Dodaj do ulubionych

Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odwołany

IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.04, 19:44
Tak, zadziwiająca dymisja... obserwując ostatnie działania policji miałem
ciągle wrażnenie, że "latają jak kot z pechęrzem" ale w tym "lataniu" brak
jest jakiegoś planu... czyzby to sprawka komendanta. Proszę internautow o
rozwiązanie tej zagadki... z pewnością w ten sposób dowiemy się prawdy, bo na
rzeczników nie mozna liczyć...
Obserwuj wątek
    • Gość: falk Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.04, 21:23
      Swietnie podsumował pracę k-ta kapelan Andrzejewski;lepiej isc pod prąd niż byc
      zdechłą płocią. Bukowski--komuna 0-1 /największy sukces Brachmańskiegp
      • Gość: open Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.04, 22:06
        Czy tu nie byla główną przyczyną dziewczyna komendanta ,która zajmowała
        znaczace stanowisko w KW i blade pojęcie o robocie naczelnika .
        Kiedyś pisałem na forum jak w ubiegłym roku komendant KW Policji "zletka"
        przy...ł C5 pod Przytoczną. Autko wyremontowano w Karninie, a wszystkim
        odebrało mowę. Dziennikarzom też. Słyszałem ,że Ewa Szutowicz zbierała materiał
        ale czy gdzieś pisze teksty ? No , ale realizuje sie hasło "Tak dalej być nie
        musi"
        • Gość: edi Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.jim / 212.160.185.* 08.05.04, 09:17
          jakoś sięgając pamięcią wstecz nie moge doszukać się niczego dobrego, co
          Bukowski zrobił dla swoich podwładnych. Za to złych rzeczy nie brakuje, a o
          romansie pana komendanta wiedzieli wszyscy policjanci, nie tylko w województwie
          lubuskim. Zapytajcie tych, którzy byli podwładnymi "komendantowej", a których
          traktowała jak śmiecie.
          • Gość: Jabusz Re: edi , pomyśl przez chwilke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 20:08
            >jakoś sięgając pamięcią wstecz nie moge doszukać się niczego dobrego, co
            >Bukowski zrobił dla swoich podwładnych.
            On tam nie był zatrudniony po to aby robić dobrze swoim podwładnym ale od nich
            wymagać i osiągac cele dla ważne dla państwa i społeczeństwa.
            Skąd sie edi biora tacy noerozgarnięci i niewyrobieni państwowo i społecznie
            forumowicze jak Ty ?
            • Gość: Obserwator Re: edi , pomyśl przez chwilke IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.04, 21:30
              On tam nie był zatrudniony po to aby robić dobrze swoim podwładnym ale od nich
              > wymagać i osiągac cele dla ważne dla państwa i społeczeństwa.
              > Skąd sie edi biora tacy noerozgarnięci i niewyrobieni państwowo i społecznie
              > forumowicze jak Ty ?
              No pewno był po to aby stosować mobing, poniżać podwładnych, swoją postawą -
              rżnać swoją podwładną - dawać przykład innym policjantom. Radziłbym Jabuszowi
              zastanowić się co pisze a może to Ty jesteś komendantem. Taki komendant z
              pewnością nie osoiąga celów o których pisze Jabusz "wymagać i osiągac cele dla
              ważne dla państwa i społeczeństwa".
        • Gość: wiedzący Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.air.net.pl / 80.50.164.* 09.05.04, 22:37
          chopie, akurat wiem jak to było, auto rozbił kierowca komendanta, dokładnie
          urwał zawieszenie, po tym jak wpadł w dziurę w jezdni podczas podróży służbowej
          do Warszawy, jak nie wiecie jak było dokładnie, to nie p...cie.
        • 222xx WŁODZIMIERZ ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA<DO 11.05.04, 12:37
          >WSZYSTKICH NA FORUM. DZIŚIAJ 11 kwietnia o godz.1048 otzymałem anonimowo fax
          sygnowany przez Zarząd Wojewódzki NSZZ Policjantów województwa lubuskiego w
          Zielonej Górze. Dokument ten nikt personalnie nie podpisał jedynie na końcu
          Wytłuszczoną czcionką napisano:"PROLETARIUSZE WSZYSTKICH KOMEND ŁĄCZCIE SIE"
          Zarzucają Z-cy komendanta KG Policji,że aby wręczyć wypowiedzenie Bukowskiemu
          przyleciał do Gorzowa helikopterem i "wezwano na ten cyrk wszystkich
          Komendantów powiatowych" Gloryfikują"zasługi" Bukowskiego, jak poprawienie
          wskaźników itp,bzdety obcikające tłustą wazeliną. Ani jeden z tych swoistych "\
          "dupowłazów" nie podpisał tego żałosnego skomlenia. Zazwyczaj Z\za zarząd
          jakiegoś Związku ktoś personalnie podpisuje ,stawia pieczątkę Związku w
          nagłówku i personalną na dole.W tym wypadku nie starczyło odwagi.
          ALE ANI SŁOWA NIE MA O FAKCIE,ŻE BUKOWSKI Z KOMENDY ZROBIŁ AGENCJE
          TOWARZYSKĄ,ŻE BYŁO GNOJENIE I PONIŻANIE LUDZI.Właśnie po to ma KG Policji
          helikopter, aby z niego korzystać.Ja tych z Komendy Głównej nie lubię dlaczego
          to piszę w poprzednim poscie.Teraz gdy ustalono,że z powodu braku procedur
          amunicja ostra leżała w magazynach razem na kupie z gładkolufową to
          oczywiste,że opracowć procedury i odpowiedzialnośc za powyższe ponosi SZREDER
          A odpowiedzialnym i kierującym Policją w Ministerstwie jest BRACHMAŃSKI.
          To na ich rekach pośrednio jest krew niwinnych ludzi.Kalisz publicznie w
          telewizji w 1 programie,przepraszał skruszony, rodziny ofiar i składał
          kondolencję. Tamci nawet nie powiedzieli ani słowa.Jak wygląda Policja po
          aferze ze Stokłosą, w Bydgoszczy,Starachowicach. Gdziście byli dupowłazy jak
          Szreder na polecenie Millera robił odwet na najlepszych fachowcach z CBŚ. Wtedy
          ani jeden wazeliniarz nie powiedział słowa.Gdzieście byli,jak Bukowski miał
          postępowanie za gwałt na waszej koleżance.W tej i innych sprawach Pana
          Bukowskiego wystąpie z Wnioskiem o wszcęcie postępowania do Prokuratora
          Krajowego.Sądzę,że taki wniosek poprzecie. Bukowski przecież będzie miał szansę
          oczyścić się z zarzutów. Jeśli jest taki dobry jak piszecie to dalej do Zarządu
          Głównego z petycją.Gorzów jest od lat miastem nietykalnych,tylko dlaczego
          Bukowski i ta jego "dziewoja" tego nie wykryli wcześniej.A może Was Pseudo
          związkowcy wogóle nie ma, może działacie w podziemiu???.Z poważaniem:
          Włodzimierz Orłow
    • Gość: Obserwator Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.04, 21:37
      Ja jako nie wyrobiony społecznie nierozgarnięty i niewyrobiony państwowo i
      społecznie
      forumowicz mam prawo zadawać pytania, ponieważ praca policji dotyczy mojego
      bezpieczeństwa i nie wyobrażam sobie jako obywatel tego kraju dziwnych dzialań
      zakulisowych policji i innych służb. Ponadto męczy mnie jak ktoś nie podająć
      żadnych argumetów ocenia mnie jak wyżej... ale co tam wg starego
      przysłowia "teraz kurwa my" a wam do tego....gowno.
    • Gość: Obserwator Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.04, 21:55
      Prawda jest taka jak piszę poniżej i pochodzi ze wiarygodnego źródła, bo z
      policji cytuję:
      "prawda jest taka, jak głosi twój komentarz, było tysiące skarg na kretyna,
      poza tym uprawiał prywatę , wyforował flamę na stanowisko, wydał mnóstwo kasy
      na różne takie..... żaden strateg ani dobry szef"
      "podejmował chore decyzje i kazał latać w mundurkach i pod krawatem , bo to się
      tylko liczyło"
      "oprawa i tani blichtr , a nie praca"
      "pan jest żonaty, ale to właściwie nieważne (każdy robi ze swoim życiem , co
      chce); ściągnął za sobą z W-wy babkę z ruchu drogowego, którą zrobił najpierw
      szefową kryminalnego , a później naczelnikiem PG"
      "kobieta nie zna się kompletnie na niczym (nota bene jego kochanka, której
      wynajął i wyposażył za służbową kasę mieszkanie)"
      "pomiatała wszystkimi dookoła i wywalała kogo chciała , a ten palant jej
      przyklaskiwał; nikt nie mógł jej nic zrobić"
      Oto cytaty pewnych wypowiedzi i to jest własnie przyczyna odwołania pana
      komendanta. Żadnych politycznych podtekstow ani żadnej martyrologi pana
      komendanta. Taka oto jest prawda.
      • 222xx WŁODZIMIERZ ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<DO> 08.05.04, 23:49
        >OBSERWATORA< Nie zgadzam się z tobą,że nie ma podtekstu politycznego.Jest !!!!,
        mówiąc najdelikatniej jego szef i były przelożony,przdupas Leszka Millera Sam
        Szreder,"feminizuje Policję", który na życzenie Brachmańskiego
        rozwalił najlepszych wyższych oficerów COŚ,za ujawnienie afery
        Starachowickiej.Przypomnij sobie publiczną wypowieź Brachmańskiego za,którą
        proforma Oleksy go zganił.Kwaśniewski ustami Belki oświadczył,że
        wszystkich "baronów" wyrzuci.Szreder też pójdzie w odstawkę.A jak będą naprawdę
        chcieli zbudować Państwo Prawa to MIllery,Szredery i Wonderlichy staną przed
        sądem,który odpowiednio w/g "zasłóg" wyceni całokształt ich rządzenia.
        Kwaśniewski wprowadzając swoich ludzi aż do siedmiu kluczowych resortów pokazał
        Millerowi gdzie jest jego miejsce.A na koniec tak trochę żartobliwie muszę
        zapytac się tych co są z wewnątrz KW. i znają Bukowskiego,czy on naprawdę taki
        do seksu jak Bergerowa, bo tych "kurwików" w jego oczach nie widać.Można
        powiedzieć,że zjadła pica szlachcica.Bukowski w Warszawie może dostać
        z "odzysku"po L.Millerze zdymisjonowaną dwa dni temu Oleńkę Jakubowską.Etat
        osobistej sekretarki ze stopniem inspektora ,lub Nadinspektora...,a ta obecna
        kochanka to teraz po takiej reklamie będzie miała "lepsze preferencje" i może
        jeszcze wylądować w Warszawie , w wydz.Ruchu ,ale nie drogowego.
        Z poważaniem ,ale też z lekkim przymróżeniem oka:
        Włodzimierz Orłow
        • Gość: Obserwator Re: WŁODZIMIERZ ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA< IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.04, 12:40
          Być może, ja tak daleko nie sięgam... politykę mam w d... ale bardziej
          interesują mnie stosunki panujące wśród ludzi, ktorzy mają dbać o moje
          bezpieczeństwo... a dbanie wyglądało tak jak wyglądało... czyli byle jak...
          ktos od społeczństwa czyli mnie wymagał... wzorcowego postępowania... tymczsem
          sam był zdeprawowany... i prywatę przedkładał nad dobro społeczeństwa... Wg
          mnie polityka przypomina wielkie szambo, wielkie śmierdzące, w żaden sposób
          nienaprawialne... jedynie co mozna jeszcze naprawić to to aby "szambowników"
          było jak najmniej... poprzez ciągłe odkrywanie "smrodów" wśród nas....
    • Gość: G-143 Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.tele2.pl 09.05.04, 16:30
      Przykro czytać tak plugawe opinie.Prawdopodobnie autorami są podwładni
      komendanta.Panowie,gdzie stara jak świat zasada:"szanuj szefa swego bo możesz
      mieć "NOWEGO".Tak naprawdę nic dobrego nie zrobił?Wymienię:ISO KW;KM-nowy
      obiekt;wyniki lubuskich policjantów;dobre relacje z administracją,samorządami
      itd.Utożsamiał się ze środowiskiem i społeczeństwem woj.lubuskiego.Siła i
      wielkość szefa to przecież siła i wielkośc całej KW.Zatem panowie nie plujcie
      sami na siebie.Trochę jedności,wyrozumiałości i wsparcia
      lokalnego,środowiskowego.Jeszcze wczoraj zabiegaliście o jego względy a dzisiaj
      kopiecie wykopanego.Szanujcie decyzje przełożonych,może sprawdzi się na innym
      stanowisku.Jeżeli w tym co wyłuszczacie jest dużo prawdy,uwierzcie on też to
      przeżywa.Tym bardziej,że przełożeni zrobili mu"prezent"imieninowy/Stanisława-
      8.05/Nie jestem policjantem,pośrednio znam komendanta i myślę,że sytuacja
      wymaga taktu i kultury bycia.Tym bardziej,że dotyczy służb mundurowych i
      niezwykle surowego w ocenie środowiska gorzowskiego.Panowie swoiste bagno
      zostawcie w WARSZAWCE.Czas zakończyć plucie na osoby publiczne w Gorzowie!To są
      tacy sami ludzie jak my.Krzywda tak samo boli.Jeżeli Niunia zawiniła,warto się
      zastanowić czy tylko komendant za to ponosi odpowiedzialność.Proponuję więcej
      normalności.
      • Gość: julev Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.wp.mil.pl 09.05.04, 18:14
        Sprawa jest o tyle poważna, że nasze bezpieczeństwo nie jest powierzone
        profesjonalistom, a w dalszym ciagu zależy od układów osobisto-
        partyjnych.Nigdy się to nie skończy, jak długo będą obowiązywały obecne zasady
        powoływania i odwoływania policjantów na kluczowe stanowiska w naszym
        kraju.Nowy viceminister w swoim mieście ma przecież swoich ludzi. Jeżeli tak
        nie jest i przyczyny są uzasadnione, to można zapytać- gdzie był pan poseł
        dotychczas i dlaczego nic nie mówił? Dlaczego tolerował bezprawie? Ktoś odpowie
        ponieważ taki jest system. I chyba ma rację.
      • Gość: Obserwator Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.04, 19:51
        Mam wrażenie, że G - 143 wzywa do pobłażania prywacie, niemoralnemu prowadzeniu
        się.... a komendantowi skompromitowanemu w środowiku dorabia martyrologiczną
        otoczkę... zwykły obywatel zawsze jest kopany w dupę ale pana komendanta nie
        można kopnąć bo ma zasługi... na polu ruchania cudzych bab.... godne
        naśladowania G - 143... znasz pewno komendanta bo nie jedną flachę z nim
        wychlaleś, dla ciebie to był ktoś... dla innych ludzka szmata... która z dnia
        na dzień podejmowała bzdurne decyzje... dezorganizujące pracę... wyniki?
        Doskonale wiem, że statystyką można kręcić jak się chce... nazywanie rzeczy po
        imieniu... ty uważasz za nietaktowne i pozbawione kultury. Pytam się kto był
        pozbawiony kultury? Ja, że nazywam rzeczy po imieniu czy ty... który dorabiasz
        legendy. Oszukujesz społeczeństwo, które zaufało policji... z pewnością taka
        postawa komendanta nie wzbudza zaufania... policja jest nieroformowalna ... wg
        założenia , że nie wolno robić w swoje gniazdo i gryźć ręki która daje jeść...
        na tej zasadzie zastraszacie policjantów... manimpulujecie nimi... prowadzicie
        postępowania tak jak wam wygodnie... na takich zasadach dochodzi do absurdów
        jak w Śmiłowie... Jesteście dyspozycyjni... mozna u was załatwić wszystko...
        szeregowy policjant zasuwa na wasze wyniki a wy spijacie śmietankę... tylko
        inwencja szeregowych policjantow daje jakieś wyniki... wy siedzicie ... pijecie
        koniaki... spotkania... spotkania polityczne...przyznawanie zapomóg wyższym
        oficerom, jako biednym ludziom... a wszelkie próby krytyki uciszacie brakiem
        taktu i kultury... Państwo w państwie... wy oficerowie świećcie trochę
        przykładem... wcześniej były lokale kontaktowe używane uprawiania miłości w
        komendzie a teraz komendant amator cudzych bab... zastanów się G - 143... kim
        jesteś...
    • kajzerka Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw 10.05.04, 10:23
      a co, żal wam zomowca?
      • Gość: do kajzerki Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.04, 10:26
        spadaj głupoto...
    • Gość: zxcv Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.zchpolice.com 10.05.04, 11:31
      jasne że zwolnienie było polityczne. komendant nie chciał się komuchom
      wysługiwać tylko zbierał na nich "kwity" i zagrażał im to jeszcze puki mają
      władze postanowili go wywalić. a te skargi to pewnie popłakiwania policjantów
      którym się komendant do dupy dobrał. jak przyszedł lubuskie było na szarym
      końcu w statystykach a teraz jest w czołówce. a zrobił to kopiąc w tyłki
      leserów i łapiąc krótko wsystkich za mordy. to się nazywa przywracaniem
      dyscypliny i karności a nie mobingiem. jak kogoś to przerasta to niech se
      znajdzie mniej stresującą robotę. jeden znajomy policjant po wódce opowiadał mi
      kiedyś "jaka gnida z wawy przyszła. świruje całkiem, kontrole robi, nic nie
      pozwala. ryzyko już jest brać łapówki i do burdeli na darmowe dziwki jeździć.
      boje się czy za mnie się nie wezmą, pare lat do emerytury i jak mnie teraz
      wywalą za te numery co robiłem to nie wiem co zrobie" - i tacy jak on piszą
      skargi do wawy.
      a inna sprawa to ta panienka. że jak ją sprowadził i dał jej z pieniędzy
      komendy mieszkanie to norma bo tak samo by było jak by faceta sprowadził.
      zawsze resort płaci za takie przenosiny. inna sprawa czy sprowadził ją dla
      rozrywki czy do pracy. ale chyba do rozrywki skoro z tym akurat nikt tu nie
      polemizuje.
      • Gość: ripley58 Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 10.05.04, 15:54
        Śledzę komentarze do artykułu i przeraża mnie ich jadowity ton.Dziś kopiecie
        Bukowskiego, jutro kogmus następnemu dołożycie...polskie piekło.Znam człowieka
        27 lat.Zawsze był uczciwy i bezkompromisowy.Trudno żyć takiemu człowiekowi w
        dzisiejszym świecie. Trudno żyć z takim człowiekiem...Wymaga od innych, ale i
        do siebie też.A romas? Panowie,większość z Was zdradza swoje żony, a każdy ma
        na to ochotę, więc o co chodzi? Może mu po prostu zazdrościcie?
        • Gość: pytek Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.04, 17:12
          zxcv, uważasz że lepszy byłby komendant który nie romansuje z kobietami?
          • Gość: zxcv Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 10.05.04, 19:13
            majac do wyboru dwóch komendantów wykonywujcych taka sama robote, ale gdy jeden
            z nich ma panienke na boku to wybral bym tego bez panienki
        • Gość: Obserwator Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.04, 17:28
          Śledzę komentarze do artykułu i przeraża mnie ich jadowity ton - myslę, że nie
          jadowity... co niektórzy dorabiają legendy... jak ktoś się nie sprawdził lub
          popełnił błędy zaraz dorabia sobie legendę...aby wyjść z twarzą... no tak
          komuchy go zwolniłu... dla mnie taka postawa oznacza , że szykuje sobie miejsce
          w Zchn albo u Leppera... przerażą mnie natomiast... obrona komendanta... Ci
          którzy dostali od niego stołki bronią go jak Częstochowy... dla mnie
          normalne...strach przed kopem... a co do panienek... pewnie, że jego sprawa...
          ale osoba na stanowisku komendanta powinna się z tym kamuflować... ale jak tu
          potem wymagać wymagać właściwej postawy moralnej od policjantow....?
      • Gość: Obserwator Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.04, 17:16
        Ty zxcv skąd jesteś? Gorzowska Policja zawsze miala dobre wyniki... powtarzam
        zawsze i nie trzeba było żadnej gnidy z W-wy... co najwyżej Bukowski mógł coś
        spieprzeć... mam wrażenie, że jesteś z Zielonej Góry i niewiele wiesz o
        tradycji dobrej pracy gorzowskich policjantow... W Gorzowie jest wielu bardzo
        dobrych p[olicjantow... i nie ma potrzeby dobierania się im do dupy... byc może
        ze względow politycznych Bukowski zbierał jakieś informacje... to dowodzi
        jeszcze raz że policja i służby specjalne nie powinny się wikłać w sprawy
        polityczne a zajmować się jedynie tępieniem przestępcow... nie słyszalem też o
        żadnych aferach politycznych wykrytych przez Bukowskiego... a jestem pewien, że
        z tego powodu byłoby głośnio... a więć ZXCV nie fantazjuj... widocznie ci płacą
        za wprowadzanie zamieszania... w głowach policjantów... nie dorabiaj
        politycznych otoczek... i nie dorabiaj legend, że był niewygodny... nie liż
        bylemu komendantowi dupy( a przy okazji innym twoim przełożonym, bądź
        meżczyzną... a nie wazeliniarzem... policjant jest policjantem)
        • Gość: zxcv Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 10.05.04, 19:05
          nie bawia mnie prymitywne antagonizmy zielonej góry i gorzowa, to jest zabawa
          dobra dla ludzi pokroju kiboli. "dobra tradycja pracy gorzowskiej policji" -
          wolne zarty, nawet nie bede polemizowal z takimi tekstami, najlepiej zrób sobie
          tatuaz z takim chaslem.
          a politykow uwazasz za milych panow ktorzy z przestepcami nie maja nic
          wspolnego i nie ma potrzeby ich sprawdzac - gratuluje dobrego samopoczucia. a
          kazdy komendant od lat jest zawiklany w polityke i nie da sie tego oddzielic i
          zawsze przy rotacjach na stanowiskach w policji w tle jest polityka, no chyba
          ze dochodzi do takich wypadkow jak w Lodzi.
          • Gość: Obserwator Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.04, 20:13
            najlepiej zrób sobie tatuaz z takim chaslem - nie będę zniżał się do twojego
            poziomu... tak się składa, że pracuję w tym gównie do którego wciąż srają tacy
            jak ty... co niektorzy oficerowie jakby wzięli się do pracy... a nie do
            politykowania pewno notowania policji byłyby większe... ja zasuwam a ty
            niestety piszesz bzdety o prymitywnych antagonizmach na poziomie kiboli....
            niestety tak się składa, niewiele Z.G wniopsła nowego do Komendy
            Gorzowskiej.... wydaje mi się, że też czytać nie potrafisz... rozróżniam
            polityków... ktorzy winni nam służyć i tych którzy jeżdża nam po plecach, ty
            pakujesz ich do jednego worka albo dzieliśz ich na opcje... jeżeli twoja opcja
            kradnie to dobrze a jeżeli akurat nie to, to są przestępcy... mało mnie
            obchodzi polityka lecz tylko praca... w tych komentarzach jako szeregowy
            policjant mogę powiedzieć co sądzę o takich komendantach oraz co niektorych
            oficerach... ktorzy pracę zaczynają od gazety... i od tego kto kogo i az jakiej
            opcji będzie zwalniał...
    • Gość: M_P Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 14:47
      Lalunia zabrała się za dupę co po niektórym policjantom po raz pierwszy nie
      jeżdżą na bazary autobusami tylko zajmują się robotą za jakom podatnik im
      płaci, a nie prowadzą lewe interesy z odzysku z bazarów. Czas najwyższy niech
      się boją prominenci a nie tylko sprzedawcy na bazarach. A o korupcji w Zielonej
      i Gorzowie mówi się dużo.
      • Gość: pytek Czy wyleciał za telefon? IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.04, 17:40
        Czy to prawda, że Bukowski wyleciał, bo uruchomiony przez niego antykorupcyjny
        telefon zaczął przynosić efekty? Czy te efekty nie podobały się w ministerstwie?

Czy mój kolega, który zadzwonił na ten telefon, to będzie teraz szykanowany? Ja
        jego pytałem zanim zadzwonił, czy on się aby dobrze zastanowił, czy to będzie
        dla niego dobre??? No i on jednak zadzwonił. Czy będzie teraz miał kłopot taki
        jak ci którzy skorzystali z tradycyjnego telefonu podpierdalacza?
    • Gość: Janusz I nastepnie zmobbingowani policjanci strzelają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:47
      na oslep z ostrej amunicji. Biedna policja. Sekretarka jednak miała fajnie :-)
    • Gość: G143 Chromy Obserwator IP: *.tele2.pl 10.05.04, 18:33
      Ubolewam nad zachowaniem w dyskusji Obserwatora.Kipi z jego wypowiedzi
      nienawiść i ogromna złość.Co nie pozwala obiektywnie ocenić moją
      wypowiedź.Proponuję by Obserwator jeszcze raz przeczytał mój tekst i nie
      stawiał znaku równości pomiędzy moim stanowiskiem a typowymi lizusami i
      d...włazami.Nigdy takim nie byłem i nie będę za co wielokrotnie ponosiłem
      konsekwencje.Nie jestem też policjantem i nigdy nie piłem z komendantem
      alkoholu.Włączyłem się do dyskusji bo bardzo razi mnie szereg plugawych
      wypowiedzi jakie między innymi prezentuje Obserwator.Gotów jest napisać
      wszystko co opluje już byłego komendanta.Zastanawia takie pytanie:gdzie był i
      jakie wcześniej prezentował zachowania oraz reakcje widząc to wszystko co się w
      komendzie działo?Mam wrażenie,że jest
      niedowartościowanym,zajadłym "bohaterem",ale w tłumie i po fakcie.Obserwator,po
      4 dniach spuść z tzw tonu,wyluzuj się bo inaczej to pozostanie Ci tylko
      psycholog.Ja mogę patrzeć w lusterko.Mam wrażenie,że Ty nie.
      • Gość: Obserwator Re: Chromy Obserwator IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.04, 20:23
        Codziennie mogę spojrzeć w lusterko zasuwam po kilakanaście godzin... nie dla
        mnie wczasy gdzieś w polsce... nie dla mnie wczasy nawet w Zdroisku, nie dla
        mnie szkoły oficerskie... nie dla mnie zapomogi na remonty mieszkań... oraz
        zapomogi ze względu na trudną sytuację... nie dla mnie zaszczyty... Spogladam w
        lustro i mam poczucie dobrze spełnionego obowiązku... Proby naprawienia
        czegokolwiek w komendzie bez gwiazdek na pagonach kończą się wywaleniem z
        policji...z prostej przyczyny... cyt. komendantów "nie gryzie się ręki która
        daje chleb", więc pozostaje praca ... i obrzydzenie do moralności przełożonych,
        wazeliniarskich a jednocześnie podających kowadło jak ktoś tonie... takie są
        zasady w policji... cieszy mnie jak każdy wazeliniarz podporządkowany
        politycznie lub z układów towarzyskich dostaje kopa... bo może nadejdzie czas
        gdzie liczyć się będą umiejętności i wiedza... do tego czasu dbając o chleb
        swojej rodziny co jakiś czas będę publikował co ciekawsze lokalne aferki, które
        nigdy nie oglądają światła dziennego...
        • Gość: sheeba Re: Chromy Obserwator IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.04, 20:46
          Obserwator, zachęcam, pamiętam jak pisałes o internetowych rozrywkach panów
          naczelników jasiów. To może byc b. ciekawa i zabawna lektura.
          • Gość: Obiektywny Re: Chromy Obserwator IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.05.04, 20:54
            Tragiczne są te Wasze teksty.
            Same bzdety i tyle. Robicie wywody jak stare przekupki.
            Jeżeli odwołują Komendanta jednostki (za ułomności zarządzania),
            która zdobywa nagrode ISO AWARD-DEKRA (za wzorowy system zarządzania)
            to coś jest w tym wszystkim nie tak.
            Takie jest moje zdanie. Możecie się z tym nie zgodzić.
            • Gość: Glina Re: Chromy Obserwator IP: *.air.net.pl / 80.50.164.* 10.05.04, 21:10
              Co fakt - to fakt.
              Wiadomo, że zawsze Komendant ma swoje podejście do kierowania.
              DEKRA to najbardziej uznana firma audytorska i z 12.000 firm
              wybrano właśnie jednostke Bukowskiego.
              O stronniczość nie można nikogo podejrzewać w tym przypadku.
              • Gość: G143 Re: Chromy Obserwator IP: *.tele2.pl 10.05.04, 22:11
                Przepraszam ale pomyliłem towarzystwo! Szanuję każdego człowieka mającego
                własne poglądy,zdanie.Jednak nie znaczy to,że się z nim zgadzam lub im
                ulegnę.Swoją drogą,czy warto tak się zacietrzewiać gdy już tego komendanta nie
                ma.Zmiany same w sobie niosą nowe.Nowe powinno znaczyć lepsze.I tego życzę
                następcy,jego podwładnym oraz FORUMOWICZOM z sympatycznego Gorzowa Wlkp.
            • Gość: Obserwator Re: Chromy Obserwator IP: *.gorzow.mm.pl 11.05.04, 17:00
              Widzę to ISO... codziennie... może słabo patrzysz a ISO... zawsze mozna
              zdobyć... przyjrzyj się dyżurce KRP w Gorzowie, popatrz na rozwiązania
              informatyczne na komendzie.. zobacz ile prywatnych komputerow stoi w każdym
              pokoju... ostatnio brakowało papieru A4... swoją drogą długopis też trzeba
              przynieść... w nowym gmachu prosze spytać ile jest modemow mogących połączyć
              się w KG lub gdziekolwiek... netu też nie ma....no cóż ISO... ale co to za ISO
              gdzie z każdego kąta wyziera prowizora...
          • Gość: Obserwator Re: Chromy Obserwator IP: *.gorzow.mm.pl 11.05.04, 17:11
            Co ty? Jasiu Wędrowniczek nie porzucił swej "profesji" nadal zajmuję się
            podobnymi rzeczami... tylko chyba bardziej ostrożnie... na tlenie kwiatki i
            takie tam... zastanawiam się czy Jaś Wędrowniczek i Jasiek1_1900 to ta sama
            osoba?
    • 222xx WŁODZIMIERZ ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DOWszystkch 11.05.04, 00:57
      Szanowni Państwo ! Jedni bronią inni atakują Byłego Komendanta Bukowskiego,ale
      wszyscy zgadzają się ,że układy seksualne z Niunią(tak ją nazywacie) są naganne
      i nie do przyjęcia.Zakładając nawet,że Bukowski był najlepszym Komendantem na
      świecie, to nie można z komendy Wojewódzkiej robić pospolitej Agencji
      Towarzyskiej(burdelu) Dziś Minister Kalisz zdymisjonował Komendanta KW Policji
      w Łodzi.Gdy przepraszał w TVP prog.1 rodziców i prosił o wybaczenie,to w
      międzyczasie ci Twardogłowi z SLD postawili wniosek o odwołanie Kalisza.
      Ja na Onet.pl.postawiłem wniosek o odwołanie natychmiastowe Brachmańskiego i
      Szredera, bo to Szreder odpowiada za całą Policję a ponadto to z polecenia
      Millera wykończył najlepszych fachowców z CBŚ w odwecie za ujawnienie afer z
      udziałem promoinentów z SLD.Profesor Belka publicznie oświadczył,że nie ma
      miejsca u niego w rządzie dla byłych baronów czyli Brachmańskiego.Nie ma
      obawy,że klika Millera coś zmieni.Wróci Prezydent do kraju to posprząta ten
      gnój jaki zostawwił Brachmański i Miller. Ma w rządzie aż 7 swoich Ministrów
      a gdyby Parlament odrzucił kandydaturę Belki to zapowiedział,że jego następny
      ruch to powierzenie Belce kierowanie rządem do nowych wyborów.W Policji ma być
      spokój i porządek a nie ciągła walka frakcyjna. Dodam jeszcze,że nie jest
      mi lekko pisać te cirpikie słowa,ale jako jeden w tej na tym forum podaje
      prawdziwe dane personalne.Anonimowo można pisać wszystko.Odkryjcie swoje
      oblicza dzielni i odważni oficerowie,którzy tak dzielnie bronicie byłego
      Komendanta. Z poważaniem :
      ~Włodzimierz Orłow
      PS.Aby było jasne, to całkowicie rozumię tych z niższych szczebli,oni nie mogą
      sie ujawnić ,mają dzieci, i rodziny na utrzymaniu a ponadto nawet obawy o
      własne życie.Ja jestem starym człowiekiem na emeryturze.Gdyby ktoś dostarczył
      mi dowody korupcji to po zwerfikowaniu ich bezwzględnie je wykorzystam.Rozważam
      możliwośc złożenia oficjalnego wniosku o wszczęcie postępowania do Prokuratora
      i Ministra Sprawiedliwości w jednej osobie w W-wie.Mam twardy robotniczy
      charakter i w tej i innych sprawach będę konsekwentny.Tel. w Książce tel:K-n n/O
      • Gość: nicelus Re: WŁODZIMIERZ ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DOW IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.04, 13:19
        Panie Włodku. Przecież prokuratura nie zajmuje się ściganiem przestępstępstwa
        korupcji. Prokuratura tak jak policja, podlega ministrowi i jest dyspozycyjna
        dla rządu. Prokuratura służy jako oręż rządu do walki politycznej. Prokuratorzy
        którzy uważają inaczej i nie są dyspozycyjni, tracą zaufanie zwierzchników i
        muszą odejść. Przykłady wyczytane z prasy: w Warszawie pani Wanda Marciniak w
        związku z aferą Rywina, a w Gorzowie Wkpl. pan Roman Witkowski w związku z
        aferą PBI.

• Gość: Obserwator Re: WŁODZIMIERZ ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DOW IP: *.gorzow.mm.pl 11.05.04, 17:07
          Tak się składa, że Romana Witkowskiego znam... szkoda go...chciał pewnie coś
          zrobic zgodnie z prawem... znam go od czasu kiedy pierwszy raz przyszedł do
          prokuratory w Gorzowie... jeszcze nieporadny ale inteligentny i wiedzący czego
          chce... no dostał awans po wielu latach... ale stracił zaufanie... szkoda mi
          go...bo był i jest OK... znam też ludzi z PBI... roboli i co niektorych na
          kierowniczych stanowiskach... prawda jest taka kradli dość długo i
          przedobrzyli... zamiast brać łyżeczką zaczeli chochlami - w zawody kto więcej
          nachapie... no i Roman Witkowski już nie skończy tej sprawy... szkoda...
          podobnie jest w Policji.
    • jpmk Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw 11.05.04, 04:16
      czytam to wszystko z daleka, ale wiem dokladnie o czym pisza chlopaki z tzw. "
      dolu" czyli robotnicy. Znam temat, ale jestem tez ciekawy jakie inne ciekawe
      male lub wieksze aferki sie urodzily. Jesli chodzi o Komendanta i jego pania to
      tyle juz zostalo napisane ze przemilcze swoj komentarz. Faktem jest, ze jezeli
      przelozony podejmuje dwie sprzeczne ze soba decyzje w jednym dniu to albo nie
      wie co robi lub jak sie cos robi, albo zyje na innej planecie.
    • Gość: gosc11 Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:30
      To nie pierwsza jego "dziewczyna". W Szczecinie równeż uganiał się za.... znaną
      dziennikarką.... pisała kiedyś prasa...
      Facet ustawiony.... a jego rodzina? żona......syn....
      W ten sposób komendant daje przykład podwładnym?
    • Gość: obserwatorka Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 17.05.04, 06:33
      ...jak widać z powyższych wypowiedzi z żoną, synem i ich uczuciami NIKT się nie
      liczy...
      • Gość: nielubię Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.gorzow.mm.pl 17.05.04, 22:58
        ja przepraszam. Ale największą szują jest tu Obserwator, który własne gniazdo
        kala i ma pretensje do wszystkich, że nie jest oficerem. :-)
        • 222xx WŁODZIMIERZ ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DOWszystkch 17.05.04, 23:49
          TAK MÓWILI W PRL I GDY SIĘ KTOŚ WYCHYLIŁ TO WYWALALI GO Z PRACY I Z PARTII.
          KOLEGO NIE PONIŻAJ PODOFICERA.CZY TY ZANIM STAŁEŚ SIĘ NADINSPEKTOREM( jak nim
          nie jesteś to za takie wazelinowanie dostaniesz awans) NIE BYŁEŚ PRZYPADKIEM
          TAK JAK ON NA DOLE.NIE WIEM JAKIE KTOŚ MA ZASŁUGI,ALE DO TEJ BECZKI Z MIODEM
          ZASŁUG ON DODAŁ JEDNĄ ŁYŻKĘ DZIEKCIU I SPIEPRZYŁ WSYSTKO.CHYBA BYŁEŚ NA
          POŻEGNANIU JAKIE ZORGANIZOWAŁ???????????????
          Włodzimierz Orłow
          • Gość: XXX Re: WŁODZIMIERZ ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 23:55
            "...JEDNĄ ŁYŻKĘ DZIEKCIU ..."

Po pierwsze - łyżka jest zawsze jedna
            Po drugie - jest to łyżka dziegciu....
            do Twojej beczki.... pełnej dobrego zadania o sobie....
            • 222xx WŁ.. ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DO WSZYSTKICH> 18.05.04, 11:51
              >DZISIAJ GAZETA LUBUSKA PODAŁA<ŻE ARESZTOWANO POLCJANTA BANDYTĘ I
              ZŁODZIEJA,SIERŻANTA WOJEWÓDZKIEJ DROGÓWKI W ZIELONEJ GÓRE.WCZEŚNIEJ BYŁO O NIM
              GŁOŚNO Z POWODU ZŁOŻENIA SKARGI DO WARSZAWY NA KOMENDANTA BUKOWSKIEGO. TEN
              POLICJANT BANDYTA ZNANY BYŁ WCZEŚNIEJ Z TEGO,ŻE BIŁ STRASZNIE LUDZI W LOKALACH.
              I TO JEST TA ŁYŻKA DZIEGCIU PANIE KOLEGO.
              Włodzimierz Orłow
              • Gość: XXX Re: WŁ.. ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DO WSZYSTKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 18:38
                "...I TO JEST TA ŁYŻKA DZIEGCIU PANIE KOLEGO...."

w tej policyjnyn miodzie na pewno sie przyda....

P.S.
                A do Pańskiego "kolegi" dużo mi brakuje - więc pozostańmy adwersarzami....
    • Gość: Znajomy Obserwator Re: Szef lubuskiej policji Stanisław Bukowski odw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 11:52
      Znam tego obserwatora. Jedna jednostka policji czytaj KMP w Gorzowie pozbyła
      się go podstępem bo był kiepski i zostawił kolegę, do którego strzelali teraz
      słał skargi na nowego przełożonego, który nie dał mu broni Waltera i nie chciał
      dać mu podwyżki nikt go nie trawi każdy uważa go za nieroba i donosiciela a
      teraz jest "chory " :-)i pisze głupoty Policjant który ma duże aspiracje i
      szkoła oficerska mu się marzy za co za tchórzostwo. Lalunia teraz jest jego
      celem bo co bo niechce mu dać pistoletu. Sam życie w konkubinacie, a na innych
      szczuje - wstyd i głupota.
      • 222xx WŁ. ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DO OBSERWATORA 18.05.04, 19:40
        Mówisz nie wszystko .Bądź konsekwentny.Ty tam w Wydziale pracujesz???
        To napisz czy Ta Lalunia warta jest grzechu,że Bukowski tak na jej punkcie
        "małpiego rozumu" dostał. Napisz wreszcie kim ty tam jesteś.....
        Włodzimierz Orłow
        • Gość: Z.O. Re: WŁ. ORŁOW>BEZ ZNIECZULENIA DO OBSERWATO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 19:50
          Jestem szpieg z krainy deszczowców - nowe wcielenie kuklińskiego (robie ku ku
          gdzie nie wolno)
          • 222xx W.ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA<-DO Gościa 19.05.04, 03:18
            Chyba kuku na muniu.Ja cywil-banda Wam asystim mówię,że każdy z Was ma prawo
            wpisywać swoje uwagi,jeden lubi Kuklińskiego,którego ja uważam jako łajdaka i
            zdrajce.Służby mundurowe to nie tylko Policja,ale wojsko,wywiad,kontwywiad i
            ABW.przeraża mnie ,gdy myślę,że teraz któryś pomyśli,że wróci stare i szpiguje
            dla ukrainy czy Rosji.Jak Kukliński jest bohaterem to ja,który w Gorzowie
            składałem przysię i wszyscy inni,to zdrajcy.Przecież za darmo tego nie
            robił.????????????????????? Już widzę tą histerię i pomstowanie na mnie .. ten
            łabędzi śpiew a.......... bluzgać ja też potrafię.
            Włodzimierz Orłow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka