Gość: Bernard IP: *.ed.shawcable.net 19.03.03, 08:51 Na poczatek 200 polskich zolnierzy wezmie udzial w wyzwalaniu Iraku. Potrzebuja naszego pelnego moralnego wsparcia. Trzymajmy kciuki i modlmy sie za nich. Z Boza pomoca, wszyscy wroca do domu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Bój się Boga ! IP: 216.127.82.* 19.03.03, 09:08 ... a przynajmniej powinieneś się bać prosić Boga o pomyślość dla agresora ... To tak jakby włoski mafiozo prosił Boga, aby Ci popieprzeni politycy dali mu spokój ze swoimi ustawami. Może zdrowiej będzie się z tego pośmiać, zamiast w to angażować ? "Mam 192 cm wzrostu, trenuję kulturystykę i karate. Na drugim końcu miasta mieszka pewien paskudny kurdupel, którego nienawidzę. Podejrzewam, że ma w domu wielki kuchenny nóż. Kazałem mu, by się rozbroił. Twierdzi, że wyrzucił ten nóż, ale ja mu nie wierzę. Nasłałem na niego policję. Przeszukują jego mieszkanie od kilku miesięcy i nic nie znaleźli, ale to dlatego, że facet za słabo współpracuje. Wprawdzie zaczął niszczyć sztućce ze srebrnej zastawy stołowej, ale to dla zmylenia inspektorów, tfu, policjantów. Postanowiłem pojechać do niego i na wszelki wypadek poderżnąć mu gardło. Nie powinno być z tym problemów - jestem nieporównanie większy i silniejszy. Ponadto on nie ma żadnych przyjaciół, a ja biorę ze sobą kumpla z Anglii. Też kawał chłopa i będzie uzbrojony po zęby. Czy ktoś chce się przyłączyć? Tym, co znajdziemy w mieszkaniu tego gościa, podzielimy się sprawiedliwie. Oczywiście sprawiedliwie w tym przypadku nie znaczy równo - ja, jako pomysłodawca, zabieram 95 procent. Czekam na zgłoszenia" Nie tylko Bernard się zgłosił, Olek też. Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Bój się Boga ! 19.03.03, 09:46 Zapomniałeś nadmienić, że kurdupel od lat morduje swoich domowników i sąsiadów, a policja jest dziwnie bezradna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Bój się Boga ! IP: 216.127.82.* 19.03.03, 10:07 klin napisał: > Zapomniałeś nadmienić, że kurdupel od lat morduje swoich domowników > i sąsiadów, a policja jest dziwnie bezradna. ...a to chyba mówimy o dwóch różnych kurduplach. Więc nie kurdupel, tylko brat starszy w wierze, nie morduje tylko eliminuje i nie sąsiadów tylko turbaniarzy, a policja nie jest dziwnie bezradna, tylko nie ma tu nic do roboty (i nic jej do tego). Icjusz świetnie sam sobie radzi. Coś bym mu pomógł, ale mam 140 w barach i między baraki nie wejdę, poza tym do tych przestępców i terrorystów co rzucają kamieniami trzeba 10 tonową bombą, a ja mam tylko 7 tonowe. Niewymyci Ci terroryści, śmierdzą jak się potykasz o nich na ulicy, a te ich baby lamentują tylko, jak któreś bydlę padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Bój się Boga ! IP: *.ed.shawcable.net 19.03.03, 10:36 ...a tu chodzi jedynie o moralne wsparcie polskich zolnierzy... Chlopaki ryzykuja wlasne zycie .... Jestem pewien, ze beda czuc sie lepiej wiedzac, ze o nich myslimy... To nie zabawa.... Wojna ma to do siebie ze zabija ludzi... Duzo ludzi.... Modle sie by sposrod zabitych nie bylo chlopcow lub dziewczyn z "bialo czerwona" na rekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Bój się Boga ! 19.03.03, 10:41 Gość portalu: x napisał(a): > ...a to chyba mówimy o dwóch różnych kurduplach. > > Więc nie kurdupel (...) No, tak właśnie podejrzewałem, że nie rozumiesz, kto jest bohaterem cytowanych przez siebie "dowcipnych" przypowieści. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Bój się Boga ! 19.03.03, 18:37 klin napisał: > Zapomniałeś nadmienić, że kurdupel od lat morduje swoich domowników i sąsiadów, > > a policja jest dziwnie bezradna. a może szp. klin nie wie co zrobiła armia amerykańska na terenie tej pirdolonej demokratycznej ameryki z sektą ,która oznajmiła,że ma w ......rząd i prezydenta? a może powiesz mi co to są tzw.superagenci?.... co robią tony narkotyków w amerykańkiej armii?/ostatnio sądzeni piloci-którzy napierdalali w swoich-bo mieli wizje!!!!!!!!!/narkotyczne/ a może pan klin powie skąd wzięła się na ziemi -AMFETAMINA?-no pewnie wiesz ,że zrobiono ją na potrzeby us-army!/później została zmodyfikowada przez polaków na potrzeby narkomanów/ hiro Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Bój się Boga ! 20.03.03, 18:04 aborys napisał: > Wprost z Archiwum X. a taki oczytany niby jesteś? poza.......? hiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepian Re: Bój się Boga ! IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.03, 09:08 klin napisał: > Zapomniałeś nadmienić, że kurdupel od lat morduje swoich domowników i sąsiadów, > > a policja jest dziwnie bezradna. A ty zapomniales dodac, ze policja saiadów kurdpla, juz od 48 roku, przy wspólpracy amerykanskich mentorów terroryzuje ich palestynskich przyjaciól. Jesli dostane chocby 0,000000000000001% od zysków z powojennego wydoywania irakijskiej ropy, to jade z wami chlopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Open Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.teleton.pl 19.03.03, 10:45 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Na poczatek 200 polskich zolnierzy wezmie udzial w wyzwalaniu Iraku. > Potrzebuja naszego pelnego moralnego wsparcia. > Trzymajmy kciuki i modlmy sie za nich. > Z Boza pomoca, wszyscy wroca do domu... @00 żołnierzy to dane nie aktualne ,dolicz "Grom" i marynarzy , podobno ma powstać jeszcze jeden pluton szybkiego reagowania w skład którego wejdą ( w/g Lepera) Plutonowy Kwach zastępca Miller ze swoim gabinetem ministrów .Łącznikiem zostanie syn Milera , a sanitariuszka córka Kwaśniewskiego.W razie potrzeby w odwodzie czeka sejmowa komisja śledcza, która mogłaby przesłuchać Irakijczyków i ustalić gdzie do cholery podział sie ten wąglik i pozostała broń masowego rażenia , którą Sadam dostał od papy Busha w trakcie wojny Iracko -Irańskiej. Bo ,że dostał to jest pewne ale skurwiel ją ukrył. Wszyscy chcą wrócić z pomocą bożą do swoich domów i nie jest istotne czy bóg nazywa się Allach , Budda czy jeszcze inaczej. No ale módlmy sie bo Europe zamieszkuje taka ilość muzułmanów ,że nic innego w obronie nie możemy uczynić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.ed.shawcable.net 19.03.03, 10:58 Gość portalu: Open napisał(a): > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > > Na poczatek 200 polskich zolnierzy wezmie udzial w wyzwalaniu Iraku. > > Potrzebuja naszego pelnego moralnego wsparcia. > > Trzymajmy kciuki i modlmy sie za nich. > > Z Boza pomoca, wszyscy wroca do domu... > @00 żołnierzy to dane nie aktualne ,dolicz "Grom" i marynarzy , podobno ma > powstać jeszcze jeden pluton szybkiego reagowania w skład którego wejdą ( w/g > Lepera) Plutonowy Kwach zastępca Miller ze swoim gabinetem > ministrów .Łącznikiem zostanie syn Milera , a sanitariuszka córka > Kwaśniewskiego.W razie potrzeby w odwodzie czeka sejmowa komisja śledcza, która > > mogłaby przesłuchać Irakijczyków i ustalić gdzie do cholery podział sie ten > wąglik i pozostała broń masowego rażenia , którą Sadam dostał od papy Busha w > trakcie wojny Iracko -Irańskiej. Bo ,że dostał to jest pewne ale skurwiel ją > ukrył. > Wszyscy chcą wrócić z pomocą bożą do swoich domów i nie jest istotne czy bóg > nazywa się Allach , Budda czy jeszcze inaczej. No ale módlmy sie bo Europe > zamieszkuje taka ilość muzułmanów ,że nic innego w obronie nie możemy uczynić ** Na Francuzow i Niemcow nie licz.... Jedynie Amerykanie, Anglicy i Polacy widza co sie swieci... Zarty sie skonczyly.... ONZ to taki sam bezuzyteczny klub dyskusyjny jak wiekszosc tego Forum.. Gadanie i gadanie.... Miliony ludzi ginie z rak tyranow Afryki I Azji a oni... gadaja, gadaja, gadaja..... Wysrtarczy Panowie. Nie podoba sie?? Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln 19.03.03, 15:50 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Jedynie Amerykanie, Anglicy i Polacy widza co sie swieci... Czy można się z tego klubu wypisać ? Uczestnictwo w tym klubie to żaden dla mnie zaszczyt. > Zarty sie skonczyly.... Żarty się skończą w Iranie. No chyba, że zamienicie ich kraj w gruzowisko. > ONZ to taki sam bezuzyteczny klub dyskusyjny jak wiekszosc tego Forum.. > Gadanie i gadanie.... Lepsze jest oczywiście bombardowanie. > Miliony ludzi ginie z rak tyranow Afryki I Azji a oni... gadaja, gadaja, > gadaja..... Wiem, USA ma wyłączność na zabijanie. Nie wiem czy wiesz Bernardzie, ale wyglada na to, że w tytule wątku dopuściłeś się bluźnierstwa. Obecny Papież nie pokropił wodą święconą F16, ani pewnie nie pobłogosławi, tych co idą na wojnę. Może łaskawie udzieli im rozgrzeszenia... jak każdemu grzesznikowi, jeśli wyzna winę. Wojna obronna, to wojna sprawiedliwa. To Irakijczyczy będą bronić ojczyzny, Amerykanie i Anglicy będą ją burzyć. Pewnie już jutro :( Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln 19.03.03, 16:23 j24 napisał: > Nie wiem czy wiesz Bernardzie, ale wyglada na to, że w tytule wątku > dopuściłeś się bluźnierstwa. Modlić można się choćby za Lucyfera. > Wojna obronna, to wojna sprawiedliwa. Jak prowadzić "wojnę obronną" z terroryzmem? > To Irakijczyczy będą bronić ojczyzny Saddam = Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln 19.03.03, 16:29 bart.q napisał: >> Nie wiem czy wiesz Bernardzie, ale wyglada na to, że w tytule wątku >> dopuściłeś się bluźnierstwa. > Modlić można się choćby za Lucyfera. Założyłem, że Bernard jest katolikiem. >> Wojna obronna, to wojna sprawiedliwa. > Jak prowadzić "wojnę obronną" z terroryzmem? ... a jak z terroryzmem międzynarodowym ? Rozbrajając się pod okiem ONZ ? - ten wariant został już przerobiony, żaden głupiec go już nie powtórzy. >> To Irakijczyczy będą bronić ojczyzny > Saddam = Ojczyzna. Samoloty nie będą bombardować Saddama. Będą bombardować Bagdad, zabytkowe miasto, łącznie z jego obecnymi mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln 19.03.03, 16:42 j24 napisał: > > Modlić można się choćby za Lucyfera. > > Założyłem, że Bernard jest katolikiem. ZA Lucyfera, nie DO Lucyfera. > > Jak prowadzić "wojnę obronną" z terroryzmem? > > ... a jak z terroryzmem międzynarodowym ? > > Rozbrajając się pod okiem ONZ ? - ten wariant został już przerobiony, > żaden głupiec go już nie powtórzy. Czyli co nam pozostaje? Usiąść w kucki i zapłakać? > > Saddam = Ojczyzna. > > Samoloty nie będą bombardować Saddama. Będą bombardować Bagdad, zabytkowe > miasto, łącznie z jego obecnymi mieszkańcami. Czyżbyś miał jakieś dojścia do Pentagonu, że wiesz co i czy w ogóle cokolwiek będą bombardować? Odpowiedz Link Zgłoś
j24 No dobra, to konkretnie. 19.03.03, 17:31 bart.q napisał: > Czyżbyś miał jakieś dojścia do Pentagonu, że wiesz co i czy w ogóle cokolwiek > będą bombardować? Wiem, że wielu rozbrajasz swoim liberalnym widzeniem. Powtórzy się wariant z Jugosławii. Będzie bombardowana stolica. Irakijczycy też o tym wiedzą, podzielili armię na 4 okręgi wojenne, w tym jeden nazywa się bagdacki. Pewnie złamią się wcześniej niż przypuszczają. Ich stolica pewnie nie będzie bombardowana jak Belgrad przed 2 miesiące. Jugosłowianie byli przygotowani do wojny, to europejczycy, słowianie... nie użyli w początkowej fazie wojny obrony p-lot, bo wróg sobie to zaplanował. Użyli później. Zestrzelili dumę amerykańskiego lotnictwa..., samolot niewykrywalny przez radary. Jugosłowian nie złamał Hitler, dał radę to zrobić ten od miłości po francusku z tęgawą stażystką polskiego pochodzenia. No cóż, miał szybsze samoloty, dużo czasu i przyzwolenie całego świata... Zniszczył więcej na Dunaju niż czołgów w Kosowie. Kilka z tych mostów ochraniały własnym ciałem, z własnej woli żywe tarcze, cywile, kobiety, dziewczyny, niektóre ładne... Poczytaj sobie. Wraki czołgów w Kosowie liczyli żołnierze NATO. Ci, którzy napierniczali pociskami ze zubożonym uranem.... Nie naliczyli tych czołgów nawet dwudziestu... Walili w makiety, drogi z czarnej folii, mosty sklecone naprędce z drewna... Walili też w szpitale, szkoły, ambasady, składy pociągów osobowych. Wojna jest z gruntu zła. Kto w tej wojnie jest mniej zły widać zależnie od tego jak się patrzy. Bez grzechu są tylko Ci, którzy bronią swej ziemi, rodzin, domów..., ale nigdy nie agresor. Pilot, który nie brudzi sobie butów krwią zabijanych cywilów jest gorszy od żołdaka godzącego bagnetem obrońcę okopów... bo daje mu szanse w równej walce... jest w tym trochę człowieczeństwa. W zrzucaniu 7 tonowych bomb "koszących stokrotki" jest tylko wyrachowana, biurokratyczna, podła żądza zabijania usprawiedliwionego przez cyniczne media... Pewnie ortów nawstawiałem. Przy podobnych emocjach o to racze łatwo... nie dbam o to, musiałem napisać co o tym myślę. Pewnie świat od tego nie będzie lepszy, ani na długo przyjemniej mi nie będzie, ale dobra i ta mała chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: No dobra, to konkretnie. 19.03.03, 20:15 j24 napisał: > > Czyżbyś miał jakieś dojścia do Pentagonu, że wiesz co i czy w ogóle cokolw > iek > > będą bombardować? > > Wiem, że wielu rozbrajasz swoim liberalnym widzeniem. Wystaw głowę za okno, weź 10 głębokich oddechów, potem wyjaśnij co ten wątek ma wspólnego z liberalizmem. > Powtórzy się wariant z Jugosławii. Ponieważ Irak to górzysty kraj, równomiernie gęsto zaludniony, którego ludność jest etnicznie w miarę jednolita. Ile Agencie wysłużyłeś w armii? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: No dobra, to konkretnie. 19.03.03, 20:17 bart.q napisał: > j24 napisał: > > > > Czyżbyś miał jakieś dojścia do Pentagonu, że wiesz co i czy w ogóle c > okolw > > iek > > > będą bombardować? > > > > Wiem, że wielu rozbrajasz swoim liberalnym widzeniem. > > Wystaw głowę za okno, weź 10 głębokich oddechów, potem wyjaśnij co ten wątek ma > > wspólnego z liberalizmem. > > > Powtórzy się wariant z Jugosławii. > > Ponieważ Irak to górzysty kraj, równomiernie gęsto zaludniony, którego ludność > jest etnicznie w miarę jednolita. > Ile Agencie wysłużyłeś w armii? :) i repytanko-mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.ed.shawcable.net 20.03.03, 02:24 bart.q napisał: > j24 napisał: > > > Nie wiem czy wiesz Bernardzie, ale wyglada na to, że w tytule wątku > > dopuściłeś się bluźnierstwa. > > Modlić można się choćby za Lucyfera. > > > Wojna obronna, to wojna sprawiedliwa. > > Jak prowadzić "wojnę obronną" z terroryzmem? > > > To Irakijczyczy będą bronić ojczyzny > > Saddam = Ojczyzna. **** Znam to historii Bart... Lenin = Ojczyzna... Stalin = Ojczyzna.... Hitler = Ojczyzna... Mao = Ojczyzna... Sprobuj znalezc wspolny mianownik... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepian Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.03, 09:21 bart.q napisał: > j24 napisał: > > > Nie wiem czy wiesz Bernardzie, ale wyglada na to, że w tytule wątku > > dopuściłeś się bluźnierstwa. > > Modlić można się choćby za Lucyfera. > > > Wojna obronna, to wojna sprawiedliwa. > > Jak prowadzić "wojnę obronną" z terroryzmem? > > > To Irakijczyczy będą bronić ojczyzny > > Saddam = Ojczyzna. Troche przesadziles. Sadam -City, niedaleko Bagdadu jest najbardziej przez Saddama tynanizowane. To wlasnie z tego miasta ma wyruszyc masa Irakijczyków na widok amerykanskich zolnierzy. Tak bynajmniej zrobili 10 lat temu, pózniej Amerykanie wrócile do siebie, a wujek Saddam wybil biedaków z Saddam- City. Czy mozna w tym przypadku potepiac tylko Saddama? To chyba bylo by zbyt proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 20:56 pamiętam wyzwolenie czechosłowacji. kwiaty ( od nas) dla naszych żołnierzy wyzwolicieli. do dzisiaj mi wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.ed.shawcable.net 20.03.03, 05:38 Gość portalu: pp napisał(a): > > pamiętam wyzwolenie czechosłowacji. kwiaty ( od nas) dla naszych żołnierzy > wyzwolicieli. do dzisiaj mi wstyd. ******* Latwo uprawiac demagogie.. Jak mozesz porownac interwencje Sowietow w Czechoslowacji (z udzialem sil polskich..) z ta sytuacja.. Jest dziesiatki lat pozniej, inny swiat, inne problemy.. Prostactwo polityczne powinno umrzec w Polsce z uoadkiem PRL-u.. Wyglada na to ze nie... Dlaczego nie jestes w Bagdadzie by pomoc Irakowi... Autobusy czekaly wystarczajaco dlugo... Ty nie chcesz widziec setek spal;onych na dyskotece, tysiecy w Nowym Yorku... i kto za to placi... Dumny jestem z polskich zolnierzy i calkowicie popieram decyzje Prezydenta Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.teleton.pl 20.03.03, 09:53 Gość portalu: Bernard napisał(a): >Dumny jestem z polskich żołnierzy i calkowicie popieram decyzje Prezydenta Rzeczypospolitej. Ja też . Bo nigdy nie przypuszczłem , że polscy żołnierze jeszcze kiedyś będą walczyć z byłymi agentami CIA Sadamem i Bin Ladenem. Nasze wojsko zawsze wychodziło przed orkiestrę na polecenia Wielkich Braci. Po opuszczeniu czerwonego brata obiecywano zmiany. Należałoby się pomodlić ,żeby lewicowy(?) rząd forsę przekazać na nasze niedojadające polskie dzieci. Choćby te drobne 22 mil zapłacone Ukrainie za transport lotniczy wojska. Ale tak sie robi kasę na naszej polskiej głupocie. Dobrze ,że mamy jeszcze trochę porąbańców, którzy na ochotnika chcą się przenieś na łono Abrachama . Nie gwarantuje on takich przyjemności jakie zapewnia pobyt u Allacha kazdemu arabowi np. obowiazkowo 40 dziewiczych Hurys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.teleton.pl 20.03.03, 09:53 Gość portalu: Bernard napisał(a): >Dumny jestem z polskich żołnierzy i calkowicie popieram decyzje Prezydenta Rzeczypospolitej. Ja też . Bo nigdy nie przypuszczłem , że polscy żołnierze jeszcze kiedyś będą walczyć z byłymi agentami CIA Sadamem i Bin Ladenem. Nasze wojsko zawsze wychodziło przed orkiestrę na polecenia Wielkich Braci. Po opuszczeniu czerwonego brata obiecywano zmiany. Należałoby się pomodlić ,żeby lewicowy(?) rząd forsę przekazać na nasze niedojadające polskie dzieci. Choćby te drobne 22 mil zapłacone Ukrainie za transport lotniczy wojska. Ale tak sie robi kasę na naszej polskiej głupocie. Dobrze ,że mamy jeszcze trochę porąbańców, którzy na ochotnika chcą się przenieś na łono Abrachama . Nie gwarantuje on takich przyjemności jakie zapewnia pobyt u Allacha kazdemu arabowi np. obowiazkowo 40 dziewiczych Hurys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepian Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.03, 09:29 Gość portalu: pp napisał(a): > > pamiętam wyzwolenie czechosłowacji. kwiaty ( od nas) dla naszych żołnierzy > wyzwolicieli. do dzisiaj mi wstyd. Masz na mysli Zaolzie, czy nasze pózniejsze sukcesy z Ukladu Warszawskiego. Cóz, Czesi nas chyba lubia. Zawsze wychodzoa do nas z kwiatami, a my sie pózniej tylko wstydzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 oby zginęło jak najmniej ludzi 20.03.03, 11:05 Wojna to wojna. Niektórzy jej nie chcą. Pisze niektórzy, bo niektórzy przytakują że jest potrzebna ! Czy naprawdę ta wojna jest potrzebna i z wrogiem porównywalnym z Hitlerem i Stalinem ?. Czy Polska jest w stanie wojny z Irakiem skoro nasi żołnierze na rozkaz Prezydenta stoją za czołgami USA ( nie ONZ na której to rezolucję powołuje sie Prezydent ) ? Czy jesteśmy po stronie agresora czy się jako Polska bronimy i przed czym konkretnie ? Czy teraz już każdy kraj może zaatakować inny kraj bo ten cos przeciwko niemu może knuje na podstawie wiadomych tylko sobie i być może spreparowanych informacji ? Np. Białoruś Polskę , albo Polska Białoruś. Czy informacje amerykańskie można było spreparować ? Czy ktokolwiek !!! poza rządem USA rzeczywiście wie że Saddam ma jakąś groźną broń skoro wszyscy teraz mówią że dysponuje samymi przestarzałymi pociskami , pojazdami, samolotami i nie jest w stanie wykrzesać wojny przeciwko żadnemu innemu państwu ( no może przeciwko Monaco tak ) ? Czy brak zgody ONZ oznacza że siły pokojowe ONZ ( w tym USA ) pod przewodnictwem ONZ powinny udać się do rejonu walk w celu utrzymania siłą pokoju w rejonie agresji ? Czy amerykanie coś konkretnego znajdą , a jeżeli nie to czy mogą spreparować dowody w imię "wyższej" racji ? Czy fakt że w wyniku obu wojnach ( Afganistanie i Iraku ) zginie więcej ludzi niż w WTC i kurdów ( razem około 8 tys. ) jest odpowiednią i usprawiedliwioną karą wymierzoną przez USA "terrorystom" ? Czy Irak po wojnie będzie miał NIEZALEŻNY od USA rząd ? Czy fakt istnienia tylu wątpliwości nie dowodzi że kolejny raz w historii tylko duży zwycięzca będzie miał rację a małego pokonanego nikt nie będzie słuchał ? Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: oby zginęło jak najmniej ludzi 20.03.03, 16:15 darth4 napisał: > Czy fakt istnienia tylu wątpliwości nie dowodzi że kolejny raz w historii > tylko duży zwycięzca będzie miał rację a małego pokonanego nikt nie będzie > słuchał ? W tej materii niczego nie trzeba dowodzić. Duży jest zawsze zwycięzcą, a małego nikt nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: oby zginęło jak najmniej ludzi 20.03.03, 17:47 bart.q napisał: > W tej materii niczego nie trzeba dowodzić. Wyjątkowo krótkie odniesienie się do postu. A znasz może więcej odpowiedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: oby zginęło jak najmniej ludzi 20.03.03, 20:58 darth4 napisał: > Wyjątkowo krótkie odniesienie się do postu. Oczekiwałeś rzęsistej repliki popierającej wojnę? > A znasz może więcej odpowiedzi ? Jak się skupię to przypominam sobie ile jest 2x2. :) Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: oby zginęło jak najmniej ludzi 20.03.03, 21:08 bart.q napisał: > Jak się skupię to przypominam sobie ile jest 2x2. :) Dobre :) Ja w tej sprawie nawet tego nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X USA UZYWA BRONI MASOWEJ ZAGLADY IP: 216.40.249.* 21.03.03, 09:01 info.onet.pl/1,15,11,1556288,4692761,forum.html Dziesieciotonowa bomba MOAB, mimo, ze jest bronia konwencjonalna, wybucha z sila porownywalna do malej bomby atomowej. Tyle, ze jako bron konwencjonalna, nie jest zakazana przez traktaty miedzynarodowe. Co wiecej, uzyta zostala w miescie pelnym cywilow. To jest ludobojstwo i powtorka z Hiroszimy (~Bea, 2003-03-21 08:02:04) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: USA UZYWA BRONI MASOWEJ ZAGLADY IP: *.ed.shawcable.net 21.03.03, 18:00 Gość portalu: X napisał(a): > <a href="info.onet.pl/1,15,11,1556288,4692761,forum.html"target="_blank" > >info.onet.pl/1,15,11,1556288,4692761,forum.html</a> > Dziesieciotonowa bomba MOAB, mimo, ze jest bronia konwencjonalna, wybucha z > sila porownywalna do malej bomby atomowej. Tyle, ze jako bron konwencjonalna, > nie jest zakazana przez traktaty miedzynarodowe. Co wiecej, uzyta zostala w > miescie pelnym cywilow. To jest ludobojstwo i powtorka z Hiroszimy > > > (~Bea, 2003-03-21 08:02:04) ****** Wiadomo,ze Irak ma problemy ze sluchem... Tyle sie do nich mowilo...i nic. Wiec kiedy Air Force "puka" do bunkra to pukaja raz a glosno.... Pozdrawiam I nie slyszeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: USA UZYWA BRONI MASOWEJ ZAGLADY IP: *.ed.shawcable.net 22.03.03, 00:31 Bagdad plonie ( to znaczy wojskowe i rzadowe instalacje). Hiro, daj mi swoj adres... Przesle go do Air Force... Obiecuje, ze nie uszkodza mieszkania sasiada... A ty bedziesz mial niebianski spokoj... He he he Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: USA UZYWA BRONI MASOWEJ ZAGLADY 22.03.03, 14:31 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Bagdad plonie ( to znaczy wojskowe i rzadowe instalacje). > Hiro, daj mi swoj adres... > Przesle go do Air Force... > Obiecuje, ze nie uszkodza mieszkania sasiada... > A ty bedziesz mial niebianski spokoj... > He he he > Pozdrawiam Dawno takiego gówna na forum nie było. Jesteś psychopatą, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: USA UZYWA BRONI MASOWEJ ZAGLADY 22.03.03, 21:28 Ciekawe, czy ta wojna nauczy Amerykanów szacunku do innych narodów i kultur. Jak na razie nie widać bratnich duszyczek, co by zechciały za nich szturmować Bagdad. Będą musieli więc iść tam sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: USA UZYWA BRONI MASOWEJ ZAGLADY IP: *.ed.shawcable.net 23.03.03, 04:10 klin napisał: > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > > Bagdad plonie ( to znaczy wojskowe i rzadowe instalacje). > > Hiro, daj mi swoj adres... > > Przesle go do Air Force... > > Obiecuje, ze nie uszkodza mieszkania sasiada... > > A ty bedziesz mial niebianski spokoj... > > He he he > > Pozdrawiam > > Dawno takiego gówna na forum nie było. > Jesteś psychopatą, czy jak? ***** Tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: USA UZYWA BRONI MASOWEJ ZAGLADY IP: *.ed.shawcable.net 30.03.03, 00:37 klin napisał: > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > > Bagdad plonie ( to znaczy wojskowe i rzadowe instalacje). > > Hiro, daj mi swoj adres... > > Przesle go do Air Force... > > Obiecuje, ze nie uszkodza mieszkania sasiada... > > A ty bedziesz mial niebianski spokoj... > > He he he > > Pozdrawiam > > Dawno takiego gówna na forum nie było. > Jesteś psychopatą, czy jak? *** A poczucie humoru gdzie??? W piwnicy z francuzami i niemcami trzesie sie ze strachu>??? "Obroncy" pokoju... tylko boja sie bronic... Gdzie polskie " zasmieje cie na smierc jak mi kul zabraknie...." Odwagi brak..to wiedzialem, ale poczucia humoru...??? To bardzo niziutkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.ed.shawcable.net 22.03.03, 02:06 Cala dywizja ( okolo 8000 zolnierzy Iraku poddalo sie silom Koalicji. Koniec blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.teleton.pl 22.03.03, 10:04 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Koniec blisko. Niech sie amerykańskie chłopaki spieszą bo jeszcze maja do obrobienia kilka działek w raz z tubylcami należacych do terorysty Kadafiego,Sharona, Arafata, władców Pn Korei, Czrnych satrapów z Afryki, kilku szejków, a również Pakistan i Indie i chiny zresztą Ludowe posiadające broń masowego rażenia . U Putina tez co nie co można znaleźść. Jak sie juz wyrobią z porządkowaniem to mogą wrócic do swoich matek ,żon i dzieci twierdząc ,że wypełnili obywatelski obowiązek i to dokładnie z chirurgiczną dokładnością . Wiadomość z ostatniej chwili: Irakijczykom zatopiono flotę używaną do rozprowadzania broni masowego rażenia składającą sie z..... dwóch kajaków. Zniszczono również czołgi marki "Rudy 102" . Amerykanie zwiekszyli szybkość swoich pancernych odziałów 40 km/h do 95km/h rozbijając w pył obronne zabudowania z krowiego i kurzego łajna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.teleton.pl 27.03.03, 10:37 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Cala dywizja ( okolo 8000 zolnierzy Iraku poddalo sie silom Koalicji. Koniec blisko. Śledzę z uwaga wszystkie dostepne programy TV ,życzliwe i opozycyjne (francukie niemieckie ,arabskie ) nigdzie nie dostrzegłem tych twoich 8000 żołnierzy . To znaczna ilość chłopów . Ciągle pokazują cieszącego sie grubasa i dwóch chudych z wyzwolenia oraz kilkunastu jeńców ( okrążonych drutem kolczastym) , których zgodnie z Konwencja nie powinno się pokazywać w tak złych warunkach. Irakijczycy jeńcom to chociaż ciasteczko zafundowali... przed kamerami. W końcu witają ,ich można powiedzieć ,chlebem i solą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.ed.shawcable.net 28.03.03, 02:22 Gość portalu: open napisał(a): > Gość portalu: Bernard napisał(a): > > > Cala dywizja ( okolo 8000 zolnierzy Iraku poddalo sie silom Koalicji. > Koniec blisko. > Śledzę z uwaga wszystkie dostepne programy TV ,życzliwe i opozycyjne (francukie > > niemieckie ,arabskie ) nigdzie nie dostrzegłem tych twoich 8000 żołnierzy . To > znaczna ilość chłopów . Ciągle pokazują cieszącego sie grubasa i dwóch > chudych z wyzwolenia oraz kilkunastu jeńców ( okrążonych drutem kolczastym) , > których zgodnie z Konwencja nie powinno się pokazywać w tak złych warunkach. > Irakijczycy jeńcom to chociaż ciasteczko zafundowali... przed kamerami. W końcu > > witają ,ich można powiedzieć ,chlebem i solą. *** Zgadazam sie> Pierwsze informacje na CNN podawaly okolo 8000. Teraz wiemy ze bylo ich "tylko" 3000. Prosze nie wspominaj mi o Fancuzach i Nemcach. Odwrocili plecy na przyjaciol tak jak zawsze w przeszlosci to robili. Kolego, zaplaca za to. Tylko patrz.... Chcesz miec przyjaciela ktory stanie przy tobie niezaleznie od okolicznosci??? U.K. i Tony Blair. Reszta to sprzedawcztki. Na szczescie Polska jest tam gdzie powinna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Hirurgiczna prezycja IP: 216.127.82.* 24.03.03, 10:17 Saddam próbował uciekać z Iraku przez Syrię i dalej do ZSRR. Na szczęście trafiła go amerykańska rakieta, w autobusie. Zginęło również 4 innych arabskich terrorystów. Ameryka jest Wielka. Czy następna amerykańska wystrzelona w troskie o losy irackich cywili, OPŁACONA PRZEZ AMERYKAŃSKIEGO PODATNIKA, rakieta przypierdoli w Izrael ? Podobno jedna trafiła już w Turcję, a kilka w Iran. Wszystko to z myślą o demokracji, wolności i prawach jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Hirurgiczna prezycja 24.03.03, 23:43 Gość portalu: x napisał(a): > Saddam próbował uciekać z Iraku przez Syrię i dalej do ZSRR. > Na szczęście trafiła go amerykańska rakieta, w autobusie. > Zginęło również 4 innych arabskich terrorystów. Ciekawe, czy rodziny syryjskich ofiar amerykańskiego ataku będą mogły dochodzić swoich praw przed słynnym na całym świecie amerykańskim wymiarem sprawiedliwości. Może ten wymiar służy tylko do naciągania na wielomilionowe odszkodowania palaczy, za to, że firmy tytoniowe pozwoliły im palić... Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Broń chemiczna 28.03.03, 13:35 28.3.Zurych (PAP/APA) - Wojska amerykańskie sprowadziły do Iraku broń chemiczną - substancje podobne do tych, których użyto w moskiewskim teatrze przeciwko czeczeńskim terrorystom - twierdzi w piątek szwajcarskie pismo "Zeit- Fragen", powołując się na opinie ekspertów. Internetowe wydania prasy europejskiej natychmiast odnotowały tę publikację. Szwajcarskie pismo donosi, że - według eksperta wojskowego Paula Ingrima z londyńskiej Brytyjsko-Amerykańskiej Rady ds. Informacji w dziedzinie Bezpieczeństwa - substancje te sprowadzono do Iraku, żeby użyć ich do opanowania Bagdadu. Substancje te są zakwalifikowane jako "broń niezabijająca"; "Zeit- Fragen" pisze, że w obliczu śmierci ponad 180 osób w moskiewskim teatrze zakrawa to na kpinę. Szwajcarskie pismo wskazuje, że taka broń jest zakazana na mocy konwencji o broni chemicznej. Amerykanie sprowadzili też podobno do Iraku gaz łzawiący CWS, którego - zgodnie z konwencją - również nie wolno używać w działaniach wojennych. Paul Ingrim wyraża również wielkie zaniepokojenie możliwością użycia przez Amerykanów w Iraku broni mikrofalowej, powodującej poparzenia. Skuteczność tej broni, której dotąd nie użyto w warunkach bojowych, ma jakoby zostać sprawdzona w Iraku.(PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kima Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.teleton.pl 28.03.03, 22:19 Niech naszych chłopców kule omijają i niech ich opatrzność strzeże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Trzymjmy kciuki i modlmy sie za polskich zoln IP: *.teleton.pl 30.03.03, 01:15 na lini frontu irakijczycy wzieli do niewoli kucharkę i piekarza.Nie podano jak byli uzbrojeni,patelnia deska piekarnicza. Moje osobiste gratulacje dla mariners. Szok i przerażenie Odpowiedz Link Zgłoś