7emka2891
18.04.12, 21:01
„I słowo ciałem się stało”, byłem, widziałem i niestety to co zobaczyłem wprawiło mnie w wielkie osłupienie. Ta wielka inwestycja jest kolejnym koszmarkiem architektonicznym na mapie naszego miasta. Nie tylko na zewnątrz Nova Park wygląda ohydnie, bo co tu dużo mówić „sraczkowata” elewacja oraz materiał budowlany ,który wygląda jak nieotynkowany pustak, powoduje ,że galeria wygląda ohydnie. Gorzowska świątynia handlu niestety w środku wygląda jeszcze gorzej. W średnowieczu Katedry (przepraszam za religijna metaforę) miały za zadanie nie tylko być miejscem modłów miały także swoją potęgą i pięknem oszałamiać. Świątynie handlu też powinny oszałamiać pięknem, gustem i powodować że idzie się tam nie tylko po zakupy , ale przede wszystkim spędzić czas wolny, to miejsce powinno być piękne a gorzowska galeria taka nie jest. Jakość materiałów jest bardzo niska, posadzka to zwykłe kafelki nawet nie antypoślizgowe, jakość wykończenia to istna fuszerka to wygląda tak jakby robotnicy nie wyrobili się do otwarcia i pozostałe prace będą dokańczane w następnych dniach. KOSZMAR. Byłem w kilku tego typu obiektach KAŻDY powtarzam każdy jest ładniejszy, polecam zobaczyć jak wygląda zielonogórska Focus park, polecam przepiękną Cuprum Arena w Lubiniu, zobaczcie państwo galerie Legnicy, wszędzie tam jest przepych , gust, piękno architektury. W tych galeriach po prostu chce się być. Nova Park wygląda jak nieco większa Panorama. TRAGEDIA!!! Wielkie rozczarowanie, czyli po gorzowsku. Niestety Nova Park kontynuuje swoja architektura i wyglądem takie gorzowskie „perełki” jak Dominanta, budynek Plaza (ul. Sikorskiego), Bulwar i inne… Szkoda bo myślałem ,że inwestor Ascany bardziej się postara. Jest to oczywiście bardzo subiektywna opinia, dlatego z ciekawoscią czekam na Państwa. Pozdrawiam