Dodaj do ulubionych

Szukam zdjec Gorzowa

08.11.02, 18:46
Czy ma moze ktos z was jakies sugestie? Mieszkam w Chicago i pisze prace z
Historii na temat mojego rodzinnego miasta. Prosze o pomoc. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jona Re: Szukam zdjec Gorzowa IP: *.73-136-217.adsl.skynet.be 08.11.02, 19:08
      Gratuluje wyboru tematu,niestety nie moge ci pomoc,bo do Gorzow tez mam
      kawalek,ale mam nadzieje,ze znajda sie chetni do pomocy
      Pozdrawiam z Belgii
      • Gość: chickenwings@sympa Re: Szukam zdjec Gorzowa IP: *.qc.sympatico.ca 11.11.02, 03:56
        try gorzow.pl
    • marek_p Zdjecia 11.11.02, 19:36
      jankes2002 napisał:

> Czy ma moze ktos z was jakies sugestie? Mieszkam w Chicago i pisze prace z
      > Historii na temat mojego rodzinnego miasta. Prosze o pomoc. :)

www.gw24.republika.pl/
      wiecej znajdziesz na

www.lubuskie.republika.pl/
      i...

www.gorzow24.com/

Pozdrowionka ze stolicy woj. lubuskiego

• jankes2002 Re: Zdjecia 12.11.02, 17:52
        Ale sie Gorzow zmienil, bardzo ladne miasto sie z niego zrobilo. Dostalem od
        razu sentymentalnych uczuc. :)
        Dzieki sliczne za zdjecia, wlasnie to czego szukalem. :)
        • marek_p Re: Zdjecia 12.11.02, 20:51
          jankes2002 napisał:

> Ale sie Gorzow zmienil, bardzo ladne miasto sie z niego zrobilo. Dostalem od
          > razu sentymentalnych uczuc. :)
          > Dzieki sliczne za zdjecia, wlasnie to czego szukalem. :)

Do uslug :)
          Napisz w mailu kilka slow o sobie, kiedy wyjechales, gdzie mieszkasz, czym sie
          zajmujesz. Chcialbym na stronie zrobic cos w rodzaju klubu bylych Gorzowian,
          oczywiscie takich, co sie nie wstydza skad pochodza.

Pozdrowka
          • Gość: Jona Re: Zdjecia IP: *.118-200-80.adsl.skynet.be 12.11.02, 22:07
            marek_p napisał:

> jankes2002 napisał:
            Chcialbym na stronie zrobic cos w rodzaju klubu bylych Gorzowian,
            > oczywiscie takich, co sie nie wstydza skad pochodza.
            >
            > Pozdrowka

A dlaczego bylych,chociaz ja na stale nie mieszkam w Gorzowie naprawde nie
            czuje sie byla Gorzowianka tylko wlasnie Gorzowianka i czasami jestem lepiej
            poinformowana min dzieki Wyborczej jak moja rodzina,ktora jest na miejscu.Cos
            tych gorzowiakow duzo w tym Chicago-zalozcie klub gorzowiakow tak jak
            bialostoki czy gorale
            • jankes2002 Re: Zdjecia 13.11.02, 21:14
              Jona,

W Chicago wcale niema duzo Gorzowiakow, strzelajac moge powiedziec ze okolo 4-
              5% polonii w Chicago to ludzie z Ziemi Lubuskiej ale nie z Gorzowa. Wiekszosc
              polonii to istne stado bydla z Bialegostoku, Tarnowa czy Podhala. Ale nie bede
              wnikal juz w szczegoly bo szkoda slow.
              A tak apropo Gorzowa, to brakuje mi tu zuzla, lodow z kawiarnii przy poczcie i
              znajomych z Os. Staszica ktorych nie widzialem juz kupe lat. :)
              • Gość: Jona Re: do Jankesa IP: *.116-200-80.adsl.skynet.be 13.11.02, 21:35
                Jankes,mnie tez czasami brakuje O.Staszica,ale ja jestem w takiej sytuacji-
                odleglosci,ze jak mnie przycisnie to wsiadam w samochod i po8-10godz jestem na
                Staszica.Za kazdym razem widze zmiany w Gorzowie-z jednej strony na lepsze,a z
                drugiej strony-szkoda gadac-kamienice wala sie,a Staszica A,SP11 zaczynaja
                powoli przypominac slamsy amerykanskie dla murzynow-widzialam podobne w NY-
                prosze staszicowcy nie obrazcie sie,ale naprawde Staszica A starzeje sie i
                pruchnieje.Ja mam kilka kumpeli w Chicago,ale prawda sa nie z Gorzowa tylko z
                okolic (Strzelce,Debno,itd).Okraglaka juz dawno nie ma-tam jest bank Lukas.A o
                Bialostokach,Siemiatyczach,Monkach to tez moge cos powiedzial,bo to oni
                kroluja na czarno w Brukseli-nie wiem jak w CH-ale tu mowi sie,ze za 20centow
                euro poszli by zabe gonic do Polski i sprzedali rodzine-takie chytrusy-
                oczywiscie nie mozna uogolniac,ale taka juz tu sobie wyrobili opinie
                • bart.q Re: do Jankesa 14.11.02, 15:39
                  Gość portalu: Jona napisał(a):

> Staszica A,SP11 zaczynaja
                  > powoli przypominac slamsy amerykanskie dla murzynow-widzialam podobne w NY-
                  > prosze staszicowcy nie obrazcie sie,ale naprawde Staszica A starzeje sie i
                  > pruchnieje.

Mylisz slumsy z Gierkoko. :)
              • kajzerka Re: Zdjecia 15.11.02, 19:30
                Nie obrażaj Podlasia i Podhala, a tym bardziej Galicyi.
    • jankes2002 Re: Szukam zdjec Gorzowa 14.11.02, 15:58
      Marek, fajna masz te strone, a tak ogolnie to nie wiedzialem ze Gorzow jest
      stolica woj. Lubuskiego, bylem totalnie przekonany ze jest nia Zielonka.
      Jona, ja mieszkalem kolo SP16, nie bylem w kraju juz z 9 lat.
      Ps. Jak ci sie podobaly Stany?
      • marek_p Re: Szukam zdjec Gorzowa 14.11.02, 22:03
        jankes2002 napisał:

> Marek, fajna masz te strone, a tak ogolnie to nie wiedzialem ze Gorzow jest
        > stolica woj. Lubuskiego, bylem totalnie przekonany ze jest nia Zielonka.

Niestety są dwie półstolice, taki kompromis. Tyle, że ci z Zielonej mają
        kompromisy w głębokim poważaniu i knują łamiąc sejmową ustawę i wcześniejsz
        honorowe ustalenia, które firmował biskup, bowiem o powstawiu województwa
        zadecydowało spotkanie parlamentarzystów w Paradyżu.

Z nimi jednak nie można się układać, zdradzą (zdradzili, wielokrotnie, taka ot
        jest ta zielonogórska oblubiennica....)
      • Gość: Jona Re: Szukam zdjec Gorzowa IP: *.114-200-80.adsl.skynet.be 15.11.02, 15:29
        jankes2002 napisał:
        .
        > Jona, ja mieszkalem kolo SP16, nie bylem w kraju juz z 9 lat.
        > Ps. Jak ci sie podobaly Stany?

Tak jak wszedzie sa ladne i brzydkie miejsca,a ja z braku czasu i odleglosci
        nie widzialam zbyt duzo Moj maz dosc czesto tam jest(praca,rodzina)i jeszcze
        pare lat temu myslelismy o przeprowadzce,bo porownujac z Europa-zycie tam jest
        duzo latwiejsze-masz wyksztalcenie-masz dobra prace i place,no i na duzo
        wiecej cie wowczas stac porownujac z Europa.Mnie sie marzy ROUTE 66,ale to
        plany na przyszly rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka