Dodaj do ulubionych

Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ???

14.09.12, 17:27
Wlasnie w innym miejscu wyczytalam,ze gorzowska "Solidarnosc" jest wspolorganizatorem jutrzejszego marszu w obronie "TV Trwam". Jestem w szoku.....Czy to na prawde PRAWDA???? Same jestem zwiazkowcem i ...... z tego co zawsze mi mowiono to zwiazki zawodowe powinny byc apolityczne i nie zwiazane z religia,a tu..... no coz to mnie poraz kolejny przekonuje,ze gorzowskiej "S" daleko do europejskich norm zwiazkowych. No chyba,ze media tylko podaja plotke.Uwazam ze obywatel JP moze wziasc udzial w marszu jako prywatna persona (kazdemu wolno),a nie jako przedstawiciel "S". No coz....daleko do europejskich standartow
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.kwidzyn.mm.pl 14.09.12, 17:57
      Też to zauważyłem ale myślałem, że związki zawodowe chcą bronić praw pracowników w TV Trwam..
      • Gość: jona Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.access.telenet.be 14.09.12, 18:20
        Niestety nie mylimy sie bo na stronie zarzadu jest takst o marszu ..... 5 wrzesnia....tekst w formie (kategorii) stalinowskiej odewy do narodu aby uczestniczyl w obchodach 1 maja. Cos tu nie rozumiem......to tylko mozliwe jest w Polsce.....Obecnie w Belgii (rowniez dzisiaj) rozne zwiazki zawodowe organizuja systematycznie manify na rozne tematy (najczesciej w obronie miejsc pracy i walka z bieda),ale zeby wspolorganizowac manife w sprawie TV Trwam, ktorej przeciwna jest wiekszosc spoleczenstwa????????????????????????
        • Gość: nicelus Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.12, 19:03
          jona napisał:

> ... manify na rozne tematy (najczesciej
          > w obronie miejsc pracy i walka z bieda), ...

Manifestacje organizuje się w celach które wzburzają społeczeństwo. W Belgii obecnie największym problemem jest bieda, a w Polsce sprawiedliwy dostęp do informacji.

> ... ale zeby wspolorganizowac manife w sprawie TV Trwam,
          > ktorej przeciwna jest wiekszosc spoleczenstwa????????????????????????

Uważasz, że większość społeczeństwa jest przeciwna praworządnemu państwu? Jeżeli prawo gwarantuje pierwszeństwo w otrzymaniu koncesji telewizji która ma pieniądze i widzów, to nie powinno się jej odmawiać i dawać tym bez pieniędzy i widzów.

Jeżeli na przykład w Niemczech przed wojną Żydzi stanowili jedynie 0,8% ludności, a mimo tego w każdym parku w Niemczech była jedna ławka pomalowana na żółto tylko dla Żydów, to byś wbrew prawu nie pozwalała im usiąść twierdząc, że nie powinni mieć wcale ławek, bo większość społeczeństwa jest przeciwko nim?

• thebird2 Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? 14.09.12, 18:22
        No coz....daleko do europejskich standartow

A kiedy choć przez moment bylismy blisko .
        Nie ta mentalność . Mentalność wschodu.
        W VW zwalniają, w nieuczciwy sposób, a Solidarnośc broni Koscioła rydzyka
    • Gość: / Jeśli ktoś chce zobaczyć prawicowe związki IP: *.gorzow.mm.pl 14.09.12, 18:22
      zawodowe to tylko w Polsce. Ewenement na skalę światową . Śmieszne to jest jak słyszy się w czasie demonstracji komunistyczne hasła pracy , chleba i h.. wie jeszcze czego a później drze się mordę precz z komuną. Schizofrenia. I to włażenie w dupę rydzykowi to już się ośmieszają całkowicie.
    • Gość: nicelus Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.12, 18:34
      jonapl napisała:

> Same jestem zwiazkowcem i ......

... i nie wiesz, że na zachodzie związki zawodowe są bardzo upolitycznione i nie kryją się ze swoimi sympatiami do konkretnych partii politycznych? Chyba nie uważasz się za apolityczną?

> No coz....daleko do europejskich standartow

Daleko z tego powodu, że europejskim standardem jest państwo demokratyczne i praworządne. Polska nie jest zaliczana do państw demokratycznych, a związki zawodowe wspólnie z innymi organizacjami muszą dopiero wywalczyć przydzielanie koncesji telewizyjnych zgodnie z prawem. W Europie standardem jest, że związkowcy mogą oglądać taką telewizję, jaką chcą oglądać, więc nie muszą o to walczyć.

PS. Właśnie oglądam program historyczny na 3sat i w zachodnioeuropejskiej telewizji też mówią, że w DDR nie było dobre to, że o tym co jest dobre dla obywateli, a co jest niedobre decydowała jedna partia. Więc ludziom w Gorzowie nie nie siej ciemnoty, że w Europie panują komunistyczne standardy.

• Gość: hiro o betonie chłopcze gadaj! o betonie! IP: *.gorzow.mm.pl 14.09.12, 19:38
        nie wpie...j się w sprawy,o których nie masz bladego pojęcia!
        zjedz banana!
      • Gość: jona Re: do nicelusa IP: *.access.telenet.be 14.09.12, 19:50
        1/ uczepiles sie Zydow,a wg mnie to kompletnie mylny kierunek.... TV Trwam i jej rasis
        towskie poglady na wiele tematow nie pasuje do Zydow,ktorych rasisci wlascie ponizali...
        2/ Pewnie,ze w Belgii kazdy zwiazek to kierunek jakiejs tam partii (socjalistyczne, liberalne i chrescijanskie).Jezeli jestes zwyklym zwiazkowcem (tzn placisz skladni,a nawet z ich ramienia zasiadasz w radzie pracowniczej) to mozesz "zajmowac sie" rowniez polityka. Jednak jezeli w zwiazkach zawodowych pracujesz zawodowo to nie wolno ci byc aktywnym politycznie i odwrotnie. U nas tego nie przestrzega sie i ludzie zyjacy (pracujacy w zwiazkach zawodowych) ze zwiazkow rowniez "robia" polityke. W krajach ze standardami europejskimi to by nie przeszlo.Ilu polskich zawodowych zwiazkowcow w Polsce jest czlonkami jakiejs tam partii????
        • Gość: nicelus Re: do jony IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.12, 00:09
          jona napisała:

> 1/ uczepiles sie Zydow,a wg mnie to kompletnie mylny kierunek....
          > TV Trwam i jej rasistowskie poglady na wiele tematow
          > nie pasuje do Zydow,ktorych rasisci wlascie ponizali...

1. Nie oglądam, ale wiem, że gdyby ktoś w niej propagował rasizm, to by stanął przed sądem.

2. Z twoich poprzednich wypowiedzi wiem, że masz rasistowskie poglądy w sprawie mniejszości narodowych, a wiec gdyby TV Trwam miała rasistowskie poglądy, to nie byłabyś jej taka przeciwna.

> 2/ Pewnie,ze w Belgii kazdy zwiazek to kierunek jakiejs
          > tam partii (socjalistyczne, liberalne i chrescijanskie).

Sama widzisz. Co gorsza, czasem szefowie tych związków zawodowych mają akcje firm i w decydujących momentach kombinują tak, by prywatnie zarobić miliony na akcjach, a nie tak by pracownikom cokolwiek się polepszyło. Tak więc w Gorzowie nie jest jeszcze tak źle. Jest znacznie lepiej niż europejski standard.

• Gość: jona Re: do nicelusa IP: *.access.telenet.be 15.09.12, 10:59
            2. Z twoich poprzednich wypowiedzi wiem, że masz rasistowskie poglądy w sprawie
            > mniejszości narodowych, a wiec gdyby TV Trwam miała rasistowskie poglądy, to n
            > ie byłabyś jej taka przeciwna.

hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa powiedz to moim znajomym,ale no coz trzeba brac tu i na ciebie poprawke-masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem i interpretacja.....Wlasnie TV Trwam i ojca dyrektora nie lubie,za rasistowskie poglady.I tu swoje poglady mam nie tylko na przekazach medialnych ale widzialam ich zachowanie w Brukseli

Co gorsza, czasem szefowie tych związków zawodowych mają akcje fi
            > rm i w decydujących momentach kombinują tak, by prywatnie zarobić miliony na ak
            > cjach, a nie tak by pracownikom cokolwiek się polepszyło. Tak więc w Gorzowie n
            > ie jest jeszcze tak źle. Jest znacznie lepiej niż europejski standard.
            Skad to wiesz???Jezeli tak jest to maja te akcje jako osoby prywatne. Ci ludzie pilnuja sie,bo to niezly kawalek chleba...Wszedzie pilnuja sie tylko nie w Gorzowie.....
    • Gość: login_t Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 14.09.12, 20:07
      jonapl napisała:

> z tego co zawsze mi mowiono t
      > o zwiazki zawodowe powinny byc apolityczne i nie zwiazane z religia,

Szczególnie mocno to mówiono Solidarności w 80 i 81 roku.
      • Gość: my Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: 192.71.245.* 14.09.12, 20:53
        Gość portalu: login_t napisał(a):

> jonapl napisała:
        z tego co zawsze mi mowiono to zwiazki zawodowe powinny byc apolityczne i nie zwiazane z religia,
        Szczególnie mocno to mówiono Solidarności w 80 i 81 roku

No i co nie dotarło do tych pustych łbów. Przez to trzeba haracz czarnym płacić do dzisiaj . Kiedyś sowieci teraz watykan
      • Gość: jona Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.access.telenet.be 14.09.12, 21:38
        Jeden o Zydach,a drugi o 80-81...chyba nie trzeba ci tlumaczyc,ze wowczas byly inne czasy jak teraz (polityczne,gospodarcze,etccccccccccccccccccccccc) i nie mozna porownywac z obecna sytuacja,kiedy to mamy WOLNA POLSKE
        • Gość: nicelus Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.12, 07:41
          jona napisała:

> Jeden o Zydach, ...

O mniejszościach.

Mniejszości nie powinny być "kozłem ofiarnym" dla chorych większości. Jednemu przeszkadzał niecały procent ludności, a drugiemu przeszkadzają "mohery", albo nawet jeden kibic piłkarski. Przecież to chore.

• Gość: login_t Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 15.09.12, 09:44
          Gość portalu: jona napisał(a):

> Jeden o Zydach,a drugi o 80-81...chyba nie trzeba ci tlumaczyc,ze wowczas byly
          > inne czasy

O jakich Żydach?

Wychodzi na to, że czasy są podobne. Sędzią z Gdańska steruje "aparatczyk partyjny", a dostęp do mediów racjonowany jest wedlug widzimisię panującej grupy.

A co z tymi Żydami, masz jakiś problem?
      • Gość: nicelus Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.12, 07:23
        login_t napisał(a):

> Szczególnie mocno to mówiono Solidarności w 80 i 81 roku.

Dokładnie. Jonie w dzieciństwie tak nabili do głowy, że teraz jej optyki nie zmieni nawet zobaczenie tego jak jest w Europie naprawdę.

• slawek_wieczorek Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? 15.09.12, 01:26
      jonapl napisała:

> wziasc

Łonczem siem s Paniom w bulu i nadzieji, rze, na przekur gościa ze WSI, nabendzie POani reguł POprawnej polszczyzny.
      • Gość: jona Re:do obywatela W IP: *.access.telenet.be 15.09.12, 10:49
        o moja poprawna polszczyzne nie martw sie, bo i ja nie martwie sie.... i nigdy nie pisalam mowilam,ze jest poprawna....Pewnie dwadziescia pare lat temu tak bylo....Jest mi tylko potrzebna do pisanai na forum.....A moze pogadamy po angielsku, francusku, niemiecku ,flamandzku (jezyki mojego codziennego uzytku)????A wiec szukaj dalej haka....
        • Gość: nicelus Re:do jona IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.12, 22:17
          Gość portalu: jona napisał(a):

> o moja poprawna polszczyzne ...

> nigdy nie pisalam mowilam,ze jest poprawna....

Potrafisz w jakimś języku napisać coś logicznego?

• Gość: nd Re:do jona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.12, 22:20
            A ty niemiecki pajacu jak zawsze bredzisz
    • Gość: miglan Re: Gorzowska "S" wspolorganizatorem marszu ??? IP: *.gorzow.mm.pl 15.09.12, 22:34
      miałem okazję na oczy widzieć dzisiaj ten spęd w obstawie ''stróży prawa '' chciało by się rzec poza tym wszyscy zdrowi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka