Dodaj do ulubionych

Żużlowe wieści

IP: *.miraco.pl 12.05.01, 15:55
W żużlowcych wieściach w Gazecie zabrakło informacji o występach Gorzowian w
szwedzkiej lidze AllSvenskan (odpowiednik polskiej I ligi). Flis, Paluch i
Staszewski potwierdzają świetną formę, w czwartkowych meczach (10 maja) byli
najlepszymi zawodnikami zawodów. W meczu Karlstad - Vetlanda (42:54) Flis
zdobył 16 pkt (3,3,3,3,2,2), Aszenberg 4 (1,1,2,0,0). W spotkaniu Nassjo -
Lejonen (50:45): Paluch 12 (3,2,3,2,2), Staszewski 13 (3,2,2,3,3).
Obserwuj wątek
    • Gość: Klin Re: Żużlowe wieści IP: *.miraco.pl 01.06.01, 13:15
      Kto się ściga w duńskiej lidze? :))
      Wyniki ostatniego trójmeczu (Herning, 30 maja):
      Herning 40 - Ułamek 12, Adersson 10, Dados 7;
      Slangerup 36 - Hućko 10, Pedersen 10, Karger 9;
      Gustrow 32 - Świst 10 (3,3,2,u,2), Drabik 8, Chromik 8.
      • Gość: borys Re: Żużlowe wieści IP: *.tera.com.pl 15.06.01, 00:44
        Co dalej??
        • Gość: Klin Re: Żużlowe wieści IP: *.miraco.pl 25.06.01, 00:00
          Dalej?
          Oszukali naszą Stalówkę w Bydgoszczy...
          Falubazy pobawili się z torem...
          Liga na wesoło :))
          Witam wszystkich po dłuższej przerwie :)
          • Gość: fin Re: Żużlowe wieści IP: *.atr.bydgoszcz.pl 26.06.01, 00:00
            Gość portalu: Klin napisał(a):
            &#62 Dalej?
            &#62 Oszukali naszą Stalówkę w Bydgoszczy...

Siedziałem akurat blisko calego zdarzenia, nie da się ukryć, że sędzia dał niezłą plamę. Nie
            powinien nikogo wykluczać, była twarda walka i nie było niczyjej winy.
            Jednak i tak wyszło na to samo, bo w powtórce było 4:2 (dokładnie tak samo jak układał się bieg w
            chwili wypadku).
            Nie możecie więc mówić, że przegraliscie przez sędziego. A mecz był całkiem, całkiem, w
            pewnej chwili sam już zwątpiłem w zwycięstwo.
            Pozdrowienia z Bydgoszczy

• Gość: Klin Re: Żużlowe wieści IP: *.miraco.pl 26.06.01, 00:00
              Niestety, nie masz racji. Decyzja sędziego była kuriozalna, co sam przyznajesz.
              Jednak przepisy w tym przypadku są jednoznaczne. Z powtórzonego biegu musi być
              wykluczony sprawca zatrzymania biegu. Przepis pozwalający na powtórzenie
              wyścigu w pełnym składzie dotyczy wyłącznie kolizji w pierwszym łuku po
              starcie. Dla wszystkich jest oczywiste, że najmniej winnym w tym całym
              zdarzeniu był Danno, więc wnioski nasuwają się same. Sędzia wypaczył zarówno
              wynik jak i przebieg meczu. Chyba rozumiesz, jakie są psychologiczne skutki
              podejmowania ewidentnie błędnych decyzji przez sędziego. Jeśli nie, przypomnij
              sobie wykluczenie Golloba w pierwszym biegu ostatniego spotkania z Apatorem.
              Pozdrawiam kibiców w Bydgoszczy.
              • Gość: fin Re: Żużlowe wieści IP: *.atr.bydgoszcz.pl 27.06.01, 15:32
                Gość portalu: Klin napisał(a):
                &#62 Jednak przepisy w tym przypadku są jednoznaczne. Z powtórzonego biegu musi być
                &#62 wykluczony sprawca zatrzymania biegu.

W tym jednak problem, że takiego sprawcy nie było. W całym meczu nikt nie odpuszczał (stawka meczu była wysoka,
                o dziwo nawet wiekszosć obcokrajowców twardo walczyła) a ten bieg był wyjątkowo zacięty (chwilę wczesniej
                Danno tak przydusił do bandy Tomka, że cudem chyba nie było wypadku). I powtarzam, moim zdaniem nie było tu
                winnych, wypadek był skutkiem twardej walki (zdarza się, to żużel a nie balet (bez obrazy dla baletu oczywiscie),
                bez walki nie ma emocji).
                Co do przepisów: niby masz rację, ale sam pamiętam kilka biegów, w których sędziowie gdy nie mogli wskazać
                winnego nikogo nie wykluczali z powtórki.
                Wynik powtórki (4:2) był optymalny, jak już pisałem, na 90% takim samym wynikiem by się zakończył bieg "w
                normalnym trybie", ale masz rację, że nic tak nie wkurza jak błędy sędziów. Takim samym błędem byłoby jednak
                wykluczenie Tomka lub Wiltshira.
                Szkoda, że akurat z Gorzowem musimy walczyć o to 4 miejsce.
                Pozdrawiam.

• Gość: Klin Re: Żużlowe wieści IP: *.miraco.pl 06.07.01, 18:42
                  Co do wykluczenia Wiltshire'a pozostaniemy przy swoich zdaniach. Wcale nie jest
                  powiedziane, że my ze sobą walczymy o 4 miejsce. Układ następnych spotkań oraz
                  obecna forma Pilan uprawniają do spekulacji, że poza czwórką może znaleźć się
                  Piła :) Tylko, że warunkiem koniecznym jest Wasza wygrana w Pile w nadchodzącej
                  kolejce. Sam nie wiem, jaki wynik będzie dla nas korzystniejszy... Pozdrawiam
            • Gość: borys Re: Żużlowe wieści IP: 212.160.162.* 26.06.01, 00:00
              Więc, pismaki z Warszawy z GW, powiedzcie teraz, dlaczego nie było w
              ogólnopolskiej ani słowa na temat meczu? W sporym w końcu dodatku sportowym
              dowiedziałem się, że 10-letni syn Koseckiego strzelił "reszcie świata" 3 gole,
              i co tam na Wimbledonie, a o lidze żużlowej ani słowa. Przynajmniej w wersji
              Warszawskiej. W internecie podobnie. W Rzeczpospolitej - tylko wyniki.
              Naliczniej odwiedzana przez kibiców liga nie może doczekać się przyzwoitego
              obiegu informacji.
              • Gość: Klin Re: Żużlowe wieści IP: *.miraco.pl 26.06.01, 00:00
                To, że w serwisach ogólnopolskich nie ma żużla, nie robi już na mnie żadnego
                wrażenia. Było tak zawsze i już zdążyłem się przyzwyczaić. Całe szczęście, że
                skończył się monopol TVP, bo inaczej ekstraklasy żużlowej w telewizji też byśmy
                nie widzieli. Natomiast to, że w gorzowskim serwisie internetowym Gazety do
                wtorku wieczorem nie pojawiła się nawet wzmianka o niedzielnym meczu ekstraligi
                jest po prostu skandalem. Z inicjatywy zielonogórskiej redakcji chyba dwie
                kolejki były relacjonowane w necie na żywo. Myślałem, że tak już będzie, ale
                widocznie to przerasta możliwości Gazetki. Internautom pozostaje więc nadal
                Radio Zachód i obecnie najlepszy z mi znanych serwis Interii, w którym jednak
                nie ma relacji na żywo. Gdański portal żużlowy, niestety, nie żyje od miesiąca.
                A może ktoś zna jakieś ciekawsze miejsca w sieci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka