Dodaj do ulubionych

Odciąć człon Wielkopolski!!!

IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.05, 16:59
Kto jest za odcięciem członu Wielkopolski z naszego miasta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tom Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 17:03
      Eeee tam... Znowu będą was mylić z tym miasteczkiem na Śląsku...
      • beria29 Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 04.07.05, 10:57
        Gość portalu: Tom napisał(a):

> Eeee tam... Znowu będą was mylić z tym miasteczkiem na Śląsku...

Odwrotnie. To te miasteczko będą mylić z Gorzowem. Ale to ich problem. Mogą się
        nazywać Gorzów Śląski.
        • pijatyka Re: Mogą się nazywać Gorzów Śląski 03.08.24, 16:29

Już się tak nazywają

Gorzów Śląski

• Gość: jaks Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:03
      Odetnij sobie... 24 albo co tam masz...
    • Gość: werty Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:55
      Tramwaj24 - ty se odetnij pantograf... to może zmieni ci się orientacja...
      • Gość: Martin Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.05, 19:58
        Podpisuje się pod tym rękami i nogami nie żebym miał coś przeciwko wielkopolsce
        ale nie powinno być tak że miasto będące jedną z ostoji całego regionu w swojej
        nazwie wyraźnie odwołuje się do innego regionu. Warto proces odchodzenia od
        członu wielkopolski rozbić na pare lat aby nie popaść w szaleństwo i bałagan.
        • Gość: hufu Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 20:25
          Proponuję nazwę Gorzów Zielonogórski.
          Wtedy wszyscy bedą wiedzieli w całym
          kraju ,gdzie ta wasza wioska leży.
          • Gość: Myszowaty Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 22:39
            Jestem za .Bez żadnych podtekstów.
    • Gość: jako11 Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:43
      Jestem za. Za granica i tak mowia tylko Gorzow. Chyba, ze po polaczeniu z
      wielkopolska Gorzow zostanie stolica regionu to bym zostawil. A tym z Zielonej
      zostawil bym tylko Gora albo zmienil bym na czerwona Gora bo ilez lat mozna byc
      zielonym. Moze w koncu paru p....... by dojrzalo, ze region to region i na nic
      ich przytyki gorzowowi. A tak prawde mowiac jak powiesz np. w Warszawie, ze
      jestes z Zielonej nikt nie wie o co ci chodzi jak powiesz z Gorzowa to wiedza
      przynajmniej ze gdzies na zachodzie.
      pzdr
      • lebstrefa Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 02.07.05, 21:41
        Przecież to już było!!! Ludzie w referendum powiedzieli że nie chcą odcinania
        członu
      • Gość: FZ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:45
        Aby nie było dyskryminacji, obydwie stolice powinny mieć równorzędne nazwy,
        Zielona Góra i dla równowagi Kobyla Góra.
        • Gość: ir Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 16:21
          Gość portalu: FZ napisał(a):

> Aby nie było dyskryminacji, obydwie stolice powinny mieć równorzędne nazwy,
          > Zielona Góra i dla równowagi Kobyla Góra.
          A może lepiej zostawić GORZÓW WIELKOPOLSKI I GÓRA WIELKOPOLSKA?
          • Gość: FZ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:49
            Wy Pyrlandczycy chcilibyście mieć wszystko wielkopolskie. Ja proponowałem tylko
            powrót do planowanej historycznej nazwy Gorzowa.
            • Gość: ir Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 11.07.05, 21:48
              Ja proponowałem tylko
              >
              > powrót do planowanej historycznej nazwy Gorzowa.

FZ, zdecyduj się czy historycznej czy planowanej. Jak czytam Twoje przemyślenia
              to obawiam się o Twoje zdrowie. Uważaj, oby nie był to poczatek schizofrenii
    • Gość: mies Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 11:54
      Jestem za, jak każdy świadomy wypowiadanych słów mieszkaniec Gorzowa.
    • Gość: LK Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.uacl.co.nz 02.07.05, 12:08
      JA
      • Gość: TDK Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 12:29
        jestem za tak naprawde człon "wielkopolski" tylko paskudzi nazwe naszego miasta
        i sztucznie ją wydłuża.
        • Gość: gość Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 22:07
          A co sądzicie o nazwie Gorzów Lubuski???
          • Gość: ex-lubuszanin "Gorzów Lubuski" - jestem za; i jako... IP: *.icpnet.pl 05.07.05, 05:27
            ...lubuszanin (ex), i jako wielkopolanin (obecny) ;-)
    • Gość: janko Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:18
      dla twojej wiadomosci... chyba 3 lata temu odbylo sie referendum w tej sprawie
      czy chcemy czy nie chcemy czlonu WIELKOPOLSKI... Zostalo ze chcemy, wiec po co
      na nowo ruszac temat??? ...
      • lebstrefa Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 02.07.05, 22:25
        W sumie Gorzów Lubuski miałoby sens. Jeśli jesteśmy stolicą woj. lubuskiego to
        czemu nie. To nawet politycznie neizły pomysł.
        • Gość: ger Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:27
          Gorzów Brandenburski... to by było "najplityczniej"...
          • Gość: tramwaj24 Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 22:39
            Ktoś na forum zapytał się dlaczego poruszam ten temat? Ponieważ dla mnie sprawa jest niezałatwiona i Gorzów jest nadal Wielkopolski.
            • Gość: Myszowaty Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.ztpnet.pl 02.07.05, 22:54
              Masz rację Gorzów to ma brzmienie bez tego ogona wielko[polski.
              • lebstrefa Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu 02.07.05, 23:07
                Gość portalu: Myszowaty napisał(a):

> Masz rację Gorzów to ma brzmienie bez tego ogona wielko[polski.

No zgadzam się, ale jak już zmieniamy to zzmienńmy na Gorzów Lubuski. Wówczas
                mocniej zaakcentujemy że jesteśmy stolicą woj. lubuskiego.
                • Gość: tramwaj24 Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 12:37
                  Nie. To będzie wyglądało jakbyśmy podlegali pod jakiąś inną stolicę.
                  • Gość: karolek lat 9i pół Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 12:54
                    żadnych członów,zwyczajnie Gorzów i już dla podniesienia rangi miasta,to
                    powinno stać sie priorytetem prezydenta.
                    i bez żadnych tam pseudo-referendów.

pzdro
      • Gość: IR Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 16:25
        Gość portalu: janko napisał(a):

> dla twojej wiadomosci... chyba 3 lata temu odbylo sie referendum w tej
        sprawie
        > czy chcemy czy nie chcemy czlonu WIELKOPOLSKI... Zostalo ze chcemy, wiec po
        co
        > na nowo ruszac temat??? ...

A dla Twojej wiadomości TO nie było żadne referendum ale raczej zaproszenie do
        zgłoszenia opinii. Trzy urny na krzyż , do których (jeżeli ktoś wiedział) mógł
        wrzucić swoją opinię. Wynik tego plebiscytu nie odwzwierciedleniem opinii
        mieszkańców naszego miasta.
    • Gość: ZIELONKA Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: 80.51.222.* 03.07.05, 13:04
      Nie mozecie odciąć sobie członu "Wielkopolski" !!!! Musicie go mieć! Jak ktoś
      ze śląska albo z Łodzi usłyszy o Gorzowie Wielkopolskim to wie ze to gdzies w
      okolicach Poznania, ale jak ktos usłyszy tylko Gorzów to nie wie gdzie jest to
      miasteczko.
      • Gość: Maks Tylko Gorzów jest do przyjęcia dla Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 03.07.05, 13:54
        I tu macie pełne poparcie.
        • Gość: Bartoo Re: Tylko Gorzów jest do przyjęcia dla Zielonej G IP: *.poczta.poznan.pl 04.07.05, 10:46
          Plebiscyt który miał piejsce kilka lat temu, trudno nazwać referendum. Urny
          były bez nadzoru, głosować mógł każdy - bez względu na wiek i prawa wyborcze. W
          podpisach widniała nawet... Pszczółka Maja:) Odciąć to bzdurne Wlkp.
    • beria29 Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 04.07.05, 10:55
      ja, ale to już było i nie przeszło.
      Ten człon to jakieś nieporozumienie: miasto leży na Ziemii Lubuskiej, bliżej
      jest do Szczecina, a Gorzów udaje że jest wielkopolski.
      • Gość: fan SLD Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:37
        Odciąć Wielkopolski a dopisać Jędrzejczakowski
    • Gość: set Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:47
      Po co odcinać. Zmienić nazwę na Gotham City - nawet Japończycy będą wiedzieli
      gdzie to jest. A w herbie - Batman z zielonymi gałązkami w stopach.
      • Gość: Myszowaty GORZÓW brzmi dumnie.Tadek najlepszym szefem!!! IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 18:11
        Odjebcie sie od Tadka.On więcej zrobił dla tego miasta niż cała reszta .Dopiero
        po fakcie to zrozumiecie jak prezydentem będzie ktoś popierany przez playbojów
        w koloratkach!!!
        • Gość: tramwaj24 GORZÓW brzmi dumnie IP: *.gorzow.mm.pl 04.07.05, 19:06
          Gorzów brzmi dumnie i dlatego należy odciąć ten człon!!!!!
          • Gość: do tramwaj Re: GORZÓW brzmi dumnie??? hahahahahahahaha IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 00:05
            odetnij sobie swojego czlona, to bedziesz jak riki
    • Gość: MarK Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:11
      proponuję Gorzów Wlk - p odpisać, najtaniej
    • Gość: Tancerka Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.idea.pl 06.07.05, 19:20
      Ja jestem za powrotem do Landsberg. Piekna historia miasta i bardziej
      wyrozniajaca sie nazwa. Wtedy to beda nas kojarzyc;).
      • Gość: tramwaj24 Landsberg IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 09:31
        Ja nie wiem czy to dobry pomysł. Przecież my jesteśmy Polakami, nie Niemcami, ale gdyby Gorzów nazywałby się Landsberg i byśmy dostali za to pieniądze od Niemiec to czemu nie? Dla sceptyków: to tylko żart
        • e_werty Re: Landsberg 10.07.05, 10:19
          "...byśmy dostali za to pieniądze od Niemiec to czemu nie?..."

... ty sprzedawczyku...!!!

P.S.

nic dziwnego - jeżeli jesteś z tej strony:
          www.tramwaj.za.pl/

Wystarczy 30 srebrników? czy to za mało? srebro teraz nie w cenie... może 30 €?
          • Gość: tramwaj24 Re: Landsberg IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 12:30
            e_werty Ja już mówiłem, że to tylko taki żart, ja chcę aby Gorzów nazywał się Gorzów i tyle.

Zagadka:
            Ile kosztuje arbuz w Biedronce a ile w Tesco?
    • Gość: Roman Dickens/G+/ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 03.08.15, 09:48
      Usunąć wrzód o nazwie wielkopolski z nazwy Gorzowa
    • Gość: Roman Dickens/G+/ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 03.08.15, 09:57
      Antygorzowianie czyli ci którzy za wszelką cene chcą aby #Gorzów dalej miał ten parszywy,dezorientujący i poniżający dodatek #wlkp w nazwie to #ludzie których sprawy miasta nie interesują.Im pasuje takie prowincjonalne miasto,gdzie niewiele się dzieje.I za wszelką cenę blokują jego #rozwój .Ja od #lat poruszam #temat ,ale nikogo to nie interesuje zbytnio. #UrządMiasta to państwowa instytucja,a więc nie muszą być odnajdywalni.Jak by to była # prywatna instytucja to,aby istnieć musiała by zarobić na siebie.W moment pozbyli by się tego ujmującego godności miasta dodatku.Jakoś inne miasta mogły się tego pozbyć,ale nie Gorzów-miasto pośmiewisko.Może #UE zablokuje kasę dla miasta na rozwój skoro się #Gorzów ukrywa.Pewnie UE nie zna sytuacji.
      /Rozważania na G+/
    • Gość: Roman Dickens/szuk Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 04.08.15, 12:07
      W zielonej górze mają ubaw z ukrywającego się Gorzowa.Im to na ręke,oni postawili na rozwój.Powiększyli obszar miasta, w rankingach są wysoko.A moje miasto śpi,spokój,cisza,nic się nie dzieje.Nawet Dni Gorzowa były jak stypa.Taka imprezka to w małym miasteczku mogła się odbyć.W Słubicach mieli lepszy koncert.Wystarczyło się dogadać i zrobić taki koncert w Gorzowie.Nie byłem na tej stypie jak zobaczyłem migawki w tv i powiewające zielone flagi tvp gorzów oczywiście z tym członem "wielkopolski" to mi się odechciało tam iśc.
      Kiedy zielona góra odda nam ABW?
    • Gość: Roman Dickens/G+/ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 04.08.15, 12:10
      /szukaj na G+/
      Kpiny z miasta Gorzowa/Lubuskie/ robi prezydent były wójt. Referendum czy usunąć ten poniżający i dezorientujący wrzód w nazwie Gorzowa,który powinien zniknąć jak powstało woj.gorzowskie jak nie wcześniej. Miasto pośmiewisko.Mieszkańcy,których nie interesują sprawy miasta,którzy nie mają pojęcia jakie szkody ten człon "wlkp" przynosi miastu,mają się wypowiadać o jego przyszłości.Dla nich to dumnie brzmiąca nazwa.Jak w transie bronią tego "wlkp", a po chwili na innym forum czy rozmowie narzekają jak to źle w mieście.Referendum to można zrobić w sprawie odwołania exwójta.
      Widać też,że co niektórzy traktują Gorzów jak miasteczko prowincjonalne i po usunięciu "wlkp" chcą dodać już następny antyrozwojowy dodatek.
      I co tu się dziwić,że politycy z Gorzowa przy politykach z zielonej góry robią się tacy malutcy.ZG robi co chce,a przy tym postawili na rozwój.
    • Gość: Dwujajec Nie kastrować! IP: *.gorzow.mm.pl 06.08.15, 02:12
      Żadnych członów proszę mi nie odcinać. To pozbawia wielu możliwości.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.23, 10:47
      Czysta głupota. Komu przeszkadza człon Wielkopolski?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka