Dodaj do ulubionych

Plac zabaw na Wieprzycach zdeklasował rywali. W...

18.12.12, 19:32
wg mnie powinien być internetowy system głosowania
i po nr peselu i po nr dowodu os. można byłoby wybrać
co powinno być faktycznie potrzebne.

mamy 21 wiek ...
Obserwuj wątek
    • Gość: mmmmmm000 Re: Plac zabaw na Wieprzycach zdeklasował rywali. IP: *.net.pbthawe.eu 18.12.12, 20:13
      zdaje się, że wprowadzenie takiego systemy głosowania byłoby droższe niż ten przeznaczony do rozdysponowania milion...
      • Gość: Bernard Gratulacje dla miasta!!! IP: *.net.albertacom.com 18.12.12, 21:51
        Hey,
        Brawo radni PO, SLD i Nadziei dla Gorzowa !!!!!
        Brawo Prezydent i Magistrat.
        W tym kryzysowym marazmie powialo w Gorzowie odrobine nadzieja i optymizmem...
        Gratulacje dla miasta.
        Demokracja dziala!!!!
        PS. PiS? Do diabla z PiS-em
        he he he he
        • Gość: bart bernard falubazie czego tu szukasz trollu ??? IP: *.kwidzyn.mm.pl 18.12.12, 23:47
          ... do pierdla z komuchami ...
        • danny_boy Re: Gratulacje dla miasta!!! 19.12.12, 22:56
          Gość portalu: Bernard napisał(a):
          > Do diabla z PiS-em
          To się mówi: w PIS-du :)
    • Gość: Gorzowianin Re: Plac zabaw na Wieprzycach zdeklasował rywali. IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.12, 05:51
      Swietna robota. Zal bylo sluchac narzekajacych na glosowanie mieszkancow pisowcow tylko dlatego ze autorem pomyslu byla Sibinska.
      • Gość: Bernard Re: Plac zabaw na Wieprzycach zdeklasował rywali. IP: *.net.albertacom.com 19.12.12, 08:25
        Hey Gorzowianin,
        Mogli dolaczyc sie do inicjatywy i "ladnie by wygladali"....
        A tak wyszli na tych co dzieciom placow zabaw odmawiaja i kochaja rozpieprzone chodniki...
        A co ja caly czas pisze?
        Tym dla pisu "lepiej" im w Gorzowie gorzej...
        Wszelkie inicjatywy mogaca cos poprawic...sa przez nich torpedowane...
        To smutne...i nawet z politycngo punktu widzenia...nielogiczne
        No ale... chyba wiedza co robia...
        Przyjda wybory i Gorzowianie beda pamietac....
        Jak zawsze....
        A dzieciakom z Wieprzyc zycze dobrej zabawy!!!!
        :):):):):)
    • rabi_ltd równi i równiejsi 19.12.12, 12:22
      Ciekawi mnie kryterium wpisywania inwestycji na listę do głosowania.
      Jak to się stało, że np. w kryterium "place zabaw" obok "ulicznych" placów zabaw wpisano "przyszkolny" plac zabaw? Przecież to jawne uprzywilejowanie, do czego pośrednio przyznaje się pani Dyrektor szkoły: "My drukowaliśmy ankiety, a potem dzieci pod pachą przynosiły je wypełnione wielkimi stertami"
      Zawsze łatwiej jest wygrać plebiscyt gdy ma się koordynatora i zaplecze, w tym przypadku panią Dyrektor i szkolne ksero, komputer i drukarkę. Nie równa walka Goliata z Dawidem. Ciekawe jak wyglądała by rywalizacja na "przyszkolne" place zabaw gdyby do rywalizacji przystąpiły np. SP16, SP9 z SP 12?
      Demokracja to najlepszy ustrój, gdy dostęp do rywalizacji demokratycznej jest równy.
      A w tym przypadku taki nie był!
      Idea słuszna lecz "spierd...no" na starcie. Może w przyszłym roku będzie uczciwiej zorganizowane.
      • danny_boy Re: równi i równiejsi 19.12.12, 23:01
        >Demokracja to najlepszy ustrój, gdy dostęp do rywalizacji demokratycznej jest równy.
        >A w tym przypadku taki nie był!
        Demokracja jest, ale pod warunkiem, że nasi wygrywają, jak to Solidarność zawsze by chciała.
        Nikt nie bronił rodzicom czy nauczycielom ze wspomnianych szkół zgłosić projektu placu do budżetu (o ile już nie mają takich placów), a dyrektorka z 12-ki, jak widać, nie pierdzi na stołku, tylko działa i o to masz do nie pretensje, tak?
        • rabi_ltd Re: równi i równiejsi 20.12.12, 00:03
          Danny chłopie,
          właśnie w tym problem, że NIKT nie wie jak można było zgłaszać projekty!
          Ba NIKT nie wie, KTO decydował i na jakich zasadach wpisywał projekty na listę do głosowania?
          Dla zabawy dodam, że tego projektu o "placu zabaw przy szkole nr 12" nie było w zgłaszanych wcześniejszych latach inicjatywach obywatelskich.
          I dodam, że NIKT nie chce się przyznać jako "ojciec sukcesu", "autor tego genialnego projektu". Pani Dyrektor nim nie była, ona pełniła rolę koordynatora. Nie ma śladu o zgłoszeniu tego projektu.
          Dlatego mnie ciekawi; KTO zgłaszał i KTO wybierał "projekty"?
          Mam takie odczucie, że było to "robione" na łapu-capu, ktoś coś rzucił aby było, a ktoś na tym skorzystał. Dlatego napisałem, że są "równi i równiejsi". Uważam, że idea obywatelskiego budżetu jest słuszna lecz tym bardziej musi być transparentna i dająca równe szanse wszystkim uczestnikom.
          • danny_boy Re: równi i równiejsi 20.12.12, 00:37
            rabi_ltd napisał:
            > właśnie w tym problem, że NIKT nie wie jak można było zgłaszać projekty!
            Faktycznie, wszędzie gdzie jest wzmianka o projektach, można tylko przeczytać „ Wybranych zostało 38 propozycji”, „realizacje inwestycji wybranych z wniosków złożonych przez mieszkańców”. Jednak można wydedukować, że mieszkańcy od lat zgłaszali radnym jakieś pomysły (moja wspólnota też przez prawie 5 lat prosiła, naciskała radnych, aż w końcu dali kasę na kawałek drogi) i teraz zostały one opublikowane nie jako propozycje radnych, tylko właśnie mieszkańców. Raczej zebrano do kupy i szybko opracowano, to co już było zgłoszone dawnym trybem, bo pomysł rozdysponowania miliona urodził się zbyt późno, żeby zbierać nowe propozycje. W przyszłym roku powinno to już mieć ręce i nogi, czyli odpowiednie wyprzedzenie.
    • slim-ak Plac zabaw na Wieprzycach zdeklasował rywali. W... 19.12.12, 13:59
      hmm
    • Gość: hiro chętnie zobaczymy zdj IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.12, 14:08
      np.z miesiąca września 2013...a nie z dnia otwarcia:-)))))))) plac zabaw na wieprzycach ?!...przepraszam ale śmiechu kupa:-))))))już widzę te tłumy dzieci......takie jak kupujących w nova parku...zablokowany gorzów po otwarciu tej nieszczęsnej galerii :-)))))))
      no cóż...niech budują tylko kto po tym bruku tam dojedzie a dzieci na wieprzycach można policzyć w dwóch rzędach:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • danny_boy Re: Plac zabaw na Wieprzycach zdeklasował rywali. 19.12.12, 22:55
      zambrapl napisał:
      > wg mnie powinien być internetowy system głosowania
      Ja głosowałem przez Internet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka