pablos05 04.05.05, 16:52 te szklane piramidy moglyby spokojnie zastapic CEA...I mielibysmy cos,co by wyroznialo nasze miasto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bartoo Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.gorzow.mm.pl 04.05.05, 17:48 projekt Pani Studentki był zbyt rozmaszysty jak na takie miejsce. Co prawda mi też przypadł do gustu. Miał jedna pewien mankament: kiepskie skomunikowanie z reszt miasta (brak parkingów, wąski przejazd dla samochodów, utrudnienia dla osób starszych i niepełnosprawnych...). Jak na współczesne czasy to minusy które zdyskwalifikują każdą inwestycję. Ja widzę tam niewielki, kameralny obiekt 2kondygnacyjny z drewna lub cegły klinkierowej. Najlepiej coś w sytlu wiktoriańskim. Molochy ze szkła i aluminium oszpecą wzgórze i panoramę miasta. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Pomysły na Schody Donikąd 04.05.05, 18:14 No rzeczywiscie,masz racje...Nie pomyslalem o dojazdach.Ale ogolnie bryla budynku ciekawa-mogliby ja wybrac na projekt CEA... POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 00:15 Gdyby tak każdy wymagający remontu budynek remontować w ten sposób, że mmurowaną konstrukcję by rozbierano a mieszkańców przenoszono do ziemianek wyrytych gdzieś na podwórku ( z inspiracji bardzo jakichś bardzo utalentowanych studentów budownictwa, powiedzmy z Polibudy Zielonogórskiej ) to po paru latach Gorzów wyglądałby jak wieś z epoki kamienia. Jędrzejczak prezydentem który zastał "Schody Donikąd" murowane a zostawił ziemne Niewiadomoco ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:24 postawcie sobie pomnik waszego prezydenta przecież jest od kilku miesięcy znany w całej polsce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 18:07 Znany jest w Polsce, a nie w polsce. Podobnie zresztą, jak zielona góra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 10:41 Zielona Góra jest znana z winobrania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 08.05.05, 05:14 Hey kangur, Jest Wiela Polska i mala polska... Przypominam, ze Gorzow ciagle jest Wielkopolski Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 08.05.05, 05:12 Hey falubaz, Moze ktoregos dnia i postawimy... A Ciebie zazdrosc daleko nie zaprowadzi... Pozdrawiam PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiłośniczkaSchodów Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.cable.ubr02.azte.blueyonder.co.uk 05.05.05, 19:22 Schody Donikąd to jedno ładniejszych miejsc Gorzowa, właśnie przez swoją bezcelowość i idealnie się na nich siedzi i patrzy w dal. Szkoda, ale oczywiście wybudowane w latach 70-tych, więc są fe. Odpowiedz Link Zgłoś
j00zef Re: Pomysły na Schody Donikąd 06.05.05, 02:09 no i mozna sobie browarka strzelic od czasu do czasu z przyjaciolmi ze szkolnych lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 13:11 Jedno z najbardziej romantycznych miejsc Gorzowa czy to z racji już samej nazwy czy widoków czy z powodu wspomnień randek i spotkań z przyjaciółmi jakie właśnie na Schodach Donikąd miały miejsce. Jednym z bardziej magicznych i najczęściej odwiedzanych przez turystów miejsc Rzymu są Schody Hiszpańskie. Nasze gorzowskie Schody, są nowoczesne i brzydkie. Może potrzebę remontu wykorzystać i nadać im trochę stylu retro ? Prymitywne bariery zastąpić zdobnymi, kutymi, zainstalować parę stylizowanych latarni, parę stylizowanych ławeczek i Schody błyszczałyby w naszym mieście jak perełka, jak nigdy dotąd...Pomarzyć...(?!?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Czy musza "gdzies" prowadzic??? IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 07.05.05, 17:18 Hey MiłośniczkaSchodów, Masz racje... Czy te schody musza prowadzic "gdzies" ??? Ktos wspomnial o Rzymie i slynnych schodach... Moze wlasnie takie do nikad... Taki by po prostu i polazic i posiedziec i na miasto popatrzec.... Oczywiscie same schody musza byc zmienione na cos...ladnego... Moze i przez "przypadek" lecz sama idea "schodow do nikad" powinna pozostac... Jakie inne miasto posiada schody do nikad... Ja nie znam! Chce ktos atrakcji dla mieszkancow i turystow: nie niszczmy tego co powstalo "naturalnie"... Polaczenie Twojego sentymentu i Twojej idei z innymi moze naprawde przyniesc cos ciekawego...bowiem nie na sile "nowego" Pod warunkiem ze ktos slucha (czyta) Pozdrawiam schodowato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bud Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:19 A niech sie walą na.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.05, 16:39 Ja osobiście uważam, że najbardziej "znanymi" miastami są Starachowice i Opole. Przy "tamtych" miastach nasz Tadeusz to dziewica orleańska;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.05, 16:40 Ps. o winie Tadeusza zadecyduje sąd a nie formum. Nie przepadam za nim ale dziwi mnie że wsadzono go do paki, a prokurator nie mógł go w niej utrzymać. Coś mi tu śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.05, 20:01 Nie sledzicie dziejów naszego miasta . Schody budowano do palmiarni arch. Hirka . Potem było gorzejz realizacją ale przyszła wolność i czarni uzyskali pozwolenie na kilka dni na postawienie symbolu kaźni czyli krzyża i tak zostało do dzisiaj. To miejsce jest zajmowane przez rozmodlonych i to tylko kwestaia czasu ( po wyborach)pomysł zostanie odświezony . Zarypiasty krzyż widoczny ze Swierzyny i miejsce centralnych modłów i pielgrzymek. takich pochodów 1majowych. Wszystkie zdrowe pomysły należy włożyć w papcie bo PO-PISY w Urzędzie załatwia wszystko ,i świnstera ,schody ,rynek itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:12 OPEN.Dodaj, że jeszcze na tym krzyżu będzie ukrzyżowany Jędrzejczak. Panie bolszewiku. Zawsze stosowaliście metodę zastraszania, a to wojną atomową , a to powrotem panów, a to brakiem emerytury i renty, a teraz władzą Kaczyńskich aby tylko sami być niezastąpieni. Ta metoda już nie działa. Przepadnij z tą swoją komuną w mrokach historii. I tak się sądząc z sondaży chyba stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 07.05.05, 20:52 Hey klodawa, Jezusku maluski przywal komus na tym forum bo jak ja to zrobie to mnie w Niebie nie zobaczysz... O schodach mowimy pacany a nie o polityce... Czy mozna na tym forum oddzielic na sekunde kikla zrujnowanych betonowych schodkow od wielkiej polityki????!!! O SCHODACH MOWIMY!!! Niczym innym.! Pacany! Nie pozdrawiam bo mnie wnerwiles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:32 "Nie pozdrawiam bo mnie wnerwiles" Bo tak naprawdę w bolące sedno trafiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 08.05.05, 08:14 Hey klodawa, Sedna zawsze sa bolace... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.05, 13:00 Co ma samowola budowlana w postawieniu krzyża do Kaczyńskich i jego członków np. Zalewski (odsiaduje 2 lata ) Pasierbowicz załatwił 100 letnie zakłady miesne w Gorzowie (czeka jako katecheta na zmianę opcji jako czarny przetrwalnik) . Zanim jakikolwiek pomysł na schody to czekam na uregulowania prawne czy góra jest jeszcze miasta czy juz Koscioła. To nie ma nic wspólnego z polityką . Zmiany na górce schodów to nie wina Jedrzejczaka ,lewicy ,komuny ,antyglobalistów czy Alwatera. Pamietacie jak pisałem o przejeciu ziemi pod kapliczą przy zakładach mięsnych przez Katedrę . Ziemie miasta sprezentował w/w dyrektor i Coooooo? Czemu tam nic sie nie dzieje???? Kapliczka zawadza? Znane sa w Gorzowie przypadki zajęcia ziemi i zabudowania przez sukienkowych i to wbrew Wojewodzie i Cooooooo? Strach przed czarnymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopek Re: Pomysły na Schody Donikąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:52 Jest to gorzowska wersja "schodów do nieba" - więc i na szczycie niebo winno być... Odpowiedz Link Zgłoś