Dodaj do ulubionych

Marszałek odrzucił gorzowski projekt platformy ...

06.12.05, 17:12
ale chamstwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

to co wyprawiaja ci z Urzedu Marszalkowskiego wola juz o pomste do nieba.

czy w tm kraju obowiazuje jakies prawo ?
przeciez nie moze byc tak, żeby grupka oszolomow dzialala na szkode
wojewodztwa,panstwa i wszystkich ludzi do jasnej cholery.

pzdro
Obserwuj wątek
    • budrys77 Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 06.12.05, 18:45
      taaaa, jakiś czas temu rozmawialiśmy o tym na forum, że gorzowska strona www
      jest beznadziejna. Padło zapewnienie, że "oby do platformy" i będzie lepiej. No
      i wyszła ta platforma www, jak Platforma Obywatelska w wyborach:)
      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 19:58
        szczyt chamstwa i złośliwej nienawiści do Gorzowa.

ciekawy jestem co w tej kwesii maja dopowiedzenia forumowicze z zg.

pzdro
        • Gość: baertus Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.uwoj.gorzow.pl / *.uwoj.gorzow.pl 09.12.05, 15:18
          Chciałbym wierzyć ,że jesto tylko złosliwość zielonej góry- ale myśle ze jesto
          to poprostu niekompetencja przygotowujacych projekt!
          • Gość: Panelista Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:52
            Baertus niestety masz rację.
          • Gość: Ryan Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ztpnet.pl 20.12.05, 20:45
            Zły projekt.....,a i zostawcie Zieloną Górę w spokoju...
      • marek_p Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 06.12.05, 19:59
        Myślę, że eksperci czują się bardzo niezależni. Działają jak Tow. Urban,
        kiedy mówił, że rząd sam się wyżywi.

Proponuję wątek na forum "Kto nami rządzi", damy mu tytuł, za co nie lubimy
        Urzędu Marszałkowskiego w Zielonej Górze. Konkrety, bez emocji.
        • Gość: mm Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 20:04
          a czego można się było spodziewać po czerwonych zielonogórskich "ekspertach",
          jeśli potrafią tylko wygrać zawody w laniu betonu do gęby!
        • Gość: karolek lat 9i pół Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 20:05
          może pogadajmy tutaj,na tamte fora malo kto zagląda a chyba warto podyskutować
          głębiej o problemie, bo chyba naprawde jest o czym.

pzdro
          • budrys77 Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 06.12.05, 20:10
            Zanim ukamienujecie kogokolwiek, warto zapytać DLACZEGO? Jeśli poznamy
            uzasadnienie decyzji - można dyskutować. Jeśli wniosek był tak samo "dobrze"
            przygotowany jak inwestycja na Zawarciu, to raczej zmieniłbym adresata nagonki.
            Jak na razie zachowam neutralność. Pozdrawiam
            • Gość: mm Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 20:14
              jeszcze jedna uwaga. Kiedyś starsza pani powiedziała mi o takich ekspertach,
              że „to zwykłe gnidy i złodzieje, zachowujący się jak psy ogrodnika”, ale
              niestety nie użyję tego argumentu pod adresem tych wielce szanownych ekspertów
              z wielce szacownego U. Marszałkowskiego z wielce szanownej zielonej góry!
              • marek_p Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 06.12.05, 20:23
                Gość portalu: mm napisał(a):

> z wielce szacownego U. Marszałkowskiego z wielce szanownej zielonej góry!

Apeluję o wstrzymanie się od zbyt gwałtownych reakcji.
                Darek - liczę, że szybko uzupełnisz tę informację o komantarz urzędników
                marszałka, wtedy będzie jazda na całego!
            • marek_p Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 06.12.05, 20:20
              Nie rozumiem dlaczego Darek nie zapytał drugiej strony jakie jest ich
              stanowsko. To tylko mała wątpliwość.

Jeśli odmówili skomentowania, to trzeba było DB jedno zdanie napisać
              i wątpliwości by nie było, a tak ludzie są wkurzeni i patrzą komu przywalić.

Budrus - dzięki za głos rozsądku, bo mnie już też poniosło.

Karolek - fora z małą ilością wypowiedzi mają tę przewagę, że długo wątek
              na górze jest. Na forum głownym jest wiele róznych wątków, poważnych i mniej.

Obiecany wątek już jest, nie ma co takich rzeczy odkładać, można tam parę
              numerków z tego roku wpisać. Nazbierało się.
            • marek_p Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 08.12.05, 19:18
              Budrys, czy po przeczytaniu tekstu:
              miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,3053368.html
              masz jeszcze wątpliwości ?

Wniosek nie zawierał uchybień formalnych. Nie spodobał się "ekspertom".
              Geograficznie. Jak wiele innych wcześniejszych projektów.

Oczekuję, że się wypowiesz.
        • Gość: zg Re: Marek i karolek dwaj prowokatorzy IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 22:13
          Hej karolek.

A co mam pisac???
          Moze kasy nie mieli.
          Pewnie zlosliwi byli:)
          Nie wiem co to za eksperci, nie znam ich tylko slyszalem.

Zielonogorzanie nie maja z tym nic wspolnego.

Dlaczego z forum moge dowiedziec sie tylko o tym jak U.Marszalkowski nie daje
          na cos kasy.
          Ost. w TV LUBUSKA mowili o (nie wiem co to bylo, nie pamietam) ze cos
          otwieraja,buduja w GW za kase z U.Marszalkowskiego.
          Dlacego o tym nie piszes????

Hey marek

Pisz sobie, zaloz ten watek:)

> Proponuję wątek na forum "Kto nami rządzi", damy mu tytuł, za co nie lubimy
          > Urzędu Marszałkowskiego w Zielonej Górze. Konkrety, bez emocji

Bez emocji???
          Nie doczytalem jakie sa pozostale wpisy.
          Dobrze wiesz ze tu bez emocji i szykanowania,obwiniania przecietnych
          zielonogorzan sie nie obedzie.

PZDR
    • Gość: Bernard Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.ed.shawcable.net 06.12.05, 21:16
      Hey,
      Dobrze byloby wiedziec jak Urzad Marszalkowski swa decyzje uzasadnia./..
      Zawsze sa dwie strony...
      Jak dotychczas widze jedna.
      Pozdrawiam
      • marek_p Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? 06.12.05, 21:31
        Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey,
        > Dobrze byloby wiedziec jak Urzad Marszalkowski swa decyzje uzasadnia./..
        > Zawsze sa dwie strony...
        > Jak dotychczas widze jedna.

Myślę, że DB nie każe nam zbyt długo czekać.
        • Gość: karolek lat 9i pół Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 21:41
          decyzja byla jaka byla, wyjasnienie bedzie wiec jakie bedzie.
          powodem moze byc np.....brak przecinka w trzecim zdaniu od konca po lewej.

typowo zielonogórska, szowinistycza zagrywka ,nie spodziewajcie sie wiec Bóg
          nie wie czego.

pzdro
          • budrys77 Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? 06.12.05, 22:03
            A ja uważam, że wypowiedź redaktorka była jednostronna i ukierunkowana. Od
            samego początku, można było odnieść wrażenie, że winny na 100% jest Urząd
            Marszałkowski. Nawet nie napisał, czy choćby PRÓBOWAŁ wyjaśnić sprawę w
            zielonogórskim urzędzie. Wystarczyło by zamieścił stwierdzenie: "...w UM, nikt
            nie potrafił odpowiedzieć na zadane pytanie". Gratuluję redakcji dziennikarzy
            mentalnie rodem z Trybuny Ludu!
            • Gość: karolek lat 9i pół Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 22:14
              budrys ,piszesz jakbys conajmniej dostal w lape od marszalka, zeby bronic jego
              dobrego imienia na forum.
              fakt jest faktem z ja nie wierze, ze byl to jedynie nieszczesliwy zbieg
              nieszczesc na nasza niekorzysc.

za duzo zlego,spotykalo i spotyka nas ze strony tego urzedu zeby nie wierzyc w
              celowosc zamierzonego dzialania.

martwi zarazem fakt,ze bezczelność w ich wykonaniu pokonala kolejny próg.

pzdro
              • Gość: zg Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 22:18
                U. Marszalkowski finansuje rozne inwestycje w Lubuskim w tym rowniez w GW.

Dzis mowili o dofinansowaniu windy w szkole dla niepelnosprawnych w NS.

Jak mozna wymusic od tych ekspertow uzasadnienie swej decycji??
                Sam jestem ciekaw.

Ps. karolek nie pisz slowa zielonogorzanie,zielonogorskie,Zielona Gora.
                Nie PISZ!!!

PZDR
                • Gość: Jan Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.05, 09:40
                  tak finansują:
                  Filharmonię
                  Ośrodek Sportu
                  szpital w ZG( bunkier, remont i oczywiście kardiochirurgie)
                  połączenia kolejowe
                  "ring zielonogórski", bo przecież wszyskie miasta w naszym woj. mają obwodnice
                  nie zapominać proszę o nowym rozdaniu środków dla szkół ( w szczególności
                  szkoły sportowej w ZG oczywiście)50% - wszystkich środów poszło dla ZG
                  dofinansowanie większe dla teatru, muzeum w ZG
                  i oczywiście sztandarowy pomysł lotniska

tak ZG- prywata i kumoterstwo całą gębą!!1
                  twój szowinizm i brak obiektywizmu przytłacza,
                  a propos kim są Twoi rodzice-czy nie z rodziny Brachmańskich, Zychów, Owoców,
                  Danielaków itp.?
                  • Gość: zg Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.ztpnet.pl 07.12.05, 11:02
                    Napisz cwaniaku ile i naco kosy poszlo z U.Marszalkowskiego w 2005 r.

Ja nie wiem!!!

PZDR
              • budrys77 Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? 06.12.05, 22:19
                Jak już wspomniałem wcześniej - poczekam na uzasadnienie.
                Mam kiepskie zdanie o umiejętnościach dziennikarskich gorzowskich redaktorków,
                a za przykład, niech posłuży choćby artykuł o połączeniach kolejowych sprzed
                jakiegoś czasu...
                Ten też jest tendencyjny od samego początku i brak mi w nim wypowiedzi drugiej
                strony. Mi to wystarczy by nie szafować wyroków śmierci:)
                • Gość: zg Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 22:33
                  Sa dzienikarze i dziennikarzyny-hieny

Zobaczymy do ktorych nalezy autor reportarzu.

Jak to kurcze sprawdzic???

PZDR
                • Gość: Bernard Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.ed.shawcable.net 06.12.05, 22:34
                  Hey budrys,
                  Zgadzam sie.
                  Opinie dziennikarzy to ostatnia rzecz ktora mnie interesuje.
                  Licza sie fakty a tych raczej malo.
                  Odmowna decyzja na pewno byla umotywowana.
                  Dlaczego tej informacji nie ma?
                  To sie manipulacja nazywa.
                  Morze Urzad mial racje....
                  Nie wiem.
                  Czekam na informacje.
                  PS. To ze Magistrat cos chce i Kneciowi wydaje sie swietne nie musi podniecac
                  tych ktorzy za to maja placic.
                  Musze przyznac jednak ze idea miala duzo sensu..
                  Zobaczymy.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: karolek lat 9i pół Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 22:44
                    tak,oczywiscie,macie racje,urzad mial racje odrzucajac wniosek.
                    urzad zawsze ma racje i zawsze dziala na nasza korzysc .
                    winni cyklisci i dziennikarze.

p.s. prosze szanownych forumowiczów o zejscie na ziemie.

pzdro
                    • Gość: Bernard Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.ed.shawcable.net 06.12.05, 22:47
                      Hey karolek,
                      My nic nie wiemy poza samym faktem podjecia takiej a nie innej decyzji..
                      Aby rozumiec co sie stalo waznym jest by wiedziec dlaczego..
                      Zadawaj wiecej pytan karolku..
                      Jedyne durne pytania to te ktorych nie zadajesz..
                      Pozdrawiam
                    • marek_p Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? 06.12.05, 23:02
                      Gość portalu: karolek lat 9i pół napisał(a):

> tak,oczywiscie,macie racje,urzad mial racje odrzucajac wniosek.
                      > urzad zawsze ma racje i zawsze dziala na nasza korzysc .
                      > winni cyklisci i dziennikarze.

Pismak dał ciała. Poczekaj chwilę aż uzupełni niedoróbkę.
                      Wtedy przywalimy. Cierpliwość zawsze jest wynagradzana.
                      Niepotrzebnie wdajesz się w bratobójczą awanturę.
                      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.gorzow.mm.pl 07.12.05, 00:03
                        dobrze panie psorze.
                        już milcze.

pzdro
              • Gość: samorzadowiec Re: Kto zna uzasadnienie Urzedu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 08:28
                Popieram "karolka..."!!!
                Sam jestem pracownikiem samorządowym i znam jego frustracje. Mozna sie starac
                nie wiadomo jak a jak UM komus obiecal z poludnia to i tak polnoc woj. nie
                dostanie. Wystarczy spojzejc na udzielone dofinansowania ile to jest procentowo
                na byle woj.. Co do odpowiedzi UM one nigdy nie wyjasniaja czego kolwiek.
                Zawsze sa lakoniczne, jakby drwili sobie z ludzi i instytucji przygotowujacych
                wnioski. Ludzie ci naprawde sie staraja, traca pieniadze, a co smutniejsze to
                niekiedy wnioski te dotycza inwestycji o ktorych w 21 wieku niektorzy juz dawno
                zapomnieli np biezaca woda. pozdrawiam
    • Gość: cichykibic Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 07:24
      Mamy przedstawiciela we władzach marszałkowskich.
      Gorzowianin powinien popierać inicjatywy swojego miasta. Byc może Pana
      Andrzejczaka nalezałoby spytać o komentarz w tej sprawie.
      Pozdrawiam forumowiczów.
      • Gość: ZA_CHWILE_EMIGRANT Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: 80.54.8.* 07.12.05, 07:49
        Ciekawe , że nie jestem wogóle zdziwony , typowe , ktś znowu musi dostać łapówkę
        , jeżlei prezydent miasta nie zabierze głosu uznam , że to on czeka na łapówkę ,
        bo albo jest szefem tego miasta albo powie , że właśnie mu władzę odebrano .TAKA
        GMINA. TYPOWE DLA TEGO WSPANIAŁEGO KRAJU LUDZI Z POMYSŁAMI, OGRANICZANYMI PRZEZ
        KOMUNISTÓW I ICH KOLESI, TUTAJ LUDZIE WEGETUJĄ NIE ŻYJĄ, OGRANICZANI, OKRADANI,
        OSZUKIWANI, POZBAWIANI INICJATYWY. Sami miejcie do siebie pretensje. Widocznie
        tak wam pasuje wyborcy. Nie wierze , że najbliższe wybory samorządowe coś
        zmienią , chociaż jestem przekonany , że PIS będzie miał frekwencje SLD
        ostatnich wyborów. Życzę wszystkim większej aktywności życiowej , zdecydowania i
        determinacji w działaniu oraz aby wreszcie zaczeli wymagać wszystkiego od
        wszystkich , wzajemnie się szanować i wreszcie poczuć się wolnymi obywatelami
        tego świata.
        • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 09:33
          Hey ZA_CHWILE_EMIGRANT,

Nie badz obrazony dzieciak...
          Jak tylko cos nie po mysli to zaraz wyciagasz komunistyczne straszaki...
          NUUUUUUDNEEEE!
          Sprez sie, wymysl cos lepszego.
          Pozdrawiam
          PS. Ja ciagle chce wiedziec dlaczego odmowiono. Musial byc powod.
      • marek_p PAN ANDRZEJCZAK - nasz (???) przedstawiciel.... 08.12.05, 19:24
        ... w sejmiku.

Wybaczam ludziom różne słabości. Sam też je mam. Nie wybaczam tych
        o zbyt dużej szkodliwości społecznej.
        Ten pan uciekł z głosowania, które zapoczątkowało systemowe gnojenie
        gorzowskiej służby zdrowia przez zielonogórski sejmik.

Dla mnie nie jest to osoba godna szacunku. Nie ufam mu!
        • Gość: Bernard Re: PAN ANDRZEJCZAK - nasz (???) przedstawiciel.. IP: *.ed.shawcable.net 09.12.05, 22:14
          Hey marek,
          Masz prawo do wlasnych opinii.
          Fakty jednak mowia cos innego...
          Pozdrawiam
    • Gość: ??? Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 09:38
      Poskarzcie sie u Marcinkiewicza. Jeszcze niedawno tak sie zachwycaliscie tym
      waszym rodakiem, a on was szybko zapomnial:-(((
      • Gość: Jan Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.05, 09:47
        tak finansują:
        Filharmonię
        Ośrodek Sportu
        szpital w ZG( bunkier, remont i oczywiście kardiochirurgie)
        połączenia kolejowe
        "ring zielonogórski", bo przecież wszyskie miasta w naszym woj. mają obwodnice
        nie zapominać proszę o nowym rozdaniu środków dla szkół ( w szczególności
        szkoły sportowej w ZG oczywiście)50% - wszystkich środów poszło dla ZG
        dofinansowanie większe dla teatru, muzeum w ZG
        i oczywiście sztandarowy pomysł lotniska

tak ZG- prywata i kumoterstwo całą gębą!!1
        twój szowinizm i brak obiektywizmu przytłacza,
        a propos kim są Twoi rodzice-czy nie z rodziny Brachmańskich, Zychów, Owoców,
        Danielaków itp.?
        • Gość: zg Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ztpnet.pl 07.12.05, 11:06
          Zawsze jestem obiektywny.

Pisze przeciez ze trzeba to sprawdzic.
          Mial tu ktos dobry pomysl aby spytac sie waszego predstawiciela w U.Mar.

Znajac zycie jesli odp. w sposob niewlasciwy tzn.ze wszystko bylo w porzadku
          uzna sie go za zdrajce.

PZDR
          • Gość: xenon Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:20
            cytuję uzasadnienie jakie zostało skierowane do z-cy prezydenta miasta Gorzowa
            p. Tadeusza Jankowskiego z Urzędu Marszałkowskiego:
            Szanowny Panie Prezydencie
            Informuję, iz wniosek (...) pt. "Regionalna Platforma Cyfrowa" trafił 29
            listopada br. pod ocenę merytoryczno-techniczną dokonywaną przez Panel
            Ekspertów. Wniosek nie spełnił tzw. kryteriów dopuszczalności, co powoduje
            odrzucenie wniosku z dalszych etapów oceny.
            Eksperci stwierdzili brak zasadności zaproponowanych rozwiazań technologicznych
            w projekcie, bezzasadność i brak odpowiedniej wysokości przedstawionych w
            projekcie kosztów kwalifikowanych, brak spójności informacji zawartych we
            wniosku o dofinansowanie projektu z informacjami zamieszczonymi w załacznikach
            do wniosku.
            Stwierdzone uchybienia dotyczą braku szczegółowego projektu technicznego, co
            powoduje również brakmozliwości oceny odpowiedniej wysokości przedstawionych w
            projekcie kosztów kwalifikowanych oraz spójności informacji zawartych we wniosku
            o dofinansowanie projektu z informacjami zamieszczonymi w załacznikach do wniosku.
            W związku ze stwierdzeniem powyższych nieprawidłowości zgodnie z kartą oceny
            merytoryczno-technicznej Panel Ekspertów odrzucił wniosek.
            Z powazaniem
            (podpis nieczytelny)
            • Gość: kookai Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:38
              >>- Wraz z sąsiednimi gminami złożyliśmy wniosek o finansowanie z funduszy
              ZPORR. Wcześniej projekt był stale konsultowany z Urzędem Marszałkowskim,
              otrzymywał bardzo pozytywne opinie Departamentu Polityki regionalnej. Teraz
              okazuje się, że odrzucił go panel ekspertów.

Moze Urząd Marszałkowski sie zmienił?
    • Gość: elef Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: 80.51.113.* 07.12.05, 09:52
      Gorzowianom ożenek z falubazami nigdy na dobre nie wyszedł a i teraz nas
      okradają z tego co mogą
      • Gość: vts Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ztpnet.pl 07.12.05, 17:06
        >Gorzowianom ożenek z falubazami nigdy na dobre nie wyszedł a i teraz nas
        > okradają z tego co mogą

gożowski kłamał, kłamie i będzie kłamał
        taką ma naturę
    • Gość: poznaniak Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:50
      a czego oczukejecie od falubaza? oni zawsze robią pod siebie.a zdaża się że i
      gó.. z pod siebie zjedzą byleby zielonka nadeła swój balon który już pęka. jak
      pęknie smród będzie wielki oj wielki.
      • Gość: zg Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ztpnet.pl 07.12.05, 16:56
        Nie ma wojny na forum to trzeba sie podszywac pod poznaniakow:)

Miej honor chamie i podpisz sie tak jak zawsze.
        A na forum ZG nie wlaz bo zygac sie chce juz od tych pyskowek i
        nieuzasadnionych oskarzen

PZDR
        • Gość: Bernard Mamy pomysl - dajcie pieniadze IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 17:33
          Gety zg,
          Po pierwsze przyjacielu znowu brak logiki...
          Jesli kogos za "chama" uwazasz, to logicznym byloby "honoru" u tego kogos sie
          nie spodziewac...
          Cham i honor nigdy w parze nie ida...
          A wiec, albo cham albo honor.

Coraz wiecej wiemy.
          Zadni politycy tylko niezalezni eksperci.
          Plucie na czerwonych, czarnych czy zielonych nie ma sensu.
          EU wymaga by panel byl niezalezny...
          Panel, jesli dobrze zrozumialem (i zakladajac iz xenon jest wiarygodnym)
          otrzymal z Gorzowa cos w rodzaju "Mamy swietny pomysl - dajcie pieniadze"...
          Podobno brak detali, planu i uzasanienia spowodowal odrzucenie...
          Knec (to oczywiscie musi byc jego "dziecko" powinien wiedziec ze Panel
          Ekspertow nazywa sie tak poniewaz sklada sie wlasnie z ekspertow a eksperci to
          takie zwierze ktore umie zadac pytanie i co gorsze oczekuje na nie odpowiedzi.
          Dokument przeslany do nich mial prawdopodobnie wiecej "dziur" niz mojej babci
          druszlak..
          A wiuec od poczatku. Dowiedziec sie dokladnie na jakie pytania ekspertow
          dokument nie dal odpowiedzi. Poprawic i przeslac znowu.
          Tym razem zrobic to poprawnie.
          Samo nazwisko Knec zadnych drzwi nie otworzy, a niektore zatrzasnac przed nosem
          moze. Eksperci maja jeszcze jedna ceche - Nie lubia politykow. Takie to juz
          zwierze...
          :)
          Pozdrawiam
          PS. Chowamy szable
    • tramwaj24 Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 07.12.05, 17:21
      Jeżeli eksperci złożą wyjaśnienie i będzie ono klarowne, to nie rozumiem całego zamieszania wywołanego tą sprawą. Jednakże jeśli okaże się, że to z powodu zatargów Północy z Południem to bardzo się zawiodę. Ten projekt mógł przynieść tylko i wyłącznie korzyści.
      • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 17:38
        Hey tramwaj,
        Wojna "polnocy z poludniem" istnieje jedynie w chorej wyobrazni niektorych
        pacanow na tym forum..
        PS. Swemu dziecku nie dalem pieniedzy zanim nie wyjasnilo dokladnie ile, na co
        i dlaczego.. A wszyscy wiemy ze politycy gorsi od dzieci....
        • e_werty Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 07.12.05, 17:58
          "...Swemu dziecku nie dalem pieniedzy zanim nie wyjasnilo dokladnie ile, na co
          i dlaczego.. A wszyscy wiemy ze politycy gorsi od dzieci...."

Rzekł ojciec polityków...

P.S.

Czyli byłeś upierdliwa maruda - co ci pozostało... a dzieci "poszły w politykę"?
      • Gość: agave Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:49
        Jestem pewna,że eksperci uzasadnili. Taj jak Bernard mowi, wnioske był
        chyba "dziurawy" tak jak przeszłości, a czasy się zmieniają.
        • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 17:54
          Hey agave,
          Moze Knec powinie EXPERTOM zlecic opracowanie projektu...
          Pozdrawiam
          • Gość: agave Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:07
            Hi Bernard, w miescie takim jak Gorzów nie ma być może takich ekspertów, ale
            nikt się do tego nie przyzna. Rozumiem, że ten pan Knec to sekretarz-miasta. Na
            stronie BIP jako "zainteresowania" podano "informatyke" ale on jset
            buchalterem. To niczemy się nie dziwię;)
            • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 18:24
              Hey agave,
              Zainteresowania znaczy...hobby. On jest amatorem.
              Facet duzo wie na temat informatyki lecz samej informatyki nie zna.
              Wsztscy wiemy, ze "dyskusja" amatora z ekspertem szybciej niz pozniej skonczy
              sie irytacja tego drugiego.
              Waznym jest oczywiscie ze Knec rozumie waznosc informatyki i popycha ten wozek
              konsekwentnie. Facet robbi wiele dobrego.
              Opracowywanie projektow pozostawilbym jednak ekspertom. To naprawde dobrze
              wydane pieniadze.
              Pozdrawiam
              • Gość: agave Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:30
                No to dziwie się, jak facet rozumie ważnośc tego, to dlaczego nie powalczy o
                jakieś środki na zapłacenie ekspertom. Nie chodzi tutaj o bajońskie sumy, ale
                coś trzeba zapłacić.
                • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 20:21
                  Hey agave,
                  Zgadzam sie.
                  Pomysl Knecia i reszty jest fantastyczny. Istnieje tu gdzie mieszkam i dziala
                  jak z nut.
                  Polowa transakcji pomiedzy urzedami a klientami odbywa sie na internecie.
                  Wypelnia i dostarcza dokumenty bez koniecznosci odwiedzania urzedu..
                  Oszczedza czas i pieniadze...
                  Wydanie paru zlotych w celu zapewnienia profesjoinalnego wykonania planu w celu
                  przedstawienia ekspertom to koniecznosc.
                  Amatorskie proby koncza sie tak jak ta sprawasie skonczyla.
                  Do kosza.
                  Pozdrawiam
                  PS. Miec racje to nie wszystko...Trzeba umiec ja zaprezentowac.
              • e_werty Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 07.12.05, 18:32
                "...Knec rozumie waznosc informatyki i popycha... To naprawde dobrze wydane
                pieniadze."

jak ładna to czemu nie?
                "... Facet robbi wiele dobrego... ...popycha ten wozek "

jak poprzednio informatykę to teraz wózek - logiczne -

(chyba dzisiaj piłes ta podwójnie destylowaną?)
        • e_werty Marszałek odrzucił 07.12.05, 17:55
          "..."dziurawy" tak jak przeszłości, a czasy się zmieniają. "

to był dziurawy czy nie był dziurawy?
          • marek_p Re: Marszałek odrzucił 08.12.05, 19:52
            e_werty napisał:

> to był dziurawy czy nie był dziurawy?

Wg Urzędu Marszałkowskiego NIE BYŁ !
            Udało się go uwalić dzięki "Panelowi Ekspertów" *)

*) co do Ekspertów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=58&w=33145316&a=33205219
    • Gość: karolek lat 9i pół Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.mm.pl 07.12.05, 19:53
      grubymi nićmi to wszystko szyte.

bełkotliwe ,nic nie mówiące uzasadnienie i ten caly panel,kto w nim zasiadal
      pytam?

"Wcześniej projekt był stale konsultowany z Urzędem Marszałkowskim, otrzymywał
      bardzo pozytywne opinie Departamentu Polityki Regionalnej"

o co więc chodzi?
      winny Kneć?????????????????????

dlaczego to wszytko jest takim tabu?

nie chce byc posadzany o stronniczosc, ale smierdzi mi to na kilometr,zreszta
      pomni doswiadczen z zielonogorskim Urzedem Marszalkowskim zdziwilbym sie gdyby
      bylo inaczej.

pzdro
      • Gość: kinyo Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.mm.pl 07.12.05, 20:18
        całe to grube towarzystwo z urzędu zwanego marszałkowskim wywieść do babimostu
        potrzymac tam z tydzień a potem bez prawa powrotu na madagaskar razem z ichnim
        samolotem
      • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 20:28
        Hey karolek,
        Okazuje sie ze guzik warte jest co mysli "Department Polityki Regionalnej".
        Wazne co mysla eksperci.
        A ci sa niezalezni ( wymog EU) i w nosie maja politykow opinie...
        Minely czasy ze telefon "z komitetu" gwarantowal sukces.
        Teraz wrecz moze zaszkodzic
        O tym wszystkim Knec powinien wiedziec

Pozdrawiam
        PS./ I jak tu demokracji nie kochac...
        • Gość: karolek lat 9i pół Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.mm.pl 07.12.05, 20:36

> Minely czasy ze telefon "z komitetu" gwarantowal sukces.

Bernard,siedzisz sobie na tej swojej dalekiej polnocy ,siedz więc dalej i krwi
          nie psuj .
          jezeli myslisz, że czasy kumitetow minely bezpowronie,mysl dalej ,ja zdrowia
          życze.

pzdro
          • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 07.12.05, 20:54
            Hey karolek,
            Przestan, to nudne..
            Gadasz tak bowiem nie chcesz zaakceptowac faktu, ze ktos moze odrzucic
            propozycje..
            W koncu pacanie kochany to lewica wysylala projekt...
            Lewica lewicy odmawia??
            Puknij w monitor!
            Glowa.
            Logiki za grosz. Jedynie powtarzanie starych frazesow.
            Jak cos zle to komuna winna.
            Nie ma komuny a ten ciagle wysadza...
            Partyzant zakichany.
            Pozdrawiam oczywiscie.
            PS. Zaakceptowanie realow pomaga
    • Gość: zg [...] IP: *.ztpnet.pl 07.12.05, 23:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: JA Re: Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 00:13
        Za całą nienawiść do Gorzowa odpowiada Vicemarszałek z Trzciela. To on odrzuca
        wszystkie wnioski składane przez Gorzów. Już niebawem odrzucone zostaną inne
        wnioski z ZPORR-u i INTERREGU III pomimo że pozytywnie przeszły wszelkie
        panele i uzyskały pozytywne opinie. Bezczelnością będzie wykorzystanie momentu
        wymiany Wojewody. Obym się mylił.
        Zobaczcie plany rozwoju np.dróg na południu woj. a szczególnie trasa ZG Miasto-
        Port Lotniczy ZG z siedzibą w Babimoście. Taka choroba nazywa się TRĄD.
        • Gość: zg Re: eksperci IP: *.ztpnet.pl 08.12.05, 08:31
          oto lista ekspertów:
          reprezentanci instytucji regionalnych:
          - dyrektor Centrum Komputerowego Uniw. Zielon. (ZG)
          - człowiek z Komendy Wojew. Policji Gorzów (G)
          - nauczyciel akadem. Wyz. Inform. Szkoły Zawodowej (G)
          powołani przez marszałka woj. lub.:
          - prof UZ - dyrektor Instyt. Informatyki i Elektroniki UZ (ZG)
          - czlowiek z ośrodka Doskonalenia Nauczycieli (ZG)
          wskazani przez wojewode lubuskiego:
          - inz. elektronik - inspektor wojewódzki - Wydz. Rozw. Reg. (??? nie wiem czy z
          UW czy z UM)

W tej sprawie bylo 3 ekspertow.
          Watpie np. aby byl czlowiek z komendy policji.

Teraz trzeba dojsc ktorzy to eksperci.

PZDR
          • Gość: Bernard Re: eksperci IP: *.ed.shawcable.net 08.12.05, 08:53
            Hey zg,
            Zadne inforrmacje podawane na tym forum nie sa godne zaufania.
            Poczekaj na oficjalne wiadomosci.
            Pozdrawiam
            • Gość: cichykibic Re: eksperci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 10:18
              Dość często czytam i zastanawiam się dlaczego na tym forum uzywa się tak
              słabych argumentów. Może oficjalne (rzeczowe) stanowisko Urzędu Miejskiego i
              Urzedu Marszałkowskiego wyjaśni całą sprawę . Narazie (oficjalnie ) jest dużo
              zamieszania (a wieczorami wszyscy kolesie z obydwu urzędów spotykaja się
              i ......hm..no uzgadniają stanowisko)
              • Gość: xenon Re: eksperci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:26
                > Dość często czytam i zastanawiam się dlaczego na tym forum uzywa się tak
                > słabych argumentów. Może oficjalne (rzeczowe) stanowisko Urzędu Miejskiego i
                > Urzedu Marszałkowskiego wyjaśni całą sprawę . Narazie (oficjalnie ) jest dużo
                > zamieszania

zacytowałem wczesniej całe uzasadnienie jakie Urząd Marszałkowski przesłał do
                Gorzowa - bełkot jakiś: takie pismo mozna powielać i uzasadniać każdy,
                powtarzam, KAZDY wniosek do którego nie dołaczono projektu technicznego.
                Na poczatku wskazuja na brak spójności wniosku z załacznikami, a pózniej na brak
                możliwości oceny spójności wniosku z załacznikami - więc nie maja mozliwości a
                oceniają.
                Dziwi mnie taka forma uzasadnienia - nie jest to profesjonalne podejście, jak by
                wskazywały tytuły i stanowiska ekspertów - raczej należałoby oczekiwać
                konkretnych zarzutów, a tak wyszło ble, ble ble...
          • Gość: xenon Re: eksperci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:04
            Kto i dlaczego do wafla usunął mój post o ekspertach?????
            Przeciez tylko podałem liste ekspertów dzialania 1.5
            Co to za cenzura??????
            Cytuję:
            "administracja usuwa tylko posty, które łamią prawo lub regulamin forum.
            Ewentualnie w uzasadnionym przypadku, jeżeli użytkownik udowodni swoje autorstwo
            wypowiedzi i poda przekonujące argumenty, administracja może skasować zgłoszoną
            wypowiedź. "
            Regulaminu ani prawa nie złamałem, więc??????
            • Gość: karolek lat 9i pół Re: eksperci IP: *.gorzow.mm.pl 08.12.05, 13:41
              xenon,przywyknij,to forum rzadzi sie dziwnymi prawami.
              cenzura tu gorsza niż za świetnosci stalina.

pzdro
              • Gość: Kierowca Bombowca Re: eksperci IP: *.kam.pl 08.12.05, 17:50
                Oto lista ekpertów powoływanych przez
                marszałka (pdf):
                www.zporr.lubuskie.pl/e-cms/ob.php/lista_mar.pdf?id=20
                wojewodę:
                www.zporr.lubuskie.pl/e-cms/ob.php/lista_woj.pdf?id=21
                instytucję regionalne:
                www.zporr.lubuskie.pl/e-cms/ob.php/lista_inst.pdf?id=22
                Ci ludzie oceniają projekty które przeszły pozytywną weryfikację
                formalną w urzedzie marszałkowskim. Co do samej weryfikacji formalnej
                można mieć zastrzezenia, wystarczy brak przecinka w tabeli finansowej,
                złe nadanie tytułu, brak parafki na jednej stronie projektu który
                ma czasami ponad 200 stron,nie trafienie w gusta osoby oceniającej
                i projekt zostanie "uwalony" - wszystko zalezy od interpretacji zapisów
                wytycznych przez urzedników z Zielonej Góry.
                Obecna procedura kontroli nie gwarantuje bezstronności przy wyborze projektów
                począwszy od oceny formalnej u marszałka a tym bardziej na posiedzeniu
                panelu ekspertów.

>Gość portalu: Bernard napisał(a):
                Wazne co mysla eksperci.
                A ci sa niezalezni ( wymog EU) i w nosie maja politykow opinie...
                Minely czasy ze telefon "z komitetu" gwarantowal sukces.

I tu się Bernard mylisz, marszałek ma bardzo duzo do powiedzenia,
                system kontroli ZPORRu nie precyzuje nakazu obiektywności, Ministerstwo
                Gospodarki nie opracowało jeszcze pod tym względem wytycznych .. dziura w systemie. Podobe przypadki jak odrzucenie Platformy Cyfrowej, tylko w
                wiekszej skali miały miejsce w kujawsko-pomorskim. MGiP zarządziło kontrolę systemu wdrażania ZPORR - ale nie wiele pod tym wzgledem się zmieniło (więcej www.funduszestrukturalne.gov.pl/Wiadomosci/ZPORR/Zalecenia+dla+systemu+zarzadzania+ZPORR.htm )

Najwyzsza Ibza Kontroli przeprowadza kontrolę urzedów marszałkowskich,
                nie wiem czy u nas takowa była ale np. w kujawsko-pomorskim wykryto
                nieprawidłowości przy wyborze projektów własnie przez panele ekspertów,
                cześć naborów na projekty nieważniono.
                gospodarka.gazeta.pl/firma/1,61788,2654903.html
                Jestem za upublicznieniem kart oceny merytorycznej na podstawie których
                paneliści dokonują wyboru projektów. W tej chwili system dotacji ze ZPORRU
                daje mozliwość matactwa i do tego nie istnieje możliwośc odwołania od decyzji!
                Co do Platformy Cyfrowej to Urząd Miasta nie powinien popuścić tej sprawy,
                marszałek powinien przedstawić konkretny powód odrzucenia projektu a nie
                bełkotliwe i nic nie tłumaczące uzasadnienie, która wysyła sie wiekszośći
                beneficjentów. Jesli to nic nie da proponuje sprawą zainteresować NIK.
                Niech zbada obiektywność posiedzeń paneli ekspertów.

• Gość: Bernard Knec nie powinien uzyc slowa "Platforma" IP: *.ed.shawcable.net 08.12.05, 18:34
                  Hey Kierowca Bombowca,
                  Zgadzam sie iz nawet w pelni niezalezni eksperci powinni pracowac w dla
                  wszystkich jasnych ramach..
                  Jest to w koncu "organizacja" podejmujaca wazne dla spoleczenstwa desyzje.
                  Twoj upor w temacie "Zielona Gora konspiruje" godny jest jednak lepszej sprawy..
                  To przypuszczenia i zarzuty oparte wlaznie na na forumowej mitologii.
                  Zawsze zakladam iz opinie na forum w wiekszosci gloszone sa przez tych ktorzy
                  guzik wiedza. Przepraszam, tego mnie to forum nauczylo.
                  Starajac sie dopasowac do poziomu, wyglosze nastepna teorie:
                  Projekt "Platformy cyfrowej" byl od poczatku skazany na niepowodzenie wlasnie z
                  powodu nazwy..
                  Ta cholerna lewica w flubazie reaguje na slowo "platforma" jak byk na
                  czerwone...
                  Poza tym kto lubi Platforme...
                  Zmiana nazwy na na przyklad "Baza cufrowa" ,"Wirtualna administracja" czy cos
                  takiego uczyniloby projekt politycznie neutralnym i w konsekwencji latwiejszyym
                  do zaakceptowania...
                  Pozdrawiam
                  PS. Dalszy ciag teorii konspiracji: Knec nadajac taka nazwe projektowi
                  publicznie obnazyl swoje pro-platformowatowskie ciagotki...
                  Agent prawicy w sercu lewicy he he he he
                  Ale jaja

• marek_p Bardzo rzeczowy tekst - GRATULUJĘ ! 08.12.05, 19:59
                  Gość portalu: Kierowca Bombowca napisał(a):

> Najwyzsza Ibza Kontroli przeprowadza kontrolę urzedów marszałkowskich,
                  > nie wiem czy u nas takowa była ale np. w kujawsko-pomorskim wykryto
                  > nieprawidłowości przy wyborze projektów własnie przez panele ekspertów,
                  > cześć naborów na projekty nieważniono.
                  > gospodarka.gazeta.pl/firma/1,61788,2654903.html

> Jestem za upublicznieniem kart oceny merytorycznej na podstawie których
                  > paneliści dokonują wyboru projektów. W tej chwili system dotacji ze ZPORRU
                  > daje mozliwość matactwa i do tego nie istnieje możliwośc odwołania od decyzji!
                  > Co do Platformy Cyfrowej to Urząd Miasta nie powinien popuścić tej sprawy,
                  > marszałek powinien przedstawić konkretny powód odrzucenia projektu a nie
                  > bełkotliwe i nic nie tłumaczące uzasadnienie, która wysyła sie wiekszośći
                  > beneficjentów. Jesli to nic nie da proponuje sprawą zainteresować NIK.
                  > Niech zbada obiektywność posiedzeń paneli ekspertów.
        • Gość: Panelista Re: Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:57
          Gościu Ja czy jesteś przy zdrowych zmysłach?.
    • marek_p Panel ekspertów, czy SZKODNIKÓW (?) 08.12.05, 19:09
      Kontynuując ten bulwersujący opinię publiczną temat redaktor Dariusz Barański
      spytał urzędników marszałka o wyjaśnienie.
      Urzędniczka schroniła się od odpowiedzialności przed płaszczyk wewnętrznych
      procedur UE.

> Tymczasem jak wyjaśnia rzeczniczka Urzędu Marszałkowskiego panel ekspertów
      > jest niezależny od urzędników.

Żaden z ekspertów oczywiście nie chodził z szalikiem na żużel na stadion
      przy ulicy Wrocławskiej. Zostali oni pod tym kątem zweryfikowani.

> Potem wniosek trafia do oceny panelu ekspertów, którzy mają określone
      > kryteria sprawdzające go pod względem merytorycznym i technicznym.
      > Ale eksperci są zupełnie niezależni, bo taki jest wymóg Unii Europejskiej.

> Jest też tak, że jeśli pracuje 10 panelistów to nawet nie wiadomo którzy
      > z nich oceniają konkretny projekt, aby nie można było lobbować za tym
      > wnioskiem - tłumaczy Barbara Kuraszkiewicz-Machniak.

Daje im to pełen komfort, anomimowość, bezkarność w gnojeniu Gorzowa.

> Odwołać się od decyzji ekspertów nie można. Jest ona ostateczna.
      > Beneficjent może jednak poprosić o szczegółowe wyjaśnienia dotyczące
      > oceny wniosku - dodaje.

Chciałbym prosić redaktora Gazety, żeby zadał rzeczniczce Urzędu
      Marszałkowskiego następujące pytanie - kto jest władny w zweryfikowaniu
      postępowania ekspertów i z jakiego paragrafu będą sądzeni jeśli się okaże,
      że poprzez swoje szowinistyczne uprzedzenia działali przez wiele lat na szkodę
      regionu oraz narazili na śmieszność powagę instytucji Unii Europejskiej ?

Odbiór społeczny działalności "ekspertów" jaki jest to każdy widzi.
      Nie ma takiej możliwości, że gnojenie przez lata wniosków z Gorzowa
      to zbieg okoliczności, TU JEST PROBLEM SYSTEMOWY !

System próbował wyłonić ekspertów, a wybrał SZKODNIKÓW. Czas żeby system
      IM SIĘ BARDZO DOKŁADNIE POPRZYGLADAŁ.
      Niech Unia zechce wyprać te brudy czym prędzej, każdy miesiąc działalności
      tego typu "systemu" to setki milionów Euro zmarnowanych, bo właśnie przez
      takie kreatury nie wykorzystujemy pieniędzy przyznanych z budżetu Unii.

Panie Premierze, proszę o te 6 miliardów Euro się z Anglikami nie spierać,
      bo i tak bardzo wiele przyznanych środków nie wykorzystujemy.

Musimy najpierw zrobić porządek u siebie!

Marek Pogorzelec, Gorzów.
      • Gość: zg Re: Panel ekspertów, czy SZKODNIKÓW (?) IP: *.ztpnet.pl 08.12.05, 19:19
        mareczek napisal:

"Proponuję wątek na forum "Kto nami rządzi", damy mu tytuł, za co nie lubimy
        Urzędu Marszałkowskiego w Zielonej Górze. Konkrety, bez emocji."

> Daje im to pełen komfort, anomimowość, bezkarność w gnojeniu Gorzowa.
        >
        hehe bez emocji???:)

+ glupota

> Panie Premierze, proszę o te 6 miliardów Euro się z Anglikami nie spierać,
        > bo i tak bardzo wiele przyznanych środków nie wykorzystujemy.
        >
        > Musimy najpierw zrobić porządek u siebie!
        >

To Premier Polski i nie moze zyc w mysl zadady
        "Liczy sie TYLKO GOOOOOORZOW!!!!"

PZDR

• marek_p Re: Panel ekspertów, czy SZKODNIKÓW (?) 08.12.05, 19:48
          Gość portalu: zg napisał(a):

> hehe bez emocji???:)

Bez.

Redaktor uzupełnił tekst o stanowisko Urzędu Marszałkowskiego oraz wypowiedź
          w tym temacie autorytetu jakim jest HMW. Nie przypominam sobie, żeby HMW
          kiedykolwiek wypowiedział się impulsywnie i na wyrost.

Kilka lat temu rozmawiałem z bardzo solidnym i powszechnie poważanym
          urzędnikiem z Magistratu zajmującym się kiedyś promocją miasta, a obecnie
          przygotowywaniem wniosków UE. To zielonogórskie draństwo trwa już od dawna.

Kiedyś proponowałem przeanalizowanie dokładnie wszystkich wniosków
          o dofinansowanie z Unii złożonych do Urzędu Marszałkowskiego - TAM PO PROSTU
          POTRZEBA JEST SOLIDNA KONTROLA, ale nie tego jak wydawano pieniążki, a tego
          na jakiej podstawie uwala się projekt. Tu jest problem, duży problem.

Całe stada różnych inspekcji mamy, szukają haków na zwykłych ludzi zabieganych
          i zagubionych w świecie papierów i bezsensowanych zwajemnie się wykluczajacych
          przepisów - niech się zajmą czymś pożytecznym.

Aż się boję tego świata urzędasów z Brukseli, którego narzędziem są "eksperci".
          Ręka rękę. Koryto z tłustym żarciem, wygodny fotel, to powoduje, że nie patrzy
          się dostatecznie uważnie na kolegów czuwających przy korycie bocznym.
          Traktuje się ich "jak swoich" (eurorodzika przy korycie).

Na uczciwość tu nie mam miejsca, ważny jest SYSTEM.
          System jest otyły i dobrze mu się powodzi. Gangreną się nie przejmuje, bo kto
          by się przejmował, wszystko to wyszarpywanie sobie wielkiej kasy... BIEGNEGO
          GNOJONEGO ZEWSZĄD PODATNIKA. Również polskiego. Mnie i Ciebie.
      • Gość: Bernard Panie Marku, demagogia faktow nie zmieni IP: *.ed.shawcable.net 08.12.05, 20:05
        Hey marek,
        "Bulwersujacy opinie publiczna" - he he he - demagog z ciebie ..
        Przyjmij do wiadomosci drogi demagogu, ze Knec i wspierajaca
        powstanie "Platformy cyfrowej"
        grypa miala do napisania test...
        Napisala i...OBLALA!!!
        Mam nadzieje, ze poprawko dozwolone.
        Kiedys moglbym spodziewac sie bardziej wywazonych i rozsadnych opinii.
        Uzywajac podworkowej terminologii ( "Żaden z ekspertów oczywiście nie chodził z
        szalikiem na żużel na stadion przy ulicy Wrocławskiej. Zostali oni pod tym
        kątem zweryfikowani.", oraz "Daje im to pełen komfort, anomimowość, bezkarność
        w gnojeniu Gorzowa" itp) w poscie bedacym apelem do Premiera, stawiasz siebie w
        rownym rzedzie z pacanami ktorych sluchac nikt nie bedzie..

Marek, gdyby ci eksperci dali pieniadze to nie martwiloby cie czy na zuzel
        chodza, jak sa ubrani i kto ich mianowal...
        To dziecinada..
        Trzeba umiec przegrywac.
        Ty nie umiesz.
        Sprawie nie pomagasz a jedynie dokladasz sie do wzmocnienia opinii tego forum
        jako centrum nawiedzonych fanatykow.
        Co nalezy zrobic?
        Przestac plakac jak skopane kundelki - to pierwsze.
        Po drugie przeanalizowac braki propozycji, zastosowac odpowiednie zmiany
        wymagane przez ekspertow i wyslac raz jeszcze.
        Proste latwe i skuteczne.
        Wina lezy po stronie piszacych projekt a nie tych ktorzy wystawili negatywna
        ocene.
        Na bledach nalezy sie uczyc a nie probowac zmieniac oceniajacych.
        Pozdrawiam i rozsadku zycze

• marek_p Panie Benku, kto nie walczy, ten nie wygrywa 08.12.05, 20:23

> Kiedys moglbym spodziewac sie bardziej wywazonych i rozsadnych opinii.
          > Uzywajac podworkowej terminologii ( "Żaden z ekspertów oczywiście nie chodził
          > z szalikiem na żużel na stadion przy ulicy Wrocławskiej. Zostali oni pod tym
          > kątem zweryfikowani."

Człowieku, przecież to jest ten problem. Co mam go inaczej nazwywać. Po co
          i kogo mam kłamać ?

> bezkarność w gnojeniu Gorzowa"

Bardzo trafne określenie. Mam szukać innych słów na gnojenie. Jakich i po co.
          Kiedy trzeba dyplowacji to trzeba. W tej określonej sytuacji nie ma partnera,
          do paktowania.
          Są emocje. Ich (tych co uwalili projekt) i nasze (tych bezpośrednio
          poszkodowanych).

> Trzeba umiec przegrywac.
          > Ty nie umiesz.

Nie, w tych okolicznościach nie można pogodzić się z przegraną.
          Powiem więcej - gnojstwem by było pogodzenie się z niesprawiedliwymi werdyktami.
          Można pogodzić się z jednym niesprawiedliwym werdyktem, przy drugim można
          powiedzieć, GNOJE (i przeboleć) ale nie wciąż.
          Oni będą gnoić gorzowskie projekty, jak im się nie przeszkodzi, do końca świata
          i jeden budżet jeszcze.
          Ja to obserwuję od dłuższego czasu. Cieszę się, że w końcu nasi przedstawiciele
          postanowili oddać cios. Nic nie ryzykują, sytuacja może tylko się poprawić, bo
          gorzej, niż jest, być nie może.
          Pamiętaj, Benek, kto nie podejmuje walki ten nie ma najmniejszych szans wygrać!

Widziesz, czego się tu na forum masz szansę nauczyć.

Pozdrawiam
          marek_p

• marek_p Mam pytanie 08.12.05, 20:39
      Czy telewizja TVP3 zajęła się tematem, czy może był on niezgodny z duchem
      czasu ?

Jeśli nie, to pytanie nr 2:
      Czy Magistrat podjął próbę zainteresowania tym problemem telezicję regionalną ?

Pozdrawiam
      marek_p
      • Gość: zg Re: Mam pytanie IP: *.ztpnet.pl 08.12.05, 20:49
        Bardzo trafne określenie. Mam szukać innych słów na gnojenie

Tzn Ty juz wiesz ze winni byli ci eksperci tak???

Skoro uzywasz takiego slowa.

> Jeśli nie, to pytanie nr 2:
        > Czy Magistrat podjął próbę zainteresowania tym problemem telezicję
        regionalną ?

Nawet nie wiesz ile tematow regionalna powinna podjac.

Nie podejmuja bo nie chca wywolywac konfliktow.

Jak ty lubisz wojenki jako naczelny prowokator to licz sie z tym iz na jaw moga
        wyjsc rozne zeczy nie tylko te zle z U.Marszalkowskiego w ZG.

Ps. kazio niech prenosi co chce do GW a U.M w ZG zostanie razem z cala ta kasa.

Na pocieszenie na niektorych mapkach mozna zobaczyc GW jako stol. woj. jedyna
        bo tam gdzie wojewoda tam wlaaaaaaaaaaaadza cala:)

PZDR
        • marek_p Re: Mam pytanie 08.12.05, 21:14

> Bardzo trafne określenie. Mam szukać innych słów na gnojenie
          > Tzn Ty juz wiesz ze winni byli ci eksperci tak???

Sugeruję, że powinni zostać poddani SZCZEGÓŁOWEJ KONTROLI.

Szczegółowej - znaczy, jak ich punktacja ma się do geografii regionu,
          czy nie ma jakiś prawidłowości.

Jeśli kontrolujący skupią się na tym zagadnieniu i jeśli nie będą to
          osoby "z rodzinki" (tzn jeśli firmować ich będzie Warszawa) to przeproszę.

Na dziś, po latach obserwacji poczynań tego ośrodka rozdzielania kasy,
          mam wrażenie, graniczące z pewnością, że kolegnium ekspertów to organ
          stronniczy, uwikłany w wojenkę północ-południe.
          • Gość: zg Re: Mam pytanie IP: *.ztpnet.pl 08.12.05, 22:08
            Jak tak jest to trzeba to zmienic.

Inna sprawa to to, ze wiele bylo tu bzdurnych wypowiedzi na z U.Marszalkowsiego
            idzie kasa.

Ja wciaz prosze o jakies info ile i na co poszla kasa w roku 2005

Doczekam sie???
            To zadanie dla ciebie marku jako wszechwiedzacego i znajacego w GW
            wielu "powaznych" ludzi

Ps. ja nie moge sie zapytac kogo trzeba

PZDR
            • marek_p Mam odpowiedź :) 08.12.05, 22:21

> To zadanie dla ciebie marku jako wszechwiedzacego i znajacego w GW
              > wielu "powaznych" ludzi

Nie. To zadanie dla prasy. Im urzędnik marszałka nie ma możliwości odmówić.

Kusi mnie, żeby uruchomić na nowo witrynę poświęconą temu tworowi
              administracyjnemu jakim jest woj.lubuskie, ale z drugiej strony wiem,
              że nie podołam tematowi.

Nie ma zbyt wielu chętnych do pomocy, do aktualizacji itp

Mogę zrobić kolejny portal, ale nie podejmę się aktualizacji.
              I tak przez to forum zaniedbuję POZYTKI.PL, a jest tam tyle mojej pracy
              w to włożonej, że powinienem pilnować tego co dziennie. Wypracowałem tej
              witrynie bardzo dobrą pozycję w środowisku, nie odpuszczę.

Dzielę swój czas jakoś między pracę (różne prace), rodzinę, hobby i MIASTO
              (region), ale coś kosztem czegoś.

Nie będę łaził za jakimiś bufonowatymi urzędasami i prosił o przekazanie
              materiałów.
              Jak ktoś mi pomoże to bardzo proszę - ROBIMY !
              • Gość: zg Re: Mam odpowiedź :) IP: *.ztpnet.pl 08.12.05, 22:34
                Tak marku....
                Zajmij sie swoimi pszczolkami i kwiatuszkami a powazne sprawy zostaw takim jak
                ja,karolek czy landy:)

PZDR
      • Gość: Bernard Nie spodziewaj sie odpowiedzi... IP: *.ed.shawcable.net 08.12.05, 23:28
        Hey marek,
        A kto ci powiedzial przyjacielu ze TV3 czy jakakolwiek inna stacja szukac
        bedzie inspiracji na forum???
        A kto ci powiedzial przyjacielu, ze Magistrat uznal "to" "problem" i nie ma
        wiekszych, wazniejszych spraw do zalatwienia...?
        Hey przyjacielu...Skromnosci odrobine nie zaszkodzi..
        Arogancja nigdy nie pomagala i nie pomaga nikomu...
        Pozdrawiam
        Ps. Rzeczywiscie ...
        Ktos zauwazyl, ze ostatnio rozbrykales sie ...he he he
        Przyplyw energii spowodowany zblizajaca sie wiosna???
        he he he
        Pozdrawiam
        • marek_p Re: Nie spodziewaj sie odpowiedzi... 08.12.05, 23:33

> A kto ci powiedzial przyjacielu, ze Magistrat uznal "to" "problem" i nie ma
          > wiekszych, wazniejszych spraw do zalatwienia...?

Bebiulku nasz malutki. Czytać trzeba, a nie tylko pisać.
          Magistrat uznał, że jest to ważny problem, bardzo ważny, skoro poszli z tym
          do prasy i wypowiadają się tak otwarcie i głośno (kiedyś szeptali tylko).
          • Gość: Bernard Re: Nie spodziewaj sie zmiany decyzji!!! IP: *.ed.shawcable.net 08.12.05, 23:50
            Hey marek,
            <agistrat sobie moze....
            Zasady sa ustalone i niklt w zielonej ich nie zmieni tylko dlatego ze Knec sie
            rozplakal...
            Pozdrawiam
            PS. Zobaczysz, Decyzji nikt nie zmieni bowiem powodu nie ma.
            Powodem moglby byc nowy i poprawiony projekt budowy "Platformy cyfrowej", a nie
            wnerwiony Knec....
    • marek_p PODSUMOWANIE 08.12.05, 22:57
      Jest postawiony publicznie zarzut o stronnicze (negatywne) podejście
      do projektów o dofinasowanie z funduszy europejskich.

Zarzut został postawiony przez Sekretarza Miasta Gorzowa Wielkopolskiego.

Gorzowski przedstawiciel w sejmiku Henryk Maciej Woźniak zobowizał się do
      postulowania "dokonania pełnej analizy dotychczas przyznanych środków".
      Niestety gremium na którym zamierza to postulować nie może nic nowego wnieść
      do sprawy.

W związku z powszechnie panującą, wśród mieszkańców naszego miasta, krytyczną
      oceną polityki finansowej prowadzonej przez Urząd Marszałkowski proszę
      o przeprowadzenie kontroli, której podstawowym elementem będzie sposób
      tzw "oceny merytorycznej na podstawie których paneliści dokonują wyboru
      projektów".
      Konkretnie: czy nie ma zależności między punktacją a położeniem geograficznym
      wnioskodawcy, inaczej (jeszcze dokładniej), czy prawdą jest, że zielonogórskie
      projekty są faworyzowane, a gorzowskie dyskryminowane.

Opinia publiczna powinna jak najszybciej zostać powiadomiona o wynikach
      kontroli dla dobra spokoju wewnętrznego w regionie.
      • Gość: zg Re: PODSUMOWANIE IP: *.ztpnet.pl 08.12.05, 23:33
        Rob tak aby bylo dobrze.
        Trzeba zrobic pozadki ale nie gorzowskie czystki.

Pamietaj ze drugiego gorzowskiego desantu nie bedzie.
        ZG to nie Wa-wa i wyborcy ocieniaja kto ma sie znalesc w sejmiku a i pozycja
        platformy w lubuskiem jest silna.

Zeby nie bylo odwetow niepotrzebnych

PZDR
        • Gość: Bernard Knecia platforma nawet nie istnieje... IP: *.ed.shawcable.net 08.12.05, 23:53
          Hey zg,
          Musimy sprecyzowac czy mowimy o "Platformie" czy "Platformie"..
          He he he
          ale jaja
          Pozdrawiam
          • Gość: nicelus Re: Knecia platforma nawet nie istnieje... IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 15:31
            zanim uściślisz, to ja podsumuję. nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
            jak wiesz, gospodarce niemieckiej nie idzie najlepiej. dlatego dobrze, że te
            pieniądze wrócą do niemców i holendrów. natomiast w lubuskim realizacja tych
            dziesięciu projektów w gorzowie pogłębiłaby tylko dysproporcje w województwie.
            dla środka województwa ważniejsza od platformy cyfrowej w gorzowie jest dalsza
            budowa drogi s3. jednak na drogę pieniędzy w 2006 roku też pewno nie będzie. w
            tej sprawie były jakieś negatywne sygnały z rady miasta gorzowa wlkp. ;-)

www.radiormg.pl/mp3/knec091205.mp3
            • Gość: nicelus nowy serial: "kapitan sowa na trupie s3" IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.05, 13:13
              ps. dzisiejsza lubuska jest na tropie wniosku, który od roku powinien być już w
              brukseli. jak tak dalej pójdzie to nie tylko w 2006 dofinansowania nie będzie,
              ale przepadnie na 2007-2012.
      • Gość: Bernard Re: PODSUMOWANIE IP: *.ed.shawcable.net 08.12.05, 23:46
        Hye marek,
        Naprawde boje sie o ciebie..
        Napisales: " Opinia publiczna powinna jak najszybciej zostać powiadomiona o
        wynikach kontroli dla dobra spokoju wewnętrznego w regionie."
        hje he he he
        Demonstracjami grozisz, he he he
        Jedni juz pare dni temu dostali lekcje...
        Ale jaja...
        Marku, na milosc boska przestan...!
        Nawiedzony, czy co??
        Wiekszosc w Gorzowie nie wie w ogole o jakiejs tam proponowanej "palatformie"
        nie wspominajac gotowisci do "zaklucenia spokoju publicznego" z tego powodu..
        he he he
        Komedia...
        Hey!! Obodz sie!!!
        Knec jak wiekszosc malego kalibru sapirantow politycznych nie umie prtzegrywac -
        tak jak i ty.
        Pisze protesty bowiem nie potrafi przyznac sie ze on i jego grupa skopali dobry
        projekt!!!
        Nie ma odwagi powiedziec prostej rzeczy: Przedstawiony przez nas dokumnent byl
        niewystarczajacym i musimy go poprawic"
        Knec wie, ze z jego protestow nic nie bedzie.
        Eksperci nie pozwola saba pomiatac jakiemus biurokracie...
        A dla nich ich "niezaleznosc" jest bardzo wazna..
        Myslisz ze ambicja zzera Knecia?
        Popatrz i ucz sie z tego co z tym protestem zrobia w Zielonej.
        Dziecinada do kwadratu i ty w samym srodku.
        Pozdrawiam serdecznie
        PS. Co i jak powinno byc zrobione juz napisalem.
        Marek, ja sie nie myle!
        • marek_p Re: PODSUMOWANIE 09.12.05, 18:03

> Knec wie, ze z jego protestow nic nie bedzie.
          > Eksperci nie pozwola saba pomiatac jakiemus biurokracie...

Masz jakiegoś innego Boga ponad Tadeusza ?
          Można by powiedzieć, że bronisz tych kilku zielonogórzan jak niepodległości :)
          Zadzwoń do Tadeusza, może Ci musi objaśnić kto dobry, a kto zły, bo pogubiłeś
          się totalnie :)

> A dla nich ich "niezaleznosc" jest bardzo wazna..

Sądząc z przekonania z jakim to piszesz, musisz dobrze kazdego z nich znać :)

> Popatrz i ucz sie z tego co z tym protestem zrobia w Zielonej.

Sprawa poszła już do Warszawy. Kilkoma ścieżkami jak sądzę. Wciąż liczę, że
          znajdą się osoby, którym się będzie chciało wyrazić swoją opinię na ten temat
          przed organami nadzorującymi.
          Jeśli odpowiednio nie zareagujemy to sytuacja będzie się powtarzać.
          • Gość: Bernard Re: PODSUMOWANIE IP: *.ed.shawcable.net 09.12.05, 18:30
            Hey marek,
            Fakt iz uwazam Jedrzejczaka za dobrego Prezydenta, nie musi powstrzymywac mnie
            i nie powstrzymuje odkorytycznych opinii dotyczacych krokow podjetych przez
            czlonkow jego administracji.
            Nie ma to wszystko takze nic wspolnego z sama Zielona Gora. Jest przypadkiem
            iz siedziba ekspertow jest wlasnie to miasto - wynika jedynie z technicznego
            podzialu wladzy pomiedzy "dwiema stolicami".
            Powtarzam raz jeszcze: Wszelkie proby "wymuszenia" na ekspertach drogami
            politycznymi skazane jest na niepowodzenie. Nie sadze by Warszawa zechciala sie
            mieszac w odwieczna "swieta wojne" domowa w Lubuskiem.. W kazdym razie nie
            teraz, gdy staraja sie przekonac wszystkich ze sa i beda inna niz "lewica
            baronow" administracja...
            Wyslanie "umyslnego" do Zielonej Gory w celu zebrania wszystkich niezbednych
            informacji dotyczacych poprawnego przedstawienia projektu "Platformy cyfrowej"
            mialoby wiecej sensu.
            Nikt w Gorzowie nie zwraca uwagi na fakt iz "eksperci" nie odrzucili samego
            pomyslu "Platformy Cyfrowej". Odrzucili projekt z powodu popelnionych w nim
            bledow i braku okreslonych informacji...
            Pozwala to przypuszczac iz poprawienie tych niedociagniec spowodowaloby
            zatwierdzenie...
            Wyciaganie szabel i wzywanie Warszawy (Prawicy!!!) na pomoc swiadczy o
            powiatowosci (to bardzo negatywne) niektorych czlonkow gorzowskiej
            administracji...
            Pozdrawiam
            PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
            • marek_p Re: PODSUMOWANIE 09.12.05, 22:08

Bernard - dużo piszesz.
              Nie pisz tyle, tylko zadzwoń spytać się kto dobry, a kto nie.
              Tak będzie znacznie prościej.
              • Gość: Bernard Re: PODSUMOWANIE IP: *.ed.shawcable.net 09.12.05, 22:10
                Hey marek,
                Alez ja opieram moje opinie na faktach..
                jestm z Gorzowem w stalym kontakcie...
                Pozdrawiam
                • Gość: nicelus jesteś w kontakcie? IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 14:51
                  a wtyczkę masz?
    • Gość: nicelus Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.dip.t-dialin.net 09.12.05, 15:44
      co to za szkoda dla województwa, jeżeli projekt jakiejśtam platformy dla
      gorzowa został odrzucony???
      • marek_p Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 09.12.05, 18:14
        Gość portalu: nicelus napisał(a):

> co to za szkoda dla województwa, jeżeli projekt jakiejśtam platformy dla
        > gorzowa został odrzucony???

Nicelusie, sprawa dotyczy Gorzowa i najbliższych okolic (około 180 tys.
        mieszkańców). Projekty regionalne, złożone przez Związki Celowe Gmin SĄ
        UPRZYWILEJOWEGO (bynajmniej powinny być zgodnie z założeniami).

Problem szykanowania wniosków złożonych przez Gorzów znany jest od dawna,
        ale cierpliwie był znoszony. Nad takim wnioskiem pracuje się długo, rezerwuje
        się środki z budżetu gminy, uzgadnia z sąsiadami...

Najgorsze jest to, że Polska nie wykorzystuje bardzo wielu środków z Unii.
        W tym przypadku bardzo wartościowy wniosek został wypierdzielony do kosza.
        Dlaczego ?
        Sprawa jest na tyle poważna, że trzeba ją dokładnie wyjaśnić. Liczę na to,
        że tak będzie.

Pozdrawiam
        • Gość: karolek lat 9i pół Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.mm.pl 09.12.05, 18:28
          marek,napisales wniosek do NIK-u,pochwal sie nim ,poczytamy ,chetnie sie pod
          nim podpiszemy i w swoim imieniu wyslemy.

w kupie przeciez sila przyjacielu.

pzdro
          • marek_p Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform 09.12.05, 22:06
            Gość portalu: karolek lat 9i pół napisał(a):

> marek,napisales wniosek do NIK-u,pochwal sie nim ,poczytamy ,chetnie sie pod
            > nim podpiszemy i w swoim imieniu wyslemy.

Tak jak napisałem tak zrobiłem. Proponuję zareagować podobnie. Niech ktoś
            podpowie, z łaski swojej, jaka instytucja zajmuje się nadzorem nad programami
            z UE.
            Myślę też, że śmiało można już pisać w języku polskim do Brukseli.

> w kupie przeciez sila przyjacielu.

W zestawieniu z obecną sytuacją na forum, nie brzmi to dobrze :)
            • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 09.12.05, 22:08
              Hey marek,
              Masz racje..
              kupa baranow to ciagle kupa baranow...
              Pozdrawiam
              PS. beeee
        • Gość: nicelus Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.05, 16:44
          nic się nie martw. te pieniądze nie "przepadły", tylko ma je już teraz ktoś
          inny.

"– Niewykorzystane pieniądze wracają do krajów, które wpłaciły składkę. Każdy z
          krajów członkowskich dostaje zwrot proporcjonalnie do tego, ile wpłacił do
          wspólnego budżetu. Innymi słowy, jeśli nie wykorzystamy wszystkich pieniędzy,
          które Unia pozwala nam wydać, to one wrócą nie tylko do Polski, ale i do innych
          krajów. Z drugiej strony składka faktyczna może być niższa, bo wyniesie tyle,
          ile Unia rzeczywiście wydała." - prof. Wojciech Roszkowski

chyba nie muszę ci przypominać, że za dotychczasowe rządy w polsce i za drugą
          kadencję obecnego marszałka lubuskiego odpowiada wyłącznie elektorat lewicy.

"... przede wszystkim należy upraszczać procedury, które Polska sama sobie
          skomplikowała. Unia stawia wysokie wymagania. Natomiast rządy Millera i Belki
          skomplikowały procedury aplikacyjne w stopniu znacznie przekraczającym
          wymagania unijne. Tak jakby chcieli być bardziej unijni niż Unia. Rząd
          Kazimierza Marcinkiewicza chce uprościć te procedury, żeby dostosować się do
          minimum wymagań Unii. Po to, by usprawnić dostęp do pieniędzy unijnych.
          Spodziewam się, że to przyniesie efekty w przyszłym roku." - prof. Wojciech
          Roszkowski

• Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 09.12.05, 19:08
        Hey nicelus,
        Szkoda bardzo duza...
        Projekt Knecia tak jak poprzednie jego "male komputerowe rewolucje" wGorzowie
        jest niezbednym w procesie doganiania swiata w zakresie informastyki.
        Tego nie moze nikt kwestionowac.
        Raz wdrozona na proponowanym terenie "Platforma Cyfrowa" bardzo szybko
        rozroslaby sie na teren calego wojewodztwa a internetowe polaczenia uczynilyby
        ja "Platforma krajowa" bardzo szybko...
        Knec ma racje.
        Facet z pewnoscia jak ten system dziala w krajach nieco "mniej od Polski
        rozwinietych"..
        Internet jest podstawowym narzedziem pracy nowoczesnej administracji.
        Daje dostep do urzedow bez koniecznosci osobistego ich odwiedzania. Pozwala na
        tworzenie bankow informacji latwo i szybko dostepnych.
        Przyjacielu dam ci pare przykladow. Osobiscie w moim banku bylem raz w
        ostatnich szesciu latach - kilka miesiecy temu musialem zlozyc podpis kupujac
        dom. Cale moje bankowanie robie przez komputer. Przelewam pieniadze, place
        rachunki itp, itd.
        Praktycznie nie ma sprawy w tutejszy Magistracie (City Hall)ktorej nie moge
        zalatwic przez komputer.
        Kazdy potrzebny druk moge sciagnac i wyslac. Na kazde pytanie 24 na dobe bedzie
        odpowiedz itp, itd. Sama praca i wspolpraca urzedow ogromnie ulatwiona.
        Podam ci przyklad jak to dziala:
        Jechalem do Winipeg (1600 km) ..Bedac "spoznionym" przyspieszylem troszke za
        bardzo i niedaleko za miastem dostalem mandat..
        Jechalem dalej.. Po drodze zatrzymalem sie na noc w hotelu..Na drugi dzien juz
        w Manitobie (okolo 500 km od Winnipeg znowy problem - policja zlapala mnie na
        radarze...
        Policjant, jak zawsze, wzial moje dokumenty, poszedl do radiowozu...i wrocil po
        chwili z niezbyt zadowolona mina..:"W ciagu ostatnich dwunastu godzin dostajesz
        drugi mandat za przekroczenie predkosci.. Jesli zrobisz to raz jeszcze w
        przeciagu nastepnych 24 zostaniesz aresztowany za niebezpieczna jazde..."
        Dodatkowo, moje ubezpieczenie jest zle.. Tlumaczylem, ze mam druk w domu,..Po
        prostu zapomnialem zmienic na nowe...
        W przeciagu 10 minut sprawdzil!!
        Zgadzalo sie.
        Moje ubezpieczenie jest Okay, nie mam jedynie nowego dokumentu...
        Widzisz... Kanada to ogromny kraj..
        Kazda z prowincji jest pare razy wieksza od Polski..
        W kazdej prowincji inny rzad ine prawa..
        Ale system cyfrowy polaczony z telefonia satelitarna potrafi przesylac i
        sprawdzac informacje nawet pomiedzy policjantem w srodku prerii Manitoby i
        Edmonton w Albercie...
        24 na dobe 7 dni w tygodniu...
        Fantastyczne!!!
        To jest 21 wiek i Knec ciagnie Gorzow w tym kierunku
        Pozdrawiam
        PS. Problemem jest jak on ciagnie...
        • Gość: nicelus Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.05, 16:55
          to o czym piszesz jest w polsce wprowadzane, również za unijne pieniądze. prasa
          o tym donosi i to nie tylko w przypadku afer, czy skandali. jest to wprowadzane
          w polsce i nie widzę powodu aby w gorzowie miało być wprowadzane coś innego niż
          w reszcie kraju. nawet jeśli założymy, że gorzów to "prowincja, inny rząd, inne
          prawa".

• Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 13.12.05, 16:25
            Hey nicelus,
            Projekt "Platforma Cyfrowa" jest swietnym projektem.. Nieudolne sa jedynie
            proby jego realizacji.
            Jak zawsze w systemach komputerowych, najslabszym ogniwem jest czlowiek
            POzdrawiam
            • Gość: nicelus Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 17:34
              masz kogoś konkretnego na myśli?
              • Gość: nicelus Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 18:10
                jędrzejczaka czy bocheńskiego?
              • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 13.12.05, 22:04
                Hey nicelus,
                Stwierdzenie raczej "ogolne" lecz w kwestii "Platformy cyfrowej" to chyba
                najglosniejsza osoba - Knec...
                Wciskanie komus na sile "w gardlo" nawet najlepszych smakolykow nigdy na
                zdrowie nie wychodzilo...
                Brak umiejetnosci "sprzedania" swietnej inicjatywy jest oczywisty...
                Pozdrawiam
                PS./ Jak juz wielokrotnie zaznaczalem: Knec do dobry biurokrata, lecz zalosny
                polityk..Jesli bledu nie popelnil to znaczy ze nic nie zrobil..
                Powinien swe pomysly dac komus innemu do realizacji...
                • Gość: nicelus Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 23:36
                  rozumiem. przy tych dziesięciu odrzuconych projektach zawiniła ekipa
                  jędrzejczaka. bocheńskiego ludzie są o.k.

• Gość: Bernard Kto to jest ten...Bechenski? IP: *.ed.shawcable.net 13.12.05, 23:59
                    Hey nicelus,
                    Jedrzejczaka paczka jest dobra..

Knec jest swietnym biurokrata...Nie powinien jednak wchodzic na tereny ktorych
                    nie zna..
                    Od tego sa eksperci..
                    A poza tym...Kto to jest ten.....Bochenski...
                    Pozdrawiam
                    • Gość: nicelus Re: Kto to jest ten...Bechenski? IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.05, 13:03
                      bocheński jest taki sam jak jędrzejczak, tylko trochę większy.
                      • Gość: Bernard Re: Kto to jest ten...Bechenski? IP: *.ed.shawcable.net 14.12.05, 15:46
                        Hey nicelus,
                        Jak wiekszy to jesc wiecej bedzie...
                        Niech Tadziu juz zostanie...
                        :) :)
                        Pozdrawiam
                        • Gość: nicelus jak większy, to i wypić więcej może. IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.05, 07:34
                          obaj zostaną...

ale tyko do wyborów!

• Gość: Bernard Jedrzejczak nie ma oponentow... IP: *.ed.shawcable.net 15.12.05, 07:56
                            Hey nicelus,
                            Zauwaz, iz przebakuje sie juz o nadchadzacych wyborach (nie mowie tu o forum, a
                            politycznym swiatku gorzowskim)lecz nie widac niokogo kto by powaznie
                            probowal "wyzwac" Jedrzejczaka do walki o prezydenture...
                            A czas najwyzszy...
                            Scenariusz nadchodzacej kampampanii wyborczej bedzie identyczny jak poprzednie:
                            Opozycja powyciaga stare plakaty opluwajace Tadeusza, rozpocznie kampanie
                            straszenia i nie przedstawiajac zadnej rozsadnej alternatywy przegra jak Stal
                            walke o ekstra lige...
                            Gorzow to polityczna piaskownica...
                            Kupa gowniarzy udajacych zuzlowcow na zardzewialych rowerkach...
                            Gorzow pozostanie z Jedrzejczakiem bowiem nie ma nikogo komu mozna by jak jemu
                            zaufac...
                            Jak juz wielokrotnie zwracalem uwage: Opozycja pomaga Jedrzejczakowi pozostawac
                            na fortelu...
                            Pozdrawiam
                            PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
                            • Gość: nicelus Re: Jedrzejczak nie ma oponentow... IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.05, 04:48
                              do wyborów jeszcze daleko. rzeczywiście "przebąkuje się", ale o wyborach o
                              wcześniejszych. jednak nie wiadomo, czy będą wcześniej. jak będzie wiadomo
                              kiedy będą wybory, to kandydaci się znajdą.

> Opozycja pomaga Jedrzejczakowi pozostawac na fortelu... <

> Jedrzejczak nie ma oponentow... <

słusznie. nikt nie pomoże.

• Gość: niclus Re: Jedrzejczak nie ma oponentow... IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.05, 12:04
                                jędrzejczak tak jak bocheński. nie da się od stołka odkleić przed końcem
                                kadencji. nikt, ani nik tu nic nie pomoże.

www.radiormg.pl/php/news.php?id=2261
            • Gość: . Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.05, 21:00
              Pomysł Platformy Cyfrowej - jest dobrym pomysłem, po warunkiem że jego
              realizacja objeła by conajmniej całe Lubuskie a nie tylko powiatów Starostwa
              Gorzowskiego i miasta Gorzowa. To toszkę za mało. Pan Knieć nie pomyślał o
              pozostałych gminach, miastach powiatach z Północy i Południa. A tak dalej
              dyskutując to opinia publiczna nic nie wie o innym projekcie złożonym do ZPORR
              który nie została odrzucony, a moim zdaniem o wiele ciekawszym w swoim temacie.
              Oczywiście Knieć i jego przełożony Jedrzejczak nic nie mówią. Tak szybko jest to
              projekt budowy miejskiej i regionalnej sieci komputerowej GORMAN, wiem od autora
              projektu że udział w projekcie biorą PWSZ, AWF, Komenda Wojewódzka Policji,
              Urzad Wojewódzki oraz inne jednostki samorządowe. Z posiadanych informacji ma
              powstac w miescie Gorzowie siec MAN - GORMAN, ma ona połączyć sie z siecią z
              Zielonej Góry - ZIELMAN, z obu sieci ma powstać regionalna siec LUBRAN swoim
              zasięgiem obejmująca cały region lubuski PÓŁNOC i POŁUDNIE. Cała budowana
              infrastruktura ma połączyć wszystkie instytucje szkolne, naukowe, samorządowe,
              służby państwowe oraz cywilne. I tak dalej to na taką sieć powinno dopiero
              nałożyc się usługi w postaci platformy cyfrowej. W tej chwili to Knieć i jego
              PAN chcieli zbudować most ( taki sam jak w Płocu ) do którego nie dobudowali
              drog dojazdowych. A tak na koniec to Czerwoni po 10-latach posuchy na koniec
              swoich rządów wzieli się do zamydlania ludziom oczu ( .. na jak to przecież
              zaczeliśmy - ale nie skończycie ).
              ..
      • Gość: zawiedziony Może warto opublikować cały projekt w internecie ? IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.05, 23:29
        Myslę ze warto upublicznić cały projekt oraz korespondencje na linii miasto-
        urząd marszałkowski co pozwoli kazdemu z nas zorięntować się w sprawie! Może
        na www.gorzow.pl/platforma !
    • Gość: Bernard Re: Marszałek odrzucił gorzowski projekt platform IP: *.ed.shawcable.net 09.12.05, 22:22
      Hey karolek.
      Jesli prawo jest zle to nalezy walczyc o jego zmiane...
      Do tego czasu jednak prawo jest prawo..
      Pozdrawiam
    • Gość: Iga Re: A co z rozbudową Biblioteki wojewódzkiej !! IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.05, 12:28
      Budowa miała ruszyć pod koniec Listopada,
      może marszałek zapomniał ,że obiecał
      pieniądze na biblioteke.
      • Gość: nicelus Re: A co z rozbudową Biblioteki wojewódzkiej !! IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.05, 11:38
        marszałek ma teraz ważniejsze sprawy - czas marszałka powoli dobiega końca.

www.radio.zachod.pl/php/news.php?id=13833
      • Gość: zg Re: A co z rozbudową Biblioteki wojewódzkiej !! IP: *.ztpnet.pl 14.12.05, 18:28
        Przeciez budowa ruszyla!!!

Kazio nawet byl

PZDR
        • Gość: karolek lat 9i pół Re: A co z rozbudową Biblioteki wojewódzkiej !! IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.05, 20:22
          gdzies byl durniu jak cie nie bylo?
          przepustki w Ciborzu wstrzymali i w kaftan odziali?
          buhahhahahahhahaha

pzdro
          • Gość: falubaz Rozbuduje by zatopić Centrum Edukacji Artyst. IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.05, 23:33
            marszałek nie lubi sukcesów Gorzowie. nawet szynobus z Kostrzyna jest za mały i
            przeładowany bo to połnoc. tak więc aby załatwić salę koncertową bo po co wsi
            takiej jak Gorzówek jakas sala koncertowa. Zielona ma filharmonie i starczy !
            gorzowianie by im sie we łbach by nie powywracało maja czytac ksiązki a nie
            chodzic na konerty !!!
          • Gość: Przylep Kochamy marszałka ! IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.05, 23:35
            wreszcie dowalił tym złodziejom Sądu Administracyjnego
          • Gość: RTV To zemsta z telewizję ! IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.05, 23:36
    • e_werty Bzdury... 20.12.05, 21:01
      "...Regionalna platforma cyfrowa miała służyć rozbudowie i ujednoliceniu sieci
      informatycznej między urzędami i instytucjami w gminach. Dzięki platformie
      możliwe byłoby załatwianie spraw drogą elektroniczną przez mieszkańca Witnicy w
      Gorzowie, albo mieszkańca Santoka np. w Kostrzynie. - Platforma służyłaby
      również do planowania i zarządzania w oświacie, ale przede wszystkim służyłaby
      mieszkańcom i ich kontaktom z urzędem..."

To kolejne maegalomańskie zapędy znudzonych wszechwładza urzędasów z Gorzowa...
      Wymyłili "Platformę Cyfrowa" - na kiego grzyba to komu? Oprócz kilku dupków...
      Aby możliwe były takie - jak opisuja - działanie potrzebna jest ogólnopolska
      sieć informatyczna (cyfrowa czy chu/jow - nie wazne) A nawet podpięcie jej do
      UE... a nie jakieś megalomańskie regionalne "sieci" czy tez Platformy...
      Wydawanie pieniędzy bez sensu - nawet jeżeli do dofinansowuje Unia - jednak
      miasto musi mieć swój wklad... A ma sporo innych wazniejszych bytowo dla
      mieszkańców wydatków.

Dajcie sobie spokój z ta "protezą" - za 5 lat i tak wejdzie ogolnoeuropejska
      standaryzacja wszelkich tego typu usług... pieniądze wydane dla fanaberii
      aktualnych kacyków...

P.S

mam wrażenie że już pisałem na ten temat... ale chyba Marepupe wykasował - nie
      zgadza sie z jego pogladami... zobaczymy czy znowu wyrzuci...?
      • Gość: Bernard Swietny projekt IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 21:11
        Hey werty,
        Oczywiscie jak zawsze atakujesz kazda inicjatywe Magistratu.
        Powstanie Palatformy Cyfrowej rzeczywiscie byloby ogromnym krokiem w kierunku
        podciagania do 21 wieku...
        Nie rozumiesz w ogole o co chodzi.
        Do szkoly i przestan sie osmieszac.
        Mam nadzieje ze Knec przestanie bawic sie w "obrazone dziecko" (to jego wersja
        bycia politykiem) i doprowadzi projekt do realizacji.
        Pozdrawiam
      • marek_p W temacie kontroli NIK-u... 20.12.05, 22:59
        Spóźniłem się z interwencją. Kontrola już od jakiegoś czasu trwa.
        Odpowiedziano mi, że uwagi z ostatnich publikacji prasowych mogą
        mieć wpływ na wnioski pokontrolne.

Tylko tyle (kontrola jest już praktycznie zakończona).

Wniosek - urzędnicy z gorzowskiego magistratu powinni pójść z tym wcześniej
        do Gazety.
        Problem jak widać nie ma szans sam się rozwiązać, a opinia publiczna została
        powiadomiona za późno.
        Najlepiej by było, żeby NIK poszedł tam w wyniku interwencji opinii publicznej,
        a nie zgodnie z zaplanowanym grafikiem. Wtedy by mogli zwrócić szczególną uwagę
        na konkretne problemy (konkretne "uwalone" projekty).

Pozdrawiam
        marek_p
        • Gość: Zibi Eksperci oceniajacy PLATFORMĘ IP: *.gorzow.mm.pl 01.01.06, 02:57

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=33086624&a=33168622
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=33086624&a=33201210
          > Na podstawie tych informacji można dojść do nazwisk:

> -dyrektor Centrum Komputerowego Uniw. Zielon. (ZG)
          > to Janusz Baronowski pozycja 31 w pliku eksperci-3

> - człowiek z Komendy Wojew. Policji Gorzów (G)
          > to kom. Marek Sitko pozycja 32 w pliku eksperci-3

> - nauczyciel akadem. Wyz. Inform. Szkoły Zawodowej (G)
          > to Zdzisław Szulżycki pozycja 33 w pliku eksperci-3

> - prof UZ - dyrektor Instyt. Informatyki i Elektroniki UZ (ZG)
          > to Marian Adamski pozycja 21 w pliku eksperci-1

> - czlowiek z orodka Doskonalenia Nauczycieli (ZG)
          > to Andrzej Radziszewskipozycja 22 w pliku eksperci-1

> - inz. elektronik - inspektor wojewódzki - Wydz. Rozw. Reg.
          > to Andrzej Radziszewski pozycja 20 w pliku eksperci-2

Reasumując oceniali:
          Andrzej Radziszewski
          Andrzej Radziszewski
          Zdzisław Szulżycki

Zapytajmy ich dlaczego uwalili platforme cyfrową a przepuścili takie projekty
          jak:
          www.zporr.lubuskie.pl/e-cms/ob.php/pe-VI.pdf?id=118
          Może szpital dla psychicznie i nerwowo chorych w Cibiorzu za cene 7 milionów
          zł. to przyszłość rozwoju lubuskiej informatyki

dajmy spokój Kneciowi POMIMO ŻE TO TYLKO SEKRETARZ ( sekretarze w innych
          gminach siedzą cichuteńko np. Zielona Góra) facet bardzo sie stara ale
          zapomniał lub wierzy nadal w uczciwą i bezukładową POLSKĘ - to rasowy przypadek
          PiS-owca a on z SLD , to już naprawdę koniec swiata !!!!
          • Gość: Zibi Re: Sprostowanie - eksperci oceniajacy PLATFORMĘ IP: *.gorzow.mm.pl 01.01.06, 03:02
            nauczyciel akadem. Wyz. Inform. Szkoły Zawodowej i Zespołu Szkół El;ektrycznych
            na Czereśniowej w Gorzowie Wlkp. (G)
            > to Zdzisław Szulżycki pozycja 33 w pliku eksperci-3
            >
            > - czlowiek z orodka Doskonalenia Nauczycieli (ZG)
            > to Halina Adaszyńska pozycja 22 w pliku eksperci-1
            >
            > - inz. elektronik - inspektor wojewódzki - Wydz. Rozw. Reg.
            > to Andrzej Radziszewski pozycja 20 w pliku eksperci-2

Może jakaś perswazja na ekspertów ze strony PWSZ Gorzów - składali GOMAN ?
            • Gość: gadu Re: Sprostowanie - eksperci oceniajacy PLATFORMĘ IP: *.gorzow.mm.pl 01.01.06, 03:04
              Dlaczego w panelu nie pracowali panowie Baranowski i Sitko ? - bo
              uczestniczyli w pisaniu projektu GOMAN !!!! He, he, he... !!!!!
              • Gość: saydi Re: Sprostowanie - eksperci oceniajacy PLATFORMĘ IP: *.gorzow.mm.pl 01.01.06, 03:05
                Kłamiesz bo jezeli to prawda to sprawa nadaje sie do PROKURATORA
                • Gość: FAXE Podobno jeszcze kilku oceniających jest umoczonych IP: *.gorzow.mm.pl 01.01.06, 03:09
                  Podobno jeszce kilka osób bezpośrednio lub posrednio uczestniczyło w pisanoiu
                  projektów aby je naste pnie oceniać ! Matko Boża to już dramat !!!!!!!! A gdzie
                  PiS na które głosowałem ?????? Panowie czy pozolicie abu takie prymitywne
                  numery odchodziły w departamencie Lubuskiego urzedu marszałkowskiego
                  • Gość: Bernard Re: Podobno jeszcze kilku oceniających jest umocz IP: *.ed.shawcable.net 01.01.06, 03:16
                    Panowie, proponuje zachowac spokoj i pojzec na fakty..
                    Wy placzecie ze to nie prawdziwi ekspeci poniewaz nie mysla jak wy...
                    A ja wam pacany mowie ze wlasnie dlatego ze nie mysla jak wy rozpoznac w nich
                    mozna ekspertow...
                    Ale jaja...
                    Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka