jankes2002 08.11.02, 18:46 Czy ma moze ktos z was jakies sugestie? Mieszkam w Chicago i pisze prace z Historii na temat mojego rodzinnego miasta. Prosze o pomoc. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jona Re: Szukam zdjec Gorzowa IP: *.73-136-217.adsl.skynet.be 08.11.02, 19:08 Gratuluje wyboru tematu,niestety nie moge ci pomoc,bo do Gorzow tez mam kawalek,ale mam nadzieje,ze znajda sie chetni do pomocy Pozdrawiam z Belgii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chickenwings@sympa Re: Szukam zdjec Gorzowa IP: *.qc.sympatico.ca 11.11.02, 03:56 try gorzow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Zdjecia 11.11.02, 19:36 jankes2002 napisał: > Czy ma moze ktos z was jakies sugestie? Mieszkam w Chicago i pisze prace z > Historii na temat mojego rodzinnego miasta. Prosze o pomoc. :) www.gw24.republika.pl/ wiecej znajdziesz na www.lubuskie.republika.pl/ i... www.gorzow24.com/ Pozdrowionka ze stolicy woj. lubuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
jankes2002 Re: Zdjecia 12.11.02, 17:52 Ale sie Gorzow zmienil, bardzo ladne miasto sie z niego zrobilo. Dostalem od razu sentymentalnych uczuc. :) Dzieki sliczne za zdjecia, wlasnie to czego szukalem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Zdjecia 12.11.02, 20:51 jankes2002 napisał: > Ale sie Gorzow zmienil, bardzo ladne miasto sie z niego zrobilo. Dostalem od > razu sentymentalnych uczuc. :) > Dzieki sliczne za zdjecia, wlasnie to czego szukalem. :) Do uslug :) Napisz w mailu kilka slow o sobie, kiedy wyjechales, gdzie mieszkasz, czym sie zajmujesz. Chcialbym na stronie zrobic cos w rodzaju klubu bylych Gorzowian, oczywiscie takich, co sie nie wstydza skad pochodza. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: Zdjecia IP: *.118-200-80.adsl.skynet.be 12.11.02, 22:07 marek_p napisał: > jankes2002 napisał: Chcialbym na stronie zrobic cos w rodzaju klubu bylych Gorzowian, > oczywiscie takich, co sie nie wstydza skad pochodza. > > Pozdrowka A dlaczego bylych,chociaz ja na stale nie mieszkam w Gorzowie naprawde nie czuje sie byla Gorzowianka tylko wlasnie Gorzowianka i czasami jestem lepiej poinformowana min dzieki Wyborczej jak moja rodzina,ktora jest na miejscu.Cos tych gorzowiakow duzo w tym Chicago-zalozcie klub gorzowiakow tak jak bialostoki czy gorale Odpowiedz Link Zgłoś
jankes2002 Re: Zdjecia 13.11.02, 21:14 Jona, W Chicago wcale niema duzo Gorzowiakow, strzelajac moge powiedziec ze okolo 4- 5% polonii w Chicago to ludzie z Ziemi Lubuskiej ale nie z Gorzowa. Wiekszosc polonii to istne stado bydla z Bialegostoku, Tarnowa czy Podhala. Ale nie bede wnikal juz w szczegoly bo szkoda slow. A tak apropo Gorzowa, to brakuje mi tu zuzla, lodow z kawiarnii przy poczcie i znajomych z Os. Staszica ktorych nie widzialem juz kupe lat. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: do Jankesa IP: *.116-200-80.adsl.skynet.be 13.11.02, 21:35 Jankes,mnie tez czasami brakuje O.Staszica,ale ja jestem w takiej sytuacji- odleglosci,ze jak mnie przycisnie to wsiadam w samochod i po8-10godz jestem na Staszica.Za kazdym razem widze zmiany w Gorzowie-z jednej strony na lepsze,a z drugiej strony-szkoda gadac-kamienice wala sie,a Staszica A,SP11 zaczynaja powoli przypominac slamsy amerykanskie dla murzynow-widzialam podobne w NY- prosze staszicowcy nie obrazcie sie,ale naprawde Staszica A starzeje sie i pruchnieje.Ja mam kilka kumpeli w Chicago,ale prawda sa nie z Gorzowa tylko z okolic (Strzelce,Debno,itd).Okraglaka juz dawno nie ma-tam jest bank Lukas.A o Bialostokach,Siemiatyczach,Monkach to tez moge cos powiedzial,bo to oni kroluja na czarno w Brukseli-nie wiem jak w CH-ale tu mowi sie,ze za 20centow euro poszli by zabe gonic do Polski i sprzedali rodzine-takie chytrusy- oczywiscie nie mozna uogolniac,ale taka juz tu sobie wyrobili opinie Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: do Jankesa 14.11.02, 15:39 Gość portalu: Jona napisał(a): > Staszica A,SP11 zaczynaja > powoli przypominac slamsy amerykanskie dla murzynow-widzialam podobne w NY- > prosze staszicowcy nie obrazcie sie,ale naprawde Staszica A starzeje sie i > pruchnieje. Mylisz slumsy z Gierkoko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: Zdjecia 15.11.02, 19:30 Nie obrażaj Podlasia i Podhala, a tym bardziej Galicyi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankes2002 Re: Szukam zdjec Gorzowa 14.11.02, 15:58 Marek, fajna masz te strone, a tak ogolnie to nie wiedzialem ze Gorzow jest stolica woj. Lubuskiego, bylem totalnie przekonany ze jest nia Zielonka. Jona, ja mieszkalem kolo SP16, nie bylem w kraju juz z 9 lat. Ps. Jak ci sie podobaly Stany? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Szukam zdjec Gorzowa 14.11.02, 22:03 jankes2002 napisał: > Marek, fajna masz te strone, a tak ogolnie to nie wiedzialem ze Gorzow jest > stolica woj. Lubuskiego, bylem totalnie przekonany ze jest nia Zielonka. Niestety są dwie półstolice, taki kompromis. Tyle, że ci z Zielonej mają kompromisy w głębokim poważaniu i knują łamiąc sejmową ustawę i wcześniejsz honorowe ustalenia, które firmował biskup, bowiem o powstawiu województwa zadecydowało spotkanie parlamentarzystów w Paradyżu. Z nimi jednak nie można się układać, zdradzą (zdradzili, wielokrotnie, taka ot jest ta zielonogórska oblubiennica....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: Szukam zdjec Gorzowa IP: *.114-200-80.adsl.skynet.be 15.11.02, 15:29 jankes2002 napisał: . > Jona, ja mieszkalem kolo SP16, nie bylem w kraju juz z 9 lat. > Ps. Jak ci sie podobaly Stany? Tak jak wszedzie sa ladne i brzydkie miejsca,a ja z braku czasu i odleglosci nie widzialam zbyt duzo Moj maz dosc czesto tam jest(praca,rodzina)i jeszcze pare lat temu myslelismy o przeprowadzce,bo porownujac z Europa-zycie tam jest duzo latwiejsze-masz wyksztalcenie-masz dobra prace i place,no i na duzo wiecej cie wowczas stac porownujac z Europa.Mnie sie marzy ROUTE 66,ale to plany na przyszly rok. Odpowiedz Link Zgłoś