Dodaj do ulubionych

Zapraszenie do dyskusji !

IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.04, 22:28
Szanowni uczestnicy forum. Zaistniała sytuacja nie jest dla mnie miłą.
Pomimo braku wpływu i bezpośredniego udziału w zdarzeniach będących
przedmiotem zainteresowania prokuratury jako - osoba koordynująca pracę
Urzędu Miasta ( 390 urzędników) nie zamierzam "chować głowy w piasek" i
unikać trudnych pytań. Postaram się uczestniczyć w dyskusji dotyczącej
funkcjonowania miasta oraz Urzędu. Pozdrawiam - Ryszard Kneć
Obserwuj wątek
    • Gość: qvc Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:36
      Niektórzy już zaczęli dyskusję na innym forum:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=16981917
    • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 23.10.04, 22:44
      Hey Ryszard,
      Milo "widziec" Cie na forum...
      Rozumiem zlozonosc sytuacji w ktorej sie znalazles.
      Jestem przekonany iz nic nie wplynie na zaklucenie normalnej pracy wladz miasta.
      Latwo jest byc "dobrym" gdy wszystko jest dobrze...
      Prawdziwe kawlifikacje ludzi poznaje sie w momentach proby.
      Osobiscie nie martwie sie tak bardzo o Magistrat ile o gorzow...
      Sytuacja naturalnie wywolala mase emocji i pytan.
      Strona legalna, w moim rozumieniu, pozostaje w kompetentnych rekach i
      jakakolwiek dyskusja ograniczylaby sie od nieodpowiedzialnych spekulacji...
      Moim pytaniem do Ciebie byloby: Czy wszystkie projekty w miescie prowadzone
      przez Prezydenta i Urzad pozostana bez zmian i kto sie zajmie ich realizacja w
      najblizszym potrzebnym czasie?
      Jest w/g mnie niezmmiernie istotnym zapobierzenie jakimkolwiek zakluceniom w
      projektach w ktorych Prezydent jest osobiscie zaangazowany, a ze zrozumialych
      wzgledow nie moze obecnie kontynuowac.
      Pozdrawiam
      • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 23.10.04, 22:48
        Gość portalu: Bernard napisał(a):
        > Moim pytaniem do Ciebie byloby: Czy wszystkie projekty w miescie prowadzone
        > przez Prezydenta i Urzad pozostana bez zmian i kto sie zajmie ich realizacja

I pytanie ode mnie: Kto bedzie teraz kasowal prowizje od inwestorow? Tow.
        Tadeusz zostawil wam w tym temacie jakies wskazowki? Żeby potem nie bylo, ze
        wezmie ktos nieuprawniony i nie bedziecie mieli pieniedzy na kampanie wyborcza.
        Trzeba to koniecznie ustalic. Przecież wiadomo,ze nic tak nie odstrasza
        inwestorow jak niepewnosc!
        • Gość: Ryszard Kneć Odpowiedz dla Erica ! IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.04, 23:33
          Czytając życiorys bohatera, od którego zapożyczył Pan nick, rozumiem przyczynę
          złośliwości. Z nadzieją na lepsze jutro - pozdrawiam Ryszard Kneć
      • agis10 Re: Zapraszenie do dyskusji ! 23.10.04, 22:52
        Widzę Ryszardzie, że zachowałeś się jak mężczyzna i podejmujesz dyskusję na
        trudne tematy. Budzi to mój szacunek dla Ciebie. Parę minut wcześniej swoje
        stanowisko w tej sprawie wyraziłem w odrębnym watku, ale skoro rozpocząłeś
        odrębny, to pozwolę je sobie wkleić jeszcze raz:
        Pytanie nie jest błahe. Czy Jedrzejczak wykrzesze z siebie odrobinę honoru i
        zrezygnuje ze stanowiska?
        Co prawda niektórzy za normalną uważają sytuacje z Piotrkowa i kierowanie
        Miastem zza krat, ale chyba nikt z trzeźwo myślących nie uzna takiej sytuacji
        za zdrową i przynoszacą chlubę Miastu. Ludzie z najbliższego otoczenia
        prezydenta, pewnie do upadłego będą bronić takiej koncepcji. W końcu
        przedłuża ona agonię, daje okazję jeszcze przez wiele miesięcy korzystać z
        apanaży. Daje wreszcie okazję aby raz jeszcze przeglądać miejskie dokumenty
        pod kątem tego, by wyczyścić je z tych spraw ktore mogłyby zainteresować
        następców lub prokuraturę. Pytanie jest jednak takie, czy Gorzów może
        pozwolić sobie na nienormalny stan zawieszenia. Czas obecny i najbliższe
        miesiące to nie tylko kwestia budżetu, ale i rozstrzygnięć szeregu ważnych
        spraw, takich jak inwestycje, plany prywatyzacji spółek miejskich i
        przekształceń w zakładach budżetowych takich jak ZGM. Czas obecny to również
        decyzje o pozyskiwaniu środków pomocowych.
        Osobiście nie wierzę, że obecna ekipa w ratuszu jest zdolna do podejmowania
        rozsądnych strategicznych decyzji. Jędrzejczak był niezwykle silną
        osobowością. Jego charakterystyczną cechą było narzucanie swej woli i
        wymuszanie posluszeństwa. Ludzie z jego ekipy nie są przyzwyczajeni do
        podejmowania decyzji, lecz do ich wykonywania. To nie są silne osobowości z
        których jedna bądź dwie mogłyby wziąć na siebie ciężar odpowiedzialności.
        Miastu grozi dryf. W tej sytuacji najrozsądniejszym rozwiązaniem są nowe
        wybory jak najszybciej. I to zarówno prezydenckie jak i do Rady Miasta.
        Rezygnacja Jędrzejczaka i samorozwiązanie Rady dałyby po temu szansę bez
        kolejnych perturbacji i zawirowań z referendum. Czy tak się stanie? Wątpię.
        Nie wierzę ani w honorową rezygnację prezydenta, ani w samorozwiązanie się
        Rady. A szkoda...
        Pozdrawiam
        • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 23.10.04, 22:58
          Hey agis,
          Poruszyles niezmiernie istotny temat.
          Opozycja rzeczywiscie zarzucala Prazydentowi "totalitaryzm" i rzadzenie silna
          reka..
          Nie dziwilo mnie to i nie dziwi. Rola opozycji nie jest chwalic...
          Zaistniala sytuacja jednak pozwoli w krotkim czasie wyjasnic, czy
          administracja rzeczywiscie jest tak slaba i niekompetentna jak opozycja zarzuca
          czy tez jest w stanie efektywnie funkcjonowac w zaistnialej sytuacji...
          POzdrawiam i rozsadku zycze.
          • agis10 Re: Zapraszenie do dyskusji ! 23.10.04, 23:05
            Bernard. Dla jasności. Nie tylko nie jestem "opozycja", ale co więcej nie mam z
            nią nic wspólnego. Dzieli mnie od niej dystans taki jak stąd do Kanady.
            A propos Kanady. Wyjaśnij mi proszę, czy w Kanadzie rządzenie Miastem zza krat
            jest rzeczą normalną? Do tej pory sądziłem, że nie, ale pewnie się mylę?
            Rozsądku nie życzę, bo Twój przypadek jest beznadziejny...
            • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 23.10.04, 23:24
              Hey agis,
              Nie, Rzadzenie zza krat nie jest tu znane...
              Pozdrawiam
              PS. Jesli chodzi o Ciebie i opozycje:
              Jesli chodzi jak kaczka, jesli kwacze jak kaczka: to jest kaczka...
              :)
              • robinhood4 Re: Zapraszenie do dyskusji ! 25.10.04, 12:10
                Jesli chodzi jak kaczka i kwacze jak kaczka, to równie dobrze może być
                elektroniczny substytut kaczki wymyslony przez Japonczyków
                • Gość: werty Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:36
                  "...Jesli chodzi jak kaczka i kwacze jak kaczka, to równie dobrze może być
                  > elektroniczny substytut kaczki wymyslony przez Japonczyków..."

Albo Bernard....
        • Gość: Ryszard Kneć Odpowiedź dla agis10 ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 00:03
          Podzielam w części stwierdzenia zwłaszcza te dotyczące silnej osobowości
          Prezydenta. Myślę, że to ona pozwoli przetrwać trudne chwile. Co dalej -
          poczekamy, zobaczymy. Jednak teraz cała klasa samorządowa miasta winna wziąć
          na siebie część odpowiedzialności, oczywiście ja również ! Od początku
          pierwszej kadencji, czyli od 1998 roku trwa permanentna destrukcja opozycji w
          Radzie Miasta, która absorbuje całą Radę nie pozwalając radnym na głębsze
          wnikanie w poszczególne zakresy tematyczne. Nagromadziło się wiele pomówień,
          spiskowych teorii dziejów, padało wiele oskarżeń. Poczekajmy na
          rozstrzygnięcie ! Mój niepokój jednak budzi zdolność do konstruktywnego i
          twórczego działania dzisiejszej opozycji w radzie. Co innego krytykować a co
          innego tworzyć ! Mam nadzieje, że to tylko polityczny teatr, za którym kryją
          się konkretne programy rozwojowe. Chwila prawdy może zbliżyć się bardzo szybko.
          A wtedy …. dokąd pójdzie Gorzów
          • Gość: Janusz S ojusz L ewizny D emokratycznej i tyla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 05:45
            Gotuje mnie i gotuje.Wladza w wiezieniu. Po co rozmawiac tak gornolotnie w
            obliczu (byc moze) zwyklego zlodziejstwa.
            • Gość: KPN-owiec Re: S ojusz L ewizny D emokratycznej i tyla IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 10:52
              Januszu Moczulski czy ty nie jesteś z naszego prehistorycznego KPN-u. Kol.
              Leszek Moczulski juz kedys rozszyfrował skrót PZPR a ty keraz SLD !
              Gratulacje !!!!
      • Gość: Ryszard Kneć Odpowiedź na pytanie Bernarda ! IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.04, 23:28
        Rozwiązaniem sytuacji jest uzyskanie notarialnego upoważnienia dla I-zastępcy
        prezydenta Tadeusza Jankowskiego, obejmującego zakresy tematyczne będące
        wyłączną kompetencją Prezydenta Jędrzejczaka. Takiego upoważnienia może
        udzielić Prezydent Jędrzejczak. Konstrukcja treści upoważnienia to moje
        zadanie. Muszę uchwycić bardzo szeroki zakres zadań, ale na tyle precyzyjnie,
        aby nie narazić I-zastępcy prezydenta, na zarzuty braku kompetencji ze strony
        RIO ( Regionalna Izba Obrachunkowa) lub organu nadzorującego – Wojewody. Proszę
        mi wierzyć jest tych zadań bardzo wiele a jeszcze do tego wszystko to, co wiąże
        się z udziałem miasta w spółkach i stowarzyszeniach. Znacząca ilość zadań już
        od dawna jest w zakresach kompetencyjnych zastępców prezydenta, skarbnika,
        sekretarza miasta oraz naczelników wydziałów i poszczególnych urzędników.
        Prezydent Jędrzejczak mając duże zaufanie do współpracowników nie uzurpuje
        sobie wyłączności do podejmowania decyzji. Zdecydowana większość prezydentów w
        Polsce niechętnie rozstaje się z kompetencjami. Ta nasza samodzielność okazała
        się bardzo użyteczna w tej trudnej sytuacji. Niestety pomimo sprawności
        organizacyjnej nieocenione są umiejętności prezydenta Jedrzejczaka "popychania
        spraw do przodu" na etapie centralnym. Wieloletniego doświadczenia
        parlamentarnego nie da się wyuczyć. Pozostaje nadzieja w pośle Janie
        Kochanowskimi i pośle Jakubie Derach- Krzyckiem.
        Pozdrawiam – Ryszard K.
        • Gość: Bernard Re: Odpowiedź na pytanie Bernarda ! IP: *.ed.shawcable.net 23.10.04, 23:50
          Hey Ryszard,
          Dziekuje za odpowiedz.
          Jesli dobrze rozumiem, wynika z niej iz pracujesz obecnie nad dokumentem
          upowazniajacym Tadeusza Jankowskiego przejecia roli Prezydenta na czas jego
          nieobecnosci. Po zatwierdzeniu przez Prezydenta Jedrzejczaka oczywiscie...
          Oczywistym jest iz wiele gorzowskich projektow wymaga wspolpracy i koordynacji
          z wladzami wojewodzkimi i centralnymi w Warszawie.
          Kontynuacja tych zamierzen bez zaklucen jest niemiernie istotna dla Gorzowa...
          Obecna sytuacja jest przejsciowa lecz moglaby ( bez odpowiedniego nadzoru)
          sopwodowac opoznienia w realizacji tak potrzebnych dla miasta projektow.
          Jestem przekonany ze Magistrat bedzie mial pelna pomoc i wspolprace poslow
          Kochanowskiego i Derach-Krzyckiego.
          Pozdrawiam
          • Gość: AB Re: Odpowiedź na pytanie Bernarda ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 01:03
            > Jestem przekonany ze Magistrat bedzie mial pelna pomoc i wspolprace poslow
            > Kochanowskiego i Derach-Krzyckiego.

Uwaga! Prowokator!
          • Gość: werty Re: Odpowiedź na pytanie Bernarda ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:45
            Ale z ciebie pojeb - Benek.... czy ty czytasz to co piszesz?
        • Gość: Chantal Oj, Kneć... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 16:55
          Żal tyłek sciska gdy czytam te twoje rozterki.
          Z jednej strony pokusa sięgnięcia po władze, która jest w zasięgu ręki a z
          drugiej wazelinka wobec jeszcze posłujących Kochanowskiego i Krzyckiego.
          Coś ci poradzę.
          Twój udział w tej publicznej debacie nie ma sensu. Ty sam jesteś produktem
          chorego układu, z którego także czerpałeś profity (np.awans twojej żonki).
          Zatem twoje wynurzenia są mało wiarygodne. Staraj się myśleć raczej o swojej
          przyszłości bo przewiduję , że po zmianie warty bedziesz miał problemy ze
          znalezieniem swego miejsca na świecie. Tzw. "partyjne autorytety" do których
          dzisiaj się zwracasz niewiele wówczas ci pomoga.A troska o współpracowników z
          Urzędu ? Ty akutat nie możesz dać im żadnej gwarancji .
          Żałosny jest wątek o rzekomo skomplikowanej materii, której starsz sie
          sprostać - wymieniasz jakieś "prezydenckie pełnomocnictwa potwierdzane
          notarialnie". Chłopie gdzie ty żyjesz ?
          Twojego szefa wsadzili do pierdla i niestety jest na łasce prokuratorów. To oni
          zdecydują (oczywiście dla dobra śledztwa) czy kogokolwiek dopuszczą do widzenia
          z podejrzanym. Sytuacja w jakiej znalazł się Jędrzejczak to nie pobyt w
          sanatorium jak chciałby wicek Jankowski (sic! notabene w 100 % przekonany co do
          uczciwości pryncypała ).Jako gospodarz urzędu powinieneś wiedzieć o rzeczy
          oczywistej- będzie poważny problem z jego funkcjonowaniem, który ustanie
          dopiero w momencie wyboru nowego prezydenta.
          A wtedy juz ciebie nie bedzie. Ot i cała prawda !
          Twoja obecną aktywność na forum odbieram, wybacz - jako formę osobistego
          zaistnienia w nowej sytuacji.
          • Gość: zyczliwa Re: Oj, Kneć... IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 17:06
            chantal a mi sie wydaje ze jestes kolejnym chorym czlonkiem spoleczenstwa,
            ktory kieruje sie mysla ze innym nie moze byc lepiej niz mi. jest mi cie po
            prostu zal nie wiem czy rodzice stworzyli ci ta "przepiekna" wizje
            rzecywistosci, czy po prostu jestes czlowiekiem ograniczonym. tak sie sklada ze
            sekretarz jest chyba jedna z najbardziej uczciwych osob w tym miescie. tak cie
            zazdrosc zzera ze jego zona zostala dyrektorem szkoly? a przepraszam bardzo
            powinna w zwiazku z tym ze jej maz pelni funkcje wyzszego urzednika miejskiego
            zostac sprzataczka zeby tacy kretyni jak ty nie mogli mu nic zarzucic?...
            wydaje mi sie ze to ze zostala dyrektorem to jest wylacznie jej ciezka praca i
            jak na razie mozna zaobserwowac szkola na zawarciu zyskuje na tym. a tobie
            zycze jak najlepiej bo ta chorobliwa zazdrosc zniszczy cie od srodka...wlansie
            dzieki takim ludziom jak ty ten kraj schodzi na psy....pozostaje mi tylko
            pogratulowac postawy uczciwego obywatela, a zaloze sie ze twoje "uczciwe" zycie
            pozostawia wiele do zyczenia....pozdrawiam i zycze zdrowia....
            • Gość: Radek Re: Oj, Kneć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 17:13
              Szkola na zawarciu po nominacji Pani Kneciowej na dyrektorski stołek,
              faktycznie zyskuje. Jest teraz blisko koryta. I tak to już jest, jak jedna
              szkoła dzięki protekcji zyskuje, to inne tracą.
            • Gość: werty Re: Oj, Kneć... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:51
              Taka z Ciebie życzliwa jak z koziej dupy trąba... pewnie jestes "po mężu"
              Kneciowa...
              A przyzwoitość - gdyby czerwoni mieli pojęcie co to słowao znaczy - wymagałaby
              postapić tak jak pisałaś... jednak nie stać was na to - jesteście godni swego
              pryncypała - Jędrzejczak także bez godności czepia się brzytwy zamiast z
              resztką honoru (!!!!?????) odejść z polityki...
        • Gość: werty Re: Odpowiedź na pytanie Bernarda ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:43
          "...Ta nasza samodzielność okazała
          > się bardzo użyteczna w tej trudnej sytuacji. Niestety pomimo sprawności
          > organizacyjnej nieocenione są umiejętności prezydenta
          Jedrzejczaka "popychania
          > spraw do przodu" na etapie centralnym..."

Wiedział co robi, przewidywał sytuację (Wieloletniego doświadczenia
          > parlamentarnego nie da się wyuczyć.)

Wiedział komu i ile zapłacic... czy to sie nazywa "parlamentarne"
          doswiadczenie? Możliwe że w naszym parlamencie jest to cenna umiejetność...
          zlodziej i tyle - co tu duzo gadac....
      • Gość: werty Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:34
        Benek - może ty nie "zakłucaj" tej dyskusji swymi tekstami - nie tyle że
        głupawymi to jeszcze z błędami...
    • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 23.10.04, 22:56
      Kiedy jedziecie na pierwsze zamiejscowe posiedzeenie zarzadu miasta Gorzowa do
      aresztu w Szczecinie? Prosze sie nie wykrecac, bo nie omieszkam przypomniec, po
      pierwszej delegacji!
      • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 23.10.04, 23:01
        Hey eric_theodore_cartman,
        Ryszard zaprosil do dyskusji...
        Badz powazny albo otworz inny watek i tam plec glupoty...
        Sprawa jest zbyt powazna dla idiotow jak ty???
        Oczywiscie pozdrawiam
        • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 23.10.04, 23:07

> Hey eric_theodore_cartman,
          > Ryszard zaprosil do dyskusji...
          > Badz powazny albo otworz inny watek i tam plec glupoty...
          > Sprawa jest zbyt powazna dla idiotow jak ty???
          > Oczywiscie pozdrawiam

Alez to jest zupelnie powazne pytanie! Moze nie czytales drogi Bernardzie
          dzisiejszej RP, ale tam tow. Knec zaproponowal model piotrkowski. W Piotrkowie
          zas zarzady miasta odbywaja sie w areszcie. Tak moj drogi! Tyle, ze tam sprawe
          prowadzi lokalna prokuratura i czlonkowie zarzadu moga udac sie do swojego
          tow.prezydenta na piechote. A w przypadku tow. Jedrzejczaka beda musieli jechac
          do Szczecina. I ja sie wlasnie uprzejmie zapytuje, czy juz wiedza, kiedy
          odbedzie sie pierwsza wycieczka. Szkoda bylaby wielka gdyby media przegapily
          taki fajny cyrk, prawda?
          Bernardzie! Czy nazywanie mnie idiota, bez aktualnego zaswiadczenia bieglego
          psychologa na moj temat, to juz chamstwo czy tylko taka tam wymiana
          uprzejmosci?
          pozdrawiam najserdeczniej w tych trudnych dla ciebie chwilach
          • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 23.10.04, 23:29
            Napisales:
            "Czy nazywanie mnie idiota, bez aktualnego zaswiadczenia bieglego psychologa na
            moj temat, to juz chamstwo czy tylko taka tam wymiana uprzejmosci? "
            Przyjacielu.
            Ty i tacy jak ty okreslacie Jedrzejczaka zlodziejem bez werdyktu Sadu...
            Ty mi pacanie zakichany pokaz gdzie roznica !!!
            Pozdrawiam i rozsadku zycze
            PS. Boli? Powinno.
            • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 24.10.04, 11:00

> Napisales:
              > "Czy nazywanie mnie idiota, bez aktualnego zaswiadczenia bieglego psychologa
              na
              >
              > moj temat, to juz chamstwo czy tylko taka tam wymiana uprzejmosci? "
              > Przyjacielu.
              > Ty i tacy jak ty okreslacie Jedrzejczaka zlodziejem bez werdyktu Sadu...
              > Ty mi pacanie zakichany pokaz gdzie roznica !!!
              > Pozdrawiam i rozsadku zycze
              > PS. Boli? Powinno.

Wiesz Bernardzie, przeceniasz sie! Jestes tylko wirtualna postacia z pewnego
              forum, ktora zajmowala sie wyglaszaniem mow pochwalnych pod adresem pewnego
              komunisty, wlasnie zapuszkowanego. Zal mi ciebie. Zas twoje opinie na dowolny
              temat sa tyle warte co te o tow. Jedrzejczka. Czylo po polsku: g...o warte!
              • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 24.10.04, 11:22
                Nie bronie nikogo.
                Przypominam pacanom jak ty, ze stnieje cos takiego jak Prawo.
                Nie ma to wspolnego nic z kimkolwiek.
                Tak sie sklada na tym forum ze polityczne impotenty takie jak ty z tanich
                politycznych powodow odmawiacie jakichkolwiek praw komukolwiek.
                Moge cie zapewnic, ze gdyby twoi szegowie (ci ktorzy ci placa) znalezli sie w
                sytuacji Jedrzejczaka traktowalbym sprawe tak samo.
                Odmawiasz innym praw - nie licz na to ze ja zastosuje jakiekolwiek w stosunku
                do ciebie.
                Oczywiscie pozdrawiam
                • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 24.10.04, 12:17

> Nie bronie nikogo.
                  > Przypominam pacanom jak ty, ze stnieje cos takiego jak Prawo.
                  > Nie ma to wspolnego nic z kimkolwiek.
                  > Tak sie sklada na tym forum ze polityczne impotenty takie jak ty z tanich
                  > politycznych powodow odmawiacie jakichkolwiek praw komukolwiek.
                  > Moge cie zapewnic, ze gdyby twoi szegowie (ci ktorzy ci placa) znalezli sie w
                  > sytuacji Jedrzejczaka traktowalbym sprawe tak samo.
                  > Odmawiasz innym praw - nie licz na to ze ja zastosuje jakiekolwiek w stosunku
                  > do ciebie.
                  > Oczywiscie pozdrawiam
                  >

Skurwysyn, pacan, impotent... Jak mnie jeszcze nazwiesz? Bernardzie! Czy dobrze
                  pamietam, ze niedawno imputowales mi takze chamstwo? Czy potrzebujesz abym
                  przytoczyl ci slownikowa definicje chamstwa, czy sam sobie spojrzysz w lusterko?
                  pozdrawiam kulturalnie
                  • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 25.10.04, 08:13
                    Jestem niezmiernie elastyczny...
                    Traktujesz mnie tak jak traktujesz to odpowiadam Ci jezykiem ktory rozumiesz z
                    terminologia rownie odpowiednia.
                    Dla milych jestem mily...
                    Dla pacanow nie.
                    Oczywiscie pozdrawiam
                    • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 25.10.04, 08:36
                      Bernardzie! Co sa warte twoje opinie, to najlepiej ilustruje tow. Jedrzejczak
                      za kratkami. A ty obrzucajac mnie inwektywami, pokazujesz bezsilne oblicze
                      zwyklego chamusia i tyle.
                      serdecznie pozdrawiam
                      • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 25.10.04, 14:15
                        Hey eric,
                        Czy ty czytasz wlasne wypowiedzi???
                        Ja jestem dla ciebie mily...Zaslugujesz na wiecej.
                        Serdecznie pozdrawiam
                        • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 25.10.04, 16:20

> Hey eric,
                          > Czy ty czytasz wlasne wypowiedzi???
                          > Ja jestem dla ciebie mily...Zaslugujesz na wiecej.
                          > Serdecznie pozdrawiam

Bernardzie! Zrozum, ze twoje opinie o mnie, pod zadnym wzgledem nie sa dla mnie
                          istotne. Stwierdzam jedynie, ze bywasz (bo nie twierdze przeciez, ze zawsze)
                          chamem-wedlug slownikowej definicji. I tyle.
                          pozdrawiam najserdeczniej
                          • Gość: znachor Re: "wedlug slownikowej definicji" IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.04, 16:20
                            Stwierdzenie bezcelowe. Bernard nie zagląda do słowników. On się zatrzymał na
                            poziomie niższych klas szkoły podstawowej.

Popatrz powyżej, w tej dyskusji 23.10.2004 22:44
                            napisał "zakłucenie","zapobierzenie","zakłuceniom", 23:50 napisał "bez
                            zakłuceń", i.t.d. Bernard dokładnie czyta własne wypowiedzi, więc to co on
                            napisał nie może być przypadkowe.

• Gość: Ryszard Kneć Rzczpospolita - zdanie wyrwane z kontekstu ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 00:33
            Informację, jaką podała Rzeczpospolita wzbogacono o zdanie, jakie wygenerował
            dziennikarz z kontekstu 10 minutowej telefonicznej rozmowy. Może miał słabą
            pamięć lub długopis mu się wypisał. Oświadczam: nie da się kierować miastem
            z aresztu, wymagane jest upoważnienie, o którym pisałem wcześniej dla Bernarda.
            Taką informację podałem Rzeczypospolitej i co z tego? Dziennikarz miał już
            napisany artykuł o zabarwieniu negatywnym i tym pseudo-cytatem opisał rozmiar
            choroby w Gorzowie Wlkp. Gdzie sekretarz miasta po 6-latach urzędowania nie wie
            tego, co każdy wiedzieć powinien, że nie da się kierować miastem z aresztu.
            Wniosek jest jeden - nie rozmawiać z prasą. To napiszą „ milcząco przyznał mi
            rację” Radzę więc pytajcie sekretarza miasta poprzez forum. To jedyne pewne
            źródło informacji ! Pozdrawiam – Ryszard Kneć
            • eric_theodore_cartman Re: Rzczpospolita - zdanie wyrwane z kontekstu ! 24.10.04, 10:58
              Krecicie sekretarzu. Dziennikarz chce sie dowiedziec czegos konkretnego a nie
              sluchac dyrdymalow z ktorymi nie wiadomo co potem poczac. Wiec jak? Bedziecie
              robic tak jak SLD w Piotrkowie czy jakos inaczej?
        • Gość: werty Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:55
          "....Sprawa jest zbyt powazna dla idiotow jak ty???..."

I kto to mówi??? większego idioty jak ty świat nie widział... Sama twoja
          obecność na tym forum sprawia że nie można poważnie traktować tego bełkotu....
          To oczywiście chodzi o Bernarda.... dupka....
      • Gość: Ryszard Kneć List dla Erica. IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 00:12
        Uprzejmie informuję że od 2002 roku w polskim samorządzie nie ma pojęcia
        zarządu miasta ( gminy). Prezydent jest jednoosobowym organem wykonawczym ! -
        zródło: Ustawa o samorządzie gminnym. Nick jest naprawdę trafny - gratuluję!
        Pozdrawiam - Ryszard Kneć
        • eric_theodore_cartman Re: List dla Erica. 24.10.04, 10:56
          Uprzejmie dziekuje za wyklad, ale czy to ma oznaczac, ze nie bedziecie jezdzic
          do tow. Jedrzejczaka do aresztu w Szczecinie? Bedziecie mu podsylac paiery do
          podpisu poczta czy jak? No i tak bez slowa wytlumaczenia czego dotycza decyzje,
          ktore ma podpisac? Poki byl na wolnosci tez to sie tak odbywalo? Bach papiery
          na biurko i podpisuj Tadziu?
    • Gość: gosc Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: 65.110.6.* 23.10.04, 23:17
      Szanowny Panie Ryszadzie Kneciu
      Znalazłeś sie Pan w takim gownianym połozeniu ze tylko sie wysrac przez
      burte,aresztowali Pańskiego pryncypala tadzia a Pan sie glupio usmiechales w tv
      jak o tym mowiles fajnie co?
      tadek siedzi i posiedzi a po tadku jeszcze innych pociagna do pierdla a i
      dobrze ku uciesze publiki!!!!
      widzac tego lizydupe i cwela kanadyjskieg tego emigranta socjalnego jak Panu w
      dupe wchodzi zastanawiam sie czy z tego bernarda to nie pedal jakis
      brondzlujacy sie przed komputerem na Panski widok Panie Rychu!!!
      no nic ja tu gadu gadu przy cieplej pizzy trzymajac za dupeczke swoja
      laseczke a ciekawe co tam u tadzia w pierdlu slychac czy go ktos czasem za
      tylek juz nietrzyma?
      jak myslisz Pan co tam u Tadeusza w pierdlu slychac?
      • agis10 Re: Zapraszenie do dyskusji ! 24.10.04, 00:12
        Prezydent jest jednoosobowym organem wykonawczym Miasta na prawach powiatu.
        Jego zastępcy nie zostali na te stanowiska powołani ani przez wyborców ani
        przez Radę. Prezydent siedzi w areszcie i to nie z powodu wypicia dwóch
        koniaczków i jazdy na małym gazie, ale z powodu najpoważniejszych korupcyjnych
        zarzutów, jakie po długim i wnikliwym śledztwie postawiła mu prokuratura. Grozi
        mu za to nawet 8 lat odsiadki. Nie przyrównuj więc Ryszardzie tej sytuacji do
        przypadku w którym ten sam prezydent złamałby nogę. To co piszesz, to tylko
        szukanie kruczków prawnych które Wam, ekipie którą Jedrzejczak sobie dobrał
        według własnego uznania, pozwala nadal utrzymywać się na stołkach. Mówmy o
        pryncypiach a nie o wybiegach prawnych. Sytuacja w której urzędujący prezydent
        siedzi w areszcie, dyskwalfikuje jego i odbiera jego ekipie legitymację do
        dalszego sprawowania wladzy w Mieście. Przestańcie szukać kruczków prawnych i
        rozpocznijcie dzialania które pozwolą w wyborach wypowiedzieć się Gorzowianom,
        kto powinien sprawować władzę w Mieście. Myślę, że rozumiesz iż sytuacja
        zmieniła się w sposób zasadniczy i nie jest to kwestionowanie wyniku
        wyborczego, ale wyjście z pata w jakim z powodu grzechów Twojego szefa Gorzów
        się znalazł. I prosze nie pisz, że sąd nie wydał jeszcze wyroku. Jezeli po
        czasie okaże się, że Jędrzejczak jest czysty jak łza i wyborcy w to uwierzą, to
        pewnie wybiora go ponownie. Takim postawieniem spraw ocalicie twarz a byc może
        dacie sobie szansę na jaki taki wynik w wyborach...
        • Gość: Ryszard Kneć Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 00:49
          Rozwiązanie jakie Pan sugeruje na tym etapie sprawy jest wyłączną decyzją
          Prezydenta lub kompetencją Rady Miasta w drodze referendum.
          • Gość: Ryszard Kneć Dziekuję za dyskusję ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 00:50
            Dobranoc !
            • Gość: obojętny Re: Dziekuję za dyskusję ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 01:18
              Z wielu powodów jestem obojętny na obecne rozgrywki w Gorzowie.
              Nie mogę się jednak powstrzymać od dobrej rady.
              Przestań Pan dyskutować z tą idyjotą zza wielkiej wody. Gdybyś Pan znał
              wszystkie jego historyczne wypowiedzi! Ale jak mniemam, nie miał Pan zbyt wiele
              czasu na bieżące czytywanie naszego forum.
              Stracisz Pan wiarygodność, dyskutując z palantem, który Europę uważa za k...
              Cóż, każdy człowiek ma jakiś pryszcz na dupie. My mamy benka.
              • Gość: Bernard Re: Dziekuję za dyskusję ! IP: *.ed.shawcable.net 24.10.04, 04:24
                Hey obojetny,
                Twoja arogancja nie zna granic.
                Powiedz mi zatwardzialy wrogu Knecia, co pozwala ci przypuszczac ze bedzie on
                sluchal wlasnie Ciebie i dyskutowa; z ta osoba lub inna w/g twojego wyboru...
                Knec doskonale wie co na forum bylo i jest pisane.
                Poza tym moje pogladyposiadam i wyrazam niezaleznie od tego czy Ryszardowi sie
                podobaja czy nie. On decyduje czy jest na tym forum (ja bym tu na jego miejscu
                nie wchodzil) i komu odpowiada.
                Jakie jeszcze rady mialbys dla Ryszarda???
                Masz "czarna" liste ludzi z ktorymi nie powinien sie kontaktowac czy liste
                produktow nie uzywac... Z ktorym pismem powinien lub nie powinien rozmawiac???
                To co mysle o Europie to mysle. Podtrzymuje.
                Unia bez jaj i rozumu. Dobrze, ze Polska i Brytania tam sa... Inaczej ktos w
                Brukseli zaczalby w imie pokoju i dobrej woli kopie Koranu rozprowadzac...
                Z calym szacunkiem dla Islamu i jego wyznawcow...
                Oczywiscie pozdrawiam
          • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 24.10.04, 04:40
            Hey Ryszard,
            Na stronach internetowych Miasta jest prowadzony "maly plebiscyt" dotyczacy
            ewentualnego uruchomienia wlasnego "forum" czy raczej "chat room".
            Jaka jest szansa na uruchomienie czegos takiego?
            Wspomnialem o tym kilka dni temu na forum lecz oczywiscie entuzjazmu nie
            zaobserwowalem. Okupujacy forum Gazety uwazaja je za wlasna baze internetowej
            propagandy...Powstanie czegos innego zniszczyloby ich "prawie monopol".
            Niezaleznie od tego jednak kto jest u wladzy takie forum byloby swietnym medium
            laczacym administracje z Gorzowiakami.
            Pozdrawiam
            • Gość: Ryszard Kneć Forum na www.gorzow.pl ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 10:08
              Pracujemy nad tematem. Pomimo oczekiwanej wielkiej krytyki ze strony Forum
              Gazety myślę, że uda nam się zrealizować projekt! Chcemy ustalić czytelne
              zasady uczestnictwa! Jedno jest pewne wolności słowa i myśli nie rozumiemy
              poprzez pryzmat swobodnego publikowania oszczerstw i wulgaryzmów. Mam nadzieję,
              że takie standardy zostaną zaakceptowane przez uczestników. Oczekujemy krytyki,
              porad, własnych opinii uczestników, które pozwolą korygować kierunki działań.
              Takie forum zmusi jednak nas autorów do aktywnego uczestnictwa w dyskusji. Mam
              świadomość, że uczestnictwo w FORUM GORZOWA nie będzie już moim wyborem, ale
              wręcz obowiązkiem. Myślę, że dla dobra sprawy warto podjąć ten trud.
              Pozdrawiam - Ryszard Kneć
              • Gość: tadeusz Re: Forum na www.gorzow.pl ! IP: 65.110.6.* 24.10.04, 10:12
                tadeusz tak kochal swoj gorzow ze siedzi w pierdlu a ty dyskutujesz o dupie
                maryny
                buahaha
                rozgonic komnuchow
                • Gość: Janusz Komunisci zawsze kradli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:16
                  A czy to byly zloto i brylanty z dworu Romanowow czy talony na fiata 126 p, czy
                  prowizje za zle wykonane roboty budowlane- to to juz jest u nich taka
                  historyczna tradycja.
                  • Gość: tadeusz Re: Komunisci zawsze kradli. IP: 65.110.6.* 24.10.04, 10:18
                    janusz ma racje komunisci kradli i kraxsc beda ale co ciekawe maja jeszcze na
                    tyle tupetu zeby tu publicznie wystepowac
                    ,bronic swojego pryncypala,to skonczone dno
                    • Gość: slowianin Tylko bez demagogi ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 10:41
                      Kto rozkradł Polske po 1990 roku? Mazowiecki, Bielecki, Pawlak, Buzek - czy to
                      wybitni komuniści? Kto zrobił prywatyzację za 1 zł. Czy "O Take Polske My
                      walczyly" ? Ciekawe gdy dabiją postkomune to kto będzie winny za naszą narodową
                      nieudolność . Zgaduję : żydzi, Europa, koncerny światowe. Cała klasa polityczna
                      Polski jest do dupy !!!! Wybiera ja naród. Dedukcyjne odpowiedzmy sobie sami !!!
                      Popatrzmy na partie polityczne ich nazwy i programy toc to przecież bagno bez
                      dna. PIS przefarbowany ZCHN który dał dupy, SLD przefarbowane PZPR. PO
                      przefarbowana UW, LPR przefarbowane SKL, PC, niedobitki z ZCHN i reszta sitwy.
                      Myslę że najbardziej naturalne w Polsce sa laski w agencjach towarzyskich i to
                      mimo silikonowych biustów, sztucznych włosów i pzanokci z naturalną karnacją po
                      samoopalaczach. TACY JESTEŚMY PANOWIE SZLACHTA !!!!
                    • Gość: człowiek Tadeusz IP: 65.110.6.* -odpowiedź. IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 15:48
                      Zasrańcu to jest ludzka solidarność oraz to że do czasu rozstrzygniecia nie
                      ocenia się człowieka. Ty bys zdradził i nasrał nz przyjaciela w minute po jego
                      upadku. Byli tacy w historii : Judasz, Brutus i wiele innej sitwy.... !
                      • Gość: historia Re: Tadeusz IP: 65.110.6.* -odpowiedź. IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.04, 09:00
                        Gwoli prawdy historycznej, to Judasz i Brutus zdradzili przyjaciela przed jego
                        upadkiem, a nie minutę po upadku.

Nasrania na przyjaciela historia nie odnotowuje. Ale przywódcy węgierskich
                        komunistów - Kadarowi - jego towarzysze partyjni naszczali do gęby i pomimo to
                        nie zmienił swoich lewicowych poglądów.

To tak, jakby dwóch najlepszych kolegów poczęstowało Ciebie koniakiem, a
                        później ktoś zadzwonił po policje. A Ty byś pomimo to nie zmienił swoich
                        lewicowych poglądów.

• Gość: werty Re: Tadeusz IP: 65.110.6.* -odpowiedź. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:11
                        człowiek napisał(a):

"...Ty bys zdradził i nasrał nz przyjaciela..."
                        ciekawe podejście - z kim ty sie "przyjaźnisz"?
                        Chyba wart jesteś Tadzia i jego "przyjaciół" złodziei....
              • Gość: Bernard Re: Forum na www.gorzow.pl ! IP: *.ed.shawcable.net 24.10.04, 11:12
                Hey Ryszard,
                Swietnie.
                Oczywiscie ze protesty beda... Gazeta spelnia swoja role...
                Poza tym...Jeden mniej, jeden wiecej..
                Forum Gazety posiada jednak bardziej niz inne czytelna forme...
                Latwo wejsc i od razu wiac what's up...
                W kazdej sytuacji, a zwlaszcza w obecnej, Gorzowianie maja mase pytan na ktore
                uzyskanie odpowiedzi z pierwszej reki pozwoliloby unikac niedomowien i
                nieporozumien.
                Nie sadze by ktorekolwiek istniejace forum czy chat room mogl to zapewnic...
                Za duzo partyzantki politycznej.
                Pozdrawiam
              • Gość: prezes Re: Forum na www.gorzow.pl ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 15:50
                Zróbcie to forum czym prędzej. Idiota się przeniesie.
    • Gość: wasz falubaz Podziwiam publiczną odwagę Knecia ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 10:26
      Jestem czasowo w waszym mieście. Myslę że wasze problemy pozwolą na zdecydowane
      zdystanowanie gorzówka przez zielonkę. Towarzysze z zielonki wytną waszych
      towarzyszy w strukturach SLD-wskich. W naszej zielonce sekret/arz(arka) (
      kobitka) nigdy publiczne nie wypowiadała swioch opinii. Pracuje w głebokim tle.
      A wasz Knećio proszę jaki odważny !!!! Dostaje w dupę od was koledzy
      forumowicze a jednak staje do publicznej konfrontacji. Ubolewam że to niestety,
      cecha częsciej spotykana wsród ludzi z gorzówka, ludziska z zielonki kombinują
      cichaczem. Pamiętajcie wszystkiego można sie nauczyć ale z odwagą trzeba sie
      urodzić. Mam nadzieję że wygrzebiecie się z gówna bo do bije w całe lubuskie !!!
      • Gość: antyfalubaz Re: Podziwiam publiczną odwagę Knecia ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 10:44
        Bez zastraszania i wazeliny coś wtym może jest ale poczekajmy, zobaczymy.
        Hm .............. !
    • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 24.10.04, 11:34
      Gość portalu: Ryszard Kneć napisał(a):

> Pomimo braku wpływu i bezpośredniego udziału w zdarzeniach będących
      > przedmiotem zainteresowania prokuratury

A to dobre!Prezydent miasta siedzi za lapownictwo na miejskich inwestycja a
      sekretarz miasta nie poczuwa sie do udzialu. To cos pan tam robil w tym
      urzedzie? Gazetki scienne?
      • Gość: poinformowany Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.proxyweb.net 24.10.04, 11:53

> Pomimo braku wpływu i bezpośredniego udziału w zdarzeniach będących
        > przedmiotem zainteresowania prokuratury

A to dobre!Prezydent miasta siedzi za lapownictwo na miejskich inwestycja a
        sekretarz miasta nie poczuwa sie do udzialu. To cos pan tam robil w tym
        urzedzie? Gazetki scienne?

wlasnie tylko czekac az aresztuja knecia bo on tez jest winny!eric ma racje co
        on niewiedzial co sie dzieje nieznal przekretow,
        zobaczymy co powie rysio na przesluchaniu a te juz wkrotce go czeka
        i pan sekretarz bedzie z panem prezydentem grypsowal w celi buahahaha
        • Gość: mike tyson pam szanowny prezydent Jędrzejczak IP: 82.160.24.* 29.10.04, 18:03
          Ja tu widzę plusy same pan Prezydent pozna najlepszy hotel jaki jest na
          swiecie.Jak posiedzi to mu dupa zmieknie a jak mu dupa zmięknie to następnym r
          azem zastanowi się zanim wała jebnie. Życzę mu smacznego !!! mniam ,mniam
          więzienne obiadki,salcesonik pozdro dla wszystkich tych którzy do koryta
          sie będą garli
      • Gość: nina Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.04, 17:36
        słuszne pytanie wiadomo wszyscy wiedzieli tylko nabrali wody w usta
        • Gość: werty Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:17
          "... słuszne pytanie wiadomo wszyscy wiedzieli tylko nabrali wody w usta..."
          Bo ja wiem czy to mozna nazwać wodą? chyba raczej to wazelina była...
    • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 24.10.04, 12:11

> jako - osoba koordynująca pracę
      > Urzędu Miasta ( 390 urzędników)

Za malo! 390 urzednikow, urzędoliło, kontrolowało, dzialalo zgodnie z kodeksem
      służby publicznej, tow. sekretarz to wszystko koordynowal i nikt, ani jeden
      urzednik sie nie zorientowal, ze tow. prezydent w tym czasie zagartal
      wszystkimi czterema łapami pod siebie! To dowod na to, ze trzeba zatrudnic co
      najmniej kolejnych 780, zeby kontrolowali tych obecnych 390, ktorzy sobie jak
      widac nie radza z obowiazkami. Po dwoch na jednego! I oczywiscie dwoch, albo i
      trzech Super-Kneciow!
      • Gość: mike tysonvsPREZYD CAŁE TO GÓWNO!!! IP: 82.160.24.* 29.10.04, 17:30
        Coś wam wszystkim powiem ,jestem zwykłym szarym człowiekiem ,prostym,normalnym
        a,czykolwiek żle mi ztym wcale nie jest . Ja jako obywatel swojego miasta nie
        rzyczę sobie ,aby władzy miasta Gorzowa sprawował ktoś za (krat)!!!. To jest
        skandal , to czy winny czy winny to sie dopiero okaże ,ale na litość Boską
        ludzie wescie się obudzcie do jasnej k.... ja jako obywatel to bym mu tak
        doj.... że by się os... a nasze prawa co znimi za byle co nas (a zaznaczam
        że mam na myśli młodych gdyż zaliczam sie do nich 23 lata )wsadzac by chcieli
        za byle pierdnięcie a taki ponoć jak to ktoś tu wczesniej ujoł prezydent ,który
        ponoć tak pięknie sprawował władze !! buhahahaha mogę stanąć przed nim i mu się
        w ryj zasmiać i powiedzieć co myślę MATACZ JEDEN WSTYDU NIE MA NIECH GNIJE
        TERAZ W PIERDLU(więzieniu) nie mogę tego czytać co tu wygadujecie
        • Gość: werty Re: CAŁE TO GÓWNO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:19
          "... słuszne pytanie wiadomo wszyscy wiedzieli tylko nabrali wody w usta..."

Dziwne że w ogóle umiesz czytać.....????
          • Gość: werty Re: CAŁE TO GÓWNO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:21
            "...nie mogę tego czytać co tu wygadujecie ..."

Dziwne że w ogóle umiesz czytać....

(Tak mialo być - to destrukcyjny wpływ półgłówka...)
    • pobarei O czym tu dyskutowac???? 24.10.04, 19:48
      Rozwiazac Zarzad Miasta, rozpisac wybory.
      Sankcja prokuratorska, podparta decyzja sadu, to nie pomowienia i oszczerstwa.

Jestescie zlodziejami, powinniscie odejsc.

Dyskusje zostawcie nastepnemu Zarzadowi.
    • marek_p Re: Zapraszenie do dyskusji ! 25.10.04, 00:08

> Szanowni uczestnicy forum. Zaistniała sytuacja nie jest dla mnie miłą.

Domyślam się.

Obiecałem w wątku pokrewnym, że...
      MP> więcej się udzielał w tym wątku nie będę. Nic przyjemnego!

... ale kilka słów muszę, bo z zaproszenia do dyskusji jedynie Agis skorzystał,
      reszta nie (tu nie oceniam, czy słusznie ta reszta zrobiła czy nie, stwierdzam
      fakt).

Moje kontakty z magistratem to dwie wizyty:
      - pierwsza to zaproszenie od Sekretarza Miasta dla mnie, Marcina Sulikowskiego
      i Maćka Zakrzewskiego, czyli ludzi prezentujących Gorzów w internecie poprzez
      swoje prywatne witryny internetowe,
      - druga to inicjatywa moja i kolegi Dartha4, chcieliśmy zaprosić władze miasta
      do kontaktu w mieszkańcami poprzez forum Gazety (takie jak w Zielonej Górze) -
      też rozmawialiśmy z Sekretarzem.

Poza tym jakieś zdjęcia dawałem do jakiegoś albumu i wysłałem kilka maili.

Nie załatwiałem interesów, nie byłem petentem w urzędzie, patrzę na pracę
      urzędu z pozycji mieszkańca, co prawda dość czujnego..., szczególnie jeśli
      chodzi o pozycję Gorzowa na administracyjnej (i pogodowej:) mapie Polski.
      Bacznie też kibicuję (*) też rozbudowie Naszego Miasta.

(*) - śmieszny zlepek słów, ale oddający istotę sprawy

Nie wdając się w personalia, układy i koterie jako miasto wykorzystaliśmy
      dobrze ostatnie kilka lat (kilka dni temu, nie byłbym w tym sądach osamotniony).

Pisałem o mailach (kierowałem je do Prezydenta), zawierały one konkretne uwagi
      i muszę przyznać, że część z nich zostało uwzględnionych.
      Bardzo konkretna (rzekłbym, że wzorcowa) była reakcja Prezydenta na inicjatywę
      mieszkańców ulicy Błotnej i osiedla Piaski, aby przywrócić świetność jeziorka
      przy ulicy Błotnej.

Zaproszenie do dyskusji:
      Ryszard Kneć> Postaram się uczestniczyć w dyskusji dotyczącej funkcjonowania
      Ryszard Kneć> miasta oraz Urzędu
      ... było też zaproszeniem, żeby porozmawiać O TYM CO DALEJ.

Dalej to każdy ma swoją prywatną listę oczekiwań (niektórzy marzeń).
      Moja jest taka, żeby zaczęte inicjatywy (inwestycje + CEA) były realizowane,
      co nie oznacza bynajmniej, że koniecznie przez tych samych ludzi.

Obecna sytuacja jest dla miasta bardzo niedobra.

Myślę, że mieszkańcy Gorzowa mają prawo oczekiwać od pracowników prokuratury
      z sąsiedniego miasta wojewódzkiego bardzo wytężonej pracy, intensywnej,
      dokładnej, ale też szybkiej, żeby ta dezorganizacja nie trwała zbyt długo.

Jeśli sprawa będzie się przedłużać, ze względu na specyfikę stanowiska
      Prezydenta Miasta (duży zakres kompetencji, stanowisko pochodzące z wyborów),
      uczciwe by było doprowadzenie do wcześniejszych wyborów.

Pozdrawiam
      Marek P.
      • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 25.10.04, 08:48
        Hey marek,
        Osobiscie nie przypuszczam by do czegos takiego doszlo...
        Dlaczego???
        Technicznie nie ma roznicy pomiedzy nieobecnoscia Prezydenta z powodu
        prowadzonego sledztwa a nieopbecnoscia Prezydenta z powodu ...grypy...
        Jego kompetencje przejal zastepca (Po to jest) i wszystko toczy sie normalnie.
        Sprawwy formalno prawne prawdopodobnie juz sa zalatwione lub beda w przeciagu
        paru dni.
        Zreszta Ryszard pisal o tym, ze pracuje nad dokumentacja.
        Prezydent jakkolwiek wazny jest jedynie czescia administracji miasta...
        Kilkaset osob pracuje dzis jak pracowala w zeszla srode...
        Sprawa Jedrzejczaka to sprawa Jedrzejczaka. Jesli sa jakiekolwiek powiazania z
        Administracja czy Rada... ABW powiadomi o tym wystarczajaco szybko...
        Rozumiem, ze w interesie opozycji jest kreowanie atmosfery paniki...
        To wlasnie dla miasta nie jest dobre.
        Wybory jesli sie nie myle...za siedem miesiecy...
        To bardzo blisko. Miasto zaoszczedzi mase klopotow i pieniedzy nie dajac sie
        poniesc fali "czarnowidzenia"

Serdecznie pozdrawiam
        • marek_p Re: Zapraszenie do dyskusji ! 25.10.04, 22:43

> Wybory jesli sie nie myle...za siedem miesiecy...

Samorządowe za dwa lata.
          Za 7 miesięcy parlamentarne.
    • Gość: werty Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.04, 12:43
      O czym tu dyskutować? Urzędnicy sa od tego by pracowali... i tyle...
      sprawa Tadeusza jest ważna dla niego i i jego kompanów...
      Na pewno powinien ustapić ze stanowiska - Prezydent powinien być jak zona
      Cezara (ten się okazuje być jak Messalina!!!)

Ale znając mentalność czerwonych to sądzę że nie stać go będzie na taki gest...
      Nawet gdy sąd go nie skarze to ma zszargane nazwisko....
      • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 29.10.04, 03:55
        Hey werty,
        Czasami najlepiej wyjasnic sytuacje podajac przyklady...
        Na przyklad werty jestes zatrudniony tam gdzie jestes.
        Wykonujesz swoja prace i juz. Jedni cie lubia a inni nie...
        Nagle afera.
        W Twojej firmie jakies zlodziejstwa odchodza... policja, prokuratura...
        Ktos podaje twoje nazwisko. Aresztuja cie...
        Twierdzisz ze jestes niewinny. ..
        Ci ktorzy cie nie lubia nazywaja cie juz zlodziejem, a reszta siedzi cicho bo
        nie chce sie mieszac... Sa tacy ktorzy twierdza ze "musi cos w tym byc"...
        Masz kariere zawodowa, rodzine... Ci ktorzy cie nie lubia wrzeszcza "Wynocha
        zlodzieju, wstyd przynosisz"...
        A ktos nawet powie: Moze i niewinny ale nazwisko ma i tak zszargane....
        Powinien odejsc...

Pomysl nad tym. Jesli potrafisz.
        Oczywiscie pozdrawiam
        • Gość: ola33 Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.04, 17:24
          Bernard, tu już przesadziłeś. Ta Twoja megalomania przerasta odległość z
          Gorzowa do Kanady. Nikt nic nie rozumie, trzeba wszystkim wytłumaczyć jak
          dzieciom. Spuść juz z tonu. To nie prośbna, to wręcz nakaz. Naprawdę my tu
          potrafimy myśleć. Wydaje Ci się, że jak nie emigrowaliśmy to mamy wąskie
          horyzonty? Po co ta dziecięca pedagogika?
          • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 30.10.04, 03:15
            Hey ola,
            Z banda rozkaprysionych dzieciakow mam do czynienia - stad te metody...
            Ciebie tez ruszylo!!!
            Oczywiscie pozdrawiam
            • eric_theodore_cartman Re: Zapraszenie do dyskusji ! 30.10.04, 08:52

> Hey ola,
              > Z banda rozkaprysionych dzieciakow mam do czynienia - stad te metody...
              > Ciebie tez ruszylo!!!

Dziwisz sie, ze ja ruszylo? Niektorzy ludzie jeszcze sie do penych rzeczy nie
              zdazyli przyzwyczaic, moze sa zbyt wrazliwi, i w taki wlasnie sposob reaguja na
              chamusiow. Takich jak ty wlasnie. Myslisz sobie, ze jak kogos nazwiesz idiota
              to staniesz sie od tego madrzejszy, chamusiu? Szkoda mi ciebie widzac, jaka
              obrales taktyke. Przypadkowo oczywiscie, identyczna jak gorzowskie SLD. Wodz
              gnije w kiciu-ale dopoki nie ma wyroku udajemy, ze pojechal do sanatorium.
              Zalosne. Jestescie jak ten facet ktory spada w przepasc i zapytany w polowie
              upadku o samopoczucie stwierdza: "Na razie jest niezle!".
              pozdrawiam i kultury zycze
              • Gość: Hexen Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 30.10.04, 09:55
                Czas najwyższy, abyś także Ty, Ericu Theodorze, przyjął jedną krótką mądrość
                forumową: Nie karmić trolla! Z Baranem się nie rozmawia. W ogóle.
              • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.ed.shawcable.net 31.10.04, 22:36
                Zauwaz przyjacielu, ze na "normalne polsty odpowiadam normalnie, a na
                prowokacje odpowiadam odpowiednio.
                Ty i cala reszta atakujecie mnie za poglady, a nie za moje "mocne slowa".
                Pzrestan wiec pieprzyc ze Cie to razi.
                Kazdy nazywajacy niewinna osobe zlodziejem, oszustem itp nie tylko zasluguje
                byc nazwanym idiota. Kazdy taki jest idiota.
                Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: Bernard Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 31.10.04, 22:52
                  Jestem takim idiotą jak z Edmonton do Toronto.
      • Gość: zaza Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.kam.pl 05.11.04, 22:11
        Ty werty nie masz zszarganego nazwiska bo Werty to chyba nie nazwisko
        • Gość: werty Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 00:22
          Werty to po prostu 5 kolejnych klawiszy na klawiaturze - może jeszcze
          być "qwerty" ale to juz za długie... :-)
          Taka zabawa słowami.... ot! - wirtual....
    • redcloud Re: Zapraszenie do dyskusji ! 25.10.04, 15:52
      Panie Sekretarzu!
      Z zapowiadanych przez politykow SLD i urzednikow działan rozumiem, ze jest
      przygotowany notarialny dokument, w ktorym wszelkie plenipotencje otrzymuje
      wiceprezydent, czyli aresztowany prezydent zostanie defacto ubezwlasnowolniony
      (jesli sie zgodzi), a wy konserwujecie stworzony przez wodza uklad i gracie na
      przeczekanie. Mi i podejerzewam wiekszosci gorzowian prezydenet, ktory nie ma
      nic do powiedzenie i siedzi w kozie nie jest potrzebny. Potrzebny jest tylko
      wam.
      Howgh
      • Gość: jarek Pytanie do Ryszarda Knecia IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.04, 17:49
        Chcialbym wiedziec czy wrzystkie zaplanowane inwestycje przez prezydenta na rok
        2005 beda realizowane, czy tez Jankowski bedzie realizowal wlasne wizje??
        drugie pytanie tyczy sie potencjalnych inwestorow, calkiem niedawno przecztalem
        wypowiedz prezydenta Jedrzejczaka, ze aktualnie sa prowadzone rozmowy z duzymi
        inwestorami w ktorych bierze udzial agenda rzadowa ds inwestycji zagranicznych,
        w zwiazku z tym mam pytanie czy sa juz odczuwalne negatywne skutki zaistanialej
        sytuacji, czy inwestorzy sie wycofali/ Ostatnie pytanie tyczy sie CEA. Czy
        naprawde nie da sie tego zrobic w innej formie czy nie lepiej jest wybudowac
        duza sale koncertowo-widowiskowa? w ktorej odbywaly sie nie tylko koncerty
        filcharmoni czy czegos podobnego. mysle ze jest to inwestycja rzedu 30 mln z
        zaplanowanych 50 reszte lepiej chyba wydac na remont instytucji ktore nie
        znalazlby sie w przyszlym CEA, takie rozwiazanie wolaloby o wiele wiecej osob
        nie wspominajac o srodowiskach artystycznych, ktore nie chca przeprowadzki. Czy
        np Pan wobraza sobie koncert filcharmoni gdy tymczasem z drugiej strony
        prowadzone sa lekcje??!! tak chyba nigdzie nie ma! Z gory dziekuje za odpowiedz
        • Gość: Ryszard Kneć Odpowiedź dla Jarka ! IP: *.gorzow.mm.pl 31.10.04, 21:50
          Panie Jarku nie czuję się adresatem pytań i sądzę, że właściwym do udzielenia
          odpowiedzi będzie I zastępca prezydenta miasta Tadeusz Jankowski. Celem
          uzyskania odpowiedzi proponuje kontakt : jankowski@um.gorzow.pl . Pozdrawiam -
          Ryszard Kneć
      • Gość: Ryszard Kneć Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 31.10.04, 22:08
        Dokument jest niezbędny do zgodnego z prawem funkcjonowania miasta, bez względu
        na czas jego obowiązywania. Nawet w okresach pomiędzy wyborami odchodzący organ
        samorządu sprawuje władzę do czasu objęcia jej przez nowy. Takie działania
        umożliwiają płynną realizację zadań !
    • Gość: landsberczyk Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.kam.pl 30.10.04, 04:28
      Dostałem pod drzwi domu w ilości około 100 sztuk oświadczenie Zarządu
      Miejskiego SLD oraz KLubu Radnych SLD dot. zatrzymania Prezydenta Jędrzejczaka.
      A oto moje ustosunkowanie się do tej sprawy :
      Piszą panowie :
      1) Zatrzymanie i tymczasowe aresztowanie Prezydenta stanowi dramatyczne
      zaskoczenie dla członków Zarzadu miejskiego i klubu radnych SLD - tak samo jak
      i dla mieszkańców miasta - PANOWIE Z SLD OD WYJAZDU DO AUSTRALII NA OLIMPIADĘ
      ZA PRYWATNE PIENIĄDZE PANA MARCINIAKA ZACZĄŁ SIĘ ROBIĆ SMRÓD WOKÓŁ
      PREZYDENTA.TOLERUJĄC TAKIE SYTUACJE RODZĄCE PODEJRZENIA CO DO KORUPCJI NIE
      UDAWAJCIE PANOWIE Z SLD ZASKOCZENIA. A MIESZKAŃCAMI PROSZE SOBIE BUZI NIE
      WYCIERAĆ PISZAC JAKOBY WSZYSCY MIESZKAŃCY BYLI WSTRZĄŚNIĘCI TĄ
      SYTUACJĄ.MIESZKANCY SĄ I OWSZEM WSTRZASNIECI ALE TYM ZE NIC W GORZOWIE NIE ROBI
      SIE ABY UKRUCIC PRYWATĘ UPRAWIANA PRZEZ SLD.
      2)Działalnosc Jedrzejczaka może byc oceniana różnie - ALEŻ OCZYWISCIE WSZYSCY
      MAJA PRAWO DO KRYTYKI W KOŃCU PAN JEDRZEJCZAK MIAŁ "KONTRAKT" Z MIESZKANCAMI ZA
      ZA CIEZKIE PIENIADZE KTÓRE BRAL Z BUDŻETU MIASTA , A WYNIKA Z ZAISTNIAŁEJ
      SYTUACJI ŻE NIE TYLKO
      3)Podzielamy opinię że w przypadku polityków powinny obowiązywać zaostrzone
      standardy w ocenie ich postepowania , ale nie ma naszej zgody na niewybredną i
      prymitywna kampanie medialną - ZGADZAM SIE PANOWIE Z WAMI TYLKO POLAKOM I
      ELITOM POLITYCZNYM DALEKO DO STANDARDÓW EUROPEJSKICH. JUŻ ZA SAMO PODEJRZENIE
      O KORUPCJE W TAKICH NIEMCZECH POLITYK ZOSTAŁBY SPUSZCZONY DO SZAMBA.
      4)Przypominamy ze w panstwie prawa każdego - bez wzgledu na zajmowane
      stanowisko uważa sie za osobe niewinną - PANOWIE Z SLD PANSTWO PRAWA TO WAS NIE
      DOTYCZY,A KTO UDUPIŁ PROKURATORA WITKOWSKIEGO.POKAZALISCIE W TEN SPOSÓB ZE
      MACKI MAFII SĄ DŁUGIE.
      5)Z niepokojem ponadto zauważamy że działania słuzb specjalnych i organów
      ścigania wpisują się w klimat tworzony od wielu tygodni przez część
      przedstawicieli gorzowskiej opozycji politycznej - PO AFERACH JAKIE TOCZA SIE
      PRZEZ POLSKE WYDAJE MI SIE ŻE TO SŁUŻBY SPECJALNE CHODZA PO SZNURKU SLD.CZYLI
      KRÓTKO MÓWIĄC OBŁUDA
      6)My natomiast wyrażamy przekonanie że prezydent Miasta nigdy świadomie nie
      podejmował działań mogących szkodzić interesom Urzędu i gorzowskich firm
      budowlanych - TO ZDANIE MNIE OSŁABIŁO MAM NADZIEJE PANOWIE Z SLD ŻE JEZELI
      ZARZUTY SIĘ POTWIERDZĄ TO MAJĄC TROCHĘ HONORU ZREZYGNUJECIE Z FUNKCJI
      RADNYCH.CAŁY GORZÓW MÓWI O TYM OD KILKU LAT A WY W SWOIM HERMETYCZNYM
      ŚRODOWISKU NIC NIE WIECIE.

PISZECIE DODATKOWO ZE PRZEJDZMY RAZEM Z GODNOŚCIĄ TRUDNE DNI.DLA MNIE OSOBISCIE
      SA TO DNI RADOSCI I SZCZESCIA MAM NADZIEJE ZE JEST TO POCZATEK OCZYSZCZANIA
      GORZOWA Z POLITYCZNEGO BAGNA.BEDZIE TO TRUDNA I DLUGA DROGA I OBY SIE UDAŁA.
      PS.Dziekuje takze za rozpałke do pieca .Tyle makulatury starczy mi na 2
      miesiace rozpalania
      • Gość: werty Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:35
        "....6)My natomiast wyrażamy przekonanie że prezydent Miasta nigdy świadomie
        nie podejmował działań..."

To nowa mutacja wirusa "pomroczności jasnej"....
    • Gość: Michał Do Pana Ryszarda Knecia. IP: *.gorzow.mm.pl 30.10.04, 23:59
      Korzystając z okazji chciałbym zwrócić Pańską uwagę (nie po raz pierwszy) na
      zagadnienia związane z brakiem właściwej promocji Gorzowa. Poniżej skróty do
      wątków które założyłem na forum w związku z tym tematem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=17189830&a=17196392
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=17189765
      Licze na szybki i rzeczowy komentarz z Pańskiej strony.

Pozdrawiam.
      Michał Kozłowski.
      • Gość: werty Re: Do Pana Ryszarda Knecia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 20:38
        "...6)My natomiast wyrażamy przekonanie że prezydent Miasta nigdy świadomie nie
        podejmował działań..."

No chyba przsadzasz... lepszej promocji nie zrobisz... wszyscy o nas pisza,
        gadają, debatuja... sława na całego - a że negatywna? i co z tego - ważne aby
        gadali... nie jesteśmy anonimowi...
    • Gość: to ja Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 01.11.04, 20:17
      Niech żyje Marek Surmacz - tylko nie rozumię dlaczego Marek pierwszy nie wykrył
      tej afery?
      Czyżby z biegiem lat zabrakło mu czujności rewolucyjnej , że wyprzedzili Go
      chłopcy z ABW?
      A może się nie odzywał i teraz chowa głowę w piasek bo w to wszystko zamieszany
      jest być może jego brat Andrzej.
      Marek co z Tobą.
      Niech żyje także nowa prezydent Ela Rafalska.
      A propo's chłopaki co z Tadziem Horbaczem , że tak przycichł.
      Arek Marcinkiewicz też jakiś cichy. A może Arek boi się jakichś kolejnych taśm z
      rozmów handlowych z Tadziem Jędrzejczakiem.
    • Gość: obser Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.gorzow.mm.pl 01.11.04, 21:02
      Rysiu Kneć dostał gryps z pełnomocnictwem od Tadzia.
      Teraz On jest "prezio".
      Jednym słowem wyrwał murom zęby z krat.
      HIHIHIHI
      A co na te grypsy Marek Surmacz????
    • Gość: znachor Re: Zapraszenie do dyskusji ! IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.04, 16:25
      polityka.onet.pl/galeria.asp?M=ML
      • Gość: Klar Ryszard Kneć na Prezia!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.11.* 05.11.04, 16:28
        Drogi Ryszardzie!
        Czy Ty aby nie przesadzasz z tą dyskusją? Za chwilę stwierdzisz, ze własciwie
        nic się nie stało, aresztowanie Tadeusza J. to jakaś pomyłka, może chodziło o
        innego Tadeusza J.? Jankowskiego Tadeusza albo Józefowicza Tadeusza albo nawet
        nie Tadeusza tylko Smoka Teodora. Urząd Miasta nie może pracować normalnie bez
        Prezia, bo Urzędem w rozumieniu Ustawy o samorządzie gminnym jest własnie
        Prezydent. To on ma różne prawa, pełnomocnictwa etc. I niektórych nie może
        wcale tak łatwo przekazać innym, co nie maja mandatu społecznego.
        Czy obywatel Gorzowa, który chce napisać do swojego Prezia, musi dołączyć list
        do Prokuratora, w którym zapewni o braku informacji mogących wpływać na tok
        postępowania?
        Nie bądź śmieszny, bo nikt nie uwierzy w Twoją ignorancję. Już nie raz
        pokazałeś, że jesteś osobą nadzwyczaj kompetentną i doskonale zdajesz sobie
        sprawę z wszelkich niuansów.
        Do dupy Krzyckiego nie warto już wchodzić, ubabrasz się jedynie gównem, a on
        już szybuje na śmietnik polityki, co innego Kochanowski - on jako baron SLD na
        pewno wystartuje z 1 miejsca listy SLD. Jeśli przekroczą próg 8%, to mandat ma
        pewny. I pomoże Rysiowi. TAM UDERZAJ!!!
        • Gość: znachor Re: Ryszard Kneć na Prezia!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.04, 19:05
          Prezydent Gorzowa Wielkopolskiego z siedzibą w Szczecinie. Pozatym wszystko
          normalnie. Trzeba patrzeć pozytywnie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka