Dodaj do ulubionych

Nowa restauracja zaprasza na gęś

IP: *.chello.pl 19.02.05, 06:49
Ten tekst trudno nazwać kryptoreklamą. To po prostu ordynarna reklama, jakiej
żaden szanujący się dziennikarz nigdy by nie popełnił. Ale cóż, najwyraźniej
nawet moralność i etyka zawodowa redaktorów GW jest wybiórcza.
Ciekawe co na tę domową gęś powie H. ł. z warszawskiej centrali
Obserwuj wątek
    • Gość: Wielkopolanin Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 21:47
      Gratuluję pomysłu i odwagi. Będąc w Gorzowie wstąpię do restauracji.
      • Gość: swingpop Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 22:07
        zjadłem gęś i dziub mi sie nie zamyka,musze chyba sie znieczulić -podajcie
        dobry przepis na drinka.Czekam spragniony.
        • Gość: werty Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 22:22
          Cieszy sie pani Dutka i cala rodzina Dutków... bo bedzie przybywać dutków...

"...Figurują w nim m.in. pierogi za 7 zł i gołąbki za 12 zł. - Chcemy być
          restauracją na każdą kieszeń ..."

Ciekawe kto to jest "każdy"? Napewno nie 4 osobowa rodzina która na gołabki
          wyda 48 zł... a to tylko gołąbki... a reszta? Z te pieniadze to dobra gospodyni
          zrobi gołabków na 3 dni...
          Podobnie z pierogami...

Ceny na każdą kieszeń to były w "Agacie" a pan redaktor powinien napisać że to
          platna reklama...

P.S.
          "...Mój brat zajmuje się hodowlą gęsi, dlatego to właśnie będzie nasza
          specjalność. Gęsiej wątróbki czy gulaszu z gęsimi żołądkami nie ma w
          jadłospisie żadnej gorzowskiej restauracji - przekonuje...."

Nie ma czym sie chwalić - hodowla gęśi na wątroby przetłuszczone zostala
          zakazana - ciekawe jak to widzi Towarzystwo Opieki nad Zwierzakami?
          Może Ewa Hornik z przyjacółkami z TOZ wpadnie tutaj na gęsie wątróbki?
          • Gość: swingpop Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 00:01
            Ja mam hodowlę przepiórek , ale jaja!!!!!ślimaki w planie a żaby jeszcze w
            postaci kijanek .Ja was zaproszę niedługo.Mój 90-letni dziadziuś będzie
            patroszył na oczach klienta .Jeżeli sam gość -danie o 50% tańsze.85 letnia
            babunia zajmie się łapaniem przepiórek luzem .To dopiero atrakcje!!!!!!!
            • Gość: Bernard Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.02.05, 00:21
              Hey swingpop,
              Ale jaja...
              he he he he
              Pozdrawiam
              PS. Jedrzejczak to dobry prezydent
            • Gość: Daniuś Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 16:35
              Co tam przepiórki! We "Frajdzie" jest stado krokodyli ;-)
    • Gość: dawid Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 07:06
      A będzie w karcie "Gęsi pipek"?
      • Gość: Gęślarz Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.05, 21:40
        Tadzio T. jak sama nazwa wskazuje to utalentowany indyczarz. Wszyscy mu
        zazdroszczą sprytu, jak potrafił doprowadzić kolegów indyczarzy do ruiny. Danio
        T. to znany gęsiarz, jego dostawcy aż piszczą z zachwytu. A Panie pierwsza
        klasa, choć raz w życiu może popracują. GW gratulujemy wyboru, tym razem nie
        była wybiórcza.
        • Gość: Drake Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:11
          A kim ty niby jestes, aby pomawiać ludzi, ktorych nie znasz???
          • Gość: Gęślarz Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.05, 22:22
            Znam tych Państwa zbyt dobrze. Pozdrawiam naiwnych. Drake też.
            • Gość: Drake Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:27
              Nie sadze jednak abys znał ich wystarczajaco dobrze, aby wygłaszac takie
              opinie... Pozdrawiam
              • Gość: Gęślarz Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.05, 23:54
                Sądy znają tą rodzinkę bardzo dobrze, nie tylko cywilne ale karne też.
                • Gość: Drake Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 00:14
                  Mam nieomylne wrażenie, że Ty również jestes w tych kregach dośc popularny... A
                  poza tym, to chyba żywisz jakieś osobiste urazy, albo po prostu...zżera Cie
                  zazdrość... pozdrawiam
                  • Gość: Gęślarz Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.mm.pl 22.02.05, 08:31
                    O! Każdy znajduje swoje właściwe miejsce w życiu. Cieszę się, że Tutki też.
        • Gość: żarłoczka Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.mm.pl 25.02.05, 16:32
          jasna cholera! czy ktoś mi powie gdzie znajduje się ta nowa restauracja??/
    • martha4 Żadna frajda... 20.02.05, 13:33
      Cały artykuł pana Żytnickiego jest nieprawdziwy i nierzetelny. Od nazwiska
      właścicielki poczynając - chyba chodziło o rodzinę Tutków, a nie Dutków panie
      redaktorze... Żenujące.

Otóż odwiedziłam tą hmm... restaurację. Faktycznie w lokalu da się zauważyć, że
      to rodzinny interes, bo nawet wnuki pałętają się tam między kuchnią a barem.
      A właśnie - bar serwuje tylko kawę, herbatę i soki.
      Postanowiłam ze znajomą miło spędzić tam popołudnie - skończyło sie na wypiciu
      kawy. Po dwudziestu minutach zmieniłyśmy lokal.
      Po pierwsze - "Menu" to zwykła kartka A4 ze skserowanym, odręcznie wypisanym
      wielkimi literami jadłospisem na który składa się dosłownie kilka potraw
      (skąpy, bardzo skąpy wybór) i napoje. Ogromne rozczarowanie:(
      Po drugie brak alkoholi - gęsi aż się proszą o kieliszek czerwonego wina do
      smaku...;)
      Po trzecie - bardzo tam nieprzytulnie. Restauracja wielka jak hangar, ale
      zagospodarowana jakoś nieporadnie. Osławione przez pana redaktora Żytnickiego
      krzesła są bardzo niewygodne. Nie sposób na nich wysiedzieć dłużej niż
      kilkadziesiąt minut - nie są to wygodne, szerokie, miękkie meble z oparciami na
      łokcie, w które można się wygodnie zapaść i spędzić miło popołudnie z
      przyajciółką na plotkach.
      Brak jakieś takiej intymności - mimo gustownego wystroju, czystości i bardzo
      miłej obsługi czułam się tam jak wielkiej jadłodajni.

Nie podobało mi się.
      Ale toalety imponujące;)))))

Myślę, że odwiedzę Frajdę dopiero za jakiś długi okres czasu, no chyba, że
      wymienią koszmarne krzesła i wysokie stoły.
      • Gość: Bartoo Re: Żadna frajda... IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.05, 15:57
        Martho, podpisuję się pod Twoją wypowiedzią "dwiema ręcyma":) Byłem tam wczoraj
        i jestem zdegustowany. Niby otwarte ale... niedorobione. Kelner (w dżinsach pod
        fartuchem!!!!!) tłumaczył się tylko, że niedawno otwarte i ogólnie przeprasza
        ale nie ma jeszce wyboru... ale jeśli mamy jakięś życzenie to będzie w
        przyszłości itp. itd. Ogólnie miły i sympatyczny chłopak, tylko po co otwierają
        restaurację kiedy brak w niej... ŻARCIA!;) Wnętrze zapowiada się sympatycznie
        ale jeszce przypomina plac budowy. Ja już tanm nie wrócę. Pozdrawiam
        • Gość: Anna Re: Żadna frajda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:55
          Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę jaka tam selekcja nastepuje przy drzwiach...
          Właścicielka rzuca sie na klientów i zasypuje uprzejmościami... ale tylko
          tych "stosowniejszych"... Kiedy tam siedziałam i weszły trzy młode dziewczyny
          to właścicielka w bardzo nieuprzejmy sposób zapytała "...czy panie na coś
          konkretnego...?" Dziewczyny speszyły sie bardzo i ja również bo niestety chcąc
          niechcąc byłam świadkiem tego "antypowitania"... Mnie witała z otwartymi
          ramionami, hi hi)) bo miałam karakułki na sobie.... a ja i tak zamówiłam tylko
          herbatkę, bo wyboru tam nie ma żadnego !... Pozostał mi po wizycie we Frajdzie
          niesmak i złe wrażenie ..(
          • martha4 Re: Żadna frajda... 24.02.05, 13:29
            Gość portalu: Anna napisał(a):

> Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę jaka tam selekcja nastepuje przy drzwiach...
            > Właścicielka rzuca sie na klientów i zasypuje uprzejmościami... ale tylko
            > tych "stosowniejszych"...

A może witała znajomych?

• Gość: Anna Re: Żadna frajda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:39
              Nie, nie sadze. Ja nie jestem jej znajomą a byłam wlaśnie tak uprzejmie witana.
              Nie byłoby problemu w uprzejmym witaniu.. byłoby to nawet bardzo miłe)) i
              wskazane w takiej branży )) ale potraktowanie w taki niesympatyczny sposób
              młodych dziewczyn tylko dlatego, że przypuszczalnie nie zamówią nic
              szczególnego było w moim odczuciu przynajmniej niegrzeczne.
              • martha4 Re: Żadna frajda... 25.02.05, 08:22
                Gość portalu: Anna napisał(a):

> potraktowanie w taki niesympatyczny sposób
                > młodych dziewczyn tylko dlatego, że przypuszczalnie nie zamówią nic
                > szczególnego było w moim odczuciu przynajmniej niegrzeczne.

Masz rację.
                Klasę restauratora można poznać po tym, jak traktuje gościa siedzącego dwie
                godziny nad herbatą:)
                • Gość: Anna Re: Żadna frajda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 17:25
                  jeśli w knajpie pusto i zajete są zaledwie dwa stoliki, to nie widzę problemu
                  zeby dwie uczennice siedziały choćby nad herbatą... Tym bardziej ze po tym
                  lokalu nie widać czy to restautacja czy kafeja...
          • Gość: Caro Re: Żadna frajda... IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.05, 23:04
            Nazwa bardzo prosta i zupełnie nie adekwatna. Skromne menu, napisane odręcznie -
            bardzo nieelegencko ! nie za przytulnie, pusto, no i ta rzucająca się na
            klientów właścicielka. Wątpię, czy tam kiedys będzie lepiej. Na dzień
            dzisiejszy - nie ma szans na przyszłość.
      • Gość: franek Re: Żadna frajda... IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.05, 15:58
        tekst faktycznie moze sprawiac zle wrazenie, ale to ze sie pisze o nowych
        lokalach gastronomicznych - a co jakis czas takie powstaja i moga liczyc na
        teksty w gazetach - to nic niezwyklego. ot, pierwszy z brzegu przyklad -wlasnie
        w Zielonej Gorze tez powstal nowy lokal:
        miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,2560548.html Smacznego :]
    • Gość: rex Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 21.02.05, 18:36
      Redaktorze Zytnicki może w swoim ulubionym lokalu wprowadziłby pan jakieś
      wyroby z żyta. Można zagryzać gęsią!
    • Gość: Luke Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 20:16
      Ale podobno krzesła juz wymienili :)pozdrawiam
      • martha4 Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś 22.02.05, 08:13
        Gość portalu: Luke napisał(a):

> Ale podobno krzesła juz wymienili :)pozdrawiam

:)
        Prawda jest taka, że najsilniej przyciąga ludzi do restauracji dobre jedzenie.
        Jadłam kiedyś dobrą gęś w Gorzowie, w restauracji, w której brak było wygodnych
        krzeseł, czystości (pajęczyny z sufitu), ale za to jedzenie (BYŁO niestety)
        wyśmienite. I dość często tam bywałam i zawsze było sporo osób.

Tak więc wygodne krzesła sprawią tylko, że po dobrym obiedzie lub kolacji
        rozleniwiony i wniebowzięty konsument zostanie godzinę, albo i więcej dłużej,
        zamówi deser, kawę, lampkę wina... :)
        A przyjaciółki, które wpadną na plotki nie uciekną po 20 minutach i jednej
        kawie:)
        • martha4 Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś 22.02.05, 08:14
          martha4 napisała:

> Jadłam kiedyś dobrą gęś w Gorzowie,

Ach, co za przejęzyczenie, to była kaczka przecież:D
          • Gość: Bernard Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.02.05, 08:25
            Hey martha,
            Kaczka, ges - to wszystko kurczki....
            Nie martw sie.
            :)
            Pozdrawiam
        • Gość: Drake Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:16
          Faktem jest, ze menu jest dosc ubogie, ale jestem przekonany, ze to kwestia
          kilku dni... Nie jest latwo rozkrecic taki interes... Ale wierze, ze im sie
          uda... Ja dałbym im jeszcze szanse :) pozdrawiam
    • Gość: Hodowca Tutka robi wszystkich w dutka IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.05, 22:18
      Nie od dziś już wiemy, że Tutka robi wszystkich w dutka. Dziekujemy Panie
      Redaktorze za reklamę i prosimy o jeszcze.
    • Gość: Gość Kryptoreklama!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.05, 22:27
      Obrzydliwe, nie stać ich na oficjalną reklamę. Może bez sponsoringu?
      • Gość: Bernard Re: Kryptoreklama!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.02.05, 00:29
        Jedynie dwie osoby byly w restauracji (Martha i Bartoo), a tyle negatywnych
        komentarzy...
        Nie licze tych po prostu zabawntch..
        Jakze typowe....
        My nic nie wiemy i nic nie widzielismy , ale jak w Gorzowie cos nowego, to
        trzeba zniszczyc,osmieszyc, sponiewierac....
        To dopiero gorzowskie jaja...
        Pozdrawiam referendowato
        PS Jedrzejczak to dobry prezydent
        • Gość: Luke Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 00:40
          Masz racje... przykre to... A przeciez dobrych lokali nie mamy w nadmiarze...
          moze dajmy Frajdzie szanse, co? pozdawiam Bernardkowato :P
          • Gość: Bernard Re: Kryptoreklama!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.02.05, 00:49
            Hey Luke,
            O to wlasnie chodzi...
            Nie wiem czy facet dostal darmowy obiad ze ten artykul czy nie - nie moja
            sprawa...
            A wlasciwie to...smacznego!
            Zainteresowala mnie wzmianka o "wizji" ...
            Ulica Borowskiego pelna knajpek, restauracji, kawiarenek...
            Nie wiem jak im to wychodzi...
            Probuja jednak. Inwestuja. Staraja sie.
            Ryzykuja!!!
            Gorzow sie zmienia na lepsze takze dzieki takim wlasnie ludziom biznesu..
            To ciut wiecej niz pieprzenie na forum...
            Oczywiscie opinie tych ktorzy tam byli respektuje...
            Pozdrawiam rozwojowo-referendowato
            pS. Jedrzejczak to dobry prezydent
            • Gość: Luke Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 00:56
              Dokładnie... :)
              • Gość: Bernard Re: Kryptoreklama!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 22.02.05, 03:06
                Hey Luke,
                Czesto widac na tym forum zapytania typu:
                Gdzie sa nowe lokale?
                Ktory pub jest dobry?
                Gdzie sie isc zabawic? Itp...
                Pomijajac fakt iz pisza to ci sami ktorzy na brak (!!!) pieniedzy narzekaja,
                inetesujacejest, iz oni wcale nie zamierzaja tam sie bawic...
                Oni chca znalezc na forum kolejna ofiare do oplucia!!!
                Nie bylo na tym forum (jesli pamietam) jednej przedstawionej inicjatywy lub
                inwestycji prywatnej czy rzadowej, ktora natychmiast nie zostalaby zmieszana z
                blotem, a ludzie od oszustow i zlodzieji wyzwani...
                Gdzie sie ci ludzie ()glownie mlodzi) tego ucza???
                Skad to biora???
                Oni nawet uzywaja sformulowan stosowanych przez politykow partii opozycyjnych...
                Kazdy atak opozycji na cokolwiek w miescie jest powtarzany jak echo na forum...
                Tyle ze przenosi sie juz na wszystko...
                To nie przypadek...
                W/g nich Gorzow musi byc dziura bez sali koncertowej, bez nowoczesnych sklepow,
                bez ladnych klubow i restauracji...
                Smierdzace stragany w centrum miasta to ich ideal handlu dla Gorzowian!!!
                Wtedy sa zawowoleni.
                Wtedy moga brud ktory sami tworza i propaguja pokazywac mowiac: My wiemy kto
                jest winny!!!
                Pozdrawiam

• Gość: Luke Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:14
                  Nic dodac nic ujac normalnie... A robic nie ma komu :P pozdrawiam
                  • Gość: kasia Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:32
                    a ja byłam w tym lokalu i bynajmniej z frajdą nie wyszłam - kawkę podają w
                    naparstku....a tfu...
                    • Gość: Luke Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:44
                      Kawę podają w filiżance... Ale jak ktos jest przyzwyczajony do picia w
                      szklance... no coz ;) pozdrawiam
                      • Gość: Bywalec Re: Kryptoreklama!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.05, 20:49
                        Okropna obsługa, kawa może być. Ale te sztuczne uśmiechy i chęć wykwintnej
                        rozmowy przy prymitywnych zamiarach. Okropność! Mnie już nie zaciągnie tam nikt.
                        • Gość: Drake Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:06
                          "...chęć wykwintnej rozmowy przy prymitywnych zamiarach..." co masz na mysli?
                          • Gość: Bernard Re: Kryptoreklama!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 23.02.05, 00:42
                            Hey Drake,
                            Oni byli moze i mili...ale tak naprawde to chcieli zaplaty za kolacje ktora
                            zjedlismy...
                            Chamstwo!!!
                            Prymitywy!!!
                            :) :)
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Drake Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 09:48
                              Dokladnie... Jak mozna wogole wymagac od klienta jakis pieniedzy... Toz to
                              obluda i szczyt prymitywizmu!!! I do tego podac mu rachunek z usmiechem na
                              twarzy.. okropnosc... ;)
                              • Gość: Bernard Re: Kryptoreklama!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 23.02.05, 10:23
                                Hey Drake,
                                Oczywiscie wszystkiemu jest winien Jedrzejczak.....
                                Za rzadow opozycji takie barbarzynstwo miejsca by nie mialo!!!
                                Pozdrawiam gastronomicznie i referendowato
                                PS Jedrzejczak to dobry prezydent
                                • Gość: Bywalec Re: Kryptoreklama!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 16:28
                                  Trochę edukacji! Z komentarzy wnioskuję, że Drake to właściciel lub
                                  właścicielka. Nic dziwnego, że za jadło trzeba zapłacić, ale robi mi się
                                  niedobrze patrząc na Państwa obsługę.
                                  • Gość: klientka Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:01
                                    a jak ocenicie taką sytuację: kupiłyśmy trzy duże piwa i zapłaciłyśmy za nie 25
                                    PLN. Włosy nam stanęły deba na te cenę!! spytałyśmy po ile jedno piwo w takim
                                    razie ? Bo wierzyć nam sie nie chciało że po 8,33 !
                                    A kelner mówi, że nie mają dużych piw, tylko małe, więc on zlał nam do dużych
                                    pokali te małe i razem mamy zapłacić 25 bo małe jest po 5 PLN a on nam właśnie
                                    te 5 rozłał !!!!!!!!! ludzie !!! czy ja kogoś atakuje że jastem za to
                                    wściekła !!((( i potem czytam że panna kończy gastronomię w Poznaniu i bankiety
                                    robi !!! a podstawowej sprawy nie wie że piwa nie zlewa się z kilku małych
                                    butelek i nie sumuje ceny ((( bez sensu ((
                                  • Gość: Drake Re: Kryptoreklama!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:23
                                    Jesli uwazasz mnie za wlasciciela Frajdy tylko dlatego, ze nie mieszam
                                    wszystkich i wszystkiego z błotem... no coz...sam sobie wystawiasz opinie...
                                    Uwazasz sie, za nie wiadomo kogo... Dzieki takim ludziom jak Ty zyjemy własnie
                                    w takim, a nie innym kraju... przykre to, ale prawdziwe... kazdy narzeka...
                                    tylko robic nie ma komu...;) pozdrawiam
    • Gość: Spacerowiczka Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.mm.pl 22.02.05, 10:47
      A ja nawet nie miałam okazji zweryfikować opinii o restauracji. Byłam tam w dniu, gdy ukazała się notka o "Frajdzie" w porze raczej obiadowej (15.30) i "pocałowam" klamkę. Na drzwiach żadnej informacji o godzinach otwarcia (w gazecie podano: codziennie 11-23), a po rozpaczliwym zaglądaniu do środka udało się wywabić do drzwi kelnera, który powiedział, że w poniedziałki otwierają o 17-ej. To się nazywa brak profesjonalizmu! Nie potrafią wykorzystać szansy, jaką dała im darmowa reklama w GW. Stracili przynajmniej 4 klientów, którzy najpierw zastanowią się, nim drugi raz tam przyjdą.
      • rozwodnik Czy to jest lokal dla niepalących - to odwiedzę. 23.02.05, 10:17
        A jak pozwalają, żeby syf się roznosił po lokalu, to podziękuję. Bo jak chcę
        bąka (synonim syfienia papierochami) puścić, to nie robię tego przy ludziach.
        • Gość: Drake Re: Czy to jest lokal dla niepalących - to odwied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:56
          Pewny nie jestem, ale wydaje sie, ze jednak dla niepalacych... pozdrawiam
        • Gość: pon Re: Czy to jest lokal dla niepalących - to odwied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:03
          rozwodnik napisał:

> A jak pozwalają, żeby syf się roznosił po lokalu, to podziękuję. Bo jak chcę
          > bąka (synonim syfienia papierochami) puścić, to nie robię tego przy ludziach.

Chyba wiem skad ten nick!!!!
    • Gość: werty Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:28
      No a wkońcu jadł ktoś ta zachwalaną gęś?
      A moze za droga...?
      Patrząc na ceny pierogów i gołąbków to trzeba przyjść z żyrantem...
      i to nie do pomocy w "żarciu" ale w płaceniu za nie....

Ile taka gęsina kosztuje? o ile ktoś "kosztował"....!!!
      • Gość: J. Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 23:52
        Boże!ludzie! przeciez to sie zygac chce jak się te Wasze niektóre wypociny
        czyta...normalnie "żółć strumieniami leje się"!zrobcie cos Wy..

Boze! ludzie chcieli zrobic cos fajnego mieli jakies tam ambicje zeby w tym
        zapyzialym gorzowie zainwestowac jakies swoje pieniadze...i chwala im za to!ze
        straszacej rudery zrobili cos ciekawego! to teraz wydrapcie im oczy ! i
        obsmarujcie ...wywlekajcie jakies brudy prawdziwe czy nie absolutnie nie
        powinno to nikogo obchodzic...walnijcie Wy sie w leb to moze Wam sie troche
        rozjasni!

• martha4 Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś 25.02.05, 08:25
          Gość portalu: J. napisał(a):

> Boże!ludzie! przeciez to sie zygac chce jak się te Wasze niektóre wypociny
          > czyta...normalnie "żółć strumieniami leje się"!zrobcie cos Wy..

Nie sztuka coś zrobić - sztuka zrobić coś dobrze...
          I ja Frajdzie życzę dobrze.

• Gość: Caro Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.05, 23:58
      Miała być frajda smaków - tak wynika z artykułu. Mimo, że dopiero otwarto,
      placuszków serowych juz nie było. Deser capuccino okazał się - tak wynika z
      wyjasnień kelnera - kawą capuccino z bita śmietaną. Zdecydowałam się na torcik,
      który okazał się zwykłym kawałkiem kupnego i wcale nie rewelacyjnego tortu z
      polewą czekoladową. Poza tym kawa marki Kawa. W menu widnieje - kawa ekspresso -
      a kelner mnie pyta czy w małej filiżance czy w dużej. Każdy chyba wie, że kawa,
      jaką nazywamy eksresso to mocna kawa podawana w małych filiżaneczkach, a kawa z
      ekspresu to zupełnie inna bajka. Herbata do wyboru na tacy, jaką zaprezentowano
      mi przed nosem na tacy - ale na "smyczy". Fe, tak nieelegancko. Już nie te
      czasy. Wystrój miał być przytulny, ale coś niewypaliło. Owszem wiele tu
      przedmiotów na które warto zwrócić uwagę, ale mimo to, doradca od wystroju
      wnętrz jakby nie skończył swojej pracy. Siedziałam obok wielkiego obrazu Pani
      Ćwiertni, ale na wprost pustej ściany. Gąski mogłyby być lepiej doprawione.
      Najeść się nimi raczej trudno. Porcyjki liche, a ja miałam nadzieję na dobry
      obiad. Kawiarnia to, czy restauracja ? Raczej bistro z bardzo ubogim menu. Do
      gąski prosiło się czerwone wino, ale poinformowano mnie, że napić się
      jakiekogolwiek alkoholu to mogę w najlepszym wypadku za dwa tygodnie. Zapalić
      też mi zakazano. Smutne to, ale nadal chodzę to tych samych miejsc, gdzie
      chodziłam wcześniej. A mogło być tak pięknie.
      • rozwodnik Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś 25.02.05, 08:51
        > Zapalić też mi zakazano.
        Wreszcie normalny lokal
      • Gość: strzelec Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:42
        bardzo dobra opinia Caro nic dodac, nic
      • Gość: werty Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:59
        Czyli te tytułowe gęsi knajpy nie uratują?

Pomimo ze Gorzów podobnie jak Rzym na 7 wzgórzach leży?

Może gęsi nie te? Utuczone tracą instykt....

A może to dziennikarskie "geganie" mialo uratować gorzowian przez utrata kasy?
        • ada76 Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś 25.02.05, 13:22
          Byłam i b. mi się nie podobało. Naprawdę nie życzę im źle, może się wyrobią,
          ale na razie to beznadzieja. Menu- zwykła kartka, do tego jeszcze poprawiona
          korektorem!!! Wybór potraw - jak na restauracje niewielki. Restauracja to Don
          Vittorio (tylko szkoda,że tak drogo). Wybór kaw- jak na kawiarnię, żaden.
          Kawiarnia to Cafe Costa, gdzie zawsze mam problem jaka kawę wybrać - tyle tego
          mają.Więc nie bardzo rozumiem, czym tak naprawdę ma być "Frajda"? I nie
          wszystko można tłumaczyc,że "dopiero otwarlismy",że "będzie wkrótce" i inne
          tego typu ble,ble ble.Róbmy coś dobrze od samego poczatku, albo nie robmy tego
          wcale ...
          • Gość: werty Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:51
            "....Róbmy coś dobrze od samego poczatku, albo nie robmy tego wcale ... "

Myśląc w ten sposób to bysmy teraz szukali krzemienia aby ogień skrzesać... a i
            to nie widomo... bo ten "akt" nie zwsze wychodzi...
    • fallla0 Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś 25.02.05, 17:58
      czy to prawda że Frajda i Don Vittorio należą do tego samego właściciela ?
      Trochę trudno mi w to uwierzyć po tym jak kiepsko zaczyna Frajda
      • Gość: szczery Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:06
        Czy Pan Tutka chciał ukryć swoją tożsamość? Bo przeciez w pewnym okresie
        swojego życia " wydutkał " branżę drobiarską. Dlatego próbuje przenieść swoją
        działalność na inne obszary.
        • Gość: Drake Re: Nowa restauracja zaprasza na gęś IP: 213.25.30.* 27.02.05, 19:35
          A dalczego Ty ukrywasz swoją tozsamośc podpisując sie srednio szczerym
          nickiem... pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka