Dodaj do ulubionych

PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnień ...

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 21:29
Surmacz już zaczyna. Skąd on zna te metody. On, stary milicjant
coś wie o tych działaniach. Pszeszkolony fachowiec. Teraz może
błyszczeć. Coś mi wygląda to na jakąś prowokację w stylu dawnych
kolegów Surmacza. Nich oglądnie się wokół siebie. Zamiast
grzmieć, niech przedstawi dowody. Ale on ich nie ma. Trzeba być
idiotą, aby nie widzieć, że na każdym bazarze można obecnie
kupić różne cacka - równiż do założenia podsłuchu. Panie
milicjancie Surmacz, niech pan, korzystając z fachowej wiedzy
przeprowadzi wnikliwe śledztwo. Czekamy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: proxy / *.gorzow.mm.pl 04.11.02, 21:41
      Był jakiś czas spokój, a teraz facet po wyroku szumi, bo musi
      się przypomnieć, musi zaistnieć! Filip, masz rację, facet jest
      niepoważny, ale co tu wymagać od milicjanta, a do tego karanego
      sądownie!
      Jakby to powiedział Jurek Owsiak:
      - Oj, będzie się działo!!!(w tej radzie miejskiej)
      • Gość: :-) Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 05.11.02, 08:37
        A widzieliscie juz ta strone, ktora polecal Hercel w innym watku?
        Warto zajrzec na adres:

watergategorzow.w.interia.pl
    • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 08:55
      Gość portalu: Filip napisał(a):

> Surmacz już zaczyna. Skąd on zna te metody. On, stary
      milicjant
      > coś wie o tych działaniach. Pszeszkolony fachowiec.
      Czyli Twój koleżka, komuszku...
      Nie przeszkolony w ortografii.
      • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 10:31
        Coś cicho o treści rozmowy jednego z rodziny M. Jakoś tak się
        stało, że oscylowała wokół interesów Marcinkiewicza."Pogonić"
        właściciela kasyna, teren przy kinie Kopernik. I deklaracja
        dalszej współpracy z Prezydentem Jędzrzejczakiem. Marcinkiewicz
        ujawnił się jako " załatwiacz " swoich, prywatnych interesów.
        Zresztą co to za nowina?
        Najśmieszniejszy jest Surmacz - gwiazda milicji. W końcu coś
        może powiedzieć, zabłyszczeć. To coś dla niego. W końcu zna te
        metody.
      • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 11:04
        Aborys - nie ubliżaj mi. Surmacz moim kolegą. Tylko w twojej
        chorej głowie może pojawić się taka myśl. Coś unikasz odpowiedzi
        na podstawowe pytanie: kto ma interes w ujawnianiu lub
        organizowaniu takich zdarzeń, kto na tym korzysta? Zaraz
        przecież widać, kto organizuje konferencje prasowe, kto podnosi
        wrzask. Teraz napiszę poprawnie- przeszkoloni byli milicjanci
        najbardziej są zainteresowni takimi sytuacjami. A za komplement
        dzięki.
        • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 11:29

> kto ma interes w ujawnianiu lub organizowaniu takich zdarzeń, kto na tym
          korzysta?
          Na tym, że Marcinkiewicz układa się z komuną korzysta komuna. Jędrzejczak za
          prywatne pieniądze inwestora pojechał na olimpiadę, dostał "niechcący" jakąś
          monstrualną nagrodę - nie przeszkodziło mu to. Jego elektoratowi nie
          przeszkadza korupcja, układy... Tym bardziej, że w Rozmowie to Marcinkiewicz
          był petentem - Jędrzejczak był u siebie.
          Na pewno nie korzystał na tym Marcinkiewicz.
          Gdyby miał na tym korzystać Strouch - wyjąłby to wcześniej.
          Dla mnie sprawa jest prosta, wszystko wskazuje na to, że całość skonstruował
          Jędrzejczak.
          Komuchem jesteś - SLD to partia ludzi włądzy. Bezideowa. A Ty jesteś jej
          zwolennikiem.
          Śfiństera wywracali może wariaci, ale mieli swoje idejki. Idejką Jędrzejczaka
          jest władza.
          • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 12:01
            aborys- pisze się władzy a nie włądzy. Coś cię ruszyło. Tyle
            nerwów. Opanuj się. Jak to jest - tyle Prezydent Jędzrzejczak
            zrobił złego / oczywiście w/g ciebie, rodziny M i reszty sfory /,
            a ludzie na niego głosują. Nie na waszą kryształową Elę. Nic z
            tego nie rozumiem. Sydnej, premia - a oni nic. W pierwsze turze.
            Zgroza. Zmień sobie społeczeństwo. Wolę być komuchem niż
            popierać wasze mafijne, niebezpieczne dla miasta układy z
            byłymi, karanymi sądownie milicjantami, którym coś cie
            poprzemieniało. Twoja nerwowość wskazuje, że nie udał się skok
            na miejską kasę i stanowiska. A już widziałeś się na jakimś
            stołeczku. Poczekaj cierpliwie na swoją kolej. A teraz do pracy,
            od podstaw. Zresztą wam nigdy nic nie wychodzi. Nie licząc
            oczywiście rozrabiania się w swoim gronie, gnojenia swoich
            byłych przyjaciół. Przyznaję, w tym jesteście naprawdę dobrzy.
            Całe szczęście, tylko w tym. I niech tak zostanie.
            • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 12:06

> Wolę być komuchem
              Gratuluję!

> niż popierać wasze mafijne, niebezpieczne dla miasta układy
              A czemu: "wasze"? Nie byłem na żadnej liście. O skłądzie list dowiedziałem się
              tydzień przed wyborami.

> Twoja nerwowość wskazuje, że nie udał się skok
              > na miejską kasę i stanowiska.
              Twój spokój wskazuje, że się udał.
    • Gość: urlauberalles któryś z nich miesza... IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.11.02, 09:46
      To teraz nasuwa się pytanie: kto przyniósł cacko i położył je na
      stole w ten sposób, że tak samo dobrze było słychać cicho
      mówiącego Marcinkiewicza i głośno mówiącego prezydenta. I na
      stole, bo było słychać, że panowie słodzą... kawę lub herbatę. A
      raczej, że dość głośno któryś z nich miesza... łyżeczką.

Dobry bajer. Zaraz skoczę po jakiś lepsiejszy dyktanfonik i też
      tak będę. Jak tylko mnie ktoś zawiezwie do urzędu...
      • kobyla Re: któryś z nich miesza... 05.11.02, 11:47
        Pomysł przedni. Każdy petent, który idzie do magistratu powinien brać z sobą
        magnetofon i ostentacyjnie nagrywać każdą rozmowę z urzędnikiem. Nawet jak
        płacimy opłate za użytkowanie wieczyste to nagrajmy kasjerkę. Może się kiedyś
        przydać jakiś raport mniejszości.
    • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 12:25
      "Nie wiadomo więc, czy magistrat skieruje sprawę podsłuchu do prokuratury.(...)
      Ryszard Kneć, sekretarz miasta, uważa nagranie rozmowy prezydenta za tzw. fakt
      prasowy. Nie będziemy reagować na informacje typu "jakaś pani pewnej pani".
      Jeśli właściwe organa o to wystąpią, to zaczniemy działać."

No to gites. Całe miasto, włącznie z miejscową prasą, huczy o podsłuchu w
      Ratuszu, a sekretarz miasta czeka na wystąpienie prokuratury. Podsłuch powinien
      sam na siebie donieść.
      • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 13:26
        Ty, aborys. Przecież macie doświadczenie w pisaniu donosów do
        prokuratury. Jaki problem. Pisz, leć, donosz. Przecież nic
        innego nie potrafisz, ty i ta twoja ujadająca sfora. Uważaj
        tylko, żebyś przypadkiem nie doniósł sam na siebie. Rada -
        wcześniej porozmawiaj z Surmaczem, on ci wiele spraw wytłumaczy,
        on się na takich zagraniach zna.
        • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 13:31

> Pisz, leć, donosz. Przecież nic innego nie potrafisz, ty i ta twoja ujadająca
          sfora.
          Zwieracze jednak nie wytrzymały...
          Szkoda.
          Myślałem, że na forum zawitał komuszek, co to można się będzie z nim czasami
          poboksować...
          • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 13:59
            Tak, aborys, tobie zwieracze popuściły. Stać cię tylko na
            złośliwości. Nie potrafisz wyzwolić się ze swojego sposobu
            myślenia, nie wysilisz się na obiektywną ocenę sytuacji. Ty z
            góry zakładasz,że za wszystkie klęski egipskie odpowiada
            Jędrzejczak. Myśl więc dalej po swojemu, tkwij w ciasnych
            okowach swojej chorej wyobraźni. Tak, Prezydent Jędrzejczak
            biega po UM i wszędzie zakłada podsłuchy. Pasuje tobie taki
            scenariusz. Możesz, po konsultacji ze swoim fachowcem,
            sierżantem Surmaczem, ten scenariusz wzbogacić. A za komplement
            dzięki. Ja ciebie nazywam również komuszkiem - myślisz jak
            przysłowiowy komuch. Cześć komuszku.
          • j24 Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 14:06
            aborys napisał:

> Myślałem, że na forum zawitał komuszek, co to można się będzie z nim czasami
            > poboksować...

Cieniutki jest, już "na drugi dzień" udało mu się na mnie pogniewać :),
            tematów poważnych nie rusza, jedno co mu się spodobało to wyzwierzka
            przegranych prawicowców i aferki podsłuchowe...
            • kobyla Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 14:18
              A co co chodzi Filip?
              Ktoś nagrał rozmowe prezydenta z Marcinkiewiczem i puścił w miasto. Tak? Tak
              Prasa o tym pisze. Tak? Tak.
              Prezydent zamiast wyjaśnić publicznie, że nie ma nic wspolnego z tym nagraniem,
              że to nie on nagrywał zaszył się gdzieś i nic nie mówi.
              Mija kilka dni i prawica wali w Jędrzejczak z grubej rury, że niby nagrywa od
              kilku lat rozne rozmowy. A on dalej milczy.

Przecież podsluch nie byl zamontowany w mysiej dziurze tylko w gabinecie
              prezydenta?
              O co chodzi Filip? Czy ty naprawdę nie widzisz że sytuacja jest poważna?

• j24 Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 14:29
                kobyla napisał:

> Przecież podsluch nie byl zamontowany w mysiej dziurze tylko w gabinecie
                > prezydenta?
                > O co chodzi Filip? Czy ty naprawdę nie widzisz że sytuacja jest poważna?

Wiesz, że to ostatnie zdanie nie było tylko do Filipa.
                No cóż, aferka podsłuchowa to faktycznie nie jest banał. Już co prawda się
                do niej ustosunkowałem, ale powtórzę się: SZAMBO (wybacz Kobyłko, że nie
                rozwinę tematu..., NIE CHCE MI SIĘ W ... .......)
              • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 17:16
                Do kobyly. Wiesz, ja myślę, że w tej rozmowie brały udział dwie osoby:
                Jędrzejczak i Marcinkiewicz. Dlaczego media/ Gazeta Wyborcza / i prawdziwa
                prawica przypisują założenie podsłuchu Jędrzejczakowi. A Marcinkiewicz? Czy on
                nie mógł tej rozmowy nagrać w celu skompromitowania Jędrzejczaka? Czy
                urzędującemu Prezydentowi po awanturach ze Słowianką, wyjazdem do Sydnej,
                premią - przed wyborami- potrzebne były nowe kłopoty? Nie. A komu potrzebna
                jest wrzawa, awantura? Przecież M i jego sfora nie mogąc przedstawić żadnych
                racjonalnych argumentów na swoją rzecz muszą żywić się awanturami i aferami. To
                ich domena.
                Rzecznik prasowy UM oraz Pan Kneć, w imieniu Prezydenta, już wydali
                oświadczenia w tej sprawie. Sfora chciałaby, żeby Prezydent Jędrzejczak
                unurzał się, tak jak oni, w błocie. Chcieliby, żeby ten temat dominował.
                Wtedy będą mieli okazję do komentarzy, organizowania konferencji prasowych,
                wydawania oświadczeń, zaprzeczeń i wykazywania świętego oburzenia. Podzielam
                opinię, że to bardzo poważna sprawa. Należy ją wyjaśnić spokojnie, bez
                niepotrzebnych emocji. Każda wypowiedź Jędrzejczaka w chwili obecnej niczego
                nie załatwi. On może powiedzieć tylko jedno: nic nie wiem o tej sprawie, o
                żadnym podsłuchu nic nie wiem. Ale sfora i tak nie uwierzy. Jestem przekonany,
                że podsłuch to sprawka sfory. Oni są zdolni nie do takich zagrywek.
            • Gość: Pretty Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 14:19
              Zaciekły kolega Filip, oj, zaciekły.
            • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 15:15
              Ty, j24 zajmujesz się poważnymi tematami. Chcesz z siebie robić gwiazdę,
              wszystkich wyśmiewać, z wszystkich szydzić. Taki masz styl. Zresztą nie tylko
              ty. To właśnie ty i reszta sfory unikacie poważnych tematów. Cinki jesteś.
              Zawiodłem się na was. Miałem nadzieję, że spotkam tutaj ludzi, którzy " boksują"
              się / jak napisał jeden a was / używając do tego merytorycznych argumentów. Ale
              was stać tylko na chamstwo, agresję i epitety. Wiesz, to tak jak z waszym
              przedwyborczym programem. Same bzdury podlane antyjędrzejczakowskim sosem.
              Macie koledzy kompleksy, z którymi będziecie musieli żyć. Trochę mi was żal.
              Kreujecie się na wszystkowiedzących intelektualistów, a stać was tylko na
              pustą pisaninę pod dyktando waszego posła M.
            • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 15:16
              Ty, j24 zajmujesz się tylk poważnymi tematami. Chcesz z siebie robić gwiazdę,
              wszystkich wyśmiewać, z wszystkich szydzić. Taki masz styl. Zresztą nie tylko
              ty. To właśnie ty i reszta sfory unikacie poważnych tematów. Cinki jesteś.
              Zawiodłem się na was. Miałem nadzieję, że spotkam tutaj ludzi, którzy " boksują"
              się / jak napisał jeden a was / używając do tego merytorycznych argumentów. Ale
              was stać tylko na chamstwo, agresję i epitety. Wiesz, to tak jak z waszym
              przedwyborczym programem. Same bzdury podlane antyjędrzejczakowskim sosem.
              Macie koledzy kompleksy, z którymi będziecie musieli żyć. Trochę mi was żal.
              Kreujecie się na wszystkowiedzących intelektualistów, a stać was tylko na
              pustą pisaninę pod dyktando waszego posła M.
              • bart.q Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 16:08

> Wiesz, to tak
                > jak z waszym przedwyborczym programem. Same bzdury podlane
                > antyjędrzejczakowskim sosem.

Człowieku, bredzisz. Strzelasz we mgle nie wiedząc nawet w kogo. J24 OD ZAWSZE
                AGITOWAŁ ZA SLD i bynajmniej nie krył się z tym, że głosował na Jędrzejczaka.
                Czy dostrzegasz teraz absurdalność swoich uwag?
                Naprawdę lepiej się czegoś najpierw dowiedzieć o rozmówcy i potem ewentualnie
                przylać, nie odwrotnie.
                • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 16:27
                  bart.q napisał:

> Człowieku, bredzisz. Strzelasz we mgle nie wiedząc nawet w kogo.
                  Noo... Teraz Blicuś dowaliłeś.
                  Wyjaśniam:
                  Ja jestem Marcinkiewiczem, a Mareczek Fluglosurmaczem.
                  • bart.q Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 16:31
                    aborys napisał:

> Ja jestem Marcinkiewiczem, a Mareczek Fluglosurmaczem.

Marek może ma aryjskie rysy, ale Ty masz w sobotę Szalom. (Kazik w zasadzie
                    też... :)))
                  • bart.q Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 17:34
                    aborys napisał:

> Wyjaśniam:
                    > Ja jestem Marcinkiewiczem, a Mareczek Fluglosurmaczem.

Jak widać coś w tym musi jednak być. :))
                    Tylko jak teraz Marek (przepraszam, Pan Surmacz) wytłumaczy się przed wyborcami
                    z agitacji na Derecha-Krzyckiego? :)))

A, no i kim ja jestem? Nie chcę być Hrybaczem! :)))
    • bart.q Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 14:52
      Idź już sobie czerwony ogarze. Nawet wyborca SLD z tego forum cię nie lubi.
      • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 16:42
        Jak tam panowie samopoczucie. Ja wiem, że mnie nie lubicie. Byłbym zdziwiony,
        gdyby było inaczej. Ale w dalszym ciągu stać was tylko na inwektywy. A gdzie
        ten wersal, to wasze chrześcijańskie umiłowanie bliźniego, nawt błądzącego we
        mgle. Panowie. Trochę więcej tolerancji. Ale tak poważnie. Niczego więcej po
        was się nie spodziewałem. Kompleksy przegranych frustratów nie mających
        żadnych, ale to żadnych argumentów. Wy tylko potraficie, jak ta zgrana płyta:
        komuch, czerwony. Trochę wstyd za tą waszą nieporadność. Nie stać was na nic
        innego? Pozdrawiam bart.q
        • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 16:54

> Niczego więcej po was się nie spodziewałem.
          No to uniknąłeś rozczarowania. Gratukuję.
        • bart.q Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 17:00

> Jak tam panowie samopoczucie.

Ogólnie nieźle, dziękuję.

> Ja wiem, że mnie nie lubicie.

Ja Ciebie nie znam na tyle żeby wyrobić sobie tak emocjonalną postawę, ale za
          innych się nie będę wypowiadać.

> Ale w dalszym ciągu stać was tylko na inwektywy.

Wybacz jeśli ukłuł Cię "czerwony ogar". Oceniam Cię tylko poprzez pryzmat
          Twojej działalności na forum. Jak na razie rzucasz rękawicę każdemu kto ma inne
          zdanie od Ciebie.

> A gdzie ten wersal

Pod Paryżem? :))

> to wasze chrześcijańskie umiłowanie bliźniego

Tego nie wiem. Nie chodzę do kościoła od podstawówki.

> Kompleksy przegranych frustratów

Ale zdajesz sobie sprawę, że nikt do kogo się teraz zwracasz na forum nie
          kandydował w wyborach, ani nie był członkiem żadnego wyborczego komitetu?
          To jest małe forum, z normalnymi ludźmi, którzy tylko głosują w wyborach.

> Wy tylko potraficie, jak ta zgrana płyta: komuch, czerwony.

A i owszem, podtrzymujemy tradycje Piłsudskiego.

> Pozdrawiam bart.q

Pozdrowienia nawzajem.
          • aborys Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 17:02
            bart.q napisał:

> Tego nie wiem. Nie chodzę do kościoła od podstawówki.
            Blic łże jak pies!
            W Krakowie był w 10 kościołach i co najmniej jednej synagodze!
            • bart.q Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 17:07
              aborys napisał:

> W Krakowie był w 10 kościołach i co najmniej jednej synagodze!

Fak ju, przecież nie napisałem, że nie Wchodzę do kościoła. :P
          • Gość: Filip Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 05.11.02, 17:31
            Przecież napisalem wersal przez małe w. Myślałem, że zorientujesz się, o co
            chodzi. Ale to chyba ponad twoje możliwości. Przyznaje, potrafisz być dowcipny.
            • bart.q Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 05.11.02, 17:37

> Przecież napisalem wersal przez małe w. Myślałem, że zorientujesz się, o co
              > chodzi. Ale to chyba ponad twoje możliwości.

Nie zależy Ci chyba na kulturalnej rozmowie.
              • Gość: Filip. Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 18:58
                bart.q Dlaczego, na jakiej podstawie sądzisz,że nie zależy mi na kulturalnej
                rozmowie? Otóż wyobraź sobie,że właśnie zależy mi na tym. Moje teksty są
                naturalną reakcją na ataki niektórych osób, któte oprócz obraźliwych
                stwierdzeń, inwektyw, arogancji - nie przedstawiają żadnych konkretów.
                • j24 Filipie... 05.11.02, 19:07
                  ... rusz, proszę, jakiś temat ważki dla przyszłości naszego miasta, a nie taki,
                  o którym niedawny wyborca chciałby niewiedzieć ...

Zapomniałem jeszcze raz napisać PROSZĘ.

Gość portalu: Filip. napisał(a):

> bart.q Dlaczego, na jakiej podstawie sądzisz,że nie zależy mi na kulturalnej
                  > rozmowie? Otóż wyobraź sobie,że właśnie zależy mi na tym. Moje teksty są
                  > naturalną reakcją na ataki niektórych osób, któte oprócz obraźliwych
                  > stwierdzeń, inwektyw, arogancji - nie przedstawiają żadnych konkretów.
                  • Gość: kat Zwracam uwagę na ... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 09:57
                    Przeglądałem te wypowiedzi o podsłuchu i muszę stwierdzić, że w
                    tej gorącej dyskusji zapominacie o podstawowym fakcie, który
                    niezaprzeczalnie miał miejsce - W GABINECIE PREZYDENTA MIASTA
                    NAGRANO ROZMOWĘ !!!!.
                    W kraju o ugruntowanej demokracji natychmiast odpowiednie służby
                    zajęłyby się wyjaśnieniem kto i w jakim celu założył podsłuch?
                    Napisałem w kraju o ugruntowanej demokracji, do której nam
                    daleko. Sekretarz miasta nie widzi w tym problemu i czeka na
                    stanowisko prokuratury. Prezydentowi też nie zależy na
                    wyjaśnieniu wszystkich okoliczności sprządzenia nagrania z
                    rozmowy z petentem. Prokuratura czeka na zawiadomienie o
                    popełnieniu przestępstwa. Pomijam tu temat rozmowy, który w tej
                    chwili jest dla niektórych dyskutantów sprawą nr 1 a powinien
                    być sprawą drugorzędną. Niezależnie od orientacji politycznej
                    fakt nagrywania rozmów z petentami i publiczne odtwarzanie bez
                    zgody zainteresowanych powinno być ścigane z mocy prawa. Jako
                    obywatel nie życzę sobie aby moje rozmowy w "ratuszu" w trakcie
                    załatwiania wielu formalności wymaganych np. przez
                    biuroktratyczne metody pracy (w trakcie których wielu petentom
                    puszczają nerwy)były ngrywane. TO JEST KARYGODNE !!!!!!!
                    Filipowi pragnę powiedzieć, że na podstawie jego tekstów daje
                    się zauważyć jego znaczne braki w edukacji szkolnej - nie tylko
                    z j.polskiego ale również z historii czy wychowania
                    obywatelskiego. Cóż jednak można wymagać od człowieka, który
                    ponad własną naukę przedkładał wiece i marsze w pochodach
                    pierwszomajowych. Dla takiego mieszkańca Gorzowa zawsze będzie
                    źle w III RP. Zawsze może on jednak wyjechać np. na Madagaskar!
                    Pozdrawiam - kat
                    • Gość: Filip Re: Zwracam uwagę na ... IP: *.teleton.pl 06.11.02, 16:02
                      Do kata. Sam sobie zorganizuj wyjazd na Madagaskar. Tam jest miejsce dla
                      oszołomów. Ja jestem bardzo zadowolony z tego, że mieszkam w Gorzowie, mieście,
                      w którym lewica tradycyjnie wygrywa wybory. Nigdzie się nie wybieram. Ciebie to
                      boli. Ale twój ból - twoja sprawa. Może jakieś proszki? Ale na twoje kompleksy
                      chyba już nic i nikt nie poradzi. Poczytaj jeszcze troszkę podręczników z
                      wychowania obywatelskiego. Może to ci pomoże. A może kolejna procesja?
                      Nie wyszła wam prowokacja, liczyliście na II turę wyborów? To miał być wasz
                      popisowy numer? I zobacz, nic z tego. Przykro. Ale z wami już tak jest. Jakoś
                      nic wam nie wychodz. To co. Kiedy wyjeżdżasz? Współczuję tylko mieszkańcom
                      pięknej wyspy takiego sąsiada. Będą mieli problemy, będziesz ich edukował - z
                      wychowania obywatelskiego.
    • Gość: tomasz Pod jakim adresem jest to nagranie, hę?? IP: proxy / *.gorzow.mm.pl 05.11.02, 23:39
      • Gość: urlauberalles Re: Pod jakim adresem jest to nagranie, hę?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.02, 00:10

W radiu puszczali, ale coś kiepściuchna jakość, strasznie szumiało. A pytanko
        do pana Ostroucha, który płytke czy coś znalazł pod drzwiami. Tak po prostu...
        hm... A w ogóle to jeszcze jednego pana Mikołajskiego chyba z gddkia.gov.pl
        nagrali w tym samiym gabinecie. Czyzby pan Mikołajski tez chodzil z
        dyktafonikiem?
        • Gość: :-) Re: Pod jakim adresem jest to nagranie, hę?? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 06.11.02, 00:50
          watergategorzow.w.interia.pl
    • Gość: antyczekista Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 06.11.02, 12:14
      Aaaagent Ostrouch, w Twwwwojej osobie Filipie, znaaalazł sobie kolllllejnego
      (po Bagietce) wykonawcę swoich iiiiintryg. Ostrouchem targa frrrustracja. Jako
      kandydat na pppppprezydenta dostał niemal tyle samo ggggłosów co Surmacz jako
      kandydat na radnego. I ,,zalewa go krew''. Okładasz z zapałem godnym lepszej
      sprawy. Na szczęście tttak samo nagle jak roooozpaliła się gwiazda Oooostroucha
      (ciekawe, kto ją tu rozpalił, kkkkoteczku?)tak w końcu zgasła. To już jest
      kkkkoniec. I nie ma już nic. Oprócz wspomnienia tępej gęby Michałowskiego
      spoooozierającej z wyborczego klipa.
      • Gość: Zenon M. Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: proxy / 193.0.117.* 06.11.02, 12:24
        "Łapaj złodzieja!!!" - tak najczęściej krzyczy złodziej
        przyłapany na gorącym uczynku. Tak jest i w tym przypadku.
        Surmacz krzyczy o (faktycznie) skandalicznych metodach, bo chce
        zakrzyczeć to co tu najistotniejsze: dogadywanie się kliki
        Marcinkiewiczów z szefuniem lewicy. I to też jest skandal za
        który Marcinkiewicze powinni ponieść karę. A w ogóle to jeszcze
        jedno powiedzonko mi przychodzi do głowy: "Wart Pac Pałaca!".
        Jędrzejczak z Marcinkiewiczem to "godni" siebie przeciwnicy.
        • Gość: Forrest Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.icm.edu.pl / *.teleton.pl 07.11.02, 20:53
          Przed wyborami jest ostra,na ogół walka między ugrupowaniami(głównie lewica-
          prawica),po wyborach zaczynają się układanki personalne,z kim można się
          dogadać,a z kim nie i na ogół wszystko wycisza się w umiarkowanej
          zgodzie.Dlatego nie jest obojętne o czym rozmawia Marcinkiewicz przewodniczący
          Rady z urzędującym prezydentem, bo w żadnym momencie Marcinkiewicz nie
          był "petentem" jak się ktoś wyraził na forum tylko radnym "z funkcją" nie w
          sprawach innych tylko własnej,prywtnej fatygował się na spotkanie do gabinetu
          prezydenta.Jestem przeciw jakimkolwiek nagraniom,naruszającym dobra
          osobiste,ale przecież nikt nie musi być osobą publiczną,nie musi być
          politykiem,a jeśli już jest musi mieć świadomość,że to zobowiązuje do
          określonej postawy i może być oceniane przez innych,więc nie róbmy ofiary z
          Marcinkiewicza,bo on nią nie jest,chyba że ofiarą własnych intryg.
      • Gość: Filip Filip do antyczekisty IP: *.teleton.pl 06.11.02, 16:59
        Klawiatura do wymiany. Zacina się. Chyba, że piszesz do A. Michnika. Nie stać
        cię na inne dowcipy? Zapytaj " kata ". On, po przeczytaniu kolejnego
        podręcznika z wychowania obywatelskiego, a przed wyjazdem na Madagaskar chyba
        będzie w stanie ci pomóc. Ale żeby śmiać się z ludzkiej ułomności? Musisz być
        bardzo wkurzony.
    • Gość: pepe Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie IP: *.teleton.pl 06.11.02, 12:21
      Aaaagent Ostrouch, w Twwwwojej osobie Filipie, znaaalazł sobie kolllllejnego
      (po Bagietce) wykonawcę swoich iiiiintryg. Ostrouchem targa frrrustracja. Jako
      kandydat na pppppprezydenta dostał niemal tyle samo ggggłosów co Surmacz jako
      kandydat na radnego. I ,,zalewa go krew''. Okładasz z zapałem godnym lepszej
      sprawy. Na szczęście tttak samo nagle jak roooozpaliła się gwiazda Oooostroucha
      (ciekawe, kto ją tu rozpalił, kkkkoteczku?)tak w końcu zgasła. To już jest
      kkkkoniec. I nie ma już nic. Oprócz wspomnienia tępej gęby Michałowskiego
      spoooozierającej z wyborczego klipa.
      • Gość: Filip Filip do pepe IP: *.teleton.pl 06.11.02, 17:12
        Panowie !!!! Co jest? Taśmowa robota. Przepisujecie ten sam tekst. Nic z tego
        nie rozumiem. Maszyka nawaliła. Oj, dostaniecie za swoje. A może to tylko nerwy.
        Pozdrawiam - tylko nie wiem kogo? A co mi tam: i antyczekistę i pepe.
        • eric_theodore_cartman Re: Filip do pepe 08.11.02, 13:33

> Panowie !!!! Co jest? Taśmowa robota. Przepisujecie ten sam tekst. Nic z tego
          > nie rozumiem. Maszyka nawaliła. Oj, dostaniecie za swoje. A może to tylko
          >nerwy

To Filipku nie sa zadne nerwy! To jest ewidentnie klej! To po prostu widać.
          Koledzy wyczerpuja wszelkie podrecznikowe objawy ostrego zatrucia oparami
          butaprenu.

• Gość: Zenobiusz M. Re: Filip do pepe IP: proxy / 193.0.117.* 18.12.02, 17:04
            Gdzie się podział mój ulubiny komentator "Eric-Teodore-Cartman"????? Może on
            ozywiłby trochę to zupełnie zdechłe już forum.
            • marek_p Re: Filip do pepe 18.12.02, 22:42
              Gość portalu: Zenobiusz M. napisał(a):

> Gdzie się podział mój ulubiny komentator "Eric-Teodore-Cartman"????? Może on
              > ozywiłby trochę to zupełnie zdechłe już forum.

Może Zenobiusz zechciałby dołączyć do Dartha... czwartek 18 Celtic ?
      • eric_theodore_cartman Re: PiS domaga się od prezydenta Gorzowa wyjaśnie 08.11.02, 13:03
        Gość portalu: pepe napisał(a):

> Aaaagent Ostrouch, w Twwwwojej osobie Filipie, znaaalazł sobie kolllllejnego
        > (po Bagietce) wykonawcę swoich iiiiintryg. Ostrouchem targa frrrustracja.
        Jako
        > kandydat na pppppprezydenta dostał niemal tyle samo ggggłosów co Surmacz jako
        > kandydat na radnego. I ,,zalewa go krew''. Okładasz z zapałem godnym lepszej
        > sprawy. Na szczęście tttak samo nagle jak roooozpaliła się gwiazda
        Oooostroucha
        >
        > (ciekawe, kto ją tu rozpalił, kkkkoteczku?)tak w końcu zgasła. To już jest
        > kkkkoniec. I nie ma już nic. Oprócz wspomnienia tępej gęby Michałowskiego
        > spoooozierającej z wyborczego klipa.

Przede wszystkim moje drogie dziecko- PEPE, doradzam ci jak najszybsze
        zmniejszenie dawek wachanego kleju, bo jak to wyraźnie widać po twoich tekstach
        to nie tylko zdolności intelektualne zostaly u ciebie nieodwracalnie
        zniszczone, ale juz i motoryka szwankuje , co objawia sie ogolną drżączką w
        rodzaju delirium butapremens i waleniem brudnym paluchem wielkokrotnie w jeden
        klawisz klawiatury.
        Spróbój na początek wsadzać nos do worka z klejem raz na godzine a nie jak
        teraz co 5 minut. Gwarantuje, że ci się polepszy co wyjdzie na zdrowi tobie,
        twojej klawiaturze a przede wszystkim uczestnikom tego forum.

eric

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka