Dodaj do ulubionych

Piękny prezent od TJ

30.09.06, 22:02
Cieszę się, że TJ zabrał się w końcu za remonty kamienic. To rewelacyjna
informacja....
Chrobrego bedzie odrestaurowana,
Stare znowu zabłysna pięknością.....
TJ to dobry gospodarz i ...........
i zaczął remonty od socjalistycznej plomby, archiektonicznego koszmaru przy
dawnej mijance tramwajowej.....
I tylko zbiegiem okoliczności jest, że mieszka tam jego tata!!!
TJ to dobry..............syn!!!
Dziekuję i nie proszę o więcej pretekstów dla mioch wrednych komentarzy!!
Obserwuj wątek
    • login_tymczasowy Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:05
      Ta kamienica to byl jakis mister architektury, czy jakos tak.
      Zasluzona, nalezy jej sie.
      Tata Tadzia tez Tadzio. B. zasluzony dla POP w Ursusie.
      • Gość: street Re: Piękny prezent od TJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 08:17
        Ale tata kazika był z kolei lektorem PZPR i uczył jak pięknie myśli Lenin.
        • Gość: emsiziomal Re: Piękny prezent od TJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 08:25
          Lektorem chyba nie był'''''
          "Po zakończeniu wojny Staszewski rozpoczął studia na wydziale architektury
          Politechniki Warszawskiej, gdzie prezentował poglądy lewicowe – pisał: "Poglądy
          moje stają się bardzo lewicowe. Coraz magnetyczniej działa na mnie ryk
          zbuntowanych tłumów, uciśnionych mas pracujących – i władcza, potężna twarz
          Lenina". Po ukończedniu studiów pracował w płockiej Petrobudowie. W tamtym
          czasie powstała piosenka "Inżynierowie z Petrobudowy".

W 1951 poznał swoją przyszłą żonę. W tym czasie powstał warszawski
          klub "Piwnica" przy placu Grzybowskim, gdzie Stanisław Staszewski stał się
          liderem duchowym stałych bywalców. W 1961 otrzymał posadę architekta miejskiego
          w Płocku i osiedlił się tam, szybko znajdując się w centrum tamtejszego życia
          towarzyskiego. Obracał się w kręgach młodzieży skupionej wokół klubu "Marabut".
          W tym czasie powstały utwory "Celina" i "Baranek".

Jego twórczość stała się "podejrzana ideologicznie", a nim samym zaczęła
          interesować się milicja. Rozpoczął się konflikt z władzami partyjnymi, w wyniku
          którego Staszewski został usunięty z partii. W 1967 r. wyemigrował do Paryża. W
          Paryżu powstały m.in. utwory: "Bal kreślarzy" i "Marianna"
          Wiekszośc twórców tego okresu "skalana" jest myslą socjalistyczną.

• Gość: ratuszowy Re: Piękny prezent od TJ IP: 213.199.251.* 30.09.06, 22:05
      A kto prowadzi te remonty przypadkiem nie jego koledzy??
      • emsiziomal Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:18
        Wiecie jak to jest z przetargami i...raz się wygrywa..raz przegrywa ja
        przegrywam zazwyczaj .hahaha
        A o tacie TJ....nie piszę...bo ostatnio benek mnie zwyzywał od....jak zwykle,
        że tatów się czepiam...
        a tatów Kazika lubię !!!!!
        Kazika Staszewskiego (KULT) syn ślub ma..jak ten czas leci!!!
        KULT 14 październik Szczecin,,,,będę!!!!
        • e_werty Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:21
          A Kazika nie lubie - ma ambicje byc drugim Kaczmarskim - jednak chamstwo z
          niego wyłazi przy kazdym teksci. I jest koniunkturalista...
          • emsiziomal Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:24
            Myślę, że nie ....lubię KULT bo to młodośc.....
            Lubię tez Sisters of Mercy..stąd tyle miłosierdzia w moich postach .
            • e_werty Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:26
              "... bo to młodośc....."

... tylko dla tego...
              • login_tymczasowy Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:32
                e_werty napisał:

> "... bo to młodośc....."
                > ... tylko dla tego...
                Wlasnie dla nas.
                Dojrzewalem przy ich pierwszym winylu i kasetach z jarotka.
                Wolnosc? Po co wam wolnosc?
                • emsiziomal Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:35
                  hmmm
                  a pamiętacie czarno-biały Non Stop??
                  Tam zobaczyłem pierwszy raz Kazika...z wieeelkim radiem na ramieniu z podpisem..
                  Kazik z wynalazkiem Marconiego.....Jeszcze kultu nie było ...było Poland
                  • login_tymczasowy Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:36
                    Dodatek do Tygodnika Demokratycznego...
                    Taka Trojka, tyle ze na papierze.
                    • emsiziomal Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:40
                      Trójki do tej pory słucham..i starej Armii......ech....konserwatysta chyba
                      jestem
          • login_tymczasowy Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:26
            Kazik troche jakby zatrzymal sie po Ostatecznym krachu systemu korporacji.
            To byl goscia szczyt.
            A w Londynie bedzie tez w pazdzerniku. Tez pojade.

Z Kaczmarskim nic nie ma wspolnego.
            • e_werty Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:27
              "...Z Kaczmarskim nic nie ma wspolnego."

... Oczywiscie!!!! ale jemu tak sie wydaje!!!!
              • login_tymczasowy Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:30
                Ja ma nieco wspolnego z NApoleonem.
                Bylem kiedys w Paryzu.

Nie wiem, co mu sie wydaje.
                Szukal kiedys Boga i go nie znalazl, tak czytam ostatnie teksty.
                Teksty troche sie rozlaza, muzyka sie kreci w kolko, ale na koncert pojde
                dla "goopia peezda" i "knajpa mordercow".
              • emsiziomal Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:31
                Ostateczny krach,,.....Dziewczyna bez żeba na przedzie jest świetna....
                Później troszkę przerost treści nad formą....ale sentyment zostają...
                • login_tymczasowy Re: Piękny prezent od TJ 30.09.06, 22:34
                  emsiziomal napisał:

> Później troszkę przerost treści nad formą....ale sentyment zostają...
                  Eno, goopia peezda to mistrzostwo swiata. KAzdy akord na swoim miejscu.
                  Jak Fallen is Babylon Brygady Kryzys.
                • emsiziomal KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:37
                  Miłej Zabawy !!!!!!!!!!!!
                  • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:43
                    Dojazdu mam tyle, co Ty do Szczecina.
                    Ale Astoria co roku napchana i graja po 3,5 godziny.
                    • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:46
                      Ja lubie jeźdxić..na Sisters of Mercy ostatnio w Krakowie byłem : )
                      • e_werty Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:48
                        "...na Sisters of Mercy ostatnio w Krakowie byłem ..."

Kiedy w Kraku byli?... Cos sztukujesz!!!

P.S.
                        chyba ze "ileś lat temu"..
                        • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:51
                          !0 czerwca byli
                          Klub STUDIO
                          Koncert krótki ale palce lizac..
                          Byli w Polsce 3x.....ja tez 3 x byłem.....Wrocław 1991, Warszawa 2003...i teraz
                    • e_werty Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:46
                      A Kazik to kawał chama... i tyle...
                      • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:49
                        Myślę, ze przesadzasz.....dlaczego cham??
                        • e_werty Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:50
                          "...dlaczego cham??"

... nie wiem - tak go natura stworzyla!
                          • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:53
                            "Uczyła mnie mama
                            Bym sie nie bał chama.
                            Bo cham to jest cham
                            I boi sie sam"
                            Taka piosnka była.....
                            Myśklę, że przesadzasz
                            • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 22:59
                              Werty wysubtelnial ostatnio.
                              Wczesniej ladowal Brukselke od idiotek.
                              A teraz mu chamstwo przeszkadza.

A ten syn Kazika (wnuk Taty KAzika, hehe...) to ma koscielny slub???
                              • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:00
                                hehe..ciekawe..nie wiem czy kościelny..ale kazik pewnie niedługo dziadek
                                bedzie : )
                                • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:04
                                  Mlody Kazika powinien sie zbuntowac, jak w Tangu Mrozka, wziac porzadny slub i
                                  zostac urzednikiem.
                                  Grac tylko na szpinecie i spiewac tylko koledy.
                                  I Veni Creator na wlasnym slubie.
                                  • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:06
                                    Ale na koniec i tak Lokaj Edek...rozpieprzyłby wszystko!
                                    • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:12
                                      Jezeli Kazik jest taki chamski, moglby wystapic w obu rolach: Stomila, ktory
                                      grzmocil swoja flame w pierwszym rzedzie w operze i Edka.

Kazika syn bedzie Porzadnym Czlowiekiem, niestety.
                                      W sumie zywoty dzieci artystow powinny odbiegac od rodzicow.
                                      MArkowska i mlody Riedl byli kiepskawi, przynajmniej 3 lata temu jak bywalem w
                                      PL.
                                      • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:18
                                        Ale syn Waglewskiego jest OK
                                        • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:21
                                          A Waglewski to chyba mial 2 synow.
                                          Oni robili cos kompletnie innego niz tata - jakies hiphopy, czy cos.
                                          Wlasna sciezka - to jest to.

Markowska ubrana jak kobieca wersja Markowskiego spiewala jak on.
                                          Brakowalo tylko wokalizy do nastepcow 07 zglos sie.
                                          Porucznik Halski albo cos.
                                          • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:23
                                            I dyskusja zatoczyła koło hahaha
                                            Wróciliśmy do taty-SYNA-KAMIENICY Tata- dorego....syna
                                            • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:25
                                              Fisz..syn WAglewskiego...dziwna muza ale zqasakuje
                                            • login_tymczasowy aa kotki 2 30.09.06, 23:26
                                              Ide jeszcze popatrzyc jak Bruce Willis walczy ze Zlem.
                                              Piaty Zywiol, czy jakos tak.
                                              • emsiziomal Re: aa kotki 2 30.09.06, 23:28
                                                Piaty element...sympatyczne..milej zabawy
                                                I spokojnej nocki
                                      • e_werty Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 01.10.06, 15:43
                                        "...W sumie zywoty dzieci artystow powinny odbiegac od rodzicow."

... a słyszeliście młoda Kaczkowską? W soboty ma program muzyczny.... i stosuje
                                        chwyty Piotra. "Szeptane komentarze"... "uśmiech do mikrofonu"... i td. - ale
                                        nie bardzo jej to wychodzi - a moze to tylko mnie irytuje?

Pdobnym niewypalem jest Grzegorz Wasowski... mialki i nijaki - zawsze
                                        podczepiony pod kogoś.... i pomyśleć ze mial takiego zdolnego ojca! (Hmmm -
                                        teraz mi przyszlo do głowy, ze ojciec także zawsze z Przyborą!!!!)
                                        • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 01.10.06, 16:18
                                          e_werty napisał:

> ... a słyszeliście młoda Kaczkowską? W soboty ma program muzyczny.... i
                                          stosuje
                                          > chwyty Piotra.
                                          To corka braci Kaczynskich?
                                          A pokazuje sie gdzies, czy kitra twarz jak jej Tata?

> Pdobnym niewypalem jest Grzegorz Wasowski...
                                          Absolutne mistrzostwo swiata to byl program... hmmm... rozrywkowy (zapomnialem
                                          na smierc tytulu) w Trojce. Wasowski z zona (Dziewczyna Bez Zeba Na Przedzie),
                                          Mann, etc. etc.
                                          Tu mowi pasta buwi.
                                          Koniec osiemdziesiatych.
                                          Potem Wasowski stracil oryginalnosc.
                                          • Gość: emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 06:57
                                            w zasadzie trudno chyba wyskoczyc młodemu artyście spod skrzydeł
                                            rodzicielskich. Synowie Cugowskiego też miałcy są. Dobrze, że dzieci
                                            wisniewskiego malutkie!!!
                                            Trójka od zawsze była niezła...Resich Modlińska w tych programach wystepowała
                                            też chyba.(żona Wasowskiego )
                                            Jeszcze młodej kaczkowskiej nie słyszałem..postaram sie ja "wyłapać" w eterze.
                              • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:05
                                Złagodniał, bo udzieliła mu sie feministyczna atmosfera forum po 30.....
                                andrzejusa umie jednak przekonywać hehe
                                • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:08
                                  Kobieca strona natury...?
                                  Cos przeklina tamto forum, ale moze to tylko pozory.
                                  Broni sie publicznie a w glebi duszy pierwiastki niemeskie sie odzywaja...
                                  • emsiziomal Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:11
                                    Ktoś tam na mnie naskarżył...nie chcą mnie zarejestrować : (
                                    • login_tymczasowy Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 30.09.06, 23:13
                                      Po excesach Wertego faceci z GW sa sekowani.
                                      • e_werty Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 01.10.06, 15:47
                                        Przepraszam... tam namieszał Andrzejusa - mnie tez nie chciały zrejestrować bo
                                        Andrzejusa cos tam namieszał na temat nicków z "e" na początku...
                                      • e_werty Re: KULT 8 paźdxiernik Astoria Londyn 01.10.06, 15:50
                                        A tak po za tymm takie maglano-serwilistyczne forum mnie irytuje... strach cos
                                        dosadnie napisac... a laski tam sobie kadzą i uprawiaja "wirtualny" seks...
                  • Gość: Bernard Jedrrzejczak to dobry Prezydent! IP: *.ed.shawcable.net 01.10.06, 05:04
                    :)
                    • Gość: emsiziomal A było tak miło.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 15:29
                      Szkoda, ze nie masz juz nic wiecek do powiedzenia...bernardzie.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka