Dodaj do ulubionych

Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale....

12.01.07, 14:17
Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale.... (cyt.) "Zabraknie wizyty w
północnej części województwa".

"W programie TVP Polonia obejrzeć będzie można program "Lubuskie na weekend".
W ramówce pojawi się on dwa razy - o godz. 12.35 i 20.35. Na antenie
polonijnego programu Telewizji Polskiej będzie można obejrzeć program
zachęcający do odwiedzenia naszego regionu."

Co najśmieszniejsze:
"Audycja przygotowana została przez dziennikarzy regionalnego ośrodka TVP 3."

Niech mi ktoś wyjaśni, jakim cudem gorzowski magistrat LEKCEWAŻY tak
fantastyczną okazję ŚWIATOWEJ promocji Gorzowa i okolic, podczas gdy w
Gorzowie jest SIEDZIBA i DYREKCJA TVP3???????????????

Haloooooooo, czy w magistracie jest chociaż jeden urzędnik odpowiedzialny za
marketing i promocję?????????? Czy też Wydział Promocji Miasta działa na
zasadach gorzowskich inwestycji drogowych - z półrocznym/rocznym poślizgiem!

Nie wnikając w wojenkę gorzowsko-zielonogórską, znowu cały świat usłyszy o
tym, które miasto jest "stolicą" Lubuskiego. Gorzowski magistrat odda pole
bez walki poprostu.

Ot, Gorzówek...

Pozdrowienia z Poznania

Całość na:

miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3843977.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Góral Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.07, 14:45
      Tez jestem po przeczytaniu tego artykulu i bardzo prosze aby urzednicy czy tez
      pracownicy z TV3 odpowiedzieli nam na to pytanie: Jak moglo do tego dojsc?
      • Gość: bazyli Ziemie Lubuska pokażą w telewizji IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.07, 17:57
        ogladalem te reklamowke zielonej gory o 12.30.
        na poczatku laduje jumbo-jet w porcie lotniczym ZIELONA GORA,co zostalo
        oczywiscie odpowiednio wyeksponowane.potem przenosimy sie do stolycy regionu,
        na tzw starowke(hehehehhe), na ktorej nie pokazano prechistorycznej zabudowy
        jeno jakas piwnice i dziadka szambelana-jedynego w polsce.potem oczywiscie
        zabrano kamery by uwidocznic slynne na caly swiat winnice,czyli kilka krzakow
        nieopodal tzw. palmiarni(hehehhehe),nie omieszkano nas oczywiscie zaznajomic z
        tradycjami winnego grodu, dla ktorych utworzono stosowne muzeum-jedyne w polsce
        jak sie dowiadujemy.
        na tym koncza sie atrakcje stolycy ,jako ze programu zlecialo dopiero jakies
        10min i za szybko by konczyc,zapoznajemy sie z przylegltmi do ziel gory wsiami.
        po 5 min koncza sie i tamte atrakcje i zeby urozmaicic nieco nudnawy
        program,przenosimy sie do podzielonogorskiego lagowa i paradyza,gdzie dominuja
        tradycje koscielne i rycerskie.
        mamy jeszcze wzmianke o grzybach,jakies restauracje gdzie podaja lokalne
        przysmaki czyli kuchnie wloska i azjatycka w pomieszaniu z lubuskimi
        wynalazkami i zielonogorskim winem.

strescilem wam pokrotce caly program,wg mnie wyjatkowo nudny i zbyt
        propagandowy.mialo byc o ziemi lubuskiej,bylo w 3/4 o zielonej gorze.
        • Gość: zgórzanin Re: Ziemie Lubuska pokażą w telewizji IP: *.ztpnet.pl 12.01.07, 19:00
          Najwyrażniej złość cię żżera,że to
          Zieloną Górę pokazali (nie ważne jak ale zawsze)
          a nie waszą "metropolię" z dwoma zdezelowanymi niby tramwajami?
          • Gość: tez z ZG Re: Ziemie Lubuska pokażą w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:49
            Już sie kmioty burzą, już się zaczynają drwiny i szyderstwa. Zazdrość odbiera
            trzeźwe myślenie.
          • Gość: Bernard Ty sie bracie tramwaji nie czepiaj... IP: *.ed.shawcable.net 15.01.07, 09:59
            Hey falubaz,
            Poza tym masz racje...
            Zakompleksione PiS-maki..
            Jak nie sciezka rowerowa, to zielona gora - zawsze powod do placzu...
            W dupe dac, do konta poslac na pol dnia..To gowniazy nauczy!!!
            he he he
            :)
        • Gość: Yogi Re: Ziemie Lubuska pokażą w telewizji IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.07, 20:23
          > na poczatku laduje jumbo-jet w porcie lotniczym ZIELONA GORA

też to oglądałem ze śmiechu omało co sie nie udławiłem ;-)

> mialo byc o ziemi lubuskiej,bylo w 3/4 o zielonej gorze.

Bo przecież jedynymi "lubuszanami" w tym województwie są
          zgrzeblarki a reszta po prostu sie do tego nie przyznaje ;-)

• Gość: maciej Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 20:45
      A mnie się podobało. Jestem z Poznania i studiuję w Zielonej. Nie rozumiem tych
      głupich relacji Zielona Góra-Gorzów. Jedni drudzym zazdroszczą, Bóg jeden wie
      czego. Ani jedno, ani drugie miasto nie jest metropolią i może właśnie dlatego
      tak jest> Ale apropos programu... było szybko i różnorodnie. Czasem zabawnie
      (szambelan). Fajnie się oglądało :). I wydaje mi się (choć pewności nie mam),
      że magistrat, czy urząd wojewódzki nijak się ma do realizacji takich programów.
      Jeżeli jakaś tv to zamawia to ustala co to ma być. A poza tym, wycieczka
      przesuwała się coraz wyżej, więc może następny odcinek zacznie się lub zakończy
      właśnie w Gorzowie. LUDZIE - o co te nerwy??
    • Gość: vts słyszałem, że w ramach restrukturyzacji TVP mają.. IP: *.ztpnet.pl 13.01.07, 20:52
      najsłabsze oddziały terenowe likwidować
      czy to prawda, że pierwszym do wycięcia ma być oddział gorzowski ?
      • andrzejusa Re: słyszałem, że w ramach restrukturyzacji TVP m 14.01.07, 12:51
        po prostu skandal z ta tvp 3 gorzow!!!

kto pozwala na robienie takich programow o woj . lubuskim,
        ktore pokazuja pol tego woj.
        oczywiscie z falubazami w roli glownej!

pytam kto persom\nalnie decyduje w tvp3 gorzow,
        ze ta gorzowska telewizja ,
        specjalizuje sie w robieniu reklamy zgrzeblarom???

chyba juz najwyzszy czas wymienic ta zielonogorska
        zaloge gorzowskiej telewizji,
        na ludzi z gorzowa!!

jak widac, nic sie nie zmienia
        i beszczelnosc zgrzeblarkowcow nie ma granic!

oni po prostu jaja sobie z nas gorzowian robia!!!!
        • Gość: zgórzanin Re: słyszałem, że w ramach restrukturyzacji TVP m IP: *.ztpnet.pl 14.01.07, 12:58
          potwierdzasz tylko to co napisałem wcześniej Andriej :)))
          • Gość: alek Re: la la la ka :P IP: *.ztpnet.pl 14.01.07, 13:02
            Niestety to nie wina wrednych falubazow ze w Gorzowie nic ciekawego nie ma bo
            tramwaje i rzeke kazdy w Polsce widzial.
            Nie nasza wina ze TVP chciala robic program o ZG ze w TV4 tez byl program
            wczoraj o ZG i nawet gdybys andrzejku wymienil ta niby zielonogorska ekipe TVP
            na kilkunastu "misiow polarnych" nie zmieni to faktu ze w Gorzowie nic nigdy
            ciekawego nie bylo nie ma i nie bedzie nawet z tym jak to mowi tadeo najwiekszym
            i najlepszym bulwarem w Europie he he he
            • Gość: rezyser83 ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:46
              witam!

mysle ze w Zielonej i w Gorzowie nie ma nic szczegolnego. to okolice tych miast
              sa warte zobaczenia jeziora, lasy itp.
              A my Gorzowianie nie mamy co sie dziwic ze nie chca o nas krecic felietony.
              Co mamy im do zaoferowania? Słowiankę? zart!
              miasto jest brzydkie i zaniedbane, pełne układów i kolesiostwa, słupy na srodku
              sciezek rowerowych, zawarcie to slumsy, inwestorów sie przegania albo sami
              uciekaja bo Tadeo nic nie robi zeby w koncu teren załtwic na baczynie i dla
              strefy. w newsweeku pisali kiedys ze w Gorzowie najwiecej samobojstw jest w
              skali całego kraju, nasi politycy kompromituja nas w tv.dojechac do gorzowa
              albo wyjechac z niego to meczarnia szczegolnie pociagiem.niedługo w miescie
              same staruchy zostana bo wszyscy spieprza do Angli.wiec co checie pokazac
              mysle ze jeszce nie pora na na programy o Gorzowie.lepiej bierzmy sie do roboty!

budrys77 masz moze namiary na ciekawe mieszkanie w Poznaniu. Powaznie pytam!

Pozdrawiam!
              • blic Re: ???? 14.01.07, 14:04
                Gość portalu: rezyser83 napisał(a):

> budrys77 masz moze namiary na ciekawe mieszkanie w Poznaniu. Powaznie pytam!

Zdecydowanie nie pytasz poważnie.
                Wpisz sobie w Google "nieruchomości Poznań" i możesz przebierać jak w
                ulęgałkach. Potem wykonasz 50 telefonów i być może dwie albo trzy oferty będą
                jeszcze aktualne.
                Ruch w branży jak w mrowisku. Trzeba się spieszyć i łapać co lepszy kąsek. Co
                byś niby chciał załatwić przez forum Wyborczej?
                • Gość: rezyser83 Re: ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 15:28
                  witam!
                  dzieki blic! skorzystam!

pozdrawiam
        • Gość: Bernard Gdzie Prokurator ??? IP: *.ed.shawcable.net 15.01.07, 10:03
          He he he he
          :)
    • pretty01 Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale 14.01.07, 13:56
      budrys77 napisał:
      > Haloooooooo, czy w magistracie jest chociaż jeden urzędnik odpowiedzialny za
      > marketing i promocję??????????

Jest - na zamieszczone na tym forum przez jakąś panią pytanie o miejce na nocleg
      polecił dom publiczny. Nic dodać, nic ująć.
    • Gość: tk Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.backiel.com.pl 14.01.07, 14:16
      lekturka:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=55455651
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=55364424
      :))))
    • Gość: xxx Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.magma-net.pl 14.01.07, 17:37
      Aż tak źle w tym Gorzowie, że TVP3 nie chce się do niego przyznać?A co takiego
      jest lepszego w ZG? Zaznaczam, że nie byłem ani w Gorz. ani w ZG.
      • Gość: bazyli Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.07, 19:08
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Aż tak źle w tym Gorzowie, że TVP3 nie chce się do niego przyznać?A co takiego
        > jest lepszego w ZG? Zaznaczam, że nie byłem ani w Gorz. ani w ZG.

to samo w gw jak i zg.

zg zrobila sobie reklamowke(tandetną),pytanie za czyje pieniadze,bo jak znam
        zycie to daje sobie reke obciąć ,ze za wojewodzkie.
        • Gość: krowiu Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.ztpnet.pl 14.01.07, 19:26
          Stracisz łapsko pajacu!
          • budrys77 Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale 15.01.07, 09:27
            Jak już wspomniałem wcześniej - pal licho wojenkę gorzowsko-zielonogórską.
            Ponownie okazało się, że gorzowski magistrat ma w nosie promocję miasta lub też
            na koszt podatników zatrudnia niekompetentnych osobników! Kolejna okazja do
            promocji miasta stracona, mimo że od magistratu do siedziby TVP3Gorzów co
            najwyżej 4km!
            Ot, Gorzówek - mimo, że byłby czym się chwalić.

A to dla Ciebie Reżyser:)

www.epoznan.pl/index.php?section=ogloszenia
            Jeśli preferujesz kupno, to najtaniej wyjdzie w Luboniu lub Swarzędzu, gdzie
            przeprowadza się pół Poznania;) W samym Poznaniu stan surowy to od 4500-5000 za
            metr. W "starych" blokowiskach na Ratajach lub Piątkowie tak od 3600-3800 ale
            już urządzone. Powodzenia
            • Gość: ... Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 15.01.07, 14:17
              no i na mapie pogody nie ma gorzowa :(:(:(:(:(:(:(
              • Gość: alek Re: Zieloną Góra w TV4 IP: *.ztpnet.pl 15.01.07, 18:19
                tropiciel.interia.pl/
                • andrzejusa Re: Zieloną Góra w TV4 15.01.07, 19:21
                  czesc alek ,
                  ale jaja!
                  co z tego co napisano na tym linku od ciebie jest prawda?
                  te tysiacami metrow ciagnace sie winnice? ha,ha.
                  to stare miasto?
                  kilka kamienic i deptak z lat 70-tych XX-ego wieku!
                  zadna atrakcja , bylem , widzialem. ha,ha.
                  to miasto , w ktorym wydaje sie ze mieszka trzy razy wiecej ludzi?
                  trzy razy wiecej meneli , niz gdzie indziej!
                  bylem , widzialem!
                  z kabaretami , to prawda!
                  jest ich duzo i dobrych,

ale gorzowska starowka, to stary berlin,
                  w porownaniu do tej z falubazu!

generalnie miasto brzydkie ,
                  jak kazde miasto z wielkiej plyty,

bo takim miastem z wielkiej plyty , jest zielona gora!

pozdrowienia
            • Gość: rezyser83 Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: 195.205.190.* 16.01.07, 01:33
              witam!

dzieki wielkie budrys77 , napewno skorzystam jak sam widzisz w wojence
              gorzowsko zielonogorskiej niema dla mnie miejsca, koncze studia w Posen i
              raczej dla mnie nie ma miejsca w gorzowie, tym bardziej za tacy niekompetentni
              ludzie nim rzadza.
              poprostu juz niemam sily pisywac o tym jak prowadza to miasto do wymarcia i
              degradacji.
              pozdrawiam!
              • Gość: Danny Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:38
                Gość portalu: rezyser83 napisał(a):
                >napewno skorzystam (...)
                >niema dla mnie miejsca, koncze studia w Posen
                >poprostu (...)
                Zapewne studiujesz polonistykę... Jednaksze niewracaj do gożowa
    • Gość: gorzowianin Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.gorzow.mm.pl 16.01.07, 17:27
      A niech tę Zieloną Dziure pokazują. Choćby nie wiem jak się starali to i tak na
      świecie nikt nie zobaczy tam tramwajów
      • Gość: Danny Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:42
        >Choćby nie wiem jak się starali to i tak na świecie nikt nie zobaczy tam
        >tramwajów
        I tu się mylisz, po deptaku jeździ mini tramwaj i wozi pasażerów. Natomiast
        problemem Zielonej Góry jest brak okolic wypoczynkowych, najbliższe sensowne
        jesiora to 40-50 km od miasta, stąd zastanawia mnie ich start w innej TV w
        konkursie o miano turystycznej stolicy Polski.
        • Gość: alek Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.ztpnet.pl 16.01.07, 23:48
          He he he

Tak atrakcje turystyczne to tramwaje, ktore mozna ogladac tylko w Gorzowie ( i
          to jakie!1 historyczne)
          Gorzow ma rowniez rzeke, ktorej nie ma zadne inne miasto na swiecie :)

Zielona Gora siala la la la hej!! :P
          • Gość: Danny Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 00:09
            Nie napisałeś Alek, że Gorzów ma w najbliższej okolicy kilka przyzwoicie
            zagospodarowanych jezior: Kłodawa, Nierzym, Marwice, Zdroisko, a w promieniu
            wspomnianych 40-50 km to jest tego klikadziesiąt sztuk. Tramwaje służą nam jako
            zwykły środek komunikacji miejskiej, a atrakcją turystyczną są, chociaż tylko
            dla pewnej grupy fanów z całej Europy.
            • Gość: nikt Re: Zieloną Górę i okolice pokażą w telewizji ale IP: 82.160.54.* 19.01.07, 08:07
              do tych wszystkich wieszajacych psy

nakrecenie filmu o ZG nie jest dziełem przypadku, płacisz to masz, co wy
              myslicie ze tak sobie ekipa przyjechala nakrecili film i pojechal ? smieszni
              jestescie, najpierw postawili warunki finansowe, potem zazadali jeszcze
              darmowych hoteli dla calej ekipy i wyzywienia,
              malo tego zarzadali przewodnika do dyspozycji, czyli tak na dobra sprawe poza
              nacisnieciem przycisku REC na kamerze nie zrobili nic sami dostali gotowca za
              ktory skasowali ciezka kase,
              firma za takie mierny film wziela prawie 30 tys zl, wcale sie nie dziwie ze
              Gorzów nie chce
              wiedza co robia skalkulowali koszty i slusznie,przynajmniej nikt piwnic w
              Gorzowie nie bedzie pokazywal za 30 tys
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka