slawek_wieczorek
05.11.12, 02:45
Profesor fizyki, człowiek wielu talentów i niezmożonej energii, autor licznych książek i publikacji prasowych. Animator i wieloletni przewodniczący Ruchu na rzecz Jednomandatowych Okręgów Wyborczych, radny Miasta Wrocławia. Niezłomnie walczył o wyjaśnienie afery FOZZ. Działacz Solidarności i wrocławskiej konspiracji stanu wojennego, podziemny publicysta i współpracownik Solidarności Walczącej, internowany w Nysie. Miał lat 73.
Niezłomny publicysta "Naszej Polski", "Gazety Polskiej" i "Najwyższego czasu!"
Na moje zaproszenie w 2001 roku przyjechał do Ustronia Morskiego na Zlot Młodzieży Prawicowej. I nie dało się odczuć intelektualnych różnic. Z profesorem, po ujmującym wykładzie, integrowaliśmy się przy piwie. I równie porywający wielotysięczny Zlot boJOWników w poznańskiej auli Akademii Wychowania Fizycznego. Polonusi z całego świata.
Panie Profesorze!
Spogląda Pan na nas z innego, lepszego świata. I zwyciężają nasze ideały. Nie ma wszak już oszukańczej Listy Krajowej
Mówił o Panu niedawno w Gorzowie Wlkp. Paweł Kukiz. Marzyłem, aby przyjechał Pan do nas i coś dopowiedział...
Ja i moi współpracownicy kreśliliśmy plany” - z ostatniego radiowego przemówienia Prezydenta Stefana Starzyńskiego do mieszkańców walczącej Stolicy we wrześniu 1939 roku.
W sobotę 10 listopada o godz.13 przy gorzowskiej Katedrze odbędzie się happening promujący akcję zmieleni.pl połączony ze zbieraniem podpisów pod ogólnopolskie referendum w sprawie zmiany ordynacji wyborczej i wprowadzenia Jednomandatowych Okręgów Wyborczych(JOW).
Zapraszamy wszystkich Polaków którym na sercu leży dobro Polski bez względu na poglądy polityczne.Akcja ma charakter OBYWATELSKI co oznacza że w tej ważnej sprawie WSZYSCY Polacy powinni się zjednoczyć.Zapraszamy całe rodziny z dziećmi.Dla dzieci rozdamy baloniki z logo akcji.