie..Najprawdopodobnie ktos was przedstawil i po dwoch minutach "small talk" zauroczony niewatpliwym urokiem wypowiadasz sie rownie uroczo na temat cech....ktore posiada...
        Gdybys te osobe znal latami, pracowal lub dzialal razem twoje pochwaly bylyby bardziej wiarygodne..
        Nastepnym razem napisz cos w rodzaju: Mialem przyjemnosc...Bardzo mila usmiechnieta osoba, niezmiernie inteligentna i elokwentna...Milo nam sie rozmawialo..." - tyle mozesz jedynie wiedziec bo tyle jedynie mozesz wiedziec... Reszta to pusta reklama bez pokrycia.
        PS. Oczywiscie ja tej pani nie znam a moja uwaga dotyczy twojego sposobu jej przedstawiania a nie jej samej..
        • amb1 Re: Znasz czy tylko "poznales"? 10.02.11, 17:29
          Bernard:
          radzisz żebym lepiej napisał:
          "Bardzo mila, usmiechnieta osoba, niezmiernie inteligentna i elokwentna...Milo nam sie rozmawialo".
          To też, Bernard, to też! :)
      • Gość: Arnold Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.11, 18:49
        amb1 napisał: Ten wybór to sygnał i szansa dla młodych gorzowian - zmiana pokoleniowa w strukturach zarządzania regionem jednak następuje.

Masz rację!"Zmiana pokoleniowa następuje"!Tych co przez ostatnie 20 lat są przyspawani do stołków i synekur teraz zastępują (na kolejne 20 lat) ich dzieci.Polityka zatrudniania i te wszystkie bzdety-konkursy to de facto obsadzanie stanowisk na zasadzie dziedziczenia bądź rozdzielnictwa wśród znajomych! W gorzowskim folwarku zatrudnianie swojaków to chleb powszedni,i co gorsze nikt nie próbuje powstrzymać tego bezczelnego procederu ! Ale "chcącemu nie dzieje się krzywda",bo przecież wyborca reprezentowany przez "młodych,wykształconych, z dużych miast" decyduje o wyborze , tych którzy robią Naród w bambuko!
      • dwakruki Re: nepotyzm w gorzowskiej PO 10.02.11, 19:31
        "Ten wybór to sygnał i szansa dla młodych gorzowian" piszesz pan, a czytać trzeba "Ten wybór to sygnał i BRAK szans dla młodych gorzowian" bo co im młodym z tego, że jakieś miejsce zajął ktoś podobnego wieku, skoro i tak je zajął? (ponadto w dość nierównej, pospiesznej, nieprzemyślanej i bezkonkursowej walce)
        • Gość: Bernard Nepotyzm - modne slowo.. IP: *.namao.albertacom.com 10.02.11, 19:47
          Hey,
          Ostatnio `nepotyzm`stal sie bardzo modnym slowem....
          Kazdy musi powiedziec lub napisac choc pare razy by `byc w nurcie`...
          Oczywiscie bez sensu i bez powodu...ale brzmi dobrze i na madrego sie wyglada...
          I to sa jaja
          • Gość: fuk Re: Nepotyzm - modne slowo.. IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.11, 19:55
            Bernard to chyba pan z PO i próbuje coś usprawiedliwić
            NIe ma zgody na takie działania i palh ze swoją druzyna powinien się wstydzić za to
            Bukiewicz też jeśli Ona wie co to jest wstyd
            • Gość: Bernard Re: Nepotyzm - modne slowo.. IP: *.namao.albertacom.com 10.02.11, 23:04
              Hey fuk, (prawidlowo pisze sie "fuck", ale w praktyce znaczy to samo...)
              A ja, moj fuk-ujacy kolego inernetowy nie niestem POwcem, nie jestem PiSowcem (Boze zabij mnie za sama pokuse)..Nie naleze tez ani nie popieram bezposrednio zadnej innej partii politycznej...
              Ja jestem swoj pan swojego umyslu...
              Zaden dziad z pretensjami do Wawelu czy inny ktoremu toalety w Magiostracie smierdza czy inny Synowiec...nie wplynie w najmniejszym stopniu na to co i jak mysle...
              jak mi sie podoba to chwale..
              jak mi sie nie podoba - to kopie..
              Proste. latwe, choc nie koniecznie przyjemne...
              A na dzisiaj?
              Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent...
              Synowiec potrzebuje wakacji ( z Jarkiem)
              A Wozniak...Wozniak (ze wspomne Walese - klasyka...) to duren...
              I to sa jaja
              :):):):)
      • Gość: jona Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: 91.194.202.* 16.02.11, 14:40
        To i ja powtorze,to co napisalm w innym temacie
        Tez przypadkiem poznalam Ole. I tez uwazam,ze to osoba na wlasciwym miejscu. Juz raz zostala ukarana za to,ze jest corka pani S przez poprzedniego marszalka.Oficjalnie bylo,ze nie moze reprezentowac lubuskiego w BXL bo jest samotna matka. Teraz jest gadanie,ze nie moze pracowac w Gorzowie bo jest corka S. STOPPPPP,dajcie jej szanse,poczekajcie do konkursu. To nie matka ja wybrala tylko Urzad Marszalkowski-calkiem inna struktura panstwowa,a wrecz mowi sie,ze Gorzow ma urzad wojewodzki,a ZG marszalkowski
        • Gość: nicelus Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.11, 11:41
          jona napisała:

> Juz raz zostala ukarana ...

jeżeli się nie wygra konkursu na jakieś stanowisko, to nie jest kara. po prostu ktoś inny był lepszy.

• Gość: myrox W sumie czemu mnie to nie dziwi IP: 10.02.11, 17:38
      PO to pogrobowcy AWS. Zachowania identyczne .Mam nadzieje że zejście ze sceny politycznej też będzie podobne.
    • dwakruki Szkoda dziewczyny... 10.02.11, 19:02
      Nie dość, że urody radiowej to jeszcze będzie przez życie ciągnęła plecy szersze niż Pudzianowski...
      • Gość: Bernard Jesli nie ja...to musi byc nepotyzm... IP: *.namao.albertacom.com 10.02.11, 19:42
        Hey,
        Zasada jest prosta -
        Jesli PO mianuje ludzi na stanowiskach to PiS wrzeszczy ze nepotyzm...
        Jesli PiS mianuje ludzi na stanowiska to PO wrzeszczy ze nepotyzm...
        Durnie na forum myslacy ze wszystkie rozumy pozjadaly wrzeszcza ze to nepotyzm niezaleznie od tego kto i przez kogo zostanie mianowany...
        I to sa jaja
        • nietyes Re: Jesli nie ja...to musi byc nepotyzm... 10.02.11, 20:45
          a cóż to innego jest jak nie nepotyzm? mamusia najpierw załatwiła pracę u europosła Zasady, a teraz posadkę w UM, przecież nie za zasługi dostała pracę, a tym bardziej za wiedzę, bo nawet nie miał kto jej sprawdzić. Nie ważne kto to robi PIS czy PO zawsze jest to naganne moralnie. Jak Sibińska założy firmę, to wtedy może bez przeszkód swoją córeczkę nawet na prezesa mianować.
          • matmat13 Re: Jesli nie ja...to musi byc nepotyzm... 10.02.11, 20:56
            Najpierw Pahl załatwił Gierczakowi posadkę w zarządzie województwa, a teraz córce Sibińskiej stanowisko kierownicze w UM, kto następny? a przecież zarówno Gierczak jak i Sibińska to najwięksi przegrani ostatnich wyborów samorządowych. Nie ma to jak pokora-, tylko że tym to brakuje w duzych ilościach.
            • Gość: Bernard Po gorzowskiej ulicy nepota sobie chodzi... IP: *.namao.albertacom.com 10.02.11, 23:07
              Hey,
              Ja biore psy na spacer...
              Co mnie to obchodzi..
        • Gość: klakson Re: Jesli nie ja...to musi byc nepotyzm... IP: *.cdma.centertel.pl 13.02.11, 20:16
          Bernard, z wieloma Twoimi argumentami nie wypada się nie zgodzić:)
          W urzędzie nastąpiła wymiana urzędnika na młodszego i mądrzejszego, ale że nie nasz to nepotyzm...
          I co do Woźniaka też zgoda. Do twojego słusznego określenia jego poziomu intelektualnego dodam jeszcze, że pyszałek ( a do twojej wiadomości, to nie nie PiS tak wściekle atakuje, to ludzie Wożniaka).
          • Gość: nicelus Re: Jesli nie ja...to musi byc nepotyzm... IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 09:40
            klakson napisał:

> (..., to nie nie PiS tak wściekle atakuje,
            > to ludzie Wożniaka).

atakuje opozycja (pis i sld), a broni koalicja (po i psl).

bardzo ciekawe informacje w tej sprawie można usłyszeć w dyskusji na antenie radia zachód zaczynając od czasu nagrania -20:28

ps uważasz, że ludzie woźniaka robią krecią robotę, a on tylko udaje, że o sprawie nic nie słyszał?

• Gość: nicelus Re: Jesli nie ja...to musi byc nepotyzm... IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 16:16
            klakson napisał:

klakson napisał(a):

> ... nastąpiła wymiana urzędnika na młodszego i mądrzejszego, ...

nie koniecznie. również w drugim przypadku omawianym w dyskusji na antenie radia zachód, do której link podałem, z całą pewnością można powiedzieć, że to nie ten casus. zwolniono fachowca, a przyjęto wspólniczkę w prywatnych interesach wicemarszałka. prywatnych interesów nie powinno się mieszać z polityką.

• Gość: rak Re: Jesli nie ja...to musi byc nepotyzm... IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.11, 19:39
              te ostatnie wposy to robota palha lub surowca
    • Gość: nicelus nie róbmy polityki! IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.11, 01:10
      róbmy w konia!

• Gość: kiki Re: nie róbmy polityki! IP: 82.177.57.* 11.02.11, 09:33
        POrażka, Polska, Gorzów dla kolegów partyjnych, rodziny i znajomych? Kwiaty dla.........
        • e_werty Polityk dba o swoch bliskich... 11.02.11, 11:19
          dla kolegów partyjnych, rodziny i znajomych

... a ty myslaleś ze dla wrogów partyjnych, obcych i nieznajomych?

Przeciez po to bawia sie w polityke aby siebie i rodzine ustawić...
          tak sie dzieje na całym swiecie - takie sa prawa przetrwania...

Szkoda ze sie nie łapie na jakiś etacik...

P.S.
          ... konkurs na szatniarzy i sprzataczki w Filharmoni juz ogloszony?
          • Gość: kiki Re: Polityk dba o swoch bliskich... IP: 82.177.57.* 11.02.11, 15:09
            myślałam że to normalne że wybiera się najlepszych po to pełni się funkcje publiczne aby podejmować najlepsze decyzje w interesie ogółu ale widzę że dla ciebie to oczywiste że swoich POtologia
            • e_werty Re: Polityk dba o swoch bliskich... 11.02.11, 15:35
              że wybiera się najlepszych

... przeciez rodzina jest najlepsza!
              • keksik2000 Re: Polityk dba o swoch bliskich... 12.02.11, 09:53
                ... przeciez rodzina jest najlepsza!

zależy w czym, a tak poza tym w tym przypadku to się nie sprawdza!
    • Gość: nicelus Re: nepotyzm w gorzowskiej PO IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.11, 11:10
      kentucky11 napisała:

> To jest styl rządzenia PO.

podwójna moralność platformy. radny marcinkiewicz, mimo że nie zrobił nic nagannego czy niezgodnego z prawem, był ostro krytykowany za swoją wypowiedź stawiającą rodzinę ponad interes publiczny. radna sibińska podejmuje takie działania i zmasowanej krytyki mediów nie widać. widocznie platforma ma jakąś taryfę ulgową.

• Gość: adam Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetentna IP: *.cdma.centertel.pl 14.02.11, 22:04
        Wykształcona, z praktyką w Brukseli, studia w Krakowie, teraz prawo. Może ktoś wreszcie rozkręci tą delegaturę. Życzę powodzenia pomimo szczekania pisowców:)
        • Gość: to jest nie tak Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 22:25
          Nie jestem pisowcem, a uważam to za naganne!
          • Gość: Bernard Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.namao.albertacom.com 14.02.11, 22:30
            Hey to jest nie tak,
            Naganna to jest twoja fryzura..
            Zrob cos z soba..
            Wygladasz fatalnie..
            :):)
            • Gość: nicelus może z tobą coś nie tak? IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 22:36
              Bernard napisał:

> Hey to jest nie tak, ...

a jak i dlaczego?

• Gość: Bernard Re: może z tobą coś nie tak? IP: *.namao.albertacom.com 16.02.11, 02:20
                Hey nicelus,
                "to jest nie tak' to nick name jakiegos forumowicza...idioto pisowski..
                Kogo ten durny pacan do swej partii przyjmuje...?
        • Gość: nicelus Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.11, 22:38
          adam napisał(a):

> Życzę powodzenia pomimo szczekania pisowców:)

jedynie pis jest przeciw nepotyzmowi?

• Gość: młot Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: 83.8.185.* 15.02.11, 09:39
            Jezeli jest taka kompetentna, to dlaczego o jej zatrudnieniu nie zadecydował jakis konkurs na to stanowisko??? Od razu mowię nie jestem ani za pisem ani za sld, a sytuacja ze osoba prosto po studiach, bez zadnego konkursu dostaje wysokie kierownicze stanowisko jest zła i tylko może swiadczyc o tym, ze pani S. jest słaba, żeby piastowac takie stanowisko, bo normalnie moglaby nie przejsc konkursu.
            Nigdy w zyciu nikt by je nie zatrudnił w prywatnej firmie, a tak dzięki mamie, znanej działaczce wiodącej partii dostała i przyjela to stanowisko. Wszystko to negatywnie świadczy o tej dziewczynie, ze jest zwykłym plecakiem, bez kręgosłupa, a poźniej ludzie sie dziwą, że w tym kraju jest taki syf.
            • Gość: nicelus Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.11, 15:23
              młot napisał:

> ... dzięki mamie, znanej działaczce wiodącej
              > partii dostała i przyjela to stanowisko.

wzajemne relacje członków partii rycha i zdzicha chyba już nikogo nie dziwią. mama powiedziała marszałkowi, że kierownik ma być z gorzowa i marszałek od razu wiedział on kogo chodzi.

• Gość: Bernard Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.namao.albertacom.com 16.02.11, 02:24
                hey nicelus,
                jak zawsze pisowcu klamiesz..
                Zostala ty,mczasowo przyjeta na tymczasowe stanowisto PO ( Pelniaca Obowiazki) dio czasu ogloszenia konkursu..
                proste...
                Szmata jestes..Idz do pisowskiej kapliczki i pomodl sie o nastepne "natchnienia"...
            • Gość: Bernard Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.namao.albertacom.com 16.02.11, 02:22
              hey mlot,
              Jesli sie nie myle to zatrudniono ja jedynie jako tymczasowa "PO" (pelniaca obowiazki) do czasu konkursu..
              To ma sens.. chyba ze ktos pisowiec..
              • Gość: młot Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 09:03
                Hej Bernard
                A wiesz może kiedy ten konkurs nastąpi i czy będzie uczciwy, czy może specjalnie robiony tylko pod jedną kandydatkę, której matka jest z PO???

p.s. też nie cierpię PiS-u
                • Gość: nicelus Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 14:27
                  młot napisał:

> A wiesz może kiedy ten konkurs nastąpi i czy będzie uczciwy, czy może
                  > specjalnie robiony tylko pod jedną kandydatkę, której matka jest z PO???

jeżeli ktoś jest za głupi, żeby zdać egzamin na urzędnika, a jest z obozu platformy obywatelskiej, to spokojnie pełnić obowiązki może długimi latami...

Mimo że wkrótce upłyną trzy lata od momentu tej tymczasowej nominacji, konkurs nie został ogłoszony.

> nie cierpię PiS-u

boś młot.

• Gość: jona Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: 91.194.202.* 16.02.11, 14:55
              1/ ma praktyke
              2/swego czasu prawie wygrala konkurs na szefowa przedstawicielstwa lubuskiego w BXL. Oficjalnym argumentem na nie bylo to,ze nie poradzi tam sobie jako samotna matka,nieoficjalnie-wielu wiedzialo jak byly marszalek lubul Gorzow i S
              3/Obecnie dyrektorem przedstawicielstwa lubuskiego w BXL jest mloda osoba (w tym samym wieku co Ola) ze Swiebodzina,ktorej praktyka wczesniejsza byl staz studencki w Namur. I CO???? Radzi sobie swietnie,zeby nie powiedziec lepiej niz wielu "starych" urzednikow
              4/uwazam,ze tu nazwisko nie powinno dyskwalifikowac,poczekajmy na konkurs oficjalny,bo poki co ona jest p.o.
              • Gość: nicelus Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 15:06
                jona napisała:

> prawie wygrala konkurs

skąd wiesz? czy byłaś w komisji? ...

a gdyby nawet "prawie wygrała" konkurs na jedno, to wcale nie uprawnia do zajmowania innego, znacznie wyższego, stanowiska.
                • Gość: mlot Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 15:19
                  nie no bomba, prawie wygrała konkurs na jakies inne stanowisko, więc to ją uprawnia do sprawowania wysokiego stanowiska kierowniczego bez konkursu , smiech na sali. Ciekawe czy wogóle będzie jakis konkurs, bo p.o. może być bardzoooo długooooo, to jest praworządne państwo PO
                  • Gość: nicelus Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 16:52
                    mlot napisał:

> prawie wygrała konkurs

typowe dla platformy.

prawie wprowadzili euro i prawie zatrzymali ceny benzyny na poziomie 3,70, &c.

• Gość: Bernard Re: Ta nowa kierowniczka wydaje się być kompetent IP: 199.19.221.* 17.02.11, 18:13
                      Hey nicelus,
                      Ceny paliwa reguluje rynek...
                      Rzad moze jedynie sie cieszyc lub plakac...
                      To nie komunizm, panie pisowcu...
                      :)
                      • Gość: Bernard Oczywisty nepotyzm w PiS... IP: *.namao.albertacom.com 17.02.11, 18:29
                        Hey,
                        Jedynie durnie oraz ich rodziny i przyjaciele nalezec moga...
                        I to sa jaja..
                        • Gość: axel Re: Oczywisty nepotyzm w PiS... IP: *.cdma.centertel.pl 17.02.11, 20:21
                          Hej Bernard, a wiesz o co ten pisowski jazgot? Poprzednia szefowa delegatury była protegowaną senatora PiS. Senator zresztą też był swego czasu protegowanym biskupa.
                          • Gość: Bernard Re: Oczywisty nepotyzm w PiS... IP: *.namao.albertacom.com 17.02.11, 21:05
                            Hey axel,
                            Oczywiscie..
                            Siedza we wladzach mianowani przez PiS i dzialaja jak V kolumna...
                            PiSowskie partyzanty psia krew..
                            Nie ma co sie dziwic ze jareczka choroby dopadaja kiedy z dnia na dzien jego siatka sie rozpada..
                • Gość: jona Re: nicelus pomysl IP: *.access.telenet.be 17.02.11, 22:17
                  wyzsze???????? ty chyba nie myslisz....stanowisko p.o. przedstawiciela UM w Gorzowie jest wyzsze od stanowiska dyrektora przedstawicielstwa lubuskiego w Brukselii????Pomysl co piszesz....i jeszcze raz poszukaj definicji dyrektor p.o.
                  • Gość: nicelus Re: jona pomysl IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 23:25
                    jona napisał:

> wyzsze???????? ty chyba nie myslisz....stanowisko p.o. przedstawiciela
                    > UM w Gorzowie jest wyzsze od stanowiska dyrektora przedstawicielstwa
                    > lubuskiego w Brukselii????Pomysl co piszesz....

chyba nie myślisz, że dla marszałka bruksela jest ważniejsza niż gorzów?

• Gość: jona Re: nicelus IP: 91.194.202.* 18.02.11, 15:19
                      Nie wiem jak jest z obecna marszalek,bo wg mnie ona jest czlowiekiem dzialania,a nie gadania. Wiem,ze dla poprzedniego BXL byla wazna,co jest logiczne
    • Gość: nicelus platforma przeżywa ... IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 22:16
      ... kryzys wizerunkowy.

• Gość: mróz Re: platforma przeżywa ... IP: *.cdma.centertel.pl 17.02.11, 22:25
        Nicelus nie ośmieszaj się. Skwieciński, podobnie jak Semka od lat modli się o ten kryzys. To tak jakbyś cytował Brudzińskiego. Taki kryzys twój PiS ma już od dawna. Marzenia, marzeniami a wyniki wynikami. Pisdzielce przegrały już 5 razy. W 2007 na własne życzenie.
        P.S. A co do protegowanej senatora, protegowanego biskupa (chyba nawet to brat brata) to prawda!
        • Gość: login_t Re: platforma przeżywa ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:51
          Gość portalu: mróz napisał(a):

> Nicelus nie ośmieszaj się. Skwieciński, podobnie jak Semka od lat modli się o t
          > en kryzys.

Kryzys wizerunkowy zalezy od mediów.
          Wyborcza głupią zabawę PiSowskich posłów z wózkami golfowymi na Cyprze przedstawiła jako katastrofę narodową, obciach i powód do natrząsania się i debat.
          Natomiast gwałcenie dziecka przez radnego PO zostaje "skomentowane" sondą "Czy partia ponosi odpowiedzialność polityczną za przestępstwa kryminalne dokonane przez jej członka?"

O dziwo na tak bzdurnie postawione pytanie nawet czytelnicy Wyborczej odpowiadają "Tak, partia odpowiada za działania swoich członków, nie tylko te związane z działalnością polityczną"

Powoli mają dosyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka