Gość: Salem IP: *.ztpnet.pl 04.06.04, 21:09 Ale kandydaci! Jeden lepszy od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator na kogo oddacie głos w wyborach do PE???? IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 09:38 Na kogo będziecie głosować???? Ja chyba na Bukiewicz, przynajmniej miała kobieta jakoś kampanie. Jędraś nawet spotkania z Borowskim nie umiał zorganizować to co działo się na deptaku to mała sprawa na spotkanie do biblioteki otwarte dla mieszkańców miasta przyszły 2,3 no góra 10 osób. Nikt po prostu o tym nie wiedział. A więc powtarzam pytanie na kogo będziecie głosować??? Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salem Re: na kogo oddacie głos w wyborach do PE???? IP: *.ztpnet.pl 05.06.04, 12:38 Także uważam, że Bukiewicz to rozsądny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yappa Re: Marek Borowski w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.04, 09:39 Byłem na deptaku i widziałem coś innego, być może nie umiem liczyć, według mnie balonów było 20, jeżeli reszta informacji jest równie rzetelna to nie dziwię się że Wyborcza ma tak duże zwroty. I nie gadajcie że małe bo sam z mojego kiosku oddaje ich od cholery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja w gorzowie mieli lepszą wpadkę IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 09:52 miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,2113333.html Odpowiedz Link Zgłoś
fridjof Re: Marek Borowski w Zielonej Górze 05.06.04, 14:07 to nie jest lewicowa partia przyszłości, raczej pomost z przyszłością dla zachowania ciągłości. Zapewne wkrótce pojawi się zupełnie nowa partia lewicowa utworzona przez nowopokoleniowców, będzie popularna tak na 10%, taki języczek i nic więcej. Ludowcy razem czy osobno też z 10%. Reszta do zagospodarowania - czas centroprawicy nadszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Marek Borowski w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 18:11 Byłem na spotkaniu w bibliotece z p. Borowskim z ciekawości. Ilość osób oceniam na ok. 50. Wśród obecnych był aferzysta Kuśmierz. Samo wystąpienie p. Borowskiego przypominało raczej referat na konferencję programową nowej partii niż spotkanie przedwyborcze. Mówca pokazał dużą kulturę słowa, mówił o swojej partii, o tym jaka ma być w przyszłości. Zapachniało mi Bugajem i Fiszbachem, a także biurokracją w przypadku zdobycia w przyszłości władzy przez tę partię w przyszłości. Bo tak naprawdę, to partia Borowskiego za cel stawia sobie równe dzielenie biedy i bogactwa, a nie zastanawianie się nad tym, jak pomnażać bogactwo. Jest to istotne, gdy się czyta ulotkę p. Jędrasia, kandydata partii p. Borowskiego do parlamentu UE. Ten niedoszły dyplomata (Cimoszewicz nie przyjął go do MSZ z powodu braku kwalifikacji)i były promotor miasta na koszt jego podatników zwiedził 30 krajów świata. A rezultat był żaden, nic w ciagu swojego urzędowania nie załatwił miastu. Po prostu pasożytował. I to on ma mnie reprezentować w Brukseli. Jakaś paranoja. W pewnym momencie spotkanie stało się nudne, prowadzone w ospałej atmosferze, myślę, ze Borowski nie potrafi grać na emocjach. Większość obecnych stanowili jak sądzę członkowie i sympatycy SDPL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL IP: *.clntn201.mi.comcast.net 05.06.04, 22:18 Czerwone koszulki, czerwone czapeczki, czerwone balony, czerwone gerbery i borówki. Ta nowa lewicowa partia powstała w efekcie klęski rządów SLD i znikomego poparcia w sondażach. Nastąpiła taktyczna ucieczka z tonącego okrętu, by następnie z "nową czerwoną twarzą" pojawić się na innym pokładzie. Towarzysz Borowski stwierdził: " SdPL to bardzo młoda roślinka". Przypomnijmy jej czerwone korzenie. W ZSRR ruscy agenci, Rosjanie polskiego pochodzenia i Żydzi zakładają Komunistyczną Partię Polski. Aktywistami KPP była rodzina Bermanów. Najbardziej znanym i znienawidzonym był Jakub Berman, prawa,krwawa ręka Bolesława Bieruta. Do 1956 r. nadzorował zbrodniarzy z Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego /UB/. Bratem Jakuba był Adolf, żydowski komunista, poseł do KRN i na Sejm 1944-50, od 1950 r. w Izraelu, członek władz Komunistycznej Partii Izraela. Do aktywnych działaczy należeli Mieczysław Berman i Aaron Berman. Ten ostatni po drugiej wojnie światowej zmienia nazwisko na Wiktor Borowski. Borowski vel Berman to nie kto inny jak ... tatuś Marka Borowskiego. Wiktor działał w PRL-u w propagandzie- pełnił funkcje redaktora naczelnego "Życia Warszawy" i z-cy redaktora "Trybuny Ludu". Wróćmy do historii czerwonej partii. Z Komunistycznej Partii Polski wykluła się Polska Partia Robotnicza , następnie w 1948r. powstała Polska Zjednoczona Partia Robotnicza /PZPR/. W 1990r. PZPR przepotwarza się w Socjaldemokrację RP /SdRP/. Potem przychodzi czas na Sojusz Lewicy Demokratycznej /SLD/. I tak doszliśmy do "nowej i młodej czerwonej roślinki" tj.SdPL. Marek Borowski w wieku 15 lat wstąpił do Związku Młodzieży Polskiej /ZMS/, prawdziwej wylęgarni działaczy PZPR i SLD.W 1968 r. został usunięty z PZPR za żydowskie pochodzenie , w 1975r. przyjęty ponownie. Pracował w Domach Towarowych "Centrum", gdzie sprawdził się partyjnie prowadząc "sklep za żółtymi firankami" dla towarzyszy. Po 1990r. pnie się szybko do szczytów władzy. Jako marszałek Sejmu jest współodpowiedzialny za rekordową liczbę bubli legislacyjnych. Marek Borowski i tacy lewicowi towarzysze jak Tomasz Nałęcz, Andrzej Celiński, Izabella Sierakowska, Jolanta Banach i Bogusław Jedraś, gwarantują ,że "młoda roślinka" będzie kontynuować tradycje starych, czerwonych korzeni. Towarzysz Borowski stwierdził: " W naszej partii chcemy społeczników, nie karierowiczów"! Co za hipokryzja! SdPL potrzebuje "sympatyków" tzn. młodych i naiwnych , zapewne przydadzą się również byli ORMO-wcy. Czerwone korzenie, czerwone koszulki, czerwone czapeczki, czerwone balony , czerwone gerbery i borówki. Pamiętajmy o tym w dniu wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pakatalio Re: Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.04, 22:40 Peter skąd wziełeś notkę biograficzną o Borowskim?? Mozna, gdzieś to znależc, bo z chęcia bym poczytał więcej o nim i o innych ludziach należacych do PZPR. Jak możesz to podaj skąd to brałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right Re: Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL IP: *.clntn201.mi.comcast.net 06.06.04, 04:16 Polecam następujące strony: polskaludowa.com; komunizm.px.pl; ludzie.pl; ipn.gov.pl; karta.org.pl; wyszukiwarkę netsprint.pl. Oczywiście przydatne są wyszukiwarki i encyklopedie w portalach ONET; WP i INTERIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL IP: 212.109.135.* 07.06.04, 15:53 Borowski Marek to prawdziwy komunista. Tu nie ma wątpliwości. Jego prawdziwy życiorys komunisty tu przedstawiony - niezmordowanego w budowaniu socjalizmu i komunizmu towarzysza Borowskiego Marka - należy powiesić przy plakatach wyborczych wspieranych przez niego kandydatów z SdPL do Parlamentu Europejskiego. NIech wiedzą wszyscy kto ich wspiera. Jaki TOWARZYSZ, takie TOWARZYSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Re: Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 13:17 Co za GOŚĆ mam nadzieje że kiedyś też do jego Ojca się przypieprzą tak jak on do Ojca Borowskiego.Co za brak przyzwoitości. Życze tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. KOMUNISTYCZNY wątek IP: 212.109.135.* 09.06.04, 10:14 Zyciorys Michnika też ma KOMUNISTYCZNY wątek. Czy naczelny Gazety był sierotką, bez ojca, matki i braciszka? Ważne jest co oni robili, jak Adasia wychowywali. Było by to jasne dziś, że jego poglądy o Jaruzelskim, Kiszczaku i Urbanie są uzasadnione zażyłością TOWARZYSKĄ W ŚRODOWISKU KOMUNISTYCZNYM, GDZIE SIĘ WYCHOWAŁ. Potwierdza to w kontaktach z Kwaśniewskim, Millerem (może zerem?)i tą komunistyczną pozostałością. To tyle o ojcach - Borowskiego i np. Michnika. Uczyć się trzeba, a czytać dostępne materiały historyczne o PRL - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clntn201.mi.comcas Re: Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 13:24 Ten gość siedzi w STANACH ZJEDNOCZONYCH widać po adresie "clntn201.mi.comcast.net" i nie ma pojącia co tu się dzieje w Polsce. Ale ludzie potrafią być śmieszni i GŁUPI.Hihihi! W ogóle to co to za Peter Right jakaś ciemna istota mająca kompleksy i wpieprzająca się w sprawy POLSKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Bardzo się ciesze ,że powstało Sdpl. IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 00:12 Dobrze że są jeszcze ludzie tacy jak Borowski ,którzy mieli odwagę przeciwstawić się tej klice Milera. Ja też będe głosować na liste nr 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Marek Borowski w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.04, 11:27 nic dziwnego że było mało ludzi na powitaniu Borowskiego, jeżeli był pogrzeb naszego sportowca w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Marek Borowski w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.04, 12:00 Bukiewicz ? ha ha druga Ronowicz ! nigdy bym nie oddał na nią głosu ani na Bukiewicz ani na Burdę ... A te pogłoski na temat SdPl są śmieszne i Ci co w to wierzą to dali sie zmanipulować prasie ponieważ ja uważnie obserwuje co słychać w świecie polityki bo mam 74 lata i nie mało przeżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Marek Borowski-komunista prawdziwy IP: 212.109.135.* 07.06.04, 15:45 Porównanie Pani Prezydent Bożeny Ronowicz z taką kiepską "podfruwajką" pochodzącą z surowej jak "polityczna rzepa" Platformy Obywatelskiej, jest niestosowne. Ona (tzn. niejaka Bukiewicz) może mieć uznanie, ale tylko u zdziecinniałych starców z komunistycznym rodowodem, tak niedojrzałych politycznie, że wręcz naiwnych jak dzieci. Ten 74 letni staruszek, co "niemało przeżył" to ma chyba pochodzenie komunistyczne - PPR, UB, PZPR, SB i czort jedyny wie co jeszcze. Jak taki się odezwie, to od razu można poznać, kto on jest. Pisze tak stary manipulant:" A te pogłoski na temat SdPl są śmieszne i Ci co w to wierzą to dali sie zmanipulować prasie ponieważ ja uważnie obserwuje co słychać w świecie polityki". Chyba czytając tygodnik trzody chlewnej niejakiego Urbana Jerzego. Niestety, manipulacje, niedomówienia i chowanie życiorysów przed opinią publiczną nie ujdą uwadze, bo pochodzenie i rodowód polityczny TOWARZYSZA Borowskiego Marka jest taki jak opisano wcześniej. Co do joty. DOBRY KOMUNISTA. PRAWDZIWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL - cd. IP: *.clntn201.mi.comcast.net 08.06.04, 02:57 Dla p.Henryka "...te pogłoski na temat SdPL są śmieszne..., ponieważ ja uważnie obserwuję co słychać w świecie polityki bo mam 74 lata i nie mało przeżyłem". Klasyczna odzywka komunisty, który na konkretne fakty odpowiada pustosłowiem! Informacje o ojcu Marka Borowskiego, Wiktorze Borowskim vel Aaronie Bermanie podaje "Słownik Biograficzny Działaczy Polskiego Ruchu Robotniczego". Aaron rozpoczął karierę komunistyczną w ruchu młodzieżowym, a następnie awansował do Komunistycznej Partii Polski, pracował w Komitecie Wykonawczym Międzynarodówki Komunistycznej w Moskwie. W okresie międzywojennym był wielokrotnie sądzony: skazany na 2 lata, skazany na 6 lat / urlopowany z powodu stanu zdrowia, ucieka do ZSRR/,ostatniego wyroku 8 lat nie odbył /wybuch II Wojny Światowej/. Po wojnie już jako Wiktor załada "Życie Warszwy", a w latach 1951 - 67 był z-cą redaktora naczelnego najważniejszej czerwonej gadzinówki tj. Trybuny Ludu.Oto wybrane złote myśli "nowej lewicowej gwiazdy" , Marka Borowskiego. " Byłem romantycznym lewicowcem". Stan wojenny przyjął jako " naturalną konsekwencję rozwoju wydarzeń". W czasie kampanii wyborczej w 1993r. tak przedstawił SLD- " Naszą proreformatorskość potwierdziliśmy w Sejmie głosując za Narodowymi Funduszami Inwestycyjnymi. Natomiast najbardziej antyreformatorską siłą jest dziś "Solidarnośc"...". Dla towarzysza Mieczysława Rakowskiego /to ten który przekazał czerwoną PZPR-owską pałeczkę dla Millerów, Kwaśniewskich i Borowskich/ Marek Borowski jest " wielokaratowym brylantem".W 14 nr.tygodnika "Newsweek" czytamy:"Marek Borowski - człowiek, który nigdy nie wykazał się odwagą i szeroką wizją.Przez dwa lata Borowski był jak dobrze naoliwiony trybik SLD-owskiej maszyny.Na bunt zdecydował się gdy Miller upadł tak nisko, że nic nie mógł mu zrobić". Jaka marchew taka nać, o "borówkach" nie wspominając ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Odnowiona zgraja komunistów IP: 212.109.135.* 08.06.04, 12:25 Podoba mi się nazywanie przez komunistę M.F. Rakowskiego, innego komunisty M. Borowskiego - wielokaratowym brylantem, niezłe!!! Oni, jak niegdyś towarzysz LENIN, nie mogą obyć się bez tych burżuazyjnych elementów - brylantów, złota, kawioru i szampana pitego w komnatach Kremla. I dziś, jego wierni spadkobiercy, Oleksy, Borowski, Janik - cała banda spod znaku sierpa i młota, nazywają się BARONAMI. Ciekawostka taka. Już się odnowiła zgraja komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel36 wszystkie pogłoski są wzięte chyba z kosmosu ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 13:55 Mieszkam w Zielonej Górze i widziałem przechodząc przez deptak Borowskiego. I mimo że jestem zrażony do wszystkich polityków, bardzo miło i z zaciekawieniem posłuchałem jego wystąpienia.Z tego co wiem jest to nowa partia mająca 2 miesiące więc nie wiem czemu niektórzy odnoszą się tu do tak odległych dat.A czytając wszystkich komentarze to stwierdzam że to co niektórzy piszą jakieś ściemy , chyba dlatego że są z różnych partii ( pewnie prawicowych)a co najśmieszniejsze to to że jeżeli to prawda że Pan Peter jest ze Stanów to czemu zabiera głos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. To nie kosmos IP: 212.109.135.* 09.06.04, 09:37 W kosmosie, jak podają opisy czerpane z fantastyki, można spotkać wiele postaci należących do tzw. zielonych ludzików. W PRL było wielu czerwonych ludków - KOMUNISTÓW. Oni nie wyparowali. Mają się dobrze do dziś. W III Rzeczpospolitej KOMUNIŚCI pozostali twardo przy swoich sitwach z SB i kompanach walki z burżuazyjnymi przesądami i reakcyjnym podziemiem. Teraz przefarbowują się na inne kolory. Biografie mają tak spaprane, że nie pasują do nowej rzeczywistości i nie chcą się do nich przyznać. Udają, tak jak Borowski, że spadli z kosmosu, a taki np. Daniel i inni nie zauważyli tego. Na to liczą. POTRZEBUJĄ NAIWNYCH, NIEDOUCZONYCH I NIEŚWIADOMYCH. NALEŻY OTWORZYĆ OCZY. WYMYĆ USZY. PODRAPAĆ KORĘ MÓZGOWĄ. Może to pomóc w lepszej ocenie wszystkich KOMUNISTYCZNYCH PRZEBIERAŃCÓW. Należy słuchać co się mówi i najważniejsze: KTO TO MÓWI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.W Re: Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL - cd. IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 13:00 Co za paranoja co tu się wyprawia. Czemu wy ludzie cały czas żyjecie tym co już było. Tylko chamy tacy jak wy którzy nie mają "TERAZ W TYCH CZASACH" ŻADNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.W Re: Czerwone korzenie Borowskiego i SdPL - cd. IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 13:06 Co za paranoja co tu się wyprawia. Czemu wy ludzie cały czas żyjecie tym co już było. Tylko chamy tacy jak wy którzy nie mają "TERAZ W TYCH CZASACH" ŻADNYCH rozsądnych argumentów przeciw p.Borowskiemu czepiają się jego Ojca i wydarzeń sprzed niewiadomo ilu lat. HEHEHEHE! Ludzie opanujcie się. Ten gość co pisał ten artykuł jest jakiś ograniczony nie majacy pojęcia co tu się w Polsce dzieje chyba musiał wyjechać w 1948 i tak już mu w tym umyśle pozostało lub film mu się zawiesił i myśli że zamiast roku 2004 mamy 1948!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Czy Pan Peter Right mieszka w Polsce? IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 14:19 Ja nie rozumiem tych komentarzy, które Pan pisze, ponieważ są to przestarzałe informacje, pogłoski i jak Pan Henryk zauważył manipulacje przed wyborami zmierzające do namieszania ludziom w głowach.Przecież sam Borowski udokumentował swoje pochodzenie itp. sprawy i dlatego wiem że są to brednie. Ale nie dziwie się dlaczego Pan tak się daje w te brednie wciągnąć. Może dlatego ,że jest Pan za granicą i nie ma Pan dostępu do bieżących informacji?! A może należy pan do jakiejś prawicowej partii albo może do SAMOOBRONY i w ten sposób próbuje Pan manipulować ludzmi przed wyborami? Licze na szcerą odpowiedź ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Czy Pan Peter Right mieszka w Polsce? IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 00:04 Powtarzam te pytanie do Pana Petera i jakoś nie moge się doczekać odpowiedzi.Czyżby nie miałodwagi się przyznać skąd pisze. A na dodatek czytam te długie bezsensowne jego komentarze , które są przeterminowane i nie dotyczą tej partii. Dla mnie jest absurdalne poruszanie dat 1940 itp. jeżeli mamy rok 2004 a ta partia ma 2 miesiące . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K>P Re: Czy Pan Peter Right mieszka w Polsce? IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 03:07 W koncu cos inteligentnego zostalo uiszczone na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right SdPL i bijące serce borówek. IP: *.clntn201.mi.comcast.net 09.06.04, 08:15 Jestem głęboko rozczarowany z poziomu jakiego reprezentują adwersarze. Stanisław Jerzy Lec we fraszce O BUJNOŚCI ŻYCIA pisze "Są matoły różnej szkoły".Rozumiem, że prawda w oczy kole, a znajomość historii najnowszej własnej ojczyzny jest znikoma. Historia się powtarza. Czerwony statek SLD tonie i towarzysze pragną uratować co się da, poprzez "nową" partię - Socjaldemokrację Polską. W deklaracji SdPL czytamy "Polska potrzebuje lewicy nowoczesnej".Polecam przeczytanie świetnego artykułu "Od nowa SLD" , zamieszczonego w Gazecie Polskiej z 5 maja 2004 r. Cytat ze wstępu " Socjaldemokrację Polską tworzą ludzie jeszcze do niedawna czynnie zaangażowani w politykę SLD. Często odpowiadają za jego najgorsze posunięcia: niezgodną z prawem reformę służb specjalnych, upartyjnienie rad nadzorczych spółek skarbu państwa oraz wypromowanie i wspieranie Andrzeja Leppera". Główne zaplecze "nowej" partii stanowi 35 posłów i senatorów z SLD. Założycielami SdPL są: Marek Borowski, Wiesław Kaczmarek, Tomasz Nałęcz, Bogdan Lewandowski, Andrzej Celiński , Jolanta Banach i Izabela Sierakowska. Ich lewicowe życiorysy , poglądy i działalność są powszechnie znane.Szefem "borówek" w lubuskim jest Tadeusz Zaborowski, w SLD był tytułowany "profesorem". Dlaczego unika publicznych wyjaśnień, gdzie i jakie stopnie naukowe zdobył? W PRL-u pracował w Urzędzie Cenzury /pewnie trzeba będzie zaglądnąć do encyklopedii ?/.Zielonogórski koordynator SdPL- Bogusław Jędraś pełnił wiele odpowiedzialnych stanowisk. Jako szef zielonogórskiego biura informacji i promocji gospodarczej miał reklamować "zielonkę". Wydawano ok. 100 tyś zł z kasy miejskiej a rezultaty przeszły wszelkie ... oczekiwania. Z rankingu potencjalnego rozwoju miast /opublikowanego przez dziennik Rzeczpospolita/ wynikło, że z Ziel-Góry ucieka coraz więcej młodych ludzi, miasto spadło do tzw. drugiej ligi. Jak efektywna to była działalność wystarczy policzyć nowych inwestorów.Pierwszy cel w statucie SdPL brzmi : "Godność i prawa człowieka". Jednym z pełnomocników Socjaldemokracji Polskiej w Wielkopolsce jest poseł Marian Marczewski. Był on dowódcą oddziałów ZOMO /Zmechanizowane Oddziały Milicji Obywatelskiej/ , które pacyfikowały manifestacje opozycji w latach 80. Pytany przez "Gazetę Polską", czy jako zomowiec bił ludzi odpowiada, że sam nie musiał- był dowódcą. ZOMO było nazywane "bijącym sercem partii", stąd też tytuł SdPL i bijące serce borówek. P.s. Odpowiadając na pytanie o "Samoobronę". Korzenie partii Leppera wywodzą się również z ... PZPR. Populistyczny, nacjonalistyczno-socjalistyczy program nie pozostawia żadnych złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. PUSTKA INTELEKTUALNA IP: 212.109.135.* 09.06.04, 10:40 Ten płytki poziom wiedzy o PRL-u u Pańskich adwersarzy mnie nie dziwi, bo jest tylko pochodną naturalnego lenistwa umysłowego. Nie przeżyli pewnie tamtego czasu, teraz nie czytają poważnych opracowań historycznych, chociaż są dostępne, a wypowidają opinie o tamtych czasach PRL-u. Mówią: "Ja się na tym nie znam, ale moim zdaniem...". Skąd to mają wiedzieć. Oglądają Telewizję Białoruską - oddział w Warszawie (dziennik w TVP1 i TVP2) i czytają brukową prasę. Tam tego nie znajdą. A potem paplają androny o tym, że gdy Girek rządził to było lepiej. PRL w nich tkwi i oni tego nie wiedzą. Nawet nie wiedzą, że nie wiedzą. PUSTKA INTELEKTUALNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right Re: PUSTKA INTELEKTUALNA IP: *.clntn201.mi.comcast.net 09.06.04, 23:23 Masz w zupełności rację. W PRL-u siedziało się za posiadanie "bibuły" i rozpowszechnianie tzw. fałszywych wiadomości, które mogły godzić w "przyjaźń polsko-rosyjską. Teraz mając praktycznie nieograniczone możliwości dostępu do informacji - niewielki procent korzysta z nich. Jakże często w forach język wyprzedza ... myśl. Dla wszystkich tych, którzy z rozerzwieniem wspominają gierkowski "dobrobyt" pragnę przpomnieć kilka faktów. Po "szczęśliwej i dostatniej dekadzie /lat siedemdziesiątych/ zostało Polsce ponad 20 miliardów dolarów długu ! Każdy statystyczny Polak płaci około 150 zł rocznie za ten "dobrobyt". Pytanie dnia: ile "borówek" i sympatyków SdPL wie o tym ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda PUSTKA INTELEKTUALNA - Pana Petera IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 00:20 nie można żyć przeszłością lecz teraźniejszością i myśleć o przyszłości! I dla mnie jest też dziwne te rozpamiętywanie tych odległych dat i absurdalnych zarzutów jeżeli partia Borowskiego ma 2 miesiące :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right Borowski i mamona IP: *.clntn201.mi.comcast.net 10.06.04, 03:09 Towarzysz Marek Borowski w grudniu 1992r. żalił się "Gazecie Bankowej":"żyję z ryczłtu poselskiego - niespełna 4 miliony netto". Według oświadczenia majątkowego Borowskiego z dnia 29 kwietnia 2004 r. na jego majątek składają się:środki pieniężne - 489 tyś.zł; papiery wartościowe tj. bony skarbowe i obligacje na kwotę 277 tyś.zł; mieszkanie własnościowe o wartości ok. 400 tys. zł; działkę pracowniczą. Moim zdaniem Borowski powinien być wzorem do naśladowania dla wszystkich "borówek" i sympatyków SdPL. Dla chcącego nic trudnego! Wystarczy tylko "zacisnąć pasa" i ograniczyć wydatki do minimum. A PARTIA umożliwi wam zaoszczędzenie pół miliona, może i milion złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Marek Borowski w Zielonej Górze IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 14:38 Bardzo mi się podobało ,że ktoś tak znany odwiedził Zieloną Góre i myśle że to bardzo dobrze świadczy o nim i jego partii. Ja słuchałam wystąpienia Pana M. Borowskiego i mnie przekonało do tego że potrzebna jest Polsce Socjaldemokracja. Uważam ,że ta partia mimo że jest młodą partią to jest szczerą i prawdziwą partią , gdyż wyszli do ludzi.Można było porozmawiać z kandydatami o różnych sprawach.I co najważniejsze nie byli nachalni, nie obiecywali guszek na wierzbie itp. jak to robią inne partie . To mi się bardzo podobało! Ja sądzę ,że będę głosować w tych wyborach, mimo że zazwyczaj nie głosowałam . I myślę ,że Ci którzy widzieli te wystąpienie też będą na tą partię głosowć. Ja zagłosuję na liste nr 8 i prawdopodobnie na Pana Bogusława Jędrasia, gdyż z nim mogłam porozmawiać właśnie wtedy. .Fajnie by było gdyby ktoś z tej partii z Zielonej Góry wygrał ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Peter Right nie wpieprzaj się w sprawy POLSKIE!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.04, 16:19 TO jest nasza sprawa a Tobie nic do Tego i nie obchodzi nas twoje zdanie na jakikolwiek temat zwiazany z POLSKA POLITYKĄ. Co za bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. KOMUNISTYCZNA DYKTATURA IP: 212.109.135.* 09.06.04, 09:12 Komunistyczna dyktatura NA TEJ STRONIE odmawia: 1. Wymiany opinii i prezentacji poglądów, 2. Dotarcia do prawdy o komunistycznych działaczach PRL-u, 3. Nie zajmowania się przeszłością komunistów, bo to wygodne przy stawianiu tezy: oni są już inni, nowi i nie mają z tamtymi czasami nic wspólnego. Ciekawostka taka!!! KOMUNIŚCI NIE ZNOSZĄ NAWET ODROBINY PRAWDY, BO ONA POKAZUJE CO TO ZA ZGRAJA I SITWA. KTOŚ TEGO BOROWSKIEGO WYBIERAŁ W 2001 R. MOŻE CI CO DZISIAJ WYSTAWIAJĄ MU LAURKI. A POWINNI ZOSTAĆ OPODATKOWANI ZA SZKODY WYRZĄDZONE POLAKOM PRZEZ KOMUNISTÓW Z SLDUP-u MILLERA, JANIKA, OLEKSEGO, BOROWSKIEGO, CELIŃSKIEGO, BANACH, POLA, NAŁĘCZA, BRACHMAŃSKIEGO itd. WSZYSTKO, CO DZISIAJ OBSERWUJEMY W ZDEGENEROWANYM ŻYCIU PUBLICZNYM, TO ZASŁUGA TAKICH FACHOWCÓW JAK: BOROWSKI, BANACH, CELIŃSKI, NAŁĘCZ I CAŁY TEN "NOWY" KOMUNISTYCZNY BYT POLITYCZNY POD ZMIENIONĄ NAZWĄ - SdPL (TO CZŁONKI Z SLDUP-u). ODCZUWAMY NA WŁASNEJ SKÓRZE ICH FACHOWOŚĆ, MÓWIĄ O SOBIE - FACHOWCY: Sprawdzić można, ile zostało przez Trybunał Konstytucyjny ustaw odrzuconych, które Borowski jako marszałek sejmu, SLDUP jako klub parlamentarny i ten Jaśnie Panujący KWAŚNY Namiestnik wysmażyli i wypichcili w sejmowej, senackiej i prezydenckiej kuchni? MOŻNA POLICZYĆ. CO DO SZTUKI. ALE TEŻ I WYRAZIĆ TO W PIENIĄDZACH, ZMARNOWANYCH PIENIĄDZACH. A TAKŻE W CZASIE. STRACONYM CZASIE. KAŻDY Z OBYWATELI ZAPŁACŁ I ZAPŁACI ŁUPIEŻCOM TAKIM JAK NP. NIEJAKI ŁAPIŃSKI - UZDROWICIEL SŁUŻBY ZDROWIA. MIAŁ CHŁOP POMYSŁA. BOROWSKI TE WSZYSTKIE DURNOTY POPIERAŁ. To tylko nieudacznicy lub brakoroby mogą pochwalić się takim działaniem - z głupoty. Lecz oni, to raczej należą do cwaniaków, bo robili WSZYSTKIE ustawy pod swoje oczekiwania (sprawa Millera, gdy Rywin żądał łapówki), a nie w zgodzie, nawet z tą mizerną Konstytucją, której karykaturę w 1997 roku uchwalili komuniści - towarzysz Kwaśny wodził prym w sejmowych zagrywkach okaleczenia państwa. Tu jest przykład chamstwa i arogancji w skondensowanej formie i tzw. komunistycznej tolerancji oraz poszanowania poglądów: "TO jest nasza sprawa a Tobie nic do Tego i nie obchodzi nas twoje zdanie na jakikolwiek temat zwiazany z POLSKA POLITYKĄ. Co za bezczelność." TAKI KOMUNISTYCZNY BEŁKOT MAMY WTEDY, GDY MYŚL AUTORA JEST NIEUPORZĄDKOWANA I WIEDZA MARNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right Re: KOMUNISTYCZNA DYKTATURA IP: *.clntn201.mi.comcast.net 09.06.04, 23:30 "Śmiać się chyba wypadnie z tępoty ludzi, którym się zdaje, że ich obecna potęga zdoła zniszczyć pamięć ich czynów jeszcze i w wiekach następnych." TACYT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P cd Brawo dla SdPl które wzbudziło w innych ddzazdrość IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.04, 23:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobro Nie! Peter Right siedzi w Ameryce!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.04, 11:03 Ludzie to co wy tutaj piszecie to aż głowa boli. Wy się teraz gorzej zachowujecie niż sam Lepper. Ja nie mam pojecia co by było gdyby ktoś z tych ludzi dostał się w wasze rece, chyba byłaby tragedia. Jesteście tacy sami jak ci wszyscy którzy kiedys rządzili i którzy teraz rzadza. Jak się czyta te wasze BZDURY "poubierane" w przepiękne pojęcia i słowa to aż się żygać chce zwłaszcza tego Petera Righta. Nawet nie macie pojęcia ile w was siedzi nienawiści, złości,głupoty. Prosze mi powiedzieć o ile byscie sie różnili od dawnego ZOMO gdybyscie mieli teraz władze, co byście zrobili z tymi ludzmi o których tutaj tak piszecie??? ( pewnie wasze zachowanie nie roznilo by sie ani troche ). Więc jakim prawem podajecie sie za ludzi pokrzywdzonych, porzadnych prawych obywateli Polski, skoro w srodku jestescie zbrodniarzami. Tacy w was Polacy, ludzie na I i na II Wojnie Światowej walczyli na śmierdz i życie po to aby wyzwolic POLSKE, nie uciekali tak jak niektórzy z was to zrobili bo sie bali w wlasna "DUPE" jak tacy ludzie mogą co rano spojrzej w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Prawdziwy komunista IP: 212.109.135.* 09.06.04, 12:49 Towarzyszu Dobro, Lenin mówił o majacych takie poglądy na świat, szczególnie o wszystkich zachodnich socjalistach, którzy ZSRR znali tylko z oglądania mapy lub kolportowanych broszurek, że to: "UŻYTECZNI IDIOCI". Wykorzystywał ich naiwność bez zmrużenia oka. Dla prawdziwego komunisty, jeśli fakty nie odpowiadają jego wyobrażeniom, tym gorzej dla faktów, oraz tych co je prezentują. Dobro prezentuje ten UŻYTECZNY IDIOTYZM. Kiedy Dobro pisze: "...jakim prawem podajecie sie za ludzi pokrzywdzonych, porzadnych prawych obywateli Polski, skoro w srodku jestescie zbrodniarzami. Tacy w was Polacy, ludzie na I i na II Wojnie Światowej walczyli na śmierdz i życie po to aby wyzwolic POLSKE, nie uciekali tak jak niektórzy z was to zrobili bo sie bali w wlasna "DUPE" jak tacy ludzie mogą co rano spojrzej w lustro?" widać, że ON to bohaterska, komunistyczna "postać" z PZPR. Tojest niezła i czysta propaganda bez argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDPL Brawo Dla SDPL IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 03:10 SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL SDPL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDPL Re: HURA!!! SDPL!!! HURA!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 03:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.w Precz z SLD niech zyje SDPL!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 03:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Precz z PRAWICA NIECH ZYJE LEWICA SDPL SDPL!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 03:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Right Re: Precz z PRAWICA NIECH ZYJE LEWICA SDPL SDPL!! IP: *.clntn201.mi.comcast.net 10.06.04, 03:52 "Mętnej wody i głupca lepiej nie ruszać" - ISOKRATES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola z zg Mam nadzieje że wygrają !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 04:04 Ja zagłosuje na SdpL na tego profesora Hładkiewicza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.P Precz z Peterem Rightem niech zyje SDPL..SDPL.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.04, 03:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobro "Błądzić jest rzeczą LUDZKĄ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.06.04, 12:03 Wskazywać Drogę rzeczą BOSKĄ". Odpowiedz Link Zgłoś