marek_p 06.06.02, 17:32 Dziś po raz pierwszy w centrum miasta rozległy się dźwięki hejnału. Świętujemy, Dni Gorzowa. Czyli pierwszy raz od "jakiegoś czasu" nie jestem jedynym słuchaczem hejnału. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klin! Memento 06.06.02, 22:55 Hejnał przedarł się do mnie poprzez monotonny poszum wielkiego miasta. Ledwo słyszalne i melancholijne tony w akompaniamencie podniosłych dźwięków kościelnych dzwonów wprawiły mnie w nastrój refleksyjny. Spowodowały, że - zabiegany i zaabsorbowany zwykłymi codziennymi troskami - przystanąłem na chwilę i otarłem ukradkiem łzę. Sprowokowały do chwili zadumy nad marnością tego świata. Czy od dzisiaj takie wzruszenia będą moim udziałem w każde południe? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Hejnał z ratusza 07.06.02, 14:21 I już na zawsze? Będzie stały trębacz ze stałym zleceniem? Czy za tydzień do widzenia się z tym panem i hejnałem? Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Hejnał z ratusza 07.06.02, 15:40 borys-krakow napisał(a): > I już na zawsze? Na to wygląda. :) > Będzie stały trębacz ze stałym zleceniem? Nie będzie trębacza. Z tego co przeczytałem będzie odtwarzanie z automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Hejnał z ratusza 11.06.02, 18:51 ten hymn jest naprawdę zbyt smutny!zaprośmy egytę górniak! całe miasto będzie płakało! pozdro hiro Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik1.gorzow Re: Hejnał z ratusza 13.06.02, 14:10 hiro napisał(a): > ten hymn jest naprawdę zbyt smutny!zaprośmy egytę górniak! > całe miasto będzie płakało! > pozdro hiro edytka bedzie miala zakaz sadowy spiewania hymnow,chybaa ze zagra na trabce,ale puca ma mikre Nie slyszałem zeby coś w mieście dzwolilo albo gralo czy to tylko o 12 ? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Hejnał z ratusza 13.06.02, 14:19 Poza tym, czy grają go na Sikorskiego z Urzędu Miasta? Tam, gdzie USC? Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Hejnał z ratusza 13.06.02, 14:21 Grają go z ratusza (przy Sikorskiego, USC jest gdzie indziej), tylko w południe. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik1.gorzow Re: Hejnał z ratusza 13.06.02, 14:23 klin! napisał(a): > Grają go z ratusza (przy Sikorskiego, USC jest gdzie indziej), tylko w południe Z magnetoforu chyba,na trąbki nas nie stać? Kiedyś z luku strzelalem Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Hejnał z ratusza 13.06.02, 14:34 czytelnik1.gorzow napisał(a): > Kiedyś z luku strzelalem Właśnie dlatego z magnetofonu. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Hejnał z ratusza 13.06.02, 14:37 klin! napisał(a): > Właśnie dlatego z magnetofonu. Poza tym trzebaby strzelać aż ze Schodów Donikąd, zza murów miejskich. Inaczej strzał nieważny i wchodzi nowy hejnalista (magnetofon). Odpowiedz Link Zgłoś