rabi_ltd 02.07.12, 13:16 wyjrzałem przez okno i ... się popłakałem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agisz007 Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych 02.07.12, 13:24 A ta co paliła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.12, 16:31 To co Palikot. Najgorzej, ze jest uzależniona. Najpierw nie miała gdzie kupić marchewki, teraz już wiemy ile minut mamy zachód czy wschód słońca. Dziś, którzy oddali na nią głos mogą tylko zapalić skręta i walnąć setkę wódki. I nie mówcie nikomu, że oddaliście na nią głos. Wstyd jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 Bez komentarza... 02.07.12, 13:55 Zarezerwował już ktoś dla niej miejsce w jakimś psychiatryku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 13:57 a to oświadczenie to nie jest żart? Tym zajmuje się poseł Sibińska za swoje uposażenie? Po takich wystąpieniach przestaje mnie dziwić marazm gospodarczy, luki w prawie, problemy z ustawą przetargową, bankructwa budowlańców i wiele innych problemów toczących Rzeczpospolitą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.12, 16:08 asd napisał: > a to oświadczenie to nie jest żart? > Tym zajmuje się poseł Sibińska > za swoje uposażenie? Nie tylko siebie zajmuje, ale zajmuje też dobrze opłacanych posłów, którzy muszą tego słuchać. Jeżeli każdy poseł opowie o swoim mieście to sesja przyjemnie minie i nie potrzeba uchwalać żadnych ustaw. :D Odpowiedz Link Zgłoś
eryklim Jest nadzieja... 02.07.12, 16:04 jest nadzieja że na sali plenarnej bedzie 10 osób, z czego 3 pogrążone we śnie, 3 czytające prasę, 2 bawiące się telefonem, reszta bedzie skacowana Może jakoś nikt nie zauważy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazm Re: Jest nadzieja... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.12, 16:57 Jako jedyna parlamentarzystka obecna na swiecie gorzowa. Jako jedyna sie wysilila i cos zrobila i zapromowala nas w sejmie. Brawo. A pisiorki placzcie dalej i kibicujcie niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm000 Re: Jest nadzieja... IP: *.net.pbthawe.eu 02.07.12, 17:33 "To tutaj z coraz większymi sukcesami lokuje się m.in. chiński, niemiecki czy francuski kapitał." "To miasto przyszłości, bliskie gospodarczym potęgom Berlina, Poznania i Wrocławia, miejsce dobrych inwestycji..." Albo ona żyje w nierealnym świecie, albo świadomie kłamie... Jedno i drugie dyskwalifikuje ją jako posłankę...(!) Odpowiedz Link Zgłoś
alt.er.ego Re: Jest nadzieja... 02.07.12, 17:41 Erazm napisał(a): > Jako jedyna sie wysilila i cos zrobila i zapromowala nas w sejmie. Brawo. A pisiorki placzcie dalej i kibicujcie niemcom. Dokładnie. Należy za to posłankę Sibińską docenić i podziękować jej za słowa promujące nasze miasto w Warszawie. A przy okazji warto zapytać, co robią pozostali gorzowscy parlamentarzyści dla Gorzowa - grzeją fotele na Wiejskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miód Lipcowy mleko skisło IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.12, 18:06 Akurat jak miałem gazetę otwartą na oświadczeniu posłanki, to mi mleko w lodówce skisło. F ujjj z takim oświadczeniem, co szkody w obejściu czyni. Ma pani u mnie minusa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albin Re: mleko skisło IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.12, 19:45 A gdzie była ta ruda Rafaella, znów na rudo? Brawo Sibińska, że dba o dobre imię naszego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Pisiory wkurzone! Miło poczytać:) IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.12, 19:49 AntyEuroluby, przespały rocznicę miasta. Ryża Ela, agent Marek i okrągły wściekły radny Więckowski czy Pięckowski przespali temat i wybuchnęli wściekłością! Miło poczytać!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm000 Re: Pisiory wkurzone! Miło poczytać:) IP: *.net.pbthawe.eu 02.07.12, 20:12 "To tutaj z coraz większymi sukcesami lokuje się m.in. chiński, niemiecki czy francuski kapitał." "To miasto przyszłości, bliskie gospodarczym potęgom Berlina, Poznania i Wrocławia, miejsce dobrych inwestycji..." Jeśli przedstawiciele PO tak widzą Gorzów, to chyba faktycznie zacznę głosować na PiS. Jedno wiem na pewno. Od części forumowiczów nigdy w życiu nie kupiłbym samochodu... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www2222 Re: Pisiory wkurzone! Miło poczytać:) IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.12, 20:58 >>to chyba faktycznie zacznę głosować > na PiS<< Zacznę????? To ten głos tak długo się marnuje???? Napraw go! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Pisiory wkurzone! Miło poczytać:) IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.12, 21:00 >>Jedno wiem na pewno. Od części forumowiczów nigdy w życiu nie kupiłbym samochod > u... :D<< Jak od części to chyba miałbyś park maszyn? Ja od ciebie nie kupiłabym roweru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm000 Re: Pisiory wkurzone! Miło poczytać:) IP: *.net.pbthawe.eu 02.07.12, 21:25 No cóż - kryzys, pewnie i bezrobocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm000 Re: Pisiory wkurzone! Miło poczytać:) IP: *.net.pbthawe.eu 02.07.12, 21:32 Ta "prawda" Sibińskiej o Gorzowie fałszująca rzeczywisty obraz (co jedni nazywają reklamą, a ja nazywam żałosnym łgarstwem) jest taka, jak prawda o samochodach na Placu Czerwonym. Kiedy jednego z sekretarzy ZSRR zapytano, czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody odrzekł: "tak to prawda! Tylko, że nie rozdają ale kradną i nie samochody a rowery...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilek Rąbanka IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.12, 22:53 Ale masz narąbane w tej głowie. Tu nawet lekarz nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.12, 20:24 "... zwana jest przez przyrodników Krainą Zórz Wieczornych." A popularnie się mówi: "Tam gdzie diabeł mówi dobranoc". :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelly Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.12, 20:58 To, że wieczór zapada później (45 minut ?) nie świadczy o tym, że jest dłuższy - po prostu - trwa tyle samo, co we wschodniej Polsce, tylko później... Dlaczego niby w Gorzowie wieczory miały być dłuższe niż np w Suwałkach, Radomiu czy Zgorzelcu??? Może pani poseł odtajni te zjawisko astronomiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.12, 23:23 Nelly napisał(a): > To, że wieczór zapada później (45 minut ?) nie świadczy o tym, że jest dłuższy > - po prostu - trwa tyle samo, co we wschodniej Polsce, tylko później... > Dlaczego niby w Gorzowie wieczory miały być dłuższe niż np w Suwałkach, Radomiu > czy Zgorzelcu??? Może pani poseł odtajni te zjawisko astronomiczne? Jeżeli miasto jest położone wysoko, albo na zachodzie jest rozległa dolina, to teoretycznie jest taka możliwość. Jednak w praktyce zachód słońca podziwiać można jedynie na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.12, 21:04 Jak pisior wierzy w diabła to musi przejść do ziobra! Odpowiedz Link Zgłoś
stravik Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych 02.07.12, 20:31 Tak, 755 lat to kupa czasu i mily jubileusz. Mile slowa i nic poza tym. Wieksze wrazenie wywarloby oswiadczenie na forum sejmowym, ze pani kolezanki i koledzy likwiduja jedyna lecznice publiczna w tym 100 tys. miescie. Ale widac, ze woli pani mowic w tonie... pani kolezanki z Malomic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop.las Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.cdma.centertel.pl 02.07.12, 21:02 Mnie się też podobało to oświadczenie. Zobaczyłem to na co zwykle jesteśmy ślepi. Te zorze ładne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albinek Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.12, 22:28 Nudy na pudy. A wiadukt pomalowany posłanko ? Tere fere kuku. Nie nadaje się pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfu Re: Krystyna Sibińska o Krainie Zórz Wieczornych IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.12, 22:48 Podoba mi się para na 1 planie: www.facebook.com/photo.php?fbid=468534056507427&set=a.468532946507538.119806.156946114332891&type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ? Re: Ale o co chodzi? IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 03.07.12, 18:51 gorzowianie ! czy to jest ta kobieta co to twierdziła ze fałszowanie podpisów to tylko takie niewinne figle migle żydowsko-chazarskie ? Zielonogórzanie ! teraz doszło fałszowanie w szkole !!!! mówie wam zielonogórzanie ten goszufek ma skłonnosci do fałszowanie i podrabianie wszytkiego co im wpadnie w łapy !!! fuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Ale o co chodzi? IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.12, 19:36 ele ? napisał(a): > Zielonogórzanie ! teraz doszło fałszowanie w szkole !!!! > mówie wam zielonogórzanie ten goszufek > ma skłonnosci do fałszowanie i podrabianie > wszytkiego co im wpadnie w łapy !!! Całe to województwo jednakowe. Równo wszyscy fałszują. Jeżeli się gdzieś fałszerstwo nie wydaje, to świadczy tylko o tym, że grube ryby fałszują. Sam się o tym przekonałem na własnej skórze. Dopóki sądy i prokuratury będą solidarnie fałszować razem z nimi, to nie ma na to lekarstwa. Czasami tylko po łapach dostaną drobni fałszerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Słowianie ! Re: Ale o co chodzi? IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 04.07.12, 10:12 Patrzcie żydy ! patrzcie chazary ! tak wyglądaja piekni SŁOWIANIE !! www.youtube.com/watch?v=-B1S1nkSatY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
al1980 Kraina wspaniałych ptaków 04.07.12, 10:16 Rozumiem, że "przedstawiciel regionu" nie zna się na wszystkim, ale publiczne wygłaszanie bzdur powinno być surowo zabronione. Poniższy fragment: Kotlina Gorzowska i rezerwaty Ujście Warty i Zakole Santockie, to kraina wspaniałych ptaków, równie zachwycająca, jak te znad Biebrzy, ale to miejsce życia wspaniałych, mądrych i otwartych na innych ludzi. poza widocznym brakiem m.in. tematu-rematu, obwieszcza wszystkim, że istnieje coś takiego jak rezerwat Ujście Warty. Chyba chodziło o Park Narodowy "Ujście Warty". No cóż, różnica naprawdę niewielka. W tej krainie "wspaniałych ptaków" odbywają się - łamiące wszelkie granice rozsądku - niestety nie polskiego prawa, polowania na gęsi. Gęsi, które są w parku chronione (za pieniądze całego narodu!), na jego granicy - w jego otulinie, zabijane. Jest się czym chwalić? Użyte w ustawie z dnia 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody określenie otulina – [oznacza] strefę ochronną graniczącą z formą ochrony przyrody i wyznaczoną indywidualnie dla formy ochrony przyrody w celu zabezpieczenia przed zagrożeniami zewnętrznymi wynikającymi z działalności człowieka (Dz.U. 2004 nr 92 poz. 880). Czy polowania nie stanowią w przypadku otuliny PNUW żadnego zagrożenia? A o tym, że się tam odbywają na pewno na Wiejskiej jest jesienią głośno. Ujście Warty to przecież jedno z lepszych "gęsich" łowisk. Jeśli będzie ponowna debata sejmowa (ostatnia była w 2005r., wydano nawet stosowne rozporządzenie - Dz.U. 2005 nr 139 poz. 1171) nad wnioskiem o wprowadzenie zakazu polowań na gęsi w całej otulinie Parku Narodowego "Ujście Warty", to dzięki takiemu rozpowszechnianiu "niedomówień", większość twierdzić będzie, że to znowu jakieś "chciejstwo" ekooszołomów. A co poniektórzy politycy z regionu jeszcze ich w tym swoją niewiedzą utwierdzą, głosząc wszem i wobec, że (ta ostoja ptaków o znaczeniu europejskim!) to tylko jakiś tam rezerwacik. Mam nadzieję, że w komisji ochrony środowiska nie ma "podobnych" przedstawicieli województwa lubuskiego. Nie obrażę się również, jeśli w dniu, w którym poruszane będą w sejmie kwestie PNUW, wszyscy dysponujących podobną wiedzą posłowie będą po prostu nieobecni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Wieśmak i grafomaństwo.... IP: *.bhu.com.pl 04.07.12, 11:39 ...oto domeny "naszych" wybrańców. O co chodzi w zdaniu..... " Kotlina Gorzowska i rezerwaty Ujście Warty i Zakole Santockie, to kraina wspaniałych ptaków, równie zachwycająca, jak te znad Biebrzy, ale to miejsce życia wspaniałych, mądrych i otwartych na innych ludzi" Ci znad Biebrzy to głupole? Rezerwat UJSCIE WARTY? W rezerwcie powinno się trzymac "posłów specjalnej troski"....bez mozliwości komunikowania ze swiatem. BO WSTYD! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bred Re: Wieśmak i grafomaństwo.... IP: *.gorzow.mm.pl 04.07.12, 12:13 Ciekawiej mówi w portalu www.echogorzowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna w Re: Wieśmak i grafomaństwo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 14:57 Popieram Krystynę, będę na nią głosowała! Tym bardziej kiedy te pisowskie hieny skaczą jej do gardła. A oświadczenie mądre i ładne! Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Nie wszystko co głupie........ IP: *.bhu.com.pl 04.07.12, 15:09 ....albo czego nie rozumiemy jest pisowskie. Jeżeli, annowu, jesteś w stanie przeczytac ten stek bzdur ze zrozumieniem....gratuluję. Nie chcę się nawet pastwic nad "tfurcą" tego oświadczonka, bo szkoda czasu i w sumie nie wiem po co? A JEŻELI UWAŻASZ, ŻE JESTEM PISOWSKĄ HIENĄ to mylisz się, nie skaczę do gardła p. poseł.....żeby dorównac poziomowi tego oświadczenia musiałbym sie schylic lub co gorsza kopnąc leżacego A tego nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna w Re: Nie wszystko co głupie........ IP: 79.162.201.* 04.07.12, 19:58 >>Położony przy granicy z Niemcami Gorzów Wielkopolski jest miastem polsko – niemieckiego pojednania, miastem poszanowania przeszłości<< Czy jakiś pisowski buc skupił się nad tym zdaniem, zamiast autora wysyłać do psychiatryka. Nie! Bo pisowski buc myśli tak: Lecha nie wolno obrażać! Bronisława można opluwać! taka Pisowska hipokryzja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm000 Re: Nie wszystko co głupie........ IP: *.net.pbthawe.eu 04.07.12, 20:58 Dziewczyno co ty wygadujesz? Po cholerę ta partyjna ideologia... Podałem już kilka absurdalnych wypowiedzi dotyczących znaczenia Gorzowa w biznesie. Chłopaki powyżej pokazali, że ewidentnie Sibińska myli ujście Noteci z ujściem Warty! Ale a propo's twojego cytatu. Na prawdę uważasz, że Gorzów jest miejscem jakiegokolwiek pojednania??? Co takiego za tym przemawia, poza kilkoma przychylnymi Niemcami z byłego Landsberga i zawieszonym dzwonem? Dzwon jest chyba niestety nie najszczęśliwszym przedmiotem, ponieważ symbolizuje... pamięć. W Katyniu Polacy też zamontowali dzwon na wieczną pamiątkę pozostawionych tam kości Polaków. Mi ten gorzowsko/landsberski dzwon kojarzy się z zupełnie tym samym. Oni go tutaj przywieźli w imię pamięci po swoich przodkach, których szczątków stąd już nie zabiorą. OK - nie mam nic przeciwko temu. Każdemu należy się pamięć po śmierci, oby jak najdłuższa. Ale z tą symboliką "pojednania" to bym jednak nie przesadzał. Dzwony kojarzą się raczej z... niepodległością niż... pojednaniem. Więc to chyb a jednak trochę ściema ze strony Niemców, a Polacy to łyknęli. Ale nie będę rozwijał tematu. Prawda wygląda tak, że o prawdziwym pojednaniu można by mówić, gdyby ono rzeczywiście istniało w świadomości mieszkańców. Ciekawe jaki odsetek obecnych lokatorów starych kamienic zechciałoby wpuścić do mieszkania byłych niemieckich lokatorów - choćby na kawę. Ilu gorzowian zaakceptowało by sąsiada Niemca (w mieszkaniu obok), potomka mieszkańca Landsberga. Na pewno tylu samo dawnych mieszkańców Landsberga zechciałoby wrócić do swojego miasta, ilu dzisiejszych Gorzowian chętnie wróciłoby na kresy... Prawdziwe pojednanie ma swoje odzwierciedlenie w mentalności, a nie w politycznych gestach. Ja tego prawdziwego pojednania w Gorzowie niestety nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert P. Re: Nie wszystko co głupie........ IP: *.gorzow.mm.pl 04.07.12, 21:25 Nic dodać nic ująć. Jakie to kurna smutne > Prawdziwe pojednanie ma swoje odzwierciedlenie w m > entalności, a nie w politycznych gestach. Ja tego prawdziwego pojednania w Gorz > owie niestety nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Nie wszystko co głupie........ IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.12, 21:44 anna w napisał(a): > Lecha nie wolno obrażać! Bronisława > można opluwać! taka Pisowska hipokryzja! Co ty pleciesz? Jaka pisowska hipokryzja. To nie pisowcy zaczęli. To niezależny polski sąd rozstrzygnął, że prezydenta polskiego można bezkarnie nazywać idiotą. Jeżeli można tak nazywać prezydenta profesora, to tym bardziej można tak nazywać prezydenta typowego Biedermeiera. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Da, eto oczien interesno ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.12, 22:10 anna w napisał(a): >>Położony przy granicy z Niemcami Gorzów Wielkopolski jest miastem polsko – niemieckiego pojednania, miastem poszanowania przeszłości<< Przecież Gorzów już nie leży przy granicy z Niemcami. Teraz granica jest na Odrze i Nysie. Nieuznawanie nowej granicy przez panią poseł, to chyba lekka przesada z tym pojednaniem i poszanowaniem przeszłości? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Da, eto oczien interesno ... IP: *.bhu.com.pl 05.07.12, 09:41 ..i eto toże.... sejmometr.pl/wystapienie/13696 Specjalistka od rocznic...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Kosilem trawe....o "tej pani" myslalem... IP: *.namao.albertacom.com 06.07.12, 01:47 Hey, Nie wiem dlaczego ale siekane przez moja kosiarke zielsko mi przypomina... A wiec jezdze swoja kosiarka w kolko i ...o niej mysle... I to nie sa jaja..... :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele dobr tekst Re: Kosilem trawe....o "tej pani" myslalem... IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 06.07.12, 08:25 forum.gazeta.pl/forum/w,73,137134978,137188896,Re_Na_dachu_zielonogorskiego_szpitala_wyroslo_gn.html Odpowiedz Link Zgłoś