landy 05.12.05, 18:32 to swietna wiadomosc dobra jest rowniez ta ze podobny powstanie w zielonej gorze gdyby jeszcze udalo sie powolac krs w gorzowie to w skali wojewodzkiej zaszlosci sadowe bylyby zalatwione Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kierowca Bombowca Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.kam.pl 05.12.05, 18:44 A po jakiego grzyba powstaje ośrodek w Zielonej? Osrodek w Gorzowie obsługuje miasta takie jak Koszalin,Szczecin, Piła , Gorzów ... powinni dorzucić Zieloną i gitara. Zatrudniło by się kilku referendarzy więcej i po problemie, a tak w Zielonej trzeba zatrudniać sędziów, kierowników, zastępców kierowników, woźnego, windziarza, sprzataczkę i ochroniarza. Dodatkowo trzeba znaleźć jakieś budynek. I wydział w Zielonej zajmie się migracją ksiąg wieczystych Zielonej, Drzonkowa i Przylepu. A tak mamy przykład dublowania się administracji. Coś mi się zdaje że Zyszek-opryszek zdążył zadziałać póki mu jeszcze stał :P Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia 05.12.05, 18:49 sądownictwo działa w innych granicach administracjnych niż "wojewódzkie". Tyczy się to przede wszystkim obszaru apelacji. Szczerze powiedzawszy nie sądziłem, że Poznań odda komukolwiek jakąś instytucję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.ztpnet.pl 05.12.05, 19:08 hey kierowca bombowca Wszystko co napisales jest stekiem bzdur!!! Zamast sie cieszyc ze osrodek powstal w GW zal ci dupe sciska ze powstanie rowniez w ZG i to bedzie zatruwac ci zycie prez 10-15 lat (przez tyle czasu maja pracowac) doprawdy zalosne. Poczytaj sobie jeszcze raz: "Ośrodek powstanie najprawdopodobniej w połowie przyszłego roku. Mamy podpisane porozumienie z miastem i użytkownikiem budynku przy placu Słowiańskim w sprawie jego przekazania na potrzeby ośrodka - informuje Ryszard Rólka, rzecznik zielonogórskiego Sądu Okręgowego. Zielonogórski ośrodek będzie obsługiwał prawdopodobnie obszar apelacji poznańskiej. W Zielonej Górze działa już elektroniczny system zakładania ksiąg wieczystych" I jak to sie ma do tego co napisales????? Niektorzy chyba nie umieja czytac PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.05, 09:16 Nie D..ku Chodzi o to, że jedynymi argumenntami za nie utworzeniem KRS w Gorzowie był brak kasy i niechęć falubazów do nas! Ten stary mijający się na każdym kroku z prawdą, o wyszukanym słownictwie ZYCH, sam mówił, że Kalwas to jego kumpel - oczywiście w ostatnich dniach urzędowania kasa dla ZG się znalazła!!!!! Nie wspomnę o blokowaniu przez Falubazów OMKW w Gorzowie!!!! i ich wykwintych żartach ! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: sie przeniesie do ZG i będzie OK 05.12.05, 19:10 a co chcesz przenosić do ZG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Nastepny co czytac nie umie IP: *.ztpnet.pl 05.12.05, 19:11 Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem Co chcesz przenosic jak 2 osrodek powstanie w ZG???// Ps. 3 dni temu mogles sie wykazywac jak byla wojna na forum. Teraz jest spokuj (no karolek szaleje) Pokaz klase i daruj sobie!!! Nie kaz mi sie wstydzic za Ciebie tak jak wielu wstydzilo sie za mnie PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts jak trzeba to nich będą dwa a może nawet trzy .... IP: *.ztpnet.pl 05.12.05, 19:15 Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: jak trzeba to nich będą dwa a może nawet trzy 05.12.05, 19:18 hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Ośrodek Migracyjny 05.12.05, 19:33 "...to swietna wiadomosc.. Dlaczego? Forumowicze - ilu z was ma księgi wieczyste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Ośrodek Migracyjny IP: *.ztpnet.pl 05.12.05, 19:37 hehe no wlasnie:) Ten urzedzik nie przyda sie na nic przecietnemu mieszkancowi. Ale.... Jak Tadeo powiedzial( ost dobijaja mnie jego komentarze mimo ze to dobry prezydent) "PRESTIZ!!" Polecam TV Lubuska dzis o 21 45 i jego znewalajace spojzenie :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Ośrodek Migracyjny 05.12.05, 20:22 ja mam dwie wiele osob ma zwlaszcza mlodszych co kupowali od deweloperow i tych co maja domy jednorodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
kapslarz Re: Ośrodek Migracyjny 06.12.05, 09:13 e_werty napisał: > Forumowicze - ilu z was ma księgi wieczyste? Ty chyba żartujesz? Przecież każdy właściciel mieszkania, działki, domu, itp. ma conajmniej jedną KW. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Ośrodek Migracyjny 06.12.05, 11:47 "Przecież każdy właściciel mieszkania..." codziennie zaglada do swej księgi wieczystej. Sprawdza co tydzień czy coś nie ubyło a raz w miesięcu czyści ja z kurzu. Na początku nowego roku robi jej powitanie w nowym roku... I tak instytucja jest mu niezbedna w Gorzowie - tym bardziej że inne miasta ja mają... Taki owczy pęd do wydawania kasy. Ciekawe czy ktoś podał ile będzie miasto kosztować wprowadzenie wszystkich danych? No i etaty 60 osób... Odpowiedz Link Zgłoś
kapslarz Re: Ośrodek Migracyjny 06.12.05, 13:28 e_werty napisał: > "Przecież każdy właściciel mieszkania..." > codziennie zaglada do swej księgi wieczystej. Sprawdza co tydzień czy coś nie > ubyło a raz w miesięcu czyści ja z kurzu. Na początku nowego roku robi jej > powitanie w nowym roku... Tak sie składa, że ok. 2 razy w roku musze mieć odpis swojej KW (kredyt, ubezp., itp.)i czekanie na odpis 3 miesiące to naprawdę była paranoja. Teraz odpis otrzymuje max. w ciągu 7 dni. A i tak uważam, że powinienem od razu otrzymywać odpis gdy się po niego zgłoszę (co to za problem wydrukować), dlatego każda pozytywna zmiana w tym kierunku mnie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Ośrodek Migracyjny 06.12.05, 14:29 Mówimy o dwu róznych sprawach - ja twierdzę że taka instytucja w Gorzowie jest zbędna. Instytucja która jeszcze długo generowac bedzie koszty nie dając w zaian adekwatnych zysków. Gorzowa po prostu na to nie stac - na tym etapie rozwoju gospodarki. A ty mi na to że cieszysz sie że urzędasy zaczęły szybciej pracować... co ma piernik do wiatraka? To ze czas oczekiwania sie skrócił nie jest kwestia zmiany miejsca tylko niewielkiej - jeszcze - ilości pracy, pracy przybędzie i terminy wróca do normy. Równie dobrze tam gdzie miałeś ksiege można było ten czas skrócic... kompoteryzjąc bazy danych. I tyle. Moim zdaniem kasa pójdzie w gwizdek. Może chociaż zarobia ci co gwiżdżą? A te dwa razy do roku - to spacerkiem mogłeś sie przejśc - i dla zdrowia lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
kapslarz Re: Ośrodek Migracyjny 06.12.05, 14:57 Pozwolisz, ze ci przypomne. Spytales sie: "Forumowicze - ilu z was ma księgi wieczyste?", wiec ci odpowiedzialem, ze kazdy kto ma jakas nieruchomosc (czyli prawie kazdy mieszkaniec). Na to odpowiedziales: ""Przecież każdy właściciel mieszkania..." codziennie zaglada do swej księgi wieczystej.", wiec odpowiedzialem za siebie, ze jednak musze co jakis czas zagladac i wlasnie to ze ksiegi zostaja przenoszone do bazy komputerowej jest dla mnie dobra wiadomoscia, bo wczesniej zanim urzedaska zeszla do piwnicy, odkurzyla moja KW i zrobila z niej odpis mijaly 3 miesiace albo dluzej (jak zapomniala po co zeszla do piwnicy). Dodatkowym plusem jest oczywiscie to ze 60 osob w Gorzowie, a nie w innym miescie ma dzieki temu prace. Dlatego nie rozumiem twojej sceptycznej postawy, wiem ze to lezy w naturze Polaka zeby narzekac i nic nie robic, ale to ze wiekszosc tak robi nie oznacza, ze Ty tez tak musisz. Zastanow sie nad tym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kapslarz Re: Ośrodek Migracyjny 06.12.05, 15:00 e_werty napisał: > A te dwa razy do roku - to spacerkiem mogłeś sie przejśc - i dla zdrowia > lepiej... Pewnie ucieszysz sie jak powiem, ze tak, te dwa razy w roku chodzilem sobie (kiedys na Dzieci Wrzesinskich, a teraz na Chopina) spacerkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaxxx Re: Ośrodek Migracyjny IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.05, 19:37 Równie dobrze tam gdzie miałeś ksiege > można było ten czas skrócic... kompoteryzjąc bazy danych. no to właśnie to robią osrodki migracyjne matołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaxxx Re: Ośrodek Migracyjny IP: *.gorzow.mm.pl 29.12.05, 19:30 > mają... Taki owczy pęd do wydawania kasy. Ciekawe czy ktoś podał ile będzie > miasto kosztować wprowadzenie wszystkich danych? No i etaty 60 osób... ministerstwo sprawiedliwości daje na to kase a nie miasto wiec nie bulwersuj się aż tak Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Ośrodek Migracyjny 29.12.05, 20:54 "...ministerstwo sprawiedliwości daje na to kase a nie miasto..." a to co innego ministerstwo sprawiedliwości sprawiedliwie dodrukuje kasę? czy weźmie to z naszych podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaxxx Re: Ośrodek Migracyjny IP: *.gorzow.mm.pl 30.12.05, 21:08 > a to co innego ministerstwo sprawiedliwości sprawiedliwie dodrukuje kasę? czy > weźmie to z naszych podatków? jakby nie tu to gdzie indziej powstałby ten ośrodek, wiec dobrze ze Gorzów go ma pacanie Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Ksiąg Wieczystych 05.12.05, 19:36 P.S. Jak to firma dostała zlecenie na wprowadzanie danych? Był jakiś przetarg? A może to w ramach etatu robia pracownicy? Potrwa to w tkim razie kilka lat... ale etat to etet. Królik i jego znajomi maja zajęcie. Potem sie okaże że są błędy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagódka Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: 83.168.96.* 05.12.05, 21:47 Bardzo podobała mi sie wypowiedz p.Marcia Sowińskiego,dlaczego nie ma dołczonego zdjęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia 05.12.05, 21:50 I ja mam księgę i wielu moich znajomych. Na założenie czekałem... 6 miesięcy! Tak więc cieszę się z nowej siedziby wydziału ksiąg na Chopina (jedyny mankament to dojazd dla osób bez auta a jest ich wiele), no i oczywiście wiwat informatyzacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia 05.12.05, 22:25 budrys77 napisał: > I ja mam księgę i wielu moich znajomych. Na założenie czekałem... 6 miesięcy! A ja na wpis 4 lata !!!!!!! Działkę kupiłem w lipcu 2001, wpisali mi jakoś w połowie roku (2005). Nie awanturowałem się, bo z natury cierpliwy jestem i tylko jak muszę to się awanturuję: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=32924420&a=33046622 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia 05.12.05, 22:32 DB napisał: "Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już działa db 05-12-2005 Od miesiąca działa we Gorzowie Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych. Na początek zajął się przenoszeniem do elektronicznej bazy danych ksiąg z Koszalina. Ponad rok trwały starania o utworzenie w Gorzowie Ośrodka Migracyjnego Ksiąg Wieczystych. W lobbing włączyli się gorzowscy parlamentarzyści. - Gdy już nam ręce opadały, to pan poseł Derech-Krzycki był dla nas jedyną nadzieją - chwaliła Alina Czubieniak, prezes Sądu Okręgowego w Gorzowie, podczas poniedziałkowej uroczystości otwarcia ośrodka. Sama pani prezes również słała pisma do ministra sprawiedliwości. "Członkowie władz Okręgowej Izby Radców Prawnych powołując się na wpływy posła Józefa Zycha i jego stosunki towarzysko- zawodowe z ministrem Andrzejem Kalwasem pozwalają sobie na ironiczne żarty wyśmiewające nasze przekonanie, że ośrodek powstanie w Gorzowie" - pisała w liście do ministra. - Trzeba przyznać, że ma pani prezes odwagę - komentowała wicewojewoda Joanna Kasprzak-Perka." Utwierdza mnie to w przekonaniu, że w wyborach parlamentarnych oddałem głos na odpowiedniego kandydata. No cóż, przegraliśmy, nie zawsze los jest sprawiedliwy. Z tego miejsca pozdrawiam posła Jana. marek_p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek lat 9i pół Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.gorzow.mm.pl 05.12.05, 22:44 hey marek p pisz otwarcie ,po co owijać w prawde w moher? glosowalem podobnie jak i ty i podobnie jak i ty też głęboko zaluje, ze do sejmu nie wszedl Krzycki tylko ten .....Kochanowski.....daruje sobie komentarz pod jego adresem bo nawet na tyle nie zasluguje.....tfu..... pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 00:08 > glosowalem podobnie jak i ty i podobnie jak i ty też głęboko zaluje, ze do > sejmu nie wszedl Krzycki tylko ten hihi Karolek ty glosowales na PiS -male podobienstwo. No nie wiem jak na senatorow coprawda. To kara dla pana SKUTECZNEGO ze sie nie dostal do sejmu :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia 06.12.05, 11:05 szczerze powiedziawszy, mimo że nie przepadam za SLD, wolałbym w sejmie Derecha zamiast Kochanowskiego. Niestety stało się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CKM Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 11:27 Hmm, moim zdaniem Kochanowski jest zbytnio poprawny politycznie nie wychyla sie za bardzo, a siedzi cichutko w imie lubuskiej(zielonogórskiej) miłości, i moim zdaniem źle sie stało ,że jest w sejmie zamiast pana Derecha. Ale mamy Kazia , który skutecznością przebija wszystkich polityków "Lubuskich". Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia 06.12.05, 11:31 Kochanowski, to dla mnie "gwardia Millera" i za to go nie lubię. Wojenkę lubuską mam w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CKM Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 11:33 > Kochanowski, to dla mnie "gwardia Millera" i za to go nie lubię. Wojenkę > lubuską mam w nosie. - Stary wyjadacz partyjny, a interesy miasta ma głęboko w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek lat 9i pół Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 15:00 dobrze prawisz CKM. wojenki wojenkami ale o swoje miasto trzeba dbac i basta. po to zostal wybrany i jezeli tego nie robi tylko wlazi w d... wrogowi, to nie jest godzien tego zeby nas reprezentowac. niech pakuje manele i spieprza do zg,my go tu nie chcemy. pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia 06.12.05, 11:51 "...No cóż, przegraliśmy, nie zawsze los jest sprawiedliwy..." jesteś pewien? zapytaj tych co wygrali... "... tego miejsca pozdrawiam posła Jana..." nie widze cię... chyba oszukujesz... P.S. i jakiego Jana? cytujesz inne imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Oj synuBERTY, tym razem popisałeś się kompletną 08.12.05, 18:33 ignorancją.I nie ja Ci to wytłumaczę ( zbyt obszerny temat)Najlepiej będzie jak spytasz jakiegoś zorientowanego prawnika ( nie wszyscy są )aby Ci chociaż przybliżył temat ( zawiłości i tak nie zrozumiesz)Krótko mówiąc wygłupiłeś się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Oj synuBERTY, tym razem popisałeś się komplet IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.05, 09:19 Jedynymi argumenntami za nie utworzeniem KRS w Gorzowie był brak kasy i niechęć falubazów do nas! Ten stary mijający się na każdym kroku z prawdą, o wyszukanym słownictwie ZYCH, sam mówił, że Kalwas to jego kumpel - oczywiście w ostatnich dniach urzędowania kasa na OMKW w ZG się znalazła!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Oj synuBERTY, tym razem popisałeś się komplet IP: *.ztpnet.pl 09.12.05, 14:45 Spokojnie pieniaczu bo sie zaplujesz PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Radość w domu Gucia... 29.12.05, 20:59 Jak cudownie...!!!! unosze się...!!!! na sama myśl ze coś tak potrzebnego mi do zycia powstało wreszcie...!!!! już ledwo dyszalaem... Teraz to dopiero pozyję... eeeech nie ma to jak Migrujace Księgi... nawet ładniejsze od żurawii... bo Nasze Gorzowskie...!!! Jak to niewiele trzeba ludziom.... pare latajacych książek.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Radość w domu Gucia... 30.12.05, 18:16 e_werty napisał: > Jak to niewiele trzeba ludziom.... pare latajacych książek.... E, Werty, jak niewiele Ci potrzeba by przyjąć ton cynika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Praca u podstaw 30.12.05, 18:29 Werty, nie można być samolubem. Jakiś inny mieszkaniec Gorzowa pracuje w tej instytucji, zarabia pieniądze, może innemu gorzowianinowi dać zarobić, pójść do stomatologa (bo ma kasiorkę), stomatolog (będzie miał przez to więcej kasiorki) może pójść do biura pośrednictwa nieruchomości i kupić działkę od rolnika z Baczyny, a dzięki temu, że zmana w księgach wieczystych nie trwa 3 lata, tylko 3 miesiące, stomatolog rozpocznie budowę domku i da robotę jeszcze innemu mieszkańcowi Gorzowa... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Praca u podstaw 30.12.05, 18:33 marek_p napisał: > i da robotę jeszcze innemu mieszkańcowi Gorzowa... np Guciowi Oj Werty, to musi być trudne tak myśleć tylko o sobie :) Sprawiasz wrażenie człeka uczonego, a gubisz się przy takich elementarnych podstawach funkcjonowania społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Praca u podstaw 30.12.05, 19:00 "Sprawiasz wrażenie człeka uczonego..." dobry bajer to potega... "...funkcjonowania społeczeństwa..." i zawsze byłem i jestem a'spoleczny... społeczność dla mnie to zbieranina miernot podporzadkowanych interesom genialnych jednostek... (patrz Hitler.. Stalin...) ktore tym "czlonkom społeczeństwa" potrafili wcisnąć zgubne dla nich idee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:21 www.bbc.co.uk/polish/ciekawostki/story/2005/12/051230_dallas_libraries.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ośrodek Migracyjny Ksiąg Wieczystych już dzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:40 to swietna wiadomosc ja wielki ch/uj Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Te, JAjcun, w sprawie słomy ( z butów) piętro 30.12.05, 22:28 niżej.... Odpowiedz Link Zgłoś