landy 01.01.06, 19:03 kneciowi sie dowcip wyostrzyl wogole powinien powiedziec agata nie PIJA bo slucha radia m..... to kazdy by zrozumial caly ten artykul wyglada jak napisany po rozpiciu pol litra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arroso Re: Sylwester bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 20:49 Z szumnych zapowiedzi radiowych i prasowych o wspaniałej imprezie, znowu wyszla kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Re: Sylwester bez prądu IP: *.gorzow.mm.pl 01.01.06, 22:03 Jaka władza taka impreza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 06:20 Hey Ragnar, Nie przesadzaj... "Korki moga wyleciec" zawsze i wszedzie.. Najprawdopodobniej dodatkowe oswietlenie itp przeciazylo linie.. Cokolwiek to bylo...zaden problem, beda ludzie mieli co wspominac.. Ja zauwazylem cos innego. Ja zauwazylem Knecia.I szkoda.... Moja opinia na temat zdolnosci "polityczno-dyplomatycznych" tego faceta nigdy nie byla dobra, a sylwestrowa impreza jedynie przekonala mnie ze ..sie nie myle.. Co robi "towarzyszace" Kneciowi 6 letnie dziecko o polnocy na party dla doroslych???!!! Skad temu politycznemu amatorowi przyszlo do glowy dowcipkowac na temat picia alkoholu o polnocy z 6 letnia dziewczynka na party dla doroslych ???!!! Skad na rany wszystkich cierpientnikow przyszedl mu do glowy pomysl dowcipkowania z szecioletnia dziewczynka na temat picia alkoholu o polnocy na party dla dorosluch uzywajac jako "akcentu" Radia Maryja ????? W pale sie nie miesci... Poslal Jedrzejczak Knecia by zyczenia zlozyl..a ten co??? Plaskie, glupie i szkodliwe...nawet nie biorac pod uwage tego ze przeciwnicy Magistratu a przede wszystkim Jedrzejczaka moga to uzyc... A jak moga to na pewno uzyja!!! Ten pacan nie wie ze w polityce dzieci publicznie sie caluje w samo poludnie przed kamerami a wszelkie medzia , zwlaszcza religijne, zawsze sie chwali... Ngdy, przenigdy nie uzywa sie o polnocy na pijanskim party. Ktos zadal w tym artykule pytanie : "O co mu chodzi?" Odpowiedzi od Knecia sie nie spodziewam. I dobrze. Byloby na pewno rownie niemadre. Pozdrawiam PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
andy54 Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! 02.01.06, 11:48 A ja myślę że redaktorkowi /nie redaktorowi/ głównie zależało na zdyskredytowaniu jak samej imprezy, tak i organizatorów.Byłem pod Słowianką od godz.23.00 do 0.30 i uważam iż tragedia żadna się nie stała z powodu awarii sieci energetycznej.Jestem daleki od sympatii do jakiejkolwiek opcjii politycznej i sugerowanie że wypowiedź sekretarza miasta Pana Ryszarda Knecia miała podtekst polityczny jest totalną bzdurą stworzoną na użytek czytelników Gazety Wyborczej i samego autora artykułu.Był to oczywisty żart na jaki pozwolił sobie sekretarz miasta w noc Sylwestrową. Przynajmniej było to oczywiste dla większości zgromadzonych pod Słowianką.Może do tej grupy nie zaliczał sie ten wybitny mistrz pióra.A poza tym uważam że jego artykuł jest dość zjadliwy i nie oddający rzeczywistości. Nie pierwszy zresztą raz Gazeta Wyborcza tak jak to czyni regularnie Gazeta Lubuska, próbuję wskazać same negatywne strony Gorzowa i gorzowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 11:53 Hey andy, Jesli chodzi o gorzowska prase to rzeczywiscie ostatnia rzecza ktorej mozna sie w niej doszukiwac jest obiektywizm. Sa naladowani politycznie jak swiecace akumulatorki. W mojej wypowiedzi skupilem sie na faktach: Knec. Dziecko. Dowcipy. Radio Maryja. Wszystko o polnocy. Nie podoba mi sie nizaleznie od tego kto by to zrobil... POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 12:12 autor artykułu bardzo pozytywnie przedstawił gorzowian: "- O co mu chodzi? - przez tłum przemknął pomruk zdziwienia." natomiast ty nie: > Był to oczywisty żart na jaki pozwolił sobie sekretarz miasta w noc Sylwestrową. Przynajmniej było to oczywiste dla większości zgromadzonych pod Słowianką. < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niclus Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 11:53 Bernard napisał: > Jedrzejczak to dobry Prezydent. taki sam dobry, jak i jego ludzie. przecież knecia wysłał jędrzejczak i jędrzejczak odpowiada za knecia. weźmy na przykład, taki willy brandt. był bardzo dobrym kanclerzem niemiec i cieszył się dużym poparciem, a natychmiast ustąpił tylko i wyłącznie z powodu jednego członka swojego rządu. tak to jest w polityce, ... oczywiście jeżeli polityk ma honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 12:02 Hey nicelus, Nie mieszaj. Oczywiscie, ze jest posrednio odpowiedzialny. Stad moja uwaga. Lubie Prezydenta Jedrzejczaka i zlosci mnie gdy pacan ktory powinien jesli nie wspierac to przynajmniej nie szkodzic Prezydentowi, takie numery wywija... Nie ma jednak powodu by durny dowcip pana sekretarza byl powodem zmiany gabinetu. Pamietaj, ze sila Knecia w administracji lezy dokladnie w tym co robi swietnie i za co wlasciwie ma placone...: bycie Sekretarzem. Jego publiczne wystepy moga doprowadzic do szalu nawet zacietytego opozycjoniste.. Nikt takich numerow nie lubi. Gdzie klasa... Pozdrawiam PS. Czy ja napisalem "klasa" w temacie gorzowskiej polityki??? Zapedzilem sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 12:43 nie mieszaj. ja nie napisałem, że jędrzejczak z tego akurat powodu powinien ustąpić. napisałem, że jędrzejczak jest odpowiedzialny za ten incydent, tak jak willy brandt był odpowiedzialny za jednego z członków swojego rządu. co do reszty wypowiedzi, to się po raz pierwszy w pełni z tobą zgadzam. robisz postępy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay Nie porownujcie Brandta do lapowkarza... IP: 212.85.1.* 02.01.06, 13:52 Brandt zrezygnowal z kancelstwa,gdy Urzad Ochrony Konstytucji znalazl w jego sekretariacie DDR-owskiego szpiega Stasi/a nie czlonka rzadu/.Liczylem,ze lapowkarz przyjdzie sie pozegnac ze spoleczenstwem w Sylwestra,bo to jego ostatni taki wieczor jako prezydenta.Wyslal Knecia,a ten nie dosc,ze nie powinien przychodzic z 6-latka na impreze,to dal plame i o alkoholu i zatajajac nazwe stacji,co ma ryja.Na szczescie Knec poplynie razem z szefunciem.Miasto bedzie mialo wreszcie normalne wladze... ekretariacie DDR-owskiego szpiega ze Stasi. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Re: Nie porownujcie Brandta do lapowkarza... 02.01.06, 14:24 Cieszcie się. W Cze-wie aaby był lipny sylwester na placu miejskim przed ratuszem mnie wyłączyli prąd na całą noc. 2 dni wcześniej. Bez powiadomienia żadnego. A i tak u was Goya grała. A w Częstochowie jakaś nikomu nieznana kapela grająca covery :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Nie porownujcie Brandta do lapowkarza... IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 14:29 wcześniej był sekretarzem spd we frankfurcie nad menem. w urzędzie kanclerskim był osobistym referentem kanclerza. można się spierać czy miał do powiedzenia tyle co minister, czy tyle co wiceminister, czy mniej, ale do ekipy rządzącej można go zaliczyć. za pośrednictwem ministra Georga Lebera został w 1970 referentem w urzędzie kanclerskim i w 1972 awansował na osobistego referenta kanclerza. organizował wyjazdy i był chłopcem do wszystkiego. był w najbliższym otoczeniu kanclerza. 6 maja 1974 kanclerz ustąpił: www.dhm.de/lemo/objekte/pict/NeueHerausforderungen_schreibenRuecktrittBrandt/index.html a szpieg za swoje szpiegowskie osiągnięcie dostał tytuł doktora honorowego: www.dhm.de/lemo/objekte/pict/NeueHerausforderungen_urkundeGuillaume/index.html tak to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 19:01 Hey nicelus, Nie popadaj w przedwczwsna i nieuzasadniona radosc. Ja krytykuje kazdego kogo zachowanie czy dzialalnosc uwazam za szkodliwe... Jedrzejczak ze swoja paczka jest ciagle dla mnie najlepsza druzyna do prowadzenia miasta. Pozdrawiam PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent PSS. Mozna kogos szanowac i...krytykowac Odpowiedz Link Zgłoś
miks_erka Fiut zlamany... 02.01.06, 20:43 *Jedrzejczak ze swoja paczka jest ciagle dla mnie najlepsza druzyna * Najbardziej mnie wkurw-wia tego typu retoryka - sportowo-kumplowska!!! Przeciez Jedrzejczak nie jest naszym "kumplem" ani "zawodnikiem" drużyny - ktora jak przegra to najwyzej spadnie do niższej ligii - i tyle. To jest Prezydent miasta - i decyduje o moich zywotnich interesach, a tu jakis debil z zza Oceanu gloryfikuje zlodzieja i nieudacznika, pijaka i kombinatora. Weź ty go razem z jego "paczka" w ta swoja (zawłaszczoną) tundre - razem chlejcie i opowiadjacie sobie jak to za komuny "waliliscie w rogi" tych głupich roboli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Fiut zlamany... IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 01:00 Hey miks-erka, Jedrzejczak to madry, odpowiedzialny, utalentowany polityk ktory z miasteczka Gorzow zrobil miasto Gorzow... Trzesie cie ze Tadek wraz ze swoja paczka pomaga miastu odnosic sukcesy. Wnerwia cie ze Gorzowianie glosuja na niego kiedy tylko maja okazje... Stad zamiast dyskusji na temat alternatywnych kandydatow i ich ewentualnych programow wyzywasz go jak glupia od roznych... Brzydka dziewczynka. Hey! Jest 2006. Zauwazylas???? Juz od lat takich bredni nikt nie kupuje w Gorzowie. Zmien plyte . Ta juz stara i podrapana. Radze sie uspokoic i zaczac liczyc wszystkie piekne rzeczy jakie spotkaja miasto podczas jego nastepnej kadencji... Bo nastepna kadencje bedzie Prezydentem... To oczywiste. Dla ciebie tez...Dlatego sie tak wsciekasz... Czy zyczylem ci szczesliwego Nowego Roku? Nie? No to zycze... Pozdrawiam tez. PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Fiut zlamany... IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.06, 13:16 Bernard napisał: > Wnerwia cie ze Gorzowianie glosuja na niego kiedy tylko maja okazje... mieli okazje podczas referendum. żeby na niego zagłosować przyszło tylko ok. 2% z uprawnionych. > Juz od lat takich bredni nikt nie kupuje w Gorzowie. > Zmien plyte . > Ta juz stara i podrapana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Fiut zlamany... IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 21:00 Hey nicelus, Jestes jak alkoholik zaprzeczajacy swemu pijanstwu... Na referendum przyszlo jedynie 2% poniewaz Jedrzejczak i SLD wlasnie prosili wyborcow by w referendum nie glosowac... NIE POSZLI!!! Zdumiewajaca lojalnosc Gorzowian do Prezydenta. Kazego opozycjoniste szlag musi trafic. I jak widze opo tobie...trafia POzdrawiam i lekow na uspokojenie zycze PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:29 >Poslal Jedrzejczak Knecia by zyczenia zlozyl... (...) >PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent W tym wypadku znakomity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 01:27 Hey Danny, Nie ma nic wspolnego i kazdy o tym wie.. Ty zreszta tez.... Twarzyczke trzeba jednak zachowac.. Wiec plujesz.. Okay... mnie tam wszystko jedno.. Pluj... I tak kiedy przyjdze do wyborow to na Tadeusza glos oddasz... Pozdrawiam bo juz taki jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:22 Nie pluję, ale ponieważ prenumerujesz internetowe wydanie Gazety Lubuskiej, to z pewnością czytałeś list Guzendy. Większość rzeczy, włącznie z terenami na Zawarciu, opiniuje jednoosobowe kolegium prezydenckie w osobie prezydenta, czyli Jędrzejczak miał ostateczny wpływ na wszystko, a jeśli podpisuje tak ważne rzeczy bez zapoznawania się z nimi, to źle o nim świadczy. Poza tym mógłby jednak nawet na te 5 minut przyjechać na Słowiankę i złożyć życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 21:10 Hey Danny, Dlaczego Prezydent nie byl tam lub gdzie indziej nie wiem.. Tez wolalbym by sie gdzies pojawil... Mial na pewno swoje powody Mam nadzieje, ze "doradcy" SLD nie "chowaja" go przed atakami... Jedrzejczak to popularny prezydent wbrew temu co oszolomy na tym forum chca pisac... Zastanawiajace jest jednak to, ze marudza z powodu braku Jedrzejczaka glownie ci ktorzy otwarcie go nie lubia... Zlosci ich fakt ze nie mogli sie "wyzyc"??? Moze ktos w magistracie jednak ma racje... Gorzow to polityczna dzungla...Trzeba byc ostroznym. Na temat zawarcia powtarzal sie nie bede. Zbyt zaprogramowany jestes... Pozdrawiam wiosenie ( u mnie +2C i slonce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:16 >Na temat zawarcia powtarzal sie nie bede. >Zbyt zaprogramowany jestes... Nie wiem na czym miałoby polegać moje zaprogramowanie. Wina jest po obu stronach. Kupcy nie płacili kasy za dzierżawę i miasto słusznie im wypowiedziało umowę, natomiast za wcześnie, czyli zanim zapadły ostateczne wyroki, ogłosiło przetarg na te tereny. Ponieważ Jędrzejczak musi dopiąć budżet, a Amerykanie tak do końca się nie wycofali, to dopiero teraz (wyroku jszcze nie ma) prezydent idzie na ustępstwa i proponuje kupcom jakieś sensowne rozwiązanie, mimo że jest pewny (Guzenda także) wyroku sądu. Tu właśnie leżał błąd, najpierw powinno się polubownie załatwić sprawę z kupcami i przygotować czysty teren, a nie dopiero po porażce. Mimo wielu zalet prezydenta gubi jego pycha (nizłożenie życzeń noworocznych na organizowanej PRZEZ SIEBIE imprezie to pikuś), niedawno co odpowiadał mieszkańcom Zawarcia, że żadnej kładki przez Wartę im nie zrobi, a w końcu i tak uległ, tyle że napsuł nerwów. Tak nie powinien czynić rozważny ojciec miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
zamiarek05 Molestowanie... 02.01.06, 16:32 >Jest ze mną Agata. Ma sześć lat i symbolizuje 2006 rok. Czy mogę jej dać >szampana? Agata, ty pijesz? Co na to Towzrzystwo Przyjaciół Dzieci? Facet oficjanie dziecku popnuje alkohol!!! Nawet żaretem - jest to prpozycja... a jako taka jest ścigana z urzędu.... Gdzie prokuratura? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Molestowanie... 02.01.06, 16:39 "...Gdzie prokuratura? " Na Matejki... chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście jacyś 02.01.06, 17:07 zboczeńcy, przy których normalni sodomici są zwykłymi heteroseksualistami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott1 Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.06, 17:11 Kazdy, kto w zyciu chce zaistniec i ma jakies ambicje popelnia bledy. Sa to bledy niewiele znaczace dla rozwoju miasta. Na forum jest tylko jeden nieomylny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 19:04 Hey scott, Nic na to nie poradze... Pozdrawiam PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:18 A dlaczego to ,tadeo wysłał Knecia do złozenia w imieniu prezydenta, życzeń Gorzowianom? Czyżby sam nie był w stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:37 a zboczeniec normalnie soda myty nie moze być hetero? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott1 Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.06, 17:44 ????? To Twoj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Molestowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:33 > Na Matejki... chyba? Moniuszki, przecież w ubiegłym (2005) roku gazety rozpisywały się o wielkim remoncie willi na Moniuszki Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Molestowanie... 02.01.06, 20:35 "...Moniuszki..." O.K. - nie bywam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Molestowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:35 przeciez to skandal, Gorzow ma takich politykow na jakich zasluzyl:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxy Ludzie skąd tyle nienawiści ????? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.01.06, 16:39 Byłem przed slowianką, totalna bryndza, brak swiatła od 2 godzin i północ sie zbliża. Wychodzi facet w noc gdy nikt nie spi chyba ze pijani. Z dzickiem był to dobrze - bo to prorodzinne i w miejsce sztywnej gatki żarzartował ! Prawde mówiąc miał odwagę wychodząc bo tłum wczesniej walił sniegiem w komferansjera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forte Re: Ludzie skąd tyle nienawiści ????? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.01.06, 16:43 Jak to skąd to nienawiść programowa ! Platform Obywatelska ratuj Polskę przed talibanem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Ludzie skąd tyle nienawiści ????? IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 21:02 Hey forte, Polska centralna na jakis czas zajeta... Jedrzejczak na szczescie jest w powiatowej. Pozdrawiam PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
anbxl Re: Ludzie skąd tyle nienawiści ????? 03.01.06, 23:25 Witam w 2006 roku.Ja zrobilam sobie przerwe w balowaniu i za 10 0.00 wraz z dziecmi ktorym wczesniej obiecalismy stawilismy sie przed Slowianka i jak Bernard pisze wszedzie moga wywalic korki,ale atmosfera,prowadzenie i pan Knec to jeden wielki niewypal.I chyba dlatego w porownaniu z poprzednim rokiem (scena pomyslowo zrobiona,dg,zegar)to jedna wielka klapa i improwizacja nie godna Gorzowa tylko jakiejs zapyzialej wiochy i dlatego chyba juz nie dam namowic sie na sylwestra w GW choc zabawa na ktorej bylam oki.Nt moich przemyslen gorzowskich w innym temacie,bo wlasnie niedawno wrocilam,a droga byla bbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jona Odpowiedz Link Zgłoś