Dodaj do ulubionych

po co te wszystkie "inwestycje"

25.06.06, 17:12
-Budowa "Sło-wianki" - zamknięcie Łaźni Miejskiej (do dziś bez pomysłu co
dalej),
-Słynne Inwestycje drogowo-wiecowe - do dziś ABW i prokuratura i "wczasy" w
Szczecinie,
-CEA - a komu to... - czy poprawi się jakość życia.
-TESCO - miasto kuriozum z monopolem - gdzie w tej wielkości mieście na
świecie są 3 sklepy TESCO??
-Remont Mostu Staromiejskiego - by tak w nieskończoność, może tylko
zostanie "fontanna świateł" a pod nią Biedronka....
-Remont Podmiejskiej i Pomorskiej - chyba coś pozostało do skończenia -
sakrpa ale komu to przeszkadza??
-Przejście przez Park Kopernika?? - Strabag - kto rządzi "gorzowskim"
Strabagiem (może to ciąg dalszy inwestycji-wiecowej)...
-Zachodnia Obwodnica - w polu a nie zakwita - czy wyda owoc jesienią??
Obserwuj wątek
    • danny_boy Re: po co te wszystkie "inwestycje" 26.06.06, 00:24
      -Budowa "Sło-wianki" - zamknięcie Łaźni Miejskiej (do dziś bez pomysłu co
      dalej),
      Owszem, na Łaźnię nie ma pomysłu, ale Słowianka jest perełką i tysiące
      dzieciaków ma tam bezpłatną naukę pływania. Jako gorzowianin jestem za tym,
      żeby to nawet dotować, byle służyło to mieszkańcom.
      -Słynne Inwestycje drogowo-wiecowe - do dziś ABW i prokuratura i "wczasy" w
      Szczecinie
      PBI tak, ale pomyśl, dlaczego prawie dwa lata nie ma żadnych konkretnych
      zarzutów dla T.J.
      -CEA - a komu to... - czy poprawi się jakość życia.
      tobie na pewno nie, włącz sobie kolejny serial na Polsacie
      -TESCO - miasto kuriozum z monopolem - gdzie w tej wielkości mieście na
      świecie są 3 sklepy TESCO??
      Nie ma to jak interwncjonizm państwowy, co nie? Łza się w oku kręci na dawną
      politykę przestrzenną: "tu damy jeden mięsny, jeden rybny, jeden wielobranżowy,
      jedną księgarnię i dwa spożywcze"
      -Remont Mostu Staromiejskiego - by tak w nieskończoność, może tylko
      zostanie "fontanna świateł" a pod nią Biedronka....
      Rozumiem, że jak jest -10 stopni, to ty świetnie rozkopujesz ziemię. Opatentuj
      swój pomysł. Czeka cię potęźna kasa, nie tylko w Polsce, ale i na świecie
      -Remont Podmiejskiej i Pomorskiej - chyba coś pozostało do skończenia -
      sakrpa ale komu to przeszkadza??
      Na razie pierwsza sensowna uwaga. Podmiejska nie została skończona.
      -Przejście przez Park Kopernika?? - Strabag - kto rządzi "gorzowskim"
      Strabagiem (może to ciąg dalszy inwestycji-wiecowej)...
      Niech kierowcy napier-dalają Czereśniową czy Piłsudskiego. Trasa średnicowa to
      jakiś niepotrzebny wymysł
      -Zachodnia Obwodnica - w polu a nie zakwita - czy wyda owoc jesienią??
      Byłeś chociaż oglądać jak pracują? Ja byłem, zasuwają nawet w niedziele po
      południach.
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry Prezydent! IP: *.ed.shawcable.net 26.06.06, 00:38
        :)
        • waszka21 Boy-owi i Bernardowi 26.06.06, 15:17
          Nikt nie kwestionuje, że Bernard, to Dobry Prezydent - Jędrzejczak, nawet wątek
          nie o tym,
          Boyu Dany - kolego obszernie obszedłeś się z moimi punktami.
          Ja nic nikomu nie zarzucam tylko wymieniam się i pytam. Co z tymi inwestycjami.
          Mam patent na -10 (są metody minerskie), ale to nie o to chodzi... Chodzi o coś
          więcej, Tesco - no cóż wcale mi nie tęskno - tylko mogłoby być choćby jak w
          ZGorze kilka konkurujących marketów a nie pasiasta cienizna... Park Kopernika -
          dawne PBI?? (aż śmierdzi), byłem widziałem i wcale mi nie chwalebno że
          zapieprzają nawet w niedzielę, pewnie jechałeś w stronę Kostrzyna, to pojedź
          sobie wałem w miejsce gdzie nasuwają most nad Wartą...

Słowianka - "darmowe lekcje pływania" - jakoś tego nie widzę... ale że
          potrzebna - a w łaźni darmowo nie mogło być - a w łaźni darmowo nie może być??

Polsatu nie oglądam i nie ubliżam Twojej wyrobionej artystycznie wrażliwości
          więc o co Ci chodzi??

Dla mnie wyrzucanie 60 mln złotych, gdy szkoły na remonty mają 35-40tys.
          rocznie jest marnotrastwem. Dobry gospodarz utrzymuje to co ma i stara się
          powiększać lecz nie kosztem bieżących spraw, póki tego nie zrozumiesz...

Tadeo to SuperMan.
          • Gość: Danny Re: Boy-owi i Bernardowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 01:39
            >Tesco - no cóż wcale mi nie tęskno - tylko mogłoby być choćby jak w
            > ZGorze kilka konkurujących marketów a nie pasiasta cienizna...
            Oczywiście, że brakuje konkurencji, choć z drugiej strony może dzięki temu
            jeszcze trochę zipie rodzinny handel...
            > byłem widziałem i wcale mi nie chwalebno że
            > zapieprzają nawet w niedzielę, pewnie jechałeś w stronę Kostrzyna, to pojedź
            > sobie wałem w miejsce gdzie nasuwają most nad Wartą...
            A, przejadę się w takim razie

> Słowianka - "darmowe lekcje pływania" - jakoś tego nie widzę... ale że
            > potrzebna - a w łaźni darmowo nie mogło być - a w łaźni darmowo nie może
            > być??
            A ja widziałem i doświadczyłem kilkakrotnie (jak musiałem się ewakuowac z toru,
            bo dopiero w momencie zajęć tor nagle stał się zarezerwowany, ale tu już kłania
            się organizacja)
            W łaźni było darmowe pływanie, tylko na 4 razy mniejszej powierzchni...
            > Polsatu nie oglądam i nie ubliżam Twojej wyrobionej artystycznie wrażliwości
            > więc o co Ci chodzi??
            O to, że bez takiego centrum artystycznego następuje degradacja miasta. Jeżeli
            wciąż powołujemy się na kulturowe dziedzictwo Europy, to przeważnie wielkie
            monumentalne z(a)bytki, jakże teraz oblegane przez turystów, powstawały kosztem
            biedoty.

> Dla mnie wyrzucanie 60 mln złotych, gdy szkoły na remonty mają 35-40tys.
            > rocznie jest marnotrastwem. Dobry gospodarz utrzymuje to co ma i stara się
            > powiększać lecz nie kosztem bieżących spraw, póki tego nie zrozumiesz...
            Tego typu wątków w ostatnim roku jest mnóstwo i zdania są bardzo podzielone,
            czy całą kasę ładować w socjal i niewiele z tego będzie, czy jednak coś
            stworzyć nowoczesnego i także potrzebnego mieszkańcom.
    • Gość: Góral Re: po co te wszystkie "inwestycje" IP: *.kam.pl 26.06.06, 22:44
      Waszka21: Widze, ze jestes nieudaczniczka zyciowa. Jak chcesz zyc w jakies
      dziurze, gdzie nie ma zadnych atrackji to Cie nikt nie trzyma, poprsotu wyjedz.
      Nie chce mi sie z taka osoba dyskutowac, wiec napisze tylko, ze dzieki temu iz
      wszystkie dzieci maja okazje nauczyc sie plywac, uratuje sie w ten sposob kilka
      ofiar przy pobliskich jeziorach. To dla Ciebie sie nie liczy?
      • e_werty Re: po co te wszystkie "inwestycje" 26.06.06, 23:15
        "...ze dzieki temu iz wszystkie dzieci maja okazje nauczyc sie plywac, uratuje
        sie w ten sposob kilka ofiar przy pobliskich jeziorach."

... błąd w zalożeniu - najczęściej topią się ludzie umiejący pływać - ten co
        nie potrafii wchodzi do wody w brodziku.
        • Gość: Danny Re: po co te wszystkie "inwestycje" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 01:41
          >najczęściej topią się ludzie umiejący pływać
          A czasami do wody, dla żartu niby, wrzucane są osoby, które nie umieją pływać
          • Gość: legwan Re: po co te wszystkie "inwestycje" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:50
            no i wątek zszedł na plażę...
          • e_werty żeby nie utonąc... w nadmiarze kasy..... 27.06.06, 17:09
            "A czasami do wody..."

... wpadaja... pijani wędkarze... babcie klozetowe... własciele dobermanów...
            historycy z IPN'u... maniacy seksualni... psy... koty i wróble....itd. itp.

Nie masz racji z ta teorią że nauka pływania zmniejsza ilośc utonięć!!! Jest
            calkiem odwrotrnie!!!

Nie mniej - darmowa nauka pływania jest wskazana - ale nie z powodu który
            podałes!!!
            • Gość: legwan Re: żeby nie utonąc... w nadmiarze kasy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:05
              - nauka pływania - jako kubeł zimnej wody na rozgrzane głowy...
              - nauka pływania - jako sposób poruszania sie w polityce i biznesie z nią
              związanym
              - nauka pływania - darmowa ha ha - a pieniadze z czesnego co? DynDanny??
              - nauka pływania - potrzeb zaspokajania - czy li tylko sumień...
              • danny_boy Re: żeby nie utonąc... w nadmiarze kasy..... 28.06.06, 02:20
                >- nauka pływania - darmowa ha ha - a pieniadze z czesnego co?
                To zależy czy dziecko chodzi do szkoły publicznej czy do prywatnej płatnej. I w
                jednej i w drugiej jest dla najmłodszych nauka pływania.

>DynDanny??
                Coś z DynDNS się pomerdało?

• Gość: Ratownik wodny Re: żeby nie utonąc... w nadmiarze kasy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:23
              e_werty napisa:

>"A czasem do wody..."
              > wpadają... pijani wedkarze...babcie klozetowe...właściciele dobermanów...
              > historycy IPN u...psy... koty i wróble itd.itp.
              > Nie masz racji z teorią że nauka pływania zmniejsza ilość utonięć!!! jest
              > całkiem odwrotnie.

Oto klasyczny przykład demagogii
              • e_werty Re: żeby nie utonąc... w nadmiarze kasy..... 03.07.06, 20:54
                "...Oto klasyczny przykład demagogii..."

... w którym miejscu? zobacz sobie statystyki - ilu z tych którzy utonęli
                umiało pływać? Większość...
    • rafal_zapadka Re: po co te wszystkie "inwestycje" 28.06.06, 11:37
      Uważam, że Waszka21 swoimi pytaniami trafia w sedno.

Pozwolę sobie w tym miejscu przytoczyć to co napisałem w 2005 r. w artykule
      "Gorzowskie krokodyle":
      Prezydent Jędrzejczak "Wymyślił basen i narzucił ten pomysł gorzowianom, którzy
      potraktowali go za własny. Mając przyzwolenie społeczne mógł spokojnie zadłużać
      miasto. Wybudował basen za drogo, na wyrost, nie za swoje i nie na własne
      potrzeby. Na jego utrzymanie muszą teraz płacić i ci, którzy się w nim nigdy nie
      wykąpali. Mimo, że tak budować każdy głupi potrafi, to jednak sporo gorzowian
      widzi w nim męża opatrznościowego.
      Pan Jędrzejczak opanował lepiej niż jego poprzednicy technologię rządzenia,
      opartą na dwóch dyrektywach: (1) im większa strojka, tym większa wziatka; (2) im
      większa bieda, tym silniejsze zapotrzebowanie na „szklane domy”.
      Renta demokratycznej władzy nie pochodzi z łapówek wyciskanych z szarych
      obywateli. Z szaraków urzędnik może co najwyżej wydusić, za przyspieszenia
      wydania jakiegoś papierka, parę groszy na papierosy. Prawdziwe pieniądze zapłacą
      firmy budowlane za przydzieleniem im kontraktu, co oficjalnie nazywa się
      „wygraniem przetargu”. Z tej przyczyny władza broni jak niepodległości kraju
      zasady ustrojowej, która pozwala jej na występowanie w roli wypasionego
      pieniędzmi obywateli inwestora. Gdyby tego jej zabrakło, gdyby nie mogła budować
      basenów, mostów, biurowców, to w korycie im by wyschło. Dla nich byłby to koniec
      świata, ale ludziom żyłoby się lepiej."

Rafał Zapadka
      • Gość: Fil Re: po co te wszystkie "inwestycje" IP: *.kam.pl 28.06.06, 18:33
      • Gość: Danny Re: po co te wszystkie "inwestycje" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 01:29
        >Wybudował basen za drogo, na wyrost, nie za swoje i nie na własne
        >potrzeby.
        Jeszcze by tego brakowało, żeby tylko na własne potrzeby wybudował. A czy
        drogo? Dla niektórych drogi będzie nawet chleb za złotówkę i co? W takim razie
        równajmy wszystko w dół?

>Na jego utrzymanie muszą teraz płacić i ci, którzy się w nim nigdy
        >nie wykąpali.
        Budują za nasze pieniadze jakieś szpitale, szkoły, linie kolejowe mimo że,
        kurna nie korzystamy z tego i wciąż płacimy na utrzymanie tego. Co za chamstwo
        panie Zapadka, co? Oczywiście odpowie pan, że to chamstwo, bo szkoły i szpitale
        powinny być prywatne i dochodowe.

>Mimo, że tak budować każdy głupi potrafi, to jednak sporo
        >gorzowian widzi w nim męża opatrznościowego.
        Rozglądamy się w promieniu ok. 100 kilometrów wokół Gorzowa i co widzimy? Chyba
        wokół są sami skończeni idioci, albo geniusze, bo jakby byli tylko głupi, to by
        coś pobudowali dla mieszkańców.

Panie Zapadka, wystartuj w wyborach, ogłoś swój kilkuletni plan dla Gorzowa i
        pewnie masz wygrane wybory. Nie dawaj Pan walkowera i pozwól Pan "przypadkowemu
        społeczeństwu" wybrać prezydenta.

> gdyby nie mogła budować
        > basenów, mostów, biurowców, to w korycie im by wyschło. Dla nich byłby to
        > koniec świata, ale ludziom żyłoby się lepiej.
        Dobrze, że to tylko forum lokalne, a nie ogólnopolskie, bo zaraz by się
        zleciało pełno firm i pobudowałyby mosty, żeby pobierać od gorzowian myto za
        przejazdy nimi.
        Ach, jakby nam się wtedy żyło lepiej.
        Wszystko co co prywatne jest super, a co państwowe, to jest be, tak?
        • e_werty Re: po co te wszystkie "inwestycje" 03.07.06, 20:57
          Danny - kur'wa... nie przekonałes mnie!!! Pierd'olisz...
      • Gość: Bernard Zapadka pomaga Jedrzejczakowi...:) :) :) IP: *.ed.shawcable.net 29.06.06, 07:27
        Zapadka, swoja glupota i ignoranctwem wlasciwie powoduje, ze zwieksza sympatie
        i poparcie dla Jedrzejczaka...
        Kiedy czyta sie wypoowiedzi sapadki to jedyny wniosek nasuwa sie automatycznie:
        Ten czlowiek nienawidzi Jedrzejczaka...
        Napisze wszystko o prawdopodobnie powie wszystko co mopglobu zaszkodzic
        Tadeuszowi...
        Co za polityczna sierota...
        Przez lata wieksze spluwaczki niz zapadka probowaly zniszczyc Jedrzejczaka...
        Gorzowianie za madrzy sa by w oskarzenia i inne zarzuty wierzyc...
        Jedrzejczak byl i jest niewinnym. Opozycja powinna juz zroizumiec ze z gow...na
        bata nie ukreci...
        Jedrzejczak pozostanie Prezydentem na nastepna kadencje bowuiem Gorzowianie
        tego chca...
        A zapadka???
        bedzie nadal wzorem innych PiSowcow plul i oczernial..
        To ich specjalnosc.. Niszczyc Gorzow w imie totalitaryzmu...
        A miasto w rekach Tadeusza i obecnej Rady tak sie tozwija ze az boli....
        To jednak bole porodowe lepszego Gorzowa..
        PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
        • Gość: legwan Re: Zapadka pomaga Jedrzejczakowi...:) :) :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:04
          Kto jeszcze może mu pomóc - niech podniesie ręce!
          Bernarddo jak sam twierdzisz "... to dobry prezydent", dobremu - pomoc zbędna,
          a może ... to jednak kiepski prezydent, jak wszystkich potrzeb nie widzi, acz
          ładuje kasę w spektakularia - dużą kasę, co inwestycja to więcej i więcej,
          myśle że za 4 lata będziemy rocznie budować ścieżki dla samochodów klasy
          autostrady w mieście za 200mln Euro, albo centra edukacji za 600mln Euro, a
          zapomnimy, o tym co do kasy miejskiej kasę przynosi czyli o biznesie...

Jędrzejczak to zadłużony prezydent i basta
        • e_werty Re: Zapadka pomaga Jedrzejczakowi...:) :) :) 03.07.06, 21:01
          Bernard - a ty morde kubeł... najlepiej w kubel pomyj które z braku argumentów -
          wylewasz obficie!!! Twoja mania "PiSo przesladowcza" spowalnia twoje zwoje...
          znaczy - te resztki których ci nie zżarła głupota...
          • Gość: Bernard Re: Zapadka pomaga Jedrzejczakowi...:) :) :) IP: *.ed.shawcable.net 03.07.06, 22:04
            Hey werty,
            Dlaczego ty mnie nie lubisz..
            Przeciez zawsze mam racje...
            Nie lubisz tych co racje maja...
            Rozumiem...
            he he he he
            PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
    • Gość: legwan DynDanny Boy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:42
      No i co DynDanny?
      Miałem rację - tu pół roku, tam pół roku, i inwestycje się kiełbaszą.

a paliwo ludziom z Zawarcia zamiast kiełbasy wyborczej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka