Dodaj do ulubionych

Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy na...

19.09.12, 08:18
Ile jestesmy w tym województwie zielonogórskim ?
Tyle lat nie byliście panowie nic uczynić , teraz sie obudziliście jak już Gorzów jest w czarnej d....
Obserwuj wątek
    • Gość: ele ! Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 08:44

Gorzów bedzie patrzył lubuskiej włądzy na rece !! no popatrz !

a ja mysle ze ten Bachalski i jego kumple z stowarzyszenia Tylko Gorzów chca dostac sie do sejmu ! normalnie robiac sobie klake wyborcza na antagonizmie Zielonogórsko-gorzowskim !

Bo jak TVP3 gorzów sobie zawłaszczał to nie było protestu !!!!

główne studio powinno byc w Zielonej Górze a studio zamiejscowe w gorzowie !! ] i nie mówie to jako szowinista tylko jako pragmatyk bo Zielona góra leży w centrum woj Libuskiego to na południu sa najwieksze ośodki miejskie to w Zielonej Górze jest uniwerytet
      szkolące kadry a co mamy w gorzowie ? gdzie leży gorzów ? 10 km od woj. Pomorskiego
      i to by było na tyle !!!
      SZOWINIZM ! widac po tym stowarzyszenu !! i lans własnej osoby ! ot tyle !!! ohyda !!!!

• Gość: emsiziomal 10 km od woj. Pomorskiego IP: *.bhu.com.pl 19.09.12, 08:58
        Pragmatyk ...i owszem.
        Ale z "gegry" lufa!
        • Gość: a Re: 10 km od woj. Pomorskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.12, 12:18
          Zielona Góra leży 100 km od murzynów albo za Murzynami (Murzynowem) w stronę Mużakowa
    • mmmmmm000 pitu, pitu... 19.09.12, 09:02
      Zajączkowi przed saloonem ukradziono konia. Wchodzi więc do środka i mówi: "kto mi ukradł konia? No mówić mi tu zaraz kto mi ukradł konia, bo będę musiał zrobić to, co w podobnej sytuacji zrobił kiedyś mój dziadek!"
      Na to wstaje niedźwiedź i mówi: "Ja ukradłem, a co? A co zrobił twój dziadek?"
      A zajączek: "A nic - poszedł do domu na piechotę...".

PANOWIE NIE OŚMIESZAJCIE SIĘ!
      • Gość: prezio Re: pitu, pitu... IP: *.play-internet.pl 19.09.12, 09:47
        polityczny folklor, co to ten człowiek nie zrobi, by o nim napisano w prasie. Ale tak to jest, gdy nic ciekawszego się nie dzieje, a za wierszówkę musi się wziąc, bo rodzina, kredyty....
        • Gość: Sebastian Re: pitu, pitu... IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 09:59
          Bardzo dobra inicjatywa panie Bachalski. Popieram
          • Gość: nicelus Re: pitu, pitu... IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 11:03
            Sebastian napisał(a):

> Bardzo dobra inicjatywa panie Bachalski. Popieram

Teraz, gdy demokratycznie wybrana władza zarządzi przypadkiem dożynki na północy województwa, to obywatel Bachalski będzie się chwalił, że on to załatwił.

:D

• net_artgraph Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy na... 19.09.12, 10:12

Ci panowie nie uczynili nic dla Gorzowa od kiedy istnieje województwo lubuskie. Obudzili się teraz a właściwie jakis czas temu. Pojawiaja się w lokalnych gazetach i tak sobie pitu, pitu i "0" efektu tego pitu, pitu.
      Gdzie byli jak formowało się województwo? W której części ciała mieli mieszkańcow północnej części województwa?.
      Radziłbym zacząć od jakichkolwiek faktycznych inicjatyw na rzecz Gorzowa, może odnowić jakieś przedszkole, może nasadzić jakieś drzewa, odnowić jakąś elewację. Proponowałbym zrobienie czegoś faktycznie dla Gorzowa. Dokumentacja jakichkolwiek "niesprawiedliwości", które naruszają interesy miasta lub północnej części województwa do niczego kostruktywnego nie zmierza, dalej to będzie pitu, pitu.
      Jeżeli nie wiadomo o co chodzi tym panom to z pewnością chodzi o kasę lub korzyści polityczne tj uzyskanie bonusów przed wyborami. Zamydlenie mieszkańcom oczu ich działaniami, które ich nic nie kosztują i niczego nie wnoszą do życia tychże mieszkańców. Przecież tacy "wartościowi" działacze, mogliby się wziąć za pisanie dla miasta i regionu projektów unijnych, współdziałaniem z miastem i na rzecz miasta, a tu od jakiegoś czasu w lokalnych mediach tylko promują się gadaniem.
      Co niekórym "działaczom" zamiast parcia na "szkło" i polityki proponowałbym, aby spojrzeli w swoje firmy i sprawdzili ile to mają niezapłaconych faktur dla podwykonawców, są to tak duże pieniądze, że z pewnością przyczyniłyby sie do rozwoju miasta i regionu, a zwykli ludzie mogliby póść do sklepu i nakarmić swoje rodziny. Co niektorzy muszą się włóczyć po sądach aby móc zainwestować w swoje miasto i region.

"Stowarzyszenie Tylko Gorzów" raczej powinno wziąć się do pracy u podstaw, zyskać jakiekolwiek zaufanie mieszkańców, niż zajmowac się pitu, pitu w mediach. Panowie opowiadają, że zrobią to czy tamto i będzie ohoho, ohoho jak to bedzie dobrze nam. Patrząc na nazwiska panów te sznase mieli ale dawno stracili a teraz tylko kasa i polityka.
    • Gość: nicelus Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 10:59
      Wszyscy obywatele powinni patrzyć władzy na ręce, ale akurat ci obywatele powinni najpierw obejrzeć swoje.

• marek_p Nicelusie - potrzebujemy Cię 19.09.12, 11:16
        Odbierz, proszę, pocztę.
        • Gość: hiro no kolana...na kolana! IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 11:29
          :-))))
          • Gość: hiro tak falubaz krzyczy na meczach STALI! IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 11:31
            :-)))))))))))))
          • Gość: bart Gorzów to Wielkopolska !!!! IP: *.gorzow.mm.pl 20.09.12, 00:49
            ...
        • Gość: nicelus Re: Nicelusie - potrzebujemy Cię IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 12:51
          marek_p napisał:

> Odbierz, proszę, pocztę.

Już odebrałem i odpisałem.

• Gość: hiro Re: Nicelusie - potrzebujemy Cię IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 13:00
            o której gdzie i o czym było?
          • marek_p Re: Nicelusie - potrzebujemy Cię 20.09.12, 13:12
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> Już odebrałem i odpisałem.

Masz co najmniej 1 nową wiadomość.
            Ważną (bynajmniej dla mnie)
            • Gość: hiro Re: Nicelusie - potrzebujemy Cię IP: *.gorzow.mm.pl 20.09.12, 13:15
              gg u was nie działa?:-)))))????????
              • marek_p Re: Nicelusie - potrzebujemy Cię 20.09.12, 13:36
                > gg u was nie działa?:-)))))????????

Ten gad gadu-gadu ni ma
                i zima
                nie jest trendy, choć robi w hucie Łabędy

Ja też między ulami gadu-gadu ni mam;)
                • Gość: hiro Re: Nicelusie - potrzebujemy Cię IP: *.gorzow.mm.pl 20.09.12, 13:39
                  i nawet gg w komórce ci nie działa? i telefon nie działa?
    • Gość: nicelus Plon niesiemy plon .... IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 11:25
      "Proszę powiedzieć, gdzie przez ostatnie dwa lata odbywały się dożynki wojewódzkie, ..."

To chyba normalne. Dożynkowe święto odbywa się tam, gdzie niesie się plony, a nie tam gdzie się dożyna.

"Wszelkie inicjatywy, które w imieniu województwa realizuje Urząd Marszałkowski, przesunęły się na południe. I na to nikt nie zwraca uwagi - mówi Kochanowski."

Coś pan się z choinki urwał? Forum pan nie czytasz?

• Gość: jona stowarzyszenie IP: *.access.telenet.be 19.09.12, 11:35
        Stowarzyszenie to jak mowi encyklopedia organizacja spoleczna, zrzeszenie.A wiec jak to ma sie do prawa???W jaki sposob jakies tam wnoski "wiarzace" sa wazne dla Urzedu Marszalkowskiego.Bo pan B z kumplami powie tak to tak jest??? To moze byc potraktowane jako ich odczucie zubiektywne.I co wowczas, co dalej.... pojda do sadu, sejmu czy do kosciola???
    • Gość: morda pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 11:41
      Panowie, trzymam za was kciuki, ale takie podchody, w tej formie, skazane są na porażkę. Gorzowski region został zdewastowany, geograficznie u podstaw tworzenia "lubuskiego" Infra-strukturalnie i politycznie, przez czas jego istnienia. Nie mamy żadnych narządzi (okręg wyborczy), aby bronić interesu jego mieszkańców, zadbano o to, a decyzyjność w tej sprawie przejęła Zielona Góra. (v. szpital)

Zamiast monitorować działania władz zlokalizowanych w Zielonej Górze, powalczmy o gorzowski okręg wyborczy, nawet kosztem rozpadu lubuskiego. Nie będzie trzeba nikogo monitorować. Będą działać zasady demokracji tak jak działają w Zielonej Gorze i innych mniejszych miastach powiatowych. Żrą się, ale dbają o swoje podwórko...

Intencje Zielonej Góry są oczywiste. De fakto, lubuskie jest kontynuacją województwa zielonogórskiego z 1950 roku. Nawet przestają to ukrywać. Dwie stolice, współpraca i zrównoważony rozwój to polityczna socjotechnika, nic więcej. Oszukują nas, bo bez nas to województwo nie ma racji bytu.
      Dostosujcie swoje działania do faktów! Inaczej wychodzi z tego pitu, pitu, a oni zrobią swoje.
      • Gość: hiro Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 11:50
        wszystko ładnie i pięknie ale my nie mamy KLASY politycznej:-)
        my przez te lata dorobiliśmy się:
        -ludzi którzy żyją z naszych podatków
        -ludzi ,którzy dla pieniędzy potrafią się zeszmacić jako ludzie
        -ludzi ,którzy dla rozgłosy potrafią postawić internautę przed sądem
        a w TYM kraju to możesz powalczyć z zapchaną rurą kanalizacyjną walka będzie taka sama:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        pocieszające jest to ,że w chnach jest dyktatura:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: stravik Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: 62.243.123.* 19.09.12, 13:15
        Mordko ty moja, co za trafne spostrzeżenie i rada :

Zamiast monitorować działania władz zlokalizowanych w Zielonej Górze, powalczmy o gorzowski okręg wyborczy, nawet kosztem rozpadu lubuskiego.

Jeden już taki (Radziński), próbował monitorować zielonkę i co ? Załatwił go TJ i media. Zobaczymy jakie bedą konsekwencje tego monitoringu.
        To, że zielonka nas okrada to wszyscy wiedzą, tylko media jakoś tego nie chca widzieć. Takie informacje mogą tylko przywrócić świadomość mieszkańcom miasta i regionu w jakim zkłamaniu żyją. Jak dochód wypracowany przez nich, jest przechwytywany przez zielonkę. Im więcej prawdy, tym większa świadomość. Skończmy z tym zamordyzmem.

_ _
        Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !!
        • Gość: hiro Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 13:21
          > To, że zielonka nas okrada to wszyscy wiedzą, tylko media jakoś tego nie chca w
          > idzieć.
          rozbawiłeś mnie do łez:-))))))))))))))))))))))))))
          ależ widzą tylko nie wolno im o tym pisąć...................:-)))
          > Im więcej prawdy, tym większa świadomość.

czytałeś pracę kaczyńskiego?! tam takie stwierdzenia są..............
          • Gość: stravik Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: 62.243.123.* 19.09.12, 13:49
            > ależ widzą tylko nie wolno im o tym pisąć..

O to włśnie chodzi, żeby przerwać tę zmowę milczenia :-))

> czytałeś pracę kaczyńskiego?! tam takie stwierdzenia są..

Nie trzeba czytać Kaczyńskiego, aby użyc takiego stwierdzenia.
            Im więcej prawdy, tym większa świadomość.
            To jest takie oczywiste.
            _ _
            Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !!
            • Gość: hiro Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 14:04
              a dla mnie bardziej oczywistym jest to ,im większa świadomość ludzi tym więcej prawd odkryją sami.bez udziału polityki i polityków.....
              a tak swoją drogą gorzów to nie ku... ,żeby ją tak przewozić z burdelu do burdelu!
              > Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce !!
              a jak już się sku... to chociaż za konkretne pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • groznyiwan Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. 19.09.12, 13:22
        Radni sejmiku z północnej części województwa powinni wszyscy razem wziąć się do kupy - kupy nikt nie ruszy - i postawić sprawę jasno: albo utworzymy drugi okręg wyborczy w lubuskim (północna część), albo likwidujemy tę pokrakę. Zielona ma naprawdę dużo do stracenia (dużo już od nas wzięli), a Gorzów wiele do zyskania. Tylko nie wiem, czy jest taka możliwość prawna. Ktoś się na tym zna? Poza tym trzeba mieć jaja, żeby takie coś zrobić... A wszędzie tylko pitu pitu i jakoś to będzie...
        • Gość: nicelus Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 14:42
          groznyiwan napisał:

> Tylko nie wiem, czy jest taka możliwość prawna.

Prawo nie zabrania, tylko jaki radni mieliby mieć w tym interes? Kto ma dobre układy z Zieloną Górą, ten ma zapewnione dobre miejsce na liście wyborczej i dobrze płatne stanowisko pracy. Nic dziwnego, że nawet gdy trzeba zagłosować za Gorzowem, to nie ma głosów radnych z Gorzowa (np. w sprawie WOMP), a co dopiero mówić by mieli się organizować.

• Gość: morda Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 16:06
            Lubuskie utworzono. Lubuskie można też zlikwidować... to nasze prawo.
            Oczywiście, potrzebni są do tego politycy, dla których istnieją wartości ważniejsze od "koryta",
            którzy będą chcieli mieć realny wpływ na to co dzieje się w Gorzowie, którzy zbudują w oparciu o gorzowskich wyborców swoją drogę do parlamentu, którzy stwierdzą, że brak możliwości decydowania o sobie, w tak dużym regionie jak gorzowski, jest czymś nienormalnym i nie ma nic wspólnego z demokracją. Obecni politycy "z Gorzowa" są "produktem" istniejącego układu politycznego, dlatego nie oczekiwałbym od nich wiele.

Czas ucieka. Pora podjąć decyzje. Politycy z Zielonej Góry, ostatecznie przejmują kontrolę nad Gorzowem i okolicą (v.szpital). Likwidują, "restrukturyzują", przenoszą... W najbliższych wyborach gorzowianie będą wybierać pomiędzy: Bukiewicz, Fedak, Wontorem i najbardziej pro gorzowskim Markiem Ast :)

• Gość: nicelus Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 21:31
              morda napisał(a):

> Lubuskie utworzono. Lubuskie można też zlikwidować... to nasze prawo.

Nie. To nie jest wasze miejscowe prawo. To jest Polskie prawo. To jest podział terytorialny kraju. To prawo ma rangę ustawy sejmowej.

Tego województwa miało nie być, ale wasi przedstawiciele zbierali podpisy i jeździli do Warszawy przekonywać, jak wielkie więzi społeczne łączą was i Zieloną Górę, i że nie wyobrażacie sobie być w żadnym innym województwie. Sejm dał się przekonać i poszedł wam na rękę. Teraz chcecie powiedzieć Sejmowi prima aprilis?

Jak chcecie teraz przekonać Sejm do zmiany podziału administracyjnego kraju?

Przypuszczam, że sprawa byłaby stosunkowo prosta, gdynby dwa województwa chciały się zjednoczyć (na przykład Lubuskie i Wielkopolskie) i mieszkańcy każdego z nich w referendum opowiedzieliby się za zjednoczeniem.

Nie wydaje mi się by Sejm się zgodził na secesję, czy dysembrację, a to z wielu oczywistych powodów. Próbować oczywiście można, ale nie wystarczy zebrać tysiąc podpisów w Gorzowie, tak jak to wystarczyło za tym województwem, tylko potrzebna będzie większa determinacja. Jeżeli się nie uda, to będziecie skazani do wegetacji w tym województwie do następnej reformy administracyjnej kraju. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie na nią długo czekać, gdyż obecny podział administracyjny jest wyjątkowo zły.

• Gość: morda Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.12, 14:13
                nicelus napisał:
                Nie. To nie jest wasze miejscowe prawo. To jest Polskie prawo. To jest podział terytorialny kraju. To prawo ma rangę ustawy sejmowej.

Tak się składa, że prawo Polskie to też NASZE prawo, z oczywistych względów, Sejm to MY, a Prezydent jest NASZ... itd. Zostaw urzędniczą terminologię i wsłuchaj się w głos Ludu :)

Sejm dał się przekonać i poszedł wam na rękę. Teraz chcecie powiedzieć Sejmowi prima aprilis

Poszedł nam na rękę i rękę złamał. teraz to naprawi...

Jak chcecie teraz przekonać Sejm do zmiany podziału administracyjnego kraju?

Tak samo jak poprzednio...

Nie wydaje mi się by Sejm się zgodził na secesję, czy dysembrację, a to z wielu oczywistych powodów.

Terminy, którymi brylujesz, nie odnoszą się do naszej sytuacji. Nikt nie chce secesji, tym bardziej dysmembracji... spoko, zostaniemy w granicach państwa Polskiego. Zwyczajnie chodzi o naprawę tego co funkcjonuje źle tak, aby "ludziom żyło się lepiej" :)

• Gość: nicelus Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.12, 14:40
                  morda napisał:

> ..., Sejm to MY ...

Wiem, wiem, poseł Bukiewicz, poseł Niesiołowski itd. Coś mi się wydaje, że jednak Sejm, to bardziej Zielona Góra, niż Gorzów. Bardziej "oni" niż "wy".

> Zwyczajnie chodzi o naprawę tego co funkcjonuje
                  > źle tak, aby "ludziom żyło się lepiej" :)

To rozumiem, ale jak?

• Gość: morda Re: pitu, pitu, a zielonogórskie faktem. IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.12, 20:28
                    To rozumiem, ale jak?

Demokracja umożliwia nam realizowanie się, możemy tworzyć wielkie rzeczy, one funkcjonują lub nie, jeżeli nie, to rzeczą jest oczywistą, że należy je zmieniać, bo szkodzą, jeżeli by nie można było tego już zmienić, to nie byłaby to demokracja, tylko inny system.. chyba oczywiste :)

O szczegóły zapytaj fachowców.
    • Gość: bsyk Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 11:54
      Jeden chce stołka Jędrzejczaka, a drugi Wontora.
      W ilu to już partiach był pan menager ?
      Jeżeli mu ponownie nie wyjdzie, czy zacznie rozmowy z PSL-m czy PiS-em ?
      Może okaże się lepszy od Czarneckiego.
      ..
      Tak dosłownie to Wy panowie już byliście i swój udział w budowie kabaretowej sceny polityczne w kraju mieliście,więc idźcie w pokoju i zajmijcie się wnukami.

• jozwa51 Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy na... 19.09.12, 11:55
      panie bachalski . swoje piec minut juz pan mial . przestan pan jatrzyc . zajmij sie pan tym co panu wychodzi najlepiej a bedzie z pana jakis pozytek .
      • Gość: hiro Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 12:05
        czyli co? jakoś nie słyszałem o sukcesach tego pana !
        :-)
    • groznyiwan Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy na... 19.09.12, 12:06
      Bachalski, a gdzie byłeś do tej pory?!!!! Co zrobiłeś Ty i Twoi kumple dla Gorzowa, jak miałeś okazję? Zajmij się lepiej tworzeniem miejsc pracy, bo w polityce jesteś taki jakby trochę cienki... Kurcze, niby wiem, że on tylko pitu pitu pod publiczkę, ale szlag mnie trafia, jak czytam takie wypowiedzi.
      OSOBNY OKRĘG WYBORCZY DLA GORZOWA!!!
      Tylko w ten sposób będziemy mieli wpływ na rozwój naszego regionu. Nawet gdyby to miało być w Wielkopolsce.
    • r.kozan Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy na... 19.09.12, 12:19
      A ja uważam że Pan Bachalski napewno więcej zrobi niż inni w tym mieście. NIe zależy mu na kasie bo ma swoje firmy które dają mu utrzymanie. Jest osobą młodą i nie związaną z układami. Wcześniej był w PO i nie dał się sprzedać i dlatego już nie jest. Natomiast jako menadżer wie i umie zarządzać. Zna języki obce co dzisaj jest bardzo ważne dla pozyskania nowych inwestorów. Poznał świat i widział wiele a to również jest istotne. JA popieram stowarzyszenie w 100% - BRAVO Panowie tak 3mać i do przodu. NIech przyjdzie nowa krew która poukłada urząd w naszym mieście. Pozdrawiam
      • Gość: hiro Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 12:23
        NIech przyjdzie nowa krew która poukłada urząd w n
        > aszym mieście. Pozdrawiam
        za ile takich idotów można kupić? pytam powważnie bo to jest ponoć 0.35 zaposta?
        • Gość: ru Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.200.4.107.su29.ru 19.09.12, 12:28
          Jaki nowy te same gęby od lat które nic nie mają do zaoferowania. A pan Bachalski to może w Gorzowie kupę zrobić a nie wprowadzić nowe rządy przy tej chorej ordynacji wyborczej
          • Gość: hiro Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 12:49
            wypie...j konfidencie co to niby z ru nadajesz!
            po prostu nie wpie...j się!
      • net_artgraph Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy 19.09.12, 13:37
        > A ja uważam że Pan Bachalski napewno więcej zrobi niż inni w tym mieście. NIe z ależy mu na kasie bo ma swoje firmy które dają mu utrzymanie.

Oj chłopie, żebyś Ty wiedział... znał prawdę o tych firmach... cyt. " menadżer wie i umie zarządzać", popytaj na mieście to nieduże miasto.

Walczy (a nawet nie walczy wystarczy znaleźć redaktora albo mieć udziały w gazetce i pitolić w gazetach) wyłącznie o kasę dla siebie i poparcia politycznego przed wyborami, szuka bonusów w postaci głosów i zainteresowania swoją osoba. Ten pan miał szanse i do tej pory nie wykazał się.

Może opiszesz te osiągnięcia? Pitu, pitu w lokalnych gazetkach? Może napiszesz o osiągnięciach pozostałych "ojców założycieli"?
    • Gość: hiro od tego patrzenia to oczy ich zabolą:-))) IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 12:27
      niech na ryby pojadą i w spławik się patrzą -na to samo wyjdzie:-)
      bo w tym kraju to nawet ryb nie ma bo za często brały......................................
    • r.kozan Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy na... 19.09.12, 14:37
      Ja i tak czuje nosem że Stowarzyszenie Tylko Gorzów wygra w naszym mieście. Zresztą widać jak niektórym to nie pasuje że TG powstało bo już uważali że mają wyłączność na wszystko. BRAVO i do przodu Panowie z Stowarzyszenia Tylko Gorzów. Pozdrawiam
      • Gość: nicelus Fortuna kołem się toczy. IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 14:55
        r.kozan napisał:

> Zresztą widać jak niektórym to nie pasuje że TG powstało
        > bo już uważali że mają wyłączność na wszystko.

Bardzo trafne spostrzeżenie! Wyłączności na lizanie dupy władzy w Zielonej Górze nikt nie ma. Zawsze się znajdzie ktoś kto lepiej obieca wyborcom w Gorzowie, że nie będzie lizał, a później będzie lizał lepiej niż poprzednik.

• Gość: hiro "Tylko Gorzów" będzie patrzył IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 14:52
      jak zarobić więcej na durniach:-))))))))
      myślę ,że wyczerpaliśmy już wszystkie złote myśli w tym męczącym temacie:-))))
      • Gość: jona co moze stowarzyszenie IP: *.access.telenet.be 19.09.12, 15:10
        A ja ciagle nie otrzymalam odpowiedzi od kogos kto zna sie choc troche na prawie (obowiazkach i prawach stowarzyszen).Co moze stowarzyszenie w PL? Patrzec na rece i w lokalnych mediach krytykowac czy moze cos wiecej????
        • Gość: morda Re: co moze stowarzyszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.12, 16:17
          stowarzyszenia są opiniotwórcze i to chyba ich największa broń, która może być wymierzona w partie polityczne.
          • Gość: nicelus Re: co moze stowarzyszenie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 20:43
            morda napisał(a):

> są opiniotwórcze i to chyba ich największa broń,
            > która może być wymierzona w partie polityczne.

Jeżeli jest to celem statutowym. Tylko że stowarzyszeń jest tak dużo, że nikt się z ich opinią nie liczy.

• Gość: hiro nic! czyli nic IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 16:47
          czyli tyle co ty tutaj:-)) idziemy na wódę...do tej pory nie odpowiedziałaś .
        • Gość: nicelus Re: co moze stowarzyszenie IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.12, 21:34
          jona napisała:

> Co moze stowarzyszenie w PL?

Jeżeli będą bardzo upierdliwi, to marszałek zarządzi, by co trzecie dożynki były na północy województwa.

• Gość: ele ! do cwaniakow Re: co moze stowarzyszenie IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 09:47
            Stowarzyszenie Tylko Gorzów ! podaje 2 tematy którymi trzeba sie zajac !!
            1. www.youtube.com/watch?v=In1KOCeN_6E&feature=player_embedded
            panstwo Obywatelskie ! [ tanie panstwo ]

2. Gangrena komunistycznego przywileju Karta Nauczycielska [ tanie panstwo ]
            Zielona Góra do oswiaty dopłaca 70 mln zł ROCZNIE !!!!!!!! x 4 lata daje to ostronomiczną
            sume 280 mln zł !!!!! [ tu sa naprawde duze pieniadze marnowane na pensum ]

WIECIE CO MOZNA BY ZA TAKĄ SUME ZBUDOWAC ? !! ile domów dla biedniejszej ludnosci
            ile miejsc paracy by powstało gdyby te pieniadze nie były marnowane na oswiate ? !!!!!
            [ 35 % mniej uczniów jest a oswiata dalej jest w tym samym składzie i z tą iloscia szkół !!! ]

Pisze bo wiem ze podobną dopłata na oswiate idzie w Gorzowie !!!! i uczulam ze tutaj sa
            OLBRZYMIE PIENIADZE ! które sa marnowane na komunistyczne przywieleje nauczycieli

co trudne tematy Okregi jednomandatowe i Karta nauczyciela !! to do roboty cwaniaki !!!
            • Gość: ele do Bachalskieg Re: co moze stowarzyszenie IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.12, 09:45
              www.youtube.com/watch?v=In1KOCeN_6E&feature=player_embedded
              Panie Bachalski ! Kochanowski ! MY wyborcy oczekujemy od was byscie sie zajeli tym
              bulwersujacym kłamstwem PO ! 750 tys podpisow w 45 min zostało zmielone

NIE CHOWAJCIE SIE ! to sa autentyczne tematy Polaków Wyborców !!!! kiedy bedziemy głsowac na posłow !
          • Gość: nm Re: co moze stowarzyszenie IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 18:02
            bn
          • Gość: li Re: co moze stowarzyszenie IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 20:42
            bu
          • Gość: mbfddd Re: co moze stowarzyszenie IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.12, 20:03
            guhuitz,
    • Gość: nicelus Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.12, 10:21
      Jeszcze ze 20 lat popatrzą, to się może i czegoś nauczą...

Za kadencji Osękowskiego powstały lub powstają inwestycje za 150 mln zł, do których UZ dołożył tylko 3 mln zł.

• Gość: Maciek Re: Tylko Gorzów będzie patrzył lubuskiej władzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 21:09
      bit.ly/Rm7mJE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka