Dodaj do ulubionych

olewam paliwo w tesco

23.09.05, 10:30
Wracam do mojej ulubionej stacji przy Niemcewicza, bo stacja jest bardziej
konkurencyjna od tesco i co ciekawe jest w promieniu 3 km. A w dodatku nie
jest na czarnej liście stacji.
W tesco Pb 95 - 3,34 zł
w ORLEN Pb 95 - 3,37 zł
Auto benz Pb 95 - 3,26 zł.
Rozumiem że po to się otwiera biznes żeby zarobić ale te trzy grosze różnicy
to jakaś kpina. Orlen daje przynajmniej program lojalnościowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: jako11 Re: olewam paliwo w tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:52
      Jezeli mam dojechac z manhatanu do tesco po 3 grosze na litrze to niech sobie
      wsadzą je w ..... Co roku bywam we Francji. Tam jest taka zasada, ze na
      nacjonalce w stosunku do autostrady paliwo jest tansze o 3-4 centymy w miastach
      (małe stacje 4-5 centymów) elf ogólnie o 10 centymów a na terenie supermarketów
      od 10 do 15 centymów. Np. z 1,40 na autostradzie do 1,10 - 1,15 na parkingach
      supermarketów. U nas jak zwykle właściciel stacji woli 5 klientów ale drogo niż
      100 ale taniej. Przypuszczam, że stacje tesco prowadzi jakiś debil finansowy.
      Wypowiadała sie kiedys w gazecie jakać kobieta z Wrocławia od stacji
      benzynowych tesco. Ustalili, że cena będzie niższa o 10 gr od pobliskich
      stacji. Nie pomyśleli, że paliwo drożeje progresywnie a więc cena paliwa
      (tescko i innych stacji) powinna tworzyć nożyce otwierajace się. To przyciąga
      klientów. Też tam nie tankuje właśnie z tych powodów co wymieniłem wyżej.
      pzdr
      • Gość: Bernard Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 24.09.05, 05:14
        Hey jako,
        Ja juz dawno przestalem patrzec na ceny...
        Wszedzie sa takie same lub prawie takie same...
        Po prostu tankuje ...i juz.
        Jesli nie jade do jakiejs stacji to z powodu kiepskiej obslugi...
        Jak wspomnialem...Ceny sa w zasadze takie same...
        Nie mam wplywu na wysokosc cen tak samo jak na pogode jutro...
        Wiec po cholere podniecac sie?
        Pada i juz...Wez parasol albo zostan w domu.
        Pozdrawiam serdecznie i motoryzacyjnie...
        • ant777 Re: Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! 24.09.05, 11:09
          Wczoraj znów porówałwm ceny i zauważyłem że tesco zeszło do 4,26zł. Zrównali się
          ze stacją na Niemcewicza. Pewnie przez przypadek. Wiesz, Bernard przy polskich
          zarobkach, to paliwko powinno kosztować przynajmniej o 1zł mniej na litrze -
          3,26zł jakoś bym przełknął. ALe jest jak jest i trzeba z tym żyć. Zapewniam cię
          że mimo to, jestem wyluzowany jak przeor buddyjskiego klasztoru.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Bernard Re: Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 24.09.05, 21:03
            Hey mrowka,
            W Europie, a wiec i w Polsce idiotycznie wysokie ceny paliwa spowodowane sa
            idiotycznie wysokimi podatkami zawartymi w cenie...
            Wczoraj zatankowalem placac 96centow za litr. To bardzo drogo...
            Kilka miesiecy temu placilizmy ok 75centow za litr...
            Przelicz sobie...
            Dla ulatwienia wez 1 kanadyjskiego dolara za litr...
            Jesli teraz porownasz to do zarobkow tu i tam.... roznica jest niesamowita!!!
            W porownaniu do Europy...nie ma co porownywac.
            Jezdzimy za grosze.
            Pozdrawiam paliwowo
        • Gość: Danny Re: Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 16:12
          W USA prawie nie ma podatków w cenie paliwa, a jak jest w Kanadzie?
          • Gość: Bernard Re: Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 24.09.05, 22:45
            Hey Danny,
            Pozdtki niestety w cenie paliwa sa...
            Nie sa za wysokie, ale sama ich obecnosc wnerwia...
            Dlaczego!!!???
            Rzad mowi, ze to na utrzymanie i budowe nowych drog...
            Przeciez na to ida pieniadze za rejestracje pojazdow!!!!!!
            Rzady wszedze takie same...
            Na szczescie w Albercie podatkow nie placimy...
            Pozdrawiam
            PS. Wyjasniam: Struktura polityczna Kanady jest inna niz Polski...
            Kazda Prowincja (Tak jak Stany w USA) ma wlasny rzad i wlasna polityke poza
            zagraniczna...
            Inne podatki obowiazuja wiec w Ontario na przyklad i inne w Albercie...
            My podatkow nie lubimy wiec ich nie mamy.. Jedynie te durne podatki federalne!!!
            Pozdrawiam
            PS. Z podatkami to jest tak: Ja rzad, zabiore ci procent twoich zarobkow
            lub/oraz od wydatkow w sklepach i...oddam ci je w jakiejs tam formie jakichs
            tam rzadowych programow...
            Nie zabieraj pacanie nic i nic nie musisz mi dawac!!!
            Podatki to zlodziejstwo i finansowanie cwaniaczkow...
            • Gość: ant777 Re: Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! IP: *.gorzow.mm.pl 25.09.05, 22:51
              Dziś słowa dotrzymałem. Wziąłem paliwka za 160zł. Lepiej jest wspierać lokalny
              biznes niż korporacje. Tym bardziej jeśli lokalny biznes jest konkurencyjny.
            • Gość: kalj Re: Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:18
              Na stacji tesco są naklejki, że badane paliwo jest w laboratorium Orlen. Hmm
              dziwne tylko, że ja po wlaniu gazu na tesco mało szlag mnie nie trafil. Auto
              jechalo, jakby je ktoś trzymał z tylu i nie chciał puscic, podjechalem od razu
              na statoil dotankowalem do konca po wymieszaniu sie auto jakos zaczelo jechac.
              Juz nigdy na tesco nie zatankuje.
              • ant777 Re: Olewam ceny! Nie beda mnie pacany denerwowac! 26.09.05, 09:00
                Gość portalu: kalj napisał(a):

> Na stacji tesco są naklejki, że badane paliwo jest w laboratorium Orlen. Hmm
                > dziwne tylko, że ja po wlaniu gazu na tesco mało szlag mnie nie trafil. Auto
                > jechalo, jakby je ktoś trzymał z tylu i nie chciał puscic, podjechalem od
                razu
                > na statoil dotankowalem do konca po wymieszaniu sie auto jakos zaczelo
                jechac.
                > Juz nigdy na tesco nie zatankuje.

A ja do benzynki pod względem jakości nic nie mam. Po zatankowaniu auto
                jeździło ani lepiej ani gorzej. Gorsze wspomnienia miałem kilka lat temu po
                tankowaniu na Podmiejskiej, pod Deszcznem czy też na przeciw BP.
                • Gość: Bernard Proste, latwe i..bardzo nieprzyjemne.. IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 28.09.05, 02:54
                  Hey mrowka,
                  Tesco..sresco.. Naklejki latwo i tanio drukowac...
                  Tutaj sprawy z paliwem nie ma..
                  To co firmy robia i jak dbaja o jakosc sprzedawanego paliwa to ich wewnetrzna
                  sprawa... Nie musza nalepek nalepiac poniewaz to ich zasrany (przepraszam)
                  obowiazek..
                  Nie tr kontrole jednak gwarantuja jakosc paliwa..
                  Na terenie Edmonton (i tak w innych miastach) krazy nieoznakowany VAN.. Ten
                  pojazd wygladajacy jak kazdy inny tego rodzaju jezdzi sobie po miescie od
                  jednej stacji benzynowej do drugiej...
                  Za jego kursy po miescie placa oczywiscie podatnicy i paca z radoscia..
                  Ten smutny pan lub ta smutna pani pojawia sie na stacji benzynowej i "zaczepia"
                  osobe tankujaca swoj samochod... Chodzi o to ze ta smutna pani czy smutny pan z
                  przecietnie wygladajacego wana chcieliby pobrac kilka mililitrow paliwa ktory
                  tankujaca osoba wasnie do baku wlewa.. Pare kropek na biala szmatke...
                  To wystarczy..
                  Wewnatrz tego niepozornie wygladajacego pojazdu dostawczego...istne X-Files...
                  Laboratorium prosto ze Star wars...
                  W pare minut ta smutna pani czy smutny pan maj dokladny (bardzo dokladny) sklad
                  chemiczny cieczy wlewanej przez klientow do bakow...
                  W razie podejzen ta pani "kupi" literek do dalszych prob...
                  W przypadku oczywistego przestepstwa stacja zostanie zamknieta szybciej niz
                  pojawi sie policja by ja obstawic!
                  Proste latwe i dla kanciarzy bardzo nieprzyjemne..
                  Jakby to parafrazowac... Nie swieccie benzyny bo nie znacie dnia ani godziny!
                  Sprzedawanie paliwa i wszystkiego co ze stacja benzynowa zwiazane to lukratywny
                  busines...
                  Niewielu zaryzykuje wiezienia i zakazu prawa otwarcia takiego przedsiewziecia..
                  Nie oplaca sie..
                  Pozdrawiam
                  PS. Problemu z jakoscia paliwa nie ma.
                  • ant777 Re: Proste, latwe i..bardzo nieprzyjemne.. 28.09.05, 07:42
                    W Polsce smutnych panów mamy dopiero w powijakach. Pewnie gdyby paliwko byłoby
                    o 50% tańsze, ludzie nie zwracaliby taką uwagę na jakość paliwa. Obecnie
                    klienci płacą dużo więc dużo wymagają. Choć czy wymaganie dotyczące jakości
                    paliwa to "dużo"? W drugiej edycji kontroli stacji benzynowych, okazało się że
                    ci którzy chrzcili paliwo robią to nadal. Na rozprawie sądowej powiedzą "to nie
                    my, to hurtownicy". Zapłacą jakieś śmieszne grzywny i robią dalej to co robili.
                    To nic, nowy rząd napewno się upora ze wszystkimu problemami obywateli :))
                    Zobaczysz, będziemy mieli lepiej niż w Kanadzie, a jeśli nie, to zwalimy się
                    wszyscy do twojego domu, he he.
                    • Gość: Bernard Re: Proste, latwe i..bardzo nieprzyjemne.. IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 28.09.05, 14:04
                      Hey mrowka,
                      Za towar zawsze odpowiedzialny jest sprzedajacy... Jesli nie ma sposobow na
                      upewnienie sie co do jakosci paliwa - zmienia dostawce.
                      Tlumaczenie, ze to wina hurtownikow nie opasuje mi za bardzo...
                      Dlaczego pacan jeden z drugim, wiedzac kiedy bedzie dostawa nie poprosi wladz
                      by sprawdzili dostarczione opaliwo prosto z cysterny...
                      Zadne prawo nie liczy sie jesli bnie posiada "zebow". Zabrac licencje paru w
                      Gorzowie i zobaczysz jak sie poprawi. Ludzie nie boja sie prawa - boja sie
                      konsekwencji jego lamania.
                      Hey, zapraszam na weekend... Wszyscy na raz!.
                      Z tego co widze, tak niewielu na forum mnie lubi, ze sie z latwiscia
                      pomiescimy... he he he he
                      Zycze milego dnia..
                      Niektorzy pracuja (ja na przyklad) wiec wysowam zarobic kolejna zlotowke...he
                      he he
                      • Gość: Bernard Zasuwana zasuwka IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 28.09.05, 14:05
                        Widze..widze...
                        Przed trzecia kawa nie jestem odpowiedzialny za nic co pisze, mowie czy robie...
                • Gość: Danny 4.29 za literek w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:55
                  Wczoraj zatankowałem w Auchan Poznań/Swadzim. 4,29 zł za literek, ale Pb98,
                  Pb95 kosztowała 4.09!
                  Gorzowianom gratulujemy Tesco.
                  • bes-t Re: 4.09 za literek w Auchan 29.09.05, 22:09
                    Gość portalu: Danny napisał(a):

> Wczoraj zatankowałem w Auchan Poznań/Swadzim
                    > Pb95 kosztowała 4.09!

Dlatego olewamy tesko.
                    • Gość: Bernard Re: 4.09 za literek w Auchan IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 30.09.05, 02:44
                      Hey bes,
                      Zostawcie Tesco w spokoju...
                      Po prostu sprzedaja paliwo jak wszyscy inni...
                      O co wam chodzi...
                      Tlumaczylem to od wiekow!
                      Dla nich paliwo to jeszcze jeden produkt na ktorym zarabiaja...
                      Pozdrawiam
                      • Gość: so; Re: 4.09 za literek w Auchan IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.05, 05:19
                        dópeg
                      • Gość: Danny Re: 4.09 za literek w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:56
                        > Dla nich paliwo to jeszcze jeden produkt na ktorym zarabiaja...
                        Nie wiadomo czy zarabiają. Inwestycja na pewno trochę kosztowała. Ostatnio jak
                        tam przejeżdżałem parę razy, to jedyne samochody jakie widziałem tankowały
                        tylko gaz. A przy Auchan była kolejeczka...
                        Jeśli stacja jest daleko poza miastem, to żeby przyciągnąć klientów musi mieć
                        dobrą cenę, Tesco nie ma dobrej ceny i jak widać po wypowiedziach i
                        spostrzeżeniach mało kto tam tankuje i słusznie.
                        • Gość: Bernard Ty chcesz uczyc sztuki biznesu??? he he he IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 01.10.05, 05:26
                          Hey Danny,
                          Przyjacielu...
                          Stan przed sklepem Tesco i popatrz..
                          Popatrz wokolo...
                          Kogo ty chcesz pacanie uczyc robic biznes????
                          Ci ludzie nie sa wlascicielami tej prosperujacej firmy z powodu wlasnej
                          glupoty, a raczej madrosci!!!
                          Cos tam robia tak jak trzeba skoro Tesco dziala i prosperuje,...
                          Nie podniecaj sie wlasnymi niedouczonymi pogladami..
                          Oni mysla tak jak mysla, a ty myslisz tak jak myslisz...
                          Oni sa tam gdzie sa, a ty jestes...gdzie jestes...
                          Pomysl nad tym...
                          Pozdrawiam i rozsadku zycze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka