slawek_wieczorek Zawiadomienie do PO 09.10.14, 18:33 Prokuratura Okręgowa w Gorzowie Wlkp. ZAWIADOMIENIE O POPEŁNIENIU PRZESTĘPSTWA Zawiadamiam o notorycznym poświadczaniu nieprawdy przez pracowników Urzędu Gminy w Kłodawie, tj. o czyn z Art. 271 § 1. Kodeksu karnego. UZASADNIENIE W Decyzji z dnia 4 kwietnia 2014 roku Sekretarz Gminy Kłodawa Karolina Niciejewska kłamliwie i oszczerczo podała: „obecnie strona nie zamieszkuje w Różankach pod wskazanym adresem. Ustalono, że w/w zamieszkuje na terenie Gorzowa Wlkp., bliższy adres nie jest znany.”, zaś w kolejnych trzech pismach stwierdziła: „Ponadto Strona nie poinformowała o zmianie miejsca zamieszkania. Fakt ten ustalono po sygnałach ze środowiska(…).” Po odebraniu tej korespondencji niezwłocznie zadzwoniłem do Urzędu Gminy w Kłodawie z telefonu stacjonarnego informując, iż przecież mieszkam tu, gdzie mieszkam, a dowodem może być choćby to, iż dzwonię z aparatu domowego oraz 14 kwietnia wystosowałem pismo: „(…) zwracam się z uprzejmym żądaniem powołania biegłego grafologa i sfinansowanie kosztownych ekspertyz. Otóż w zdecydowanej większości przypadków to ja odbieram korespondencję poleconą adresowaną do mnie i członków mojej rodziny, której otrzymanie sygnuję własnoręcznym podpisem na indywidualnych drukach „zwrotne potwierdzenie odbioru”, które wracają do nadawców przesyłek oraz wykazie ogólnym wszystkich rozwożonych danego dnia listów poleconych, które pozostają w dyspozycji Poczty Polskiej. Tak było w przypadku odebrania cytowanej wyżej Decyzji, tak jest chociażby i dzisiaj, gdy odebrałem list polecony z Samorządowego Kolegium Odwoławczego, który zawiera między innymi cztery uchylenia wcześniejszych negatywnych decyzji GOPS, zaś Pani Listonoszka wyraziła głębokie zdziwienie i szczerze się uśmiała, gdy dowiedziała się, iż w miejscu zamieszkania nawet nie przebywam, bo to ja z reguły wychodzę jej do furtki. Na dowód tego, iż zamieszkuję pod wskazanym adresem, a potwierdzenie tej informacji ma istotne znaczenie dla korzystnej dla mnie decyzji o przyznaniu mi świadczeń socjalnych, wnoszę więc o natychmiastowe przeprowadzenie ekspertyz grafologicznych znajdujących się w posiadaniu Poczty Polskiej oraz nadawców listów poleconych moich bardzo licznych własnoręcznych podpisów z okresu ostatnich trzech miesięcy. Jednocześnie apeluję o zaprzestanie nieustannego pasma szykanowania mnie i mych krewnych. Fakt, iż pod aktami bezprawia jak do tej pory podpisują się postaci osobiście karane prawomocnymi wyrokami za przestępstwa pospolite lub dotyczy to związanych z lokalnym układem władzy członków ich rodzin, urąga mej godności osobistej.” W odpowiedzi z dnia 22 kwietnia 2014 roku Wójt Gminy Anna Mołodciak w żaden sposób do tego fragmentu mojego pisma się nie odniosła, za to w trzech Decyzjach z dnia 12 sierpnia 2014 roku stwierdziła: „obecnie strona nie zamieszkuje w Różankach pod wskazanym adresem. Ustalono, że w/w zamieszkuje na terenie Gorzowa Wlkp., bliższy adres nie jest znany.” W międzyczasie w sześciu Decyzjach z dnia 9 maja Kierownik GOPS w Kłodawie Bożena Wójcik identycznie stwierdziła: „obecnie strona nie zamieszkuje w Różankach pod wskazanym adresem. Ustalono, że w/w zamieszkuje na terenie Gorzowa Wlkp., bliższy adres nie jest znany.” Podobnież oświadczyła w sześciu decyzjach z dnia 14 maja, czterech z 15 maja, dwóch z 27 maja oraz jednej z 29 maja, które otrzymałem pocztą w jednej kopercie oraz czterech decyzjach z 5 czerwca. Do mojej skargi w piśmie z dnia 25 czerwca odniósł się Przewodniczący Rady Gminy Kłodawa Andrzej Legan, który w załączeniu przesłał mi Uchwałę Rady Gminy Kłodawa z dnia 18 czerwca pod którą się podpisał, w której napisano o mnie: „nie przebywa on na terenie Różanek” oraz „że skarżący nie przebywa w Różankach”. „Demokratycznie” przegłosowano, że tu, gdzie mieszkam, nie mieszkam, że tu gdzie codziennie jestem, mnie nie ma! Czy wzorem hitlerowskich Ustaw norymberskich Rada Gminy Kłodawa gotowa jest przegłosować, że nie zaliczam się do rodzaju ludzkiego? Co mają powiedzieć lokalni mieszkańcy, którzy regularnie mnie widują? Czy realizując niemal codziennie zakupy w różańskich sklepach „Lewiatan” i Freshmarket pracownicy rozmawiają ze zjawą? Czy w procesji Bożego Ciała podążało widmo, a na gminnych dożynkach pojawił się mój duch? Pikanterii całej sprawie dodaje fakt, iż „nie mieszkając w Różankach”, na swoim podwórku w Różankach odbieram od listonosza kłamliwą korespondencję, którą sygnuję własnoręcznym podpisem. Gmina Kłodawa wykazuje się też rażącą niekonsekwencją, gdyż odmawia mi świadczeń socjalnych z powodu tego, iż tu „nie zamieszkuję”, systematycznie zaś żąda ode mnie opłat, które uiszcza się w zależności od zamieszkałych tam osób, traktując mnie w tym przypadku jako pełnoprawnego mieszkańca! Lecz oprócz wymiaru finansowego sprawa ta ma dla mnie bardziej dotkliwy wymiar sentymentalny. W domu przy ul. Dębowej 17 (przed nadaniem nazw ulic były to Różanki 74) moi Świętej Pamięci Dziadkowie osiedli w 1945 roku po powrocie z robót przymusowych w III Rzeszy i tę posesję moja wielopokoleniowa rodzina zajmuje do dziś, a ja mieszkam tu od urodzenia. Moi Przodkowie nie powrócili już do rodzinnego Januszkowa na Kujawach, lecz to Różanki aż do śmierci stały się ich Nową Ojczyzną i na miejscowym cmentarzu są pochowani. Dziadek Władysław Wieczorek pracował w Urzędzie Powiatowym w Gorzowie Wlkp. jako osiedleńczy. Był represjonowany przez władze stalinowskie – został aresztowany przez Urząd Bezpieczeństwa Publicznego. Babcia Janina Wieczorek z domu Piniewska pracowała w Przedszkolu Wiejskim w Różankach. Oboje, jak mogli, starali się o budowę polskiej tożsamości na Ziemiach Odzyskanych. Teraz przewracają się w grobach na wieść, iż grupa przekupnych urzędników z iście goebbelsowską zapiekłością, w myśl zasady, że „kłamstwo powtarzane sto razy staje się prawdą” wpiera ich wnukowi, że w rodzinnym domu nie mieszka. Wiele osób tyle razy to przeczytawszy odeszłoby od zmysłów i zwariowawszy uwierzyło w istocie, że tu nie mieszka. Uprzejmie informuję, że w Urzędzie Gminy Kłodawa powołano nielegalny związek mający na celu popełnianie przestępstw. Do czasu kolejnych aresztowań wnoszę o wydanie sądowego zakazu przekazywania fałszywych informacji, iż „nie zamieszkuję w Różankach pod wskazanym adresem”. Wnoszę o ściganie: - Pani Bożeny Wójcik, stojącej na czele zorganizowanej grupy przestępczej (równolegle zawiadomienie składam na ręce Szefa Centralnego Biura Antykorupcyjnego Pawła Wojtunika) – matki doskonale znanym organom ścigania i w światku przestępczym Grzegorza i Marcina Wójcików - Pani Karoliny Niciejewskiej – synowej Pani Barbary Niciejewskiej, Głównej Księgowej Urzędu Gminy w Kłodawie, skazanej prawomocnie za przywłaszczenie pieniędzy z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Chwalęcicach przeznaczonych na dzieci upośledzone, po zatarciu się wyroku zajmującej stanowisko urzędnicze ds. rachuby płac - Pana Andrzeja Legana – teścia Pana Piotra Czaplińskiego byłego Sekretarza Gminy Kłodawa, aresztowanego przez Centralne Biuro Antykorupcyjne, skazanego prawomocnym wyrokiem za przyjmowanie łapówek, wyłudzanie pieniędzy z delegacji i przekraczanie uprawnień, aż do uprawomocnienia się wyroku pobierającego niebotyczną pensję (Rada Gminy nie odwołała go ze stanowiska, tylko odsunęła od zajęć) - Pani Anny Mołodciak – matki chrzestnej „układu zamkniętego”. Z uwagi na transparentność życia publicznego oraz ważny interes społeczny podania wyroków do publicznej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormo-czuwa Re: Zawiadomienie do PO IP: 200.98.197.* 09.10.14, 21:45 Łżesz publicznie jak pies. Mieszkasz na osiedlu Piaski blisko pętli tramwajowej przy sklepie Żabka kogo ty ormowcu próbujesz w bambuko robić. Za robotę się weź zacznij płacić podatki a później żądaj jako uczciwy obywatel i podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzow-sos Re: Zawiadomienie do PO 10.10.14, 16:57 12 365,22 zł tyle wynosi ustawowo maksymalne wynagrodzenie wójta. Tymczasem A.Mołodciak uzyskała w 2013r dochód: 146.024,82 zł, a w 2012r. : 152.174,60 zł. Zaś w 2011r. aż 161.846,36 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zawiadomienie do PO IP: *.tktelekom.pl 10.10.14, 18:04 Pytam się, gdzie jest CBA, CBŚ i NIK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Santocko Re: Zawiadomienie do PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 18:34 Masz rację, tylko że te 152.174,60 dotyczy 2011 roku. * dochody: 152 tys. zł pensji, 3 tys. zł zarobił małżonek. www.mmgorzow.pl/artykul/ile-zarabia-prezydent-ile-burmistrzowie-i-wojtowie-7 Co jednak nie zmienia faktu, że pani wójt ewidentnie łamie prawo. A mąż, który jako radny powiatowy i właściciel szkoły nauki jazdy przez cały rok zarobił 3 tys zł? Może jeszcze chodzi ze słoikami na obiady do sióstr zakonnych na Wyszyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Zawiadomienie do PO IP: *.free.aero2.net.pl 10.10.14, 21:37 Gość portalu: Santocko napisał(a): Może jeszcze chodzi ze słoikami na obiady do sióstr zakonny > ch na Wyszyńskiego? O widzę że znawca tematu gdzie można na krzywego pojeść. Korzystasz? Powiedz coś wiecej może też skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: Zawiadomienie do PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.14, 18:05 To jakieś chore. Facet prowadzi własną firmę, do tego dostaje dietę radnego i na miesiąc zarabia 250 zł! Tyle przynajmniej oficjalnie wykazuje. Dlaczego mąż pani wojt zataja dochody? Co na to NIK i UKS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Zawiadomienie do PO IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.14, 13:07 Ale by była heca jakby panią wójt na 2 dni przed wyborami wyprowadzono z urzędu w kajdankach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Zawiadomienie do PO IP: *.centertel.pl 11.10.14, 20:43 Pajace gdzie te koryto za darmo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zawiadomienie do PO IP: *.play-internet.pl 13.10.14, 18:32 Urząd Gminy w Kłodawie to przestępczość zorganizowana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benedykt Re: Zawiadomienie do PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.14, 13:03 Gość portalu: Janek napisał(a): > Urząd Gminy w Kłodawie to przestępczość zorganizowana!!! A mafia to nie łaska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Zawiadomienie do PO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.14, 07:32 Gość portalu: Benedykt napisał(a): > A mafia to nie łaska? Jeżeli przestępczość zorganizowana dotyczy kręgów władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: Zawiadomienie do PO IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.10.14, 10:28 Pan Czapliski to bardzo zaradny człowiek. Nie miał nic, a po 5 latach bycia sekretarzem ma juz 3 domy. Ciekawe ile miałby teraz domów, gdyby CBA w porę go nie zamknęło? A swoją drogą skąd kłodawscy urzędnicy mają pieniądze na takie inwestycje? Przecież w artykule jest tylko mowa tylko o 10 tys zl łapówki. 3 chat się za to w 5 lat nie postawi. Może CBA podejmie dalsze działania i urzad skarbowy też się wezmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Zawiadomienie do PO IP: *.gorzow.mm.pl 30.10.14, 18:48 Wezmą się za majątki złodzieji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Zawiadomienie do PO IP: *.209.41.31.jim-satnet.pl 31.10.14, 17:34 Nie tylko Czapliński ma nieujawnione "dochody". Jakby się tak przyjrzeć kilku innych z Urzędu Gminy też powinno siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zawiadomienie do PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.14, 19:04 Potrzebna jest lustracja majątkowa kłodawskich urzędników. Mieszkańcy mają prawo wiedzieć skąd mają majątek, który nie odpowiada deklarowanym oficjalnie pensjom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Zawiadomienie do PO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 00:57 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > Mieszkańcy mają prawo wiedzieć ... Dość tego olewania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: Zawiadomienie do PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.14, 20:02 Ale Gmina Kłodawa to taka, gdzie obywatela się olewa. Wystarczy przeczytać ten artykuł i komentarze pod nim. Włos się na głowie jerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Z prokuratury: Cztery zarzuty dla sekretarza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.14, 07:43 Ciężko się żyje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Z prokuratury: Cztery zarzuty dla sekretarza IP: *.tktelekom.pl 21.10.14, 18:31 Ale nie w Kłodawie. Czapliński siedział i brał kasę z gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Pismo z PO 24.10.14, 19:38 PROKURATURA OKRĘGOWA Wydział III Nadzoru nad Postępowaniem Przygotowawczym66-400 Gorzów Wlkp., ul. Moniuszki 2 tel. 95 7392 010 fax 95 7392 005 III Ko 288/14 Pani Prokurator Rejonowy w Gorzowie Wlkp. W załączeniu przesyłam - według właściwości - pismo Pana Sławomira Wieczorka z dnia 29 września 2014r., celem załatwienia. Naczelnik Wydziału III Nadzoru nad Postępowaniem Przygotowawczym Mariusz Dąbkowski Prokurator Prokuratury Okręgowej W załączeniu: pismo Do wiadomości: Pan Sławomir Wieczorek Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Pismo do Prokuratury Generalnej 24.10.14, 20:04 Prokuratura Generalna WNIOSEK O ORZECZENIE SĄDOWEGO ZAKAZU ZBLIŻANIA SIĘ DO MOJEJ OSOBY W poczuciu uzasadnionych obaw utraty zdrowia i życia zwracam się ze stanowczą prośbą o orzeczenie sądowego zakazu zbliżania się do mnie przez Panią Bożenę Wójcik – Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kłodawie. UZASADNIENIE Z wyżej wymienionym wnioskiem zwróciłem się już do Pana Marka Biernackiego, Ministra Sprawiedliwości lecz z Biura Ministra Wydziału Skarg i Wniosków otrzymałem pismo, które w załączeniu przekazuję, iż to Prokuratura Generalna jest władna rozpatrzyć moją prośbę. Moja psychofanka Pani Bożena Wójcik obstaje na moje zdrowie i życie, wykorzystując do tego piastowane stanowisko oraz usłużnych jej funkcjonariuszy Policji i Straży Gminnej, wkraczających notorycznie w kolizję z prawem synów oraz podopiecznych w postaci nałogowych alkoholików. Pani Bożena Wójcik, ogarnięta obsesją na punkcie mojej osoby, która jest charakterystyczna dla karanych za skalting psychopatów, którzy nie pozwalają spokojnie żyć gwiazdom ekranu czy estrady, regularnie wyszukuje mnie w rodzinnym domu i miejscach publicznych, wbrew mej woli i przy mym stanowczym sprzeciwie robiąc mi zdjęcia, a wzywanym na interwencję policjantom tłumacząca, iż „jest w pracy i wykonuje obowiązki służbowe”. To „bycie w pracy” ma miejsce także w dni ustawowo wolne od pracy, a nawet w święta państwowe. Korzystając z zajmowanego stanowiska od placówek służby zdrowia wbrew mej woli i przy mym stanowczym sprzeciwie wykrada informacje o moim stanie zdrowia, a więc szczególnie chronione przez ustawodawcę tak zwane dane wrażliwe oraz informacje o stanie majątkowym mojej rodziny. Zaprzyjaźnieni z nią policjanci gromadzą zaś szczegóły z mego życia osobistego. Dysponowanie tak ogromną ilością wiedzy, zdobytej w sposób nieuczciwy, zważywszy na pojawiające się zadziwiająco często finansowe malwersacje dokonywane przez osoby zatrudnione w Urzędzie Gminy w Kłodawie, rodzi uzasadnione obawy wykorzystywania ich do niezgodnych z prawem zachowań, a ja boję się o swoje zdrowie i życie oraz o zdrowie i życie swych najbliższych. Nie daje również spokoju mojej sędziwej, owdowiałej mamie, która przeszła poważny wylew podpajęczynkowy oraz siostrze, która po wypadku widziała tylko na jedno oko i przez wiele miesięcy woziłem ją na wózku inwalidzkim. Pani Bożena Wójcik szarpała się z kaleką, otwierając na siłę drzwi, gdy ta nie chciała dać się sfotografować. Ponadto Pani Bożena Wójcik, łamiąc ewidentnie ustawę o ochronie danych osobowych, treść kierowanych przeze mnie do GOPS osobistych pism bez mojej wiedzy i zgody udostępnia wielu innym osobom, antagonizując mnie z lokalną społecznością, szczególnie zaś nałogowym alkoholikom, którym, będąc w ogromnej łapówkarskiej zażyłości, wypłaca zapomogi. Ostatnio jeden z nich zaszedł mi drogę i oświadczył, że jeśli jeszcze raz coś napiszę, to zostanę porwany, wywieziony do lasu i będę musiał kopać sobie grób. W prowadzonych przez siebie postępowaniach administracyjnych posiłkuje się też dobrze znanymi organom ścigania swoimi synami: Grzegorzem W. i Marcinem W. Pani Bożena Wójcik na terenie Gminy Kłodawa założyła nielegalny związek mający na celu popełnianie przestępstw. Równocześnie informuję, iż już raz byłem tak osaczony przez „układ zamknięty” przed dziesięciu laty, gdy w lokalnym tygodniku opisałem niechlubne wydarzenia związane z gorzowskim posłem. Miałem wówczas wizytę dzielnicowego, po kilka telefonów dziennie z Komendy Miejskiej Policji oraz przesłuchanie w prokuraturze, gdzie postraszono mnie natychmiastowym aresztem i dwuletnim więzieniem. Sprawa przycichła, gdy prześladowanie mnie opisały ogólnopolskie media, wstawiły się za mną Helsińska Fundacja Praw Człowieka i Transparency International, Naczelna Rada Adwokacka przydzieliła mi społecznego obrońcę, a Pani Poseł Elżbieta Radziszewska na ręce Pana poprzednika, Ministra Grzegorza Kurczuka, wniosła interpelację. Do lokalnej prokuratury wniosłem już zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa uporczywego nękania, lecz zostało ono umorzone, gdyż śledczy dali wiarę Pani Bożenie Wójcik, iż wykonuje „obowiązki służbowe”. Podobne zdanie podzielił sąd. Jeśli teraz moja sprawa znów szczęśliwie nie wyjdzie poza opłotki Gorzowa, cały czas będę żyć w panicznym przeświadczeniu zagrożenia zdrowia i życia swego i swych najbliższych. Żyjemy w małej zbiorowości i Pani Bożena Wójcik znana jest również z niemoralnego prowadzenia się. Skoro lokalne społeczności walczą o to, by w pobliżu ich domostw nie stawiać obiektów zamieszkałych przez chorych na AIDS, ważny interes społeczny wymaga, by w trosce o zdrowie moje i mych najbliższych zabronić jej zbliżania się do nas. Wnoszę też o poddanie jej dodatkowym badaniom psychiatrycznym. Korzystając z zajmowanego stanowiska Pani Bożena Wójcik zbiera informacje o samochodach (marka, numery rejestracyjne, a nawet kolor) i regularnie jeździ na giełdę samochodową, gdzie robi zdjęcia znajdującym się tam pojazdom. Interweniującym policjantom tłumaczy, że jest w pracy i wykonuje obowiązki służbowe. Uprzejmie informuję, iż zgłaszały się do mnie osoby, którym skradziono samochody, a które choćby z forów internetowych, gdzie w formie „białej księgi” zamieszczam dokumenty, wiedząc o zatargu ze mną, dopytywały, czy wiem, gdzie jej syn Grzegorz, znany w światku przestępczym złodziej samochodów, może mieć swą dziuplę. Przypomina mi to głośną historię z 2002 roku, gdy nowozakupione seaty błyskawicznie znikały z gorzowskich ulic, a Policja hurtowo umarzała zgłoszenia kradzieży, aż do momentu, gdy auto spod bloku skradziono pułkownikowi Wojciechowi Petrykowskiemu – Dyrektorowi Zakładu Karnego. Dopiero wówczas policjanci tak gorliwie wzięli się do pracy, że wystraszeni złodzieje pojazdów podprowadzili w to samo miejsce. Później okazało się, że syn właściciela salonu odsprzedawał mafiosom kluczyki. Budzi to również skojarzenia z informacjami podawanymi przez media, jak wydziały komunikacji poszczególnych urzędów współpracują z gangami samochodowymi. Z zajmowanym stanowiskiem bez ingerencji władz centralnych Pani Bożena Wójcik tak łatwo się nie pożegna, gdyż aresztowany w ubiegłym roku przez Centralne Biuro Antykorupcyjne Sekretarz Gminy Kłodawa aż do czasu uprawomocnienia się wyroku pobierał niebotyczną pensję, nie będąc odwołanym ze stanowiska (wieloletni Przewodniczący Rady Gminy jest jego teściem), a główna księgowa, która przywłaszczała pieniądze na dzieci upośledzone, po zatarciu się wyroku powróciła do pracy w Gminie (Wicewójt jest jej synową). Moja sprawa zbiega się z tragiczną historią Świętej Pamięci Pani Krystyny Chojnackiej, która po 21. latach walki z urzędnikami, gdy sądy administracyjne przyznawały jej rację, targnęła się na swoje życie. Jednocześnie przypomnę, iż opiekuję się owdowiałą, blisko osiemdziesięcioletnią mamą, częściowo sparaliżowaną po wylewie podpajęczynkowym oraz siostrą, która po wypadku ma ograniczoną zdolność poruszania się, a przez pewien czas jeździła na wózku inwalidzkim. W przypadku dalszego naruszania naszego miru domowego mam przygotowane widły i siekierę. W głośnej historii, która obiegła całą Polskę, trzech braci we Włodowie szpadlem, kijem i łomem, wobec zignorowania zagrożenia przez policję, sami dokonali linczu na recydywiście terroryzującym miejscową społeczność. Wobec stojącej na czele zorganizowanej grupy przestępczej o charakterze korupcyjnym Pani Bożeny Wójcik żądam niezwłocznego orzeczenia sądowego zakazu zbliżania się do mojej osoby dopóki jeszcze nie polała się krew. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzow-sos Czy prawdą jest 25.10.14, 12:46 że wójt Kłodawy za publiczne pieniądze wydała laurkę pn. Kłodawskie Wieści ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll hunter Pogięło trolla? Co to wszystko ma wspólnego... IP: 212.93.114.* 25.10.14, 15:40 ...z tematem wątku?... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Wezwanie na Policję 10.11.14, 17:21 Sygn. akt KP - II 5596/14 WEZWANIE Wzywa się Pana(ią) do osobistego stawiennictwa w dniu (...) o godz. (...) w Komisariacie Policji II w Gorzowie Wlkp. przy ul. Kwiatowa 10 pokój nr 26A jako świadka w sprawie poświadczenia nieprawdy przestępstwo z art 271§1KK Wezwany(a) powinien(na) posiadać przy sobie dowód osobisty lub inny ważny dokument stwierdzający jego(jej) tożsamość. sierż. sztab. Krzysztof Wręczycki Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego 14.11.14, 21:41 Pan Adam Andrzejewski Naczelnik Urzędu Skarbowego w Gorzowie Wlkp. ZAWIADOMIENIE O POPEŁNIENIANIU PRZESTĘPSTW Zawiadamiam o notorycznym popełnianiu przestępstw przez pracowników Urzędu Gminy w Kłodawie. UZASADNIENIE Pan Piotr Czapliński – były Sekretarz Gminy Kłodawa – aresztowany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne, skazany prawomocnym wyrokiem za przyjmowanie łapówek, wyłudzanie pieniędzy z delegacji i przekraczanie uprawnień, aż do uprawomocnienia się wyroku pobierający niebotyczną pensję (Rada Gminy nie odwołała go ze stanowiska, tylko odsunęła od zajęć; Pan Andrzej Legan – wieloletni Przewodniczący Rady Gminy został jego teściem) w wieku 33 lat i po 5 latach „pracy” urzędniczej jest w posiadaniu dwóch nowo wybudowanych domów w Kłodawie i w Rybakowie, trzeciego domu w budowie oraz niezliczonej liczby działek budowlanych. Gdyby zsumować mu wszystkie pobrane przez ten czas pensje jego i jego żony, zaciągnięte kredyty, wyłudzone pieniądze oraz przyjmowane korzyści majątkowe (te tylko, które zdołali mu udowodnić funkcjonariusze CBA) nijak by przez ten okres czasu na to nie starczyło. Pozostający na uzależnieniu alkoholowym podopieczni Pani Bożeny Wójcik – Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kłodawie – w zamian za korzystne decyzje dzielą się z nią otrzymywanymi zasiłkami socjalnymi. Za otrzymywane łapówki Pani Bożena Wójcik dokonuje zakupów kosztownej biżuterii, której nie wykazuje w deklaracjach majątkowych. W „delegacje” wyjeżdża nawet w dni wolne od pracy (niedziela), a także święta państwowe (11 Listopada). Do prywatnego samochodu zalewa paliwo za publiczne pieniądze. Pani Bożena Wójcik często jeździ w niedzielne „delegacje” na gorzowską Giełdę samochodowo-towarową, gdzie bardzo ochoczo wbrew woli, a nawet stanowczym oporze uczestników robi zdjęcia im oraz znajdującym się tam pojazdom mechanicznym. Interweniującym policjantom tłumaczy, że jest w pracy i wykonuje obowiązki służbowe. Zbiera informacje o autach (marka, numer rejestracyjny, kolor), a nawet o życiu osobistym ich użytkowników. Uprzejmie informuję, iż zgłaszały się do mnie osoby, którym skradziono samochody, a które choćby z forów internetowych, gdzie w formie „białej księgi” zamieszczam dokumenty, dopytywały, czy wiem, gdzie jej syn Grzegorz, znany w światku przestępczym złodziej samochodów, może mieć swą dziuplę. Przypomina to głośną historię z 2002 roku, gdy nowo zakupione seaty błyskawicznie znikały z gorzowskich ulic, a Policja hurtowo umarzała zgłoszenia kradzieży, aż do momentu, gdy auto spod bloku skradziono pułkownikowi Wojciechowi Petrykowskiemu – Dyrektorowi Zakładu Karnego. Dopiero wówczas policjanci tak gorliwie wzięli się do pracy, że wystraszeni złodzieje pojazdów podprowadzili je w to samo miejsce. Później okazało się, że syn właściciela salonu odsprzedawał mafiosom kluczyki. Budzi to również skojarzenia z informacjami podawanymi przez media, jak wydziały komunikacji poszczególnych urzędów współpracują z gangami samochodowymi. 12 365,22 zł – tyle wynosi ustawowo maksymalne wynagrodzenie wójta. Tymczasem Pani Anna Mołodciak – Wójt Gminy Kłodawa – w oświadczeniu majątkowym za 2011 rok podała dochód z tytułu zatrudnienia wynoszący 152 174,60 zł (12 681,22 zł miesięcznie), za 2012 rok 169 388,68 zł (14 115,72 zł miesięcznie). Tymczasem Pan Mieczysław Mołodciak – mąż Pani Wójt – w 2011 roku jako dochód z tytułu zatrudnienia wykazał 2 925,67 zł (243,80 zł miesięcznie), choć równolegle Pani Wójt w swoim oświadczeniu majątkowym jako dochód małżonka za ten rok podała inną niską kwotę 3031,61 zł (252,63 zł miesięcznie). Pani Barbary Niciejewska – teściowa nowej Sekretarz Gminy Karoliny Niciejewskiej, która przyszła na miejsce aresztowanego Piotra Czaplińskiego – Główna Księgowa Urzędu Gminy w Kłodawie, skazana prawomocnie za przywłaszczenie pieniędzy z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Chwalęcicach przeznaczonych na dzieci upośledzone, po zatarciu się wyroku zajęła stanowisko urzędnicze ds. rachuby płac. Uprzejmie informuję, iż w Urzędzie Gminy Kłodawa od lat działa nielegalny związek mający na celu popełnianie przestępstw. Jakiekolwiek skargi kierowane do Starosty Powiatu Gorzowskiego, Wojewody Lubuskiego, a nawet Kancelarii Premiera przekazywane są według kompetencji do Rady Gminy Kłodawa, a to oznacza, że rozpatrywane są przez teścia aresztowanego oraz skazanego i rychło umarzane. Wnoszę o: - ściganie sprawców popełnianych przestępstw - lustrację majątkową pracowników gminnych byłych i obecnych - konfiskatę majątków pochodzących z przestępstw, a uzyskane pieniądze przeznaczyć na cele społeczne (z telewizyjnego reportażu wiadomo, że Gmina Kłodawa nie posiada żadnego mieszkania socjalnego dla bezdomnej matki z dziećmi, a kobietę poszkodowaną przez los Pani Bożena Wójcik odsyła do zasobów komunalnych miasta Gorzów Wlkp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.01.15, 20:17 Ta pana lista kłodawskich aferzystów jest ciekawsza niż lista gorzowskich SB-ków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajan Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.182.200.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.03.15, 19:03 Po pana zawiadomieniu Bożena Wójcik jest na zwolnieniu lekarskim. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.15, 11:50 Gość portalu: krajan napisał(a): Po pana zawiadomieniu Bożena Wójcik jest na zwolnieniu lekarskim. Przypadek? He he nie pochlebiaj Wieczorkowi . Jakoś po tych donosach na forum zamilkł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /./ Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.gorzow.mm.pl 21.05.15, 11:09 > Gość portalu: krajan napisał(a): > Po pana zawiadomieniu Bożena Wójcik jest na zwolnieniu lekarskim. Przypadek? > > He he nie pochlebiaj Wieczorkowi . Jakoś po tych donosach na forum zamilkł Podobno na badaniach był.Przymusowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikos Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.15, 10:39 Niech sprawdza zwolnienie lekarskie Wojcikowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajan Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.15, 22:31 Czy Bożena Wójcik ciągnie lewe zwolnienie lekarskie, żeby prokurator nie mógł jej przesłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.15, 17:50 Mariusz Kamiński dostał przed wczoraj wyższy wyrok niż aferzyści których ścigał. Piotr Czapliński może spać spokojnie z majątkiem zbudowanym za łapówki. Bożena Wójcik nie odpowie za łapówki bo zasłania się zwolnieniem lekarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Polska kaleka demokracja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.04.15, 21:09 > Mariusz Kamiński dostał przed wczoraj wyższy wyrok > niż aferzyści których ścigał. Większość wyborców chciała rządów ludzi, którzy Pruszków wypuszczają, a Ziobrę chcą zamykać, więc nic dziwnego, że Sawicka na wolności, a Kamiński do więzienia. Takie czasy... W jednej z lubuskich gmin, 30% głosowało na osobę wykształconą, mądrą i uczciwą z mnóstwem wspaniałych pomysłów, a 70% zagłosowało na rządzącą bezczelną mafię. Na pytanie dlaczego, odpowiedź jest prosta. Osoba uczciwa nic im jeszcze nie dała, a mafia zrobi paczki dla dzieci na święta, kupi sikawkę dla straży itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Polska kaleka demokracja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.04.15, 21:21 A w ogóle na kogo wyborcy głosowali, tego nikt przecież naprawdę nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro_polska Re: Polska kaleka demokracja 01.04.15, 21:30 polemizujesz sam ze sobą.niedługo strasznie się pokłócicie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Polska kaleka demokracja 13.05.15, 13:56 Gość portalu: nicelus napisał(a): > mafia zrobi paczki dla dzieci na święta Złożony przez moją siostrzenicę tuż przed Bożym Narodzeniem w grudniu ub. r. w siedzibie GOPS w Kłodawie wniosek o paczkę świąteczną dla niej i dwójki jej dzieci po dziś dzień (po drodze mieliśmy jeszcze Wielkanoc) nie został jeszcze rozpatrzony (sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Polska kaleka demokracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.15, 13:09 A jaką ma pan gwarancję, że Wójcikowa sobie tych paczek zwyczajnie nie przywłaszczyła? Skoro Niciejewska kradła pieniądze downom i została za to ukarana przez sąd to można i zdrowe dzieci okradać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Polska kaleka demokracja IP: *.ip-167-114-118.net 19.05.15, 15:13 lawek_wieczorek napisał: > Gość portalu: nicelus napisał(a): > mafia zrobi paczki dla dzieci na święta > Złożony przez moją siostrzenicę tuż przed Bożym Narodzeniem w grudniu ub. r. w > siedzibie GOPS w Kłodawie wniosek o paczkę świąteczną dla niej i dwójki jej dzi > eci po dziś dzień (po drodze mieliśmy jeszcze Wielkanoc) nie został jeszcze roz > patrzony (sic!). Komuna skończyła się 25 lat temu , rozdawnictwo też o to walczyłeś to na hu,,,j teraz jęczysz.Postsolidarnościowi politycy mają w dupie zwykłych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.209.41.31.jim-satnet.pl 02.04.15, 16:12 Panie Wieczorek niech pan wróci do tych swoich ulubionych wątków o Jaruzelskim, Kiszczaku itp. Faceci przez 25 lat chorzy, żeby stanąć przed sądem na wicznych zwolnieniach lekarskich. I teraz ta kierowniczka z Kłodawy też na zwolnieniu lekarskim jak powiadomił pan skarbówkę, że tak samo jak wzięty do kicia sekretarz gminy też bierze łapówki. Jakaś dziwna moda panuje na zapadanie w choroby, jak komus dobierają się do skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grey Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.15, 10:15 Widzisz antykomuch mamy demokracje więc możesz pisać bzdury. Po tym poście to chyba wyczerpałeś już swoje zasoby intelektualne.Zresztą widać że chyba skończyłeś tylko podstawówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.04.15, 08:45 Antykomuch opisał tylko patologię w gminie Kłodawa. I miał do tego prawo. Nie zrobił błędów ortograficznych tak jak prezydent po studiach. Lepiej odnieś się do jego wypowiedzi: czy to prawda, że po złożeniu zawiadomienia kierowniczka jest cały czas na zwolnieniu lekarskim? Tym się lepiej zajmij, a nie uwłaczasz człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristof Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.04.15, 19:40 Bożena Wójcik to taki Kłodawaski Czesław Kiszczak. Biega, hasa na zwolnieniu lekarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Zawiadomienie do Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.15, 16:52 Taka Aleksandra Jakubowska wzięła 500 tys. łapówki, a grzywny dostała 200 tys. Czyli 300 tys. zł ma na czysto. Z tąd jasny przekaz, że nie tylko w gminie Kłodawa można brać łapówki i mieć czysty majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Gratulacje dla pani Ani IP: *.free.aero2.net.pl 17.11.14, 15:21 Mieszkańcy docenili pracę pani Ani na rzecz gminy. Na pohybel oszołomom 'nierobom i zawistnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Gratulacje dla pani Ani IP: *.tktelekom.pl 22.11.14, 14:42 Jędrzejczaka aresztowano w trzeciej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Gratulacje dla pani Ani IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.14, 13:26 Jeśli uważasz, że krycie urzędników z wyrokami jest w porządku, to żyjemy w dwóch innych światach. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro_polska Re: Gratulacje dla pani Ani 26.11.14, 13:30 ale na białorusi jest dyktatura;-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSL Re: Gratulacje dla pani Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.15, 12:36 Chlebodawczyni ludzi z wyrokami (Piotr Czapliński, Barbara Niciejewska), sama na codzień kandydująca z PSL, znalazła się na liście 100 zacnych gorzowian popierających Bronisława Komorowskiego z PO. Ciekawe czy jak Czaplińskiemu zatrze się wyrok też znajdzie zatrudnienie w uzrędzie, tak jak Niciejewska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Z prokuratury: Cztery zarzuty dla sekretarza IP: *.ip.oxynet.pl 03.12.14, 22:45 No właśnie. Pani wójt doskonale wiedziała, że łapówki bierze Barbara Niciejewska i Piotr Czapliński. I doskonale wie, że łapówki bierze Bożena Wójcik. I coś robi z tą wiedzą> W kodeksie karnym jest taki artykuł, że za niepoinformowanie organów ścigania też jest kara bezwzględnej odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego 17.12.14, 18:52 NACZELNIK URZĘDU SKARBOWEGO W GORZOWIE WIELKOPOLSKIM Znak sprawy: AP/521 - 291/14 BA: 267893/2014; Prokuratura Rejonowa ul. Moniuszki 2 66-400 Gorzów Wlkp. Na podstawie art. 16 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku Ordynacja podatkowa (t.j. Dz. U. z 2012r. poz 749) Naczelnik Urzędu Skarbowego w Gorzowie Wielkopolskim przesyła zgodnie z właściwością rzeczową w załączeniu pismo Pana Sławomira Wieczorka (...) w sprawie podejrzenia popełnienia przestępstwa jakie dopuścili się pracownicy Urzędu Gminy w Kłodawie. Załączoną informację przekazuje się celem ewentualnego służbowego jej wykorzystania. Otrzymują: 1. adresat 2. do wiadomości Pan Sławomir Wieczorek (...) 3. a/a NACZELNIK Urzędu Skarbowego [i]mgr Adam Andrzejewski[/i] Odpowiedz Link Zgłoś
hiro_polska Re: Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego 17.12.14, 20:06 a co to niby ku... jest? całość czy jakaś wizja całości? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego 17.12.14, 20:23 hiro_polska napisał: > a co to niby ku... jest? Obraz prowincjonalnego bezprawia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.15, 15:59 Naczelnik umywa ręce. To przecież robota UKS za co młody facet przez 5 lat bycia sekretarzem gminy wybudował 3 pałace warte kilka milionów złotych. Prokuratura wcześniej zrobiła już swoje. Sprawa nieuczciwego majątku to już robota skarbówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.15, 16:50 Ta spychologia jest co najmniej dziwna. To skarbówka powinna prześwietlić majątek, a nie prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak Re: Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: 46.20.58.* 12.02.15, 18:50 Przykład sekretarza Czaplińskiego tylko rozzuchwala innych potencjalnych przestępców. Można swobodnie kraść, a jak sprawa się rypnie Urząd Skarbowy nawet nie zainteresuje się, skąd miał kasę na kilka hacjend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.dynamic.mm.pl 05.03.15, 22:24 W normalnym kraju byłyby dalsze aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chwalęcice Re: Pismo od Naczelnika Urzędu Skarbowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.15, 21:07 A Wójcikowa niby taka chora, ze jest na zwolnieniu lekarskim a po melinach dalej chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Z prokuratury: Cztery zarzuty dla sekretarza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.15, 13:28 A w Sulechowie ksiegowa ukradla 90 000 tys.zl Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Skarga na Prokuraturę Rejonową w Gorzowie Wlkp. 25.07.15, 15:25 23 kwietnia 2015 roku Pan Cezary Grabarczyk Minister Sprawiedliwości SKARGA NA PROKURATURĘ REJONOWĄ W GORZOWIE WLKP. Niniejszym składam skargę na skandaliczne poczynania Prokuratury Rejonowej w Gorzowie Wlkp. UZASADNIENIE Do miejscowej prokuratury składałem kilkakrotnie zawiadomienia o przestępstwach popełnianych przez wysokich urzędników samorządowych: - Pani Wójt Gminy Kłodawa – Anny Mołodciak (poświadczanie nieprawdy) - Sekretarzy Gminy – Pana Piotra Czaplińskiego (przyjmowanie korzyści majątkowych) i Pani Karoliny Niciejewskiej (poświadczanie nieprawdy) - Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej – Pani Bożeny Wójcik (przyjmowanie korzyści majątkowych, poświadczanie nieprawdy, wyłudzanie diet i delegacji, nakłanianie do zbrodni, przechwytywanie korespondencji). Uprzejmie informuję, iż Pan Piotr Czapliński był aresztowany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne i skazany prawomocnym wyrokiem za przyjmowanie łapówek, wyłudzanie pieniędzy z delegacji i przekraczanie uprawnień, a aż do uprawomocnienia się wyroku pobierał niebotyczną pensję (Rada Gminy nie odwołała go ze stanowiska, tylko odsunęła od zajęć; Przewodniczącym Rady był jego teściu – Pan Andrzej Legan). Pani Karolina Niciejewska jest zaś synową Pani Barbary Niciejewskiej, Głównej Księgowej Urzędu Gminy w Kłodawie, skazanej prawomocnie za przywłaszczenie pieniędzy z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Chwalęcicach przeznaczonych na dzieci upośledzone, po zatarciu się wyroku zajmującej stanowisko urzędnicze ds. rachuby płac. Uprzejmie informuję, że w części spraw nie byłem nawet przesłuchany (zawiadomienie złożone na ręce Naczelnika Urzędu Skarbowego – Pana Adama Andrzejewskiego, przesłanej zgodnie z właściwością rzeczową do Prokuratury Rejonowej jeszcze w ubiegłym roku), mimo, iż dałem wyraz głębokiej wiedzy na temat popełnianych przez urzędników gminnych i członków ich rodzin prowadzonych na szeroką skalę przestępstw, czy zawiadomienie o notorycznym łamaniu ustawy antynikotynowej w siedzibie GOPS w Kłodawie oraz wniosku o orzeczenie sądowego zakazu zbliżania się do mojej osoby przez Panią Bożenę Wójcik, zaś w innej o poświadczaniu nieprawdy dotyczącej miejsca mojego zamieszkania, mimo upływu pół roku nawet nie zostałem o przebiegu postępowania poinformowany. Zostałem za to wezwany na przesłuchanie w charakterze… podejrzanego, gdzie postawiono mi paragraf do trzech lat pozbawienia wolności, gdyż Pani Bożena Wójcik, przebywająca obecnie na wielomiesięcznym zwolnieniu lekarskim, treściom mych pism poczuła się urażona. Odebrałem telefon z Sekcji Dochodzeniowo-Śledczej Komendy Miejskiej Policji w Gorzowie Wlkp. z zapytaniem, gdzie jestem, a gdy oznajmiłem, że w miejscu zamieszkania policjant – Pan Łukasz Biłda przywiózł mi na wniosek Pani Prokurator Agnieszki Cywińskiej, podpisane przez młodszą referent Zuzannę Partykę, wezwanie na… przymusowe badanie psychiatryczne. Sama sceneria dostarczenia mi tej korespondencji, bez posiłkowania się Pocztą Polską, jako żywo przypominała mi obrazki ze stanu wojennego. Uprzejmie informuję, iż podczas uroczystych obchodów 25-lecia Solidarności Walczącej w Hotelu Tumskim we Wrocławiu piłem wódkę z legendarnym radzieckim dysydentem, przebywającym od lat na wygnaniu w Anglii – Panem Władimirem Bukowskim. Przypomnę, że wybitny rosyjski pisarz trafił do zakładu psychiatrycznego. Gdy w epoce Towarzysza Leonida Breżniewa niepokornych wobec reżimu komunistycznego nie opłacało się już jawnie lub skrytobójczo zabijać, diagnozowano u nich tak zwaną schizofrenię bezobjawową. W najczarniejszych snach nawet nie przypuszczałem, iż po ośmiu latach w rzekomo Wolnej Polsce spotka mnie los przyjaznego mi człowieka, któremu podczas głodówki w szpitalu psychiatrycznym bezwzględni funkcjonariusze KGB aplikowali pokarm przez nozdrza! Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Wniosek do Ministra Sprawiedliwości 25.07.15, 15:31 23 kwietnia 2015 roku Pan Cezary Grabarczyk Minister Sprawiedliwości WNIOSEK O WYŁĄCZENIE ROZPOZNAWANIA MOICH SPRAW PRZEZ PROKURATURĘ REJONOWĄ W GORZOWIE WLKP. Niniejszym składam wniosek o wyłączenie rozpoznawania moich spraw dotyczących pracowników Urzędu Gminy w Kłodawie przez Prokuraturę Rejonową w Gorzowie Wlkp. UZASADNIENIE Do miejscowej prokuratury składałem kilkakrotnie zawiadomienia o przestępstwach popełnianych przez wysokich urzędników samorządowych: - Pani Wójt Gminy Kłodawa – Anny Mołodciak (poświadczanie nieprawdy) - Sekretarzy Gminy – Pana Piotra Czaplińskiego (przyjmowanie korzyści majątkowych) i Pani Karoliny Niciejewskiej (poświadczanie nieprawdy) - Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej – Pani Bożeny Wójcik (przyjmowanie korzyści majątkowych, poświadczanie nieprawdy, wyłudzanie diet i delegacji, nakłanianie do zbrodni, przechwytywanie korespondencji). Uprzejmie informuję, iż Pan Piotr Czapliński był aresztowany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne i skazany prawomocnym wyrokiem za przyjmowanie łapówek, wyłudzanie pieniędzy z delegacji i przekraczanie uprawnień, a aż do uprawomocnienia się wyroku pobierał niebotyczną pensję (Rada Gminy nie odwołała go ze stanowiska, tylko odsunęła od zajęć; Przewodniczącym Rady był jego teściu – Pan Andrzej Legan). Pani Karolina Niciejewska jest zaś synową Pani Barbary Niciejewskiej, Głównej Księgowej Urzędu Gminy w Kłodawie, skazanej prawomocnie za przywłaszczenie pieniędzy z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Chwalęcicach przeznaczonych na dzieci upośledzone, po zatarciu się wyroku zajmującej stanowisko urzędnicze ds. rachuby płac. Uprzejmie informuję, że w części spraw nie byłem nawet przesłuchany (zawiadomienie złożone na ręce Naczelnika Urzędu Skarbowego – Pana Adama Andrzejewskiego, przesłanej zgodnie z właściwością rzeczową do Prokuratury Rejonowej jeszcze w ubiegłym roku), mimo, iż dałem wyraz głębokiej wiedzy na temat popełnianych przez urzędników gminnych i członków ich rodzin prowadzonych na szeroką skalę przestępstw, czy zawiadomienie o notorycznym łamaniu ustawy antynikotynowej w siedzibie GOPS w Kłodawie oraz wniosku o orzeczenie sądowego zakazu zbliżania się do mojej osoby przez Panią Bożenę Wójcik, zaś w innej o poświadczaniu nieprawdy dotyczącej miejsca mojego zamieszkania, mimo upływu pół roku nawet nie zostałem o przebiegu postępowania poinformowany. Zostałem za to wezwany na przesłuchanie w charakterze… podejrzanego, gdzie postawiono mi paragraf do trzech lat pozbawienia wolności, gdyż Pani Bożena Wójcik, przebywająca obecnie na wielomiesięcznym zwolnieniu lekarskim, treściom mych pism poczuła się urażona. Odebrałem telefon z Sekcji Dochodzeniowo-Śledczej Komendy Miejskiej Policji w Gorzowie Wlkp. z zapytaniem, gdzie jestem, a gdy oznajmiłem, że w miejscu zamieszkania policjant – Pan Łukasz Biłda przywiózł mi na wniosek Pani Prokurator Agnieszki Cywińskiej, podpisane przez młodszą referent Zuzannę Partykę, wezwanie na… przymusowe badanie psychiatryczne. Sama sceneria dostarczenia mi tej korespondencji, bez posiłkowania się Pocztą Polską, jako żywo przypominała mi obrazki ze stanu wojennego. Uprzejmie informuję, iż podczas uroczystych obchodów 25-lecia Solidarności Walczącej w Hotelu Tumskim we Wrocławiu piłem wódkę z legendarnym radzieckim dysydentem, przebywającym od lat na wygnaniu w Anglii – Panem Władimirem Bukowskim. Przypomnę, że wybitny rosyjski pisarz trafił do zakładu psychiatrycznego. Gdy w epoce Towarzysza Leonida Breżniewa niepokornych wobec reżimu komunistycznego nie opłacało się już jawnie lub skrytobójczo zabijać, diagnozowano u nich tak zwaną schizofrenię bezobjawową. W najczarniejszych snach nawet nie przypuszczałem, iż po ośmiu latach w rzekomo Wolnej Polsce spotka mnie los przyjaznego mi człowieka, któremu podczas głodówki w szpitalu psychiatrycznym bezwzględni funkcjonariusze KGB aplikowali pokarm przez nozdrza! Z uwagi na stronniczość oraz podejrzenia o nepotyzm i kumoterstwo wnoszę o rozpoznawanie wszelkich spraw związanych z moją osobą do prokuratury w innym ośrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /,/ Re: Wniosek do Ministra Sprawiedliwości IP: 185.14.149.* 25.07.15, 17:12 O na przesputkęwypuścili ale leków to chyba dalej nie dopasowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /./ Re: Wniosek do Ministra Sprawiedliwości IP: 185.14.149.* 25.07.15, 17:17 Wieczorek napisał : Uprzejmie informuję, iż podczas uroczystych obchodów 25-lecia Solidarności Walczącej w Hotelu Tumskim we Wrocławiu piłem wódkę z legendarnym radzieckim dysydentem, przebywającym od lat na wygnaniu w Anglii – Panem Władimirem Bukowskim. Przypomnę, że wybitny rosyjski pisarz trafił do zakładu psychiatrycznego. Gdy w epoce Towarzysza Leonida Breżniewa niepokornych wobec reżimu komunistycznego nie opłacało się już jawnie lub skrytobójczo zabijać, diagnozowano u nich tak zwaną schizofrenię bezobjawową. W najczarniejszych snach nawet nie przypuszczałem, iż po ośmiu latach w rzekomo Wolnej Polsce spotka mnie los przyjaznego mi człowieka, któremu podczas głodówki w szpitalu psychiatrycznym bezwzględni funkcjonariusze KGB aplikowali pokarm przez nozdrza! Z uwagi na stronniczość oraz podejrzenia o nepotyzm i kumoterstwo wnoszę o rozpoznawanie wszelkich spraw związanych z moją osobą do prokuratury w innym ośrodku. Człowieku kto po przeczytaniu czegos takiego będzie cie uważał za normalnego ? Chyba tylko twój kumpel nicelus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłodawa info Marianek kochanek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.15, 20:43 Strażnik gminny pobił dotkliwie dzieciaka na festynie w Mironicach a w Wojcieszycach zastrzelił psa, który był przy nodze właścicielki. I jakoś nikt go do wariatkowa nie kieruje!!! Żaden policjant ani prokurator. A strażnikowi przynajmniej na czas sprawy powinni broń odebrać. Facet jeździ po gminie z giwerą, bije dzieci, zabija bezbronne zwierzęta. To się przecież kwalifikuje na przymus w psychiatryku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brasil Re: Z prokuratury: Cztery zarzuty dla sekretarza IP: 200.98.197.* 28.07.15, 15:39 No w końcu ktoś profesjonalnie dobrał się do tyłka temu bezrobotnemu współczesnemu ubekowi. Pan Bagiński i inni powinni być usatysfakcjonowani takim obrotem sprawy. A Pogorzelec , Sakowska czy Andrzejewski chyba odwiedzą swojego kolesia w psychiatryku w końcu to oni przez tyle lat sprzyjali na forum temu choremu psychicznie pajacowi. Odpowiedz Link Zgłoś