Dodaj do ulubionych

Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:30
Panowie z Warszawki myśleli, że Gorzów k. Berlina padnie im do stóp?
Biedacy... Dobrze, że leki tanieją. Zobaczymy jak to się skończy. Ja
osobiście wolałem Pizze HUT. Tam gdzie był bar sałatkowy dziś sprzedaje stara
baba.... zgroza. Pizzza Wróć!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 17:34
      heheh, dobrze im tak. Nie docenilli naszego gorzowskiego potencjalu. Moze
      niedlugo w ogole leki beda za darmo. ale fajnie...:)
    • Gość: Obserwator Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:04
      Ja tam jestem za wojna na ceny. Swego czasu wydawałem na leki w ciągu miesiąca
      500 zł... a jeden z lekow kosztował w aptece po byłej "Soplicy" 300 zł. okazuje
      się, że ten sam lek w Parku 111 kosztuje 230 zł. Co to oznacza? Oznacza to, że
      aptekarzom w glowach się poprzewracało i chcą się dorobić na czyimś
      nieszcześciu... nie jest dla mnie ważne kto w jaki sposób walczy.. skoro w
      jednej optece mozna oszczędzić aż 70 złotych oznacza to że tej aptece jakoś się
      to płaca.... a lamentują te apteki ktorych właściciele chcieliby się dorobić w
      krótkim czasie... skończyly się czasy gdzie była jedna apteka teraz panuje
      konkurencja i z punktu widzenia klienta nie obchodzi mnie czy ona jest uczciwa
      bylebym ja płacił za leki mniej.
      • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:13
        gorzej, jak kupisz lek w aptece za 20 zl, a za chwile sie dowiesz, ze twoj
        kumpel kupil ten sam lek za grosz w innej aptece! Wtedy dopiero bedziesz
        wsciekly! Powiny byc stale ceny urzedowe lekow na recepte, jak w normalnych
        panstwach, a nie taka samowolka. poki co, fajnie, ze za darmo, na zdrowie!!!
        • Gość: Obserwator Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:23
          Ewcia pociskasz.... przecież idąc do apteki (a mam po drodze kilka) śmiało moge
          spytać cile ten lek kosztuje.... i wiesz co? możesz być pewna, że kupie tam
          gdzie taniej. Ceny urzędowe - skadżeś się urwała? Pewnie niech w każdej aptece
          lek kosztuje 300 zł. skoro może kosztować 230 zł. to państwo może nakażać
          wzrost ceny do 300 zł. Ewcia sama się chyba nie słyszysz, że gadasz pierdoły.
          • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:43
            to Ty sie nie orientujesz w problemie. Myslisz tylko o wlasnym tylku i zeby
            mniej placic. naucz sie Polaczku, ze wzyciu nic za darmo nie ma....
            • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 19:05
              "...Myslisz tylko o wlasnym tylku ..."

dziwne zarzuty... a jak myślisz - czyj skopany tyłek najbardziej boli?

mnie mój własny...
              • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 19:09
                no tak zapomnialam, ze Homo Homini Lupus.
                • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 19:15
                  taaaa!!!
                  Homo homini dupus est.... Asinario...

P.S.

Czujna i na posterunku... trzeba bronić swego tylka...
                  • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 19:19
                    hehe, dobre.
            • Gość: Obserwator Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 20:11
              Niestety z uwagi na to, że miesiecznie musze wydać jakieś 200 zl na leki
              (obecnie) więc bedę mysłał wyłacznie o swoim tylłku i jeśli zaoszczędzę 20 albo
              30 zł w nowej aptece bedę szczęśliwy... Ewcia jeśli jesteś kobietą to tylko z
              tego względu interesuje mnie Twój tyłek ( o ile nie masz 40 - 50 lat), może być
              interesujący... ale żeby zaraz płacić??? Tyłka za darmo tylko nie dają te z
              Myśliborskiej....
              • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 21:53
                "...Tyłka za darmo tylko nie dają te z Myśliborskiej...."

łeeeee obserwator...!!!

do dupy odpowiedź!!!

P.S.

no ale chyba za wiele oczekuje!!!
          • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.05, 18:51
            ludzie przeciez te leki i tak nie sa za darmo ani za grosz, my wszyscy za nie
            placimy duzo wiecej, bo przecie placimy podatki. Myslicie, ze te apteki bylyby
            takie dobroduszne i kupowaly lek za 120 zl a oddawaly za darmo. ktos te kase
            musi im zwrocic, w tym przypadku NFZ czyli podatnicy czyli Ty mosci
            obserwatorze tez, ale widocznie do du...py z ciebie obserwator skoro tego nie
            dostrzegasz.
            • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 22.07.05, 22:17
              "...ale widocznie do du...py z ciebie obserwator skoro tego nie
              dostrzegasz."

no a ciebie nie dostrzega bo
              - albo taka sobie z ciebie du.pa...
              - albo on nosi okulary ktore akurat mu zaje-bali...
              - albo on jest obserwator p-poż - i jak widzi ze się nie palisz to nie
              reaguje...
              - albo widzi tylko czeka az "on" bedzie gotow do gaszenia...?

Mozliwosci jes duzo...
              • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.05, 22:45
                Ty tez masz jakis problem najwidzoczniej, skoro wszytko z jednym ci sie
                kojarzy, choc mowa zupelnie o czym innym. Fraud mialby tu pole do popisu, choc
                pewnie na takiego popapranca jak Ty to pewnie tylko elektowstrzasy by
                zadziałały.
                • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 24.07.05, 16:39
                  Każdy moze mieć słabszy dzień...

No!!! juz sie wystraszyłem że odsyłasz mnie do Faruka Frauda... islamskiego
                  ekstremisty... a to tylko pczciwy Freud... (ostatnio "zweryfikowany" negatywnie
                  pod wzgledem swoich teorii..."

A ten mój poprzedni post mógł byc niezrozumiały - czasami sam siebie nie
                  rozumiem... więc trudno wymagac aby potrafili inni...
        • Gość: witek Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.07.05, 13:19
          wprowadźmy ceny urzędowe na wszystko ...

:)

Korea Pólnocna zaprasza...
    • Gość: Nina Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:22
      Rozwalili mnie ci z tego poloneza jak zobaczyłam na ich ulotce mapę tłumaczącą
      gorzowianom gdzie jest arsenał... widać, że są zorientowani...
      A ze leki są tańsze to fajnie. Ja na szczęście ich za dużo jeszcze nie kupuję.
      Do apteki chodzę tylko po kosmetyki zwłaszcza Vichy i takiej obsługi jak jest w
      Strwaldzie na Sikorskiego nie spotkałam jeszcze w żadnej innej aptece. Ale tam
      pracują kosmetyczki na osobnym dziale. Nie sama cena się zawsze liczy, jakość
      też nawet za pare groszy więcej. Tak myślę.
      • Gość: Obserwator Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:27
        Pewnie jak kogoś stać na Vichy to może nawet pojechać do Berlina bo tam lepsza
        obsługa...heheheheh
        • Gość: Nina Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:38
          Ale śmieszne... kupuję rzadziej ale dobry i wydajny produkt.
          • Gość: Obserwator Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:44
            .... wydajny? Starcza na długo bo tylko do twarzy.....
            • Gość: Danny Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:27
              Vichy do twarzy? Głównie do tyłka.
              Coś marnie z tym obserwowaniem.
      • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 19:08
        "Rozwalili mnie ci z tego poloneza ..."
        z którego? taki żółty na żóltych blachach?
        i co? jeszcze piszesz?
        byłas na policji? bo ten polonez mógł rozwalić innych także...
      • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 19:12
        "...pracują kosmetyczki na osobnym dziale..."

muślalem że kosmetyczki na czym innym pracuja...

moze.... e!!! juz nie będę swintuszył na temat "działów"...
        bo mnie admin "zdejmie z działu"...
    • Gość: Axel Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:34
      Bo ci z warszawy to myślą, że tutaj są białe niedźwiedzie i tajga... Zobaczcie
      jaka brzydka jest ta ich apteka. Przyjechali tu nabić kasy i znikną jak
      przyszli. Nie dajmy się zwariować! Promocje mają na pare leków, a na reszcie
      przytną jak nic zobaczycie.
    • Gość: roman.g Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:40
      fragment ze strony NFZ www.nfz-wroclaw.pl/?
      tytul_link=3833&kiedy=&site=prasa&kat=prasowka

"Na brak klientów nie narzeka bydgoska apteka "Polonez", która od tygodnia
      rozsyła druki informujące o tym, że ma w swojej ofercie bardzo tanie leki. - Ta
      ulotka to fragment listy specyfików, dostępnych w naszej aptece. Jest na niej
      informacja o lekach refundowanych i pełnopłatnych, które polecamy po bardzo
      korzystnych cenach. Niektóre preparaty, sprzedawane na ryczałt, oferujemy za
      jeden grosz. Pacjent, zamiast płacić 3,20 zł, wydaje tylko jeden grosz. Ta
      oferta dotyczy leków stosowanych w cukrzycy i innych chorobach przewlekłych.
      Staramy się być apteką przyjazną dla pacjenta - zapewnia właścicielka Monika
      Serafin. Pytana, w jaki sposób mogła tak drastycznie obniżyć ceny odpowiada: -
      Zaopatrujemy się w zwykłych hurtowniach farmaceutycznych. Ponieważ bierzemy
      duże ilości, mamy prawo negocjować ceny. Obniżamy również naszą marżę".
      Z tego wniosek, że nie jest to jedna apteczka w Gorzowie a jakaś sieć. I nie
      robią tego tylko w Gorzowie a pewnie w całej Polsce. I dobrze. Szkoda tylko, że
      zamiast wydawać za darmo mogliby wszyscy obnizyć cene z lichwiarskiej na
      godziwą. Chyba PIH z NFZ i Ministerstwem Zdrowia powinni przyjrzec się
      procederowi stosowania cen w polskich aptekach. Bo nie może byc stosowana cena
      rynkowa (czytaj lichwiarska)przy lekach. Chory zawsze wyda pieniądze na leki.
      To nie samochód czy telewizor. Z natury jestem liberałem ale lichwiarstwo
      powinno sie tępić.
      pzdr
    • Gość: schorowany rentier Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:43
      POLONEZ to super apteka ,a gorzowskim aptekarzom(których o ironio coraz więcej)
      w dupach się już przewraca i szlag ich trafia bo kończą się dobre czasy
      nabijania kabzy kosztem schorowanych ludzi, często wydających na leki ostatnie
      grosze,trza będzie nieco spuścic z tonu mości hrabiostwo.
      niech żyje konkurencja i wolny rynek !!!
      • Gość: rasmus Oddajcie Pizze Hut IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:50
        a co Ty robisz za ich prawnika! tego co do konca sie wypowiedziec nie potrafil
        dla gazety? wcale nie jest super, jest brzydka i widac ze robiona na szybko,
        zeby tylko kabze zarobic. Co z tego, ze niektore leki na racepte ma za grosz,
        jesli pozostale sa drozsze niz w innych aptekach (sprawdzilem!!) Dobrze, ze
        Strywald ma wystraczajaca ilosc kasy, moze w koncu im ktos pokarze kto tu
        rzadzi. Spadac z powrotem na wschod, tak skad przybiliscie polonezowcy i
        najlepijej oddajcie Pizze Hut!!!
        • e_werty Re: Oddajcie Pizze Hut 19.07.05, 19:23
          "...w koncu im ktos pokarze kto tu rzadzi. "

E-rasmus z Rotterdamu to ty nie jesteś

- ale przypadkowo masz rację
          - kara, wskazanie i kazanie im sie należą...
          • Gość: rasmus Re: Oddajcie Pizze Hut IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 19:27
            ale moze chociaz jego potomkiem:)
    • Gość: schorowany rentier Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:56
      Jak znam życie, to na forum nastąpi teraz totalny atak na apteke Polonez,
      autorami będą czerwoni z zazdrości gorzowscy aptekarze, którym urwie się nieco
      wypasione lichwiarskie koryto.
      • Gość: rasums Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 18:59
        jak ja z nam zycie, to jestes podstawiony przez poloneza zeby bronic ich czci,
        schorowany rentier, dobre sobie.
    • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 19:00
      "...dziś sprzedaje stara baba.... zgroza. Pizzza Wróć!!!!!"

może - "młoda Piz..za" wróć!!!????
      • Gość: aaxxx Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 19:15
        w ktorej aptece sa najtansze kosmetyki VICHY?
        • Gość: jj Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 19:31
          w mojej rzecz jasna. mam tez inne specyfiki, prosto od dra Kaszpirowskiego...
          Mam tez teraz promocje na zabiegi upiekszajace w moim nowo otwartym szpitalu w
          Azerbejzdzanie www.azerbejzdzan.org, tylko nie klikaj w banery reklamowe
          szpitala na peryferiach bo to konkurencja rzecz jasna:)
        • Gość: swingpop Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:32
          Kupcie sobie wszyscy -lek na uspokojenie,może być ziołowy-a jeśli nie to
          pozbierajcie w lesie ,na łąkach posegregujcie ,dobierzcie
          proporcje,wysuszcie ,opiszcie w ulotce ,zapakujcie profesjonalnie,dowieście do
          apteki -ustalcie cenę-zobaczycie ile to wszystko kosztowało .Wtedy
          rozpocznijcie dyskusję na temat -tanich i drogich leków.Powodzenia.Zajmuję się
          zielarstwem od 22 lat.Wiem coś na ten temat.Apteki ,Stacje CPN iDomy Publiczne
          to wizytówka naszego nowobogackiego kraju.Co za tym stoi sami wiecie.To
          wszystko myślę jest do czasu.O BY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: znawca Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 19:39
            racja racja, Tak naprawde te leki nie kosztuja grosz. ich wyprodukowanie jest
            duzo drozsze. Jesli ktos kupuje lek refundowany za 20 zl w aptece, to musi byc
            swiadom tego, ze w hurtowni kosztuje on duzo wiecej np. 120 zl. apteka
            sprzedaje go za 20 zl, kase oddaje jesj NFZ, z czyich pieniedzy???? oczywiscie
            podatnikow. Idzie taki emeryt do apteki, kupuje 5 opakowac (na zapas) i juz
            fundusz musi oddac aptece 500 zl. A co jesli taki emeryt tych lekow nie
            wykorzysta, do apteki ich nie zwroci, moze je co najwyzej do kosza wyrzucic.
            Ludzie te leki nie sa warte jeden grosz!!!
          • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 19:43
            "...dowieście..."
            może "dwieście" ?

"...Zajmuję się zielarstwem od 22 lat"

to niexle ludzi musiałeś natruć - "ziolo' także masz na skladzie?

"...Apteki ,Stacje CPN iDomy Publiczne to wizytówka naszego nowobogackiego
            kraju.Co za tym stoi sami wiecie"

nie wiem... ale sie domyślam co "stoi za domami publicznymi" a właściwie "w
            domach publicznych"

w aptekach - kolejki...

na stacjach CPN to kiedyś stały samochody...
            ale teraz... jej bohu nie wiem gdzie są te "stojące stacje CPN"?

Chyba rzeczywiscie jesteś najstarszy owczarz w okolicy - jeżeli stacje paliw to
            dla ciebie CPN... pogratulowac wieku....
            • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 20:13
              e_werty sam robisz literowki, wiec tego sie nie musisz czepiac. Konstruktywna
              krytyka chłopie, to się rozumie
              • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 21:51
                "...Konstruktywna krytyka chłopie, to się rozumie ..."

dobrze babo - to sie rozumie!!!
                • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.agora.pl 20.07.05, 09:58
                  skoro sie rozumie, to moze sie dostosujesz:) chloptasiu... lepiej?
                  • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 20.07.05, 21:00
                    "chloptasiu... "
                    brzmi lubieznie...

ale nawet sugestia lubieznośc - nie mówiąc o niej samej - nie skłoni mnie
                    do "dostosowywania" sie...

Jsetem "prmanentnie niedostosowany"!!!

P.S.

dopiero teraz doczytałem twego posta...

dziewuszko... (dziwuszko? - to od zdziwienia...!!!)
      • Gość: Obserwator Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 20:15
        Ewcia się deklaruje z tyłkiem ale chce aby jej zapłacić.... nie ma nic darmo
        Werty....
        • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 21:57
          Obserwator - panu juz dziekujemy..

tobie tylko dupa w glowie???

P.S.

przypuszczam że w zyciu tele kasy nie zobaczysz aby "...jej zapłacić..."
    • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 19.07.05, 19:35
      "...wolałem Pizze HUT"

nie bez kozery w miejscu trucia klientów powstala firma lecząca... ich
      portfele... a przy okazji zatrute żoładki...

a na wojnie jak to na wojnie - najgorzej ma "mięso armatnie" czyli pacjeto-
      klienci.... - nieswiadome zagrożenia pędzi na oslep -.... BO TAM DAJA ZA
      DARMO!!!!... nie patrząc pod nogi...

a wygrywaja aptekarze - na wojnie jedni gina a inni muszą sie leczyć no i...
      kolo sie zamyka...

a aptekarze na swoje nerwice i wrzody na żołądku mają leki za darmo... wszak
      piekarz chleba nie kupuje...

P.S.

podoba mi sie hasło ktore gdzies tu padlo : "apteka przyjazna klientowi"... !!!

to jest kwintesencja obłudy... wszak przyjazna - czyli zyczy mu zdrowia...
      więc pozbawia sie klienta... (nie chce mi sie wierzyć w taki altruizm...)

kiedys na Szpitalu przy warszawskiej wisiało haslo "Szpital promujacy
      zdrowie"...

A ja myslalem że dla szpitala najlepiej jest jak społeczeństwo choruje...

takie hasla dobre były w filmie "Miś" Bareji...
      • Gość: kasa Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 19:43
        Ten wątek jest tendencyjny.
        Zawartość właścicieli aptek w wątku 95%.
    • Gość: Joasia Drodzy Państwo IP: *.teleton.pl 19.07.05, 20:42
      Jestem mamą trójki dzieci. Wiele razy jeździłam w nocy do apteki po różne leki
      bo dzieci niestety nie są okazem zdrowia. Dopóki nie było apteki całą dobę
      czynnej to szukanie tej, co ma dyżór to był zawsze koszmar, gazety, telefony
      itd. Od kiedy Strywald jest zawsze czynny mam to zgłowy i zawsze wszystko jest.
      Po ulotce apteki polonez stałam tam w kolejce po te 10 zł prawie dwie godziny,
      miałam 3 lekarstwa do kupienia, a pieniedzy za wiele nie mam. Dostałam te
      pieprzone 10 złoty ale dwóch lekarstw w ogóle nie mieli!!! Straciłam czas i
      poszłam do Strywalda i kupiłam bo tam jak zawsze były. Myślę, że chwalmy swoje
      i szanujmy, co już dobrze działa. Może w Strywaldzie najtaniej nie jest ale
      utrzymanie takiego sklepu czynnego całą dobę też pewnie sporo kosztuje. Pierwzy
      raz coś odpisalam na artykół bo bo zdenerwowały mnie bardzo niektóre Państwa
      opinie czasami bardzo krzywdzące dla tego, co w naszym mieście jest po prostu
      dobre. Pozdrawiem Asia Skrzycka
      • Gość: zażenowany Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 20:56
        Teraz kolej na właściciela apteki z Parku 111.
        Zaraz wystąpi pod nickiem Babcia Zdzisia z Zawarcia i zacznie piać peany jak to
        kupiła w Parku maść na hemoroidy 90 % taniej niz gdzie indziej a w Polomezie to
        syf , badziewie i czarnoziem.
        Żałosne.
        • Gość: mmmm Re: Drodzy Państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:01
          Szkoda, że ci aptekarze mówią o ideach, konkurencji itd. To przecież farmazony.
          Chyba w całym Berlinie nie ma tylu aptek co w "Gorzówku". Widocznie nieźle z
          nas żyją. Dlategi nie żal mi wyzyskiwaczy. Niech żyje konkurencja, choćby z
          Warszawy!!!
          • maly998 Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 21:38
            apteka to interes jak każdy inny!!!!!!!!i co się dziwicie że za grosz ?/-
            wchodzą na nowy rynek i chcą błysnąć!grunt to dobra reklama np. media market
            pamiętacie ten szum?
            a co będą robić dalej ci z poloneza to zobaczymy :))))
            z tego co sobie przypominam to STRYWALD co jakiś czas robił różne promocje i
            bez poloneza - mam nadzieje że będą dalej!!!!!chociaż widze że polonez trafił
            na twardego przeciwnika który zatańczy z nim POLONEZA HA HA HA HA
            • e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 22:06
              "...apteka to interes jak każdy inny!!!!!!!!"

no maly998 ... twoj nie jest taki "mały"... nie bądx taki skromny...

to imponujacy wynik!!!

(chyba ze podaleś w milimetrach....)

no ale... jak kobieta trafi na "...na twardego przeciwnika ..."

to i wymiar nie tak istotny...
        • e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 22:02
          hey!

"zażenowany" - chyba krecisz

- bez żenady ci to poszlo!!!!
        • Gość: Danny Re: Drodzy Państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:36
          >Teraz kolej na właściciela apteki
          Sądzisz "zażeonowany", że magister farmacji popełniłby świadomie w jednej
          wypowiedzi taką koszmarną liczbę błędów ortograficznych co Joasia?
      • e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 22:00
        "Jestem mamą trójki dzieci..."

no prosze jaka iskrzaca reklama...
        male dzieci (i to troje!!!)

- zawsze wzrusza...

potrójnie...
        • Gość: Asia Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 22:27
          Żałosne jest to, co czytam. Tak mam trójkę dzieci i nie wstyd mi tego a Ty
          raczej nie bo piszesz takie bzdety, że żal słów... więć która by Cię chciała.
          Zresztą jak o tej porze masz czas i nie siedzisz w lokalu z jakąś ładną lachą
          tylko piszesz takie pierdoły to się nie mylę. Moja rada: zwal se i spać.
          • Gość: ewcia Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 22:35
            racja Asia, ale e_werty to weteran, maruda i malkontent. Trzeba mu wybaczyc
            stary juz jest, nie wie co gada. Powinien sie do apteki przejsc, wypytac moze
            dadza mu jakis lek za darmo na miazdzyce
            • e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 22:48
              "...na miazdzyce ..."

teY! ewcia... nie bądź taka "hop do przodu" bo ci z tyłu zabraknie...

"miażdzycy mi zyczysz"? (fajna zbitka slowna - powiedz to głosno

- dobre ćwiczenie na dykcje...:-)

a co do apteki... to hieny najgorszej prowinencji - żyja z códzego
              nieszczęścia... i tyle... mozna pojojczyc... ale leki musisz kupic...

itd...
              • Gość: ewcia Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 23:04
                facet Ty naprawde masz jakies kompleksy. Ja na razie leków nie musze kupowac,
                ale Ty pewnie tak, dla siebie psychotropy) i pewnie dla zony (chciaz watpie bys
                ja mial) na uspokojenie
                • e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 23:15
                  Nooo!!!

masz "prowde"... po tym "códzym"!!! - to tylko saperkę wziąć i sie zakopac...

Ewcia nie kop leżącego :-)!!!!

P.S.

A żona - dziękuje - pozdrawia rownież...

nie przejmuj sie to tylko zabawa - jesteś w ukrytej kamerze... admin wszystko
                  widzi.... :-)
              • Gość: aga Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 09:08
                werty robisz się przemądrzały zejdz na ziemię i pisz na temat wyczerpał się
                temat aptek bardzo dobra incjatya
          • e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 22:43
            "...Moja rada: zwal se i spać..."

twoje zabawy mi nie odpowiadaja...
            po trójce bachorów to pewnie twój "stary" ma ciągle nadgodziny?

- stąd te doswiadczenia... i co za tym idzie - porady?
            • Gość: Asia Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 22:49
              Umów się ze mną jutro to zobaczysz koteczku....

jak Ci dam w ryj za słowo "bachorów".

Czy ktoś na prawde nie może takiego imbecyla stąd wywalić?
              • e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 23:03
                Ciiii!!!

bo zaczna te ba... tfu!!! dzieciatka ryczeć...

P.S.

Z "herod babami" z zasady nie umawiam się...

ta forma zadowlenia z walenia po pysku mi nie odpowiada... koteczku?

• e_werty Re: Drodzy Państwo 19.07.05, 23:07
                'Gość portalu: Asia napisał(a): "

teraz mi przyszlo do głowy (nie do "lba" - zeby nie było riposty...!!)

ze twój nick sie czyta "Azja"?

taka waleczna/ny!!!

Zaraz po "ryju" by lala...

Hłe! Hłe! Melechowicz?
                • Gość: aga Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 09:03
                  Bardzo dobrze że powstała taka apteka to jest dla dobra społeczeństwa które
                  jest coraz bardziej biedniejsze popieram tą incjatywę
              • Gość: aga Re: Drodzy Państwo IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 09:05
                Asiu nie denerwuj się to jest cały werty poprostu bardzo prosty człowiek
                • Gość: werty Re: Drodzy Państwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:41
                  "...poprostu bardzo prosty człowiek "

zgadza sie!!!

...pozdrawiam pokrecone "laski"....
    • Gość: Danny Jak apteka księguje kwotę 3.19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:43
      >Polonez łamie prawo. - Pacjenci płacąc za wybrane leki tylko jeden grosz
      >dostawali w aptece paragon na kwotę 3.20 zł. Jak apteka księguje kwotę 3.19? -
      >zastanawia się Anna Pozarzycka
      Pani Aniu, jak tam idzie zastanawianie się? Może jakieś leki wspomagające pani
      zażyje?
      Gdyby pacjenci płacili 3.20, a dostawali paragon na 1 grosz, to wtedy byłoby
      łamanie prawa, podobnie jeśli udowodni pani czy jakiś urząd skarbowy, że ta
      apteka nabija 3.20, ale nie odprowadza od tej kwoty vatu i podatku.
      • Gość: realista mozecie kupowac taniej???? to kupujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:10
        a jak sobie ktos zaksieguje kwoty, czy zarobi czy nie to juz sprawa
        własciciela. ps. nie dziwi mnie jęk włascicieli gorzowskich aptek. boli
        konkurencja jak zarabia sie ponad 10 tys PLN na miesiac, a tu mozna zaczac
        zarabiac tylko nędzne 5 tys. PLN...
    • ant777 miejscową korporację opanował strach? 20.07.05, 09:50
      A było tak dobrze: rynek podzielony, każdy miał mniej więcej takie same ceny.
      No i weszli jacyś oszuści, którzy z pewnością będą działać na szkodę klienta.
      Leki muszą być drogie! I już!
      Czemu nikt z aptekarzy nie powiedział coś takiego: cieszymy się że pojawiła się
      konkurencja, co będzie korzystne dla klienta.
      Ale nie, tu na prowincji najlepiej głośno płakać, pisać pisma do Skarbówki i
      Bóg wie gdzie jeszcze.
      Coś się kochani aptekarze kończy. Albo zmienicie strategie (o ile coś takiego
      macie) funkcjonowania swoich aptek albo zginiecie.
      • Gość: xwd Re: miejscową korporację opanował strach? IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 11:29
        tyle samo, ale zapominasz ze tak samo drogo...
      • Gość: Danny Re: miejscową korporację opanował strach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:34
        Czy ktoś w ogóle lubi aptekarzy?
        • Gość: maxik Re: miejscową korporację opanował strach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:00
          Myślą i zachowują sie tak jakby byli jedynymi magistrami na świecie. A tak
          poważnie to tylko inaczej wykwalifikowani sprzedawcy, ciut tylko inni niż Pani
          Krysia z mięsnego (z całym szacunkiem do Krysi).
          • Gość: rasmus Re: miejscową korporację opanował strach? IP: *.gorzow.agora.pl 20.07.05, 13:18
            ja tez jestem magistrem i sie nie wywyzszam:) ale jescze raz zapraszam do
            mojego szpitala w Azerbejdzanie. Razem z dr Kaszpirowskim dokonujemy tu cudow
            kosmetycznych...zapraszam panie
      • Gość: lichwiarz Re: miejscową korporację opanował strach? IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 13:12
        Pytanie:ile kosztują leki w aptekach Katedralna,Park,Pod Orłem,Cito,s,Strywald?
        Odpowiedź prawidłowa: tyle samo.
        Podobnie jak na stacjach paliwowych.
      • Gość: zzz Re: miejscową korporację opanował strach? IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 13:47
        ant777 leki muszą być drogie!! zejdz na ziemię poprostu żadna choroba chyba się
        Tobie nie przytrafiła i podziękuj Bogu że jesteś zdrowy dalej dopowiedz sobie
        sam
        • ant777 Re: miejscową korporację opanował strach? 20.07.05, 14:32
          Gość portalu: zzz napisał(a):

> ant777 leki muszą być drogie!! zejdz na ziemię poprostu żadna choroba chyba
          się
          >
          > Tobie nie przytrafiła i podziękuj Bogu że jesteś zdrowy dalej dopowiedz sobie
          > sam

W porządku. Nikt za darmo leków nie będzie rozdawał. Rozumiem że koszt
          opracowania nowego leku jest duży. Do tego dochodzą koszty dystrybucji,
          reklama, koszty przedstawicieli handlowych, marże aptek, hurtowni itd.
          Ale weszła apteka która zburzyła ustalony porządek. I nagle aptekarze się
          obudzili ale do końca do nich nie dotarło, że działają na rynku konkurencyjnym.
          Szkoda, że nie można doprowadzić do obniżenia cen w kancelariach notarialnych.
          Swego czasu miesięcznie wydawałem 100-150 zł. na głupie przeziębienia w
          rodzinie. A jak kupowałem neo angin, to aptekarka zapytała się czy chcę listek,
          czy całą paczkę. Dodarło do mnie że są ludzie tak biedni, że nie stać ich na
          paczkę neoanginu.
          • Gość: zzz Re: miejscową korporację opanował strach? IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 15:07
            dzięki za rozsądną odpowiedz pozdrawiam
          • e_werty Re: miejscową korporację opanował strach? 20.07.05, 17:59
            "...A jak kupowałem neo angin, to aptekarka zapytała się czy chcę listek,
            czy całą paczkę. Dodarło do mnie że są ludzie tak biedni, że nie stać ich na
            paczkę neoanginu."

Ja także kupuje tylko tyle ile potrzebuję... jezeli sa to leki bez recepty....

po co maja mi sie po domu poniewierać przeterminowane?...
    • Gość: pacjent Jednak mogą być leki za 0.01zł. czy za darmo IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 12:06
      i ministra zdrowia Sikorskiego nie trzeba było odwoływać , a on właśnie to
      samo chciał wprowadzić co zrobiły te 2 apteki
    • Gość: tramwaj24 Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 15:19
      Ja w sumie nie mam nic przeciwko. Skorzystają na tym tylko pacjenci!
      • Gość: aga Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 15:29
        racja, ze skorzystaja. Jedyne co zawdzieczam Polonezowi,to to, ze moja ulubiona
        apteka obniza ceny i bede maila podwojna motywacje, zeby tam chodzic. po
        pierwsze mila, fachowa obsluge i ladna apteke, czynna 24 h, dwa tanie leki.
        Dzieki Polonez, ze rozbudziles ducha rywalizacji w naszym aptekarzach:)
    • Gość: guguś Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:11
      Czasy są takie ze przedsiebiorcy poprostu mosza konkurowac choc nie zawsze
      zdrowo.Ale jesli chodzi o mnie nic mnie to nie obchodzi,wazne zeby bylo jak
      najtaniej
      • Gość: rasmus Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 16:35
        wlasnie przedsiębiorcy!!! aptekarze nie potrafia zrozumiec, ze naleza do tej
        wlasnie kategorii a ich apteki to podmioty gospodarcze. Klient natomiast zawsze
        wybierze tam gdzie taniej, co w tym dziwnego?
      • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 24.07.05, 23:42
        "...poprostu mosza konkurowac choc nie zawsze zdrowo..."

jeżeli chodzi o apteki to chyba nie ma się co martwić o "zdrową konkurencję"...
        apteki coś znajda na swoja chorobe...

Medice - curate ipsum... czy tak jakos... :-)
    • Gość: Tytan38 Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 17:37
      Nie,dziwię się,że toczy się konkurancja,dzisiaj tylko,banki,apteki i kościoły
      mają wysokie dochody więc ,coś trzeba robić żeby ściągnąć klijenta do siebie...
      • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 20.07.05, 18:52
        '...dzisiaj tylko,banki,apteki i kościoły ..."

mylisz sie te firmy zawsze miały wysokie dochody...

tylko teraz bardziej to widać - na tle ogólnej biedoty...

ludzie potrzebuja kasy - kredytów...
        leczyc sie musza - chocby z zawiści że sąsiad kupił sobie nowy samochód...
        a z kosciłem to "od poczecia do zniniecia"... zwsze potrzeba tej odrobiny
        złudzenia że ta nedza to nie to po co przyszlismy na swiat... że tam...w niebie
        to dopiero se człowiek poj...!!!
    • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 20.07.05, 21:12
      Na wszelakiej maści wojnach najlepiej wychodzili aptekarze....

a że to tradycja rodzinna
      - do klanu farmaceutów (podobnie jak do "notariuszy" i "adwokatów")
      trudno sie dostac... tak więc niepotrzebnie sie martwicie.

Aptekarze zawsze wygrywaja - obojetnie kto zycięzy w tej wojnie
      - rany po obu stronach opatruje się tymi samymi specyfikami
      i robia to ci sami ludzie... wszak farmacja jest "apolityczna"?
      • Gość: nina Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.05, 15:12
        Bardzo ładna apteka,obsługa przemiła ceny rewelacyjne zachęcam
        • e_werty Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek 23.07.05, 21:20
          "Bardzo ładna apteka,obsługa przemiła ceny rewelacyjne zachęcam..."

Brzmi dwuznacznie... zapraszasz mnie do Apteki?
          O!!! czyli życzysz mi choroby...!!!!

miłe to nie jest...
          • Gość: nina Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.05, 22:31
            werty życzę Ci dużo zdrowia ale jeżeli ktoś musi wykupić leki to polecam tam
            • Gość: ewcia Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 24.07.05, 15:53
              nina, ale o ktorej aptece mówisz?!!!
              • Gość: nina Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 24.07.05, 17:06
                Ewcia Polonez na ul.Chrobrego nowo powstała apteka pozdrawiam
    • Gość: Michał Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:12
      Obojętnie, czy się sprzedaje leki, czy jabłka, cena nie może być niższa od ceny
      wyprodukowania danego dobra. Jeśli cena jest niższa, to coś tu śmierdzi. Są to
      ceny dampingowe. Czyżby sieć aptek "Polonez" chce pozbyć się konkurencji, a
      później odrobić straty na chorych. Ja będę popierał polską przedsiębiorczość, a
      nie "Poloneza", którego właścicielami są Litwini. Ciekawe gdzie odprowadzają
      podatki? Polacy dajcie żyć Polaką, bo za parę lat nie będzie kto miał płacić na
      wasze emerytury i wtedy nawet za grosz nie kupicie leku. Do tych leków "za
      grosz" i tak dopłacacie, bo na konto apteki jest przelewana refundacja z NFZ -
      a kto płaci na NFZ? Wystawianie paragonu na inną kwotę niż pobrana jest
      przestepstwem skarbowym.
      • Gość: liaki Re: Kolejna odsłona gorzowskiej wojny aptek IP: *.gorzow.mm.pl 10.08.05, 14:29
        Pragnę wspomnieć, że inne apteki z Gorzowa też stosują ceny 1grosz, a nawet mniej niż 1 grosz.
        Ciekawi mnie tylko jedno dlaczego do tej pory aptekarze nie wpadli na pomysł wprowadzenia takich promocji? Należy zauważyć, że na początku aptekarze gorzowscy straszyli pozwami do sądu tudzież do nadzoru farmaceutycznego aptekę Polonez gdyż twierdzili,że to niezgodne z prawem te promocje.
        I co nagle prawo się zmieniło? Nagle Pan Strychianin i inni też mogą wprowadzać promocje? Wydaje mi się, że potrzebna była taka terapia szokowo-cenowa, bo wyszło nam to na dobre.W końcu mamy konkurencję w aptekach.
        Nie mogę się doczekać kiedy otworzą stację paliw w Tesco, będzie to kolejne złamanie monopolu zmówionych gorzowskich pseudo businessmanów.Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka