Dodaj do ulubionych

TELETOP i TMG - porównanie

IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.05, 00:34
Jest ktoś kto moze porównać te 2 telewizje ?
Którą się lepiej ogląda??
Szkoda ze obydwie telewizje nie są we wszystkich mieszkaniach - moze by
poziom się polepszył, jakaś walka o widza albo coś ...
Obserwuj wątek
    • Gość: miau Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:04
      Zasadnicza różnica to ta, że w TMG pracują dobrzy operatorzy. I dla każdej
      osoby, która choć trochę zna się na rzeczy, jest to widoczne w kazdym z
      ogladanych materiałów.Co do dziennikarzy... Cóż, hm, w Telewtopie żadnych z
      prawdziwego zdarzenia nie ma; do niedawna natomiast TMG zyskiwała na
      materiałach przygotowywanych przez p.Martę. Teraz nadrabia to radiowy
      chłopak.Powoli, ale daje radę. Ach, i zapomniałabym o jeszcze jednej rzeczy -
      w TMG, w przeciwieństwie do Telewtopy, nie ma żadnej bufonady.
      • Gość: jedna z wielu Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.kam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:54
        Kilka razy oglądałam telewtopę i nie odniosłam pozytywnego wrażenie. Nadrabiają
        jedynie niby "reportażami". TMG za to ma całkiem niezły serwis. NIeżle się
        słucha i ogląda, szczególnie panią Gordziewicz i pana Przybylskiego. Szkoda
        tylko,ze ich tak rzadko widać, bo robią kawał niezłej roboty. Jestem
        przekonana,ze przydałoby się jeszcze pare programów tematycznych.
        • Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 18:41
          Szkoda, ze reportaże pozostają nadal "niby". A TMG widocznie ma taka zasadę, że
          nie pokazują dziennikarzy. Z tego jednak, co wiem, to Marty juz nie ma...
        • Gość: Iggi Pop Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.05, 23:28
          A jakich tematycznych reportaży oczekujesz od ekipy Zenka mnichalowskiego? To
          żart czy pytanie o zabawę na wsi pod Gorzowem?
      • Gość: Viva Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.05, 21:55
        Jasne! W TMG opratoraka jest na duzym poziomie< ale kuźwa, cała reszta to jakieś
        jaja. Był ten marksoawty, cuś probował, ale go ni ma już... a reszta hm jest
        milczeniem. Ch.łopaki bawta się dobrze!
    • Gość: karma Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 12.10.05, 19:50
      Teletop rzeczywiście może się schować do wora ze swoją publicystyką! Czy ona
      wogóle tam jest? W TMG mają Normalne Państwo, to rzadkość w lokalnych
      mediach,jest naprawdę nieźle!Ale cała reszta to totalna amatroszczyzna. Zwałki z
      gazet i bełkot przed kamerą. I ten chłopanio przed kamerą to
      nieporozumienie,może niech ćwiczy sobie poza kadrem.
      • Gość: dodek Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 12.10.05, 21:41
        Racja!!!
        NORMALNE PAŃstwo jest zajebiste!!!!
        Nie odpuszczam żadnego programu.
        • Gość: jatza Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 12.10.05, 21:45
          Wreszcie porządnie zrobiony program!!
          pozytywna odmiana na tle tej całej amatorszczyzny z Teletopu i TVP3!!
          A przy okazji naszej ukochanej publicznej!!!!
          Zdejmijcie tą Bukowską!!!!
        • Gość: tomas Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 12.10.05, 21:46
          Ten brodacz jest dobry.
          Mam nadzieję że nie zdejmą z anteny!
          jak każde ambitne dzieło
          • Gość: Andrzej Bartek P. Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 13.10.05, 01:05
            Jako prowadzący program "Normalne Państwo" pozwoliłem sobie napisać kilka
            ostatnich postów podpisując się inaczej za każdym razem.
            To dlatego, że czuję się niedowartościowany, napracowałem się i nikt nie padł
            przede mną na kolana.
            Mój program widocznioe nie powalił - ale nic to chociaż dosrałem kolegom
            co "zrzynają z gazet" i nie "ćwiczą poza kadrem".
            A.B.P
            Ps. Teraz to mnie chyba wywalą z anteny. Żegnajcie:(

• Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:34
              dooobra,niech ci bedzie, nie ogladalam zadnego programu,ale cie pochwale, no,
              juz, dobrze? wierze,ze wszystko, co w tmg, jest dobre.a ty sie na przyszlosc
              tak nie rozdrabniaj na kilka postow.napisz jeden,a porzadnie:)
            • Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:36
              i jeszcze jedno - tyle lat w tv robie,a nie wiem - co to jest "cwiczenie poza
              kadrem"? znaczy - nie przed kamera? czy obok kadru? czy jak?
              • Gość: Dagmar Marian Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 13.10.05, 17:40
                Telewizję "teletop" i "tmg" znam od podszewki i nie pytajcie dlaczego...
                Na szczeblach swojej kariery te dwie tv zaliczyłeam jako pierwsze - to solidny
                fundament, ale teraz czas na większy rozwój.. Wyruszam w świat już jutro
                zapukam do drzwi "Polsatu" lub "TVN"u i nie pytajcie dlaczego ....
                Jeśli nie otworzą mi drzwi - najpierw przykucnę na ziemi, następnie postraszę
                ich tatą i sądem.
                D.M.
              • Gość: karma Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.05, 12:21
                Robisz w telewizji? A co tam robisz? Z tego co piszesz to zapewne sraczka
                • Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:46
                  jeśli taka miałaby być moja KARMA to dlaczego nie...;)
                • Gość: karma Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.05, 23:46
                  Taka karma jaki żywot i działania...koleżanka ani chybi "robi" w tv
                  podwórkowej.Wielkie gratulacje!
                  • Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:06
                    I tu się "koleżanka" myli, ale nie taka moja rola, by ją z błędu wyprowadzać.
                    Poza tym - tak zaciekła zajadłość i jej niski poziom nie są w moim stylu.
                    Pozdrawiam zatem, kończąc jałową dyskusję i więcej słońca w smutnym żywocie
                    zyczę:):):)
                    • Gość: karma Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.05, 15:09
                      I tu się "koleżanka" myli i moją rolą teraz jest wyprowadzenie jej z tego
                      błędu...jestem-"kolegą", a mój żywot nie należy do takich smutnych, ale wielkie
                      dzięki za troskę.A z tym poziomem nie jest tak żle.Z życzliwości polecam
                      trochę lektur, które może nieco poprawią niezrozumiałą dla koleżanki sztukę
                      erystyki.Pozdrawiam -Karma-Rafał
                      • Gość: annaczar temat zjechał nieco na bok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:34

No, proszę, proszę, można się ładnie odzywac do kobiety? Można. I żadnych
                        kolokwializmów na pograniczu wulgaryzmów, żadnych wulgaryzmów także nie - a
                        jednak coś się potrafi. Jak się chce. Bo, jak się nie chce, to innym poleca się
                        lektury, a swoją drogą "wali się" między oczy ciosem poniżej pasa każdego
                        polonisty i polszczyzną zainteresowanego. Bo "sraczka" sraczką pozostanie i tu
                        mowy o dobrych manierach, ani o znajomości zasad erystyki, retoryki, czy też
                        stylistyki nie ma najmniejszych.
                        • Gość: karma Re: temat zjechał nieco na bok IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.05, 19:49
                          No,no ale się koleżanka wzniosła na wyżyny intelektualne...swoich mizernych
                          możliwości.Pozdrawiam Rafał
                          • Gość: annaczar Re: temat zjechał nieco na bok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 20:49
                            ok,ok, pasuję... nie szans na porozumienie, ręce opadają
                            • Gość: Karma Re: temat zjechał nieco na bok IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.05, 22:49
                              Ręce pół biedy, ale ten nieszczęsny intelekt...To duża indolencja,
                              współczuję.Niezmiennie pozdrawiajac- Rafał
                          • Gość: EDden Re: temat zjechał nieco na bok IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.05, 23:02
                            Ale się przewalacie ludzie! Co to jest intelekt! To abstrakt i to lotny! Jestem
                            antropologiem kultury po UW i co z tego, w tym wasztm skretyniałym miasteczku
                            nie jesteście w stanie rozpoznać ontlogii od onomatomei. A zwykła codzienność,
                            poprostu przerasta Was do imentu.
                            • Gość: Salomon Re: temat zjechał nieco na bok IP: *.gorzow.mm.pl 19.10.05, 23:08
                              Masz gościu racje! To naprawdę skretyniałe towarzystwo! Annaczar nie ma
                              wszystkich klepek po kolei, myślę,że ten czas" Tylko Gorzów" nie pozostawia
                              żadnych złudzeń. Hej!
                              • Gość: annaczar Re: temat zjechał nieco na bok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:51
                                Damulko, seansik, w główce - czy to, panie Salomonie, jakaś przypadłość, czy
                                tylko zwyczajne przyzwyczajenie do zdrobnień? A kumoterstwo z kimś, kto mianuje
                                się absolwentem zacnej uczelni, a jednocześnie sili się tu na nazywanie
                                Gorzowa "skretyniałymi" jest poniżej wszelakiej krytyki. Co do TG - ocenę
                                pozostawiam czytelnikom. Co do klepek - nie żałuję dwóch lat spędzonych w tej
                                gazecie. Każde doświadczenie jest dobre, dla kogoś, kto łaknie nowych wiedzy.
                                Natomiast używanie w czasach, kiedy nawet "konotacja" rzadko komu coś mówi,
                                słów , które zrozumiałe są tylko dla części odbiorców, świadczy o braku dobrego
                                wychowania - tego uczą nawet na pomniejszych uczelniach. Teraz połowa
                                forumowiczów siedzi i w słownikach wertuje, indolencji szukając:) Ja natomiast
                                muszę chyba przyzwyczaić się do tego, że każdy tutaj post stanowi dla Was
                                okazję do jątrzenia i to najczęściej na temat zupełnie niezależny od tematu
                                postu.
                                p.s. "annaczar" piszę się z małej litery, podobnie jak "tylko gorzów" - to tak
                                a propos niewiedzy
                                • Gość: salomon Re: temat zjechał nieco na bok IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.05, 17:16
                                  Zatem tajemnicza dama to niejaka annaczar... Tym razem wpisując się w konwencję
                                  cznię to używając małych liter, a tak przy okazji gdzie to pisze się "z małej
                                  litery"? W jakim to języku? Co to znaczy ktoś- "kto sie mianuje"? Co to
                                  znaczy,że ktoś"łaknie nowych wiedzy"? Składnia raczej bardziej zbliżona do tej
                                  jaką stosują studiujący w Polsce Chińczycy.A te lata "spędzone"(?)w TG chyba na
                                  nic się nie zdały...Trzeba się dalej uczyć i chyba z większą pokorą i szacunkiem
                                  dla czytelników.
              • Gość: Miko Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.05, 15:53
                Niejaką-annaczar- cechuje wyjątkowa "przenikliwość umysłu" oczywiście jeżeli
                znajdzie w mózgu jakiś zbłąkany fałd...
                • Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:44
                  Staram się, drogi/a "miko", staram jak najmocniej:)Ale z tego, co widzę, bijesz
                  mnie na głowę - do tej pory tylko wizjonerzy mieli tak doskonały wgląd w umysł
                  człowieczy.
            • Gość: jatza Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.05, 12:40
              No no! Kompleksiki targają kolegą! Andrzej Bartek vel Daniel Cieniuni?
              Danielkowi dajcie od razu Pulitzera po co chłopina się tak męczy!!! Rodzi się
              geniusz w TMG. Widzowie z niecierpliwością oczekują każdego wejścia na antenę i
              ...zamierają z wrażenia.
        • Gość: Pafka Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.05, 21:59
          Jasne! teletop nie odpuści nawet pogrzebu,byle szło, nawet organista gwałci w
          tym mnieśscie- jak się niedługo dowiemy.hej!
        • Gość: adamira Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 14.10.05, 22:02
          Fiu! Fiu! Ale mata do pogadania,nasze wdzięczne misteczko to mizeria w każdym
          względzie i co tu właściwie porównywać.
          • Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 17:44
            No i tak właśnie wychodzi z was wszystkich całe to drobnomieszczaństwo i
            bezsensowne dogadywanie jeden drugiemu. Lepiej od razu się podpiszcie, - które
            z was z teklewtopy, a ktore z tmg, choc po zawartosci wypowiedzi i tego mozna
            sie latwo domyslec.
            • Gość: spleen Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.05, 19:36
              A koleś zapewne z regionelnej trójeczki...Tam też nie ma się czym chwalić.
              Chałtura jak gwiżdże.Skretyniałe panienki w babskim gadaniu to żenada. Jedynie
              Kuba Dreczka robi profesjonalne rzeczy, ale to chyba mało. Wczoraj dali popis
              dwaj panowie Gromadzki i Wojtkowiak, w wielu momentach rozmowy z Każimierzem
              Marcinkiwiczem zwyczajnie olewali jego obecność w studio, zabawiając się
              beblaniem nawzajem. Gratulacje!
              • Gość: dama Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.05, 20:34
                Oglądałem tą rozmowę! MOIM ZDANIEM - super. Widać, że robi się rozmowy dla
                ludzi! Chciało się oglądać! (Dziś oglądałem powtórkę). Swobodny sposób
                prowadzenia rozmowy - to nowe i godne naśladawania podejście. STOP SZTYWNIAKOM.
                TVP otrzymuje 5 z plusem.
                Jeśli chodzi o Kubę - to widziałem dziś NEWSA o tragedii z pożarem w Witnicy.
                Czy był to "profesjonalizm" ?
                Nie mnie oceniać- ale widać że Kuba przykłada się do swojej pracy. Jest w
                newsie zrobionym przez siebie ... Zresztą TVP3 Lubuska to nie(!) żenada!
                Szacunek dla trójki(choć nie jestem z TVP3).

• Gość: Salomon Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.05, 15:58
                  Po pierwsze droga-damo-nie tą ale tę rozmowę. Po drugie o rozmowie dla jakich
                  ludzi wspominasz, chyba,że masz na myśli tych odmóżdżonych...Polszczyznę znasz
                  tylko z widzenia. Może do szkółki by tak jeszcze wrócić, podstawowej oczywiście.
                  • Gość: dama Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.05, 20:43
                    Przepraszam za TĄ literówkę. Ostanio urzekła mnie książka "Co z tę Polską" do
                    tego stopnia, że nieco mi się to wszystko kręci...
                    A tak poważniej - do szkoły podstawowej nie wrócę! (stary koń ze mnie ).
                    U mnie prawda taka, że połowę lekcji przestałem (za karę) na korytarzu szkolnym
                    Czasem także dlatego, że potrafiłem dać w mordę komuś kto innych nazywał
                    bezmózgami, świniami, grubasami i innymi...
                    Tobie życzę byś spadł ze schodów i połamał sobie nogi.
                    (zabawne - ciekawe ile razy pomyślisz o innych których poobrażałeś leżąć z
                    nogami w gipsie?)
                    Oczywiście moje życzenia cofnę jeśli starczy Ci sił na zwykłe "przepraszam".
                    • Gość: salomon Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.05, 21:54
                      Oj Damulko nie tylko z polszczyzną, ale i nerwami jest u Ciebie niedobrze...Może
                      seansik u psychoterapeuty? A przy okazji o żadnych świniach czy grubasach nie
                      wspominałem...tylko o widzach, których się traktuje jak odmóżdżonych.Jeszcze raz
                      polecam terapię, bo jak czytam- to w główce się nieźle kręci-pewnie z nadmiaru
                      lektur i kłopotach z ich zrozumieniem.Pozdrawiam
              • Gość: widzka Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.05, 20:46
                • Gość: gość Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.05, 20:49
                  TVP TO DOBRZY LUDZIE NA SWOICH MIEJSCACH. BABSKIE GADANIE TO ZDANIEM WIELU
                  KOBIET BARDZO DOBRY, LUŹNY PROGRAM NIE DLA KRETYNÓW. JEŻELI CHODZI O PROGRAM Z
                  PREMIEREM TO CZAPKI Z GłÓW PANOWIE.
                • Gość: salomon Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.05, 09:51
                  Pięknie widzieć jak lokane medialne mernoty wzajemnie sobie dokładają! A gdzie
                  miejsce dla widza?
            • Gość: dama Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.05, 20:47
              do annaczar

Aniu - "domyśleć" czy "domyślić"?? (a może już dwie formy?:) )
              I dlaczego mówisz o "teletopie" "teklewtopa" ?
              Ja tam lubię Teletop - chociaż mało w nim znajduję z tego co chciałbym oglądać.
              Swoją drogą pracowałaś jako naczelna w jednej z lokalnych gazet(ek)- czy wpadki
              się nie zdażały ?
              Prawda jest taka moim skromnym zdaniem - łatwiej osądzać i wyśmiewać, niż
              wymagać od siebie czy zrobić samemu coś dobrze.

• Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 10:46
                domyslic - oczywiscie.co do wpadek - zdarzaja sie wszedzie - zwlaszcza tam,
                gdzie szefostwo nie pomysli o dobrym wynagrodzeniu, a wiec nie ma szans na
                profesjonalnych pracownikow.i to glowny przeze mnie zarzut stawiany telwizji
                teletop. telewtopa - pisze tak z wyzej wymienionego powodu (ow).doceniam
                jedynie wklad doroty kurmin w to,ze chciala zrobic cos z niczego, cho nawet jej
                zdarzaly sie wpadki karygodne. i jeszcze jedno - czy ktorakolwiek z
                prowadzacych np. foku, zdola sobie zapracowac na sympatie widzow? nie sadze.
                ale to tez sprowadza sie do tego,co juz tu napisalam.a co do robienia czegos
                dobrze - ja robie. nieskromnie to brzmi,ale jak sie jest docenianym,jak jestem
                ja,to mozna tak powiedziec.
                p.s.2.dama to rodzaj zenski.dlaczego wiec piszesz o sobie, jakbys byl mezczyzna?
                a moze obowiazuja dwie formy?;)
      • ryba24 Re: TELETOP i TMG - porównanie 27.12.05, 19:36
        TMG - mniej niż ZERO, TELETOPU nie oglądam TMG - nie d się oglądać,ale wyrazić
        opinię trzeba zobaczyć.
        • Gość: inka Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.05, 23:45
          Mi się TMG podoba. Fakt, że oglądam tylko w internecie ale jakość reportaży od
          strony merytorycznej jak na rynek lokalny jest imponująca. Teletop... hmmm...
          troszkę mnie usypia monotonia, poruszanie spraw nieistotnych, czytanie pań i 20
          minutowe wywody jednego rozmówcy. TMG nie widziałam w telewizji więc żadnej ze
          stacji nie dałabym zero ale też nie odważę się porównywać.
    • Gość: telewidz Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.05, 19:32
      Hmmm jak widać najczęstszymi gośćmi forum sa pracownicy TMG...Cóż, najlatwiej
      leczyć wlasne kompleksy wytykając cudze błędy i wyolbrzymiać je żałośnie. To
      samo tyczy sie pani Ani W., która najwidoczniej nie potrafi rozgraniczyć
      PRYWATNYCH uwag od czysto zawodowych bawiąc się w powyżyszy slowny ring.
      Kochani to czysta żenada dziennikarze chyba powinni trzymać sie razem i
      wspierać sie wzajemnie...Poza tym prywatnie można ich zobaczyć jak prowadzą
      sympatyczne konwersacje...To naprawdę dziwne...Dlaczego nikt nie zdobędzie się
      na pozytywy tylko bez przerwy dogryzacie sobie wzajemnie chociaz szczerze- nie
      widziałem żeby ktos z Teletop , mówiąc kolokwialnie, beształ TMG bądz TVP3. I
      tu widać obiektywna klasę...
      • Gość: Dominik Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.05, 13:48
        Panie TELEWIDZU! Czytam sobie raz po raz Wasze posty i zamiast, jak Pan sądzi
        krytykować wyciągam wnioski. Cieszy mnie, że na telewizję, w której pracuję
        jest mniej opini krytycznych, ale nie jest to powód do dumy. Przypuszczam, że
        większość postów dotyczących redakcji Teletop spowodowana jest ich miażdżącą
        ilością gniazd, a co za tym idzie ilością widzów i internautów. Tak samo jak
        konkurencja borykamy się z problemami finansowymi co często odbija się na
        jakości programów. Ogólnie powinien cieszyć fakt, że konkurencyjność nas
        mobilizuje. Jeśli chodzi o poziom dziennikarzy... No cóż, od nas najlepsi
        odchodzą do większych miast i pracują dla lepszych i co najważniejsze
        stabilniejszych finansowo stacji RTV. Osobiście jestem dumny, że miło
        wspominają pracę z naszą redakcją. Sobie i wszystkim życzę tego, żeby nasza TV
        była furką na kraj...
        • Gość: annaczar Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 18:34
          ...kompleksów nie leczę, bo nie mam:) Jeśli zaś komuś wydaje się, że mieszam
          sprawy prywatne z zawodowymi - to głęboko się myli, a za samo wrażenie
          przepraszam:) I przynajmniej, w przeciwieństwie do prawie całej reszty
          forumowiczów, podpisuję się tak, że większość tu bywających wie, o kogo chodzi.
          Jeśli chodzi o zgodę wśród dziennikarzy jednego miasta - nie ma szans na zgodę.
          Po prostu nie ma. Wystarczy zobaczyć, co się na forum dzieje. I co się dzieje w
          redakcjach. "niech pierwszy rzuci kamieniem...". Każdy drugiemu zawiści
          najmniejszego choćby sukcesu, a już nie daj Boże, jak się ktoś wybije i zacznie
          pracować dla medium większego, niż lokalne. Jak napisał Domino (pozdruffy,
          Dominiku) - "No cóż, od nas najlepsi
          > odchodzą do większych miast i pracują dla lepszych i co najważniejsze
          > stabilniejszych finansowo stacji RTV. ". No właśnie. Pozdrawiam więc i zmykam
          (tfu, odchodzę:) )
          • Gość: spleen Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.05, 21:58
            Jedno pytanie. Dlaczego nazywacie siebie dziennikarzami? O żadnym
            dziennikarstwie we wszystkich żałosnych przypadkach nie może być mowy. Pomylenie
            pojęć-jesteście jedynie pracownikami mediów.
            • Gość: Bla Bla Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 30.10.05, 11:53
              Dlaczego "we waszych"?
            • Gość: daniel maciejczuk Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 02.11.05, 00:44
              "Dlaczego nazywacie siebie dziennikarzami?"
              Spróbuję odpowiedzieć, chć pytanie było raczej do Ani.

O tym kto jest dziennikarzem mówi ustawa z dnia 26 stycznia 1984 r.Prawo prasowe.(Dziennik Ustaw z 7 lutego 1984 r.)Przepisy ogólne,Art. 1. Rozdział 1:

7. dziennikarzem jest osoba zajmująca się redagowaniem, tworzeniem lub przygotowywaniem materiałów prasowych, pozostająca w stosunku pracy z redakcją albo zajmująca się taką działalnością na rzecz i z upoważnienia redakcji.

Ustawa wyjaśnia także co to są materiały prasowe i prasa - odsyłam do źródła jeśli kogoś to ciekawi.
              Myślę, że teraz wszystko jest jasne i już wiemy kto jest dziennikarzem i dlaczego.

Dodam jeszcze, że "pracownikami mediów" są np. księgowe czy sprzątaczki - które z dziennikarstwem nie mają nic wspólnego.

Pozdrawiam.
              Wasz reporter :))

• Gość: Bla Bla Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 03.11.05, 23:08
                Aleś sie koleś napracował! Wymłócić tyle bezsensownych zdań- to nie lada sztuka.
                Ale nie miej złudzeń, dzienikarzem nie jesteś i nigdy nie bedziesz...To,że
                jesteś szeregowym i żałosnym wyrobnikiem lokalnych i równie żałosnych madiów to
                naprawdę mało. Dobra rada koleś - czytaj, dużo czytaj i niekoniecznie
                prasówkę...To i może w tym twoim zadufanym i pustym łbie zaświta jakaś myśl.
                • Gość: daniel m. Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 04.11.05, 13:44
                  Może rozumiesz co piszesz, ale na pewne nie to co czytasz, przecież bezsensowne
                  zdania to fragmenty ustawy. Sadzisz się na mnie jakbym ja to wymyślił.
                  Nie szkoda Ci czasu na dawanie rad komuś z "zadufanym i pustym łbem"?
                  Przecież i tak tego nie pojmę...

• Gość: Bla Bla Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 04.11.05, 16:19
                    Nie sposób się z tobą nie zgodzić, a szczególnie z ostatnim zdaniem...
              • Gość: reGorzow Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 04.11.05, 22:01
                aby rozwiać wszelkie wątpliwości: www.aktor.pl/prawo/prasowe.htm
                (warto zapamiętać ten link!!!)

a pan ble ble jest juz niesmaczny (bleeee)
                • Gość: Blaaaa Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 04.11.05, 23:03
                  Nie do wiary w mieście jest jakiś aktor? Oczyswiscie pomijam lalkarzy, których
                  tu od dostatkiem...To jest ten absmak, którego muszę doświadczać na kolejnych
                  premierach....fuuu
      • Gość: zet Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 18:08
        a pan/i telewidz to, jak przypuszczam, pracownik teletopu? :)
    • Gość: xxx Re: TELETOP i TMG - porównanie IP: *.gorzow.mm.pl 10.12.05, 16:43
      Szkoda, że zakończyły się dyskusje na ten temat. Napiszę tak. Każda z trzech
      telewizji jest ok i każda ma mankamenty. Trzy sie rozwijają w mniejszym lub
      większym stopniu. Cieszę się, że w naszym mieście są trzy telewizje i myślę, że
      każda z nich jest potrzebna. Czytając powyższe wypowiedzi, trochę zdębiałem, bo
      większość z nich to zwyczajna kłótnia o poprawność językową. Żadnych
      konstruktywnych wypowiedzi na określony temat. Wypominam to annieczar, bo to
      ona zaczęła głupawa dyskusję. Ja wszystkim tworzącym trzy telewizje życzę
      powodzenia!!!
      • Gość: teleWIDZ tmg lepsze IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.04.06, 23:47
        ...od miesiąca mam TMG, wcześniej Multimedia. Daje wielki, ogromny plus dla
        TMG... są zdecydowanie lepsi. TELETOP ma lepszy sprzęt, a TMG pracowników,
        naprawde - już nie ma siary ;))))
    • Gość: gość Teletop i TMG IP: *.gorzow.mm.pl 12.07.06, 23:32
      Hmmmm..... A co się dzieje z facetem, który jako pierwszy prowadził Fokusa w
      Teletopie..... Czyżby przepadł?
      • Gość: mikoa Re: Teletop i TMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 13:48
        nowy jest fajny.fajnie wyglada i niezle prowadzi focusa. maja wreszcie
        normalnego prezentera.pozdrawiam!
        • Gość: a co mi tam :) Re: Teletop i TMG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 14:00
          ........................a ja myślę, ze nie ma co porównywać. TMG zrobiło duży
          krok do przodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka