Dodaj do ulubionych

Pan Tadeusz...

17.05.13, 06:15
... śnił mi się i Ryszard urzędnik jego najwyższy.
Rozmawialiśmy o utraconych przez nasze miasto szansach, tzn ja mówiłem, a Ryszard przyniósł laptopa i szukał w google artykułów po moich cytatach.
Wspominałem o Barcie Gorzowskim. Mówiłem, że Gorzów to co więcej niż tylko byłe miejsce zamieszkania (z naszej czwórki, to chyba tylko Pan Rysio ma jeszcze gorzowski adres).

Czy ten sen coś oznacza ?

Może chodzi o Szpital Spółkę Z Ograniczoną Odpowiedzialnością, że mimo ograniczenia odpowiedzialności Warszawa Zielonej Górze pieniędzy nie da ? (coś tak słyszałem niedawno)

Może po prostu to zbyt duży ubytek kationu Na+ z organizmu forumowicza? Inne defekty organizmu spowodowane zbyt bolesnym odstawieniem forum? (czym się trułeś, tym się lecz;)

W każdym bądź razie sen był bardzo realny, jak ma ktoś sennik to proszę o interpretację. Sernik też może być, ponoć Pretty się do mnie z nim wybiera :)
Obserwuj wątek
    • marek_p Re: Unia Europy to smierc kultury i moralnosci 17.05.13, 10:19
      Ale odlot.

Co Wy tam w Zielące palicie ?
      Ja to mam lekko powalone sny z przepracowania, ale Ty takie apele to piszesz na pewno po środkach silnie dopingujących lub po kwaśnym winie.

Jakim cudem o tej porze dnia można doprowadzić się do takiego stanu ?
      • e_werty Re: Unia Europy to smierc kultury i moralnosci 17.05.13, 10:50
        Jakim cudem o tej porze dnia można doprowadzić się do takiego stanu ?

... CTRL+C... i CTRL+V...
        ... w tym wypadku - działa przez sen!
    • e_werty Re: Wielokulturowowsc to Śmierc i zdziczenie 17.05.13, 11:40
      ZNISZCZYC NAS MORALNIE

... chyba masz rację!

Zaczęli od ciebie i to z powodzeniem...
      • marek_p Re: Wielokulturowowsc to Śmierc i zdziczenie 17.05.13, 13:48
        Tak na marginesie - słyszałem, że Wielka Brytania przestaje przymykać oko na to co wyprawia z Palestyńczykami reżim izraelski. Chciało by się spytać dlaczego dopiero teraz.

Premier Wielkiej Brytanii podróżuje do pracy komunikacją miejską. Odważny człowiek i wygląda, że nie boi się nawet mieć odmienne zdanie od USA - najwierniejszego sojusznika Izraela.
        • Gość: nicelus "Co musi być powiedziane" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.13, 16:09
          marek_p napisał:

> Tak na marginesie - słyszałem, że Wielka Brytania przestaje
          > przymykać oko na to co wyprawia z Palestyńczykami reżim izraelski.
          > Chciało by się spytać dlaczego dopiero teraz.
          >
          > Premier Wielkiej Brytanii podróżuje do pracy komunikacją miejską.
          > Odważny człowiek i wygląda, że nie boi się nawet mieć
          > odmienne zdanie od USA - najwierniejszego sojusznika Izraela.

Trzeba mieć odwagę, gdyż krytykujący państwo Izrael uznani są automatycznie za antysemitów. W ten sposób Semici są najbardziej antysemiccy. To taki sam absurd, jak walka ze zmianami klimatycznymi. Tak po prostu na świecie jest, bo politycy się tak umówili.

Też w Niemczech była niedawno burza. Znany pisarz Günter Grass co jakiś czas ściąga burzę. Tym razem popełnił wiersz pod tytułem "Co musi być powiedziane" i się zaczęło. Prawie wszyscy dyskutowali, ale niewielu przeczytało. Podobnie jak w Polsce z samolotami. Prawie wszyscy wiedzą dlaczego samoloty spadają, ale niewielu wie dlaczego latają.

O wierszu "Co musi być powiedziane" w Wikipedii.

Wiersz "Co musi być powiedziane" w oryginale.

• Gość: Odwagi Re: "Co musi być powiedziane" IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 01:12
            > Trzeba mieć odwagę, gdyż krytykujący państwo Izrael uznani są automatycznie za
            > antysemitów.

Z rzadka tylko słychać jakąkolwiek krytykę reżimu Korei Północnej, cicho sza nad ludobójstwem w Afryce (chyba że przykrość dotyka Chrześcijan), niektórzy tylko nieśmiało solidaryzują się uciskanymi przez Chińczyków Tybetańczykami, ale za to wszystkie twardogłowe prawiczki tratują się niemal, żeby na wyścigi wytykać Izraelowi – skądinąd rzeczywiste – draństwa wobec Palestyńczyków. Więc nie udawaj, załgany klecho obiektywnego, bo po prostu jesteś antysemitą, który tylko szuka okazji, żeby dołożyć Żydom. Antysemityzm nie wymaga dzisiaj żadnej odwagi, bo twoi pobratymcy od ok. 2 tys. lat pieczołowicie przygotowywali pod to zjawisko grunt i dzięki temu możesz teraz swobodnie szczuć przeciwko 'braciom starszym'. Odwagi wymaga raczej przyznanie przed samym sobą, że się te poglądy podziela, ale ty wolisz kluczyć i wymyślać idiotyczne teorie o zmowie polityków, siląc się na inteligentną opowieść, choć na każdym kroku wyłazi z ciebie wiejski proboszcz z gębą wypchaną relatywizmem.
        • Gość: nicelus Re: Wielokulturowowsc to Śmierc i zdziczenie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.05.13, 00:33
          marek_p napisał:

> ... co wyprawia z Palestyńczykami reżim izraelski.

Właśnie podali w dzienniku, że w Izraelu z dbałości o czystość rasy podawali zastrzyki antykoncepcyjne emigrantkom z Etiopii.

• marek_p Re: Pan Tadeusz... 17.05.13, 14:39
      Pretty milczy w sprawie sernika. Z sennikiem też nikt na forum nie przyszedł :)

Zbieg okoliczności - nic nie wiedziałem o nowej zadymie jaką urządził były viceminister Marek Twardowski i o tym, że Prezydent się lekko wkurzył.
      Panie Tadeuszu - w tej bitwie jestem po Pana stronie, jeśli oczywiście Beniu nie będzie zazdrosny ;)

Uciekam na drugą zmianę, bo dziś trochę poleniuchowałem przy klawiaturce, czas wypocić jeszcze trochę kationów sodowych, wszystko na chwałę budowy kolekcji roślinnej Apiflora, czyli omc ogródu botanicznego (na obecną chwilę nie spełniam tylko jednego kryterium, żeby tenże ogród zarejestrować... i będzie z tym ciężko).
      • Gość: nicelus Mała rzecz, a cieszy. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.05.13, 15:26
        marek_p napisał:

> ... Prezydent się lekko wkurzył.

Taki mały ukłon w stronę wyborców?

• Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent! IP: *.net.albertacom.com 19.05.13, 05:55
          Hey,
          :):):):):):)
    • bardgorzowski Re: Pan Tadeusz... 24.05.13, 09:36
      marek_p napisał:

> ... śnił mi się i Ryszard urzędnik jego najwyższy.
      > Rozmawialiśmy o utraconych przez nasze miasto szansach, tzn ja mówiłem, a Rysza
      > rd przyniósł laptopa i szukał w google artykułów po moich cytatach.
      > Wspominałem o Barcie Gorzowskim. Mówiłem, że Gorzów to co więcej niż tylko byłe
      > miejsce zamieszkania (z naszej czwórki, to chyba tylko Pan Rysio ma jeszcze go
      > rzowski adres).
      >
      > Czy ten sen coś oznacza ?
      Marku,
      odpowiedziałeś sam stwierdzając
      "... że Gorzów to coś więcej niż tylko byłe miejsce zamieszkania ...".
      Szkoda tylko, że Gorzów jest tak ważny dla jego byłych mieszkańców a
      dla wielu obecnych jest dosyć obojętnym.

Czym można wytłumaczyć fakt, że tyle pisze się na Forum o "du.ie Maryny" a
      Gorzów "tonie" ?
      Gorzowianin

P.S.
      Gorzów "tonie"
    • blic Re: Pan Tadeusz... 24.05.13, 12:22
      "na każdym kroku wyłazi z ciebie wiejski proboszcz z gębą wypchaną relatywizmem"

Rewelacyjny tekst. Kupuję. :)
      • bardgorzowski Re: Pan Tadeusz... 25.05.13, 11:53
        blic napisał:

> "na każdym kroku wyłazi z ciebie wiejski proboszcz z gębą wypchaną relatywiz
        > mem
        "
        >
        > Rewelacyjny tekst. Kupuję. :)

Czy Ty wiesz
        od kogo kupujesz ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka