Dodaj do ulubionych

Węgry, Węgry...

17.10.11, 21:06
Uber alles

www.spelunka.pl/1608/Polska_A_vs_Polska_B.html
Obserwuj wątek
    • czysty_harry Re: Węgry, Węgry... 18.10.11, 10:27
      A jak tam kremy na Węgrzech? Wkradły się czy zabronione?
    • blic Re: Węgry, Węgry... 18.10.11, 10:31
      Lepiej późno... :)

deser.pl/deser/51,111858,10455842.html?i=0&bo=1
      A poważniej:
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,10445141,Kaczynski_chce_Budapesztu___Orban_realizuje_dokladnie.html
      Co dziwne, bo sam Fidesz twierdzi, że bliżej im do PO:
      www.tokfm.pl/Blogi/1,110587,10456021,W_Budapeszcie_chca_wiecej_Warszawy.html
      Podsumowując: współczucie i wyrazy wyborcom Bandy Cz.
      • Gość: nicelus Re: Węgry, Węgry... IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.11, 11:19
        blic napisał:

> Co dziwne, bo sam Fidesz twierdzi, że bliżej im do PO

nie "sam fidesz", tylko jakiś kolega leny. przeczytaj najpierw dokładnie tekst do którego link podajesz.

fideszowi jednakowo blisko do wszystkich partii postsolidarnościowych. w przepięknym liście viktor orbán wyciągnął rękę do polski z propozycją szerokiej współpracy, za co został zjebutany przez wielkie przekaziory i olany przez platformę obywatelską. jedynie u jarosława kaczyńskiego list viktora orbána spotkał się z bardzo przychylnym odzewem.

• e_werty Re: Węgry, Węgry... 18.10.11, 11:35
          spotkał się z bardzo przychylnym odzewem

... i co z tego?

Może bezrobocie spadnie?
          • thebird2 Re: Węgry, Węgry... 18.10.11, 13:24
            Jeszcze poczekajmy ale wszystko wskazuje na duze problemy na Węgrzech ,a mieszkańcy już odczuwają prawicowe rządy Orbana.
            Będzie ręka w nocniku ...węgierskim
            • Gość: nicelus Re: Węgry, Węgry... IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.11, 13:41
              thebird2 napisał:

> Jeszcze poczekajmy ale wszystko wskazuje na duze problemy
              > na Węgrzech ,a mieszkańcy już odczuwają prawicowe rządy Orbana.

niepowodzeniom w polsce jest winien światowy kryzys, a niepowodzeniom na węgrzech prawicowe rządy? ponad pół wieku komunizmu nie ma z tym nic wspólnego?

• blic Re: Węgry, Węgry... 18.10.11, 20:56
                Gość portalu: nicelus napisał(a):

> niepowodzeniom w polsce jest winien światowy kryzys, a niepowodzeniom na węgrze
                > ch prawicowe rządy? ponad pół wieku komunizmu nie ma z tym nic wspólnego?

Ba! Wiadomo, że jest całkiem odwrotnie.
                W Polsce winna jest PO, na Węgrzech kryzys światowy, komunizm i złe zbiory papryki.
                Tako rzekła Opcja Niemiecka. :))
          • Gość: nicelus Re: Węgry, Węgry... IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.11, 13:50
            e_werty napisał:

> Może bezrobocie spadnie?

jestem pewien, że spadnie!

oczywiście na węgrzech.

• blic Re: Węgry, Węgry... 18.10.11, 20:54
          Gość portalu: nicelus napisał(a):

> nie "sam fidesz", tylko jakiś kolega leny. przeczytaj najpierw dokładnie tekst
          > do którego link podajesz.

Przeczytałem.
          Naucz się lepiej języka polskiego bo do PiSu nie pasujesz w tej opcji niemieckiej. :>

"w Parlamencie Europejskim należą do Europejskiej Partii Ludowej z PO i PSL, a nie z PiS należącą do Europejskich Konserwatystów i Reformatorów."
          • Gość: nicelus Re: Węgry, Węgry... IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.11, 01:30
            blic napisał:

> "w Parlamencie Europejskim należą do Europejskiej Partii Ludowej z PO i PSL,
            > a nie z PiS należącą do Europejskich Konserwatystów i Reformatorów."

przecież to jedna i ta sama grupa, tylko po rozłamie. pis nie chciał być razem z po i trafił do bardziej postępowych i liberalnych konserwatystów. platforma została z chadekami. nie uważasz że to przypadek, gdzie kto trafił? ważne, że obie grupy podobnie głosują i nie są do siebie w opozycji.

ps. w grupie konserwatystów reformatorów jest węgierskie forum demokratyczne, koalicjant fideszu.

• wolfenstein3d budapeszt 18.10.11, 21:08
      .
    • klodawa1952 Okazało się, że mam stryja na Węgrzech 20.10.11, 06:25
      Mój stryjek Józek zawsze mieszkał w Bielsku Podlaskim ale okazało się niedawno,że jest Węgrem:)
      • Gość: nicelus Re: Okazało się, że mam stryja na Węgrzech IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.11, 09:05
        klodawa1952 napisał:

> Mój stryjek Józek zawsze mieszkał w Bielsku Podlaskim
        > ale okazało się niedawno, że jest Węgrem:)

odprysk z rozpadu ck monarchii?

• Gość: Brat Anki Wągry, wągry! IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 22:23
        A może stryjek miał w wągrach ryjek?
      • Gość: nicelus Re: Okazało się, że mam stryja na Węgrzech IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.11, 12:06
        kiedyś narzekano, że katolicka ck monarchia jest zacofana względem europy, a później, gdy znak krzyża zastąpiono czerwoną gwiazdą, okazało się, że takiej tolerancji religijnej, poszanowania odrębności narodowych i spokoju na bałkanach jak w czasach ck monarchii nigdy w tej części europy nigdy nie było.

:)

• blic Re: Węgry, Węgry... 21.10.11, 09:28
      Wyborcy Papryki i Salami mają zmartwienie. Nie wiedzą komu kibicować. ;)
      • Gość: login_t Re: Węgry, Węgry... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 09:46
        Zależy, czy zagrają Puskas i Hidegkuti.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka