Dodaj do ulubionych

Referendum przeciw prezydentowi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:28
Jedrzejczak to typowy sld-owiec.Komuchy do kosza.Brawo Szadny (rosnie nam
nowy Sumacz)
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka Gorzowa Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 08:24
      Ja też jestem za odwołaniem Jędrzejczaka, bo co z niego za prezedent. Nie liczy
      się z opinią publiczną, lecz prywata i zaspokojenie własnych ambicji bierze
      górę nad rozsądkiem. Panie Prezedencie Pan jest dla nas a nie my dla Pana!
      Bardzo zawiedliśmy się na Panu! Może się Pan zastanowi czy warto w ten sposób
      prywatyzować ZGM, pomimo że w innych miastach taki sposób nie wypalił i Miasta
      obecnie dokładają więcej do prywatnych kieszeni zarządców. A może o to chodzi!
      bo Pan ma w tym współudział i następna korupcja gotowa! Mało Panu problemów z
      zielenią i innymi aferami! Niech się Pan zastanowi co robi i przejrzy na oczy!
      Pieniądze to nie wszystko. Liczy się dobro mieszkańców naszego pięknego miasta
      Gorzowa Wlkp.!
      • Gość: andy Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 19:17
        "Pieniądze to nie wszystko. Liczy się dobro mieszkańców naszego pięknego miasta
        Gorzowa Wlkp.!"

Zgadnij gdzie on ma dobro mieszkańców....?
      • Gość: Zofia Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 14:42
        Ja tez jestem za odwołaniem Jędrzejczaka!!!!!!!!!!!
        Jest to komuch z krwi i kości!!! Precz z komuną i SLD!
    • Gość: prawnik Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: 213.77.60.* 15.07.04, 09:02
      Kiedy Jedzejczak odejdzie? Pewnie niedługo ale nie dlatego że złoży dymisję,
      czy przegra w referendum. Najprędzej zapakuje szczoteczkę do zębów i uda się
      na "urlop". Z tego miejsca bez możliwości wyjścia i kozystania z telefonu
      trudno być prezydentem.
    • Gość: MAXX Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.07.04, 09:22
      Jedrzejczak to ideal na pewno nie jest ,ale moglibyscie gorzej trafic np.na
      Ronowicz(ktora jest tak nieudolna,że nawet przekretów nie potrafi ).A PO niech
      poczeka na wiosne wygra wybory w kraju porzadzi i zobaczymy co z tych rzadow
      wyniknie..........bo narazie pokrzyczec to jest najlatwiej.
      • gostak Re: Referendum przeciw prezydentowi 15.07.04, 09:56
        Gość portalu: MAXX napisał(a):

> Jedrzejczak to ideal na pewno nie jest ,ale moglibyscie gorzej trafic

mimo licznych wad prezydenta miasto dobrze sie rozwija , ze sie rozwija
        mowia ci co przyjezdzaja tu co jakis czas tylko ,oni to chyba widza najlepiej.
        wyglada ,ze wady sa niezbyt szkodliwe ,albo sa i jakies zalety prezydenta,
        bo chyba nikt nie napisze, ze prezydent w miescie nie ma nic go dadania
        i jego decyje sa nieistotne ?
        • Gość: Hexen Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 10:07
          Ci, którzy przyjeżdżają tu co jakiś czas nie widzą bezrobocia.
          Ludzie nie noszą plakietek z napisem "bezrobotny".

Tymczasem polityka podatkowa i "promocyjna" miasta (czyli przeganianie
          inwestycji podnoszeniem podatków, albo głupotą wysokich urzędników), oraz
          mizerne działanie w sferze edukacyjnej (Gorzów to ciągle grajdół, poniżej
          poziomu Leszna, Konina czy Jeleniej Góry) powodują, że nasze miasto nie ma
          świetlanej przyszłości.
    • Gość: ZBULWERSOWANY Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 10:05
      NIE CHWALCIE TAK TEGO NASZEGO PREZYDENTA! JAKBYŚCIE MIELI NA CODZIEŃ DO
      CZYNIENIA Z JEGO DECYZJAMI I WYKONYWANIEM JEGO ZALECEŃ I POLECEŃ CZĘSTO
      NIEZGODNYCH Z PRAWEM, PRAWDĄ I SAMYM SOBĄ I ROBIONYCH "POD NIEGO" TO BYŚCIE
      WIEDZIELI CZEMU LUDZIE SIĘ TAK BUNTUJĄ I CHCĄ MÓWIĄC BRZYDKO WYMIENIĆ GO "NA
      LEPSZY MODEL". NIE MÓWIĘ, ZE NIC NIE ROBI PAN PREZYDENT, ALE CZEMU CZĘSTO JEST
      TO KOSZTEM LUDZI. A MIAŁO BYĆ TAK PIĘKNIE.......!!!!!!
      • agis10 Re: Referendum przeciw prezydentowi 15.07.04, 10:22
        Jędrzejczak jest kiepskim prezydentem. Jego i jego ekipy działania w ostatnich
        latach szkodzą Miastu. Kwestie korupcji i niejasnych powiązań to jedna sprawa,
        drugą zaś jest brak wizji rozwoju Gorzowa, brak wspierania tych procesów które
        dają nam szansę na awans cewilizacyjny. Kompletna indolencja w pozyskiwaniu i
        kontaktach z inwestorami zewnętrznymi, lekceważenie i brak wsparcia dla
        drobnych firm gorzowskich, brak zrozumienia tego, że Gorzów może i powinien
        rozwijać się oraz promować w ścisłym współdziałaniu z okolicznymi gminami i
        powiatami... Jednym słowem czas na zmianę... Pytanie jest jedno czy aby jednego
        partyjniactwa i kolesiostwa nie zastąpimy innym?...
    • Gość: zzz Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 10:19
      To już było tylko, że w Szczecinie i wiadomo, że referendum to tylko marnowanie
      kasy...
    • Gość: Tomek Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 10:24
      Eeeee.... a mnie działania pana Szadnego wyglądają jak skok na kasę. Nie udało
      się w wyborach do Parlamentu Europejskiego - a żyć z czegoś trzeba. Nie jestem
      fanem prezydenta J., ale oby nerwowe działania nie okazały się realizacją
      powiedzenia "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Jak sobie pomyślę jaki
      mógłby być Gorzów pod rządami Surmacza, czy innej Rafalskiej, to mnie ciarki po
      plecach przechodzą. Szadny póki co jest mi znany tylko z tego, że do swoich
      ulotek wyborczych przyklejał grosiki :).
      • Gość: czarli Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.zmarciniak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:22
        Żygać mi się chciało jak zobaczyłem poniżający grosik Pana Szadnego. Jak sie
        dorwie do koryta to sobie odbierze ×1000. A te komentaże powyżej to rozumiem że
        ze zrzeszenia PO i na wyraźne polecenie. Ja jako bezpartyjny mieszkaniec tego
        miasta zauważyłem tylko pozytywne elementy pracy Prezydenta (poza żenującą
        wypowiedzią na temat ludzi oglądających jego mieszkanie). Słowianka, drogi,
        niedawno chęć wybudowania multikina (sprzeciw PO), trasa przez Park Kopernika.
        Nie trzeba być debilem żeby zobaczyć że sporo zmieniło się w mieście na lepsze.
        Ale Ci fałszywcy jak Pani Rafalska zawsze muszą pierdzielić jakieś kłamstwa.
        Zabaczymy jak będzie Pani R po następnych wyborach żądziła. Będę się
        przypatrywał.I obym się co do niej mylił, i żeby PO stanęło na wysokości
        zadania (min na poziomie SLD w Gorzowie)
        • Gość: ab Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 14:09
          Myślę,że referendum może bardzo pomóc Panu Prezydentowi.Szadny sam sobie
          strzela samobója.I to ma być polityk.Pierwsze drze ryja ,żeby nie było kina w
          Gorzowie,a potem mówi że prezydent nie ściąga inwestorów.A to on,Surmacz(czytaj
          Marcinkiewicze)zrobili aferę z kinem.Gorzowiacy im tego nie zapomną.A Prezydent
          po referendum się umocni, także następną kadencje ma gwarantowaną.Ciekawe czyj
          to jest pomysł z tym referendum.To że Szadny palnął w to wierzę ,ale pomysł
          musi być czyjś.
          • Gość: !!!! Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:19
            "...ale pomysł
            > musi być czyjś...."

Mój i chuj...
            • Gość: ab Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 22:51
              Gościu !!!!.Bardzo nieładnie piszesz.Coś taki nerwowy.Brak Ci
              argumentów.Pamiętaj ,że forumowicze mogą cię namierzyć.A wtedy twoja tożsamość
              się ujawni.Także grzeczniej na argumenty.
              • hiro Re: Referendum przeciw prezydentowi 16.07.04, 19:42
                Gość portalu: ab napisał(a):

> Gościu !!!!.Bardzo nieładnie piszesz.Coś taki nerwowy.Brak Ci
                > argumentów.Pamiętaj ,że forumowicze mogą cię namierzyć.A wtedy twoja
                tożsamość
                > się ujawni.Także grzeczniej na argumenty.
                a ty kurwa kim jesteś?!matharienigmapierdolonasięznalazła!!!!!!
                • Gość: ab Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.04, 10:51
                  Hey hiro.Zeby z Tobą dyskutować trzeba zejść do poziomu slamsów.
        • Gość: ab Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 17:53
          Hej czarli.Bardzo dobra opinia.Ludzie bezpartyjni trzeżwo oceniają to co widzą
          i słyszą i ich opinie są najbardziej trafne i pozbawione emocji.Ja też jestem
          zdania,że pod rządami Surmacza Gorzów padnie na kolana.Rafalska nie ma szans na
          prezydenturę bo ją ustrzelił Surmacz.Nie na darmo ryja piłował przeciwko
          budowie kina.Marcinkiewicze mu tego nie zapomną i dostanie 1 miejsce na liście
          pretendentów.Ale żeby być Prezydentem to trzeba mieć jeszcze coś pod
          kopułą.Myślę,że gorzowianie nie strzelą sobie samobója.
        • blic Re: Referendum przeciw prezydentowi 15.07.04, 21:44
          Gość portalu: czarli napisał(a):

> A te komentaże powyżej to rozumiem że
          > ze zrzeszenia PO i na wyraźne polecenie.

Nie. Wszyscy tu są z PiS i SDPl.
    • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Misja Jedrzejczaka zakonczona IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.07.04, 11:57
      Osmiornica Gorzowska,ktora dorownuje skala RywinGate,przerasta o Himalaje
      Starachowice i Lodzka mafie,stala sie faktem.Naturalnym ruchem jest
      natychmiastowe odsuniecie rezysera i aktorow tego haniebnego spektaklu ze
      sceny.To sa sprawdzone standardy miedzynarodowe.
    • Gość: nico Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 14:03
      Oddaj nam swoją chate.A skarpety możesz sobie zostawićPozdrawiam wszystkich
      uczciwych inaczej.Złóżcie samokrytyke towazysze.
      • Gość: 55x Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:16
        Panie Prezydencie- skoro Pan uważa, że miasto wszystkie zamówienia publiczne
        realizowało zgodnie z ustawą, to jak mozna wytłumaczyć , że tylko jedna firma w
        mieście- Budinwest dostawała najbardziej intratne zlecenia za jakieś
        nieprawdobodobne pieniądze, natomiast jako inspektorów nadzoru zupełnie
        oficjalnie zatrudniała Pana , tzn. Urzędu Miasta pracowników. Chodzi mi
        oczywiście o panów z Zarządu Dróg. Jak komisja przetargowa może oceniac w
        sposób rzetelny ofertę takiej firmy? Czy jest prawdą, że wydał im Pan zgodę na
        pracę w nadzorowaniu miejskich inwestycji? Ile osób zatrudniał BUDINWEST? Przy
        takiej kasie mogloby sie wyzywić swobodnie z kilkadziesiąt osób. A tu paru
        facetów w mieście dostawało niawyobrażalną kasę! Proszę w koncu ujawnić jakiego
        to są rzędu pieniądze!
        • Gość: Czytelnik Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 17:43
          Odsyłam do ostatniego numeru ,,Tylko Gorzów'' _ artykuł ,,Korupcyje
          puuzle''.Tam jest wycena.
          • Gość: open Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.04, 23:07
            JUż widzę te tłumy na referendum jak 80% nie wie jak prezydent wyglada. Znają
            Go przeciwnicy i chętni na posady . W mieście układy zmieniają się od 89r. i
            referendum powino dotyczyć akurat nie dokonań Jedrzejczaka, a poprzedników .
            Dwudziestolatkowie mogą nie pamiętać przemysłowego miasta z niedoborem ludzi do
            pracy. Ach któż to nam w ostatnich latach sprawił to 20 % bezrobocie . Ludzi
            nie posiadających forsy na czynsz mieszkaniowy, jedzenie itp.Prezydent Miasta?
            Nie każdy może założyć sobie biznesik w Holandii.
            Czy zmaina ekipy zmieni los doprowadzonych do biedy? Wątpię
            Czy przed rozpoczęciem referendum przebierający nuzkami do władzy i szmalu
            zagwarantują nam ,że Gorzów stanie się miastem ludzi pracujących i bogatych ,że
            czarni nie będą łaykać wszystko co władza miejska im odda. Oj było juz
            tak ,Było.
            Nie nastąpi kolejny rozp..... miasta ze zmainą st.Rynku na katedralny i inne
            takie .
            Jak Szadny jest wstanie to już dziś zapewnic to poprę to referendum.
            Nie rozumiem dlaczego zanim chce sie odwołac ,wcześniej nie dokona się
            rozliczenia za dotychczasową działalność. A jak widać po 11 aresztowanych
            można.
            • hiro Re: Referendum przeciw prezydentowi 16.07.04, 19:44
              Gość portalu: open napisał(a):

> JUż widzę te tłumy na referendum jak 80% nie wie jak prezydent wyglada. Znają
              > Go przeciwnicy i chętni na posady . W mieście układy zmieniają się od 89r. i
              > referendum powino dotyczyć akurat nie dokonań Jedrzejczaka, a poprzedników .
              > Dwudziestolatkowie mogą nie pamiętać przemysłowego miasta z niedoborem ludzi
              do
              >
              > pracy. Ach któż to nam w ostatnich latach sprawił to 20 % bezrobocie . Ludzi
              > nie posiadających forsy na czynsz mieszkaniowy, jedzenie itp.Prezydent
              Miasta?
              > Nie każdy może założyć sobie biznesik w Holandii.
              > Czy zmaina ekipy zmieni los doprowadzonych do biedy? Wątpię
              > Czy przed rozpoczęciem referendum przebierający nuzkami do władzy i szmalu
              > zagwarantują nam ,że Gorzów stanie się miastem ludzi pracujących i
              bogatych ,że
              >
              > czarni nie będą łaykać wszystko co władza miejska im odda. Oj było juz
              > tak ,Było.
              > Nie nastąpi kolejny rozp..... miasta ze zmainą st.Rynku na katedralny i inne
              > takie .
              > Jak Szadny jest wstanie to już dziś zapewnic to poprę to referendum.
              > Nie rozumiem dlaczego zanim chce sie odwołac ,wcześniej nie dokona się
              > rozliczenia za dotychczasową działalność. A jak widać po 11 aresztowanych
              > można.

!!
        • Gość: AMS Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: 212.244.224.* 19.07.04, 11:13
          wy naprawde jestescie tacy naiwni i wierzycie ze skoro w jakiejs gazecie
          wycienili inwestycje na tyle i tyle to cala ta kwota wpada do kieszeni
          inwestora zastepczego??? przeciez po drodze jest tyle kosztow ze po odliczeniu
          wszystkiego jak dobrze pojdzie zostaje moze z 30%.no ale tak to jest jak sie
          nie ma pojecia o branzy budowlanej a gazeta jest jedynym zrodlem informacji.a
          p.Bednarska to nam wyrosla na druga Ewe Szutowicz, nie zapomne jak ta napisala
          kiedys ze na zjezdzalni w slowiance jedzie sie z predkoscia bodajze 170km/h
          buhahahaha:))))))))
    • randap Referendum mozna zarzadzic juz dzisiaj 16.07.04, 17:54
      Argumentem za odwolanie moze byc to, ze Jedrzejczak utracil zdolnosc
      zarzadzania miastem z powodu czestych wizyt u prokuratora.
      Slawne "wizyty u dentysty" Tadzia byly niczym w porownaniu z tymi.
      Poza tym wszystko wskazuje na to , z ktorejs kolejnej juz nie wroci do domu
    • Gość: XXX Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 02:11
      Ciekawe zjawisko - wszchobecny Benek tutaj na tym "temacie" sie nie ujawnia!!!
      Nie broni swego Pupila-Prezydenta? Juz połozył na nim krzyżyk? Teraz podlizuje
      sie Kneciowi - chwali go za kamerki... Ot koniunkturalista.... !!!!!
      • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 17.07.04, 02:28
        Hey XXX,
        Oczywiscie jak zawsze .... racji nie masz...
        Ciagle uwazam, ze Jedrzejczak jest bardzo dobrym na obecne czasy Prezydentem i
        dla dobra miasta powinien pozostac na stanowisku przynajmniej nastepna
        kadencje. Daloby to czas opozycji na zmadrzenie i wylansowanie kogos w
        zblizeniu dobrym jak Jedrzejczak...
        Knec jest swietnym Sekretarzem Miasta i widze go w fotelu Wojewody...
        Jak juz wspomnialem swietne sosunki Knecia Z Jedrzejczakiem bylyby dobrym
        ukladem dla naszego miasta..
        Knec "winien" jest Jedrzejczakowi kilka "przyslug".... Jedrzejczak ma dobra
        pamiec a Knec nie pozostanie "niewdziecznym"..
        Polityka kochany to piekny taniec pod warunkiem ze zansz kroki...

Pozdrawiam...
        • Gość: XXX Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 02:55
          "...Polityka kochany to piekny taniec pod warunkiem ze zansz kroki..."

Jak widze to "krok za krokiem" do Zakładu Karnego i i Jędrzejczak i Kneć jego...
          • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 17.07.04, 04:33
            Hey XXX,
            Znowu pieprzysz jak opetany...
            Nie stac cie na powazna dyskusje???
            Powtorze: Jesli opozycja jest taka jak Ty....Jedrzejczak przejdzie na emeryture
            bedac prezydentem...
            Na glupcow nikt nie glosuje (z calym szacunkiem dla Ciebie)
            Pozdrawiam
            • Gość: XXX Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 04:32
              "...Nie stac cie na powazna dyskusje???..."

Poważnie...!!!!?????
              Z Tobą...!!!!!!?????
              Dyskusja....!!!!?????
              A po jakiego grzyba?
              Na Ciebie szkoda energiiiiii...... - jaja sobie można porobić... taki
              kanapowy... nawet powiem więcej - kanapkowy politykier.... nie powinien być
              traktowany powaznie.... Poważnie!
        • Gość: Zbyniek Knec jest "winien" .. Jedrzejczakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:54
          "CO" jest "WINIEN" Knec Jedrzejczakowi - moze cos wiecej o tym dlugu ???

Mimo ze nie jestem fanem Gazety Lubuskiej to zainteresowala mnie niedawno jedna
          rubryka .. odnosnie kandydatow na Wojewode gdzie o "naszym" Sekretarzu
          z "dlugami" u Prezydenta pisza tak :

" ...Ryszard Knec ma 42 lata, ukonczyl wydzial nauk spolecznych Uniwersytetu w
          Poznaniu. po odbyciu sluzby wojskowej byl kierowca ciezarowki w Niemczech - jak
          mowi - w Polsce nikt go nie chcial. Pozniej sprzedawal koszulki z Seulu, przez
          piec lat pracowal w w Miejskim Osrodku Pomocy Spolecznej w Gorzowie. Od 1998
          roku jest sekretarzem UM w Gorzowie Wlkp. ... "

godny uwagi jest rowniez ten tekst, ktory juz sie pojawil na forum a pochodzi
          rowniez z Gazety Lubuskiej

"... Jeżeli na przykład jeżdżę na desce snowboardowej, a koło mnie jakiś
          facet, który mówi: ,,Fajny trick pan zna'', ja mu na to muszę
          odpowiedzieć: ,,Bo ja jestem z Gorzowa''. To śmieszne, absurdalne nawet. Ale
          utkwię mu w pamięci i będzie myślał: ,,Ale z jajcem ludzie są w tym Gorzowie''.
          Na tym ta promocja polega - mówi sekretarz miasta Ryszard Kneć w naszej
          redakcyjnej debacie o tym, jak się promuje Gorzów. "

a odnosnie Polityki i tanca : to kto by prowadzil ??

Mam wrazenie ze na Gorzowskim Parkiecie kroluje "LOVE PARADE" kolesiow, gdzie
          ze sceny nie schodzi DJ Jedrek , a zyciorysy i kwalifikacje uczestnikow nie sa
          wazne, wazna jest nieustajaca zabawa ... tylko dlaczego kosztem wszystkich
          mieszkancow ??
          • Gość: Bernard Re: Knec jest "winien" .. Jedrzejczakowi IP: *.ed.shawcable.net 17.07.04, 20:15
            Hey Zbyniek,
            Nie czytaj prosze w wypowiedziach wiecej niz jest napisane.
            Nie ma nic "pomiedzy wierszami"...
            Sprawa jest oczywista: Knec pracuje u i dla Jedrzejczaka.
            Knec jest Sekretarzem poniewaz tak chce Jedrzejczak.
            Gdyby nie chcial to by go wymienil na kogos innego.
            Jedrzejczak jest szefem Knecia.
            Ich wspolpraca jest wzorowa. Oboje sa zawodowcami.
            W wypadku mianowania Knecia na Wojewode te dobre stosunki pomoglyby naszemu
            miastu...
            To wszystko.
            Dlaczego niektorym tak trudno widziec interesujace i jakze oczywiste fakty...
            Nie ma zadnych "ciemnych sprawek".
            Pozdrawiam

• Gość: Zbyniek skad ta wiedza ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 21:53
              Skad tak dobre wiadomosci .... !? Za wiare w niewinnosc oraz gorliwosc z jaka
              bronisz Jedrzejczaka powinienes miec w przyszlym roku (o ile jeszcz "Pan
              Tadeusz" bedzie w pelni korzystac z praw publicznych) wmurowana tablice
              pamiatkowa na placu katedralnym - moze bedzie ja widac z kamerki :)

przypomina mi sie anegdota o stawie hodowlanym, z ktorego dawno nie odlawiano
              ryb ... dno zamulone srednia widocznosc - sprawnie, choc powoli poruszaja sie
              juz tylko stare tluste karpie znajace zakamarki mrocznego bajora. Co jakis czas
              pojawia sie w stawie pstrag : zwinny, zdrowy - ale po jakims czasie jest juz
              tylko wysportowanym karpiem ...

Metna woda a Ty wciaz widzisz ryby ... coz niektorzy lubia plywac w scieku
            • Gość: XXX Re: Knec jest "winien" .. Jedrzejczakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 04:42
              Same jajca....

"..Oboje sa zawodowcami.
              "....Oboje sa zawodowcami...."

Zawodzą na całej linii..... za chwilę zaczna nad swoim - skazańca - losem....

"...dobre stosunki pomoglyby naszemu miastu..."

czyje Knecia z Jędrzejczakiem??? Ciekawe.... może i masz rację....
              ale na pewno sie mylisz że pomogłyby (te stosunki...) Waszemu miastu.... niby
              jakim cudem? Tam także już maja stosunki? AAAA!!!chyba że z Tobą...
              • Gość: Bernard Re: Knec jest "winien" .. Jedrzejczakowi IP: *.ed.shawcable.net 18.07.04, 08:47
                Hey XXX,
                Chory jestes...
                Pozdrawiam
                • Gość: . . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 14:30
                  .
                • Gość: XXX Re: Knec jest "winien" .. Jedrzejczakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 03:22
                  "...Chory jestes...
                  > Pozdrawiam..."

jak to chory - chorego...
                  rozumiem...
                  podziwiam....
                  Kanadyjska kindersztubę...
                  • Gość: Bernard Re: Knec jest "winien" .. Jedrzejczakowi IP: *.ed.shawcable.net 19.07.04, 03:40
                    Hey XXX,
                    Rozumiem...ze nie rozumiesz...
                    :)
    • Gość: kids Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.04, 05:06
      Bernard napisała (bo to ciota):
      > Ciagle uwazam, ze Jedrzejczak jest bardzo dobrym na obecne czasy Prezydentem
      i dla dobra miasta powinien pozostac na stanowisku przynajmniej nastepna
      kadencje.

Też tak do tej chwili uważałem. Ale teraz jestem przeciw!, bo skompromitowałbym
      się jako bernkard.
      • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 17.07.04, 05:17
        Hey kids,
        Nigdy nie dawaj wiary plotkom... Tysiac razy powtorzone klamstwo moze stac sie
        prawda...
        Poczekaj najpierw na to co policja, prokuratura i sady powiedza...
        Pozdrawiam
        PS. To ze "wszyscy" cos mowia, nie znaczy ze maja racje...
        • Gość: XXX Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 14:32
          "...Tysiac razy powtorzone klamstwo moze stac sie
          > prawda..."

Właśnie Benek....

a Ty jak pijany płota...
          może liczysz na zadziałanie tego mechanizmu....

I prokurator uwierzy w "niepokalnie" Jędrzejczaka?

• Gość: Obserwator Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.04, 11:41
      Platforma Obywatelska - bicie piany.... im większe bicie piany ... tym lepszy
      wynik wyborczy... PO jak zwykle chętna byle wydać pieniądze (moje) na swoje
      referendum z wynikiem 1 a może nawet 2%... ale jak brzmi referendum... znam
      tylko jednego klienta z Platformy... nabija sobie kasę i chce tym referendum
      zrobić sobie dobrze a więc jak chce sobie zrobić dobrze.. to najlepiej ręką w
      kiblu. Przyjdzie czas sprawę Jędrzejczaka rozwiąże sąd albo sąd ostateczny albo
      będziemy go chwalić... na razie przeszkadza Platformie (w Gorzowie)partii
      długiej i szerokiej jak kanapa... Precz z referendum - szkoda forsy !!!!!
    • Gość: Hexen Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.04, 14:50
      Niezły tekst z Lubuskiej:
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040717/TEMATYDNIA/40716032

Nasz prezydĘt też ma tam swój epizodzik...
      • agis10 Re: Referendum przeciw prezydentowi 17.07.04, 15:44
        Hexen, pisząc, że w tekście prezydent ma swój epizodzik, nie doceniasz jego
        roli. Po pierwsze: Kto zna układy panujące na szczytach wladzy w Gorzowie, ten
        doskonale wie, że nic ważnego w tym Mieście, a tym bardziej w urzędach
        gorzowskich, bez wiedzy i akceptacji prezydenta się nie dzieje. Jeśli ktoś
        myśli, że największe przetargi odbywały się poza jego plecami, ten jest naiwny.
        Wpływać zaś na przetarg można w wieloraki sposób np: poprzez takie
        sformułowanie istotnych warunków zamówienia, aby preferowały określona firme,
        bądź też poprzez "wlaściwy" dobór składu komisji przetargowych. Po drugie:
        Nawet abstrachując od tego co napisałem powyżej, zwierzchnik zawsze odpowiada
        za błedy, a tym bardziej, za przektęty podwładnych. W cywilizowanych krajach za
        5% tych zarzutów jakie się stawia Jedrzejczakowi najwyżej postawione
        osobistości podają się do dymisji...
        • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 17.07.04, 18:40
          Hey agis,
          Napisales:
          "Kto zna układy panujące na szczytach wladzy w Gorzowie, ten
          > doskonale wie, że nic ważnego w tym Mieście, a tym bardziej w urzędach
          > gorzowskich, bez wiedzy i akceptacji prezydenta się nie dzieje. Jeśli ktoś
          > myśli, że największe przetargi odbywały się poza jego plecami, ten jest
          naiwny."
          Za kogo przyjacielu Ty chcesz by Cie na forum uwazano...
          Za kogos kto "zna uklady"???
          Za kogos kto krazy wsrod wielkich tego swieta i zna ich sekrety???
          Jestes ignorant i pozorant. Zalosny do tegoi prostacki.
          Wyciagasz bajeczki, ubierasz w "kto zna uklady" i liczysz na ludzka naiwnosc...
          Masz konkrety to je podaj.
          Prawdopodobnie nie wiesz nawet jak Jedrzejczak wyglada.
          Przestan palic to co palisz...Zejdz na ziemie...
          Pozdrawiam i zdrowia umyslowego zycze.
          • agis10 Re: Referendum przeciw prezydentowi 17.07.04, 20:24
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey agis,
            > Napisales:
            > "Kto zna układy panujące na szczytach wladzy w Gorzowie, ten
            > > doskonale wie, że nic ważnego w tym Mieście, a tym bardziej w urzędach
            > > gorzowskich, bez wiedzy i akceptacji prezydenta się nie dzieje. Jeśli ktoś
            > > myśli, że największe przetargi odbywały się poza jego plecami, ten jest
            naiwny."
            Za kogo przyjacielu Ty chcesz by Cie na forum uwazano...
            > Za kogos kto "zna uklady"???
            > Za kogos kto krazy wsrod wielkich tego swieta i zna ich sekrety???
            > Jestes ignorant i pozorant. Zalosny do tegoi prostacki.
            > Wyciagasz bajeczki, ubierasz w "kto zna uklady" i liczysz na ludzka
            naiwnosc...
            > Masz konkrety to je podaj.
            > Prawdopodobnie nie wiesz nawet jak Jedrzejczak wyglada.
            > Przestan palic to co palisz...Zejdz na ziemie...
            > Pozdrawiam i zdrowia umyslowego zycze.

Po raz drugi muszę odstąpić od zasady ignorowania Twoich postów. Tym razem nie
            z tej racji, że napisałeś coś ciekawego, albo odkrywczego, ale ponieważ w
            prymitywny sposób zaatakowałeś mnie wprost.
            Po pierwsze: Nie znamy się i bynajmniej wcale nie tęsknię aby Cię poznać, lecz
            z tej racji nie wiesz kogo znam, z kim rozmawiam i od kogo posiadam informację.
            Możesz przyjąć do wiadomości bądź nie, że znam nieźle większość osób ze
            szczytów gorzowskiej polityki, o której piszę znacznie mniej niż o niej wiem. A
            nie wszystkie informacje jakie posiadam nadają się do publikacji na forum.
            Po drugie: O tym kto z nas dwóch jest ignorantem, chyba juz przekonałeś się nie
            raz, a i pozostali uczestnicy forum mają na ten temat wyrobione zdanie.
            Po trzecie: Nie dziwi mnie,że prezydentowi i jego otoczeniu mogą powoli
            puszczać nerwy, ale dostrzegam, że również Tobie one puszczają w wyniku coraz
            to nowych informacji o prawdziwym obliczu "wielkiego Tadeusza".
            Po czwarte: Ponownie idę o każdy zakład, że Jędrzejczak, nawet gdyby udało mu
            się wykaraskać i zatuszować obecne afery, w kolejnych wyborach polegnie z
            kretesem. O opozycję się nie martw, Gorzowianie mają dość mądrości aby
            wyciągnąć wnioski z obecnych zawirowań i wynająć do kierowania sprawami Miasta
            menedżera z prawdziwego zdarzenia....
            • Gość: AB Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.04, 22:35
              A KTO JEST TYM MENADŻEREM Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA.ODPOWIEDZ,CHYBA ŻE SIĘ BOISZ
              • agis10 Re: Referendum przeciw prezydentowi 17.07.04, 22:52
                Z pewnością nie jest to żadne z oklepanych i zgranych nazwisk gorzowskiej tzw.
                polityki. Uważam, że w następnych wyborach powinien powstać komitet obywatelski
                który rolę lidera i kandydata na Prezydenta Miasta powierzy osobie z zewnątrz.
                Wykształconemu i doświadczonemu menedżerowi nie uwikłanemu w układy,
                posiadającemu wizję i program dla Gorzowa oraz potrafiącemu wcielać go w życie.
                Wierzcie mi, są takie osoby i to niekoniecznie z Gorzowa. Czas uwiklanych w
                gierki polityczne i układy sitwiarskie polityków w samorządach powoli się
                kończy...
            • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 17.07.04, 23:12
              Hey agis,
              Napisales:
              "Po raz drugi muszę odstąpić od zasady ignorowania Twoich postów. Tym razem nie
              > z tej racji, że napisałeś coś ciekawego, albo odkrywczego, ale ponieważ w
              > prymitywny sposób zaatakowałeś mnie wprost."

To nie ma sensu przyjacielu...
              Zignorowalbys mnie poniewaz napisalem cos "ciekawego i odkrywczego"???
              Czy to zanczy ze gdybym napisal cos glupiego i malo interesujacego to nie
              ignorowalbys mnie??? Pomysl nad tym.
              Lubisz idiotow w towarzystwie???

Napisales tez:
              "o pierwsze: Nie znamy się i bynajmniej wcale nie tęsknię aby Cię poznać, lecz
              > z tej racji nie wiesz kogo znam, z kim rozmawiam i od kogo posiadam
              informację."

Z tym mam wlasnie wielki problem. Dla mnie ktos kto mowi: Ja wiem ale nie
              powiem wiec musicie mi wierzyc jest bujacz i kretacz..
              Bardzo chcialbys bym uwierzyl, ze znasz"ludzi i stosunki" ze wielki swiat
              gorzowskiej polityki to Twoje "odworko". Ze ocierasz sie o"szczyty"
              gorzowskiego swiata...
              Z tego co piszesz i jak piszesz wydaje mi sie oczywistym, ze nikogo nie znasz,
              niczego nie wiesz, a bazujac na plotkach sam tworzysz historyjki...
              Zalosny jestes.
              Hey, forum jest dla kazdego, tylko na glupcow nie licz... nawet tutaj niewielu
              znajdziesz.
              Pozdrawiam

• agis10 Re: Referendum przeciw prezydentowi 17.07.04, 23:37
                Widzisz. W odróżnieniu od Ciebie, ja wiem o czym i o kim piszę, ponieważ znam i
                ludzi i sprawy. Nie muszę się zastanawiać czy w Gorzowie faktycznie jest
                korupcja na szczytach władzy, ponieważ to wiem, a nie tylko się domyślam.
                Natomiast trudno mi rozmawiać z kimś kto wymadrza się na każdy temat nie mając
                o nim zielonego pojęcia, ponadto zaś nie potrafi ze zrozumieniem przeczytac
                prostego zdania. Dotąd nie przyłączałem sie do ataków na Ciebie i dalej nie
                zamierzam się w nie bawić, jednak chcę abyś wiedział, że podobnie jak większość
                na tym forum, uważam Ciebie za idiotę. Sądzę, że dyskusja między nami jest
                zamknięta. Nie odpowiadaj, ponieważ polemika z bełkotem jest strasznie
                męcząca...
                • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 18.07.04, 01:08
                  Hey agis,
                  Napisales:
                  "Widzisz. W odróżnieniu od Ciebie, ja wiem o czym i o kim piszę, ponieważ znam i
                  > ludzi i sprawy."

W tym problem.
                  Ty nic nie wiesz i i nikogo nie znasz.
                  Starasz sie wywrzec wrazenie bycia osba "z wielkiego swiata", a jestes tylko
                  malym konspiratorkiem przy komputerze z misja dokopania Jedrzejczakowi...
                  On nawet nie wie ze Ty istniejesz...
                  Ty mozesz kochany uwazac mnie i kogokolwiek innego za co chcesz..
                  Nie dbam o to... Nikt nie dba...
                  Jestes zalosnym internetowym kombinatorem ktoremu sie wydaje ze historie zmieni
                  ze swej dziupli...
                  Pozdrawiam serdecznie
                  • blic Re: Referendum przeciw prezydentowi 19.07.04, 13:11
                    Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Jestes zalosnym internetowym kombinatorem ktoremu sie wydaje ze historie
                    > zmieni ze swej dziupli...

Można nie kojarzyć kim jest Agis z imienia i nazwiska jeśli nie ma się dostępu
                    do lokalnej prasy. Jeśli jednak ktoś poświęca tyle czasu i energii na śledzenie
                    bieżących informacji o Gorzowie w sieci, co Bernard, to powinien się w takich
                    kwestiach orientować.
                    Informacje, w których Agis jest wspomniany po nazwisku, pojawiały się
                    kilkakrotnie w ciągu ostatnich miesięcy na łamach różnych lokalnych gazet. Były
                    one skoordynowane w czasie z wypowiedziami Agisa na forum. Daje
                    to podstawę do stwierdzenia, że Agis wie doskonale, o czym mówi, ponieważ
                    spotyka się z osobami, o których pisze, z racji swoich zajęć.

Gość portalu Bernard był i jest złośliwym, bezmyślnym trollem.
                    Trolli nie wolno karmić.
                    • landsbergis Re: Referendum przeciw prezydentowi 19.07.04, 13:41
                      blic napisał:

> Można nie kojarzyć kim jest Agis z imienia i nazwiska jeśli nie ma się
                      > dostępu do lokalnej prasy. Jeśli jednak ktoś poświęca tyle czasu i energii na
                      > śledzenie bieżących informacji o Gorzowie w sieci, co Bernard, to powinien
                      > się w takich kwestiach orientować.

Bez przesady. Do tego jest potrzebna umiejętność czytania ze zrozumieniem.

• Gość: XXX Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 15:27
                      Nakarmić trolla... i wysłać do BenKanady....
                    • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 20.07.04, 01:46
                      Hey blic,
                      Absolutnie nie ma sensu to co piszesz.!
                      Z jednej strony twierdzisz, ze "agis" to prawy czlowiek publikujacy fakty i
                      nazwiska i podpisuje sie pod tymi faktami i nazwiskami swoim nazwiskiem...
                      Z drugiej strony ten sam otwarty, szczery i prawy "agis" znalawszy sie na forum
                      nagle zaczyna uzywac pseudonimow, pisac ze on wie ale nie powie..., ze on zna
                      ludzi wysoko...i ma kontakty jeszcze wyzej...
                      Bzdura.
                      Na naiwnego rownego sobie liczysz... Kto w takie bzdury uwierzy.
                      Albo jest otwarty, uczciwy i walczy ze "zlem" pod wlasnym nazwiskiem, albo
                      chowa sie pod pseudonimem i wygaduje bzdury w rodzaju "ja wiem wiec mi
                      wierzcie"... Pajac.
                      Starasz sie kolesia wesprzec (jednoczy was nienawisc do Jedrzejczaka)i ja to
                      rozumiem.
                      Obydwoje jestescie zalosne pajace polityczne.
                      Jak juz wspomnialem, dzieki takiej patetycznej opozycji jak wy, Jedrzejczak
                      zostanie u wladzy tak dlugo jak bedzie chcial.
                      Dlaczego?
                      Poniewaz Gorzowianie durniami, za ktorych ich masz nie sa...
                      Chcesz walczyc z Jedrzejczakiem ? Twoje prawo. Badz jednak madry.
                      Jak dotychczas to wywolujecie oboje smiech.
                      Pozdrawiam dozgonny opozycjonisto (chyba ze zmadrzejesz politycznie)
                      • Gość: ja Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 01:51
                        Dupek...
    • hejdo Nie wazcie sie tykac ojca naszego miasta!!!!!!! 18.07.04, 00:14
      Nie zdajecie sobie sprawy jak jest poterzny i wszechmocny.
      Wydaje mi sie ze na platforme spadnie niedlugo grom z jasnego nieba.
      JUZ PO P.O.
      • Gość: joB Re: Nie wazcie sie tykac ojca naszego miasta!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.04, 00:16
        hejdo gejdo
    • hejdo Tadeusz Wszechmogacy 18.07.04, 00:15
      Tadeusz wajche przeloz.
      Tadeusz przelozy i wszystkich rozlozy.

• Gość: Bernard Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.ed.shawcable.net 18.07.04, 01:12
        Hey hejdo,
        he he he
        Dobre...
        Pozdrawiam i utrzymania dobrego humoru zycze
        • Gość: ja Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 04:56
          Dupek....

P.S.
          Jakoś dziwnie.....kurwa wierzę "Agis10..." a Twoje połajanki śmerdzą fałszem na
          odległość... daltego twierdzę że jesteś dupkiem... to delikatne określenie....
          zasługujesz na bardziej dosadne....
          • Gość: Bernard Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.ed.shawcable.net 18.07.04, 21:40
            Hey ja,
            Znowu nie dotrzymalas slowa...
            Obiecalas wiecej na moje posty nie reagowac...
            Oczywiscie ze wierzysc Agis...
            Kochasz brudy produkowane na forum..
            Dla Ciebie "dobra wiadomosc" to nie wiadomosc...
            Licza sie dla ciebie niesprawdzone i niesprawdzalne pomowienia produkowane
            przez zalosnych zawodowych podszczujkoww idajacych "osoby dobrze
            poinformowane". ...
            Takich jak agis.
            Zywisz sie ta intelektualna padlina kochan jakby jutra nie bylo.
            Czym gorzej tym lepiej - to Twoja oczywista zasada.
            Pozdrawiam
            • Gość: ja Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 23:04
              Dupek...
              • agis10 Re: Tadeusz Wszechmogacy 18.07.04, 23:33
                Wydaje mi się, że w wątku dotyczącym zasadności bądź nie referendum w sprawie
                odwołania Jędrzejczaka z funkcji prezydenta miasta, pomijamy jeszcze jeden
                ważny wątek, wątek kompetencji ekipy otaczajacej prezydenta. Wyznawcy wielkości
                miłościwie nam panujacego jakby zapominają o tym, że o zwierzchniku najczęściej
                świadczą jego podwladni. Nikt nie ma wątpliwości, że owych najbliższych
                podwładnych Jedrzejczak dobrał sobie samodzielnie, kierując się różnymi, lecz
                zawsze pozamerytorycznymi zasadami. Dziś chcąc oceniać Jędrzejczaka jako
                dobrego bądź zlego prezydenta, musimy postawic sobie pytanie: Czy dobrymi,
                czytaj kompetentnymi, wice są Guzenda, Karwowska, Jankowski? Czy dobrym
                sekretarzem jest Kneć?: Czy trafne są nominacje na stanowiska prezesów
                najwazniejszych spółek miejskich czy zakładów budżetowych takich jak ZGM?
                Ciekawi mnie wasze zdanie na ten temat, przy czym zaznaczam, opinia idioty mnie
                nie interesuje...
                • Gość: Bernard Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.ed.shawcable.net 19.07.04, 03:18
                  Hey agis,
                  Zmadrzales przyjacielu...
                  Nie kombinujesz, kie klamiesz , nie zarzucasz nikomu niczego...
                  Po prostu zadajesz rozsadne pytania...
                  Tak trzymaj...
                  Nie udawaj ze znasz odpowiedzi...
                  Najmadrzejszych poznaje sie po ich "Ja naprawde nie wiem"....
                  Czesc glupcze...
                  • Gość: ja Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 03:29
                    Dupek...
                • Gość: XXX Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 03:32
                  Gratuluję pochwały od Dupka-Benka....

Stosuje metode kija i marchewki - a to zgani a to połechce próżność.... stara
                  milicyjna szkoła (dobry i zły milicjant) jednak nie ginie w raz z jej
                  twórcami....
                  • Gość: Bernard Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.ed.shawcable.net 19.07.04, 03:37
                    Hey XXX,
                    Masz racje...
                    Dobre rzeczy pozostaja...
                    Chwal co dobre i gan co zle.
                    Proste, co nie???
                    Pozdrawiam
                    • agis10 Re: Tadeusz Wszechmogacy 19.07.04, 23:44
                      Gorąco polecam wszystkim dzisiejszy artykuł w "Lubuskiej" na temat powiązań
                      pomiędzy prezydentem, niektórymi wysokimi urzędnikami magistrackimi a
                      właścicielami "Budinwestu" i interesów oraz przyjaźni jakie ich wiążą. Ciekawie
                      też będzie jutro, kiedy "Lubuska" publicznie ukaże kulisy ustawianych
                      przetargów za grube miliony.
                      I co panie prezydencie? Nadal będzie pan twierdził, że jest czysty jak łza?
                      Chyba czas powiedzieć, że fajnie było, ale mleko się już rozlało.
                      A co do prezydenckiej ekipy. Pytam się o zdanie innych. Ja na temat tej grupy
                      mam wyrobiona opinię...
                      • Gość: AMS re IP: 212.244.224.* 20.07.04, 09:45
                        chcesz zeby wszyscy odbierali Cie jako wiarygodnego, kompetentnego, znajacego
                        od podszewki cale srodowisko polityczno-budowlane, a odsylasz ludzi do jakiegos
                        brukowca, ktory juz nie raz kompromitowal sie brakiem rzetelnosci. zastanawiam
                        sie tylko, czy robisz to nieswiadomie, bo sam naiwnie wierzysz w te brednie
                        p.Bednarskiej czy jest to dzialanie zamierzone, by po prostu zniszczyc
                        konkurencje i utorowac sobie droge do kolejnych przetargow??po trupach ale do
                        celu - gratuluje. pewnie jestes jednym z tych niespelnionych, ktorzy nie
                        potrafili stworzyc godnej alternatywy dla Budinwestu i jedyne co Ci pozostalo
                        to zacierac rece ze znalazl sie taki Z.M. i kontynuowac tu na forum to co on
                        zaczal. spokojnie, juz niedlugo... Reprezentujesz typowa postawe stereotypowego
                        Polaka - siedziec na d... (np.przed kompem), nic nie robic, zazdroscic
                        sasiadowi ktory ma lepiej ( bo to na pewno przekret ktory nakradl) i obwiniac
                        go o swoja ciezka sytuacje. do roboty a nie czekac az z nieba manna spadnie!
                        • Gość: Hexen Re: re IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.04, 10:19
                          Gość portalu: AMS napisał(a):

> naiwnie wierzysz w te brednie
                          > p.Bednarskiej czy jest to dzialanie zamierzone, by po prostu zniszczyc
                          > konkurencje i utorowac sobie droge do kolejnych przetargow??

Ciiichoo, to wariat...
                        • Gość: XXX Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:11
                          "...siedziec na d... (np.przed kompem), nic nie robic..."

a Ty na czym siedzisz? a może stoisz? jak ciul na weselu....
                          • Gość: AMS re IP: 212.244.224.* 20.07.04, 13:20
                            naucz sie czytac ze zrozumieniem to wtedy mozemy podyskutowac.
                            • Gość: XXX Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 15:34
                              "...naucz sie czytac ze zrozumieniem to wtedy mozemy podyskutowac..."

Czytam ze zrozumieniem... ale co tu jest do rozumienia? Bijecie pianę bo nie wy
                              kasę zarabialiście.... Czytam to z wyrozumiałością konieczną dla zachwianych
                              emocjonalnie, sądzących że ktoś na tym forum nie kreuje siebie tak jak chce...
                              Ja np. dobrzes sie bawię wyłapując błędy i neologizmy i nieoczekiwane
                              konteksty...
                              A do dyskusji jest mi potrzebny partner uwiarygodniony swoja osobą vis a vis...
                              face to face... czy jak to sie nazywa... wszelkie wcielenia wirtualne nie
                              zasługuja na poważne potraktowanie mój drogi Pani/e - A(mator) M(łodych) S
                              (zparagów) Czy jak tam się zwiesz.....
                              • Gość: AMS Re: re IP: 212.244.224.* 21.07.04, 08:38
                                > Czytam ze zrozumieniem... ale co tu jest do rozumienia? Bijecie pianę bo nie
                                > wy kasę zarabialiście....

Mensa Ci nie grozi, to pewne...Ale zanim slowa moje czy kogokolwiek
                                skomentujesz, to dany post przeczytaj z 2, albo najlepiej 5 razy, tak dla
                                pewnosci...Analiza tekstu pod wzgledem merytorycznym - tego ucza w podstawowce
                                (podobno), rece opadaja jak sie czyta te Twoje riposty i zastanawiam sie czy to
                                w ogole do mnie mialo byc. Mi wlasnie zal jest ludzi, ktorym piana z pyska
                                cieknie, bo maja gorzej od innych a nic nie robia by to zmienic. Forumowi
                                pieniacze tez sa zreszta godni politowania..

> Ja np. dobrzes sie bawię wyłapując błędy i neologizmy i nieoczekiwane
                                > konteksty...

A ja sie dobrze bawie wylapujac brak logiki w wypowiedziach co niektorych.

> A do dyskusji jest mi potrzebny partner uwiarygodniony swoja osobą vis a
                                > vis...face to face

Forum jest wlasnie stworzone do dyskusjii, stwarza idealne ku temu warunki, no
                                chyba ze ktos preferuje metody silowe typowe dla miesniakow A(bsolutnie) B(ez)S
                                (zyi), badz popularne wsrod psow - "ktory dluzej wytrzyma wzrok". Niestety
                                (dla Ciebie) tutaj by przekonac kogokolwiek o swoich racjach potrzeba
                                konkretnych i trafnych argumentow, a wiec i Ty nie jestes dla mnie poki co
                                partnerem do dyskusji.

> wszelkie wcielenia wirtualne nie zasługuja na poważne potraktowanie mój drogi
                                > Pani/e - A(mator) M(łodych) S(zparagów) Czy jak tam się zwiesz.....

czyli moj drogi Panie/i XXX (Twojego pseudo nie trzeba rozgryzac, bo tylko z
                                jednym sie kojarzy...) Twoje "wirtualne wcielenie" rowniez nie zasluguje na
                                powazne traktowanie? ok, zapamietam to sobie. pozdrawiam:>

• Gość: Hexen Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.04, 09:47
                        Chodzi o ten tekst:
                        www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/artikkel?SearchID=73178235434312&Avis=GL&Dato=20040719&Kategori=TEMATYDNIA&Lopenr=4071800
                        5&Ref=AR

czy o ten?
                        www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040720/TEMATYDNIA/40719036
                        • Gość: AMS Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: 212.244.224.* 20.07.04, 10:47
                          agis odsylal do artykulu "interes sie kreci" ale na ten dzisiejszy czekal z
                          niecierpliwoscia obgryzajac paznokcie...:)
                        • Gość: XXX Re: Tadeusz Wszechmogacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:16
                          Hexen - mam nieodparte wrażenie że "agis10" chodziło o wymowę faktów a nie o
                          konkretne tytuły...
                          Faktem jest że złodziejstwo rzadzi w Gorzowie...
    • Gość: ... Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 00:26
      ...
    • Gość: ja Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 00:41
      Jakiś dupek wysyła posty z kilku kropek aby temat prowokował na pierwszym
      miejscu... Węszę w tym podtęp miejskich notabli... np. p. Tadeusza i jego
      Knecia...
      • hejdo pan TADEUSZ 20.07.04, 04:16
        pan TADEUSZ zaczyna nabierac wody w usta
        byle nie ze slowianki bo tam jest brudna panie prezydencie!
        • Gość: opoen Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.04, 10:58
          konkretne zarzuty i to nie w stylu ja wiem ale nie powiem co sie dzieje na
          szczycie władzy .Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i jak narazie podstaw brak .
          Równiez to co pisze red Bednarska wiadome jest od lat . Tak było za
          poprzedników tak jest teraz . Tekst i jego powtarznie to tylko wierszówka .
          Wieksze wrażenie moze zrobic informacja w jaki sposób buduje sie takie domy z
          urzędniczej pesji lub ,ze budowano ale urzednicy nie płacili, jak sie jedzie do
          Australi za czyjaś kase i to jest pewny argument wygrania referendum inne jak
          na razie nie
          Ogrodniczka wzieła garki za 120zł i pojechała na fundowana wycieczke, trafiła
          do pudła
          • Gość: AMS Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: 212.244.224.* 20.07.04, 11:09
            coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze ludzie naprawde wierza w to, ze
            praktycznie kazdy kto wybudowal sobie dom to od razu wyskoczyl z kilkuset
            tysiecy zl. jest jeszcze jednak cos takiego jak kredyty, ktore potem sie latami
            splaca wiazac ledwo koniec z koniec wiec nie uogolniajmy. i przestanmy sie
            zastanawiac a skad ten czy tamten ma, tylko dlaczego JA nie mam i co JA moge z
            tym zrobic.a z tych garnkow to do tej pory smiac mi sie chce, juz nie maja sie
            do czego ludzie przyczepic, heh...
            • agis10 Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa 20.07.04, 21:49
              Dziwne, że raz próbuje się ze mnie zrobić bajkopisarza, innym zaś razem
              budowlańca który przegrał jakiś przetarg i dziś węszy wszedzie korupcję.
              Zgadzam się z tym co napisali poprzednicy, że niektóre fakty i powiązania były
              dla wielu Gorzowian znane już wcześniej. Znana była przyjaźń prezydenta z
              wlaścicielami "Budinwestu", znane było i to, że jeden z nich Janusz K. był
              kierownikiem budowy domu prezydenta. Wielu widziało dziwne zbiegi okoliczności
              związane z rozstrzygnięciami kolejnych przetargów na gorzowskie inwestycje i
              nadzór nad nimi. Jeszcze więcej z nas wiedziało, że firmy budowlane nie miały
              nic do gadania w kwestii organizacji kolejnych wyborczych festynów, do których
              jedynie dorabiano ideologię, iż chodzi o jakieś tam otwarcie. Być może jedynie
              nieliczni wiedzieli jakie były kulisy podejmowania decyzji w magistracie i to,
              że nic istotnego bez akceptacji prezydenta tam zdarzyć się nie mogło. O pewnych
              rzeczach wiedziano i mówiło się o nich prywatnie. Innych się jedynie domyślano
              i szeptano o nich po kątach. Jednakże polska praktyka jest taka, że sprawy nie
              wypowiedziane publicznie i nie nagłośnione w prasie nie istnieją. Stąd tak
              wielkie znaczenie faktu, że media, zarówno lokalne jak i ogólnokrajowe, zajęły
              się tą sprawą i głośno mówią, bądź na pierwszych stronach piszą o tym ,co wielu
              w Gorzowie wcześniej wiedziało, lub czego się domyślało. Ważna jest wymowa
              faktów. Czy przyjaźń i prywatne interesy łączące prezydenta z właścicielem
              firmy nieomal monopolizującej miejskie zlecenia w jakiejś dziedzinie jest
              rzeczą bez korupcyjnego podtekstu? Czy fakt, że syn jednego z wiceprezydentów
              pracuje w firmie która zmonopolizowała ubezpieczanie miejskiego majątku, nie ma
              żadnego znaczenia? Czy fakt, że Miasto poręcza kredyty firmie zagrożonej
              upadłością a zarazem płacącą za fety wyborcze, jest normą? Czy prezydent może
              wzruszeniem ramion traktować to, że wysocy miejscy urzędnicy dorabiaja
              sobie "po godzinach" w prywatnej firmie wykonującej miejskie zlecenia? Czy może
              nie brać pośredniej odpowiedzialności za urzędników którym stawia się zarzut
              korupcji? Czy może traktować jako normę fakt, że wykonawcy zleceń organizują na
              swoim terenie biby dla pracowników ZGM i remontują dom dyrektorowi tej firmy?
              Czy można lekceważyć fakt, że Miasto traci 8 milionów złotych na skutek
              przedziwnych kombinacji z terenem pod nowe "tesco"? Tych "czy" mogłoby być
              znacznie więcej, nawet nie wracając do starych lecz nadal nie
              wyjaśnionych "kangurów" czy nieprawnie pobieranych nagród. W każdym normalnym
              demokratycznym kraju z Kanadą na czele, każda z tych wątpliwości z osobna
              byłaby podstawą do dymisji włodarza miasta i dymisji całego jego zaplecza.
              Jeżeli ktoś tego nie rozumie to trudno, widocznie nie dorósł do bycia
              obywatelem normalnego państwa... I jeszcze jedno. Gorzów w ostatnich dwóch
              latach był traktowany przez "drużynę" Jędrzejczaka jak należny jej łup i
              prywatny folwark. Gorzów w zastraszającym tempie zaczął tracić swe szanse
              rozwojowe i to martwi mnie najbardziej...
              • Gość: Bernard Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.ed.shawcable.net 21.07.04, 01:24
                Hey agis,
                Kombinator jestes i kretacz...
                W niektorych srodowiskach okresla sie to jako klamstwo!!!
                Mozesz pisac bardzo duzo... Bedzie to bardzo duzo klamstw!!!
                Pozdrawiam
                • Gość: ja Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 01:26
                  Dupek....
              • Gość: AMS Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: 212.244.224.* 21.07.04, 09:19
                > Dziwne, że raz próbuje się ze mnie zrobić bajkopisarza, innym zaś razem
                > budowlańca który przegrał jakiś przetarg i dziś węszy wszedzie korupcję.

a moze Ty skrajny prawicowiec jestes, hm?

> Znana była przyjaźń prezydenta z wlaścicielami "Budinwestu",

no i co w zwiazku z tym?? Gorzow zbyt wielkim miastem nie jest, wiele ludzi sie
                zna, i to od dziecinstwa (tak jak w tym przypadku) i co, Tadzik zostaje
                prezydentem i od teraz udajemy ze sie nie znamy, bo ktos moglby nam zarzucic
                jakies machlojki? prosze Cie...

> znane było i to, że jeden z nich Janusz K. był kierownikiem budowy domu
                > prezydenta

no i co w zwiazku z tym???? ktos chce wybudowac dom, to powazna innwestycja i
                nie powierza sie jej byle komu. skoro ma sie przyjaciela wlasnie w tej branzy,
                to dla mnie oczywiste jest ze to jemu wlasnie powierzy sie nad tym piecze, po
                co od razu dorabiasz do tego jakas ideologie?? ja nie wiem co Ty sugerujesz, ze
                niby za friko mu robili, zeby potem miec jakies profity przy okazji
                przetargow??? nie rozsmieszaj mnie...

> Jeszcze więcej z nas wiedziało, że firmy budowlane nie miały nic do gadania w
                > kwestii organizacji kolejnych wyborczych festynów, do których
                > jedynie dorabiano ideologię, iż chodzi o jakieś tam otwarcie

chodzi Ci o PBI i Kwasniewskiego? ojej jakie to PBI biedne... ZM chcial
                wypromowac swoja firme i to jest wiadome a teraz robi kolo d... komu sie da
                zeby siebie z tego szamba w ktore sam sie wpakowal wyciagnac - takie sa reguly -
                sypiesz nazwiskami, byle co, byle bylo glosno, efektownie i pozwalalo dobrac
                sie do Tadzika - dostajesz bonusa od prokuratora i jako glowny oskarzony
                wychodzisz po 3mcach podczas gdy inni dalej siedza. przeciez tu nie chodzi o
                jakies przetargi czy afere budowlana, przeciez to czysta polityka, a przy
                okazji oberwie (czesto nieslusznie) sporo osob i konkurencja (z zielonej
                moze?:> )skorzysta, naprawde tego nie widzisz?? czy chcesz dalej mydlic oczy
                ludziom?

> Czy przyjaźń i prywatne interesy łączące prezydenta z właścicielem
                > firmy nieomal monopolizującej miejskie zlecenia w jakiejś dziedzinie jest
                > rzeczą bez korupcyjnego podtekstu

otoz wyobraz sobie ze moze tak byc. masz manie korupcji? Ty myslisz ze
                prezydentowi nikt nie patrzy na rece i jest bezkarny? no ale moze to Ty masz
                racje, wiec przekonaj mnie, bo taki zorientowany jestes, czy sa jakies dowody
                na przekrety o ktorych piszesz, czy tylko pomowienia ktore rzucil ZM przerazony
                wizja 10latek za kratkami. i nie myl monopolu ze zdrowa konkurencja, to nie
                komuna zeby wszystkim po rowno dawac, tylko liczy sie doswiadczenie i
                kwalifikacje i nie mozna sobie pozwolic na kupowanie kota w worku, szczegolnie
                gdy chodzi o duze inwestycje miejskie.

> Być może jedynie nieliczni wiedzieli jakie były kulisy podejmowania decyzji w
                > magistracie

i oczywiscie Ty sie do tych "nielicznych" zaliczasz, hehe. pzdr
                • Gość: Gorzowianin Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.04, 10:13
                  I na tym właśnie polega problem korupcji w Polsce. Objawia się nasze
                  zakłamanie. Teoretycznie wszyscy są przeciw, uznając, że korupcja to bardzo
                  brzydkie zjawisko i trzeba z nim walczyć. Ale jeśli za łapówkę ja mogę coś
                  załatwić dla siebie, albo jeszcze lepiej, gdy wezmę i zarobię, to to juz nie
                  jest takie brzydkie! Filozofia Kalego święci triumfy.
                  Swoją drogą ciekawe, czy Pan Prezydent albo Pan Dyrektor, korzystając z usług
                  zaprzyjaźnionej firmy dostał prawidlową i rzetelną fakturę i ma dowód zaplaty
                  za nią? Jeśli tak, to faktycznie po co się czepiać (choc ja osobiście nie
                  wierzę, że ww rozliczyli sie rzetelnie.)Przed laty I sekretarz Komitetu
                  Wojewódzkiego, gdy nadszedł czas rozliczeń, wyleciał za naprawę przez
                  zaprzyjaźnioną firmę termy gazowej bez rachunku. Nie pamiętacie tego, działacze
                  SLD?
                  • Gość: AMS Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: 212.244.224.* 21.07.04, 10:28
                    > choc ja osobiście nie wierzę, że ww rozliczyli sie rzetelnie

hm, a ja mysle ze w przypadku osob publicznych ciezko by bylo tego typu
                    przekret zrobic, zreszta juz dawno by sie tym urzad skarbowy zajal. wierzyc to
                    sobie mozna w rozne rzeczy ale tutaj to raczej przydalyby sie jakies konkretne
                    fakty i dowody, ktorych wciaz brak.
                    • Gość: obserwator Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:27
                      "...ciezko by bylo tego typu
                      > przekret zrobic..."

Nikt nie twierdzi że łatwo zrobić taki przekręt - nie mówimy o skali trudności
                      lecz o samym przekręcie - z Twojego postu wynika że jest to możliwe i mam
                      nadzieję że prokurator to udowodni... choć to takze nie będzie łatwe. Gorzów
                      trzeba oczyścić z takich szumowin które dorwały się do władzy....
                      A to ze Urząd Skarbowy niczego nie zauważył - jak śpiewa Kaczmarski - "...i kat
                      ma także wydatki..." - nadejdzie czas rozliczania Skarbówki...
                      Trudno oczekiwać ze jakieś konkretne dowody przekrętów ktoś opublikuje na
                      łamach forum - sam mówisz że taki przekręt to sprawa niełatwa....
                      • Gość: AMS Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: 212.244.224.* 21.07.04, 13:29
                        twierdze rowniez, ze aby zrobic taki przekret to musieliby byc oblakanymi
                        samobojcami, tym bardziej ze o relacjach Tadzik-Budinwest pisano juz w prasie
                        kilka lat temu, wiec prezydentowi szczegolnie patrzy sie na rece jesli chodzi o
                        jakiekolwiek inwestycje budowlane w miescie badz prywatne, lecz zwiazane z w/w.
                        • Gość: obserwator Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 13:41
                          W myśl zasady że pod latarnia najciemniej.... a co do ich skłonności
                          samobójczych to śmiem przypuszczać że lubia przypływ adrenaliny... a bywaja
                          samobójstwa pozorowane....
              • Gość: Sołtys Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.poczta.poznan.pl 21.07.04, 11:23
                Drogi Agis -ie 10. Jak masz problemy i cierpisz na rozdojenie jaźni to sam
                powiedz kim jesteś. Myślę, że jesteś bajkopisarzem. Lecz jestem pewien że
                jesteś osobą zranioną. A może jesteś byłym członkiem SLD i na dodatek który
                chciał zrobić biznes kosztem miasta, a prezydent nie poszedł na ten układ.
                • blic Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa 21.07.04, 12:22
                  Gość portalu: Sołtys napisał(a):

> A może jesteś byłym członkiem SLD i na dodatek który
                  > chciał zrobić biznes kosztem miasta, a prezydent nie poszedł na ten układ

Masz częściowo rację w powyższym zdaniu.
                  Ponownie, kto nie śledzi wydarzeń gospodarczych w Gorzowie, ten tylko dzwonem
                  pustym jest.
                  A największy dzwon jest obecnie w... Kanadzie. :))
                  • agis10 Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa 21.07.04, 21:36
                    Drogi Sołtysie co piszesz z miłego sercu memu Poznania. Może jak to już napisał
                    Blic, częściowo masz rację. Może faktycznie był sobie nie całkiem szeregowy
                    działacz SLD, który zajmując się promocją i uczestnicząc w niektórych
                    kampaniach wyborczych wiele rzeczy widział i stąd wypowiada się dość
                    kategorycznie o sprawach które zna? Może stało się tak, że zajmując się swoją
                    ideafix czyli promocją Miasta i Regionu, sprowadził on do Gorzowa jakichś
                    inwestorów Może było też tak, że początkowy entuzjazm w Ratuszu wobec tychże
                    gwałtownie wygasł kiedy nie zgodzili się oni aby określona i wskazana im firma
                    prowadziła ich inwestycję? Być może ów entuzjazm zmienił się w niechęć, kiedy
                    ów działacz zaczął dopominać się o wyjaśnienie niektórych korupcyjnych
                    niejasności w jednym z zakładów budżetowych Miasta i doprowadził do oddania
                    sprawy do prokuratury? Być może z drugiej strony po przyjrzeniu się mechanizmom
                    podejmowania decyzji w Mieście i SLD, sposobowi sprawowania włady w Ratuszu,
                    zmieniła się optyka u owej osoby i stwierdził, że to co wydawało mu się
                    kompetentna ekipą jest zwykła sitwą, a to co jawiło sie strategia jest płaską
                    gierką? A może to tylko bajka?...
                    • Gość: Jureczek Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa IP: *.gorzow.mm.pl 21.07.04, 22:22
                      Drogi agisie 10, a może powinienem ci powiedziec drogi A.G.!
                      Były ideologu SLD, dobrze, że napiętnujesz złodziejstwo i iście mafijne
                      powiązania.Ale mam pytanie, czy nie jest to rewanż za to, że na poligonie nie
                      wyrosło pole golfowe, o ktorego budowę tak zabiegaleś?
                      Mógłbyś sobie teraz pykać z byłym wojewodą w dołki i czas by ci leciał w
                      atmosferze, takiej w jakiej ci leciał, gdy byłeś mocno zaangażowany w kolejne
                      kampanie wyborcze! Dlaczego wtedy, gdy byłeś aktywistą SLD, nie krzyczałeś
                      głośno o aferach i korupcji? Czyżby dlatego, że sam chciałeś ubić z kolesiami
                      interesik? Nic nie wyszło, chłopczyk się popłakał i zabrał zabawki....
                      • agis10 Re: Do zrealizowania referendum potrzebne sa 21.07.04, 22:51
                        Drogi Jureczku. Jedno sprostowanie. Tak się zdarzyło, że w dużej mierze pole
                        nie powstało w rewanżu za to, że zacząłem głośno piętnować dziwne powiązania i
                        korupcję w niektórych miejskich instytucjach a nie na odwrót. Tak więc o
                        nieprawidlowościach w SLD krzyczałem wtedy, kiedy byłem jeszcze członkiem
                        zarządu tej partii, dziś o tym nie krzyczę ponieważ szkoda słów. Można
                        powiedzieć, że dlaczego nie krzyczałem rok albo dwa wcześniej. Pewnie z
                        naiwności. Może za późno dostrzegłem to co się w Gorzowie dzieje... A o golfa
                        bym się nie martwił, popykac można niekoniecznie w Gorzowie...
    • Gość: XXX Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 23:01
      Mówiąc po Poznańsku - blubry opowiadzcie - kiedy to referendum? Jakieś konkrety
      bo jak do taj pory to zalatuje maglem....
      • Gość: Bernard Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.ed.shawcable.net 24.07.04, 00:46
        Hey XXX,
        Chyba zauwazyles ze wiekszosc tzw."faktow" na tym forum to bujdy lub pobozne
        zyczenia...
        Niektorzy mysla, ze jak tak beda "pieprzyc" wystarczajaca dlugo to cos na pewno
        sie stanie...
        Co oni pala???
        Pozdrawiam
    • Gość: Zbyniek Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:04
      to co z tym referendum he? tylko burza w szklance wody .. jak niedzwiedz krwawi
      nawet szczury robia sie smiale - nie porownuje oczywiscie zadnej osoby do tego
      szlachetnego gryzonia - ale chyba znow bedziemy czekac az ktos wyjmie karty
      Tadeuszowi z rekawa ...
    • Gość: Zbyniek Re: Referendum przeciw prezydentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 19:10
      zreszta ... ciekaw jestem jaka bylaby frekwencja -biorac pod uwage wyniki
      referendum akcesyjnego z poprzedniego roku .. chyba ludzie nie wierza ze cos
      moga zmienic. Mam nadzieje ze to nie jest rosnaca tendencja udzialu obywateli w
      jakichkolwiek wyborach publicznych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka