Gość: Filip IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 20:27 Już wyobrażam sobie te głosy sprzeciwu typu " za 4 lata Jędrzejczak powie, że w mieście......". Chyba, że z uwagi na siąsiedztwo / wiadomo jakie / sierżant-ogrodnik odpuści. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klin! Re: Kolejny remont elewacji w centrum 16.11.02, 09:45 Dziennikarz nie popisał się specjalnie. "Nigdy nie było tu żadnych mieszkań". "Ten remont rozpoczął się na wyraźne życzenie wspólnoty mieszkaniowej, przy jej znacznym udziale finansowym". Skoro nie ma w tym budynku mieszkań, o jaką wspólnotę mieszkaniową chodzi? Jeśli budynek jednak nalezy do jakiejś wspólnoty, co skłoniło mieszkańców do remontowania budynku, w którym nie ma mieszkań? Wypadałoby to chyba wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolejny remont elewacji w centrum IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 19:38 Klin. Ten dziennikarz, który nie popisał się, to człowiek Jędrzejczaka. Ty zresztą wiesz wszystko najlepiej. Wiedziałem, że taka będzie twoja reakcja. Bo przecież za 4 lata Jędrzejczak powie, że w mieście...... Zobacz, nie zawiodłem się na tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Kolejny remont elewacji w centrum 16.11.02, 20:45 Człowieku dobry, tu nie ma ani słowa o Jędrzejczaku, ani o wyborach, ani o Surmaczu, ani o ogrodnikach. Nie zdziwiło Cię, że wspólnota mieszkaniowa finansuje remont budynku, w którym nie ma mieszkań? Zapewne wszystko da się racjonalnie wyjaśnić i tego oczekuję od dziennikarza. Po prostu jestem ciekaw, rozumiesz? Słyszałem kiedyś kawał o gościu, któremu się wszystko z dupą kojarzyło. Myślałem, że to tylko takie głupie żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolejny remont elewacji w centrum IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 12:44 Tak, szanowny panie wszystkowiedzący i nieomylny. Panu wszystko kojarzy się z dupą. Sierżanta-ogrodnika i, może trochę mniej, swoją własną. A tak wogóle, to życzę dobrego samopoczucia w dziele naprawiania świata i śledzenia poczynań lewicowej władzy w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Kolejny remont elewacji w centrum 18.11.02, 12:58 Nie mam pojęcia, co Ty właściwie ode mnie chcesz? Surmacz ani brat mój ani swat. W każdym wątku, niezaleznie od tematu, zapętlasz się wokół jakiegoś ogrodnika, ale czemu swoimi natręctwami obarczasz właśnie mnie? Skieruj, proszę, swoje zainteresowanie na inną osobę, bo mnie zdążyłeś już znudzić doszczętnie. Albo zacznij pisać na temat. Może wyjaśnisz mi, o co chodzi z tą wspólnotą mieszkaniową? > A tak wogóle, to życzę dobrego samopoczucia w dziele naprawiania świata i > śledzenia poczynań lewicowej władzy w Gorzowie. Dziękuję. Śledząc poczynania lewicowej władzy w Gorzowie trudno o dobre samopoczucie. Tym bardziej doceniam intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Kolejny remont elewacji w centrum IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 23:03 Wypada współczuć. Perspektywa nowej, czteroletniej kadencji Jędrzejczaka i samorządu miejskiego, w którym lewica ma zdecydowaną większość, nie może nastrajać optymistycznie. Oczywiście ciebie. Mnie nie. Ale będziesz musiał jakoś to przeżyć. Pozostaje jeszcze inna możliwość. Można wyjechać z Gorzowa. Ale to chyba ostateczność. Wracając do wspólnoty mieszkaniowej. Nazwa nie jest chyba najlepsza - sugeruje, że członkami wspólnoty są tylko mieszkańcy zasiedlający mieszkania w budynku. A przecież członkami wspólnoty mogą być podmioty gospodarcze, sklepy,firmy prowadzące działalność usługową np. apteka, cukiernia. Członkiem wspólnoty może być również miasto. Myślę, że w przypadku tego budynku tak właśnie jest. Członkami wspólnoty mieszkaniowej są firmy mieszczące się na parterze budynku oraz miasto. Dla mnie jest najważniejsze to, że w centrum trwają prace, które mogą zmienić obraz tej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Kolejny remont elewacji w centrum 20.11.02, 10:42 Gość portalu: Filip napisał(a): > Wypada współczuć. Ależ, nadmiar troski! Śledzenie poczynań lewicowej władzy nie jest, jak się domyślasz, moim głównym zajęciem. Poza tym, życie jest piękne :) Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Kolejny remont elewacji w centrum 20.11.02, 09:43 klin! napisał: > Nie zdziwiło Cię, że wspólnota mieszkaniowa > finansuje remont budynku, w którym nie ma mieszkań? Ustawa z dnia 24 czerwca 1994 r. o własności lokali. Tekst jednolity opublikowany w Dz. U. Nr 80 z 26 września 2000 r., poz. 903 >>Art. 6. Ogół właścicieli, których lokale wchodzą w skład określonej nieruchomości, tworzy wspólnotę mieszkaniową.<< Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Kolejny remont elewacji w centrum 20.11.02, 10:40 Ja znalazłem to od razu (nieoceniona Rzepa, jak sądzę?), ale ilu czytelników po prostu wzruszy ramionami? Czasami mam wrażenie, że dziennikarze nie wierzą, że ktoś czyta ich teksty ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Kolejny remont elewacji w centrum 20.11.02, 11:49 klin! napisał: > Czasami mam wrażenie, że dziennikarze nie wierzą, że > ktoś czyta ich teksty ze zrozumieniem. Niestety, odsyłacz "przeczytaj komentowany..." przeterminował się. Rzepa, Rzepa. Wyborcza za głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Kolejny remont elewacji w centrum 20.11.02, 13:46 aborys napisał: > Niestety, odsyłacz "przeczytaj komentowany..." przeterminował się. Bubel. Pozostaje, wzorem Marka, powielać gazetowe teksty na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Kolejny remont elewacji w centrum 20.11.02, 13:51 klin! napisał: > Bubel. Nie sądzę. Jak się tworzy płatne archiwum - trzeba coś do niego włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Kolejny remont elewacji w centrum 20.11.02, 14:10 Jasne. Bublem jest brak konsekwencji. Albo komentarze znikają razem z artykułem (jak w onecie albo interii) albo główny tekst pozostaje dostępny. A tak - po kilku dniach nie wiadomo o czym dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś