Dodaj do ulubionych

400 samolotów F-16

10.06.16, 22:17
można by kupić za pisowe 500 zł na dziecko przyznawane przez 5 lat.

albo 2400 leopardów 2a5
albo 1000 km dróg szybkiego ruchu wybudować

F-16 48 sztuk które mamy 10 lat spłacaliśmy
to pokazuje skalę długu w jaki nas wpuściła dobra zmiana PIS

PIS da
jak wygra wybory
mówiłem.
Obserwuj wątek
    • Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.16, 23:07
      Turcja kupiłaby dwa razy więcej.

• andrzejusa Re: 400 samolotów F-16 11.06.16, 00:17
      czesc wolfi ,:(
      z toba to jakis zawsze problem ,
      ale sie nie martw , z innymi jest problem taki sam jak z toba :((

powiedz mi wolfi , coz takiego zlego jest w 500 zl na dziecko w polsce ?
      dlaczego ci te 500 zl na dziecko w polsce przeszkadza?
      i moze jeszcze napisz mi kto ma pilotowac te 400 F-16 ?
      kiedy bez tych 500 zl setki tysiecy polskich dzieci nie beda mialy szansy na
      skonczenie szkol !!! nie mowiac juz o studiach !!

• wolfenstein3d Re: 400 samolotów F-16 11.06.16, 02:06
        Ja nie chce kupowac f16 400 tylmo mowie ze te dawanie za darmo 500zł dwu milionom tyle kosztuje
        Pis z kieszeni tych pieniedY nie wyciaga tylko drastuczie popodwyzsza podatki

Przykladowo mieszkam sobie mam polhektarowa dzialke przy domu
        A pis chxe mi to opodatkowac zebym placil za to 10tys to mnie z torbami pusci.
        A takich zmian bedzie wiecej.
        Od przyszlego roku chyba wprowadzaja umowy specjalne zatrudnieniowe z podwyzka podatku.
        • Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.16, 13:53
          wolfenstein3d napisał:

> ... chyba wprowadzaja ...

Skorzystaj może z porady lekarza...

Z tego co widzę, masz typowe objawy dla obłędu udzielonego, z francuskiego - folie ? deux. Czyli stanu w którym innym osobom udziela się urojeniowy pogląd na sytuację. Przeczytałem niedawno ciekawy wywiad z prof. Łukaszem Święcickim, ordynatorem Oddziału Chorób Afektywnych Instytutu Psychiatrii i Neurologii, który w swojej praktyce lekarskiej zaobserwował, że ten stan chorobowy ostatnio w Polsce bardzo się rozpowszechnił. Z jego rozmów z pacjentami wynika, że ma to ewidentny związek z marszami KOD-u.

• wolfenstein3d Re: 400 samolotów F-16 11.06.16, 14:05
            Slyszalem ze kaczor zamierza swoich przeciwników w psychistryku zamykac.

W rosji takie cos juz funkcjonuje.
            • Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.16, 14:39
              wolfenstein3d napisał:

> Slyszalem ze kaczor zamierza swoich przeciwników w psychistryku zamykac.

Niektórzy słyszeli, że pięciokrotnie wzrosła liczba interwencji policji po wprowadzeniu 500+.

To się właśnie nazywa obłęd udzielony.

• wolfenstein3d Re: 400 samolotów F-16 11.06.16, 14:08
      A sam sie powinien przebadać razem z macierewiczem
      Bo obu spoleczenstwo nie wybralo.

Kaczor w prezydenckich ma 3% poparcia i sie schowal przed wyborami. Macierewicza tez mialo nie byc. Po wyborach sie pojawili na pierwszym planie.

To pokazuje gdzie maja Polaków
      I jak wprowadzają dyktature w Polsce.

Co mio odzwierciedlenie w karykaturze na festiwalu w diesseldorfie
      • Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.16, 15:11
        wolfenstein3d napisał:

> ... wprowadzają dyktature w Polsce.

Lubuski poseł z Łodzi, Stefan Niesiołowski, mówi, że już jest dyktatura i "reżym Kaczyńskiego".

Władysław Frasyniuk z kolei mówi: "Mamy w Polsce stan wojenny. Jest zupełnie tak, jak po 13 grudnia 1981 roku."

Znany polski celebryta, Kazimierz Marcinkiewicz, mówi: "W Polsce będą więźniowie polityczni i będzie ich przybywać. Jestem przekonany, że już w tym roku będziemy mieli do czynienia z pierwszymi skazanymi."

To jest właśnie obłęd udzielony.

• wolfenstein3d Re: 400 samolotów F-16 11.06.16, 16:32
          Rwdaktor faktów i mitów jonasz roman kotliński już siedzi.
          Podobno nagabywał do zabicia żony.
          A obiecał mu zemste jeden politk pisowy. I tp on go tak urządził.
          • wolfenstein3d Re: 400 samolotów F-16 11.06.16, 16:33
            Wtargneli mu do biura po tym jak opublikowal artykul o nepotyzmie wladz pis wymieniajac z nazwiska na cale steonnice kto gdze dostal stanowiska z rodzin znajomych i zasluzonych pis
            • Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.16, 17:11
              wolfenstein3d napisał:

> Wtargneli mu do biura po tym jak opublikowal artykul ...

Nie prawda.

Wtargnęli do biura po tym jak decyzję o aresztowaniu podjął niezawisły sąd.

W Polsce o pozbawieniu kogoś wolności decyduje niezawisły sąd.

Bez zgody sądu pozbawić człowieka wolności w całej Europie może jedynie detektyw Rudkowski, ale to nie PiS dał mu takie uprawnienia.

• wolfenstein3d Re: 400 samolotów F-16 12.06.16, 01:20
                Poczytaj komentarze pod cytowanym przez ciebie artykule.

Kania te jest niewinna?
                Niezawisly sąd.
                Niezawisly od ziobry?
                Ci prokuratorzy tez?
                Az siedmiu naslal.

A stonoga zbingiew cos ci mowi?
                • Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.06.16, 11:33
                  wolfenstein3d napisał:

> Poczytaj komentarze pod cytowanym przez ciebie artykule.

Typowe dla czytelników Gazety Wyborczej.

> Kania te jest niewinna?

Oczywiście że niewinna.

> Niezawisly sąd.

Dokładnie.

> Niezawisly od ziobry?

Chyba nie myślisz, że na przykład Rzepliński, podlega pod Ziobrę.

> Ci prokuratorzy tez?

Prokuratorzy nie. Każdy prokurator jest niezależny w swojej pracy, ale cała prokuratura podlega ministrowi. Jeżeli minister sprawiedliwości odpowiada za wymiar sprawiedliwości w kraju, to musi mieć podległą sobie prokuraturę, by przeciwdziałała bezprawiu. Tak jest we wszystkich cywilizowanych krajach i tak było w Polsce do czasu rządu Platformy Obywatelskiej, kiedy uniezależniono prokuraturę od ministra. Wtedy minister odpowiadał, a prokuratura nic nie robiła, bo tylko głupi by sam sobie robotę wymyślał, jeżeli ktoś inny za to odpowiada.

> Az siedmiu naslal.

Nie wiem ilu, ale wiem, że to nie minister nasyła. Udali się pewnie w odpowiedniej ilości, by przekonać nieprzychylny obecnej władzy sąd. A może są spragnieni jakiejkolwiek pracy po leniuchowaniu 8 lat w czasie poprzedniej władzy, która wiele dobrego uczyniła dla przestępców. O tym świadczy olbrzymie poparcie dla PO w więzieniach.

> A stonoga zbingiew cos ci mowi?

Zbigniew Stonoga odzyskał wolność w listopadzie 2006 roku w wyniku kasacji wyroku wniesionej przez ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobrę. Jednak tu też decyzję podjął niezawisły sąd.

Tu masz rację. W Europie odpowiednim miejscem dla takich ludzi są więzienia. Europa to nie Azja. Nawet Andrzej Lepper odciął się od Stonogi. "Powiedziałem dzisiaj Stonodze won! Pogoniłem go z klubu, dałem reprymendę posłance Łyżwińskiej, której doradcą jest Stonoga, żeby nie utrzymywała z nim kontaktów" - powiedział cytowany przez ?Życie Warszawy" w styczniu 2003 roku Andrzej Lepper.

W każdym europejskim cywilizowanym państwie Zbigniew Stonoga by siedział, zamiast pchać się do polityki. W Polsce żerował na tym, że podczas rządów Platformy Obywatelskiej, prokuratura nie ścigała przestępców, a państwo istniało jedynie teoretycznie. Zamiast siedzieć w więzieniu, sam się bawił w prywatnego szeryfa.

• Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.16, 17:00
            wolfenstein3d napisał:

> Rwdaktor faktów i mitów jonasz roman kotliński już siedzi.
            > Podobno nagabywał do zabicia żony.
            > A obiecał mu zemste jeden politk pisowy. I tp on go tak urządził.

Znaczy czujesz się represjonowany politycznie, gdyż jesteś za monarchią i za zabijaniem żon, tak jak Henryk VIII Tudor, który wypisał się z Kościoła rzymskokatolickiego, gdyż papież był przeciwny zabijaniu żon. Myślisz pewno, co papież może wiedzieć o żonach...

• Gość: nicelus Re: 400 samolotów F-16 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.16, 01:31
          Oczywiście o obłędzie udzielonym można mówić jedynie wtedy, gdy ci ludzie naprawdę myślą to co mówią. Naturalnie może to być też jedynie udawane. Może to być jedynie taka cyniczna gra, przemyślana polityka złaknionych władzy ludzi bez poglądów w celu wywołania u współobywateli obłędu udzielonego.

"Ludzie bez poglądów, złaknieni władzy i panowania, są dla strategów wojny informacyjnej wyjątkowo atrakcyjnymi pionkami. Można nimi rozegrać każdą partię." - Jak trafnie zauważyła Marzena Nykiel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka