e_werty 15.03.06, 19:38 "Zbliża się era multikina..." ... ta era nadeszla już ładnych kilka lat temu. Panie dziennikarz - trzeba było dodac że w Gorzowie. Bo tak to brzmi dość "sensacyjnie"!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_werty Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 19:40 "...To będzie prawdziwa rewolucja dla gorzowskich kinomanów, przyzwyczajonych dotąd do niewygodnych krzeseł i niedogrzanych sal w kinie Słońce czy Kopernik..." ... no to biedacy znowu sie będą meczyć!!! Przyzwyczajenie druga natura czlowieka - moze zachowac te stare krzesła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Zbliża się era multikina IP: *.ztpnet.pl 15.03.06, 19:42 JA tam nie chce aby Wenus Nysa i Newa padly Newa szczegolnie klimatyczna. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Gratulacje dla Gorzowa!! IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 00:04 Hey werty, Przestan pierniczyc glupoty... Moglo buyc multikino juz dawno... Teraz gdy asow PiSowskich (Surmaczi kolezanka) nie ma, sprawy szybko posuwaja sie do przodu... Kopernik jednak jak kopernik... "Slonce" to piekny budynek...Mam nadzieje ze jakies kameralne kino czy cos takiego wprowadzi sie tam... :) PS. Przestan pisac glupoty. Draznisz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaman Re: Zbliża się era multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 10:21 Na wymioty mi się zbiera jak czytam te wszystkie opinie, nie tylko te dotyczące tego tematu. Sami kpiarze i prześmiewcy. Zapraszam do walki o stanowiska w radzie miasta lub innych instytucjach w których coś udałoby Wam się zmienić na lepsze. Nie bronię polityków, itd. bo nim nie jestem, ale po co tylko wszystko wyśmiewać? Cieszmy się że coś zaczyna się dziać, że będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 19.03.06, 11:14 "...że będzie lepiej...." ... jesteś pewien? Na pewno będzie inaczej ale czy lepiej to trudno przewidywac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guciu123 Re: Zbliża się era multikina IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.06, 13:21 Szkoda tylko,że nie będzie taniej.Bilety dla dzieci będą tańsze od normalnych o 3-4 złote.To jak rodzic pójdzie z dzieckiem do kina,to wyda jakies 35 złotych!!!No to chyba multikino konkurencją dla PUBów nie będzie,bo tam dużo taniej(a jak przeliczyć na godziny to nie ma czego porównywać,a i dziecka nie trzeba za sobą ciągać)Szkoda-mogliby inwestorzy przewidzieć np 2 dni w miesiącu dla dzieci za niewielkie pieniądze,bo jak nauczyć młodzież i dzieci chodzić do kina kiedy bilety sa tak drogie?Zarządzający "Słowianką" popełniają ten sam błąd.Jak się Jaś nie nauczy spędzać czasu na basenie i na kręglach,to Jan też tam nie pójdzie tylko po drodze zawinie do pubu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 19:48 "...Co będziemy oglądać w kinopleksach? Na pewno trafią do Gorzowa wszystkie nowości i hity polskie i światowe...." ... ta informacja mnie... zastrzeliła!!!! Naprawdę? Ale ja myślalem ze beda to filmy!!! A tu mi pisza o "nowościach i hitach"!!! Co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 19:51 "...Ale to jeszcze nic. Standardem w Kinopleksie są duże ekrany perełkowe,.......Największy ekran w gorzowskim multikinie będzie miał wymiary 8 m wysokości i 11 szerokości (podobnej wielkości ma obecnie kino Kopernik)O ile jednak w technice obrazu gorzowskie kino nie będzie odbiegać od innych kinopleksów...." I o co tyle szumu? aaa!!! chyba że o: "...Chodzi tu o kolejny krok w kierunku redukcji szumów i uprzestrzenniania dźwięku...." Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 19:56 "...Chodzi o to, żeby przekonać gorzowian do pójścia do kina, a nie spędzania popołudnia wyłącznie np. w pubie..." "...będzie również 10 kafejek, restauracji i barów .." no to racja "...Zapewne seans w multikinie nie będzie jedynym powodem ich odwiedzin" - jakieś wojenki pomiędzy "kinomanami" a "pubiarzami"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Re: Zbliża się era multikina IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.06, 20:17 e_werty jaki dziennikarz takie informacje. Artykuł przeciętny bez fajerwerków. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 20:35 Ja trzymam kciuki za kino "60 krzeseł". Mam nadzieję, że utrzyma się na rynku. A co do kina i innych podmiotów w Askanie - ciekawe czemu tak żadko mówi się o około TYSIĄCU nowych miejsc pracy w tym obiekcie? Ponad 40 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni użytkowej to takie miasteczko w mieście:) Oj już nie mogę doczekać się tego stoiska z kawą:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja gość Re: Zbliża się era multikina IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.06, 20:45 Jak widac po niektórych wypowiedziach to zawsze jest tak że jeden zbiera miód a drugi mu w sam środek nas..ra Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 20:52 Ech, podoba mi sie tekst o Koperniku i Sloncu, ktore sa "z gory skazane na porazkę" - no tak, przy takim podejsciu, to na pewno padna. A w innych miastach, czy w wielkiej Warszawce, czy w Szczecinie, czy w Poznaniu, jakos nadal egzystuja male kina, ktore nie maja "hiciorowego" repertuaru, a jakos prosperuja, i to nie tak zle. Nie kupisz tam paki popcornu oblanego kublem lodu rozcienczonego cocacola, ale... mimo to ludzie przychodza. No coz, Gorzow kiedys byl bardzo slawny z psychiatryka, wiec wariatow troche ma, a w koncu przeciez wariaci chodza do takich kin ;) A jesli chodzi o 60 krzesel - mysle, ze nic im nie grozi, swoja publicznosc maja, a repertuar taki, ze kinoplex nie bedzie konkurencja. Ale te krzeselka moglyby byc wygodniejsze, zwlaszcza na dlugich seansach, no i przydaloby sie, zeby je ktos wreszcie do podlogi umiescil... PS. A mnie sie podoba lodzkie kino "Cytryna" - najbardziej klimatyczne, jakie znam (jedyne klimatyczne). Ten wystroj, taka "domowosc" tego kina, calkiem ciekawy system rabatowy (za przyniesienie cytryny, za element stroju w kolorze cytrynowym, itp. ;), ta urocza przefilmowa herba-kafejka, ze az sie przychodzilo spore pare minut wczesniej, zeby przed seansem wypic herbatke (no, jakos nie zdarzyl mi sie tak nigdy zaden spoznialski, a popularnosc wieksza niz 60 krzesel)... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 20:57 Podobnie kino Pionier w Szczecinie... najstarsze na swiecie kino dzialajace bez przerwy... www.kino-pionier.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 15.03.06, 21:00 "...Ale w sierpniu 2005 roku do Szczecina dotarły wspaniałe wieści z za kanału La Manche. Po kilkuletnich staraniach właścicieli {Panowie Jerzy Miśkiewicz i Wacław Szewczyk}, Pionierowi został przyznany tytuł najstarszego nieprzerwanie działającego kina na świecie" Kto chce sie utrzymac na rynku zawsze znajdzie formułe istnienia - lecz jezeli ma sie banknoty na oczach... to zysk zawsze bedzie za mały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Zbliża się era multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 23:47 Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Zbliża się era multikina 16.03.06, 20:04 > Podobnie kino Pionier w Szczecinie... najstarsze na swiecie kino dzialajace No coz, zalezy do czego pijesz... jesli do tego co mozna zrobic z Kopernikiem, Sloncem - no, tak, mniej wiecej o to mi chodzilo, choc "format" kina nie ten, raczej bym porownal do Delfina, ktory zeby nie te odstepy krzeselek, to calkiem by sie znalazl na rynku nowoczesnych kin... oczywiscie, kina typu Bajka czy pare innych w Warszawie by tez mogly byc wzorcem dla Kina (te chyba nawet nie robily wiekszych remontow)... jesli chciales porownac do cytrynki - nie, daleko mu... to jednak dalej kino, z kawiarnia, ale zwykle kino. Tam - tam po prostu jest klimat, taki inny. Zolto- zielony, przyjazny (to takze o "kameralnej" obsludze), ceny, system "dziwnych" cytrynkowych rabatow, itp... No i co lubie, a co w Polsce jeszcze rzadkie - "mieszkania publiczne". To siec schronisk smiley za granica, to wlasnie cytrynka, to tez fryzjer blisko nowego tesco. To jakis taki inny klimat - jakby mieszkanie przerobione na jakis lokal, tam nadal jest atmosfera, ze to nadal mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Zbliża się era multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:03 a co na to pan Arkadiusz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc_z_Wawy Re: Zbliża się era multikina IP: *.crowley.pl 16.03.06, 12:34 Mam pytanie do Szanownych Tubylców :) Jak brzmiała pełna nazwa tych zakładów mięsnych, na terenie których powstaje Askana? Nie mogę tego znaleźć w necie - wszędzie używa się określenia "zakłady mięsne" albo "miejska rzeźnia". Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Zbliża się era multikina IP: *.wisz.edu.pl / *.wisz.edu.pl 16.03.06, 12:59 Zakłady Mięsne WPRP (Wojewódzkie Przedsiębiorstwo Rolno-Przemyłowe) - to jest pełna nazwa gorzowskich zakładów mięsnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc_z_Wawy Re: Zbliża się era multikina IP: *.crowley.pl 16.03.06, 14:24 Gość portalu: studentka napisał(a): > Zakłady Mięsne WPRP (Wojewódzkie Przedsiębiorstwo Rolno-Przemyłowe) - to jest > pełna nazwa gorzowskich zakładów mięsnych!!! bardzo dziękuję i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka.k Re: Zbliża się era multikina 20.03.06, 14:09 studentka zapomniałaś dodać ,że to była Spółka Akcyjna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Zbliża się era multikina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:40 Kopernik i Słońce upadną nie tylko dlatego, że powstanie multikino. Z takim repertuarem (do wyboru góra dwa filmy, często oba szmirowate) z takim "klimatem" (ostatnio w słońcu było na sali chyba zimniej niz na dworze) to każdy by odpadł. Pomijając sale, to już od dawna im się nie chce inwestować w repertuar. Juz nawet im się paluchem nie chce ruszyć, a mogliby zostawić po sobie chociaż dobre wrażenie. A słońce wydaje się idealnym miejscem na kino alternatywne tzn takie ambitniejsze. Chociaż moze lepiej niech nic nie robią, bo w tedy padnie 60 krzeseł.W sumie to juz nie mogę doczekać się multikina i mam nadzieję, że wybór filmów będzie większy i różnorodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zbliża się era multikina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 14:36 a do kogo należą te kina? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Zbliża się era multikina 16.03.06, 17:13 Pewnie do kogoś lub czegoś co się przekształciło z czegoś, co było za komuny. I pewnie tak jak w PKP własciciel jest gdzieś w innym zakątku Polski. Tak jak właścicielem dworca jest jakie postkompekapowska spółeczka. Myślę, że skroro właścicielem jest coś bliżej niezidentyfikowanego, to kina podzielą los Kolejarza - budynek należy do postkompekapowskiej spółki.....turystycznej z Trójmiasta. Jak Kolejarz wygląda - warto zobaczyć, wkrótce się rozsypie. A biedne władze miasta przecież nic, nic nie będa mogły zrobić, bo to przecież nie ich, bo to przecież prywatne Ale nie będe żałował ani Śłońca,które jest jakąś nędzną pozostałością czegoś po wielkim kataklizmie 1945 r. ani tym bardziej Kopernika, na którego widok mam mdłości i popadam w depresję. Budynki są mocno koszmarne i powinny zniknąć. Byle szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Zbliża się era multikina IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 17:40 Hey pan_hrabia, Nie przesadzaj.. Kopernik wprawdzie perelka nie jest lecz marry projekt moze rzeczywiscie przemienic go w fajne miejsce.. Kopernik ro jednak wizytowka. Zaniedbana - to prawda, ale wlasnie perelka... Odrestaurowanie i przywrocenie mu "dawnej swietnosci" wrecz wymagane... Kto, co, kiedy i za ile...prawdopodobnie w rekach potencjalnych inwestorow. :) PS. Okay forumowicze...Mowicie ze to takie latwe... Do konca miesiaca niech kazdy dostarczy jednego dobrego inwestora do Magistraty. To ich nauczy!!! he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Zbliża się era multikina 16.03.06, 17:48 Jest taką samą wizytówką jak schody donikąd. Pamiątka po megalomańskich marzeniach partyjnych szaleńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Zbliża się era multikina IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 18:14 Hey pan_hrabia , Ale co wasza wysokosc pieprzy.... Prosze mi wyjasnic wiec dlaczego straszace w "Sloncu" duchy wrzeszcza po niemiecku??? He??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 16.03.06, 19:26 "... "Sloncu" duchy wrzeszcza po niemiecku??? " ... chyba na niemickim filmie bez dubbingu.... Przecież Słońce wybudowano po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Zbliża się era multikina IP: *.ed.shawcable.net 17.03.06, 10:22 Hey werty, Mowie ci...werzeszcza po niemiecku... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Zbliża się era multikina 16.03.06, 17:50 Zburzyc, a azbestowo-betonowy gruz zuzyc do budowy nadwacianskiej promenady. Koparnik nigdy nie pasowal do dolinek, podobnie jak chory projekt umieszczenia CEA w srodku dolinek. To jakis koszmar. Miasto z dolina koszmarow howgh Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 08:36 Może w Słońcu i po niemiecku, to jest resztka po większej całości z tamtych czasów. Nie wydaje mi się żeby to zbudowano po wojnie, raczej przebudowano i coś takiego z przytuloną doń Letnią po prostu stoi w Środku miasta Mnie chodziło jednak o Kopernika, bo to zdaje się inwestycja była typu: my som województwo (1975) to se zbudujemy kino jak sie patrzy. Schody donikąd są zresztą tej samej proweniencji... Ja uważam, że pomniki architektoniczne socjalizmu należy burzyć - z wyjątkami (w gorzowie takichich wyjątków nie ma) - ale większość jest bez wartości. w tym Kopernik, i inne. Ponoc taki dom usług przy sikorskiego/pocztowa to już dziś "zabytek" - a ja mówią: ta rózowa ohyda nigdy nie będzie pasować do czegokolwiek, bo jest wstrętna obiektywnie. Zapraszam do dyskusji: Wyliczajcie jeszcze kolejnych kandydatów na śniadanko dla buldożerów :) Na początek: całe Staszica i Manhattan Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 09:10 Kokos, vel tesco - to jest dopiero architektoniczne g..no przyklejone przez czerwonych do Starego Rynku. Nawet nie ma jak sfotografowac uroczej bamberki bez tego socrealistycznego tla z wczesnego gierka - wyburzyc ewentualnie przebudowac. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 09:44 Ja bym wyburzyl Matnare-to jest dopiero ohyda...Moznaby wybudowac tam jakas ladna narozna kamienice...Drugim budynkiem do "odstrzalu" bylby na mojej liscie ten,ktory zamknal Lutycka-tam tez mozna by wybudowac dwie narozne kamienice po obu stronach ulicy i mielibysmy piekna mala uliczke prowadzaca prosto nad bulwar nadwarcianiski.Na trzecim miejscu jest Arsenal-trzeba by go odbudowac w wersji,ktora istniala od XVIII wieku do lat 60tych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Zbliża się era multikina IP: *.ed.shawcable.net 17.03.06, 10:21 Hey Pan hrabia... Zhadzam sie... W tych schodach najladniejsze jest to..."nikad"... :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_hrabia Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 16:52 O! Jak na razie same dobre typy. Matnara - w pierwszej kolekności, to jak ze złego snu Kokos - po liftingu, ale mu nic nie pomogło Natomiast narożne na Llutyckiej są. Starą odnowić, a nową przebudować bo wygląda trochę kiczowato ta wieżyczka i tea blachodachówka. Jest natomiast kwestia otwarcia lutyckiej. Na początek brama. A potem cały blok wyburzyć i bedzie piękny widok na Stary Rynek, na którym też wszystko nadaje się do wyburzenia (oprócze fontanny i katedry i tej kamienicy muzycznej przy Mostowej. Mój kolejny typ do rozbiórki: pawilon przy młyńskiej/ na rogu sikorskiego. Ohyda jak mało co, choć to dość świerzy wyrób. Zastanawiam się kto w ogóle pozwoliłna budowanie tego w środku miesta. Gdzie architekt miejski, gdzie plastyk. To woła o pomstę do nieba!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 16:55 Ja czekam na wyburzenie "tymczasowych" sukiennic na Sikorskiego oraz przebudowę obu narożników Sikorskiego z Garbarami:) Może da się też odbudować Wenecję?????? Ps. Sikorskiego deptakiem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 18:26 > Ja uważam, że pomniki architektoniczne socjalizmu należy burzyć Wiesz, ja tam jestem przeciwny. Nie, zebym uwazal, ze "zabytki" socjalizmu piekne byly, ale... sa czescia histori. Bo teraz pomysl, co by bylo, gdyby tak samo za komuny bylo. Wtedy uwazano, ze wszystkie zabytki sa brzydkie, a jedyne piekno jest w skrajnie prostych formach (patrz komunistyczne zabytki). Na szczescie, nie mieli srodkow, zeby pozbyc sie calego tego "brzydactwa". Kwestie brzydkosci sa kwestiami zawsze subiektywnymi, nie uczmy sie postaw "wyburzmy wszystkie zabytki z tego okresu, bo brzydkie" bo co jeden okres artystyczny, bedziemy musieli wszystko burzyc. Z taka zasada wyszli m.in. gdzies w Azji, burzac wielkie posagi ktoregos z tamtejszych bogow (Buddy), bo akurat kraj byl anty-religijny (czytaj: komunistyczny). A zobacz, jak wyglada Petersburg: burzyli, bo carskie, a akurat sie rewolucjonisci (komunisci) dorwali, za niecale sto lat burzyli komunistyczne, bo antykomunisci sie dorwali, a to co carskie nagle sie pieknym okazalo. Dobrze, ze chociaz nie mieli srodkow, zeby burzyc i ponownie stawiac, i wiekszosc sie jakas uchowala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Re: Zbliża się era multikina IP: *.gorzow.mm.pl 17.03.06, 18:54 Większszość socjalistycznych budowli jest po prostu brzydka. Czy je burzyć czy upiększać to kwestia czasu i kasy. Obecnie budować nowe i eleganckie gmachy jak park 111 naprzykład. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 19:13 Aż dziw pomyśleć, że Park 111 to zielonogórski kapitał:) Zapraszamy, zapraszamy. Najwidoczniej u nas ma lepsze perspektywy rozwoju...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Klasyczna brzydota socrealizmu... IP: *.ed.shawcable.net 17.03.06, 20:35 Hey Rangar, Niektorzy mysla, ze jak sie "tak dobrze" zestarzeje...to wypieknieje... Istnieje cos takiego jak "kalsuyczna pieknosc" Przydota socrealizmu tez kwalifikuje sie do klasyki...he he he Wyburzyc i przeprosic ze tyle czasu miejsce zajmowalo i denerwowalo.. :) PS. Moze zostawic jeden by mlodzi architekci moglo nauczyc sie jak nigdy nie projektowac... A moze sprawe do prokuratora??? Polskie srodki finansowe na taka brzydote zmarnowane... Kogos trzeba posadzic (teraz to takie modne) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Klasyczna brzydota baroku... 18.03.06, 10:14 No wlasnie, mysle, ze za komuny by ten zwrot idealnie pasowal, zwlaszcza do baroku i rokoko, jako epok najbardziej ozdobnych. Widzisz, oni wtedy tez chcieli burzyc "brzydactwa" klasyki, na szczescie bylo to bardzo slabe "chciec", za ktorym nie szly nawet proby podjecia najmniejszego wysilku... Wiec ktoz ma oceniac "brzydote" i piekno? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Zbliża się era multikina 17.03.06, 19:41 "... Wiesz, ja tam jestem przeciwny. Nie, zebym uwazal, ze "zabytki" socjalizmu piekne byly, ale... sa czescia histori..." ... z tego samego powodu byłem za zachowaniem i adaptacją kotłowni na Cichońskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkpm Re: Kinoplex IP: *.c29.msk.pl 19.03.06, 14:30 Kilka lat temu w Bielsku-Bialej(180 tys.) powstal pierwszy Kinoplex w Polsce i muszę prztznać, że to bardzo dobra inwestycja - nasz ma 7 sal i prawie 1600 miejsc, mieści się w CHR Sfera w centrum. W planach jest następny multipleks. PS. Pozstale kina zbankrutowaly, pozostalo tylko kino Studio, dzialające przy Studiu Filmów Rysunkowych. Ceny w bielskim Kinopleksie: pon., wt., śr. 15 zl czw., pt. 17 zl weekend 19 zl dzieci i seniorzy 14 zl posiadacze karty widza 13 zl Więcej www.kinoplex.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kinoplex cd. IP: *.c29.msk.pl 19.03.06, 22:58 sprostowanie - drugi kinoplex w Polsce(maj 2002), zapomnialem o kinie Femina w stolicy, które ma status kinopleksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka.k Re: Zbliża się era multikina IP: *.mofnet.gov.pl 20.03.06, 14:16 a większość osiedla Piaski i Słoneczne to pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Ale jaka mila psina...he he he IP: *.ed.shawcable.net 20.03.06, 18:10 Odpowiedz Link Zgłoś
lidka.k Re: Zbliża się era multikina 20.03.06, 14:12 ja też czekam z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś