Dodaj do ulubionych

DOM TOWAROWY "PEGAZ"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 15:40
Czy ktoś wie co tam teraz jest, a co było kiedyś. Gdzie są płaskorzeźby p.
Rzeszewskiego? Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zwiedzający miasto Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:48
      Płaskorzeźbę widziałem na pierwszym piętrze.
      • Gość: Jeszcze ja Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 09:21
        Była tam restauracja Pegaz, nieraz się tam udyndałem.
        • Gość: Zwiedzahjący PEGAZ Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:21
          Tam, teraz jest DOM TOWAROWY o nazwie PEGAZ
      • Gość: Zwiedzający miasto Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:51
        W jednym z wątków gadacie o p. Rzeszewskim, a jego jedyna z ocalałych
        płaskorzeźb po funkcjonującej tu kiedyś kawiarni PEGAZ jest obecnie w Domu
        Towarowym PEGAZ. Budynek ten sam, choć trochę się zewnętrznie zmienił.
    • ant777 Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" 17.02.05, 14:56
      Kilka razy zarobiłem pare złotych za poproszenie jakiś gości żeby wyszli z
      restauracji do kolegi na dole. Pewnie kolega bał sie SB-cji i wolał dać pare
      złotych gó..arzowi. I faktycznie w restauracji grupka gosci grających w karty
      a kilka stolików dalej samotny pan z wąsem przy gazetce.
      • Gość: Ulicznik Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:50
        Coś się tam działo, zabawy, wesela, obiadek mozna było zjeść.
        • Gość: poinformowany Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.gorzow.mm.pl 17.02.05, 17:10
          Teraz natomiast obiadek (i nie tylko) można zjeść w dziesięciu nowych miejscach
          w najbliższej okolicy.
          Panta Rhei.
          • Gość: jona Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.242.81.adsl.skynet.be 17.02.05, 17:35
            Sentymentalnego Pegaz resto juz dawno nie ma-to byly czasu-resto po
            lewej,kawiarnia po prawej i nie az tak zadymiona jak Nowa czy Sezam-to wlasnie
            w Pegazie mieli dobre deserki i callypso no i byly zazwyczaj pustki,ale to juz
            dawno bylo i minelo,potem byl dosc dobrze prosperujacy tzw dom handlowy,a
            ostatnio jak bylam tam podczas swiat to pustki-jakies meble,dywany i chyba2
            stoiska,
            • Gość: To ja Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:00
              Dywany wyprowadziły się, ale Dom Towarowy jest pełny od towarów, meble, odzież
              i 1001 drobiazgów dla domu.
              • Gość: Observer Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:50
                Ale w tym budynku zwanym DT PEGAZ jest wiele innych sklepów, apteka, fryzjer,
                lumpeksy, szwc i co jeszcze, kto mi pomoże?
                • Gość: jona Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.243.81.adsl.skynet.be 18.02.05, 22:10
                  Dla mnie Pegaz to ta strona po restauracji,a spozywczy to tzw maly sam-czy sa
                  wsrod forumowiczow ludziska,ktorzy swego czasu w srode po poludniu stali w
                  kolejce bo cos rzuca-najczesciej kawa maslo-to byly czasy,a ci z kolejowego
                  wpychali sie bez kolejki.Szewc w piwnicy-POLECAM-super fachowiec,dobry czlowiek-
                  dotad jak jestem w GW to przynosze sporo butow i chocby byl zawalony robota to
                  zawsze praktycznie na poczekaniu i naprawde fachowo i sumiennie naprawi je-
                  poprostu jak nie warto to powie
                  POLECAM SZEWCA SPOD PEGAZU
                  Apteka pomimo ze troche drozsza od strywaldu to tez tam zagladam,bo Jolcia
                  (kolezanka-pozdrawiam)zawsze fachowo doradzi
                  • Gość: werty Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:30
                    "...dotad jak jestem w GW to przynosze sporo butow ..."

w Brukseli zbierasz i przywozisz? No to rzeczywiście masz kontakty uzyteczne
                    dla lubuszan - tych co w Brukseli na butach oszczędzaja...
                    • Gość: jona Re: DOM TOWAROWY "PEGAZ" IP: *.71-136-217.adsl.skynet.be 20.02.05, 10:05
                      Tak,moj maz i corka rozwalaja-zcieraja buty co 3 miesiace.Tutaj praktycznie nie
                      ma szewcow,a ci przy carrefour tzw mister minute sa niczego warci i drodzy-
                      wolaja prawie tyle co pol ceny nowych,a ten facet to naprawde zlota raczka np
                      zerwala mi sie raczka o d torby od laptopa-tu nikt nie chcial tego zrobic,bo
                      nie da sie,a on zrobil mi w 1 minute i za 2 zl
    • Gość: jup Szadny nie płaci podatków !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.05, 01:29
      www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005021825
      • Gość: Szadny - PEGAZ? Re: Szadny nie płaci podatków !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:21
        Ktoś się pomylił czy Szadny i spółka ma jakieś interesy w DT PEGAZ?
        • Gość: Poinformowany Re: Szadny nie płaci podatków !!!!! IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:57
          W PEGAZ-ie jest nawer redakcja osiedlowej gazetki.
          • Gość: Poinformowany DOM TOWAROWY PEGAZ IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 13:59
            Na parterze w DT PEGAZ jesr też redakcja osiedlowej gazetki.
            • Gość: Smagłooki Re: DOM TOWAROWY PEGAZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 00:51
              Widziałem dzisi Surmacza w DT PEGAZ. Zakrywał twarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka