Dodaj do ulubionych

Obudz sie gorzowska GW

08.10.12, 22:05
To,ze GW gorzowska od dawna “schodzi na psy” nikomu nie trzeba tlumaczyc dlaczego…..Tak, brakuje mi artykulow sprzed kilku lat.Ostatnio i tresc i merytoryka jest do niczego….."Starzy" forumowicze pouciekali, bo jaka gazeta takie forum……Nie moglam pojac dlaczego na forum toleruje sie reklame forum bagietki,ale teraz wszystko jest jasne…..bo i GW brakuje i tematow i pewnie dziennikarzy…. (tu chce mi sie napisac...... ze ktos przewraca sie w grobie.....) .I dlatego .......hahaaaa daje sie szpalty w rece „bagietki”, aby pomadrzyl sie....I tu nie chodzi mi o tresc,ale o sam fakt....Nie jest tajemnica i nie od dzis,ze nie lubie tego kolesia,za jego caloksztalt.....od infantylyzmu po samouwielbienie.....Najlepszy jest podpis pod zdjęciem: "*Robert Bagiński, gorzowski publicysta, były rzecznik Lubuskiej Regionalnej Kasy Chorych i pracownik Kancelarii Premiera w rządzie Jerzego Buzka"
I to jego stwierdzenie:”Jako mieszkaniec Gorzowa mogę być dumny”. Czyzby Tarnowo bylo w Gorzowie,a moze tu chodzi o powiat.....Tu, choc fanka PiS-u nie jestem chce mi sie zawolac.....Obudz sie.....Gazeto Wyborcza wydanie gorzowskie.....Czas na normalne dziennikarskie artykuly,a nie ,a to pradsowka,a to pogoda i teraz na dokladke bagietka....................
Ps. To jest moje prywatne zdanie i wcale innym forumowiczom nie musi sie ono podobac.........
Obserwuj wątek
    • Gość: hiro Re: Obudz sie gorzowska GW IP: *.gorzow.mm.pl 08.10.12, 22:30
      a mnie się podoba. i co teraz?pisze ? pisze! dobrze pisze? dobrze! niech pisze!
    • Gość: nicelus Re: Obudz sie gorzowska GW IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.12, 00:00
      jonapl napisała:

> I tu nie chodzi mi o tresc, ale o sam fakt....
      > Nie jest tajemnica i nie od dzis,ze nie lubie
      > tego kolesia, za jego caloksztalt.....

Może nie zależy im wcale na Pulitzerach skoro chodzi im o treść, a nie o kolesi których lubisz za całokształt?

• Gość: login_t Re: Obudz sie gorzowska GW IP: *.noc.fibertech.net.pl 09.10.12, 08:15
      Odpowiedź jest prosta: jemu zależy.
      • marek_p Re: Obudz sie gorzowska GW 09.10.12, 08:32
        Gość portalu: login_t napisał(a):

> Odpowiedź jest prosta: jemu zależy.

I tu się zgodzę.
        Bagietka przybył długą drogę od czasów swej awanturniczej młodości.
        Czyżby to gorzowski Andrzej Kmicic ? :))))

Pamiętam jak pisałem dla tygodnika Tylko Gorzów.
        Sporo czasu i nie mniej nerwów. Z efektów wcale nie byłem zadowolony, czyli sporo czasu poświęciłem, a powinienem poświęcić więcej.

Powodzenia Robercie i nie schodź z obranej teraz drogi. Nie zmienia to faktu, że Twoje spamowe wątki będę kasował, bom forumowiczom obiecał, a za stary jestem, żeby obietnic nie wypełniać.

Loginie, jak się udał spacer w jesiennej scenerii ? Jednoaktówka z modliszką gotowa ?
        • Gość: login_t Re: Obudz sie gorzowska GW IP: *.noc.fibertech.net.pl 09.10.12, 08:38
          marek_p napisał:

> Loginie, jak się udał spacer w jesiennej scenerii ? Jednoaktówka z modliszką go
          > towa ?

Powiem szczerze, że nie wiem jak się do tego zabrać.

Przepychanki wokół jakiegoś urzędu to jaja, wodewil i farsa.
          Natomiast śmierć szpitala w mieście gdzie dożywa swoich lat moja bliższa i dalsza rodzina to już żarty nie są.
          • marek_p Re: Obudz sie gorzowska GW 09.10.12, 09:02
            Gość portalu: login_t napisał(a):

> Przepychanki wokół jakiegoś urzędu to jaja, wodewil i farsa.
            > Natomiast śmierć szpitala w mieście gdzie dożywa swoich lat moja bliższa
            > i dalsza rodzina to już żarty nie są.

Istotnie zadanie nie jest łatwe.
            Jeśli nie szpital, to może tylko wątek zielonej modliszki ?
            Farsa jak najbardziej była by tu na miejscu.

To będzie lepsze od analizy stowarzyszenia Tylko Gorzów i może niektórym uzmysłowi, że nie powinno się grać, jak się już wie, że przeciwnik ma oznakowane karty i każde następne rozdanie wygra.
            Trzeba stolik przewrócić do góry nogami, krzycząc coś o karcianych oszustach.

Nie wiem ostatecznie, czy znajdziemy grupę trubadurów, którzy by to odegrali, ale obiecuję, że Twoje dzieło nie zostanie zapomniane. Fajnie by było, gdybyśmy mogli w nim współuczestniczyć, coś dodać od siebie..., tylko wiesz Loginie, Ty się na tym znasz i musisz być nam tu wodzem.

> Powiem szczerze, że nie wiem jak się do tego zabrać.

Dzięki, że myślisz.
          • Gość: nicelus Re: Obudz sie gorzowska GW IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.12, 18:00
            login_t napisał(a):

> Powiem szczerze, że nie wiem jak się do tego zabrać.

A lubuski poseł kulki na wojnę kręci.

• Gość: nicelus Budzić trzeba Gorzów. IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.12, 10:11
      jonapl napisała:

> Tu, choc fanka PiS-u nie jestem chce mi sie zawolac.....
      > Obudz sie.....Gazeto Wyborcza wydanie gorzowskie.....

PiS-owi chodziło o Polskę. Ale mniejsza o PiS. Bagietka zwrócił uwagę na istotne sprawy.

Gdy dzieje się krzywda i miarka się przebierze, to wszyscy ludzie bezładnie wypluwają z siebie wszystko co ich boli. W tym jazgocie łatwo zgubić to co najważniejsze i wtedy dyrekcja wykona swoje zadanie otrzymane od zarządu województwa, które jest jasne i klarowne. Zlikwidować publiczny szpital w Gorzowie i powołać w jego miejsce spółkę, a publiczny szpital w Zielonej Górze rozwijać w kierunku publicznej kliniki i na jego bazie budować wydziały medyczne na Uniwersytecie Zielonogórskim.

Ogólnie mieszkańcom Gorzowa chodzi o równe traktowanie obu "pół-stolic" województwa. Jednak co to znaczy równe. Odrzuceni politycy sporządzili raport z którego wynikają różne potencjały, a więc środki powinny być dzielone proporcjonalnie do tych potencjałów a nie po równo i to właśnie zdaniem zarządu województwa się dzieje, więc o co chodzi?

Przeciwko zarządowi obróciła się również gorzowska PO. Nawet najmarniejszy robak się obróci, gdy się go nadepnie. Jednak osoba oskarżona o fałszowanie podpisów wyznaczająca terminy zarządowi województwa budzi jedynie politowanie.

Lepsze jednak nawet to, niż gorzowscy politycy którzy się prostytuują dla nadzieji zobaczenie swoich nazwisk na listach wyborczych.

Najbardziej rzeczowo i precyzyjnie sprawę stawia pospolite ruszenie lokalnych patriotów zebrane przez marka_p w swoim liście do premiera.

Brakuje jednak jasnego i jednolitego stanowiska wszystkich gorzowskich sił politycznych jako przeciwwagi do jasnego i jednolitego stanowiska zarządu województwa. Potrzebny jest wewnątrz-gorzowski dialog i wypracowanie takiego stanowiska. Uściślenie przez prawników itp. Moim skromnym zdaniem powinno być takie że:

Gorzów w żadnym wypadku nie godzi się na likwidację ostatniego z trzech publicznych szpitali, gdyż w perspektywie Gorzów posiada w planie rozwój szkolnictwa wyższego, a w tym powołanie wydziałów medycznych. Likwidacja jedynego publicznego szpitala w mieście zniweczy plany akademickie Gorzowa. Dług szpitala powstał za sprawą władz województwa, oraz dyrektorów powoływanych i nadzorowanych przez te władze. Dlatego dług województwa nie może obciążać w jakikolwiek sposób mieszkańców Gorzowa.

• Gość: prezio Re: Budzić trzeba Gorzów. IP: *.play-internet.pl 10.10.12, 21:53
        ci sami ludzie, którzy tak głośno protestują przeciwko obecnemu likwidatorowi szpitala byli w radzie społecznej już za szmita i jeszcze wcześniej. Pamiętacie niejakiego andrusyszyna z po, który niczym dobrym się nie wsławił, a właściwie skompromitowany odszedł w niebyt, on zaczynał z 3S knuc przeciwko zarządowi szpitala, który walczył z długiem skutecznie.
        Mdli mnie jak ich dzisiaj słucham jak dzielnie walczą o szpital.
        Jak to punkt widzenia się co po niektórym zmienił... Mają nas za idiotów?
        • Gość: nicelus Re: Budzić trzeba Gorzów. IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.12, 10:08
          prezio napisał(a):

> Pamiętacie niejakiego andrusyszyna z po, ...

pamiętam

:D

• pan_hrabia Re: Obudz sie gorzowska GW 09.10.12, 10:33
      I się nie podoba. Bag. to dobrze poinformowany, celny publicysta. Marudzisz. Cóż takiego było w GW kilka lat temu?
      Jęczeć mogą czytelnicy papierowej gazety . Ty z daleka masz co potrzebujesz. Moim zdaniem online jest teraz dużo lepsze niż wczesniej.
    • Gość: hiro gorzowska gazeta wyborcza nie istnieje IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.12, 12:13
      jest gazeta wyborcza ale zielonogórska! dlatego uważam,że forum gazety wyborczej gorzów wlkp powinno być wyłączone.
      dziwi mnie,że do tej pory , tak poważny facet jakim jest marek, jeszcze bierze udział w tej rozgrywce zielonki z gorzowem!i za darmo się podkłada!
      opiekun forum? czyli niepełnosprawni debile piszą pod opieką marka_p?pod dyktando? zgodnie z linią zielonogórskiej gazety? kto nie z wami ten przeciwko?
      • Gość: he he Re: gorzowska gazeta wyborcza nie istnieje IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.12, 12:20
        www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121010/ZUZEL01/121019990
        • Gość: hiro Re: gorzowska gazeta wyborcza nie istnieje IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.12, 12:23
          nie nie przekroczył.mam zdj z tylnego koła..poklatkowe.
        • Gość: hiro ty lepiej pomyśl jak wyjść z trzydziestki:-) IP: *.gorzow.mm.pl 10.10.12, 12:27
          w walce o brąz z toruniem idioto !
    • klodawa1952 Re: Obudz sie gorzowska GW 12.10.12, 05:22
      Tak wogóle to dodatki regionalne/miejskie Gazety zostały zlikwidowane.
    • Gość: nicelus Czyżby Jona obudziła GW? IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.12, 20:31
      Na antenie RMG radny Marek Surmacz (PiS) mówił że premier dużo obiecywał mieszkańcom Mazowieckiego a o drodze S3 w Lubuskim zapomniał, gdyż w Lubuskim jest mniej wyborców.

Radny Sejmiku Województwa Mirosław Marcinkiewicz (PO) zapewnił, że "niczego premier nie obiecywał bez pokrycia".

Co na to GW?

"Premier obiecał drogę S7 do Warszawy. Tylko, że to NIEMOŻLIWE"

Od ponad dwóch lat Jarosław Kaczyński i politycy PiS alarmują, że Nord Stream zablokuje statkom drogę do portu w Świnoujściu.

Donald Tusk i politycy PO triumfalnie ogłaszają jako swój sukces to, że mają uzgodnione, że Nord Stream nie zablokuje statkom drogi do portu w Świnoujściu.

Co na to GW po dwóch latach namysłu?

"Nord Stream blokuje statkom drogę do portu w Świnoujście"

• Gość: nicelus Prawdziwy cud! IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.12, 19:30
      Niesamowity geniusz! Prof. Piotr Glński jeszcze nie został premierem, a już dokonał prawdziwego cudu! Sprawił, że Gazeta Wyborcza krytykuje Donalda Tuska, w wychwala Marię Kaczyńską, Lecha Kaczyńskiego, Janusza Kochanowskiego, Joannę Gwiazdę i Andrzeja Gwiazdę. Coś niesamowitego!

• Gość: ele do mmmOOO Re: Prawdziwy cud! IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 09:58
        wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/ten-lepszy-swiat,2,5274610,kiosk-wiadomosc.html

Słowianie ! to zydowscy zwolenniki wielokulturowosci proponuja nam !! przeczytajcie uważnie !!

Zydzi ! do Izraela kierujcie saw miłosc do wielokutury !!! nas iPolske zostawcie w spokoju !!
        go home Jude
      • Gość: hiro niedouczony geniusz?czy zwykły nieuk z sulęcina? IP: *.gorzow.mm.pl 15.10.12, 12:29
        forum.gazeta.pl/forum/w,58,138664003,138860005,Re_do_marka_p.html
        > bo z tego co czytam i widzę to bagietka ma więcej do powiedzenia niż cała gazet
        > a wyborcza razem wzięta. nie on jako on ale ludzie z którymi ma pecha gadać....
        > ..bo ja bym z nimi nie gadał bo to politycy.nie zauważasz pewnie nawet jak spry
        > tnie i :rakiem" gazeta wycofuje swoje poparcie po? wyluzuj ...poczytaj ...oceń.
        > .......... a przede wszystkim pośmiej się z głupoty! bo śmiech to zdrowie!
        bo pewnie zaraz wszechwiedzący coś poprzekręca:-)))))
      • Gość: vcc Re: Prawdziwy cud! IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 13:37
        mb
    • wolfenstein3d to zacznij pisać artyukuły 15.10.12, 11:20
      zamiast marudzić.

gorzowianie.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka