Dodaj do ulubionych

Gorzowscy studenci demonstrowali przed...

09.09.13, 12:35
... rozpoczęciem sesji sejmiku.

Największy transparent miał napis: "7 GRZECHÓW MARSZAŁEK". Grzechy były wymienione mniejszym druczkiem, nie dałem rady się dopchać, żeby je odczytać.

Grupa nie była zbyt liczna, ani hałaśliwa, bo przybyła swoje niezadowolenie zademonstrować elita studiująca na renomowanych uczelniach w Warszawie i Poznaniu.
Kibice staleczki i stilonu nie demonstrowali niezadowolenia.

Pani marszałek powiedziała, że najpierw powinni się wykazać.

Nie jestem jedynym, który chciałby, żeby najpierw Pani Marszałek się wykazała czymś poza wysłuchiwaniem huru przed obradami w sali 7/8 wypełnionej stołami z radnymi oraz 1/8 kącikiem dla pospólstwa, które też przyszło posłuchać się rozerwać.

Chcielibyśmy, żeby Pani Marszałek 1 rok poprowadziła firmę na książkę przychodów-rozchodów, wszystko popłacała i jeszcze miała na kosmetyczkę.
Wtedy mogłaby powiedzieć, że coś dokonała, zna życie. Wtedy mogłaby strofować młodych ludzi, którzy by chcieli rozpocząć w pełni dorosłe życie w kraju, w którym wszystko jest na swoim miejscu.
Obserwuj wątek
    • marek_p Re: Gorzowscy studenci demonstrowali przed... 09.09.13, 12:48
      Nie byłem tam zbyt długo, bo to dla tych co mają dużo czasu, a ja muszę pracować, żeby oni mieli co postawić na tych stołach, bo może kapela zagrała gratis, ale za rzeczy bardziej materialne należy zapłacić.

Załatwiłem 2 sprawy.

1. Zamieniłem kilka zdań z jedynym parlamentarzystą, który nie spóźnił się na obrady sesji sejmiku. Mam nadzieję, że przekazane przeze mnie informacje zostaną wykorzystane.

2. Przypomniałem Kazimierzowi Pańtakowi kto jest odpowiedzialny za zadłużenie szpitala (z 28 milionów do około 300 mln).
      Zrobiłem to bez większych emocji, ale stawiając sprawę jednoznacznie i dobitnie. Świadkiem był red. Robert Bagiński. Niewysoki, bardzo rozmowny wcześniej Pan (o pierdołach typu nazwa ulicy) zmiatał między stoliki dla wybrańców, aż bym nie pomyślał, że tak szybko da radę się przemieścić.

Pozdrawiam
      Marek Pogorzelec
      • marek_p Fotorelacja 09.09.13, 13:25
        www.facebook.com/photo.php?fbid=237639719723032&set=a.237639706389700.1073741830.100004310161532&type=1&theater

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka