Dodaj do ulubionych

Sylwester bez prądu

01.01.06, 19:03
kneciowi sie dowcip wyostrzyl
wogole powinien powiedziec
agata nie PIJA bo slucha radia m.....
to kazdy by zrozumial
caly ten artykul wyglada
jak napisany po rozpiciu pol litra
Obserwuj wątek
    • landy Re: Sylwester bez prądu 01.01.06, 19:08

• Gość: arroso Re: Sylwester bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 20:49
        Z szumnych zapowiedzi radiowych i prasowych o wspaniałej imprezie, znowu wyszla
        kicha.
        • Gość: Ragnar Re: Sylwester bez prądu IP: *.gorzow.mm.pl 01.01.06, 22:03
          Jaka władza taka impreza!!!!
          • Gość: Bernard Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 06:20
            Hey Ragnar,
            Nie przesadzaj...
            "Korki moga wyleciec" zawsze i wszedzie.. Najprawdopodobniej dodatkowe
            oswietlenie itp przeciazylo linie..
            Cokolwiek to bylo...zaden problem, beda ludzie mieli co wspominac..
            Ja zauwazylem cos innego.
            Ja zauwazylem Knecia.I szkoda....
            Moja opinia na temat zdolnosci "polityczno-dyplomatycznych" tego faceta nigdy
            nie byla dobra, a sylwestrowa impreza jedynie przekonala mnie ze ..sie nie
            myle..
            Co robi "towarzyszace" Kneciowi 6 letnie dziecko o polnocy na party dla
            doroslych???!!!
            Skad temu politycznemu amatorowi przyszlo do glowy dowcipkowac na temat picia
            alkoholu o polnocy z 6 letnia dziewczynka na party dla doroslych ???!!!

Skad na rany wszystkich cierpientnikow przyszedl mu do glowy pomysl
            dowcipkowania z szecioletnia dziewczynka na temat picia alkoholu o polnocy na
            party dla dorosluch uzywajac jako "akcentu" Radia Maryja ?????
            W pale sie nie miesci...
            Poslal Jedrzejczak Knecia by zyczenia zlozyl..a ten co???
            Plaskie, glupie i szkodliwe...nawet nie biorac pod uwage tego ze przeciwnicy
            Magistratu a przede wszystkim Jedrzejczaka moga to uzyc...
            A jak moga to na pewno uzyja!!!
            Ten pacan nie wie ze w polityce dzieci publicznie sie caluje w samo poludnie
            przed kamerami a wszelkie medzia , zwlaszcza religijne, zawsze sie chwali...
            Ngdy, przenigdy nie uzywa sie o polnocy na pijanskim party.
            Ktos zadal w tym artykule pytanie : "O co mu chodzi?"
            Odpowiedzi od Knecia sie nie spodziewam. I dobrze.
            Byloby na pewno rownie niemadre.
            Pozdrawiam
            PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent

• andy54 Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! 02.01.06, 11:48
              A ja myślę że redaktorkowi /nie redaktorowi/ głównie zależało na
              zdyskredytowaniu jak samej imprezy, tak i organizatorów.Byłem pod Słowianką od
              godz.23.00 do 0.30 i uważam iż tragedia żadna się nie stała z powodu awarii
              sieci energetycznej.Jestem daleki od sympatii do jakiejkolwiek opcjii
              politycznej i sugerowanie że wypowiedź sekretarza miasta Pana Ryszarda Knecia
              miała podtekst polityczny jest totalną bzdurą stworzoną na użytek czytelników
              Gazety Wyborczej i samego autora artykułu.Był to oczywisty żart na jaki
              pozwolił sobie sekretarz miasta w noc Sylwestrową. Przynajmniej było to
              oczywiste dla większości zgromadzonych pod Słowianką.Może do tej grupy nie
              zaliczał sie ten wybitny mistrz pióra.A poza tym uważam że jego artykuł jest
              dość zjadliwy i nie oddający rzeczywistości. Nie pierwszy zresztą raz Gazeta
              Wyborcza tak jak to czyni regularnie Gazeta Lubuska, próbuję wskazać same
              negatywne strony Gorzowa i gorzowian.
              • Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 11:53
                Hey andy,
                Jesli chodzi o gorzowska prase to rzeczywiscie ostatnia rzecza ktorej mozna sie
                w niej doszukiwac jest obiektywizm. Sa naladowani politycznie jak swiecace
                akumulatorki.
                W mojej wypowiedzi skupilem sie na faktach: Knec. Dziecko. Dowcipy. Radio
                Maryja. Wszystko o polnocy.
                Nie podoba mi sie nizaleznie od tego kto by to zrobil...
                POzdrawiam
              • Gość: nicelus Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 12:12
                autor artykułu bardzo pozytywnie przedstawił gorzowian:

"- O co mu chodzi? - przez tłum przemknął pomruk zdziwienia."

natomiast ty nie:

> Był to oczywisty żart na jaki pozwolił sobie sekretarz miasta w noc
                Sylwestrową. Przynajmniej było to oczywiste dla większości zgromadzonych pod
                Słowianką. <

• Gość: niclus Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 11:53
              Bernard napisał:

> Jedrzejczak to dobry Prezydent.

taki sam dobry, jak i jego ludzie. przecież knecia wysłał jędrzejczak i
              jędrzejczak odpowiada za knecia.

weźmy na przykład, taki willy brandt. był bardzo dobrym kanclerzem niemiec i
              cieszył się dużym poparciem, a natychmiast ustąpił tylko i wyłącznie z powodu
              jednego członka swojego rządu. tak to jest w polityce, ... oczywiście jeżeli
              polityk ma honor.
              • Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 12:02
                Hey nicelus,
                Nie mieszaj.
                Oczywiscie, ze jest posrednio odpowiedzialny.
                Stad moja uwaga.
                Lubie Prezydenta Jedrzejczaka i zlosci mnie gdy pacan ktory powinien jesli nie
                wspierac to przynajmniej nie szkodzic Prezydentowi, takie numery wywija...
                Nie ma jednak powodu by durny dowcip pana sekretarza byl powodem zmiany
                gabinetu.
                Pamietaj, ze sila Knecia w administracji lezy dokladnie w tym co robi swietnie
                i za co wlasciwie ma placone...: bycie Sekretarzem.
                Jego publiczne wystepy moga doprowadzic do szalu nawet zacietytego
                opozycjoniste..
                Nikt takich numerow nie lubi.
                Gdzie klasa...
                Pozdrawiam
                PS. Czy ja napisalem "klasa" w temacie gorzowskiej polityki???
                Zapedzilem sie...
                • Gość: nicelus Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 12:43
                  nie mieszaj. ja nie napisałem, że jędrzejczak z tego akurat powodu powinien
                  ustąpić.

napisałem, że jędrzejczak jest odpowiedzialny za ten incydent, tak jak willy
                  brandt był odpowiedzialny za jednego z członków swojego rządu.

co do reszty wypowiedzi, to się po raz pierwszy w pełni z tobą zgadzam. robisz
                  postępy.

• Gość: Enola Gay Nie porownujcie Brandta do lapowkarza... IP: 212.85.1.* 02.01.06, 13:52
                    Brandt zrezygnowal z kancelstwa,gdy Urzad Ochrony Konstytucji znalazl w jego
                    sekretariacie DDR-owskiego szpiega Stasi/a nie czlonka rzadu/.Liczylem,ze
                    lapowkarz przyjdzie sie pozegnac ze spoleczenstwem w Sylwestra,bo to jego
                    ostatni taki wieczor jako prezydenta.Wyslal Knecia,a ten nie dosc,ze nie
                    powinien przychodzic z 6-latka na impreze,to dal plame i o alkoholu i zatajajac
                    nazwe stacji,co ma ryja.Na szczescie Knec poplynie razem z szefunciem.Miasto
                    bedzie mialo wreszcie normalne wladze...

ekretariacie DDR-owskiego szpiega ze Stasi.
                    • malarz2 Re: Nie porownujcie Brandta do lapowkarza... 02.01.06, 14:24
                      Cieszcie się. W Cze-wie aaby był lipny sylwester na placu miejskim przed
                      ratuszem mnie wyłączyli prąd na całą noc. 2 dni wcześniej. Bez powiadomienia
                      żadnego. A i tak u was Goya grała. A w Częstochowie jakaś nikomu nieznana
                      kapela grająca covery :(.
                    • Gość: nicelus Re: Nie porownujcie Brandta do lapowkarza... IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 14:29
                      wcześniej był sekretarzem spd we frankfurcie nad menem. w urzędzie kanclerskim
                      był osobistym referentem kanclerza. można się spierać czy miał do powiedzenia
                      tyle co minister, czy tyle co wiceminister, czy mniej, ale do ekipy rządzącej
                      można go zaliczyć. za pośrednictwem ministra Georga Lebera został w 1970
                      referentem w urzędzie kanclerskim i w 1972 awansował na osobistego referenta
                      kanclerza. organizował wyjazdy i był chłopcem do wszystkiego. był w najbliższym
                      otoczeniu kanclerza.

6 maja 1974 kanclerz ustąpił:
                      www.dhm.de/lemo/objekte/pict/NeueHerausforderungen_schreibenRuecktrittBrandt/index.html

a szpieg za swoje szpiegowskie osiągnięcie dostał tytuł doktora honorowego:
                      www.dhm.de/lemo/objekte/pict/NeueHerausforderungen_urkundeGuillaume/index.html

tak to bywa.
                  • Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlp do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 19:01
                    Hey nicelus,
                    Nie popadaj w przedwczwsna i nieuzasadniona radosc.
                    Ja krytykuje kazdego kogo zachowanie czy dzialalnosc uwazam za szkodliwe...
                    Jedrzejczak ze swoja paczka jest ciagle dla mnie najlepsza druzyna do
                    prowadzenia miasta.
                    Pozdrawiam
                    PSS. Mozna kogos szanowac i...krytykowac
                    • miks_erka Fiut zlamany... 02.01.06, 20:43
                      *Jedrzejczak ze swoja paczka jest ciagle dla mnie najlepsza druzyna *

Najbardziej mnie wkurw-wia tego typu retoryka - sportowo-kumplowska!!! Przeciez
                      Jedrzejczak nie jest naszym "kumplem" ani "zawodnikiem" drużyny - ktora jak
                      przegra to najwyzej spadnie do niższej ligii - i tyle.
                      To jest Prezydent miasta - i decyduje o moich zywotnich interesach, a tu jakis
                      debil z zza Oceanu gloryfikuje zlodzieja i nieudacznika, pijaka i kombinatora.
                      Weź ty go razem z jego "paczka" w ta swoja (zawłaszczoną) tundre - razem
                      chlejcie i opowiadjacie sobie jak to za komuny "waliliscie w rogi" tych
                      głupich roboli...
                      • Gość: Bernard Re: Fiut zlamany... IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 01:00
                        Hey miks-erka,
                        Jedrzejczak to madry, odpowiedzialny, utalentowany polityk ktory z miasteczka
                        Gorzow zrobil miasto Gorzow...
                        Trzesie cie ze Tadek wraz ze swoja paczka pomaga miastu odnosic sukcesy.
                        Wnerwia cie ze Gorzowianie glosuja na niego kiedy tylko maja okazje...
                        Stad zamiast dyskusji na temat alternatywnych kandydatow i ich ewentualnych
                        programow wyzywasz go jak glupia od roznych...
                        Brzydka dziewczynka.
                        Hey!
                        Jest 2006.
                        Zauwazylas????
                        Juz od lat takich bredni nikt nie kupuje w Gorzowie.
                        Zmien plyte .
                        Ta juz stara i podrapana.
                        Radze sie uspokoic i zaczac liczyc wszystkie piekne rzeczy jakie spotkaja
                        miasto podczas jego nastepnej kadencji...
                        Bo nastepna kadencje bedzie Prezydentem...
                        To oczywiste.
                        Dla ciebie tez...Dlatego sie tak wsciekasz...

Czy zyczylem ci szczesliwego Nowego Roku?
                        Nie?
                        No to zycze...
                        Pozdrawiam tez.
                        • Gość: nicelus Re: Fiut zlamany... IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.06, 13:16
                          Bernard napisał:

> Wnerwia cie ze Gorzowianie glosuja na niego kiedy tylko maja okazje...

mieli okazje podczas referendum. żeby na niego zagłosować przyszło tylko ok. 2%
                          z uprawnionych.

> Juz od lat takich bredni nikt nie kupuje w Gorzowie.
                          > Zmien plyte .
                          > Ta juz stara i podrapana.
                          • Gość: Bernard Re: Fiut zlamany... IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 21:00
                            Hey nicelus,
                            Jestes jak alkoholik zaprzeczajacy swemu pijanstwu...
                            Na referendum przyszlo jedynie 2% poniewaz Jedrzejczak i SLD wlasnie prosili
                            wyborcow by w referendum nie glosowac...
                            NIE POSZLI!!!
                            Zdumiewajaca lojalnosc Gorzowian do Prezydenta.
                            Kazego opozycjoniste szlag musi trafic.
                            I jak widze opo tobie...trafia
                            POzdrawiam i lekow na uspokojenie zycze
            • Gość: Danny Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:29
              >Poslal Jedrzejczak Knecia by zyczenia zlozyl...
              (...)
              >PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent

W tym wypadku znakomity
              • Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 01:27
                Hey Danny,
                Nie ma nic wspolnego i kazdy o tym wie..
                Ty zreszta tez....
                Twarzyczke trzeba jednak zachowac.. Wiec plujesz..
                Okay... mnie tam wszystko jedno..
                Pluj...
                I tak kiedy przyjdze do wyborow to na Tadeusza glos oddasz...
                Pozdrawiam bo juz taki jestem
                • Gość: Danny Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:22
                  Nie pluję, ale ponieważ prenumerujesz internetowe wydanie Gazety Lubuskiej, to
                  z pewnością czytałeś list Guzendy. Większość rzeczy, włącznie z terenami na
                  Zawarciu, opiniuje jednoosobowe kolegium prezydenckie w osobie prezydenta,
                  czyli Jędrzejczak miał ostateczny wpływ na wszystko, a jeśli podpisuje tak
                  ważne rzeczy bez zapoznawania się z nimi, to źle o nim świadczy.
                  Poza tym mógłby jednak nawet na te 5 minut przyjechać na Słowiankę i złożyć
                  życzenia.
                  • Gość: Bernard Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 21:10
                    Hey Danny,
                    Dlaczego Prezydent nie byl tam lub gdzie indziej nie wiem..
                    Tez wolalbym by sie gdzies pojawil...
                    Mial na pewno swoje powody
                    Mam nadzieje, ze "doradcy" SLD nie "chowaja" go przed atakami...
                    Jedrzejczak to popularny prezydent wbrew temu co oszolomy na tym forum chca
                    pisac...
                    Zastanawiajace jest jednak to, ze marudza z powodu braku Jedrzejczaka glownie
                    ci ktorzy otwarcie go nie lubia...
                    Zlosci ich fakt ze nie mogli sie "wyzyc"???
                    Moze ktos w magistracie jednak ma racje...
                    Gorzow to polityczna dzungla...Trzeba byc ostroznym.
                    Na temat zawarcia powtarzal sie nie bede.
                    Zbyt zaprogramowany jestes...
                    Pozdrawiam wiosenie ( u mnie +2C i slonce)
                    • Gość: Danny Re: Skad mu to przyszlo do glowy???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:16
                      >Na temat zawarcia powtarzal sie nie bede.
                      >Zbyt zaprogramowany jestes...
                      Nie wiem na czym miałoby polegać moje zaprogramowanie.
                      Wina jest po obu stronach. Kupcy nie płacili kasy za dzierżawę i miasto
                      słusznie im wypowiedziało umowę, natomiast za wcześnie, czyli zanim zapadły
                      ostateczne wyroki, ogłosiło przetarg na te tereny. Ponieważ Jędrzejczak musi
                      dopiąć budżet, a Amerykanie tak do końca się nie wycofali, to dopiero teraz
                      (wyroku jszcze nie ma) prezydent idzie na ustępstwa i proponuje kupcom jakieś
                      sensowne rozwiązanie, mimo że jest pewny (Guzenda także) wyroku sądu.
                      Tu właśnie leżał błąd, najpierw powinno się polubownie załatwić sprawę z
                      kupcami i przygotować czysty teren, a nie dopiero po porażce.
                      Mimo wielu zalet prezydenta gubi jego pycha (nizłożenie życzeń noworocznych na
                      organizowanej PRZEZ SIEBIE imprezie to pikuś), niedawno co odpowiadał
                      mieszkańcom Zawarcia, że żadnej kładki przez Wartę im nie zrobi, a w końcu i
                      tak uległ, tyle że napsuł nerwów. Tak nie powinien czynić rozważny ojciec
                      miasta.
    • zamiarek05 Molestowanie... 02.01.06, 16:32
      >Jest ze mną Agata. Ma sześć lat i symbolizuje 2006 rok. Czy mogę jej dać
      >szampana? Agata, ty pijesz?

Co na to Towzrzystwo Przyjaciół Dzieci? Facet oficjanie dziecku popnuje
      alkohol!!! Nawet żaretem - jest to prpozycja... a jako taka jest ścigana z
      urzędu.... Gdzie prokuratura?
      • e_werty Re: Molestowanie... 02.01.06, 16:39
        "...Gdzie prokuratura? "

Na Matejki... chyba?
        • kajmakan Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście jacyś 02.01.06, 17:07
          zboczeńcy, przy których normalni sodomici są zwykłymi heteroseksualistami...
          • Gość: scott1 Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.06, 17:11
            Kazdy, kto w zyciu chce zaistniec i ma jakies ambicje popelnia bledy. Sa to
            bledy niewiele znaczace dla rozwoju miasta. Na forum jest tylko jeden
            nieomylny.
            • Gość: Bernard Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.ed.shawcable.net 02.01.06, 19:04
              Hey scott,
              Nic na to nie poradze...
              Pozdrawiam
          • Gość: Michał Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:18
            A dlaczego to ,tadeo wysłał Knecia do złozenia w imieniu prezydenta, życzeń
            Gorzowianom? Czyżby sam nie był w stanie?
          • Gość: ???? Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:37
            a zboczeniec normalnie soda myty nie moze być hetero?
            • Gość: scott1 Re: Molestowanie Radio Maryja? To rzeczywiście ja IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.06, 17:44
              ????? To Twoj problem.
        • Gość: Danny Re: Molestowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:33
          > Na Matejki... chyba?
          Moniuszki, przecież w ubiegłym (2005) roku gazety rozpisywały się o wielkim
          remoncie willi na Moniuszki
          • e_werty Re: Molestowanie... 02.01.06, 20:35
            "...Moniuszki..."

O.K. - nie bywam... :)
      • Gość: ??? Re: Molestowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:35
        przeciez to skandal, Gorzow ma takich politykow na jakich zasluzyl:(((
        • Gość: jaxy Ludzie skąd tyle nienawiści ????? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.01.06, 16:39
          Byłem przed slowianką, totalna bryndza, brak swiatła od 2 godzin i północ sie
          zbliża. Wychodzi facet w noc gdy nikt nie spi chyba ze pijani. Z dzickiem był
          to dobrze - bo to prorodzinne i w miejsce sztywnej gatki żarzartował ! Prawde
          mówiąc miał odwagę wychodząc bo tłum wczesniej walił sniegiem w komferansjera.
          • Gość: forte Re: Ludzie skąd tyle nienawiści ????? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.01.06, 16:43
            Jak to skąd to nienawiść programowa ! Platform Obywatelska ratuj Polskę przed
            talibanem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Bernard Re: Ludzie skąd tyle nienawiści ????? IP: *.ed.shawcable.net 03.01.06, 21:02
              Hey forte,
              Polska centralna na jakis czas zajeta...
              Jedrzejczak na szczescie jest w powiatowej.
              Pozdrawiam
              • anbxl Re: Ludzie skąd tyle nienawiści ????? 03.01.06, 23:25
                Witam w 2006 roku.Ja zrobilam sobie przerwe w balowaniu i za 10 0.00 wraz z
                dziecmi ktorym wczesniej obiecalismy stawilismy sie przed Slowianka i jak
                Bernard pisze wszedzie moga wywalic korki,ale atmosfera,prowadzenie i pan Knec
                to jeden wielki niewypal.I chyba dlatego w porownaniu z poprzednim rokiem
                (scena pomyslowo zrobiona,dg,zegar)to jedna wielka klapa i improwizacja nie
                godna Gorzowa tylko jakiejs zapyzialej wiochy i dlatego chyba juz nie dam
                namowic sie na sylwestra w GW choc zabawa na ktorej bylam oki.Nt moich
                przemyslen gorzowskich w innym temacie,bo wlasnie niedawno wrocilam,a droga
                byla bbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
                jona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka