Dodaj do ulubionych

mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ?

18.12.14, 23:23
absolutnie sie nie czepiam ,
gdyby ktos mogl tak pomyslec?

po prostu nie place za wyborcza i niektore artykuly sa dla mnie nie do przeczytania.

slyszalem ze za komuny bronil przez ta komune skazanych,
za co mu chwala , jezeli to prawda,

ale tak naprawde to nie wiem za co?
Obserwuj wątek
    • hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 18.12.14, 23:24
      za to,że do prokuratury zgłosi h...owy kolor bramy w muzeum. masz jeszcze jakieś pytania?
      • andrzejusa Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 18.12.14, 23:54
        oczywiscie hiro , ze mam jakies pytania?

pierwsze moje pytanie brzmi?
        czy moglbys moje pytania traktowac powaznie?

a drugie moje patanie brzmi:

zadalem ci kilka pytan hiro ,
        i fajnie by bylo gdybys na nie odpowiedzial !
        oczywisciie , jak chcesz ?

ale pamietaj ,
        ze na niektore pytania powinienes odpowiedziec ,

bo jak nie , to zostaniesz zalosnym pajacykiem!!!
        • hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 19.12.14, 11:16
          andrzejusa napisał:

> oczywiscie hiro , ze mam jakies pytania?
          >
          > pierwsze moje pytanie brzmi?
          > czy moglbys moje pytania traktowac powaznie?
          oczywiście!
        • Gość: hieronim Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.14, 13:35
          Bo kółeczko dostał kto inny.
      • Gość: nicelus grynszpan IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 03:18
        hiro_polska napisał:

> za to,że do prokuratury zgłosi h...owy kolor bramy w muzeum.

Kolor jest dobry.

Znakomicie pasuje do piaskowca i jednocześnie eksponuje piękną kowalską robotę na tle ciemnej zieleni.

Dlatego tak właśnie kiedyś malowano bramy, okiennice, urządzenia ogrodowe itp.
        Słuszna decyzja dyrektora muzeum i konserwatora zabytków.

Dlaczego ktoś próbuje ośmieszyć funkcjonariuszy publicznych dobrze wykonujących swoją pracę? Dlaczego chce im utrudnić wykonywanie obowiązków? Dlaczego wykorzystuje w tym celu prokuraturę? Czy wynika to z niewiedzy "pierwszego pokolenia na sedesie", czy może zlecenie na pomalowanie płotu dostał ktoś inny? Mam nadzieję, że sprawa się niezwłocznie wyjaśni.

• hiro_polska Re: grynszpan 04.01.15, 13:53
          ja nie twierdzę,że jest zły ,tylko stwierdzam co wymyślił radny.kolor jest prawidłowy a po drugie primo nie jest to żaden zabytek tylko replika oryginalnej bramy ,którą to "pan janek" może sobie malować co dwa dni na jakiś kolor i nic do tego konserwator mieć nie może;-)
          • Gość: nicelus mylisz się IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 16:41
            hiro_polska napisał:

> nie jest to żaden zabytek tylko replika oryginalnej bramy ,
            > którą to "pan janek" może sobie malować co dwa dni na jakiś kolor
            > i nic dotego konserwator mieć nie może;-)

Jeżeli zabytkiem jest cały zespół pałacowy, to rekonstrukcja brakujących fragmentów zabytku jest zabiegiem konserwatorskim który nie powoduje utraty statusu zabytku. Nadal całość jest zabytkiem.

Radny i jego autorytet, który takie płoty maluje, nie muszą sobie robić repliki do niszczenia, gdyż praktycznie nie odpowiadają też za zniszczenie zabytku. Nie kończyli odpowiednich szkół, więc nie mają obowiązku znać się na zasadach konserwacji i wiedzieć co jest zabytkiem, a co nie jest. Dlatego mogą robić i opowiadać dowolnie i swawolnie co tylko chcą i co gawiedź kupi.

Dyrektor muzeum i konserwator zabytków mają obowiązek wiedzieć co zabytkiem jest, a co nie jest. Mają obowiązek znać się na konserwacji zabytków. Odpowiadają karnie za zniszczenie lub uszkodzenie zabytku. Dlatego dla nich sprawa wszelkich zarzutów, nawet zarzutów niepoważnych, jest bardzo poważna.
            • hiro_polska Re: mylisz się 04.01.15, 16:47
              "Jeżeli zabytkiem jest cały zespół pałacowy, to rekonstrukcja brakujących fragmentów zabytku jest zabiegiem konserwatorskim który nie powoduje utraty statusu zabytku. Nadal całość jest zabytkiem. "
              a gdzie ty wyczytałeś ,że jest?jeżeli.........:-)
              • hiro_polska jasne;-) 04.01.15, 17:07
                "zespół willowy, ul. Warszawska 35, z 1903 r.: willa, oficyna, park"
                płotu niet;-)
                pl.wikipedia.org/wiki/Gorz%C3%B3w_Wielkopolski
                • Gość: nicelus Re: jasne;-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 18:10
                  hiro_polska napisał:

> płotu niet;-)

Park jest na liście zabytków. Oczywiście ze wszystkim co do niego należy. Nigdzie nie napisano że ogrodzenie jest z tego wyłączone. Wręcz przeciwnie. W Galerii zdjęć jest jedynie brama wejściowa, pewnie jako najpiękniejszy element parku. Jeżeli nadal nie jest to dla ciebie jasne, to zadzwoń do LWKZ i zapytaj.

www.lwkz.pl/monument/show/id/772/letter/G/location/11

Alles klar?

• hiro_polska Re: jasne;-) 04.01.15, 18:28
                    Gość portalu: nicelus napisał(a):

> hiro_polska napisał:
                    >
                    > > płotu niet;-)
                    >
                    > Park jest na liście zabytków. Oczywiście ze wszystkim co do niego należy. Nigdz
                    > ie nie napisano że ogrodzenie jest z tego wyłączone. Wręcz przeciwnie. W Galeri
                    > i zdjęć jest jedynie brama wejściowa, pewnie jako najpiękniejszy element parku.
                    > Jeżeli nadal nie jest to dla ciebie jasne, to zadzwoń do LWKZ i zapytaj.
                    >
                    > www.lwkz.pl/monument/show/id/772/letter/G/location/11
                    >
                    > Alles klar?
                    >
                    no to ku... debilu te słupy trakcyjne mają wyjątkowo h...ową barwę! poniał
                    • Gość: nicelus Re: jasne;-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 21:07
                      hiro_polska napisał:

> no to ku... debilu te słupy trakcyjne mają wyjątkowo h...ową barwę! poniał

Sam jesteś debil, skoro nie wiesz że obiekty z innego okresu nawet powinny się czymś odróżniać. Debil jesteś jak wojskowi którzy przesunęli Pałac Lubomirskich na Oś Saską.
                • hiro_polska willa oficyna park 04.01.15, 18:27
                  jeszcze raz dla przygłupich
                  • Gość: nicelus Re: willa oficyna park IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 21:00
                    hiro_polska napisał:

> jeszcze raz dla przygłupich

Powtórz jeszcze sto razy aż zrozumiesz.

• hiro_polska Re: willa oficyna park 04.01.15, 21:12
                      powtórzę w ciągu godziny ale jak obejrzysz;-)))) to do takich jak ty(takich zielonych tłuków);-)
                      www.youtube.com/watch?v=r3u_BhUkWws
                      • Gość: nicelus Re: willa oficyna park IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 21:50
                        hiro_polska napisał:

> powtórzę w ciągu godziny ale jak obejrzysz;-))))

Obejrzałem i zrozumiałem. Jak ktoś ma kasę, to uprawia jakiś piękny sport, tenis, żeglarstwo, surfing itp, a jak ktoś nie ma na to kasy, to skacze.

www.youtube.com/watch?v=TlDarK6R_Iw

• hiro_polska Re: willa oficyna park 04.01.15, 22:05
                          >
                          > Obejrzałem i zrozumiałem. Jak ktoś ma kasę, to uprawia jakiś piękny sport, teni
                          > s, żeglarstwo, surfing itp, a jak ktoś nie ma na to kasy, to skacze.

tak .jak ktoś ma kasę to robi i uprawia co chce. jak kasy nie ma to dopinguje ludziom ,którzy "grają,jeżdżą za niego" i faktycznie skacze tak ja ci co mają za dużo kasy
                          • hiro_polska poprawka postu 04.01.15, 22:14
                            hiro_polska napisał:

> Gość portalu: nicelus napisał(a):
                            > >
                            > > Obejrzałem i zrozumiałem. Jak ktoś ma kasę, to uprawia jakiś piękny sport
                            > , teni
                            > > s, żeglarstwo, surfing itp, a jak ktoś nie ma na to kasy, to skacze.
                            >
                            > tak .jak ktoś ma kasę to robi i uprawia co chce. jak kasy nie ma to dopinguje l
                            > udziom ,którzy "grają,jeżdżą za niego" i faktycznie skacze tak jak ci ,co mają za
                            > dużo kasy
                    • hiro_polska awansowałeś do tłumaczeń obrazkowych 04.01.15, 21:22
                      sorki.
                  • Gość: nicelus Re: willa oficyna park IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.15, 23:45
                    hiro_polska napisał:

> jeszcze raz dla przygłupich

Proszę bardzo. Prosisz to masz:

zespół willowy, ob. muzeum, ul. Warszawska 35, 1903:
                    - willa, nr rej.: 240/79 z 22.03.1979
                    - oficyna, nr rej.: j.w.
                    - park, nr rej.: j.w.
                    - fontanna, nr rej.: L-495/A z 29.05.2012
                    - altana, nr rej.: j.w.
                    - ogrodzenie z bramą i furtą, mur./met. , nr rej.: j.w.

• hiro_polska Re: willa oficyna park 11.01.15, 07:32
                      na coś ta nasza "dyskusja" się przydała.ktoś to w końcu zaktualizował. chyba po artykuliku w rg.ale dzięki
                      • Gość: nicelus Re: willa oficyna park IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.15, 07:19
                        hiro_polska napisał:

> na coś ta nasza "dyskusja" się przydała.
                        > ktoś to w końcu zaktualizował.
                        > chyba poartykuliku w rg.ale dzięki

Na nic ta nasza "dyskusja" się nie przydała. Na stronie Narodowego Instytutu Dziedzictwa rejestr zabytków był i jest aktualny, a na stronie Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków i w Wikipedii nadal jest to wyszczególnione niekompletnie lub nieaktualnie. Nadal ja wiem, nawet bez internetu, co jest zabytkiem i nadal ty tego nie wiesz. Tak więc nasza "dyskusja" nic nie wniosła i nikomu się nie przydała.
            • hiro_polska Re: mylisz się 04.01.15, 17:21
              "Zawsze jest to dla mnie, i nie tylko dla mnie, wielkie przeżycie i jakby święto jakieś. Niewielu jest na świecie ludzi posiadających tak olbrzymią wiedzę i jednocześnie umiejętność przekazania skomplikowanych spraw prosto, zrozumiałym dla przeciętnego słuchacza językiem. "
              cokolwiek zrozumiałeś o tym płcie z wiszącymi tam reklamami czy powtórzyć?
              • Gość: nicelus Re: mylisz się IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 17:39
                hiro_polska napisał:

> ... czy powtórzyć?

Nie trzeba. Musiałem wyjść, ale już jestem z powrotem. Jeżeli jest napisane "zespół willowy" albo "park" to należy to rozumieć łącznie z ogrodzeniem. Za chwilę poszukam, to może znajdę coś dokładniejszego.

• hiro_polska Re: mylisz się 04.01.15, 17:58
                  nie zapomnij o stojących "tam " słupach trakcji tramwajowej.
                  > Nie trzeba. Musiałem wyjść, ale już jestem z powrotem. Jeżeli jest napisane "ze
                  > spół willowy" albo "park" to należy to rozumieć łącznie z ogrodzeniem.
                  rozmawiamy cały czas o Polsce i polskim prawie i przepisach.
        • hiro_polska dwa razy się zastanów 04.01.15, 18:50
          pisz o betonie
          • Gość: nicelus Re: dwa razy się zastanów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 21:14
            Spadaj na beton którym cię przerobili ze swoimi debilnymi wpisami.
            • hiro_polska Re: dwa razy się zastanów 04.01.15, 21:53
              jeszcze raz .pomalutku. tak jak matkę uczyli.....................
              • Gość: nicelus Re: dwa razy się zastanów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.15, 23:42
                hiro_polska napisał:

> jeszcze raz .pomalutku. tak jak matkę uczyli.....................

Rozumiem. Ociężałość umysłową masz po matce.

W takim razie kolejny raz powtórzę, że ogrodzenie z bramą też.

"zespół willowy, ob. muzeum, ul. Warszawska 35, 1903:
                - willa, nr rej.: 240/79 z 22.03.1979
                - oficyna, nr rej.: j.w.
                - park, nr rej.: j.w.
                - fontanna, nr rej.: L-495/A z 29.05.2012
                - altana, nr rej.: j.w.
                - ogrodzenie z bramą i furtą, mur./met. , nr rej.: j.w."

Dla przeciętnego gorzowskiego zjadaczy bananów znalezienie odpowiednich linków może być trudne więc podaje ci poniżej:

www.nid.pl/pl/Informacje_ogolne/Zabytki_w_Polsce/rejestr-zabytkow/zestawienia-zabytkow-nieruchomych/
                www.nid.pl/pl/Informacje_ogolne/Zabytki_w_Polsce/rejestr-zabytkow/zestawienia-zabytkow-nieruchomych/31.12.2014/LBS-rej.pdf
                • hiro_polska Re: dwa razy się zastanów 12.01.15, 20:41
                  suka ,która wypierdziała ciebie pewnie ma pomnik w moskwie.
                • hiro_polska Re: dwa razy się zastanów 12.01.15, 23:09
                  i jeszcze raz kanalio zobaczę twoje wpisy pod różnymi nikami to skończysz jak kanalia....w ścieku obelg ty jebany konfidencie.. tu jesteś wyautowany!wont kanalio.
    • Gość: w3d Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.14, 02:09
      Andrzejusa przekroczyłeś granice idiotyzmu
      Dzwonię na walczaka żeby po ciebie przyjechali i polecę wziąć kaftan
      • Gość: nd Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.14, 10:51
        Gość portalu: w3d napisał(a):

> Andrzejusa przekroczyłeś granice idiotyzmu
        > Dzwonię na walczaka żeby po ciebie przyjechali i polecę wziąć kaftan

A to niby czemu przekroczył? . Nie kumam bazy.
        • Gość: rubio Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.14, 13:06
          Synowiec dostał K.K.O.O.P. za obronę działaczy niepodległościowych za komuny. Robił to często bezpłatnie. Te same odznaczenia dostali niedawno panowie Bodnar i Porwich
          • hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 19.12.14, 13:29
            Gość portalu: rubio napisał(a):

> Synowiec dostał K.K.O.O.P. za obronę działaczy niepodległościowych za komuny. R
            > obił to często bezpłatnie. Te same odznaczenia dostali niedawno panowie Bodnar
            > i Porwich
            to dlaczego tylu siedziało? np jarek na weselu żurawia?;-)
            • andrzejusa Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 19.12.14, 22:49
              czesc rubio

dzieki za konkretna odpowiedz , na konkretne pytanie :))

ze czesto bezplatnie to sie synowcowi chwali ,
              tamte czasy bez pieniuedzy znaczyly tyle samo co dzisiejsze czasy bez pieniedzy ,
              z tym ze wztedy bylo niestety gorzej , jesli o pieniadze chodzilo ,
              tym wiekszy szacunek dla pana synowca !!!!!!

ale swoja droga jest takie przyslowie :
              pan buk nie rychliwy ale sprawiedliwy,
              no i polska sprywiedliwosc i docenienie czyjegos odwaznego i pluralistycznego dzialania ,
              jak ta doska sprawiedliwosc :(((

mozna by uchonorowac synowca jednak wczesniej niz dopiero po 25-u latach !

a tak dla porownania :
              zeby przy okazji dlupote polska pokazac i pognebic to:
              jakis dziennikarz i jego zona dostali podobne krzyze ,
              tylko dlatego ze zgineli w tragicznym wypadku ,

ALE ZA TO PIEC DNI PO TYM TRAGICZNYM WYPADKU !!!!

no i niech mich ktokolwiek powie ze polacy to nie debilny narod ??!!

a przypomne , ze takie odznaczenia nadaje prezydent , PREZYDEN polski :((((((

mimo tych przelecianych 25 -u lat ,
              GRATULUJE panie synowiec !!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: nicelus Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.14, 11:06
            Gość portalu: rubio napisał(a):

> ... za obronę działaczy niepodległościowych za komuny.

Dostał od tych których kiedyś bronił, czy od tych których teraz broni?

Pytam, bo dla niektórych jest jednak pewna subtelna różnica między "wolnym krajem" i czymś "na kształt nieusuwalnej mafii".

• hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 27.12.14, 13:57
              wymień z nazwy jeden "wolny kraj"
              • Gość: nicelus Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.14, 23:27
                hiro_polska napisał:

> wymień z nazwy jeden "wolny kraj"

Nie chciałbym któregoś pominąć, więc wymienię wszystkie 25 krajów w których obywatele w sposób demokratyczny mogą decydować o losach swojego kraju:

1. Norwegia
                2. Islandia
                3. Dania
                4. Szwecja
                5. Nowa Zelandia
                6. Australia
                7. Szwajcaria
                8. Kanada
                9. Finlandia
                10. Holandia
                11. Luksemburg
                12. Irlandia
                13. Austria
                14. Niemcy
                15. Malta
                16. Czechy
                17. Urugwaj
                18. Wielka Brytania
                19. Stany Zjednoczone
                20. Kostaryka
                21. Japonia
                22. Korea Południowa
                23. Belgia
                24. Mauritius
                25. Hiszpania

Przypuszczam, że chciałeś zapytać o kraj stuprocentowo suwerenny. Krajów stuprocentowo suwerennych nie ma, gdyż każdy kraj jest związany jakimiś umowami międzynarodowymi. Na ile i jakimi umowami pozbawić swój kraj suwerenności decydują w sposób demokratyczny obywatele krajów cieszących się wolnością. Pozostałym krajom jest to narzucane na różne sposoby. Na przykład odpowiednią propagandą, albo finansowaniem odpowiednich partii politycznych jak przez Niemców partii Lenina i partii Tuska.

• hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 28.12.14, 15:54
                  nie wiem co przypuszczasz ale lista jest "żałosna" zjadłbym ją linkami krok po kroku ale mnie się nie chce.szwajcarię bym ominął...............
                  • Gość: nicelus Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.14, 18:19
                    hiro_polska napisał:

> ... lista jest "żałosna" ...

Sam jesteś tak żałosny, jak prymityw mieszkający w "państwie istniejącym jedynie teoretycznie" po zobaczeniu listy państw grających w pierwszej lidze.

> ... zjadłbym ją linkami ...

Wystarczy na ciebie jeden link i jesteś zjedzony.

pl.wikipedia.org/wiki/Demokracja#Wska.C5.BAnik_demokracji
                    • hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 28.12.14, 20:33

> hiro_polska napisał:
                      >
                      > > ... lista jest "żałosna" ...
                      >
                      > Sam jesteś tak żałosny, jak prymityw mieszkający w "państwie istniejącym jedyni
                      > e teoretycznie" po zobaczeniu listy państw grających w pierwszej lidze.
                      >
                      > > ... zjadłbym ją linkami ...
                      >
                      > Wystarczy na ciebie jeden link i jesteś zjedzony.
                      >
                      > pl.wikipedia.org/wiki/Demokracja#Wska.C5.BAnik_demokracji

"Nie ma ogólnie przyjętej definicji słowa demokracja[6]. Znaczenie tego pojęcia uległo zmianie od starożytności. Również współcześnie istnieje wiele form ustrojów uznawanych za demokratyczne. "
                      kto pod kim ...jaskółką nie zdechnie;-)))))))))
                      • Gość: nicelus Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.14, 23:11
                        hiro_polska napisał:

> "Nie ma ogólnie przyjętej definicji słowa demokracja[6].

I co z tego? Dlatego w Polsce nie będzie?

"Wskaźnik demokracji opiera się na 60 wskaźnikach pogrupowanych w pięciu różnych kategoriach: proces wyborczy i pluralizm, swobody obywatelskie, funkcjonowanie administracji publicznej, partycypacja polityczna oraz kultura polityczna."

• hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 04.01.15, 17:28

> hiro_polska napisał:
                          >
                          > > "Nie ma ogólnie przyjętej definicji słowa demokracja[6].

> I co z tego?
                          nic
                    • hiro_polska usa zaczynamy? 28.12.14, 20:43

> hiro_polska napisał:
                      >
                      > > ... lista jest "żałosna" ...
                      >
                      > Sam jesteś tak żałosny, jak prymityw mieszkający w "państwie istniejącym jedyni
                      > e teoretycznie" po zobaczeniu listy państw grających w pierwszej lidze.
                      >
                      > > ... zjadłbym ją linkami ...
                      >
                      > Wystarczy na ciebie jeden link i jesteś zjedzony.

www.aferyprawa.eu/content/tajna_wladza4.html
                      jeżeli nie podoba ci się portal sprawdź wszystkie wiadomości po jednej.;-)
                      • Gość: nicelus Re: usa zaczynamy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.14, 23:32
                        hiro_polska napisał:

> jeżeli nie podoba ci się portal sprawdź wszystkie wiadomości po jednej.;-)

I co z tego? Mimo tego w USA jest demokracja, a w Polsce nie ma.Ty się o Polskę martw, a nie o USA. Czy dlatego w Polsce nie ma demokracji, bo w Ameryce Murzynów biją?

W czasach komunistycznych w Polsce władza miała takiego nadwornego znawcę problemów amerykańskich prof. Longina Pastusiaka. Gdy władzy coś nie wyszło i zamiast siły argumentów musiała użyć argument siły, wtedy prof. Pastusiak się udzielał w mediach i opowiadał jak to źle jest w USA.
                        • hiro_polska Re: usa zaczynamy? 29.12.14, 12:22

> hiro_polska napisał:
                          > > jeżeli nie podoba ci się portal sprawdź wszystkie wiadomości po jednej.;-
                          > )
                          > I co z tego? Mimo tego w USA jest demokracja, a w Polsce nie ma.
                          pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_prezydenckie_w_Stanach_Zjednoczonych_w_2000_roku
                          • Gość: nicelus Re: usa zaczynamy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.14, 19:00
                            Opisują, że straszne rzeczy się dzieją w USA. To teraz pomyśl, że jeżeli aż tak źle jest w państwie demokratycznym - USA, to jak bardzo źle musi być w państwie niedemokratycznym - Polska i dlaczego polskie media nie biją na alarm?

• hiro_polska Re: usa zaczynamy? 29.12.14, 19:29
                              pytasz i pytasz.jakie to polskie media? nie ma takich ostatnio.jak Polska będzie ustalała kto jest kim to my będziemy demokratyczni oni nie.pomyśl kto jest autorem tego pseudo rankingu;-)
                              • Gość: nicelus Re: usa zaczynamy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.14, 20:48
                                hiro_polska napisał:

> pytasz i pytasz.jakie to polskie media? nie ma takich ostatnio.

Kraj bez rzetelnej informacji nie może być demokratyczny. Wyborca pozbawiony prawdziwej informacji nie może dokonać korzystnego dla siebie wyboru.

> jak Polska będzie ustalała kto jest kim to my będziemy demokratyczni oni nie.

Niewątpliwie. Za grosz obiektywizmu. Za grosz uczciwości.

> pomyśl kto jest autorem tego pseudo rankingu;-)

To jest liczące się w świecie i uznawane przez światową opinię naukowe opracowanie robione na zlecenie niezależnego politycznie brytyjskiego tygodnika The Economist. Skierowane do biznesmenów i polityków pismo cieszy się dobrą renomą na całym świecie dlatego że jest obiektywne. Przy braku obiektywności nie byłoby to możliwym. Nikt poza Wielką Brytanią by pisma nie czytał. Tymczasem pismo ma zasięg globalny. Gdyby zlecone przez nich badania nie były obiektywne, to Wielka Bratania byłaby na pierwszym miejscu, a nie na dalszej pozycji prawie razem z Czechami.

• hiro_polska Re: usa zaczynamy? 29.12.14, 21:34
                                  > Niewątpliwie. Za grosz obiektywizmu. Za grosz uczciwości.
                                  a za ojro? a za dolary? za petrodolary? za ruble? ;-)a za zwiększone wydobycie w zatoce meksykańskiej,za broń chemiczną której nigdy nie było,za tysiące zabitych pomordowanych i zamęczonych w mękach irakijczyków to można?można za co? to jest ta demokracja?
                                  wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Niemcy-Gerhard-Schroeder-obwinia-Unie-za-konflikt-krymski,wid,16458958,wiadomosc.html to jest ta demokracja po twojemu? ty chyba prima aprilis masz jako święto ruchome ;-)
                                • hiro_polska Re: usa zaczynamy? 29.12.14, 21:50
                                  Tygodnik:

popiera legalną prostytucję[1]
                                  popiera legalizację "miękkich narkotyków", jak marihuany
                                  popiera zmniejszenie dotowania rolnictwa w krajach rozwiniętych
                                  popiera przekształcenie Wielkiej Brytanii w republikę (październik 1994)
                                  poparł inwazję USA na Irak w 2003 roku
                                  popiera bardziej restrykcyjną kontrolę broni palnej w Stanach Zjednoczonych
                                  popiera członkostwo Turcji w Unii Europejskiej
                                  popiera eksplorację kosmosu przez prywatne organizacje np. SpaceShipOne, zamiast NASA albo ESA
                                  popiera reformę izby wyższej parlamentu brytyjskiego
                                  popiera uczestnictwo państwa w tych dziedzinach gospodarki, gdzie jego zdaniem wydajny wolny rynek nie istnieje lub nie może istnieć (np. ochrona środowiska, zabezpieczenia społeczne)
                                  "The Economist słynie z tzw. Big Mac index, czyli porównania cen hamburgerów Big Mac w różnych krajach świata dla pokazania różnic w parytecie siły nabywczej ich walut."=>smacznego;-)
                                  • Gość: nicelus Jak już kopiujesz, to dokładnie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 01:19
                                    hiro_polska napisał:

> Tygodnik: ...

Jest po prostu liberalny, wystarczyło napisać zamiast bezmyślnie kopiować polską Wikipedię, która w większości punktów nie opiera się na źródłach. Nie słyszałeś nigdy o poglądach liberalnych? Znaczy się od kogoś kto je ma, a nie od Tuska. Tygodnik nie odbiega w żaden sposób od innych liberalnych tygodników.

> "The Economist słynie z tzw. Big Mac index,
                                    > czyli porównania cen hamburgerów Big Mac
                                    > w różnych krajach świata dla pokazania różnic
                                    > w parytecie siły nabywczej ich walut.

"Co ciekawe, to nieformalne porównanie uchodzi za dosyć dokładne."

Zlecane niezależnej firmie badania nad stanem demokracji na świecie muszą być prawdziwe, gdyż nieprawdziwe wiadomości ludzie kupują tylko w Polsce. Gdyby tygodnik podawał nieprawdziwe wiadomości, to by nie cieszył się tak wielką popularnością na całym świecie. The Economist osiągnął w 2009 roku nakład ok. 1.420.000 egzemplarzy i był sprzedawany w 200 krajach. Z tego 55% w Ameryce Północnej, 14% w Wielkiej Brytanii, 19% w pozostałych europejskich krajach.

• hiro_polska jak komentujesz to całość albo wcale 04.01.15, 14:50
                                      jakimi kryteriami się kierujesz wybierając fragmenty wypowiedzi. zdradzisz klucz czy muszę go rozszyfrować?
                                      • Gość: nicelus Re: jak komentujesz to całość albo wcale IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.15, 06:51
                                        hiro_polska napisał:

> jakimi kryteriami się kierujesz wybierając fragmenty wypowiedzi.
                                        > zdradzisz kluc z czy muszę go rozszyfrować?

Twoje wybrane fragmenty uzupełniam następnym zdaniem z tego samego źródła by zamiast półprawdy widoczna była cała prawda.
                                        • hiro_polska Re: jak komentujesz to całość albo wcale 12.01.15, 23:11
                                          nie masz tu kanalio racji bytu! zaszczuję cię jak psa.jak hitlerowskiego owczarka...............
                                • hiro_polska mm polska 04.01.15, 18:13

Kraj bez rzetelnej informacji nie może być demokratyczny. Wyborca pozbawiony prawdziwej informacji nie może dokonać korzystnego dla siebie wyboru.
                                  tv republika -program nadający treści nacjonalistyczne
                                  tv trwam-telewizja religijna tadeusza rydzyka

• hiro_polska Re: usa zaczynamy? 29.12.14, 19:37
                              zapomniałem dopytać,czy wy ,tam w tym enerde ,macie jakąś blokadę informacyjna na pewne tematy?;-) wygląda,że tak albo zbyt wybiórczo czytasz. jakie teraz państwo wybierasz?
                              • Gość: nicelus "Blokada informacyjna"? Co to jest? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.14, 21:49
                                hiro_polska napisał:

> zapomniałem dopytać,czy wy ,tam w tym enerde ,
                                > macie jakąś blokadę informacyjna na pewne tematy?;-)

W jakim świecie ty żyjesz? Nie ma już NRD i nie ma Berlina Zachodniego. Niemcy są jedne i są demokratyczne. Czechy też są demokratyczne. Tylko Polska nie.

Blokada była, ale przez Rosjan Berlina Zachodniego. Teraz nie ma żadnej blokady. Do informacji wszyscy mają nieskrępowany dostęp i mogę przeczytać cały internet. Ale po co? Teraz wojna, więc prawie cały internet zawalony propagandą wojenną Putina. Nadają na USA w twoim stylu.

• hiro_polska Re: "Blokada informacyjna"? Co to jest? 29.12.14, 21:53
                                  Teraz wojna, więc prawie cały internet zawalony propagandą wojen
                                  > ną Putina. Nadają na USA w twoim stylu.
                                  >
                                  to w enerde macie teraz wojnę? uuuuupsss sorki ale chyba z kozojebcami;-) ale mam styl co nie nawet kurawa nie napisałem;-)
                                  • Gość: nicelus III wojna światowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.12.14, 01:42
                                    hiro_polska napisał:

> to w enerde macie teraz wojnę?

To wy tam na wsi nie tylko jeszcze nie wiecie, że NRD już nie ma, ale też jeszcze nie wiecie, że trzecia wojna światowa wybuchła?

Co za prymitywy! Tak jak te, które w drugą wojnę maski gazowe kupowały, bo w pierwszej gazy bojowe były używane. Na gaz bojowy wszystko w maskach czekało, a tu przyszedł "Blitzkrieg". Teraz wyglądają gdzie ten "Blitzkrieg", a tu "Blitzkrieg"nie ma i nie będzie, bo w parę godzin by nie było planety o nazwie Ziemia. Angela Merkel powiedziała, że tej wojny militarnie nie można wygrać i inni przyznali jej rację. Wszyscy teraz mówią że ta wojna będzie bardzo długa.

Wojna światowa została wywołana przez Rosję naruszeniem integralności terytorialnej Ukrainy która z kolei miała zagwarantowane bezpieczeństwo przez inne państwa w zamian za pozbycie się broni atomowej. Tym sposobem wybuchła przecież trzecia wojna światowa. Trzeba rzecz nazwać po imieniu nawet jeśli jest to długa wojna, nie jest militarna i takich zdrajców jak Matthias Platzeck nie wiesza się na latarni, tylko namawia na wyjazd do Doniecka, po czym szybko zmieniają zdanie. A co w Polsce robi się z takimi zdrajcami jak JKM?

Państwa sprzymierzone w tej wojnie po stronie Rosji oznaczone na brązowo i państwa sprzymierzone po stronie Ukrainy oznaczone na zielono.

• Gość: nicelus Re: usa zaczynamy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.14, 11:59
                        W USA o wszystko można napisać, ludzie mają pełną informację i mogą demokratycznie dokonać najlepszego dla siebie wyboru. Jeżeli prezydent robi coś niezgodnego z prawem, to dziennikarze o tym napiszą, we wszystkich gazetach się ukaże i prezydent wylatuje. Nie pomoże mu organizacja najzdolniejszych studentów jednego z uniwersytetów, jak nie pomogła Nixonowi ta o której piszą.

Natomiast w Polsce dziennikarze mało chłopaka nie zlinczowali tylko za to, że napisał życiorys jednego z polskich prezydentów, bo to w Polsce przecież tajemnica państwowa. Co zeznawał przed sądem obecny prezydent stacje telewizyjne filmowały po to by nikomu nie pokazać. Mała część społeczeństwa się dowiedziało tylko przypadkiem z telefonu komórkowego. Dlaczego dziennikarze nie pytają radnego rządzącej partii o stan zdrowia jego bliskiego przyjaciela? Chodzi przecież o niemałe publiczne pieniądze.

"Gdy stan zdrowia komornika się poprawi, zostaną mu przedstawione - tłumaczy prokurator."

• wami41 Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 21.12.14, 19:53
      Za co? A no, przyda sie kiedy trzeba bedzie przygotowywac listy kandydatow do parlamentu.
      • hiro_polska Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 22.12.14, 21:15
        już nie będzie wyborów tylko droga krzyżowa?;-) myślisz ,że wygra z największym i z najbardziej z najbardziej sławnych posłów, z posłem niesiołowskim? jaja sobie robisz?;-)
        • wami41 Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? 24.12.14, 19:31
          hiro_polska napisał:

> już nie będzie wyborów tylko droga krzyżowa?;-) myślisz ,że wygra z największym
          > i z najbardziej z najbardziej sławnych posłów, z posłem niesiołowskim? jaja so
          > bie robisz?;-)

jak wystartuje z "piekna" to da rade niesilowi.
    • Gość: ignac Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.14, 20:01
      Morze jeszcze za obrone funkcjonariusza watykanu
      • Gość: nicelus Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.14, 20:23
        Gość portalu: ignac napisał(a):

> Morze jeszcze ...

Co tam morze, cały ocean powodów.

• emsiziomal Może sie wybiera za morze,..... 29.12.14, 10:30
          ...i dostał krzyż na drogę.
          • Gość: nicelus Krzyż, czy koło? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 01:53
            Ornament na bramie ogrodowej zamku Benrath okazuje się nie być nazistowskim "Hakenkreuz", gdyż powstał w XVIII wieku, lecz "słonecznym kołem", "świętą swastyką mającą chronić przed złymi myślami i inspiracjami" jak na przykład przemalowaniem bramy na kolor brązowy zgodnie z nazistowską estetyką...

• Gość: login_t Krzyż synowca? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 29.12.14, 21:05
      Syn krzyżowca.
      • Gość: nicelus Re: Krzyż synowca? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.14, 22:06
        Gość portalu: login_t napisał(a):

> Syn krzyżowca.

Dobre!
        :)

• hiro_polska Re: Krzyż synowca? 29.12.14, 22:19
          macie nadzieje ,że znany gorzowski adwokat tego nie przeczyta? on nawet bramę do sądu poprowadzi za h...owy kolor a co będzie z wami?;-)))
          • Gość: nicelus Re: Krzyż synowca? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.14, 15:41
            hiro_polska napisał:

> ... a co będzie z wami?;-)))

Rozstrzelają nas w lesie? Za który wyraz? Który jest w Polsce zabroniony: syn, krzyż, czy owca?

Sam widzisz jakie są w Polsce: wolność, demokracja, prawo i sprawiedliwość.

"Ten film przeznaczony jest tylko do domowego oglądania z rodziną, przyjaciółmi i znajomymi. Kopiowanie jego na DVD jest dozwolone jedynie za zgodą właściciela. Jeżeli te prawa nie będą respektowane, to sami wiecie co was za to czeka ..."

• hiro_polska Re: Krzyż synowca? 04.01.15, 18:36
        Gość portalu: login_t napisał(a):

> Syn krzyżowca.
        nie sulecinku! ale jakby ktoś zwyzywał mojego ojca od" krzyżowców" to najprawdopodobniej bym my wpie...ł tak po męsku
        • Gość: nicelus Re: Krzyż synowca? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.01.15, 21:24
          hiro_polska napisał:

> ale jakby ktoś zwyzywał mojego ojca od" krzyżowców"
          > to najprawdopodobniej bym my wpie...ł tak po męsku

Nie bij ojca! Na pewno daleko mu do krzyżowca, tak jak i tobie.
          • hiro_polska Re: Krzyż synowca? 04.01.15, 21:37

> hiro_polska napisał:
            >
            > > ale jakby ktoś zwyzywał mojego ojca od" krzyżowców"
            > > to najprawdopodobniej bym my wpie...ł tak po męsku
            >
            > Nie bij ojca! Na pewno daleko mu do krzyżowca, tak jak i tobie.
            nie myślałeś o leczeniu psychiatrycznym?pomyśl. twojej matce pomogło.
            • Gość: nicelus Re: Krzyż synowca? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.15, 23:22
              hiro_polska napisał:

> nie myślałeś o leczeniu psychiatrycznym?pomyśl. twojej matce pomogło.

Ty pomyśl trochę. Mnie nie znasz, więc co możesz wiedzieć o mojej matce. Znów pewnie pomyliłeś ze swoją.

• hiro_polska Re: Krzyż synowca? 11.01.15, 07:33
                "Nie bij ojca! Na pewno daleko mu do krzyżowca, tak jak i tobie." znów zaczynasz zaczepki a później jęczysz?
                • Gość: nicelus Re: Krzyż synowca? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.15, 06:45
                  hiro_polska napisał:

> "Na pewno daleko mu do krzyżowca, tak jak i tobie."
                  > znów zaczynasz zaczepki a później jęczysz?

Jeżeli uznajesz wyraz "krzyżowiec" za obelgę, to przecież napisałem ci komplement.
        • Gość: login_t Re: Krzyż synowca? IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 11.01.15, 08:58
          hiro_polska napisał:

> jakby ktoś zwyzywał mojego ojca od" krzyżowców" to najprawdopodobniej bym my wpie...ł

Po pierwsze, nie napisano, że mecenas jest synem krzyżowca; po drugie "krzyżowiec" to nie obelga tylko komplement.
          • hiro_polska Re: Krzyż synowca? 11.01.15, 09:27
            Krzyż synowca? Dodaj do ulubionych

Gość: login_t IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 29.12.14, 21:05

Syn krzyżowca.
            ------------------------------
            a białe jest czarne;-)
    • Gość: glupi Re: mam pytanie ? za co dostal krzyz synowiec ? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 12.01.15, 00:36
      bo dorosiy syn owiec to baran ??????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka