Gość: tramwaj24 IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.05, 16:59 Kto jest za odcięciem członu Wielkopolski z naszego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 17:03 Eeee tam... Znowu będą was mylić z tym miasteczkiem na Śląsku... Odpowiedz Link Zgłoś
beria29 Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 04.07.05, 10:57 Gość portalu: Tom napisał(a): > Eeee tam... Znowu będą was mylić z tym miasteczkiem na Śląsku... Odwrotnie. To te miasteczko będą mylić z Gorzowem. Ale to ich problem. Mogą się nazywać Gorzów Śląski. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Mogą się nazywać Gorzów Śląski 03.08.24, 16:29 Już się tak nazywają Gorzów Śląski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaks Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:03 Odetnij sobie... 24 albo co tam masz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:55 Tramwaj24 - ty se odetnij pantograf... to może zmieni ci się orientacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 01.07.05, 19:58 Podpisuje się pod tym rękami i nogami nie żebym miał coś przeciwko wielkopolsce ale nie powinno być tak że miasto będące jedną z ostoji całego regionu w swojej nazwie wyraźnie odwołuje się do innego regionu. Warto proces odchodzenia od członu wielkopolski rozbić na pare lat aby nie popaść w szaleństwo i bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hufu Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 20:25 Proponuję nazwę Gorzów Zielonogórski. Wtedy wszyscy bedą wiedzieli w całym kraju ,gdzie ta wasza wioska leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszowaty Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 22:39 Jestem za .Bez żadnych podtekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako11 Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 10:43 Jestem za. Za granica i tak mowia tylko Gorzow. Chyba, ze po polaczeniu z wielkopolska Gorzow zostanie stolica regionu to bym zostawil. A tym z Zielonej zostawil bym tylko Gora albo zmienil bym na czerwona Gora bo ilez lat mozna byc zielonym. Moze w koncu paru p....... by dojrzalo, ze region to region i na nic ich przytyki gorzowowi. A tak prawde mowiac jak powiesz np. w Warszawie, ze jestes z Zielonej nikt nie wie o co ci chodzi jak powiesz z Gorzowa to wiedza przynajmniej ze gdzies na zachodzie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lebstrefa Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 02.07.05, 21:41 Przecież to już było!!! Ludzie w referendum powiedzieli że nie chcą odcinania członu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FZ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:45 Aby nie było dyskryminacji, obydwie stolice powinny mieć równorzędne nazwy, Zielona Góra i dla równowagi Kobyla Góra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ir Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 16:21 Gość portalu: FZ napisał(a): > Aby nie było dyskryminacji, obydwie stolice powinny mieć równorzędne nazwy, > Zielona Góra i dla równowagi Kobyla Góra. A może lepiej zostawić GORZÓW WIELKOPOLSKI I GÓRA WIELKOPOLSKA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FZ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:49 Wy Pyrlandczycy chcilibyście mieć wszystko wielkopolskie. Ja proponowałem tylko powrót do planowanej historycznej nazwy Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ir Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 11.07.05, 21:48 Ja proponowałem tylko > > powrót do planowanej historycznej nazwy Gorzowa. FZ, zdecyduj się czy historycznej czy planowanej. Jak czytam Twoje przemyślenia to obawiam się o Twoje zdrowie. Uważaj, oby nie był to poczatek schizofrenii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mies Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 11:54 Jestem za, jak każdy świadomy wypowiadanych słów mieszkaniec Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TDK Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 12:29 jestem za tak naprawde człon "wielkopolski" tylko paskudzi nazwe naszego miasta i sztucznie ją wydłuża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 22:07 A co sądzicie o nazwie Gorzów Lubuski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-lubuszanin "Gorzów Lubuski" - jestem za; i jako... IP: *.icpnet.pl 05.07.05, 05:27 ...lubuszanin (ex), i jako wielkopolanin (obecny) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:18 dla twojej wiadomosci... chyba 3 lata temu odbylo sie referendum w tej sprawie czy chcemy czy nie chcemy czlonu WIELKOPOLSKI... Zostalo ze chcemy, wiec po co na nowo ruszac temat??? ... Odpowiedz Link Zgłoś
lebstrefa Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 02.07.05, 22:25 W sumie Gorzów Lubuski miałoby sens. Jeśli jesteśmy stolicą woj. lubuskiego to czemu nie. To nawet politycznie neizły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ger Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:27 Gorzów Brandenburski... to by było "najplityczniej"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj24 Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 22:39 Ktoś na forum zapytał się dlaczego poruszam ten temat? Ponieważ dla mnie sprawa jest niezałatwiona i Gorzów jest nadal Wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszowaty Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.ztpnet.pl 02.07.05, 22:54 Masz rację Gorzów to ma brzmienie bez tego ogona wielko[polski. Odpowiedz Link Zgłoś
lebstrefa Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu 02.07.05, 23:07 Gość portalu: Myszowaty napisał(a): > Masz rację Gorzów to ma brzmienie bez tego ogona wielko[polski. No zgadzam się, ale jak już zmieniamy to zzmienńmy na Gorzów Lubuski. Wówczas mocniej zaakcentujemy że jesteśmy stolicą woj. lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj24 Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 12:37 Nie. To będzie wyglądało jakbyśmy podlegali pod jakiąś inną stolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek lat 9i pół Re: Ja proponuję Gorzów - po prostu IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 12:54 żadnych członów,zwyczajnie Gorzów i już dla podniesienia rangi miasta,to powinno stać sie priorytetem prezydenta. i bez żadnych tam pseudo-referendów. pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IR Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 16:25 Gość portalu: janko napisał(a): > dla twojej wiadomosci... chyba 3 lata temu odbylo sie referendum w tej sprawie > czy chcemy czy nie chcemy czlonu WIELKOPOLSKI... Zostalo ze chcemy, wiec po co > na nowo ruszac temat??? ... A dla Twojej wiadomości TO nie było żadne referendum ale raczej zaproszenie do zgłoszenia opinii. Trzy urny na krzyż , do których (jeżeli ktoś wiedział) mógł wrzucić swoją opinię. Wynik tego plebiscytu nie odwzwierciedleniem opinii mieszkańców naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONKA Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: 80.51.222.* 03.07.05, 13:04 Nie mozecie odciąć sobie członu "Wielkopolski" !!!! Musicie go mieć! Jak ktoś ze śląska albo z Łodzi usłyszy o Gorzowie Wielkopolskim to wie ze to gdzies w okolicach Poznania, ale jak ktos usłyszy tylko Gorzów to nie wie gdzie jest to miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Tylko Gorzów jest do przyjęcia dla Zielonej Góry! IP: *.ztpnet.pl 03.07.05, 13:54 I tu macie pełne poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: Tylko Gorzów jest do przyjęcia dla Zielonej G IP: *.poczta.poznan.pl 04.07.05, 10:46 Plebiscyt który miał piejsce kilka lat temu, trudno nazwać referendum. Urny były bez nadzoru, głosować mógł każdy - bez względu na wiek i prawa wyborcze. W podpisach widniała nawet... Pszczółka Maja:) Odciąć to bzdurne Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
beria29 Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! 04.07.05, 10:55 ja, ale to już było i nie przeszło. Ten człon to jakieś nieporozumienie: miasto leży na Ziemii Lubuskiej, bliżej jest do Szczecina, a Gorzów udaje że jest wielkopolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan SLD Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:37 Odciąć Wielkopolski a dopisać Jędrzejczakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:47 Po co odcinać. Zmienić nazwę na Gotham City - nawet Japończycy będą wiedzieli gdzie to jest. A w herbie - Batman z zielonymi gałązkami w stopach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszowaty GORZÓW brzmi dumnie.Tadek najlepszym szefem!!! IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 18:11 Odjebcie sie od Tadka.On więcej zrobił dla tego miasta niż cała reszta .Dopiero po fakcie to zrozumiecie jak prezydentem będzie ktoś popierany przez playbojów w koloratkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj24 GORZÓW brzmi dumnie IP: *.gorzow.mm.pl 04.07.05, 19:06 Gorzów brzmi dumnie i dlatego należy odciąć ten człon!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tramwaj Re: GORZÓW brzmi dumnie??? hahahahahahahaha IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 00:05 odetnij sobie swojego czlona, to bedziesz jak riki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarK Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:11 proponuję Gorzów Wlk - p odpisać, najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tancerka Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.idea.pl 06.07.05, 19:20 Ja jestem za powrotem do Landsberg. Piekna historia miasta i bardziej wyrozniajaca sie nazwa. Wtedy to beda nas kojarzyc;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj24 Landsberg IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 09:31 Ja nie wiem czy to dobry pomysł. Przecież my jesteśmy Polakami, nie Niemcami, ale gdyby Gorzów nazywałby się Landsberg i byśmy dostali za to pieniądze od Niemiec to czemu nie? Dla sceptyków: to tylko żart Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Landsberg 10.07.05, 10:19 "...byśmy dostali za to pieniądze od Niemiec to czemu nie?..." ... ty sprzedawczyku...!!! P.S. nic dziwnego - jeżeli jesteś z tej strony: www.tramwaj.za.pl/ Wystarczy 30 srebrników? czy to za mało? srebro teraz nie w cenie... może 30 €? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj24 Re: Landsberg IP: *.gorzow.mm.pl 10.07.05, 12:30 e_werty Ja już mówiłem, że to tylko taki żart, ja chcę aby Gorzów nazywał się Gorzów i tyle. Zagadka: Ile kosztuje arbuz w Biedronce a ile w Tesco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Dickens/G+/ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 03.08.15, 09:48 Usunąć wrzód o nazwie wielkopolski z nazwy Gorzowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Dickens/G+/ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 03.08.15, 09:57 Antygorzowianie czyli ci którzy za wszelką cene chcą aby #Gorzów dalej miał ten parszywy,dezorientujący i poniżający dodatek #wlkp w nazwie to #ludzie których sprawy miasta nie interesują.Im pasuje takie prowincjonalne miasto,gdzie niewiele się dzieje.I za wszelką cenę blokują jego #rozwój .Ja od #lat poruszam #temat ,ale nikogo to nie interesuje zbytnio. #UrządMiasta to państwowa instytucja,a więc nie muszą być odnajdywalni.Jak by to była # prywatna instytucja to,aby istnieć musiała by zarobić na siebie.W moment pozbyli by się tego ujmującego godności miasta dodatku.Jakoś inne miasta mogły się tego pozbyć,ale nie Gorzów-miasto pośmiewisko.Może #UE zablokuje kasę dla miasta na rozwój skoro się #Gorzów ukrywa.Pewnie UE nie zna sytuacji. /Rozważania na G+/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Dickens/szuk Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 04.08.15, 12:07 W zielonej górze mają ubaw z ukrywającego się Gorzowa.Im to na ręke,oni postawili na rozwój.Powiększyli obszar miasta, w rankingach są wysoko.A moje miasto śpi,spokój,cisza,nic się nie dzieje.Nawet Dni Gorzowa były jak stypa.Taka imprezka to w małym miasteczku mogła się odbyć.W Słubicach mieli lepszy koncert.Wystarczyło się dogadać i zrobić taki koncert w Gorzowie.Nie byłem na tej stypie jak zobaczyłem migawki w tv i powiewające zielone flagi tvp gorzów oczywiście z tym członem "wielkopolski" to mi się odechciało tam iśc. Kiedy zielona góra odda nam ABW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Dickens/G+/ Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.opera-mini.net 04.08.15, 12:10 /szukaj na G+/ Kpiny z miasta Gorzowa/Lubuskie/ robi prezydent były wójt. Referendum czy usunąć ten poniżający i dezorientujący wrzód w nazwie Gorzowa,który powinien zniknąć jak powstało woj.gorzowskie jak nie wcześniej. Miasto pośmiewisko.Mieszkańcy,których nie interesują sprawy miasta,którzy nie mają pojęcia jakie szkody ten człon "wlkp" przynosi miastu,mają się wypowiadać o jego przyszłości.Dla nich to dumnie brzmiąca nazwa.Jak w transie bronią tego "wlkp", a po chwili na innym forum czy rozmowie narzekają jak to źle w mieście.Referendum to można zrobić w sprawie odwołania exwójta. Widać też,że co niektórzy traktują Gorzów jak miasteczko prowincjonalne i po usunięciu "wlkp" chcą dodać już następny antyrozwojowy dodatek. I co tu się dziwić,że politycy z Gorzowa przy politykach z zielonej góry robią się tacy malutcy.ZG robi co chce,a przy tym postawili na rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwujajec Nie kastrować! IP: *.gorzow.mm.pl 06.08.15, 02:12 Żadnych członów proszę mi nie odcinać. To pozbawia wielu możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Odciąć człon Wielkopolski!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.23, 10:47 Czysta głupota. Komu przeszkadza człon Wielkopolski? Odpowiedz Link Zgłoś